ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί ήρθαμε στην Γη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Γιατί ήρθαμε στην Γη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
eidosΜέλος
10/09/2008, 14:34:31
τρεχαγύρευε και τρέχα μάθε την αλήθεια

σου παρέθεσα δύο βιβλικά κείμενα που προσδιορίζουν επακριβώς το γιατί είμαστε εδώ, και ποιο είναι το μέλλον μας...

αν έχεις ολόκληρη τη Βιβλο μπορείς να ανοίξεις στη Γένεση 1:28,29 <Επιπλέον, τους ευλόγησε ο Θεός και τους είπε ο Θεός: «Να είστε καρποφόροι και να πληθυνθείτε και να γεμίσετε τη γη και να την καθυποτάξετε και να έχετε σε υποταγή τα ψάρια της θάλασσας και τα πετούμενα πλάσματα των ουρανών και κάθε ζωντανό πλάσμα που κινείται πάνω στη γη».
29 Και είπε ο Θεός: «Δείτε! Σας έδωσα όλη τη βλάστηση που κάνει σπόρο, η οποία είναι στην επιφάνεια ολόκληρης της γης, και κάθε δέντρο με καρπό δέντρου ο οποίος κάνει σπόρο. Σε εσάς ας χρησιμεύει ως τροφή.>

ο Γιαχ δημιούργησε τον άνθρωπο, για να απολαμβάνει τη ζωή, και του ανέθεσε τρία ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να φέρει εις πέρας.
να γεμίσει τη γη με απογόνους, να έχει σε υποταγή τα ζώα και να καλλιεργεί και να προστατεύει την όμορφη γη.

συνάμα ο άνθρωπος θα μπορούσε να ζει για πάντα, με μια προυπόθεση: να υπακούει στον Δημιουργό του
Γένεση 2:16 <Και ο Ιεχωβά Θεός έδωσε επίσης την εξής εντολή στον άνθρωπο: «Από κάθε δέντρο του κήπου μπορείς να τρως μέχρι να χορτάσεις. 17 Αλλά από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού δεν πρέπει να φας, γιατί την ημέρα που θα φας από αυτό οπωσδήποτε θα πεθάνεις».>

δηλαδή πολύ απλά και εύκολα αν ο άνθρωπος δεν παρήκουε θα ζούσε για πάντα.

αυτό λέει η ιερή Βίβλος, και είναι πολύ σαφής, αν εσύ έχεις άλλη αποψη, δικαίωμα σου...

10/09/2008, 17:06:34
quote:
eidos
έχεις απόλυτο δίκιο και χαίρομαι που το λές, ότι οι 'ορθόδοξοί' δεν υπακουν κατά γράμμα στο ευαγγέλιο... αυτό υποστηρίζω και εγώ, αλλά ο φίλος σου ο Σαμουήλ και άλλοι, έχουν αντίθετη αποψη.

Βρε φίλε συνειδητοποιείς αυτό που λες;
Φαντάζεσαι να ερμηνεύαμε και να υπακούαμε κατά γράμμα π.χ. στις παραβολές;
Όσοι εμμένανε στο γράμμα του νόμου και δεν ενδιαφερόταν για το πνεύμα του νόμου, δέχθηκαν την κριτική του Κυρίου, το ξεχνάς αυτό;;

Άλλωστε πουθενά στη Γραφή δεν αναφέρει πως θα πρέπει να δεχόμαστε αποκλειστικά και μόνο την Αγία Γραφή ως πηγή της πίστης μας, σωστά;;

Edited by - Ψηλός on 10/09/2008 17:09:43

10/09/2008, 17:13:52
Φίλε μου eidos, αυτά που λες αφορούν στον
άνθρωπο Αδάμ, που δεν περίμενε ακόμη τον Κύριο
Ιησού Χριστό...Το μέλλον του ανθρώπου, όπως το είπες
εσύ, περιλαμβάνεται στον 81 πρώτο ψαλμό του Κορρέ,
που λέει "Υιοί Υψίστου και θεοί είστε ΠΑΝΤΕΣ..." Αυτό
που είπε κι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, όταν τον ρώτησαν
οι Φαρισσαίοι γιατί αποκαλούσε εαυτόν Υιό Θεού...
εδώ λοιπ΄πον,ερχόμαστε για να προετοιμαστούμε...
10/09/2008, 17:47:20
quote:
edios
αλλά αιρετικός είναι ακριβώς αυτό: αυτός που δεν υπακούει κατά γράμμα και κατά νόμο και κατά βάση στο ευαγγέλιο...
και αντιθέτως κάνει ότι ο ίδιος θεωρεί σωστό, ότι τον βολεύει η ότι του δίδαξαν κάποιοι 'πατέρες'...

Εσένα φίλε eidos ποιος σου δίδαξε να ερμηνεύεις τη Γραφή;

****Και μιας που έγινε λόγος για "νόμο" και με αφορμή την άρνηση την αναφορά που έγινε στο ότι οι Μ.τ.Ι. αρνούνται τη μετάγγιση αίματος, θα ήθελα να παραθέσω κάτι μέσα από το Λόγο του Θεού.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ζ΄

12 Πάντα ουν όσα αν θέλητε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, ούτω και υμείς ποιήτε αυτοίς• ούτος γαρ εστιν ο νόμος και οι προφήται.

Καταλαβαίνεις φίλε eidos ποιος είναι ο νόμος και πώς θα πρέπει να τον εφαρμόζουν οι άνθρωποι;

Κάνε στον συνάνθρωπό σου ό, τι επιθυμείς να κάνει και αυτός για σένα!!
Πιο απλό και κατανοητό δεν γίνεται!!

eidosΜέλος
10/09/2008, 18:34:02
ψηλε

η Βίβλος στο σύνολο της αποτελεί το νόμο του Θεού
επιμέρους νόμοι υπάρχουν πολλοί.
ένας από αυτούς ηταν ο Μωσαικός νόμος, ο νόμος (νόμοι) δηλαδή που ο Γιαχβέ έδωσε στους Ισραηλίτες μέσω του Μωυσή, όταν τους απελευθέρωσε απο την Αίγυπτο, το 1513π.κ.χ.
σε αυτόν το συγκεκριμένο νόμο αναφέρθηκε ο Ιησους, τον οποίο νόμο σημειωτέον οι φαρισαίοι της εποχής χρησιμοποιούσαν για να προσθέσουν βάρη στους πίστούς.
όσον αφορα τις παραβολές ήταν απλά διδακτικές ιστορίας, που προορίζονταν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να καταλάβουν διάφορες συμπεριφορές, ως εκ τούτου μάλλον αρχές περιλαμβάνουν και όχι νόμους.

όταν λοιπόν αναφερώμαστε σε νόμους του Θεού, αυτοί δεν αλλαζουν, γιατί και ο Θεός δεν αλλάζει, όταν αναφερόμαστε σε αρχές εκεί ο καθένας μας και με βάση την συνείδηση του μπορεί να ενεργήσει ανάλογα.

ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ

Αυτός που μπορεί να βοηθήσει κάποιον να καταλάβει τη Βιβλο, είναι ο ιδιος ο Συγγραφέας της.
αν Εκείνος δεν το επιτρέψει κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα.

Αυτος λοιπόν είναι που μου έχει δώσει την 'έρμηνεία'... και όχι ο Γρηγόριος, ούτε ο Αθανάσιος ούτε ο Χριστόδουλος νεκροί γαρ...

η μέγιστη επιθυμία κάθε σοφού ταπεινού υπηρέτη του Θεού, είναι και οι άλλοι επίσης να γνωρίσουν τον Υπέρτατο και να τον υπηρετούν. καμμιά αξίωση δεν έχω απο τον συνάθρωπο μου, ειδικώτερα δε να δώσει το αίμα του για μένα, δηλαδή τη ζωή του, μια και το αίμα αντιπροσωπεύει τη ζωή του ανθρώπου...
η ζωή του καθενός μας ανήκει αποκλειστικά σε Αυτόν που μας την έδωσε.

samuel1974Μέλος
10/09/2008, 19:26:57
@ eidos

Θέλω να απαντήσω σε μερικά παρατράγουδα που ακούω.

Γράφεις:
"Αυτός που μπορεί να βοηθήσει κάποιον να καταλάβει τη Βιβλο, είναι ο ιδιος ο Συγγραφέας της...
Αυτος λοιπόν είναι που μου έχει δώσει την 'έρμηνεία'... και όχι ο Γρηγόριος, ούτε ο Αθανάσιος ούτε ο Χριστόδουλος νεκροί γαρ..."

ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ;;;;
Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΟΣ;;;;;;;;;;;;;

Θα μας τρελλάνεις!!!!

Αυτό το εννοούσες ή κατα λάθος το έγραψες;;;;;;;;;

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

10/09/2008, 19:30:29
Δεν νομιζω πως εισαι στο θεμα,μιλαμε για το εξης ρητορικο ερωτημα,ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΗ.
Ο καθενας μπορει να το ερμηνευσει και να πει μια διαφορετικη αποψη αναλογα με τον τροπο που μεγαλωσε και διδαχτηκε.
Χωρις να θελω να θιξω,νομιζω πως αυτο που κανεις,ειναι αυτο που κανουν και ολοι οι υπολοιποι ομοιδεατες σου.Να κανεις κυρηγμα παθιασμενα το Ευαγγελιο.Ολα τα αλλα για σενα ειναι ψηλα γραμματα.
Δεν γνωρισα μουσουλμανο,ινδουιστη,βουδιστη,καθολικο η ορθοδοξο τοσο φανατισμενο,οσο ειστε εσεις.
Ο Χριστος ποτε δεν ειπε να ακολουθουμε κατα γραμμα τις Γραφες.Ο Χριστος ποτε δεν ειπε να ποδοπατουμε τις ιερες εικονες.
Αντιθετα εσεις στο πρωτο σταδιο και τις ποδοπατατε και τις φτυνετε.
Δεν ξερω κανενα μουσουλμανο να το κανει αυτο..Δεν προσκυνατε τον Σταυρο και οταν βλεπετε ανθρωπο στο δρομο,ειτε θελει εκεινος ειτε οχι,πατε να του δωσετε με τα χιλια ζορια να διαβασει τις φυλλαδες σας.
Κανενας ανθρωπος δεν αγαπαει τον πολεμο,ομως οφειλει να υπερασπιστει την πατριδα του,οπως εκαναν τοσοι και τοσοι στις Γραφες σας.
Ο Χριστος ομως εδωσε το σαλιο του με χωμα για να θεραπευσει τον τυφλο.
Ο Χριστος εδωσε και το αιμα του για εμας.Εσεις ουτε αυτο δεν δινετε για τον συνανθρωπο σας.Και στις δουλειες σας παιρνετε ΜΟΝΟ ομοιδεατες σας,και αν δεν ειναι τους αναγκαζετε να γινουν,για ενα κομματι ψωμι..
Ενς γνωστος μου,εμεινε αναπηρος,επειδη ξαναβαφτιστηκε ορθοδοξος και,οχι μονο τον εδιωξαν απο την δουλεια του,αλλα δεν μπορουσε να βρει και πουθενα αλλου.Και σαν να μην εφτανε αυτο,τον πεταξαν απο τον 5ο οροφο και απο θαυμα ζει.
Σε ξερω eidos και σενα και τους αλλους.Φορατε την μασκα του καλοπροαιρετου Σαμαριτη,αλλα μεσα σας κρυβετε μισος φθονο και κακια.
Τα παιδια σας δεν τα βαπτιζετε,αλλα τα φωναζετε με χριστιανικα ονοματα για να μην σας παρουν χαμπαρι..Και διψατε τοσο πολυ να προσυλητησετε κοσμο,που εκμεταλλευεστε την αναγκη ακομη και των γυφτων.Οχι δεν ειμαι ρατσιστρια.
Ηρθες για να κατηγορισεις πως ειμαστε ολοι απιστοι και οι μεν και οι δε,γιατι δεν ειμαστε ιαχωβαδες.
Ελα ομως που σαν ερθειη αναγκη,ολοι εμεις μεταξυ μας θα βοηθησουμε ο ενας τον αλλο,οχι επειδη το λεει η θρησκεια,αλλα η καρδια μας.
Εσυ θα το κανεις αγαπητε;
Εκανα ολικη αφαιρεση μαστων στα 25 μου.Εχασα αιμα..Ξερεις ποιοι με βοηθησαν;ανθρωποι σαν τον trexagireve τον ψηλο,τον γιαπετ,διαφορετικοι,αλλα Ανθρωποι.
Εσεις τι κανατε;ποιος ειναι ο δικος σας σκοπος στην Γη;τον δικο μου τον ξερω.Των παιδιων μου,θα τον ξερω.Ο δικος σου;
Να μοιραζεις φυλλαδες με τα πιστευω σας,και να χρηνατοδοτειτε για αυτο;
10/09/2008, 20:10:40
Αγαπητή μαιμουδίτσα, άτομα σαν τον φίλο είδος,
δε βλέπουν παρά μόνο ένα κόσμο που οι ίδιοι είναι
κριτές των άλλων και όπου υπάρχει ένας σκληρός θεός που
ικανοποιεί την όποια διάκριση κάνει, κατ' αυτούς, υπέρ των...
Αυτοί θα είναι στα ωραία κι εμείς ο δούλοι...

Στη γη πάντως, δεν ήρθαμε για να ζήσουμε σαν ζώα...
Ήρθαμε σαν κυρίαρχοι, πρέπει να το πετύχουμε,να γίνουμε
ικανοί πνευματικά, να βελτιώνουμε τη ζωή και τον πλανήτη...
Όσο για θυσίες,έδωσαν για μένα αίμα και δίνω κι εγώ απο 20
χρονών, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο...
Έδινα και πιο πολλές φορές, αφού καλό έκανα
στον εαυτό μου, αναεώνοντας το αίμα του οργανισμού μου...
Για να το πω απλά.. πιστευω ότι είναι πρόθεση του ανθρώπου
να πιστεύει σε ένα θεό κακό και αυστηρό δικαστή, που θα
τιμωρήσει... Ο Θεός είναι αγάπη....Εμείς τι είμαστε; το
δείχνουμε...

11/09/2008, 01:20:11
quote:
eidos
ψηλε

η Βίβλος στο σύνολο της αποτελεί το νόμο του Θεού

Που είναι γραμμένο το παραπάνω και ποιος το λέει αυτό;

Η Βίβλος «αποτελεί το νόμο του Θεού»;;;;;;;;;
Αυτό είναι μια δική σου αυθαιρεσία και δεν εξάγεται ούτε καν σαν συμπέρασμα από τη Γραφή.

quote:
eidos
όσον αφορα τις παραβολές ήταν απλά διδακτικές ιστορίας, που προορίζονταν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να καταλάβουν διάφορες συμπεριφορές, ως εκ τούτου μάλλον αρχές περιλαμβάνουν και όχι νόμους.

Άσχετα με αυτό που λες για το τι είναι οι παραβολές, σε ρωτώ: ερμηνεύονται κατά γράμμα;
Είπες πως πρέπει να «υπακούσουμε κατά γράμμα, κατά νόμο και κατά βάση στο ευαγγέλιο»!

quote:
eidos
ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ

Λάθος, πολύ μεγάλο λάθος αυτό που λες.
Πουθενά στη Βίβλο δεν αναφέρει ότι ο άνθρωπος πλάστηκε για να υπακούει έτσι ξερά στο εντελώς αόριστο και αυθαίρετο που λες «λόγια του Θεού». Τι θα πει «λόγια του Θεού»;
Αυτό είναι κακοδοξία και τίποτα παραπάνω.
Αυτοί που λένε τέτοια πράγματα το κάνουν μόνο και μόνο για να τρομοκρατούν τους προσήλυτούς τους!

Ο άνθρωπος πλάστηκε για να γίνει συμ-μέτοχος και συν-κοινωνός της βασιλείας του Θεού και όχι να καταντήσει ένα φοβισμένο, ταλαίπωρο και άβουλο πλάσμα

quote:
eidos
Αυτός που μπορεί να βοηθήσει κάποιον να καταλάβει τη Βιβλο, είναι ο ιδιος ο Συγγραφέας της.
αν Εκείνος δεν το επιτρέψει κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα.

Δηλαδή, τι πάει να πει «επιτρέψει»; Με ποια χωρία της Γραφής στηρίζεις αυτό που λες;;

quote:
eidos
Αυτος λοιπόν είναι που μου έχει δώσει την 'έρμηνεία'... και όχι ο Γρηγόριος, ούτε ο Αθανάσιος ούτε ο Χριστόδουλος νεκροί γαρ...

Με αυτή σου εδώ τη δήλωση νομίζω πως καθίστασαι αιρετικός στο χώρο των Μ.τ.Ι., διότι, αν δεν κάνω λάθος, οι Μ.τ.Ι. πιστεύουν πως ο Θεός στη μετά Χριστό εποχή έπαψε να επικοινωνεί με τους ανθρώπους, έτσι δεν είναι;
Τότε, πώς είναι δυνατόν να έδωσε την ερμηνεία σε σένα ο Θεός;;;

quote:
eidos
η μέγιστη επιθυμία κάθε σοφού ταπεινού υπηρέτη του Θεού, είναι και οι άλλοι επίσης να γνωρίσουν τον Υπέρτατο και να τον υπηρετούν.

Εμ αυτός δεν είναι Θεός αλλά τύραννος έτσι όπως τον παρουσιάζεις!!
Αυτά που λες φίλε μου είναι όλως δι όλου κακόδοξα και έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με αυτά που λέει ο Ιησούς Χριστός στο Ευαγγέλιο:

"Ουκ ήλθον διακονηθήναι αλλά διακονείσαι"δεν ήλθα για να υπηρετηθώ αλλά για να υπηρετήσω.

Γνωρίζεις τη σημασία της λέξης «Διακονία»;

****Λες τέτοια πράγματα και υποτίθεται πως ερμηνεύεις «κατά γράμμα» το Ευαγγέλιο;;;;
Για δες το λίγο καλύτερα.

quote:
eidos
καμμιά αξίωση δεν έχω απο τον συνάθρωπο μου, ειδικώτερα δε να δώσει το αίμα του για μένα, δηλαδή τη ζωή του, μια και το αίμα αντιπροσωπεύει τη ζωή του ανθρώπου...
η ζωή του καθενός μας ανήκει αποκλειστικά σε Αυτόν που μας την έδωσε.

Το αίμα δεν «αντιπροσωπεύει» τη ζωή του ανθρώπου. Χωρίς το αίμα ο άνθρωπος δεν ζει. Το αίμα ανανεώνεται συνεχώς. Ακόμη και αν χάσεις κάποια ποσότητα αίματος σε ένα τραυματισμό, ο οργανισμός το αναπληρώνει.
Είδες πόσο σοφά έπλασε τον οργανισμό μας ο Κύριος;

Εφόσον λοιπόν το αίμα ανανεώνεται και αναπληρώνεται στον οργανισμό μας και, ο ίδιος ο Κύριος μας δίνει εντολή να αγαπάμε το διπλανό μας όπως τον εαυτό μας, που το πρόβλημα να δώσουμε λίγο από το αίμα μας, εφόσον δεν βλάπτεται ο οργανισμός μας (απόδειξη αποτελούν τα εκατομμύρια εθελοντών αιμοδοτών) όταν κάποιος συνάνθρωπός μας το έχει ανάγκη, και επιπλέον, ως τήρηση της ρητής εντολής του Θεού;

***Μην αρχίσεις να μου αραδιάζεις δήθεν έρευνες του Τζόν Μπάροου και του Μάικ Γουίκινς για τις «βλαβερές συνέπειες» της αιμοδοσίας.

11/09/2008, 01:38:30
Ξερω,ισως να μην ειναι καλο που κριτικαρω κι εγω,αλλα δεν γινεται trexagireve,δεν γινεται,διοτι πολλα μπορω να δεχτω,αλλα σε οτι εχει να κανει με την βοηθεια προς τον συνανθρωπο ειμαι απολυτη.
Ολο λογια και κυρηγματα..Καντε και καμια πραξη eidos μπας και σας εκτιμησουν και οι ανθρωποι,οχι μονο ο γιαχβε.
Καληνυχτα