ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ? ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ? ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
21/06/2008, 03:09:59
Τι ειναι για σας η ευτυχεια(1)?
Πια/πιο συναισθηματα ειναι αυτα/ο που χριαζεται ο ανθρωπος για να ειναι ευτυχισμενος(2)?
Περιγραψτε μας την ζωη σας ως ευτυχισμενος ανθρωπος(3)(Τι θα θελατε να ειχατε κλπ)?

Πιστευετε οτι υπαρχει ευτυχεια?Αν οχι γιατι.(4)
Ειναι καλο που υπαρχει δυστυχεια?(5)

(Αν δεν πιστευεται οτι υπαρχει ευτυχεια απαντηστε στις ερωτησεις 1-3 με βαση ο,τι ειναι για σας πιο κοντα στην ευτυχεια)

Ζηταω την προσωπικη σας αποψη.
Παρακαλω να σεβαστειτε του καθενος τις αποψεις.
Αν πιστευεται βεβαια οτι εκανε καποιο λαθος σε καποιο συλλογισμο του ας το αναφερετε με αιτιολογιση.
Αν για καποιον η ευτυχεια συνδεετε αμεσα με τον θεο παρακαλω να το σεβαστειτε.
Οι ερωτησεις ειναι αριθμιμενες

Ευχαριστω

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ? ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ.
22/06/2008

21/06/2008, 19:49:12
Λολ...

Μα καλα ρε παιδια, ενας απο σας δεν ξερει να δοσει ενα ορισμο?
Κανεις δεν ξερει να πει ενα πραγμα που θα τον εκανε ευτυχισμενο?
ή απλα φοβαστε να "ανοικτειτε"?(oh, scary!)

Νομιζα τοσο καιρο θα ειχατε απαντησει στον εαυτο σας αυτα τα ερωτηματα.

21/06/2008, 21:03:32
Φίλε Dr Jekyll Mr Hyde, έχεις σκεφθεί την πιθανότητα, κάποιοι να μην συμμετέχουν σ' ένα θέμα, όχι επειδή αδυνατούν να τοποθετηθούν αλλά επειδή δεν επιθυμούν (για κάποιο) τη συμμετοχή τους σ' αυτό;;

Εδώ είναι φορουμ διαλόγων, δεν είναι εξετάσεις, άλλωστε η ευτυχία συνίσταται για τον καθένα από εντελώς διαφορετικά πράγματα, επειδή είναι εντελώς υποκειμενική κρίση καταστάσεων και συναισθημάτων.

Εννοώ ότι άν εσύ θεωρείς ότι σε κάνει ευτυχισμένο κάτι που εγώ το θεωρώ ασήμαντο, δεν μπορώ να πω ότι είσαι δυστυχισμένος αλλά το αγνοείς και νομίζεις ότι ευτυχείς.

Άρα οι "ορισμοί" της ευτχίας μπορεί να είναι εκατομμύρια...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Edited by - γιαπετ on 21/06/2008 21:04:22

ΤΑΡΑΣΟΥΜέλος
21/06/2008, 22:48:42
Αγαπητε φιλε γιαπετ
συμφωνω μαζι σου και θελω να επισημανω το εξης:Ο προσδιορισμος της ενοιας της λεξης ευτυχιας εγγειται και στο σε ποια φαση(ηλικιακη,οκογενειακη, ψυχολογικη,κλπ)της ζωης μας βρισκομαστε.Ενα ειναι σιγουρο οτι ολοι την αποζητουμε αλλα εγω πιστευω , βαση των προσωπικων μου εμπειριων παντα ,οτι την απολυτη ευτυχια μπορεις να την βιωσεις μετα απο ενα διαστημα δυστυχιας.
Και αν θελουμε να ειμαστε ειλικρινης πρεπει να αναγνωρισουμε οτι ευτιχισμενος ειναι αυτος που εξουδετερωσε καποιες πλευρες της ψυχης του (βλ.απομυθοποιηση του εαυτου μας)

Ε.Τ

ΤΑΡΑΣΟΥΜέλος
21/06/2008, 23:11:06
Αγαπητε φιλε γιαπετ
συμφωνω μαζι σου και θελω να επισημανω το εξης:Ο προσδιορισμος της ενοιας της λεξης ευτυχιας εγγειται και στο σε ποια φαση(ηλικιακη,οκογενειακη, ψυχολογικη,κλπ)της ζωης μας βρισκομαστε.Ενα ειναι σιγουρο οτι ολοι την αποζητουμε αλλα εγω πιστευω , βαση των προσωπικων μου εμπειριων παντα ,οτι την απολυτη ευτυχια μπορεις να την βιωσεις μετα απο ενα διαστημα δυστυχιας.
Και αν θελουμε να ειμαστε ειλικρινης πρεπει να αναγνωρισουμε οτι ευτιχισμενος ειναι αυτος που εξουδετερωσε καποιες πλευρες της ψυχης του (βλ.απομυθοποιηση του εαυτου μας)

Ε.Τ

22/06/2008, 00:47:38
Κοιτα για μενα το γεγονος οτι δεν επιθυμει κανεις να συμμετασχει αποδεικνυει αυτο που ειχα πει σε καποιο αλλο φορουμ:δεν εχουν εμπιστοσυνη στον εαυτο τους, στα πιστευω τους, στις αποψης τους κλπ.
Φοβουνται να ανοιχτουνε, γιατι νιωθουν φοβο για το τι θα βγαλουν.
Γιατι να νιωθουν φοβο?Επειδη εμεις ειμαστε "αναμαρτητοι" και θα τους κρινουμε?
Εγω παλι δεν πιστευω οτι εχω κατι το οποιο να ντρεπομαι να πω.Ειμαι ενας ελευθερωτατος ανθρωπος.Και για μην λεμε, την ερωτηση μου στο αρχικο μηνυμα την εχω ηδη απαντησει στο θεμα:απομυθοποιηση του εαυτου μας.

Πιστευω λοιπον οτι αν υπηρχαν volunteers για το θεμα θα βγαιναμε στο συμπερασμα οτι η ευτυχεια δεν ειναι τοσο υποκειμενικη εννοια.
Φυσικα καθε ανθρωπος εχει καποια διαφορετικη ασχολια ή επαγγελμα χωρις την οποια δεν ειναι ευτυχισμενος.Αυτο ειναι κατι που μεταβαλλεται απο ανθρωπο σε ανθρωπο.Εγω δεν θελω να εστιασω εκει απλα ρωταω:Δοστε μου τον δικο σας ορισμο της ευτυχειας.Προφανως ομως ελαχιστοι ξερουν τι ψαχνουν τελικα.

Πιστευω οτι η ευτυχεια οπως και η αληθεια ειναι ενα κουκουλι απο το οποιο ανα περισταση βγαινει καποιο διαφορετικο ειδος πεταλουδας.Αλλα παντα πεταλουδα.

Για μενα γενικα επιχειρηματα του τυπου: "Ειναι σχετικο, ειναι υποκειμενικο" ειναι απλα ενας τροπος να αποφυγουμε το γεγονος οτι δεν μπορουμε να βρουμε την αληθεια.Και τετοια επιχειρηματα στηριζονται στις εξαιρεσεις.Λετε δηλαδη οτι αφου υπαρχει η εξαιρεση γιατι να βρουμε τον κανονα.Αλλα ειναι οπως στα μαθηματα

ΠΡΩΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ(!!) ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Στην πραγματικοτητα, συνηθος, οσο περισσοτερο απεχει καποιος ανθρωπος απο αυτο που το μεσο ορο των ανθρωπων οριζει ως ευτυχεια τοσο ειναι και απομακρυσμενος απο τη γνωση των πραγματων που επιθυμει(αυτο που λεμε:"δεν ξερει τι θελει")
ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ

Ας πουμε μια βασικη αληθεια:Ο ανθρωπος για να ειναι ευτυχισμενος χριαζεται ΑΓΑΠΗ. Διαφωνει καποιος?

22/06/2008, 00:57:21
Σωστά, απλά να προσθέσω ότι η ευτυχία δεν εξαρτάται μόνο από εμάς!
και το κυριότερο για να είναι κανείς ευτυχισμένος θα πρέπει να μην είναι άπληστος!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

22/06/2008, 11:32:03
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΕΙΑ? ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΙΡΑΣΤΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ? ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ.

==========================================================

Αγαπητέ Dr Jekyll Mr Hyde, νομίζω πως η μορφή ενός "ερωτηματολογίου" ίσως να αποτρέπει έναν αριθμό συνομιλητών μας από το να καταθέσει τις απόψεις του καθώς είναι πιθανόν να νομίζει ότι δίνει ένα είδος εξετάσεων.

Παρόλα αυτά, θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας τις δικές σου απόψεις επί της ευτυχίας;

Το θέμα θα μεταφερθεί σύντομα στην Κατηγορία .-= Η ΣΟΦΙΑ =-. από την Κατηγορία .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. όπου ανοίχθηκε αρχικά.

In anticipation of my resurrection...

MarteΜέλος
22/06/2008, 11:38:35
1. Το αντίθετο της δυστυχίας.
2. Τα αντίθετα απο αυτά που έχει όταν είναι δυστυχισμένος.
3. Είναι εντελώς διαφορετική από όταν είμαι δυστυχισμένος.
4. Αφού υπάρχει δυστυχία, η έλλειψη αυτής θα είναι ευτυχία.
5. Δεν θα διακρίναμε την ευτυχία αν δεν υπήρχε δυστυχία.

Ουφ, κουράστηκα αλλά απάντησα.
Τι ώρα να περάσω από το ταμείο? [:))]

Edited by - Marte on 22/06/2008 11:39:23

22/06/2008, 12:19:51
Dr Jekyll Mr Hyde

quote:
Κοιτα για μενα το γεγονος οτι δεν επιθυμει κανεις να συμμετασχει αποδεικνυει αυτο που ειχα πει σε καποιο αλλο φορουμ:δεν εχουν εμπιστοσυνη στον εαυτο τους, στα πιστευω τους, στις αποψης τους κλπ.

Αυτή είναι μια εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία, διότι με προσωπικά κριτήρια βγάζεις συμπεράσματα για τη στάση κάποιων, εντελώς αγνώστων σε σένα.

Κατά συνέπεια ολόκληρο το υπόλοιπο μήνυμά σου, είναι καθαρά προσωπικά συμπεράσματα, που πηγάζουν απ’ αυτό που εσύ θεωρείς λόγο μη συμμετοχής.

quote:
Για μενα γενικα επιχειρηματα του τυπου: "Ειναι σχετικο, ειναι υποκειμενικο" ειναι απλα ενας τροπος να αποφυγουμε το γεγονος οτι δεν μπορουμε να βρουμε την αληθεια.

Όπως το λες, «για σένα». Θα μπορούσε κάποιος αν προσπαθούσε να σε ερμηνεύσει, με τον τρόπο που το κάνεις εσύ, να πεί ότι δεν δέχεσαι την αλληλεπίδραση καταστάσεων, τη σχετικότητα των πραγμάτων και όλα για σένα είναι άσπρα ή μαύρα.

Άλλωστε οι ορισμοί, αν δεν είναι ζητήματα σε εξετάσεις (όπως είπα στο πρώτο μου μήνημα), δεν λένε και πολλά πράγματα, διότι πιστεύω ότι χρειάζεται να αναλυθούν για να αποδώσουν νοηματικά.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

22/06/2008, 13:35:10
quote:"αγαπητέ Dr Jekyll Mr Hyde, νομίζω πως η μορφή ενός "ερωτηματολογίου" ίσως να αποτρέπει έναν αριθμό συνομιλητών μας από το να καταθέσει τις απόψεις του καθώς είναι πιθανόν να νομίζει ότι δίνει ένα είδος εξετάσεων?"

Εχεις δικιο.Αλλα, ξερεις τωρα, θα αρχισω το κηρυγμα οτι αυτο ειναι σημαδι ελειψης εμπιστοσυνης στην αποψη μας, σημαδη επισης υπαρξης φοβου που δεν θα πρεπε να υπαρχει σε ενα μερος που ουσιαστικα κανεις δεν ξερει κανεναν(οχι πως και να ξεραμε ο ενας τον αλλο δικαιολογειτε υπαρξη φοβου... τα εχουμε πει αυτα:"Ο αναμαρτητος πρωτος τη πετρα.. Μη κρινεται η να μη κριθειτε κλπ)

quote:
"Αυτή είναι μια εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία, διότι με προσωπικά κριτήρια βγάζεις συμπεράσματα για τη στάση κάποιων, εντελώς αγνώστων σε σένα."
Κοιτα το εγραψα αυτο μηπως και τσικλισω τον εγωισμο καποιον(Βλεπε Μαρτε) ωστε να βαλουν λιγο το μυαλο τους να δουλεψει γυρω απ το θεμα.
Ειναι συστημα που υποσχετε αποτελεσμα.

Στην πραγματικοτητα γνωριζω οτι το προβλημα δεν ειναι οτι φοβουνται να πουν την αποψη τους αλλα οτι δεν ΕΧΟΥΝ αποψει.Προσπαθω να τους εξηγησω οτι ειναι χαζο να ψαχνεις... οταν δεν ξερεις τι ψαχνεις! Οταν δεν ξερεις τι ειναι για σενα ευτυχεια.
Εγω-το εχω ξαναπει(αν κ δεν το συνταξα καλα μαλλον)-οτι τις ερωτησεις που σας κανω τις εχω απαντησει στο θεμα της ΤΑΡΑΣΟΥ "απομυθοποιηση του εαυτου"

Προς Dying Incubus- Και αν ηταν εξετασεις τι θα γραφανε??
Προς Marte- Μαρτε μην περασεις ακομη... ασε να τοκιζεται!

22/06/2008, 22:51:47
Dr Jekyll Mr Hyde

quote:
Κοιτα το εγραψα αυτο μηπως και τσικλισω τον εγωισμο καποιον(Βλεπε Μαρτε) ωστε να βαλουν λιγο το μυαλο τους να δουλεψει γυρω απ το θεμα.
Ειναι συστημα που υποσχετε αποτελεσμα.

Θα ήθελα να σου πω ότι τα φορουμς προσφέρονται για διάλογο (όπως κι αν γίνεται αυτός) και όχι για εφαρμογή ψυχαναλυτικών μεθόδων ούτε για πειραματισμούς.

quote:
Στην πραγματικοτητα γνωριζω οτι το προβλημα δεν ειναι οτι φοβουνται να πουν την αποψη τους αλλα οτι δεν ΕΧΟΥΝ αποψει

Στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ.

Αν εννοείς ότι στατιστικά έχεις μια άποψη, ίσως να μην αφορά σε όλους τους συμμετέχοντες στο φορουμ.

Επιπλέον δείχνεις μια τάση... διδαχής προς οποιονδήποτε και αυτό για κάποιους μπορεί να είναι ενοχλητικό και για κάποιους άλλους διασκεδαστικό (καλοπροαίρετα το λέω, μη με παραξηγήσεις).

Πιστεύω ότι θα ήταν καλλίτερα για τους διαλόγους στους οποίους παίρνεις μέρος, η απλή κατάθεση και αιτιολόγηση της άποψής σου, απ' την προσπάθεια ερμηνείας των χαρακτήρων των υπολοίπων.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

23/06/2008, 00:06:08
quote:
Θα ήθελα να σου πω ότι τα φορουμς προσφέρονται για διάλογο (όπως κι αν γίνεται αυτός) και όχι για εφαρμογή ψυχαναλυτικών μεθόδων ούτε για πειραματισμούς.

stop me if u can... αλλωστε απ τα παντα μπορεις να βγαλεις συμπερασματα, δεν χριαζεται καν καποια τακτικη ή μεθοδος.Ειναι απλα αναποφευκτο.Αλλωστε δεν θα μπορουσε το φορουμ πχ να αποκλειει τους ψυχολογους/αναλυτες επειδη θα αντιμετωπιζουν τον διαλογο με επιστημονικο ενδιαφερον.
Και δεν ειπα ποτε οτι εγω ειμαι τελειος(γιατι η τελειωτητα μου μιλα απο μονη της)
ή αλανθαστος(Ειμαι βεβαια 2ος μετα τον πάπα...)
και πολλες φορες κανω τα λαθοι που αναγνωριζω στους αλλους(βεβαια τα διορθωνω... για τα ξανακανω πιο μετα)

Απλα γενικα δεν πιστευω σε αξιες, κανω ο,τι ειναι λογικο ανα στιγμη.Ανεξαρτητα αν ειναι ηθηκο, κοινωνικα αποδεκτα κοκ.
Βαζω τη λογικη πανω απο ΚΑΘΕ αξια.

Ειμαι λογικος δεν παει να πει ειμαι πρακτικος.Παει να πει οτι ζυγιαζω το πρακτικο με το συναισθηματικο φορτιο.

quote:
Στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ.

Κρινω απ ο,τι γνωριζω.Σημασια δεν εχει τι πραγματικα ειναι ο καθενας τους αλλα τι ΚΑΝΕΙ.Οι πραξεις μιλανε για καθε ανθρωπο.

quote:
Πιστεύω ότι θα ήταν καλλίτερα για τους διαλόγους στους οποίους παίρνεις μέρος, η απλή κατάθεση και αιτιολόγηση της άποψής σου, απ' την προσπάθεια ερμηνείας των χαρακτήρων των υπολοίπων

Μα το 2ο ειναι πιο χρησιμο... και εχει και περισσοτερη πλακα.
Απλα δεν πιστευω οτι εχω κατι ουσιαστικο να μαθω απ το εσοτερικα παρα τον τροπο που αντιλαμβανονται οι αλλοι ανθρωποι τον θεο, τον κοσμο κλπ.
Ενας λογος που συχνα δεν αναλυω πολυ τις αποψεις μου ειναι γιατι οι αλλοι μετα θα μου πουνε-στη καλυτερη περιπτωση-"Συμφωνω" και τελος θεματος! Συμβαινει πολυ συχνα αυτο.Εγω ομως θελω να δω ΠΩΣ και ΤΙ σκεψεις κανουν οι αλλοι.Το "συμφωνω" ειναι... περιεκτικο, αλλα μου λεει λιγα.

Επισης συχνα απ τον τροπο που ακουγονται καποια πραγματα που γραφω φαινονται σωστα.Οποτε αν εγω κανω ολοι την αναλυση σε κατι αληθοφανες αποτρεπω τους αλλους απ το να το να κατσουν να το σκεφτουν και ετσι μετα να το αμφισβητουσουν αν οντως ειναι αμφισβητισιμο.
Και ισως με την αμφισβητηση των αλλων να ανακαλυψω και καποια επιπλεον αληθεια ή γενικα κατι που δεν το χα λαβει υποψη μου.Δεν εχει συμβει βεβαια ακομα, αλλα πιστευω οτι με λιγη καλη(τερη) διαθεση θα μπορουσε να γινει.
Αλλα οχι απ τα 30+ ατομα που γραφουν στο εσοτερικα(και που πολλα απο αυτα τα μελοι γραφουν και για ψηλου πηδημα σε διαφορα θεματα απλα για να πουνε το 1000κουστο) να με αμφισβητουν 1-2 ατομα.
Οι υπολοιποι συμφωνουν απολυτα?
Αν ναι γιατι δεν το γραφουν κιολας να μας το γνωστοποιουνε?
Αλλωστε οσους περισσοτερους υποστηρικτες εχει μια αποψη τοσο μεγαλυτερη και η πιθανοτητα να ισχυει.Η σιωπη μου λεει πολυ λιγα.

quote:
Επιπλέον δείχνεις μια τάση... διδαχής προς οποιονδήποτε και αυτό για κάποιους μπορεί να είναι ενοχλητικό και για κάποιους άλλους διασκεδαστικό (καλοπροαίρετα το λέω, μη με παραξηγήσεις).

Μην ανησυχεις δεν παρεξηγουμε.Σκληρος ειμαι μεν αλλα οχι οτι δεν εχω αισθηση του χιουμορ(καλα μην παιρνετε και θαρρος υπουλα πλασματα!).

Ναι εχω μια διδακτικη τασει.Γιατι αυτο κανω συνηθως:ή διδασκω ή ρωταω.
Ρωταω γιατι οταν εχω επαρκεις ή καθολου πληροφοριες, πχ δεν ασχολουμε τοσο με θεματα επιστημης οποτε θα ζητησω την αποψη του φυσικου ή του γενικα ασχολουμενου με την επιστημη ανθρωπου.Η αποψη μου απο εκει και περα πολυ δυσκολα αλλαζει.Οχι γιατι ειμαι αγυριστο κεφαλι αλλα γιατι οι αλλοι συνηθως δεν εχουν αντεπιχειρηματα.
Και βεβαια επιχειρημα απο επιχειρημα διαφερει, εξαρταται ποσο βαρυ ειναι.Αν 1 επιχειρημα αναμφησβιτιτα ισχυει το παιρνω υποψη μου και ας μην ειναι "βαρυ".Ειναι θεμα ζυγαριας.Αν τα αντεπιχειρηματα ειναι πιο βαρια απ τα δικα μου επιχειρηματα τοτε πρεπει απο αρχης να εξαταστει η αποψη.Αλλιως απλα διερευνειτε.

Αντε... ερχονται και οι Linkin Park σε 3εις μερες.Θα κοπανιομαστε στην αρενα... Θα σας δω εκει :P(Λεμε τωρα... οπως κοβω τους περισσοτερους απο εδω μεσα στη καλυτερη περιπτωση θα ακουτε Pink Floyd... αυθαιρετο συμπερασμα βεβαια, οποτε διευκρινιζω οτι ειναι καθαρα θεμα... ενστικτου)

Rock on!

D.P.J. 10Μέλος
23/06/2008, 09:03:05
Βάσει της ετεροχρονισμένης δομικής αντιπαλότητας , η διαχρονική εκτίμηση της ευτυχίας σε συνάρτηση με τα κατώτερα στρώματα του υπερΕΓΩ εξεταζομένου σε ένα ευρύτερο πλαίσιο της σφαίρας της κοινωνικής συνείδησης........είναι πρακτικά αδύνατη !!!

Υ.Γ. Φίλε Jekyll & Hyde δεν μπορείς να φανταστείς τι ακούμε !!!

23/06/2008, 10:10:20
quote:
Εχεις δικιο.Αλλα, ξερεις τωρα, θα αρχισω το κηρυγμα οτι αυτο ειναι σημαδι ελειψης εμπιστοσυνης στην αποψη μας, σημαδη επισης υπαρξης φοβου που δεν θα πρεπε να υπαρχει σε ενα μερος που ουσιαστικα κανεις δεν ξερει κανεναν(οχι πως και να ξεραμε ο ενας τον αλλο δικαιολογειτε υπαρξη φοβου... τα εχουμε πει αυτα:"Ο αναμαρτητος πρωτος τη πετρα.. Μη κρινεται η να μη κριθειτε κλπ)

Από την άλλη βέβαια, θα μπορούσα κι εγώ να αρχίσω το κήρυγμα και να οδηγηθώ στο συμπέρασμα ότι όταν καταθέτεις ένα ερωτηματολόγιο σε κάποιους ανθρώπους είτε δεν έχεις διαμορφώσει δική σου άποψη είτε φοβάσαι να καταθέσεις τις δικές σου πεποιθήσεις...

quote:
Προς Dying Incubus- Και αν ηταν εξετασεις τι θα γραφανε??

Δε μπορώ να το γνωρίζω αυτό.

quote:
Αλλωστε δεν θα μπορουσε το φορουμ πχ να αποκλειει τους ψυχολογους/αναλυτες επειδη θα αντιμετωπιζουν τον διαλογο με επιστημονικο ενδιαφερον.

Εξαρτάται πως το εννοείς αυτό, αγαπητέ.
Εάν κάποιος ψυχολόγος/αναλυτής θέλει να αντιμετωπίσει τον διάλογο από επιστημονική σκοπιά και μόνο πχ για την διεξαγωγή κάποιου πειράματος, οφείλει αφενός να ενημερώσει τους Υπευθύνους του Χώρου κι αφετέρου να ενημερώσει σχετικά τους ανθρώπους που θα υποβληθούν στο πείραμα.
Ειδάλλως το πείραμα δεν είναι έγκυρο και δεν είναι κι αποδεκτό...

Πέρα από αυτό, ο κάθε συμμετέχοντας στις Συζητήσεις μπορεί να εξάγει κάποια προσωπικά συμπεράσματα και να κατανοήσει πολλά πράγματα τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συνανθρώπους του σε σχέση μ' αυτόν.
Αυτό φυσικά εάν έχει την διάκριση και την θέληση για να τα διακρίνει.

Τώρα όσον αφορά το τι ουσιαστικό μπορείς να μάθεις από τις Συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι είτε ως μέλη είτε ως αναγνώστες - κι οι οποίοι υπερβαίνουν σαφώς κατά πολύ τους 30 που ανέφερες - είναι ένα θέμα δικό σου.
Κι αυτό είναι ένα θέμα που έγκειται στην διακριτική ικανότητα την δική σου αλλά και του καθενός μας.
Προσωπικά θα άφηνα κάποια ενδεχόμενα ανοιχτά για το τι μπορώ να μάθω από έναν χώρο όπου αρκετοί άνθρωποι καταθέτουν κάποια κομμάτια τους κι ανοίγονται ο ένας στον άλλον.
Επιπλέον, θα κοίταζα τι μπορούν να μάθουν κι οι άλλοι από εμένα...

quote:
Απλα γενικα δεν πιστευω σε αξιες, κανω ο,τι ειναι λογικο ανα στιγμη.Ανεξαρτητα αν ειναι ηθηκο, κοινωνικα αποδεκτα κοκ.
Βαζω τη λογικη πανω απο ΚΑΘΕ αξια.

Μάλιστα...
Ελπίζω μόνο η λογική σου να μην σε διαψεύσει.

In anticipation of my resurrection...

kostakisΜέλος
23/06/2008, 10:26:28
Καλημέρα σε όλους

Ας αποδεχτώ την αρχική πρό(σ)κληση του φίλου dr και ας του απαντήσω εγώ, άμεσα, χωρίς υπεκφυγές.

1) Το να μπορείς να νοιώσεις ότι ζεις τη ζωή σου όπως θα την ήθελες, με εκείνους που θα ήθελες (και που είναι ευτυχισμένοι κοντά σου), αγκαλιά με τη φύση και με τις ελάχιστες δυνατές ανάγκες σε υλικά αγαθά, απλά και μόνο τα όσα κρίνεις εσύ απαραίτητα.
2) Αγάπη, αλτρουισμό, σεβασμό στον εαυτό του, υπέρβαση του υλισμού, κοινωνικότητα. Είναι πολλά ακόμα, αλλά σου αναφέρω τα πρώτα που μου έρχονται...
3) Απλούστατη απάντηση. Παίρνω τον εαυτό μου, τοποθετώ δίπλα μου μία σύντροφο με τα χαρακτηριστικά που εγώ θα ήθελα να έχει, έστω και κατά πλειοψηφία και έγινα ευτυχισμένος. Όλα τα υπόλοιπα που θα ήθελα να έχω, υφίστανται σε βαθμό πλέον του 85% αυτή τη στιγμή στη ζωή μου.
4) Φυσικά και υπάρχει ευτυχία. Το βασικό είναι να μπορείς να την οριοθετήσεις και κάθε φορά που διεκδικείς κάτι παραπάνω (και άρα εξέρχεσαι των ορίων σου) να είναι ένα απλό βήμα βελτίωσης του εαυτού σου και όχι μία απαίτηση - χίμαιρα. Αν ξέρεις τι θες, ξέρεις και τους τρόπους να το βρεις, αρκεί να μην είσαι άπληστος, όπως αναφέρει και κάποιος άλοος συνομιλητής.
5) Καλό δεν είναι, αναγκαίο κακό θα το έλεγα. Ίσως αν δεν υπήρχε δυστυχία, έστω και με τη μορφή ιστορικού γεγονότος, να μην αντιλαμβανόμασταν την ετυχία, ίσως επίσης αν δεν υπήρχε εσωτερική αναζήτηση του εαυτού μας (δηλαδή του τι μας κάνει ευτυχισμένους ή όχι) να μην υπήρχε ευτυχία. Σίγουρα πάντως δεν είναι βραχυπρόθεσμα ευχάριστη η δυστυχία.
Σειρά μου τώρα να ρωτήσω το θεματοθέτη :
1) Η ευτυχία είναι ατομική, κοινωνική ή πανανθρώπινη;
2) Η ευτυχία βρίσκεται σε αυτή τη ζωή ή όχι;
3) Πιστεύεις ότι το να είναι κανείς συνειδητοποιημένα δυστυχισμένος είναι βήμα για την ευτυχία;
4) Νομίζεις ότι ΑΠΑΙΤΩ απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα; όχι, απλά μου κάνει εντύπωση το ότι αφενός πιστεύεις ότι εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί υποκριτές και αφετέρου θεωρείς ότι θα "διελκύσεις" ψυχολογικά προφίλ με ένα απλό ερωτηματολόγιο. Πάντως οι δικές μου απαντήσεις να ξέρεις ότι είναι αυτό που διαβάζεις. Αν θες, μπορείς να το διαπιστώσεις και κατ' ιδίαν.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

ΤΑΡΑΣΟΥΜέλος
23/06/2008, 11:52:02
quote:
Προσωπικά θα άφηνα κάποια ενδεχόμενα ανοιχτά για το τι μπορώ να μάθω από έναν χώρο όπου αρκετοί άνθρωποι καταθέτουν κάποια κομμάτια τους κι ανοίγονται ο ένας στον άλλον.

Θα συμφωνησω μαζι σου και ας μου επιτραπει να το διατυπωσω καπως διαφορετικα.

Να περνάς τον καιρό σου μόνο μ' εκείνους που σε κάνουν καλύτερο. Ν, αφήσεις να σε πλησιάζουν μόνο εκείνοι, τους οποίους εσύ ο ίδιος μπορείς να τους κάνεις καλύτερους.

Ε.Τ

23/06/2008, 16:26:34
quote:
Εάν κάποιος ψυχολόγος/αναλυτής θέλει να αντιμετωπίσει τον διάλογο από επιστημονική σκοπιά και μόνο πχ για την διεξαγωγή κάποιου πειράματος, οφείλει αφενός να ενημερώσει τους Υπευθύνους του Χώρου κι αφετέρου να ενημερώσει σχετικά τους ανθρώπους που θα υποβληθούν στο πείραμα.
Ειδάλλως το πείραμα δεν είναι έγκυρο και δεν είναι κι αποδεκτό...

Τωρα μου το λες που φτιαχνω και τον 12ο τομο πανω στο "οι διαλογοι στο εσωτερικα"... αμαν... αντε παλι delete...

quote:

Το κανω αυτο.Συμβαινει αναγκαστηκα μεσα απ το διαλογο.Τοσο τεραστιες αποψεις που γραφω(σε αλλα θεματα οχι τοσο εδω) ουτε πανελληνιες να ητανε.Το μεσο μηνυμα μου παιρνει πανω απο 20 λεπτα να το συνθεσω γιατι ο αλλος ψαχνει της λεπτομερειες για να σε βγαλει λαθος(κ παλι οχι σε αυτο το θεμα).

Για σου Κοστακι.
Μ'αρεσε η απαντηση σου.
Ας αρχισω,
1)ΑΝ εισαι ατομικα ευτυχισμενος τοτε θελεις να κανεις και τους ανθρωπους γυρω σου ευτυχισμενους.Οταν η κοινωνια γινει ευτυχισμενη τοτε προσπαθει να κανει και τις υπολοιπες κοινωνιες ευτυχισμενες(βλεπε Αμερικη...no comments)
Απο εκει και περα η ευτυχεια απλα δεν γινεται να ειναι ατομικη.Κανεις μονος ανθρωπος δεν ειναι ευτυχισμενος.Ακομα και αν η παρεα του ειναι ο θεος ο ιδιος!(Βλεπε ερημιτες, μοναχους κοκ)

2) Για εμενα που-οσο να 'ναι-πιστευω στο Χριστο, η ευτυχεια βρισκετε ΚΑΙ στη γη.Απλα στη γη ειναι πιο ασταθεις και πιο περιορισμενη σε μεγεθος.

3)Χμμμ.... να μια δυσκολη.
Η πλακα ειναι οτι προσπαθουσα να την απαντησω και εγω αυτη την ερωτηση πολυ προσφατα(χα, το "συλλογικο ασυνειδιτο"... ή απλα συμπτωση)
Και ο λογος που η ερωτηση ειναι δυσκολη ειναι οτι η απαντηση ειναι σχετικη.
Ενας ανθρωπος μπορει συνειδιτοποιώντας την δυστυχεια του να κατσει να σκεφτει λογικα τι επιθυμει(δεν λεω "θελει") και τι πρεπει να κανει για να αποκτησει αυτο που επιθυμει.
Καποιος αλλος ομως μπορει πχ να επεφτε σε καταθλιψη ή να αποφασιζε να αυτοκτονησει!
Δεν ειναι λοιπον απαραιτιτα βημα για την ευτυχεια
Βημα για την ευτυχεια ειναι ο ανθρωπος να συνειδιτοποιει οτι ΔΕΝ εχει λογο να ειναι δυστυχισμενος, γιατι ηταν τυχερος και μονο που γεννηθηκε(αν βεβαια αυτος ο ανθρωπος πιστευει και στη μεταθαντον ζωη, ακομα καλυτερα)

4)Δεν το απαιτεις εσυ.Εγω το απαιτω απ τον εαυτο μου.Απο φιλοτιμο, ενδιαφερον και αισθημα υποχρεωσης.
Κατσε τωρα, δεν καταλαβατε.ΔΕΝ εφτιαξα το θεμα για να παρω ψυχολογικα προφιλ αλλα για να μελετησω αποψεις και τυχον ενδεχομενα που αμελησα στη διακια μου αποψη περι ευτυχειας.Και να τωρα που με την ερωτηση που μου εκανες μου εδοσες το εναυσμα να απαντησω και μια ερωτηση δικια μου που απλα δεν εμπαινα ποτε στο κοπο να απαντησω και ουτε την ειχα θεσει τοσο ξεκαθαρα όσο εσυ στον εαυτο μου.

23/06/2008, 20:08:27
Dr Jelyll:
quote:

Παραθετω ενα απ τα αγαπημενα μου τραγουδια
για την ευτυχεια
Artist:Mudvayne
Album:Lost and Found

Happy?

In this hole
That is me
The dead are rolling over
In this hole
Thickening
Dirt shoveled over shoulders

I feel it in me
So overwhelmed
Oh, this pressured center rising
My life overturned
Unfair the despair
All these scars keep ripping open

Peel me from the skin
Tear me from the rind
Does it make you happy now?

Tear meat from the bone
Tear me from myself
Are you feeling happy now?

In this hole
That is me
A life that's growing feeble
In this hole
So limiting
The sun has set; all darkens

Buried underneath
Hands slip off the wheel
Internal path-way to contention

Peel me from the skin
Tear me from the rind

Tear meat from the bone
Tear me from myself
Are you feeling happy now?

Are you
HAPPY?

Are you
HAPPY?

Are you feeling happy?

In this hole
That is me
Left with a heart exhausted
What's my release??
What sets me free?
Do you pull me up just to push me down again?

Peel me from the skin
Tear me from the rind

Tear meat from the bone
Tear me from myself
Are you feeling happy?

Peel me from the skiiiiiiiiiin
Peel me from the skiiiiiiiiiin
Tear me from the rind

Tear me from the boooooooooone
Tear me from the boooooooooone
Tear me from myself
Are you feeling happy?

Does it make you happy?
Are you feeling happy?
Are you ****ing happy?
Now that I'm lost left with nothing

Does it make you happy?
Are you feeling happy?
Are you ****ing happy?
Now that I'm lost left with nothing

Ταρασου:

quote:
Θα σου απαντησω λοιπον,οταν θελω να ειμαι ευτυχισμενη ειμαι,αλλα την πολυ ευτυχια δεν την αντεχω γι αυτο κανω διαλλειματα και σε πληροφορω εχω αισθανθει πολλες φορες ευτυχισμενη με διαφορετικους τροπους παντα γιατι η επαναλληψη των συνθηκων δεν ευνοει αυτο το συναισθημα.Και τωρα η σειρα σου,εσυ εισαι ευτιχισμενος?

Ειναι αληθεια οτι ο,τι καλο επαναλμβανεται συνεχως καποια στιγμη κατανταει βαρετο ή οταν το ξανακανεις μετα απο καποιο καιρο δεν ειναι τοσο καλο οσο την πρωτη φορα αν αυτο εννοεις.

Οσιν αφορα εμενα, δεν θα λεγα οτι νιωθω ευτυχισμενος.Οχι οτι ειμαι καθε ωρα κ στιγμη δυστυχισμενος απλα σε μια πληθορα στιγμων ειμαι.
Γιατι ενω εχω πολλα πραγματα, και ζω αρκετα γεματη ζωη δεν εχω αυτα που ειναι ουσιαστικα για την ευτυχεια.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 23/06/2008 20:10:30

ΤΑΡΑΣΟΥΜέλος
23/06/2008, 20:41:55
quote:
Γιατι ενω εχω πολλα πραγματα, και ζω αρκετα γεματη ζωη δεν εχω αυτα που ειναι ουσιαστικα για την ευτυχεια.

Μη νομιζεις οτι χρειαζονται καποια δεδομενα για να εισαι ευτυχισμενος.Μερικες φορες η ζωη μας ειναι τοσο ανιαρη και προβλεψιμη με ολα αυτα τα υποτιθεμενα δεδομενα(π.χ για σενα μια γυναικα που να αγαπας, παιδια,μια καλη δουλεια κλπ οπως εχεις αναφερει)και αντιλαμβανεσαι αφου τα αποκτησεις οτι τελικα δεν η ευτυχια δεν ηρθε.Φιλε μου καλε ευτυχια δεν προκειται να βρουμε εφοσον εχουμε επιθυμιες.Ξερεις τι ειναι χειροτερο απο μια ανεκπληρωτη επιθυμια?Η εκπληρωση μιας επιθυμιας και ειναι βασανιστικο να ψαχνεις να βρεις αλλη.Αν και η σωστη λεξη για την ευτυχια ειναι η ευδαιμονια (ετσι οπως την περιγραφεις) γιατι η ευτυχια ειναι ενα συναισθημα που το προκαλόυμε εμεις οι ιδιοι στον εαυτο μας.Πρεπει να μαθεις να παραγεις ευτυχια για να μπορεις να την απολαυσεις.

Ε.Τ