ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
11/11/2009, 23:28:55
Μακάρι να σας έκανε να γελάτε..

Αντιμέτωπους με τους φόβους σας ...σας φέρνει!!!

Και τις αδυναμίες σας , οι οποίες αναζητούν δεκανίκι και υποστήριξη στην αδύναμη φύση σας...το οποίο υποστηρίζετε μέχρι θανάτου...αυτός θα είναι ο θανατός σας..η διαρκής προσπάθεια και αγώνας , να αποδείξετε την αλήθεια του δεκανικιού σας , αυτό όμως καθημερινά σας τρέχει και δεσμεύει όλο το είναι σας ..στην υπερασπισή του!!!

Σας στηρίζει και το στηρίζετε...μη επενδύοντας καθόλου στον εαυτό σας!

Αλήθεια...αν δεν υπήρχε η θρησκεία σας..η όποια θρησκεία , τι θα κάνατε , θα μπορούσατε εκ των έσω να ευτυχήσετε και να βρείτε δύναμη στην ζωή σας???

soul

11/11/2009, 23:46:07
Θα την ...ακούω συνέχεια, είπες καλέ μου Εαρινέ; Νάσαι καλά....Δηλαδή,αυτό είναι είδηση;
Πάντως,για τον φόβο, μην βλέπεις πολλά θρίλερ,παρασύρεσαι..
11/11/2009, 23:47:46
quote:
Εαρινός:

Και τις αδυναμίες σας , οι οποίες αναζητούν δεκανίκι και υποστήριξη στην αδύναμη φύση σας...το οποίο υποστηρίζετε μέχρι θανάτου...αυτός θα είναι ο θανατός σας..

η διαρκής προσπάθεια και αγώνας , να αποδείξετε την αλήθεια του δεκανικιού σας , αυτό όμως καθημερινά σας τρέχει και δεσμεύει όλο το είναι σας ..στην υπερασπισή του!!!
Αλήθεια...αν δεν υπήρχε η θρησκεία σας..η όποια θρησκεία , τι θα κάνατε , θα μπορούσατε εκ των έσω να ευτυχήσετε και να βρείτε δύναμη στην ζωή σας???

Bρε τι πάθαμε....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

11/11/2009, 23:49:59
quote:

Εαρινός
quote:
...η πραγματική αλήθεια φίλε μου βρίσκεται εντός σου...εντός μας..!!

«ουκ έρχεται η βασιλεία του Θεού μετά παρατηρήσεως ουδέ ερούσιν, ιδού ώδε ή ιδού εκεί. ιδού η γαρ η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί» (Λουκ. 17. 20. 21)

www.psyche.gr

Edited by - Nikitas1 on 11/11/2009 22:32:11

Λυπήσου με...τι σου'κανα???

soul

11/11/2009, 23:55:20
quote:

quote:
Εαρινός:

Και τις αδυναμίες σας , οι οποίες αναζητούν δεκανίκι και υποστήριξη στην αδύναμη φύση σας...το οποίο υποστηρίζετε μέχρι θανάτου...αυτός θα είναι ο θανατός σας..

η διαρκής προσπάθεια και αγώνας , να αποδείξετε την αλήθεια του δεκανικιού σας , αυτό όμως καθημερινά σας τρέχει και δεσμεύει όλο το είναι σας ..στην υπερασπισή του!!!

Bρε τι πάθαμε....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Και πού'σαι ακόμα...δεν έχεις δεί τίποτα!!!

Μόλις έρχονται -τα παθήματα- να μας τα λές μόνο..

soul

12/11/2009, 00:05:30
Οχι άλλο αγαπητέ μου Εαρινέ, θα ...πεθάνουμε απο τα γέλια...
Έτσι,λοιπον,σκοπεύεις να μας εξολοθρεύσεις;
12/11/2009, 00:18:52
quote:

Οχι άλλο αγαπητέ μου Εαρινέ, θα ...πεθάνουμε απο τα γέλια...
Έτσι,λοιπον,σκοπεύεις να μας εξολοθρεύσεις;

Εσύ δεν χρειάζεσαι εξολόθρευση...έχεις εξολοθρευθεί μόνος σου!!

Καλό είναι που γελάς...τα κουρέλια γελάνε ακόμα!!!

soul

12/11/2009, 00:34:47
quote:
Εαρινός:

Εσύ δεν χρειάζεσαι εξολόθρευση...έχεις εξολοθρευθεί μόνος σου!!

Καλό είναι που γελάς...τα κουρέλια γελάνε ακόμα!!!

Δεν άντεξες και πολλά μηνύματα ε?

RobbenΜέλος
12/11/2009, 04:44:47
Αγαπητε Macedon.........
quote:

εκπρόσωπε ΟΟΔΕ

Δεν ειμαι. Το εχω πει παρα πολλες φορες.
quote:
Ο Ιησούς σε κανένα σημείο της διδασκαλίας του δεν εξίσωσε τον εαυτό του με το θεό.

Παραθετω μονο από το ευαγγελιο του Ιωαννη, χωρις να παραθεσω από τις επιστολες της Καινης Διαθηκης ή ακομα και από την μαρτυρια της αρχαιας εκκλησιας.

22 ‘’Επειδή ουδέ κρίνει ο Πατήρ ουδένα, αλλ' εις τον Υιόν έδωκε πάσαν την κρίσιν,
23 διά να τιμώσι πάντες τον Υιόν καθώς τιμώσι τον Πατέρα. Ο μη τιμών τον Υιόν δεν τιμά τον Πατέρα τον πέμψαντα αυτόν’’. (Ιωαννης 5,21-23)
Ώστε εξισωνει την τιμη του Πατερα με την τιμη του Υιου. Και οποιος δεν τιμα τον Πατερα, δεν τιμα ουτε τον Υιο. Να τιμαται το ιδιο ο δημιουργος με το ‘’δημιουργημα’’?

‘’Διά τούτο λοιπόν μάλλον εζήτουν οι Ιουδαίοι να θανατώσωσιν αυτόν, διότι ουχί μόνον παρέβαινε το σάββατον, αλλά και πατέρα εαυτού έλεγε τον Θεόν, ίσον με τον Θεόν κάμνων εαυτόν’’. (ΙΩΑΝ 5, 18)

‘’Εγώ και ο Πατήρ έν είμεθα’’. ΙΩΑΝ 10,.30
Από την ιδια ουσια δηλαδη (ομοουσιο τω Πατρι).

‘’Λέγει προς αυτόν ο Φίλιππος, Κύριε, δείξον εις ημάς τον πατέρα, και αρκεί εις ημάς. 9 Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς, Τόσον καιρόν είμαι μεθ υμών, και δεν με εγνώρισας Φίλιππε; όστις είδεν εμέ, είδε τον πατέρα’’ (ΙΩΑΝ 14,8)

‘’Και απεκρίθη ο Θωμάς και είπε προς αυτόν• Ο Κύριός μου και ο Θεός μου.
29 Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς• Επειδή με είδες, Θωμά, επίστευσας• μακάριοι όσοι δεν είδον και επίστευσαν’’. (Ιωαννης 20,29)
Ο Θωμας αποκαλει τον Χριστο ‘’Κυριο’’ και ‘’θεο’’ του. Και ο Χριστος δεν τον διορθωνει. Μαλιστα τον επιβεβαιωνει.

quote:
Ίσα ίσα, διαχώρισε πλήρως τον εαυτό του από το θεό

"είπε δε αυτώ ο Ιησούς: Τι με λέγεις αγαθόν; Ουδείς αγαθός, ει μη ο θεός" (Λουκ. 18:19)

Δηλαδή: Εγώ δεν είμαι θεός για να με λες αγαθό. Μόνον ο θεός είναι αγαθός.

Τι ρωτησε ο ανθρωπος αυτος? Ή μαλλον πως τον ρωτησε? Λεει ολοκληρωμενα…..
‘’ και επηρωτησεν τις αυτον αρχων λεγων διδασκαλε αγαθε τι ποιησας ζωην αιωνιον κληρονομησω
19 ειπεν δε αυτω ο ιησους τι με λεγεις αγαθον ουδεις αγαθος ει μη εις ο θεος’’.
Ο αρχων ως διδασκαλο αγαθο τον ειδε και όχι ως θεο. Παραπανω ειδαμε ότι ΔΕΝ διορθωνει τον Θωμα που τον αποκαλεσε θεο του. Επειδη ειχε δικιο ο Θωμας. Εδώ δεν διορθωνει τον ανθρωπο αυτό διοτι δεν τον πιστευει ως θεο. Και επειδη ο Ιησους ειχε ΚΑΙ ανθρωπινη φυση , απλα προχωραει κατευθειαν απαντωντας σε αυτά που του εθεσε.
Από την στιγμη που δεν τον δεχεται ως θεο, επομενως το ‘’αγαθος’’ που του λεει δεν ταιριαζει, αφου αγαθος είναι μονο ο θεος.
Το ότι είναι θεος φανερωνεται ΚΑΙ από τα παραπανω εδαφια
quote:
Ο Ιωάννης, επειδή καταλαβαίνει τις ανοησίες που γράφουν οι άλλοι τρεις περί δίκης και βλακωδών κατηγοριών και γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να γίνει δίκη με τέτοιο κατηγορητήριο, όπως επίσης γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει η δίκη όπως την περιγράφουν οι τρεις καμπαλέρος, ώστε σε κάθε σειρά να παραβιάζεται ο νόμος τουλάχιστον 5 φορές, ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΗ.

Το κατά Macedon ευαγγελιο…….AMHN. Οπως γραφει και η φιλη μου η Ar ia στο τελος των μηνυματων της.
quote:
Η ερώτηση ήταν για τον Καϊάφα και ο Ιωάννης δεν περιγράφει καμία ανάκριση/δίκη/προκαταρκτική εξέταση/ΕΔΕ από τον Καϊάφα.

Αφου εγραψαν αναλυτικοτατα οι 3 προηγουμενοι συνοπτικοι. Ο Ιωαννης φροντιζει να γραφει πραγματα που δεν εγραψαν οι 3 πρωτοι.

Η ερωτηση μου αφορα το προηγουμενο μηνημα οπου δεν απαντησες. Το θετω ξανα.
Ειπες ότι…

quote:
Το ευαγγέλιο παρουσιάζει τον Καϊάφα να ρωτάει τον Ιησού αν αυτός είναι "ο υιός του θεού", λες και αυτό αποτελεί βλασφημία.
Ο όρος "υιός του θεού" (μπεν Ελοχιμ)αποτελούσε τίτλο που (μεταξύ άλλων) αποδιδόταν σε όλους τους Εβραίους (Εξ. 4,22). Ετσι, ο κάθε Εβραίος μπορούσε να θεωρεί τον εαυτό του "υιό του θεού" πράγμα που αγνοεί ο Ματθαίος (και συ προφανώς).

Και σου εφερα το εβραικο να μου πεις (στο σημειο που δινεις) από πού προκειπτει ότι το Μπεν ελοχιμ αποτελουσε τιτλο, και αν αποτελουσε, από πού φαινεται ότι εννοει κατ ουσια θεοι?
Διοτι (όπως εδειξα παραπανω) ο Ιησους κατηγορηθηκε όχι μονο για τον τιτλο αυτό, αλλα επειδη εκανε ΙΣΟ τον εαυτο του με τον Θεο.
Και αυτό εννοουσε ο Καιαφας.
http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/OTpdf/exo4.pdf
(Είναι το εβραικο κειμενο και η αγγλικη μεταφραση).
Στην μεταφραση λεει…’’ And thou shalt say unto
Pharaoh, Thus saith the
LORD, Israel [is] my son,
[even] my firstborn

And I say unto thee, Let
my son go, that he may
serve me: and if thou refuse
to let him go, behold, I will
slay thy son, [even] thy
firstborn.

Edited by - Robben on 12/11/2009 04:46:00

Edited by - Robben on 12/11/2009 04:47:54

Edited by - Robben on 12/11/2009 04:50:17

Edited by - Robben on 12/11/2009 04:52:06

12/11/2009, 11:15:03
Αίολος

Ο Dawkins λέει
«Ζηλωτές τσαγιεροπιστοί λιθοβολούν τσαγιεροάπιστους μέχρι θανάτου και προειδοποιούν τα παιδιά τους να μην παντρεύονται άτομα που πιστεύουν σε άλλες τσαγιέρες.»

Συμφωνώ με την αντίθεσή του σε αυτό.
Το ερώτημα είναι «τι διαφορά έχεις εσύ από τους ζηλωτές τσαγιεροπιστούς?»

υ.γ. για να μην μου λες ότι γράφω ακατανόητα σου λέω ότι πρόκειται για την τσαγιέρα του Ράσσελ

12/11/2009, 12:15:26
Εκπρόσωπε ΟΟΔΕ

quote:
‘’Εγώ και ο Πατήρ έν είμεθα’’. ΙΩΑΝ 10,.30
Από την ιδια ουσια δηλαδη (ομοουσιο τω Πατρι).

Δική σου ερμηνεία το "ομοούσιο". Αν ήθελε να πει "ομοούσιο" ο Ιησούς, θα έλεγε "ομοούσιο".

Μετά μου λες ότι δεν είσαι εκπρόσωπος.

quote:
όστις είδεν εμέ, είδε τον πατέρα’’

Μάλιστα. Και πού ακριβώς λέει ότι είναι θεός; Γιατί ούτε εδώ τέτοιο πράγμα δε λέει.

quote:
Ο Θωμας αποκαλει τον Χριστο ‘’Κυριο’’ και ‘’θεο’’ του. Και ο Χριστος δεν τον διορθωνει. Μαλιστα τον επιβεβαιωνει.

Καλά, ας μην πιάσουμε την ιστορία των εμφανίσεων του Ιησού και τις ανοησίες που γράφουν και οι τέσσερις...

quote:
Αφου εγραψαν αναλυτικοτατα οι 3 προηγουμενοι συνοπτικοι. Ο Ιωαννης φροντιζει να γραφει πραγματα που δεν εγραψαν οι 3 πρωτοι.

Αυτήν την ανοησία που σας έμαθαν στην ΟΟΔΕ, τη βρήκατε μόνοι σας ή τη διαβάσατε μέσα στο ευαγγέλιο του Ιωάννη; Γιατί μέσα στο ευαγγέλιο δεν υπάρχει. Αντίθετα, υπάρχει στο ευαγγέλιο του Λουκά η ρητή δήλωση ότι ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ, ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ. Οπότε, σύμφωνα με το σκεπτικό σου, ο Ιωάννης δεν θα είχε να γράψει τίποτε απολύτως.

Δηλαδή, όταν έγραφε ο Ιωάννης το ευαγγέλιό του το 2ο αιώνα, ήξερε ότι δύο αιώνες μετά, θα γίνει "κανονικό" μαζί με τα άλλα τρία (από τα 70 που κυκλοφορούσαν) και ότι θα συγκρινόταν μαζί τους; Είστε με τα καλά σας;

Κι όπως είπα, και για τη σταύρωση έγραψαν οι υπόλοιποι τρεις αλλά γράφει και ο Ιωάννης. Και για την κάθαρση του ναού έγραψαν οι υπόλοιποι τρεις αλλά γράφει κι ο Ιωάννης.

quote:
Διοτι (όπως εδειξα παραπανω) ο Ιησους κατηγορηθηκε όχι μονο για τον τιτλο αυτό, αλλα επειδη εκανε ΙΣΟ τον εαυτο του με τον Θεο.

Αν έκανε τον εαυτό του ίσο με το θεό, θα δικαζόταν με την κατηγορία αυτή σαν βλάσφημος. Αλλά δεν δικάστηκε με την κατηγορία αυτή. Μάλιστα, κατά τον Ιωάννη δεν δικάστηκε καθόλου.

Όσο για το "υιοί θεού" μπορείς να το βρεις και στο δευτερονόμιο όπου καθαρά λέει τους Εβραίους "είστε οι υιοί του θεού".

"Υιοί έστε κυρίου του θεού υμών". (Δευτ. 14:1)

Όλοι οι Εβραίοι θεωρούνταν υιοί του θεού κι αυτό δεν αποτελούσε κατηγορία. Τα περί "ομοούσιου" είναι δικές σας ανοησίες που βγήκαν 2 αιώνες μετά. Πουθενά δε λέει μέσα στο ευαγγέλιο ότι ο Ιησούς ήταν "κατ'ουσίαν υιός θεού" ή "ομοούσιος" ή οτιδήποτε άλλο από τις ανοησίες που ταϊζετε στους ευρωπαίους.

quote:
Και σου εφερα το εβραικο να μου πεις

Περίεργο. Δεν βολεύει τώρα η ελληνική μετάφραση των εβδομήκοντα;

macedon

12/11/2009, 14:36:39
Ειναι κουραστικό Μακεδών, να χρησιμοποιείς κάθε φορα τι σε βολεύει, απο το "τι λέμε" και το πως είναι..Προσπαθησε κάποτε να έχεις μια θέση,δική σου, όχι των άλλων ή το αντιθετο των άλλων....Τόσο φτώχια
άποψης;
Και κάποια στιγμή, πρέπει κάποιος να σε κάνει να σταματήσεις αυτά περί ΟΟΔΕ...Δαυλέ...
12/11/2009, 15:26:01
quote:

Ειναι κουραστικό Μακεδών, να χρησιμοποιείς κάθε φορα τι σε βολεύει, απο το "τι λέμε" και το πως είναι..Προσπαθησε κάποτε να έχεις μια θέση,δική σου, όχι των άλλων ή το αντιθετο των άλλων....Τόσο φτώχια
άποψης;
Και κάποια στιγμή, πρέπει κάποιος να σε κάνει να σταματήσεις αυτά περί ΟΟΔΕ...Δαυλέ...

Ναί , σωστά σου λέει συνδίκτυε..

Ο ίδιος όλο δικές του απόψεις καταθέτει..πρωτογενείς!!

Ο ίδιος ποτέ δεν χρησιμοποιεί , ότι τον βολεύει..

Αντικειμενικές καταθέσεις αποσπάσματα μόνο κάνει...

Μόνο ένας ξέρει ως είναι τα πράγματα...θα σε παρακαλέσω λοιπόν φίλε Μακεδόνα...πρίν απαντήσεις να τον συμβουλεύεσαι για την ορθότητα ή μή , της απαντησεώς σου!!!

Άντε γιατί το παράκανες...απο διάλογο γνωρίζεις φίλε Μακεδόνα!!!

soul

12/11/2009, 16:03:57
quote:

Αίολος

Ο Dawkins λέει
«Ζηλωτές τσαγιεροπιστοί λιθοβολούν τσαγιεροάπιστους μέχρι θανάτου και προειδοποιούν τα παιδιά τους να μην παντρεύονται άτομα που πιστεύουν σε άλλες τσαγιέρες.»

Συμφωνώ με την αντίθεσή του σε αυτό.
Το ερώτημα είναι «τι διαφορά έχεις εσύ από τους ζηλωτές τσαγιεροπιστούς?»

υ.γ. για να μην μου λες ότι γράφω ακατανόητα σου λέω ότι πρόκειται για την τσαγιέρα του Ράσσελ

Ε, αφού το λέει αυτός ο κύριος, έτσι θα είναι...
Αλλά μάλλον δεν είχε εμένα υπ' όψιν του όταν έγραφε αυτά τα σοφά.

Αυτά είχε κατά νου: "Παραδώσει δε αδελφός αδελφόν εις θάνατον και πατήρ τέκνον, και επαναστήσονται τέκνα επί γονείς και θανατώσουσιν αυτούς." "Εάν δε αμαρτήσει εις σέ ο αδελφός σου, ύπαγε και έλεγξον αυτόν μεταξύ σου και αυτού μόνου. εάν σου ακούσει, εκερδήσας τον αδελφόν σου.
εάν δε μή ακούση, παράλαβε μετά σού έτι ένα ή δύο, ίνα επί στόματος δύο μαρτύρων ή τριών σταθεί παν ρήμα.
εάν δε παρακούσει αυτών,, ειπέ τη εκκλησία. εάν δε και της εκκλησίας παρακούση, έστω σοι ώσπερ ο εθνικός και ο τελώνης." (δηλαδή στο πυρ)

Δεν σου λέω που τα βρήκα, για να μην επηρρεάσω την κρίσι σου...

12/11/2009, 16:07:57
Βρε ειδωλολάτρες, θ' αναπαραστήσετε σωστά αυτό το είδωλο επιτέλους;;;

Ο Κύριος ήταν ΡΑΒΒΙΝΟΣ!
Και οι ραββίνοι δεν έχουν μουστάκι...

Για φανταστήτε το χωρίς...

12/11/2009, 16:12:12
quote:

Βρε ειδωλολάτρες, θ' αναπαραστήσετε σωστά αυτό το είδωλο επιτέλους;;;

Ο Κύριος ήταν ΡΑΒΒΙΝΟΣ!
Και οι ραββίνοι δεν έχουν μουστάκι...

Για φανταστήτε το χωρίς...

Ραββίνος και αμούστακος???

Ντροπή σου..φτού σου!!!

soul

12/11/2009, 16:26:30
quote:
Απλά, αγαπώ την Αγάπη
Οπως μισώ το μίσος, κοιτάζω την όραση, αφουγκράζομαι την ακοή και μυρίζω την όσφρηση;;;

Ή αυτό είναι κσέσκισμα της γλώσσας, ή πίνω πολύ...

12/11/2009, 16:30:14
quote:

Ραββίνος και αμούστακος???

Ντροπή σου..φτού σου!!!

soul

Αρχίζω κι έχω αμφιβολίες για 'σένα μορτάκο...
Με ποιόν είσαι;
12/11/2009, 16:33:23

Ταλαίπωροι χριστιανομάχοι
Οι γνώσεις σας περιορίζονται στο πρόγραμμα της τηλεόρασης.
12/11/2009, 16:52:24
quote:
Ταλαίπωροι χριστιανομάχοι
Για την ακρίβεια, προσωπικα τουλάχιστον, υπερασπίζομαι την λογική.
Εάν αυτό με κάνει χριστιανομάχο, τότε ίσως η λογική απουσιάζει από εκεί...
quote:
Οι γνώσεις σας περιορίζονται στο πρόγραμμα της τηλεόρασης.
...ενώ οι δικές σου έγουν επεκταθεί και στην Κενή Διαθήκη;
Δηλαδή αγαπάς κάτι περισσότερο από τούς άλλους;;;
Δηλαδή είσαι καλλίτερος άνθρωπος;;;

Όου!

...και η συμβολή σου στο θέμα ήταν καθοριστική.
Σ' ευχαριστούμε!