- ΙΗΣΟΥΣ: ένα πρότυπο για κάθε άνθρωπο? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αφου οι διαχειριστες δεν βαζουν το ignore στο φορουμ αυτο....
Αρχίζοντας την απάντησή μου θα ήθελα να σημειώσω δύο πραγματάκια.
(α) Θα είναι πιο λειτουργικό όλες οι ιδέες των μελών που αφορούν νέες λειτουργικότητες[*] του forum να "μαζεύονται" σε ένα σημείο (προτείνω στην θεματική περιοχή "Τεχνικά Θέματα") ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν εύκολα και να σχεδιαστούν οι ενέργειες υλοποίησής τους (σε περίπτωση φυσικά που αυτό είναι εφικτό).
(β) Έχει συζητηθεί η δυνατότητα υλοποίησης αυτής της λειτουργικότητας σε ένα άλλο θέμα παλιότερα (κοίτα εδώ) και δεν είχε δοθεί τεχνική απάντηση, την οποία θα προσπαθήσω να δώσω στη συνέχεια.
Σε σχέση με το θέμα που αναφέρεις λοιπόν. Η λειτουργικότητα "ignore posts" δεν προσφέρεται by default από την εφαρμογή Snitz αλλά μέσω της εγκατάστασης ενός modification (πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ).
Επί ευκαιρίας, καλό θα είναι να εξηγήσω λίγα πράγματα για την εφαρμογή και τα διαθέσιμα modifications. Στο Esoterica χρησιμοποιείται η ελληνικοποιημένη έκδοση του Snitz η οποία δυστυχώς δεν έχει ακολουθήσει την πορεία της αγγλικής έκδοσης της εφαρμογής (μάλλον η ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης των απαραίτητων τροποποιήσεων δεν υφίσταται). Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στην τελευταία (πιο πρόσφατη) έκδοση της εφαρμογής δεν έχουν κατ’ ανάγκη ενσωματωθεί και στην ελληνικοποιημένη έκδοσή της. Για την ακρίβεια οι περισσότερες ενημερώσεις (και αναβαθμίσεις) γίνονται από την ομάδα του Esoterica χωρίς να ακολουθείται η standard διαδικασία αναβάθμισης (μέσω patch) που προτείνεται από τους διαχειριστές του Snitz. Φυσικά περισσότερη έμφαση δόθηκε σε θέματα βασικής λειτουργικότητας και ασφάλειας της εφαρμογής τα οποία και είναι κρίσιμα για την ομαλή λειτουργία του forum.
Σε ότι αφορά το modification "ignore posts" όπως βλέπεις και στο link που σου παρέθεσα, έχει σχεδιασθεί για την πιο πρόσφατη έκδοση του Snitz (3.4), δηλαδή για να γίνει με ασφάλεια η εγκατάστασή του στην ελληνικοποιημένη έκδοση απαιτείται τροποποίηση του κώδικα ASP σε πολλά αρχεία της εφαρμογής (με αμφίβολες επιπτώσεις για την σωστή λειτουργία του συνόλου του forum). Φυσικά δεν εννοώ ότι είναι ακατόρθωτο αλλά όπως και σε όλα τα πράγματα πριν τα υλοποιήσεις πρέπει να λάβεις υπόψη σου το κόστος για την υλοποίησή τους, τις επιπτώσεις στο σύνολο, αλλά και τα οφέλη που θα αποκομίσεις από τη λειτουργία του.
Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί από διάφορα μέλη και άλλα προβλήματα στη λειτουργία του forum τα οποία δυστυχώς οφείλονται στον λόγο που σου εξήγησα.
Αυτοί οι λόγοι, όπως και άλλοι, έχουν οδηγήσει στην απόφαση της αλλαγής της εφαρμογής διαχείρισης forum η οποία θα υλοποιηθεί στη νέα δομή του site.
Είμαι στη διάθεσή σου για κάθε ερώτηση ή απορία σου.
Φιλικά
--Je^3--
[*]εννοώ λειτουργικότητες οι οποίες δεν προσφέρονται by default από την εφαρμογή διαχείρισης
ΥΓ. Από όσο γνωρίζω το spamfilter αφορά μία διαδικασία φιλτραρίσματος της εισερχόμενης αλληλογραφίας μέσω email. Δεν μπορώ να καταλάβω με πιο τρόπο μπορεί να υλοποιηθεί με τον τρόπο που περιγράφεις. Θα ήθελες να μου εξηγήσεις; Ευχαριστώ
quote:
WWalker το να έχεις βάλει μια εντολή στον υπολογιστή σου που σε κάνει να νοιώθεις ασφαλής δεν σου προσφέρει τίποτα. Όπως είπαν και άλλοι πριν από μένα, το να μην βλέπεις κάτι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κιόλας.
Δεν έχω πρόβλημα με το να υπάρχει, το πρόβλημα το έχω στο να το βλέπω και να τσαντίζομαι. Από την στιγμή που υπάρχουν μέλη τα οποία με τις προκλητικές τους εκφράσεις (δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στον Schwabe) ζητούν από εσένα να πλακωθείτε, και η διαχείριση/συντονιστική ομάδα δεν μπορεί να τα αναλάβει ή δεν θέλει να τα περιορίσει, θέλω να έχω αυτή την λειτουργία ώστε να φιλτράρω το περιεχόμενο το οποίο μου παρουσιάζεται. Αν μη τι άλλο είμαι αρκετά υπεύθυνος ώστε να γνωρίζω το τι με ενδιαφέρει και τι όχι, το τι θεωρώ προκλητικό και το τι όχι, αντίθετα και άσχετα από το αν η διαχείριση όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια αλλά σε βγάζει και τρελό από πάνω όταν λες ότι υπάρχουν μέλη που με τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται προκαλλούν εκρήξεις σε κάθε θέμα στο οποίο μπαίνουν.
Στο κάτω κάτω, δεν αναγκάζω κανέναν με το να βάλω κάποιον σε ignore να φιλτράρει τις πληροφορίες που του παρουσιάζονται, παρά μόνο τον εαυτό μου, για τον οποίο αποκλειστική ευθύνη έχω μόνο εγώ.
quote:
Δεν θα σου πω μην εκνευρίζεσαι, είναι δικό σου θέμα το τι τελικά θα κάνεις. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων όμως εκτός του ότι κερδίζουμε σε πληροφόρηση, δουλεύουμε με τον εαυτό μας, βλέπουμε τα όριά μας προσπαθούμε να κάνουμε την υπέρβαση.
Κάνε λοιπόν ότι είναι καλό για σένα, το οποίο σίγουρα δεν είναι να καταθέσεις τα όπλα. Δεν μιλάω για την διαμάχη που έχετε αλλά για την δύσκολη κατάσταση που θεωρείς ότι αντιμετωπίζεις. Όταν αντιμετωπίζουμε κάτι δύσκολο δεν λέμε άσε καλύτερα ας πάμε σε κάτι εύκολο, γιατί και να το πούμε αυτό θα επιστρέφει συνεχόμενα μέχρι να το αντιμετωπίσουμε και κάθε φορά θα το βιώνουμε και πιό έντονα.
Δεν είναι θέμα κατάθεσης όπλων. Συμφωνώ σε όλα που αναφέρεις, αλλά βλέπεις υπάρχουν και όρια. Δεν μπορώ να διαλέγομαι και να ασχολούμαι διαρκώς μόνο με ένα άτομο το οποίο όποτε με βλέπει και κάνω post <<πετάει το γάντι>> (ο ίδιος το έχει δηλώσει), πόσο μάλλον όταν δεν κάνει διάλογο για την ανταλλαγή απόψεων αλλά για να <<παρουσιάσει την αντίθετη πλευρά>> (όπως και αυτό ο ίδιος το έχει δηλώσει). Από την στιγμή που ο σκοπός μου όταν κάνω διάλογο είναι να δω τις απόψεις της άλλης πλευράς και το γιατι (αν) κάνω λάθος ή να αναμορφώσω την άποψή μου πάνω σε ένα θέμα, και από την αντίθετη πλευρά δεν υπάρχει η διάθεση για τα ίδια πράγματα αλλά στείρος δογματισμός, αδιαλλαξία και σκληρή προπαγάνδα, λογικό και αναμενόμενο είναι να μην θέλω να κάνω διάλογο.
quote:
Τι πιό εύκολο να απαντάς με quote και ατάκες, σιγά το πράγμα δηλαδή, γράφεις ότι σου έρχεται στο μυαλό κρίνοντας από την μέχρι στιγμής συμπεριφορά του ατόμου που επικοινωνείς και θέλεις να του την πεις και έληξε το παραμύθι. Όποιος έχει την μεγαλύτερη ψυχραιμία κερδίζει.
Εάν σε ενδιαφέρει ποιός θα κερδίσει στο τέλος, επιφανειακά, πας σε σωστό δρόμο, εάν όμως σε ενδιαφέρει να ανταλλάξεις απόψεις και να βελτιωθείς μέσα από την αλληλεπίδραση με άλλα άτομα δεν πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος δρόμος αυτός που έχεις επιλέξει.Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος αλλά δεν χάνεις και τίποτα να δεις λίγο πιό προσεκτικά όσα σου έγραψα.
Και δηλαδή ρε pyramid τι μου προτείνεις; Να κάτσω να κάνω συζήτηση με ένα άτομο που προπαγανδίζει (αλλιώς το λέει αυτός βέβαια) την στιγμή που στον ίδιο χρόνο μπορώ απλά και μόνο να αφοσιωθώ στην συζήτηση με μέλη που συζητιούνται και ανταλλάσουν απόψεις σαν φυσιολογικοί άνθρωποι;
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Η αντιπαράθεση σε στείρες ιδεοληψίες, όπως λες, φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Eάν κάνεις αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση δεν είναι καλό πρώτα απ΄όλα για σένα και μετά για τους άλλους. Βεβαίως δεν μου πέφτει λόγος εάν έχεις επιλέξει το οτιδήποτε για τον εαυτό σου.
Όντως είναι δύσκολο κάποιος να αλλάξει την κοσμοθεωρία του επειδή θα του δείξεις μια άλλη οπτική, τίποτα όμως δεν είναι ανέφικτο.
Ο λόγος που εκφέρουμε έχει μια δύναμη, ίσως δεν επηρεάζει όλους αλλά κάποιους ναι, γι΄αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους φέρουμε ευθύνη είτε το θέλουμε είτε όχι.
Στο θέμα των χαρακτηρισμών δεν εννοώ μόνο επί προσωπικού αλλά και κάποιους ιδιαίτερους χαρακτηρισμούς που βγάζουν στον συνομιλητή μας συναισθήματα που εμποδίζουν την εξέλιξή του. Βεβαίως τώρα που ξαναδιαβάζω το κείμενό μου βλέπω ότι μια λέξη είναι λανθασμένη οπότε εσύ πολύ σωστά μου απάντησες.
Διορθώνω από
«να σταματήσουν οι προκλητικοί χαρακτηρισμοί για τους συνομιλητές σου»
σε
«να σταματήσουν οι προκλητικοί χαρακτηρισμοί προς τους συνομιλητές σου»
Όσον αφορά την συχνότητα δεν το εξετάζω γιατί η πρόθεσή μου δεν είναι να βρω ποιός έχει περισσότερο δίκιο από τον άλλον. Οπωσδήποτε κάτι θα έχει προηγηθεί, αλλά εκεί πιστεύω φαίνεται η όποια δουλειά έχουμε κάνει με τον εαυτό μας.
Να είσαι κι εσύ καλά.
WWalker
Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα ότι δεν είσαι υπεύθυνος, βεβαίως και γνωρίζεις τι σε ενδιαφέρει και κανένας δεν μπορεί να σε υποχρεώσει για κάτι. Το post μου ουσιαστικά έγινε για να δούμε το όλο θέμα και κάπως αλλιώς.
Συμφωνώ ότι δεν μπορείς να ασχολείσαι συνεχώς με ένα άτομο αλλά γι΄αυτό δεν σε υποχρεώνει το άλλο άτομο είναι μιά καθαρά δική σου διεργασία, θεωρείς ότι πρέπει να δώσεις απάντηση και το κάνεις. Ο άλλος δεν μπορεί να σε πιάσει από το μανίκι και να σου πει «εδώ είμαι θα με υπολογίσεις και θα μου απαντήσεις».
Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα και είναι μια δική του επιλογή να τηρεί στάση αδιάλλακτη ή δογματική, σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει μόνο με το επιχείρημα «με ενοχλεί η στάση σου», εύκολα θα απαντήσει «καλά κάνεις και ενοχλείσαι».
Εμείς μπορεί να χαρακτηρίζουμε κάπως την στάση του αλλά δεν μπορεί να παίζει και η πιθανότητα να χαρακτηρίζει κι αυτός έτσι την δική μας?
Άκρη δεν βγαίνει έτσι.
Δεν προτείνω να αρχίσεις διάλογο, αν και η προσπάθεια πάντα μας ωφελεί, προτείνω ότι βλέπεις να σου βγάζει μια άσχημη αντίδραση, ένα άσχημο συναίσθημα, να το κοντρολάρεις και να προχωράς παρακάτω.
Κανένας δεν κάνει τα στραβά μάτια, εγώ βλέπω συνεχόμενα συντονιστές να κάνουν post. Το αν η παρέμβασή τους δεν ικανοποιεί την όποια επιθυμία μας δεν σημαίνει ότι κάνουν τα στραβά μάτια.
Όμως δεν θα ήθελα να συνεχίσουμε όλα αυτά, θα προτιμούσα να ξεκινήσουμε από την αρχή, να γίνονται συζητήσεις με ήρεμο τρόπο να εκφράζονται απόψεις και επιχειρήματα χωρίς προκλητικότητα.
Δεν έχει πιστεύω νόημα να ανταλλάσουμε απόψεις συνεχόμενα για την συγκεκριμένη «διαμάχη» επί θεωρητικού επιπέδου, γράφω κάτι εγώ απαντάει ο ένας ή ο άλλος ξαναγράφω και άντε πάλι από την αρχή.
Ας συνεχιστεί η συζήτηση που έχει σχέση με το θέμα, ούτως ή άλλως δεν με πειράζει και να μην μου απαντήσει κανείς, πιστεύω ότι είναι κατανοητές οι θέσεις μου. Μέσα στην συζήτηση όμως θα δούμε στην πράξη αυτά που γράψαμε και θα βρούμε τρόπους να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που είναι ο διάλογος.
Παιδιά έτσι όπως βλέπω το μήνυμά μου νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο που έχω γράψει ποτέ από όταν μπήκα στο esoterica. Να είστε καλά και οι δύο, είδα σήμερα κάτι νέο από εμένα. ![]()
Θεωρώντας γόνιμες τις προτροπές σου θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να παρακαλέσω να έχουμε απόψεις και σχόλια ΕΠΙ του θέματος, και όχι για τις εντάσεις.
Αυτό που έχω να προσθέσω, είναι ότι οι όποιοι χαρακτηρισμοί θεωρούνται ή ακούγονται ως «προκλητικοί», είναι σε έναν μεγάλο βαθμό και προσωπικό γούστο ή αντοχή/ανοχή στην αμφισβήτηση.
Όταν τα φαινόμενα ή οι ιστορικές ανακρίβειες και διάφορες άλλες νοητικές ακροβασίες ξεπερνούν κάθε όριο λογικής και σοβαρότητας, τότε είτε η σάτιρα είτε τα καυστικά σχόλια μάλλον δεν μπορούνε να λείψουνε.
Σε χαιρετώ.
Ασχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις απόψεις σας μου κάνει εντύπωση.
Η pyramid είναι ένα χρόνο και βάλε με συμμετοχή σε ποικίλης ύλης τόπικ. Έγινε πρόσφατα συντονίστρια και αφιερώθηκε ένα τόπικ στους καινούργιους συντονιστές. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΥΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ?
Μήπως αναλώνεστε παραπάνω απ'όσο πρέπει?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Δεν αντέχω θα το πω. Φίλοι Schwabe & WWalker πώς είναι δυνατόν να είστε τόσο καιρό μέλη, και να μην έχετε κάνει παραπάνω από μία μικρή βολτίτσα πέρα από το "Μύθος και Θρησκεία". Και όποιος έκανε την έκανε για να πει τα ίδια δηλ. δεν βγήκε από το "κάστρο".
Έχω παρουσία τόσο εντός ΜΥΘΟΥ όσο και εκτός ΜΥΘΟΥ, παλαιότερα ήμουν τακτικός του "ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ". Επίσης έχω γράψει και στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
quote:
Η pyramid είναι ένα χρόνο και βάλε με συμμετοχή σε ποικίλης ύλης τόπικ. Έγινε πρόσφατα συντονίστρια και αφιερώθηκε ένα τόπικ στους καινούργιους συντονιστές. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΥΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ?
Στο τόπικ εκείνο έτυχε να ποστάρω και απάντηση.
Τώρα που να θυμάμαι εγώ ότι η pyramid είναι γυναίκα; Τόσα πράγματα έχω να θυμάμαι, αυτό θα θυμόμουνα;
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Ναι εχεις δικιο,ειναι δυσκολο να βαλετε την λειτουργια ignore στο φορουμ αυτο.Εγω μιας και γνωριζω απο προγραμματισμο ως μηχανικος Η/Υ Συστηματων καταφερα με πατεντα να μη βλεπω τι γραφει ο αλλος κυριος..και το ειπα spamfilter χαριτολογωντας

Τι ΚΡΥΒΕΙ άραγε η ζωή ΚΑΤΩ από την μπούργκα???![]()
![]()
![]()
quote:
Η αντιπαράθεση σε στείρες ιδεοληψίες, όπως λες, φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Eάν κάνεις αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση δεν είναι καλό πρώτα απ΄ όλα για σένα και μετά για τους άλλους. Βεβαίως δεν μου πέφτει λόγος εάν έχεις επιλέξει το οτιδήποτε για τον εαυτό σου.
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
Δάσκαλε που δίδασκες.....![]()
![]()