ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εφιαλτης και λοιπες προδοσιες των περσικων πολεμων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Εφιαλτης και λοιπες προδοσιες των περσικων πολεμων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

skartados56 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
29/07/2011, 22:37:41
quote:
Πάντως, μπράβο σου που έχεις το κουράγιο και θίγεις παρόμοια θέματα, όπως και αυτό με το παρόν τόπικ. Και να ξέρεις, πως είναι πολλοί αυτοί που τα γνωρίζουν και ζουν στην πραγματικότητα και όχι στην εικονική πραγματικότητα όσων εθελοτυφλούν.

Το κακο φιλε μου ψηλε ειναι,οτι καποιοι οχι μονο εδω μεσα,νομιζουν πως αν ασχολεισαι με την ιστορια της πατριδας σου και την επαινεις για αυτα που εχει προσφερει,σε κολανε τη ταμπελα του ακροδεξιου.Ειμαι σιγουρος πως και εδω μεσα καποιοι εχουν κολησει αυτη τη ταμπελα σε μενα,που πραγματικα ειμαι το ακριβως αντιθετο.

Καποτε ειχα δει 2 ντοκυμαντερ για τη βιβλικη αρχαιολογια.Εκει καταλαβα πολλα πραγματα και κυριως ποσο αδογματιστη ειναι και αυτη η επιστημη.......Για τα ιδια ευρηματα μιλωντας επιστημονες 2 πλευρων,οι μεν εβλεπαν επιβεβαιωση των βιβλικων αφηγησεων και οι δε πληρη απουσια στοιχειων επιβεβαιωσης.Τοτε καταλαβα οτι καποιοι επιστημονες,πρωτα αποφασιζουν τι πρεπει να εχει γινει και μετα ψαχνουν και βρισκουν.Δυστυχως δεν εχει μεινει τιποτα ορθιο...

starstruckΜέλος
14/08/2011, 18:45:01
Η Ελλάδα μια ζωή προδότες είχε είτε σε καιρούς ειρήνης ή πολέμου. Το ζούμε και σήμερα αυτό. Το θέμα είναι πάντα πως θα καταφέρνουμε να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα όντα.

Velissarios1Μέλος
21/08/2011, 20:50:44
Δεν καταλαβα τι κακο εχει το να εισαι ακροδεξιος?χορτασαμε απο δηθεν προοδευτικους σε αυτο τον τοπο .

http://www.youtube.com/watch?v=gK8cqL8sl5k

promitheus90Μέλος
23/08/2011, 14:08:53
Skartados

quote:
Τοτε καταλαβα οτι καποιοι επιστημονες,πρωτα αποφασιζουν τι πρεπει να εχει γινει και μετα ψαχνουν και βρισκουν.Δυστυχως δεν εχει μεινει τιποτα ορθιο...

Αυτή είναι βασική αρχή για να διαμορφώνει η πλειοψηφία του κόσμου την άποψή της.Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν κάτι στην αρχή και μετά προβαίνουν στην επιχειρηματολογία.Και αυτό βέβαια είναι η αρχή για την προκατάληψη και την αδιαλλαξία στον διάλογο ο οποίος από το σημείο αυτό κι έπειτα δεν έχει κανένα νόημα.

Τώρα,επί του θέματος...όλες οι μεγάλες προσωπικότητες της αρχαίας Ελλάδας είχαν μια σκοτεινή πλευρά.Ακόμα και οι μεγαλύτεροι των ηρώων της.Τον Κλεομένη που ανέφερες φίλε Σκαρτάδο νομίζω τον διαδέχτηκε ο Λεωνίδας.Και η διαδοχή βέβαια δεν ήταν και η πιο καθαρή.Άλλος Σπαρτιάτης που είχε πνεύμα δολοπλόκου ήταν και ο Λύσσανδρος.Βέβαια αυτός ήταν στρατηγός σε μια εποχή που μόνο έτσι μπορούσες να ανεβεις στην εξουσία.

Έπειτα οι Αθηναίοι ουκ ολίγες φορές απέδειξαν το μεγαλείο της βλακείας τους μέσα στο γενικότερο μεγαλείο τους.Πολλούς από τους ευεργέτες τους τούς έστρεψαν την πλάτη.Ο Θεμιστοκλής,ο Μιλτιάδης,ο Αριστείδης και ο Σωκράτης είναι ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΙ εκ των θυμάτων της αλαζονείας του Αθηναϊκού τρόπου σκέψης.

Ωστόσο επειδή κι εγώ τώρα φοβάμαι ότι θα χάσω και τη στοιχειώδη αντικειμενικότητα που με διακρίνει,αφήνω να τα παρουσιάσεις εσύ αν θέλεις φίλε skartados.

opsimosΜέλος
19/09/2011, 23:58:37
quote:

Ξεκιναω αυτο το θεμα,γιατι εκτος απο τον απιστευτο ηρωισμο των περσικων πολεμων,υπηρχαν και πολλες προδοσιες,η αυτες εστω φαινονται ετσι σημερα στα ματια μας,κρινοντας απο τα δεδομενα της σημερινης μας εποχης.

Αρχιζω απο τη πιο γνωστη προδοσια ,αυτη του εφιαλτη.

Εγω θα προσπαθησω να βγω λιγο πιο εξω απο τα τετριμενα,προσπαθωντας να δω με την οποια λογικη διαθετω,τι πραγματικα συνεβη εκει.

Ο ηροδοτος μας λεει πως ο εφιαλτης χρηματιστηκε και δεν υπαρχει λογος να μην τον πιστεψουμε.Ομως εγω πιστευω πως η φανερωση του περασματος απο τους ντοπιους μαλιεις στον ξερξη,ηταν θεμα χρονου.Ο λογος ειναι ο εξης απλος.

Ο ξερξης ηρθε στην ελλαδα με το μεγαλυτερο στρατο που ειχε εμφανιστει ως τοτε.Οι πιο συντηρητικες αποψεις μιλανε για 250.000 ατομα,ενω οι εκ διαμετρου αντιθετες μιλανε για εκατομμυρια.

Οπως και ναχει ομως,ηδη το συνοθυλευμα αυτο,βρισκοταν στο μαλιακο για 6 μερες.Μπορει ο καθενας μας να φανταστει,οτι οι ντοπιοι παραγωγοι ,ηδη θα ειχαν αρχισει να βλεπουν το πλιατσικο και την αφαιμαξη που θα ειχε αρχισει να κανει ο στρατος στα κτηματα και ζωα του.Με την υποθεση οτι αυτο θα μπορουσε να διαρκεσει ακομα μια εβδομαδα,ο αφανισμος του βιος του ντοπιου πληθυσμου,ειναι κατι παραπαναω απο βεβαιο.Και ο εφιαλτης να μην βρισκοταν,θα βρισκοταν καποιος αλλος.Για μενα ομως,το μονο σιγουρο ειναι η ανακουφιση που ενιωσαν οι ντοπιοι,οταν ειδαν τα στενα να ανοιγουν και το στρατευμα να ξεκουμπιζεται απο τα μερη του...

Το πιθανοτερο ειναι να μας λεει παραμυθια ο Ηροδοτος,αυτα ακουσε αυτα εγραψε,διοτι οπως γνωριζουμε δεν εμεινε κανεις Ελληνας ζων μετα την μαχη των Θερμοπυλων.
Μου θυμιζει εκεινη την παπαρια του ευαγγελιστη που αναφερεται στον κηπο των Ελαιων,ενω μας λεει οτι οι μαθητες το ρηξαν στον υπνο,μας γραφει ακριβως τι ειπε ο γιοκας στον μπαμπα του,τωρα ποιος τον ακουσε τον χριστουλη να κλεγεται στον μπαμπακα του,ειναι αλλου παπα ευγγελιο.

20/09/2011, 13:10:51
quote:

Η Ελλάδα μια ζωή προδότες είχε είτε σε καιρούς ειρήνης ή πολέμου. Το ζούμε και σήμερα αυτό. Το θέμα είναι πάντα πως θα καταφέρνουμε να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα όντα.

Είσαι αισιόδοξος άνθρωπος φίλε μου , έστω και που το σκέπτεσαι αυτό ως πιθανότητα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
21/09/2005, 02:20:17
quote:
βοηθάει το σεξ στον πνευματισμό?

Αν βοηθάει, λέει!

Ξέρεις το τι φιλοσοφικές συζητήσεις για τα μεγάλα μυστήρια της ζωής πέφτουν μετά από μερικούς γύρους καλού και ποιοτικού σεξ?

Εξαλλου όπως το έχω ξαναπεί
και οι αρχαίοι
πρώτα τρώγανε και πίνανε, μετά γ....σαν, και έτσι κατέληγαν να φιλοσοφούν και να μας χαρίσουν αυτές τις περίφημες ιδέες και το λαμπρό τους πνεύμα.

Διότι και το "πνεύμα" θέλει το σεξ του...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

dimitris2Μέλος
25/09/2005, 00:40:29
Αλλο έρωτας, άλλο γ@μ...
Μπορεί έρωτα να προσφέρει μια πόρνη.
Μπορεί αυτό που λέει κάποιος έρωτα με τη γυναίκα του να είναι απλά γ@...
Υπάρχει και ο όρος εκπόρνευση.
Π.χ. εκπόρνευση γυναικός, εκπόρνευση εκκλησίας, εκπόρνευση αξιών.

"αι πόρναι ανάγουσι υμάς εις την βασιλείαν των ουρανών"

25/09/2005, 03:08:49
quote:
Αλλο έρωτας, άλλο γ@μ...
Μπορεί έρωτα να προσφέρει μια πόρνη.
Μπορεί αυτό που λέει κάποιος έρωτα με τη γυναίκα του να είναι απλά γ@...
Υπάρχει και ο όρος εκπόρνευση.
Π.χ. εκπόρνευση γυναικός, εκπόρνευση εκκλησίας, εκπόρνευση αξιών.

"αι πόρναι ανάγουσι υμάς εις την βασιλείαν των ουρανών"

Ακριβώς φίλε Δημήτρη2!

To θέμα ρωτάει "αν βοηθάει το σεξ στον πνευματισμό" και όχι "αν βοηθάει ο έρωτας στον πνευματισμό"!

άποψή μου είναι ότι βοηθάνε ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, αλλά σαφώς περισσότερο το 2ο που είναι και περισσότερο ΟΛΙΣΤΙΚΟ. Ομως και σκέτο σεξ να είναι [ή γ@μ... όπως λές], πάλι σε βοηθάει, γιατί "από το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα"....

Ελπίζω να σε κάλυψα τώρα....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

dimitris2Μέλος
25/09/2005, 23:22:11
Σωστα φίλε.
Λενε οι ψυχολόγοι ότι οταν ο άνθρωπος είναι μικρός έχει το σύνδρομο της ισοθεϊας. Δηλαδή αντί να πηδήξει 1 μέτρο το παιδάκι θέλει να πηδήξει 5 για να τους ξεπεράσει όλους και το πιστεύει.
Οταν μεγαλώνει το κουβαλάει μαζί σε άλλη μορφή γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο, και πολλές φορές νομίζει ότι είναι πνεύμα, (πνευματικός) να κάνει διάφορα κόλπα σαν γκουρού ή πνευματιστής.
Μια φορά μου είχε πει ένας φίλος.
- Βρε δημήτρη αφού ο ανεμιστήρας έχει κουμπί, τι προσπαθείς να γυρίσεις τους έλικες με τη δύναμη της σκέψης? Πάτα το γ@μη..νο να ανάψει γιατί βράσαμε.
Είχε δίκιο.
Ετσι βλέπουμε σήμερα να υπάρχουν στην Αθήνα κάπου χίλιες σχολές εσωτερισμού που όταν μπαίνεις βλέπεις το αφεντικό να σε κοιτά με ύφος πνεύματος προς γήινο, ανώτερου προς χλαπάτσα.
Γιατί δεν έχει καταλάβει ό ηλίθιος ότι έχει σάρκα και οστά.

"Αι πόρναι ανάγουσι υμάς εις την βασιλείαν των ουρανών."

26/09/2005, 18:02:06
Εγώ λέω ναι , είτε sex είναι είτε έρωτας είτε περιστασιακό π----α νομίζω πως βοηθά στην πνευματικότητα μας.
Όπως και να το πείς είναι μια κατάσταση κατά την διάρκεια της οποίας έχουμε την ευκαιρία να αποβάλουμε άνχος, να αφεθούμε στα ενστικτά μας, να παραδωθούμε στο είναι μας, σωματικό και πανευματικό, να έρθουμε σε άμεση επαφή με τον ανθρωπο μέσα μας.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!
Ε! αυτό και μόνο είναι, το λιγότερο, μια καλή αρχη για υγιή βοήθεια στον πνευματισμό μας.
Δεν καταλαβαίνω γιατι μας κάνει εντύπωσει οτι Χριστός ή οι διάφοροι προφήτες κανανε sex, , κακό είναι? (το καταλαβαίνω βεβαίως βεβαίως απο την πλευρά της εκλησίας)

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

dimitris2Μέλος
27/09/2005, 01:24:47
30φιλιά,
δε γράφει πουθενά ότι ο Χριστός έκανε σεξ.
Ο Χριστός έκανε ότι ήθελε σαν τέλειος άνθρωπος.
Αλλά μας έδωσε παραδείγματα να μη κοιτούμε τις ανάγκες των άλλων αλλά τις δικές μας.
Δέχτηκε την πόρνη, την μοιχαλίδα, τον ληστή.
Εμείς βάζουμε εμπόδια στον ευατό μας και για να τα κάνουμε ιερά, χρησιμοποιούμε τον Χριστό.

Δεν είπε τίποτα ο Ανθρωπος σαν άνθρωπος και ευλόγησε το σεξ με το μυστήριο του γάμου σαν Θεός.

Οταν πάμε σε γάμο σε εκκλησία, ακούμε τον απόστολο, (το έχει γράψει ο Παύλος) ότι " το μυστήριο τούτο μέγα εστί"

Δηλαδή το μεγαλύτερο μυστήριο στην εκκλησία είναι το σεξ.

Αυτοί που καταδικάζουν το σεξ στην ουσία καταδικάζουν τον πατέρα τους και την μάνα τους που τους γέννησαν.
Εστω και αμαρτωλά. Δεν υπάρχει αμαρτία γιατί,
Γιατί λέει ο Δαβίδ "εν αμαρτίαις εκυησέ με η μήτηρ μου"
Εννοώντας αμαρτία το συζυγικό κρεβάτι.
Αλλά έρχεται να συπληρώσει ο Παύλος την παλαιά διαθήκη (ουκ ήλθον καταλήσαι τον νόμον αλλά πληρώσαι= συμπληρώσω, είπε ο Χριστός) ότι όχι μόνο δεν είναι αμαρτία, αλλά είναι και μυστήριο μέγα.
Νομίζω ότι είναι μυστήριο μέγα να βρεθούν διο ανθρώποι να δουν γυμνά τα κορμιά τους και να ερωτευθούν.
Δεν θα κουβαλήσουμε τα ρούχα μας στην δευτέρα παρουσία όταν "γυμνοί και ως κατάκριτοι' παρευρεθούμε.
Ολα είναι μια ματαιότητα, μια ουτοπία που άρχισε από τοη Οθωνα και μετά.
Γιατί παλαιότερα έλεγε ο Σολωμός φιληθείτε αδελφοί χείλη με χείλη, πέστε χριστος ανέστη , εχθροί και φίλοι.
Γιατί το ορθόδοξο πρνι 100 χρόνια ηταν να φιλιέσαι με τ μανεκεν ή την κοπέλα που αγαπάς χείλη με χείλη.
Σήμερα όλα έχουν αλλάξει και ακολουθούμε το δυτικό πρότυπο του καθωσπεπισμού.

27/09/2005, 17:18:03
quote:
30φιλιά,
δεν γράφει πουθενα οτι ο Χριστός έκανε σεξ.

Και όμως αγαπητέ μου dimitris2 γράφει , το αναφέρει ο συγκραφέας μας στο θέμα που μας παρέθεσε

quote:

και οτι ολοι οι μεγαλοι εσωτεριστες,προφητες και γενικα πνευματικοι ανθρωποι το θεωρουν απαραιτητο.ακουσα οτι ο χριστος,ο μωησης,ο μωαμεθ και γενικα ολοι αυτοι κανανε σεξ.

Ζητώ συγνώμη, αν αυτά που έγραψα στην προηγούμενη μου απάντηση, δεν ήταν αρκετά διευκρινιστικά.

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

dimitris2Μέλος
27/09/2005, 22:06:23
Ποιος συγγραφέας έγραψε για το χριστό?

Το σεξ είναι ψιλοάσχετο με τον πνευματισμό.

Αλλά επειδή ο εγωισμός είναι αντίθετος του καθαρού πνευματισμού,
επαναλαμβάνω του καθαρού και όχι του μαύρου,

τότε το σεξ είναι ευλογία θεού, γιατί καταστρέφει τρόπον τινά, τον εγωισμό.

Βασικά είναι τι γουστάρει κάποιος και να προσέχει από πονηρούς που το παίζουν προφήτες για να κάνουν σέξ.

beyondΜέλος
02/10/2005, 17:37:38
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑ (ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ) ΣΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΜΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ (ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ) ,ΗΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

dimitris2Μέλος
05/10/2005, 22:10:31
Μήπως μας τα μπερδεύεις και έφτασες κατά και όχι μετά?
beyondΜέλος
06/10/2005, 18:20:51
ΟΧΙ ΒΡΕ..ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ..ΧΑΛΑΡΩΣΗ..ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΙΝΙΟΥ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Edited by - beyond on 06/10/2005 18:21:38

29/01/2006, 22:01:47
Mάλιστα... το θέμα το όντι ενδιαφέρον...με την ανάπτυξη όμως που είχε είναι απορίας άξιον πως έφτασε τις 3 σελίδες...

Με εξαίρεση 5-6 ποστ το θέμα έδωσε ρεσιτάλ παραλογισμού:

quote:
η αληθεια ειναι οτι η τρελη μαστουρα σε συνδυασμο με τρελο σεξ μπορει να σε παει καπου{δεν εννοω το νοσοομειο}ο αγαπημενος μου συγγραφεας Ενγκαρ αλαν ποε μαστουρωνε αγρια πριν γραψει.επερνε την κοκα με το κιλο και για αυτο αλλωστε εγραψε τετοια αριστουργηματα

Hθικόν δίδαγμα: "Mαστουρώνετε κάνει καλό!"

Για να μην πω βέβαια για την Τριανταφυλλιά που όταν ρωτήθηκε από που εξείγαγε το συμπέρασμα ότι ο Χριστός έκανε σεξ εκείνη απάντησε:

quote:
Και όμως αγαπητέ μου dimitris2 γράφει , το αναφέρει ο συγκραφέας μας στο θέμα που μας παρέθεσε

Kατόπιν τούτου οτιδήποτε λέει ο undeafeted θα πρέπει να θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΟ και σημείο αναφοράς...

Καλή συνέχεια και καλό σεξ...

Υ.Γ.undeafeted σόρρυ αλλά δεν κρατήθηκα...δεν έχω κάτι προσωπικό και ελπίζω να το καταλάβεις αυτό.

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
dimitris2Μέλος
04/02/2006, 02:17:26
Πάντως δεν μπορούμε να θεωρήσουμε άσχετο τον πνευματισμό από το σέξ γιατί έχουν περισσότερα κοινά παρά αντίθετα.
Ο πνευματιστες π.χ. όλων των φιλοσοφιών έχουν στο στόχαστρο την ανωτέρα πάντων ηδονή.
Υλικοψυχική, καθότι δεν υπάρχει στον πνευματισμό πνεύμα χωρίς σώμα και τούμπαλιν.
Υλικά βοηθήματα στον πνευματισμό -κεριά κ.α.- βοηθήματα στο σέξ (όχι μόνο υλικά αλλά πρωτίστως πνευματικά).

Αυτό που στιγματίζει τη διαφορά της δράσης είναι ο "κόμματος".
Στο σεξ και τον πνευματισμό.

Ελεγε ο άγιος Αθανάσιος ότι για να καταλάβουμε τα πνευματικά μας έδωσε ο θεός τα υλικά ώστε αν κατανοήσουμε εκείνα κατανοούμε κατ επέκταση και τα άλλα.

Ο "κόμματος" λοιπόν είναι η ομορφιά της ύλης. Σώμα από αλάβαστρο, η νεότης , η άνοιξη.

Το αντίθετο που αντιπαλει, ο θάνατος , οπως σωστά διατύπωσε ο Φρόυντ.

Στον έρωτα γίνονται όλα ονειρικά αν στην ύλη παρεμβληθεί το πνεύμα.
Αρώματα, έλαια, στάσεις καμασούτρα, αφή αγάπης, εξιδανίκευση της σχέσης.

Κι όλα αυτά είναι αχρείαστα? ή υποχρεωτικά?
Τα ίδια καίμε για τον πνευματισμό σε όλες τις θρησκείες.
Λιβάνια, ιεροτελεστείες, σχέσεις μυστών, εξιδανικεύσεις των σχέσεων.
υποχρεωτικά ή αχρείαστα.

Θα κινδυνολογήσω να πω "αχρείαστα" αν λείπει ο "κομματος" από τον πνευματιστικό ή υλιστικό χώρο.

ImperatorΜέλος
11/02/2006, 20:20:37
Το σεξ όχι μόνο δε βοηθάει τον πνευματισμό αλλά είναι και το αντίθετό του. Το σεξ είναι το μέσον με το οποίο τα υλικά μας σώματα συνεχίζουν την ύπαρξή τους στη φυλακή της ύλης και για αυτό το λόγο προσφέρει ηδονή διαφορετικά ποιος θα έκανε αυτή την πράξη εάν δεν προσέφερε ηδονή? Για αυτό η φύση το έκανε έτσι για να έλκει τους ανθρώπους να το κάνουν ώστε να αναπαράγονται οι γενιές... Όμως το πνεύμα είναι φυλακισμένο και εγκλωβισμένο στην ύλη και επομένως αν κάτι πρέπει να είναι γνήσια πνευματικό πρέπει να πηγαίνει κόντρα στην ύλη, στις υλικές απολαύσεις ( οι οποίες δεν έχουν καμία πνευματικότητα, απλά είναι ηδονιστικές για να μπορούν να γίνονται, φαντάζεστε το φαγητό να μας έφερνε αηδία?) έτσι και το σεξ. Αρέσει στους ανρθώπους αλλά είναι απλά ένα μέσον για αναπαραγωγή του είδους , ε η φύση το έκανε ηδονιστικό, να προσφέρει ηδονή, γιατί αλλιώς θα το έκανε κανείς? Θα ήταν σα να έκανε κάποιος σεξ με μια γριά ή μια άσχημη ή καμιά παραμορφωμένη κλπ. Όμως ο υλικός κόσμος δεν έχει τίποτα το πνευματικό, είναι φθαρτός και κατώτερος και το σεξ δε βοηθάει σε καμία πνευματικότητα, μόνο στη σωματική εκτόνωση.