- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Πες μου ΕΝΑ και θα σου αποδείξω πως δεν είναι.
Αυτό που λές είναι πολύ ενδιαφέρον, για να δούμε.
Το βασικό κλειδί που λέμε εδω πέρα είναι η προσπάθεια να είμαστε συνειδητοί κάθε στιγμή, να μήν κοιμόμαστε έτσι ώστε κάποια στιγμή να συμβεί η αφύπνιση της συνείδησης.Πράγμα πολύ δύσκολο πάντως, δέν το πετυχαίνεις με τον νου αλλά με την καρδιά.
quote:
makforτελος δεν ξερω εαν υπαρχε ΜΕΤΑΔΩΣΗ της γνωσης , εγω νομιζω οτι υπαρχει ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ και βαση αυτου , αυτος που μπορει να μας εξηγησει καλυτερα και να μας δωσει να καταλαβουμε κατι , ισως ειναι και αυτος που μπορει να μας μεταδωσει καλυτερα αυτα που γνωριζει χωρις αυτο να αποτελει τροπο μεταδοσης , ομως και παλι με εναν περιορισμο , πρεπει και εγω να ειμαι σε θεση να κατανοησω/καταλαβω. Η καταναοηση ομως πολλες φορες περναει απο τον "πειραματισμο" που κανει το ατομο που θελει να ΜΑΘΕΙ , πειραματισμο ειτε με "χαρτι και μολυβι"/"πραξη" ειτε με το μυαλο, ετσι ερχεται η κατανοηση.
Αληθινή κατανόηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς βιωματική διαδικασία. Άλλο πράγμα η μετάδοση, άλλο πράγμα η πραγματική κατανόηση. Αυτός που κατανοεί, μπορεί πανεύκολα να μεταδώσει. Αυτός που μεταδίδει, δεν σημαίνει πως κατανοεί. Μπορεί να μην είναι τίποτε περισσότερο από έναν καλό παπαγάλο. Αυτός όμως που κατανοεί, μεταδίδει μετουσιωμένη γνώση, δική ΤΟΥ γνώση, όχι κονσέρβα, γνώση χωρίς συντηρητικά, χωρίς σταθεροποιητές.
κατα την αποψη μου ,
ισα ισα φιλε μου , δεν μπορεις να φανταστεις ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ απο αυτο , το λιγοτερο που θα μαθεις ειναι ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ...
μαλιστα μου θυμιζεις το τραγουδι
"...
Του είπα παππούλη τι ζητάς εδώ
δεν είναι μέρος για έναν άγιο αυτό
μου είπε, τέκνον κάνεις μέγα λάθος
εδώ είναι ο φόβος των ανθρώπων και το πάθος
Κοίταξε γύρω του στεγνούς και μεθυσμένους
και μου είπε εγώ τους αγαπάω τους κολασμένους
αν θες ν' αγιάσεις πρέπει ν' αμαρτήσεις
ε κι αν προλάβεις, ας μετανοήσεις
..." της αρλετας ,
εγω θα σου ελεγα οτι εαν δεν δεις τον κοσμο , τον ανθρωπο , πως θα μιλησεις για αυτον ? και εαν θες να το παω ποιο μακρυα , εαν δεν δεις την κολαση πως θα την περιγραψεις, εαν δεν ξερεις τον θανατο πως θα τον αντιμετωπισεις και εαν ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ πως θα την "ριξεις" στο κρεβατι???
δεν υπαρχει χαμενος χρονος , ακομη και εαν καθομαστε και δεν κανουμε τιποτα κοιτοντας ενα ντουβαρι ή εαν κρεπαλιαζουμε απο το πρωι εως το βραδυ , ΚΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ... συμφωνω ομως οτι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ υπαρχει ισοροπεια ... ΣΕ ΟΛΑ (ισως?)
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
alex22Το βασικό κλειδί που λέμε εδω πέρα είναι η προσπάθεια να είμαστε συνειδητοί κάθε στιγμή, να μήν κοιμόμαστε έτσι ώστε κάποια στιγμή να συμβεί η αφύπνιση της συνείδησης.Πράγμα πολύ δύσκολο πάντως, δέν το πετυχαίνεις με τον νου αλλά με την καρδιά.
Ναι, ε ; Για πες μου ... τι ακριβώς κάνεις ΤΩΡΑ ;
Edited by - zip on 14/07/2009 14:12:09
quote:
δεν υπαρχει χαμενος χρονος , ακομη και εαν καθομαστε και δεν κανουμε τιποτα κοιτοντας ενα ντουβαρι ή εαν κρεπαλιαζουμε απο το πρωι εως το βραδυ , ΚΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ... συμφωνω ομως οτι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ υπαρχει ισοροπεια ... ΣΕ ΟΛΑ (ισως?)
To ίδιο είναι να καθόμαστε σάν πρόβατα με το να διαλογιζόμαστε?
Ζιπ περιμένω την απόδειξη σου.
quote:
Ναι, ε ; Για πες μου ... τι ακριβώς κάνεις ΤΩΡΑ ;
Παίζω σκάκι και ταυτόχρονα γράφω, ενώ πάντα προσπαθώ να μήν χάσω την αίσθηση της επίγνωσης του εαυτού μου.Αυτό όμως που ρωτάς δέν μου φένεται για απόδειξη.
quote:
Ζιπ περιμένω την απόδειξη σου.
Ναι, σε ρώτησα, πες μου τι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνεις ΤΩΡΑ ;
αλεξ , και τι διαφορα εχει ? εμεις οριζουμε την διαφορα , ουσιαστικα δεν υπαρχει !!!! το μυαλο μας το ιδιο κανει , τα ιδια παιρνει , τα ιδια δινει !!!! συμφωνω οτι δεν μιλαμω για ισοπεδωση , δεν θα παμε απο την μια ακρη στην αλλη , αλλα πρεπει ολα να υπαρχουν μεσα !!!
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
Παίζω σκάκι και ταυτόχρονα γράφω, [αυτό δεν γίνεται, πρακτικά δηλ. δεν γίνεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Χρησιμοποιείς την λέξη "ταυτόχρονα", είναι ψέμα, δεν γίνεται να γράφεις και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να παίζεις σκάκι. Μεσολαβούν κάποια διαστήματα (μικρά, ελάχιστα, δεν έχει σημασία) που ΠΟΤΕ παίζεις & ΠΟΤΕ γράφεις. Εκτός αυτού, δεν κάνεις ΜΟΝΟ αυτά. Δεν γράφεις έτσι, ότι να 'ναι, αλλά ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ κιόλας τι σου γράφω εγώ. Διαβάζεις την ερώτησή μου και απαντάς. Εκτός αυτού, το "γράφω" είναι πολύ γενικό. Που γράφεις ; Σε ποιον γράφεις ; Πως γράφεις ; Και ασφαλώς ΤΙ γράφεις ; το "ταυτόχρονα" δεν είναι ακριβές. Σε ρώτησα τι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνεις ΤΩΡΑ. Που βρίσκεσαι ; Που κάθεσαι ; Σε καρέκλα ; Σε πολυθρόνα ; Πως είναι το μέρος που κάθεσαι ; Σκληρό ; Μαλακό ; Mπας και είσαι αραχτός σε κανα καναπέ ; Εκτός αυτών : Δεν μυρίζεις τίποτε ; Η μύτη σου ; Δεν έχεις μύτη ; Μεσημέρι είναι. Όλο και κάτι θα μαγειρεύουν κάποιοι κτλ, κτλ, κτλ. Μπορώ να σου κάνω χίλιες δυο ερωτήσεις που βεβαιώνουν πως δεν έχεις την αίσθηση της επίγνωσης του εαυτού σου]ενώ πάντα προσπαθώ να μήν χάσω την αίσθηση της επίγνωσης του εαυτού μου. [λόγια ... αλλά ήδη όπως βλέπεις παραπάνω, την έχεις χάσει ... ]
Αυτό όμως που ρωτάς δέν μου φένεται για απόδειξη. [ και επίσης κάνεις και κάτι άλλο : συμπεραίνεις, βιάζεσαι ... μην βιάζεσαι άνθρωπέ μου, ΤΙ βιάζεσαι ; γιατί βιάζεσαι να συμπεράνεις ; που ξέρεις που θέλω να καταλήξω ; το ξέρεις ; ]
Τώρα, πες μου ... τι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνεις ΤΩΡΑ ;
quote:
εχω γνωρισει ανθρωπους με γνωσεις αλλα με αδυναμια στο να τις μεταδωσουν!!! (συχνο φαινομενο σε μαθηματικους και της πληροφορικης)
Αυτό είναι πρόβλημα ΕΚΦΡΑΣΗΣ, δεν είναι τίποτε, διορθώνεται. Με την σωστή γνώση & χρήση του Λόγου, διορθώνεται πανεύκολα.
Χαίρομαι που η συζήτηση ξανά γύρισε σε πειραματισμούς.
quote:
Μάλιστα. Κοίτα λοιπόν τι ΕΚΑΝΕΣ, πόσα ψέματα λες και ΤΙ ΧΑΝΕΙΣ :[quote]ΠΣε ρώτησα τι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνεις ΤΩΡΑ. Που βρίσκεσαι ; Που κάθεσαι ; Σε καρέκλα ; Σε πολυθρόνα ; Πως είναι το μέρος που κάθεσαι ; Σκληρό ; Μαλακό ; Mπας και είσαι αραχτός σε κανα καναπέ ; Εκτός αυτών : Δεν μυρίζεις τίποτε ; Η μύτη σου ; Δεν έχεις μύτη ; Μεσημέρι είναι. Όλο και κάτι θα μαγειρεύουν κάποιοι κτλ, κτλ, κτλ. Μπορώ να σου κάνω χίλιες δυο ερωτήσεις που βεβαιώνουν πως δεν έχεις την αίσθηση της επίγνωσης του εαυτού σου] [/red]
Η μνήμη διαμορφώνεται από τις πιο "ισχυρές" εντυπώσεις που δεχτήκαμε. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει θυμόμαστε ότι προσέξαμε.
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή, για παράδειγμα στο τι κάναμε την προηγούμενη ώρα θα δούμε ότι μπορούμε να θυμηθούμε μόνο τα αντικείμενα ή τις καταστάσεις που είχαν τραβήξει την προσοχή μας.
π.χ. Κάποιος θα θυμάται την οθόνη του υπολογιστή του γιατί ήταν εκεί και είχε την προσοχή του στην εργασία που έκανε εκεί.
Το να είμαι επάγρυπνος, το να είμαι στην στιγμή έχει να κάνει πρώτα από όλα με το που έχω θέσει την προσοχή μου. Το να διασπάς την προσοχή και να προσέχεις ταυτόχρονα πολλά πράγματα είναι κάτι το οποίο έρχεται κάπως πιο μετά, είναι θα μπορούσε να πει κάποιος λίγο προχωρημένο.
Στην αρχή μας ενδιαφέρει ο έλεγχος της προσοχής, το που έχουμε τοποθετημένη την προσοχή. Οπότε ένα τεστ συνειδητότητας (αν μπορούσε να υπάρξει) για το αν σε μια συγκεκριμένη στιγμή πρόσεχα τα δεδομένα και των πέντε αισθήσεων είναι δίχως νόημα.
Επίσης για την κατάσταση της συνείδησης του ή της επαγρύπνησης του μπορεί να γνωρίζει μόνο το ίδιο το άτομο.
Και για να έρθουμε στην ουσία των πραγμάτων.
Αυτό που κάνω τώρα.Ομολογώ οτι ακριβώς αυτήν την στιγμή λειτουργώ μηχανικά και γράφω ότι σκέφτομαι,δέν έχω αναπτύξει ακόμα την τρίτη κατάσταση συνείδησης,όμως που και πού ΤΩΡΑ αναβλύζει η αίσθηση του εαυτού αλλά χωρίς να είναι συνεχόμενη η αίσθηση.Προσπάθησε να πιάσεις το νόημα απο αυτά που λέω και μήν πιάνεσαι παο λέξεις για να αποδήξεις κάτι, αλλά απο την ουσία της πρότασης.
quote:
ChelaΧαίρομαι που η συζήτηση ξανά γύρισε σε πειραματισμούς.
Ναι, αλλά βλέπεις πως αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ μέσω internet. Kοίτα ΠΩΣ το βλέπει ο alex22 :
quote:
alex22Παίρνεις τις λέξεις και τις χρησημοποιείς με πιό διευκρινιστικό τρόπο,ξέρεις όμως τί πραγματικά εννοώ και δέν λέω ψέματα. [ όταν λέω πως λες ψέματα, ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΑ στην ζωή σου φίλε μου. Το "ταυτόχρονα" που χρησιμοποίησες είναι μια λέξη, ok, όμως ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕΣ κατ' αυτόν τον τρόπο, έδωσες μια "ψευδή" πληροφορία, δεν ήταν κυριολεκτικό αυτό που είπες. Είναι ένα είδος ψέματος κι αυτό. Όχι βέβαια ότι λες ψέματα ΓΕΝΙΚΑ στην ζωή σου, αλίμονο, αλλά όταν σε ρώτησε κάποιος τι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνεις, του έδωσες μια "ψευδή" απάντηση. Εγώ βέβαια κατάλαβα τι ήθελες να πεις. Αλλά κάποιος άλλος, πιθανώς να μην καταλάβαινε. ]
Δηλαδή προσπάθησε να καταλάβεις την ουσία που εννοώ και μήν τραβιέσαι απο τις λέξεις,δημιουργείται παρανόηση.[ Δυστυχώς οι άνθρωποι, δεν έχουν άλλο τρόπο ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ επικοινωνίας από την γλώσσα, από τις λέξεις, από τον Λόγο. Υπάρχει ασφαλώς και η Τέχνη. Η Τέχνη όμως μιλάει για τα πράγματα ΠΕΡΙΠΟΥ. Μονάχα ο Λόγος μιλάει για πράγματα ΑΚΡΙΒΩΣ. Και εγώ σε ρώτησα, τι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνεις ... ]
Λέω ταυτόχρονα επειδή δέν ξέρω πώς αλλιώς να το πώ.(Ποτέ δέν ήμουν καλός στην έκφραση έκθεση).[ ok, σε πιστεύω]
Αυτό που κάνω τώρα.Ομολογώ οτι ακριβώς αυτήν την στιγμή λειτουργώ μηχανικά και γράφω ότι σκέφτομαι,δέν έχω αναπτύξει ακόμα την τρίτη κατάσταση συνείδησης,όμως που και πού ΤΩΡΑ αναβλύζει η αίσθηση του εαυτού αλλά χωρίς να είναι συνεχόμενη η αίσθηση [ Η συνείδηση ποτέ δεν είναι συνεχόμενη, έτσι όπως το λες. Είναι μια μεταβαλλόμενη κατάσταση. Πότε έχεις συνείδηση ΓΙΑ ΚΑΤΙ, πότε για ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Η συνείδηση αλλάζει, ποτέ δεν μένει σε ένα σημείο, στάσιμη. ]
Προσπάθησε να πιάσεις το νόημα απο αυτά που λέω και μήν πιάνεσαι παο λέξεις για να αποδήξεις κάτι [ μα ... αυτό δεν σου είπα στην αρχή ; πες μου ΕΝΑ και θα σου ΑΠΟΔΕΙΞΩ, για να σου αποδείξω ξεκίνησα να κουβεντιάζω μαζί σου, ήμουν ειλικρινής εγώ ], αλλά απο την ουσία της πρότασης.[ η ουσία δεν μπορεί να προέλθει από έναν τέτοιο διάλογο φίλε μου, δεν γίνεται. Δες κάτι :
Είπες : Όντως έχουν δοθεί πολλά κλειδιά, μέσα απο αυτά μπορεί κάποιος να βιώσει αυτά που λέμε.
Είπα : Πες μου ΕΝΑ και θα σου αποδείξω πως δεν είναι.
Είπες : Το βασικό κλειδί που λέμε εδω πέρα είναι η προσπάθεια να είμαστε συνειδητοί κάθε στιγμή, να μήν κοιμόμαστε έτσι ώστε κάποια στιγμή να συμβεί η αφύπνιση της συνείδησης.Πράγμα πολύ δύσκολο πάντως, δέν το πετυχαίνεις με τον νου αλλά με την καρδιά.Σε ρωτάω : σε ποιο σημείο του διαλόγου μας απάντησες με την καρδιά σου ; ]
quote:
Παίζω σκάκι και ταυτόχρονα γράφω, [αυτό δεν γίνεται, πρακτικά δηλ. δεν γίνεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Χρησιμοποιείς την λέξη "ταυτόχρονα", είναι ψέμα, δεν γίνεται να γράφεις και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να παίζεις σκάκι. Μεσολαβούν κάποια διαστήματα (μικρά, ελάχιστα, δεν έχει σημασία) που ΠΟΤΕ παίζεις & ΠΟΤΕ γράφεις. Εκτός αυτού, δεν κάνεις ΜΟΝΟ αυτά. Δεν γράφεις έτσι, ότι να 'ναι, αλλά ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ κιόλας τι σου γράφω εγώ. Διαβάζεις την ερώτησή μου και απαντάς. Εκτός αυτού, το "γράφω" είναι πολύ γενικό. Που γράφεις ; Σε ποιον γράφεις ; Πως γράφεις ; Και ασφαλώς ΤΙ γράφεις ; το "ταυτόχρονα" δεν είναι ακριβές. Σε ρώτησα τι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνεις ΤΩΡΑ. Που βρίσκεσαι ; Που κάθεσαι ; Σε καρέκλα ; Σε πολυθρόνα ; Πως είναι το μέρος που κάθεσαι ; Σκληρό ; Μαλακό ; Mπας και είσαι αραχτός σε κανα καναπέ ; Εκτός αυτών : Δεν μυρίζεις τίποτε ; Η μύτη σου ; Δεν έχεις μύτη ; Μεσημέρι είναι. Όλο και κάτι θα μαγειρεύουν κάποιοι κτλ, κτλ, κτλ. Μπορώ να σου κάνω χίλιες δυο ερωτήσεις που βεβαιώνουν πως δεν έχεις την αίσθηση της επίγνωσης του εαυτού σου]ενώ πάντα προσπαθώ να μήν χάσω την αίσθηση της επίγνωσης του εαυτού μου. [λόγια ... αλλά ήδη όπως βλέπεις παραπάνω, την έχεις χάσει ... ]
Αυτό όμως που ρωτάς δέν μου φένεται για απόδειξη. [ και επίσης κάνεις και κάτι άλλο : συμπεραίνεις, βιάζεσαι ... μην βιάζεσαι άνθρωπέ μου, ΤΙ βιάζεσαι ; γιατί βιάζεσαι να συμπεράνεις ; που ξέρεις που θέλω να καταλήξω ; το ξέρεις ; ]
Το να θυμάται κάποιος τον εαυτό του δέν σημαίνει να παρατηρεί τον έξω κόσμο αλλά τον μέσα, μέσα είναι ο εαυτός όχι έξω στα αντικείμενα.
sorry που βιάστικα, βλακεία.Περιμένω την κατάληξη.
quote:quote:
ChelaΧαίρομαι που η συζήτηση ξανά γύρισε σε πειραματισμούς.
Ναι, αλλά βλέπεις πως αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ μέσω internet. Kοίτα ΠΩΣ το βλέπει ο alex22 :
Φίλε zip,
Άποψη μου είναι πως είτε μέσω ίντερνετ, είτε κατ' ιδίαν, είτε με ταχυδρομικό περιστέρι στον φυσικό κόσμο που ζούμε η μεταφορά των ιδεών που έχουμε διαμορφώσει στο νου μας γίνεται μέσω του λόγου, με χρήση λέξεων κάποιας ανθρώπινης γλώσσας.
Από εκεί και ύστερα από την αρχή της παρούσας συζήτησης προτάθηκαν σε διάφορα σημεία κάποιες ασκήσεις με οδηγίες για να τις πειραματιστεί όποιος επιθυμεί και αν επιπλέον θέλει να γράψει εδώ το τι διαπίστωσε.
Είναι δικαίωμα σου να έχεις και να δηλώνεις την άποψη πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει μέσω ίντερνετ, αλλά καθώς κάποιοι από εμάς επιμένουν και προσπαθούν, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να δώσεις λίγο χώρο για να συνεχίσουμε αυτήν την προσπαθεία.
Ευχαριστώ, φιλικοί χαιρετισμοί.
Σε παραδέχομαι γιατί πολύ εύκολα μπορείς να αποδήξεις αυτό που θέλεις.Αντιθέτως εγώ δέν μπορώ να αποδείξω εύκολα κάτι που ξέρω.
Ας αφήσουμε εμένα όμως και ας εστιάσουμε γενικά σε αυτά που λέμε για την αφύπνιση της συνείδησης,τα αποία δέν είναι δικά μας λόγια και σκέψεις αλλά του Δάσκαλου Σαμαέλ, με πιό επειχήρημα αποδηκνείς οτι η μέθοδος που μας προτήνει είναι λάθος?
quote:
Το να θυμάται κάποιος τον εαυτό του δέν σημαίνει να παρατηρεί τον έξω κόσμο αλλά τον μέσα, μέσα είναι ο εαυτός όχι έξω στα αντικείμενα.
Με ποιον τρόπο έρχεται σε έναν άνθρωπο αυτό που λέμε "αίσθημα" ; Από που έρχεται ; Η κυρά Δέσποινα απέναντι, μου 'χει σπάσει την μύτη από τις μυρωδιές που έρχονται από την κουζίνα της, τώρα που γράφω. Όταν κάποιος παρατηρεί τον εαυτό του, σημαίνει πως γνωρίζει ΑΚΡΙΒΩΣ τι του συμβαίνει. Ακόμη και ΤΙ συμβαίνει στην μύτη του. Και μένα η δική μου τώρα έχει πάρει ένα ύφος που θα το ζήλευε ακόμη και ο Ηρακλής Πουαρό. Αυτά όμως τα ερεθίσματα έρχονται από τον έξω κόσμο. Αν δεν υπήρχε η κυρα Δέσποινα, η αίσθηση της υπέροχης μυρωδιάς δεν θα υπήρχε. (ένα παράδειγμα είναι αυτό) Δεν παρατηρώ την κυρά Δέσποινα. Παρατηρώ την μύτη μου. Μυρίζω. Και το μυρίζω εδώ, έχει ΑΠΟΛΥΤΗ σημασία. Αισθάνομαι δηλ. Αλλά αν δεν υπήρχε η κυρα Δέσποινα ;
Η παρατήρηση του εαυτού μας, έχει άμεση σχέση με την παρατήρηση του κόσμου, του έξω κόσμου. Γι' αυτό λέω "ποιος σου είπε πως από τις γκόμενες, δεν θα μάθεις κάτι για την συνείδηση ;" Μέχρι κι απ' το μυρμήγκι μπορείς να μάθεις κάτι για την συνείδηση.
Edited by - zip on 14/07/2009 16:13:17
quote:
ChelaΆποψη μου είναι πως είτε μέσω ίντερνετ, είτε κατ' ιδίαν, είτε με ταχυδρομικό περιστέρι στον φυσικό κόσμο που ζούμε η μεταφορά των ιδεών που έχουμε διαμορφώσει στο νου μας γίνεται μέσω του λόγου, με χρήση λέξεων κάποιας ανθρώπινης γλώσσας. [ η μεταφορά των ΙΔΕΩΝ, ναι, μπορεί να γίνει μέσω του λόγου, μέσω του internet, μέσω sms, μέσω e-mails, μέσω ενός πίνακα ζωγραφικής, μιας εικόνας, μιας φωτογραφίας κτλ, κτλ, κτλ. Η συνειδητότητα όμως, άποψή μου, δυστυχώς & ευτυχώς, δεν μπορεί ... ]
Από εκεί και ύστερα από την αρχή της παρούσας συζήτησης προτάθηκαν σε διάφορα σημεία κάποιες ασκήσεις με οδηγίες για να τις πειραματιστεί όποιος επιθυμεί και αν επιπλέον θέλει να γράψει εδώ το τι διαπίστωσε.[ ok, no problem, θα απαντήσω παρακάτω στον alex22 και θα το συνδυάσω με αυτό που λες που όντως είναι σωστό και δεν έχω καμία αντίρρηση ]
Είναι δικαίωμα σου να έχεις και να δηλώνεις την άποψη πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει μέσω ίντερνετ, αλλά καθώς κάποιοι από εμάς επιμένουν και προσπαθούν, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να δώσεις λίγο χώρο για να συνεχίσουμε αυτήν την προσπαθεία. [ ok, no problem ]
Ευχαριστώ, φιλικοί χαιρετισμοί. [ Να 'σαι καλά! Σε χαιρετώ κι εγώ! ]
quote:
alex22Ας αφήσουμε εμένα όμως και ας εστιάσουμε γενικά σε αυτά που λέμε για την αφύπνιση της συνείδησης,τα αποία δέν είναι δικά μας λόγια και σκέψεις αλλά του Δάσκαλου Σαμαέλ, με πιό επειχήρημα αποδηκνείς οτι η μέθοδος που μας προτήνει είναι λάθος?
Δεν λέω πως είναι λάθος. Λέω πως δεν μπορεί να γίνει μέσω forums & internet, και θα σου εξηγήσω γιατί. Δες τι λέει παραπάνω η(;) Chela, έχει σημασία : "... προτάθηκαν σε διάφορα σημεία κάποιες ασκήσεις με οδηγίες για να τις πειραματιστεί όποιος επιθυμεί και αν επιπλέον θέλει να γράψει εδώ το τι διαπίστωσε."
Για να γράψει κάποιος εδώ ή οπουδήποτε (δεν έχει σημασία το forum, αλίμονο), κάτι το οποίο διαπίστωσε, κατ' αρχήν θα πρέπει να ΈΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ να λέει την αλήθεια. Οι άνθρωποι ακόμη κι όταν θέλουν να πουν την αλήθεια, λένε ψέματα. Πρέπει δηλ. πρώτα ένας άνθρωπος να μάθει να λέει την αλήθεια. Κι άντε να πείσεις κάποιον πως πρέπει να ΜΑΘΕΙ να λέει την αλήθεια. Ο άνθρωπος νομίζει πως θα του αρκούσε η ΑΠΟΦΑΣΗ να πει την αλήθεια για τον εαυτό του. Αυτό όμως δεν αρκεί. Χρειάζεται να γίνουν κάποια άλλα πράγματα πρώτα για να μάθει τι σημαίνει ΑΠΟΦΑΣΗ και τι σημαίνει ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ. Πρέπει π.χ να αποκτήσει βούληση, έτσι ώστε όταν πει μέσα του "θα λέω την αλήθεια", να το κάνει κιόλας πράξη! Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί όταν κάποιος ξεκινήσει να κάνει μια δημόσια ομολογία, ενδιαφέρεται πάνω απ' όλα για την "εικόνα" του. Δεν τον ενδιαφέρει ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ, αλλά ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ αυτό που θα πει ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ. Ο άνθρωπος στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτε για τον εαυτό του. Ό,τι κάνει, το κάνει για τους άλλους, για το ΠΩΣ θα φανεί αυτό που κάνει στους άλλους.
Έπειτα, η μέθοδος που μας προτίνει ο Δάσκαλος Σαμαέλ ... είναι μέθοδος του δάσκαλου Σαμαέλ. Δεν είναι μέθοδος του zip, δεν είναι μέθοδος της pyramid, δεν είναι μέθοδος του alex22 ή του makfor. Θέλω να πω δηλ. πως μπορεί ο δάσκαλος Σαμαέλ, ακουλουθώντας αυτή την μέθοδό ΤΟΥ, πραγματικά να έχει πετύχει κάτι ο άνθρωπος. Δεν αμφιβάλλω, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω. Όμως κανένας από τους αναγνώστες πλην του Σαμαέλ, δεν είναι ... Σαμαέλ. Ο καθένας είναι ένας special άνθρωπος, μια ξεχωριστή προσωπικότητα.
Στην πραγματικότητα αναζητάμε ένα "σύστημα" που θα πρέπει να είναι συμβατό με το πλήθος των ανθρώπων που απαρτίζουν την ανθρωπότητα. Τέτοιου είδους "σύστημα", καθολικό, δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου. Δεν μπορεί ένα "σύστημα" να είναι συμβατό, να αποδίδει το ίδιο, να είναι το ίδιο αποτελεσματικό και σε μένα και π.χ στην pyramid, για τον πολύ απλό λόγο πως εγώ με την pyramid, διαφέρουμε σε χιλιάδες πράγματα, είτε αυτά ονομάζονται σκέψεις, είτε αποφάσεις, είτε αισθήματα. Κατ' αρχήν διαφέρουμε στις έννοιες. Για μένα το "καλό" είναι άλλο, η έννοιά του δηλ. για την pyramid άλλο. Κι όταν δυο άνθρωποι διαφέρουν στις έννοιες, δηλ. με πολύ απλά λόγια, στα εννοούμενα και αν θέλεις και στα υπονοούμενα, τότε, πως είναι δυνατόν να επικοινωνήσουν, αφού άλλα εννοεί ο ένας κι άλλα ο άλλος ; αφού άλλα υποννοεί ο ένας κι άλλα ο άλλος ; Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας των ανθρώπων. Πολύ σοβαρό. Πρέπει πρώτα αυτό να λυθεί και μετά όλα τ' άλλα.
Είναι κι άλλα πράγματα.
Όμως σας διέκοψα & ζητώ συγνώμη για την διακοπή. Δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο. Ίσως κάνω κάποιες ερωτήσεις στον ΥΠΗΡΕΤΗ - ήδη έχω κάνει κάποιες - αργότερα. Θα δω ...
Edited by - zip on 14/07/2009 16:27:52
Συμφωνώ οτι οι περισσότεροι θέλουν να δείχνουν την εικόνα τους αλλά ευτηχώς δέν είναι όλοι έτσι.
Ο καθένας είναι διαφορετικός και προσαρμόζει μια διδασκαλία σύμφωνα με τα χαρακτηρηστικά που εχει διαμορφώσει.
Εσύ δηλαδή με αυτά που λές εννοείς οτι δέν πρέπει να πιστεύουμε κανέναν? και να ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο?
Όμως όλα οσα ξέρουμε είναι απο τις διδασκαλίες άλλων.Δέν ξέρουμε απο προσωπικό βίωμα π.χ. οτι η γή περιστρέφεται γύρω απο τον ήλιο,το μάθαμε απο τον κοπέρνικο ή τον Γαλιλέο.Με την ίδια λογική δέν θα έπρεπε να αμφισβητήσουμε αυτήν την πληροφορία και να γίνουμε αστρονόμοι για να το διαπιστώσουμε οι ίδιοι? Όπως καί πάρα πολλά άλλα,δέν έχει αξία να τα αναφέρω.
Εγώ πιστεύω οτι υπάρχουν ανώτερα όντα που θέλησαν να μας βοηθήσουν,για αυτό και έχουμε όλες αυτές τις πληροφορίες,πιστεύω επίσης οτι υπάρχουν και άλλα ανώτερα όντα πού δέν θέλουν να προχωρήσουμε.Πρέπει ο καθένας να έχει την διάκριση για να καταλάβει το αληθινό απο το ψεύτικο.
Ναι ο καθένας έχει την δική του προσωπικότητα αλλά μήν τα ισοπεδώνουμε όλα,μερικά πράγματα είναι κοινά για όλους.Όπως ο ήλιος που βλέπουμε.Στην τελική η προσωπικότητα είναι απλώς μια μάσκα,προτιμάς την μασκα ή το προσωπό σου?Δέν υπάρχει ξεχωριστή οντότητα,όλα είναι ένα.
Αυτό το κλειδί μπορεί να σου δώσει την πιθανότητα να αποκτήσεις την δυνατότητα να φτάσεις στην καθαρή επίγνωση αυτού που είναι πέρα από τις σκέψεις.
Παρατήρησε το σώμα σου. Μετά παρατήρησε τα συναισθήματα σου. Μετά παρατήρησε τις σκέψεις σου.(πολύ απλοποιημένο)
ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ;;;;
Έχουν δώσει παρόμοια κλειδιά και άλλοι συνομιλητές όπως ο Chela και ο SOLIM
Όλα δείχνουν προς την ιδία κατεύθυνση.
Τώρα απόδειξε μας ότι αυτό το κλειδί μέσα από κάποια ορθολογική σκέψη είναι άχρηστο.
Αυτό το κλειδί δεν είναι μεταφορά γνώσης αλλά μπορεί να σε οδηγήσει σε αυτή. Η γνώση βιώνετε. Τα έχουμε πει πολλές φορές.
Η εμπειρία μου δεν έχει καμιά σημασία για το μυαλό σου. Το μυαλό σου θα κάνει μια καταχώριση αυτή η καταχώριση είναι ένα νεκρό πράγμα μέσα στο μυαλό σου.
Η Εμπειρία μου έχει αξία όταν μπορώ να δείξω σε κάποιον κάτι που θα τον φέρει σε μια συγκεκριμένη υπαρξιακή κατάσταση. Για αυτό λέγονται και κλειδιά.
Το κλειδί πρέπει να ανοίξει μια πόρτα. Τα άνοιγμα αυτής της πόρτας είναι η εμπειρία που αποκτά αυτός που την ανοίγει.
Φίλε ΖΙΡ δεν νομίζω ότι διαφωνείς σε αυτά που λέω.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ