ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πως θα αντιδρουσατε αν ολα ηταν ψεματα...? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Πως θα αντιδρουσατε αν ολα ηταν ψεματα...? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

anastoleas117 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
anastoleas1Νέο Μέλος
16/02/2011, 15:08:42
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΜΥΝΗΜΑ Κ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΨΗ ...
ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ..
ΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ.

ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΠΕΘΑΝΩ....
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΖΩ Κ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ.
ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΟ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ Κ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΚΟΜΑ.

17/02/2011, 02:25:12
Κάθε είδος (θρησκευτικής -πνευματικής) αντίληψης είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης, όπου εξελίσσεται και επιβιώνει από τότε που το ανθρώπινο είδος άρχισε να παρατηρεί και να αναρωτιέται για τα πάντα γύρω του, ακόμα και για την ίδια του την ύπαρξη.
Ακόμα και κάθε αντίληψη που είναι αντίθετη με κάθε (θρησκευτικό -πνευματικό) "πιστεύω", δεν διαφέρει από πλευρά προσαρμοστικής αξίας αφού παρέχει την δική του ασφάλεια (προσαρμογή) μέσα στο περιβάλλον του.
Οπότε αν θέλουμε να αναρωτηθούμε το πως θα αντιδρούσαμε αν όλα ήταν ψέματα, η απάντηση εξαρτάται βάση της προσωπικής ανάγκης του κάθε ανθρώπου, ομάδας, κοινωνίας……

18/02/2011, 03:27:43
1. αν δεν υπηρχε Θεος

το ερώτημα δεν είναι αποδείξιμο, οπότε δεν μπορώ να διανοηθώ μια αντίδρασή μου σ'αυτό.

2. αν τελικα ημασταν μονοι μας σε ολο το συμπαν

Εντάξει...μία φευγαλέα αίσθηση "μοναξιάς", ένα χαλαρό μάλλον "ξενέρωμα", αλλά πιστεύω ότι έχουμε αρκετές ευχάριστες γήινες παρέες στον πλανήτη πλανήτη μας, οπότε σύντομα θα έδιωχνα τη μελαγχολία.

3. αν δεν υπαρχει μεταθανατια ζωη

Θα μπορούσα να απαντήσω όπως και στο πρώτο ερώτημα αλλά θα το πάω διαφορετικά. Μάλλον, αδιάφορα θα αντιδρούσα αφού δεν καταλάβαινα να ζούσα και πριν γεννηθώ και δεν αισθανόμουν τίποτα ευχάριστο ή δυσάρεστο γι'αυτό.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 18/02/2011 03:33:34

24/02/2011, 19:29:19
Για να είμαι ειλικρινής, η ίδια η φύση των ερωτημάτων καθιστά αδύνατη την απάντηση τους.
Για παράδειγμα, ποιός τρόπος υπάρχει για να εξακριβώσουμε εάν υπάρχει Θεός ή όχι;
Προσπαθώ να σκεφτώ κάποιον τρόπο και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτή η απάντηση δεν θα μπορέσει να δοθεί ποτέ στην ανθρωπότητα.
Όσον αφορά το ερώτημα εάν είμαστε μόνοι μας σε όλο το Σύμπαν, ισχύει ακριβώς το ίδιο.
Είμαστε ή θα είμαστε ποτέ σε θέση να εξερευνήσουμε όλο το Σύμπαν;

Τέλος, το τελευταίο ερώτημα είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαντηθεί - τουλάχιστον όσο είμαστε ζωντανοί - και σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται το ερώτημα του τύπου τι εννοούμε ως ζωή μετά τον φυσικό μας θάνατο.

In anticipation of my resurrection...

13/03/2011, 17:20:31
Για να αναπτυχθεί νέος βλαστός, πρέπει να καταστραφεί η προηγούμενη μορφή επομένως η γέννηση και ο θάνατος είναι σύμμαχοι που συνεχίζουν τη ΖΩΗ.
Επομένως;
BiohazardΝέο Μέλος
15/03/2011, 22:15:13
1. Οποιος θελει να πιστευει σε μια ανωτερη δυναμη.
2. Ολοι δεν γνωρισαμε τον ΕΤ? :)
3. ???

19/03/2011, 15:59:22
quote:
Για να αναπτυχθεί νέος βλαστός, πρέπει να καταστραφεί η προηγούμενη μορφή επομένως η γέννηση και ο θάνατος είναι σύμμαχοι που συνεχίζουν τη ΖΩΗ.

(Η υπογράμμιση είναι δική μου)

Ή να μεταλλαχθεί, αγαπητέ ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ.
Θα μπορούσε κάποιος βεβαίως να πει ότι αυτό συνίσταται σε μια "μορφική θανάτωση" της προηγούμενης ζωής, κάποιος άλλος όμως θα μπορούσε να πει ότι αποτελεί μια "μορφική γέννηση" μιας άλλης ζωής.

In anticipation of my resurrection...

21/03/2011, 17:38:23
Ασφαλώς, εγώ προσωπικά συμφωνώ, γιατί το πιστεύω.
22/03/2011, 20:37:43
1.Υπάρχει δεν υπάρχει, το ίδιο για τον καθένα μας. Μήτε ίδιος ο θεός (αν υπάρχει) ασχολείται και ούτε καν γνωρίζει αν εμείς υπάρχουμε σαν μεμονωμένα άτομα.
Μόνο το “εγωιστικό” εγώ μας θέλει να πιστεύει πως μας γνωρίζει και μας ξεχωρίζει..

2.Είτε μόνοι είμαστε είτε με παρέα δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ας δώσουμε σημασία στους συνανθρώπους μας στη γη που σίγουρα αυτοί είναι υπαρκτοί.

3.Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει. Και καλύτερα είναι που δεν υπάρχει. Τι να την κάνεις την αιωνιότητα στο παράδεισο, με μόνη έγνοια τα λιβανίσματα και το “κύριε μεγαλοδύναμε”? Σκέτη βαρεμάρα και να μην μπορείς να το αλλάξεις. Αν είναι για την κόλαση, μπορεί να έχει και ενδιαφέρον, - μπουζούκια, τσιφτετέλια, και πάει λέγοντας. Σκέτη και ανέξοδη διασκέδαση

mystery flowerΜέλος
12/12/2011, 13:18:52
Ποτέ δεν θα πίστευα κανέναν ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει Θεός. Πάντα θα ήλπιζα ότι είναι ψέμα.

Ταξίδι στο άγνωστο

Edited by - mystery flower on 12/12/2011 13:20:02

mystery flowerΜέλος
12/12/2011, 13:29:36
quote:
1.Υπάρχει δεν υπάρχει, το ίδιο για τον καθένα μας. Μήτε ίδιος ο θεός (αν υπάρχει) ασχολείται και ούτε καν γνωρίζει αν εμείς υπάρχουμε σαν μεμονωμένα άτομα.
Μόνο το “εγωιστικό” εγώ μας θέλει να πιστεύει πως μας γνωρίζει και μας ξεχωρίζει..

3.Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει.

Τα επιχειρήματά σου είναι ασταθή. Πώς μπορείς να λες ότι Θεός δεν υπάρχει; Αν δεν υπάρχει Θεός δεν υπάρχει ούτε η Παναγία έτσι; Εγώ σήμερα είδα την Παναγία στον ύπνο μου και μου ζήτησε να διαλύσω την υπάρχουσα σχέση μου διότι δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για μένα, θα δυστυχήσω δίπλα του και αποφάσισα μόλις μου τηλεφωνήσει να του πω τέρμα. Ο Θεός είναι πάντα δίπλα μας και προστατεύει όσους πιστεύουν σ' αυτόν. Θεώρησα ότι έγινε ένα θαύμα απόψε σε μένα και ευχαριστώ πολύ την Παναγία γι' αυτό.

Ταξίδι στο άγνωστο

egnonnΝέο Μέλος
12/12/2011, 13:52:38
Δεν θα το πιστευα οτι κι αν μου έλεγαν.
Στον κόσμο που επικρατει παντού η συνομωσία τι να πεις και τι να πιστέψεις.

12/12/2011, 15:01:48
quote:
mystery flower
Εγώ σήμερα είδα την Παναγία στον ύπνο μου και μου ζήτησε να διαλύσω την υπάρχουσα σχέση μου διότι δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για μένα, θα δυστυχήσω δίπλα του και αποφάσισα μόλις μου τηλεφωνήσει να του πω τέρμα. Ο Θεός είναι πάντα δίπλα μας και προστατεύει όσους πιστεύουν σ' αυτόν. Θεώρησα ότι έγινε ένα θαύμα απόψε σε μένα και ευχαριστώ πολύ την Παναγία γι' αυτό.

Με τον ιδιο ακριβώς τροπο, χθες, στην αλλη άκρη της γης ένας Μουτζαχεντίν είδε τον Προφήτη στο όνειρο του
και του είπε να ζωστεί TNT και να "καθαρίσει" τον κόσμο απο τους "Άπιστους" ...

Δεν βλέπω μεγάλη διαφορά σε σένα απο αυτόν...

θέλω να γράψω κι άλλα, να στο αιτιολογήσω ,
αλλα (!)... λες και θα τα δεις ?

Hellas at War
12/12/2011, 18:20:20
quote:

quote:

3.Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει.

Τα επιχειρήματά σου είναι ασταθή. Πώς μπορείς να λες ότι Θεός δεν υπάρχει; Αν δεν υπάρχει Θεός δεν υπάρχει ούτε η Παναγία έτσι; Εγώ σήμερα είδα την Παναγία στον ύπνο μου και μου ζήτησε να διαλύσω την υπάρχουσα σχέση μου διότι δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για μένα, θα δυστυχήσω δίπλα του και αποφάσισα μόλις μου τηλεφωνήσει να του πω τέρμα. Ο Θεός είναι πάντα δίπλα μας και προστατεύει όσους πιστεύουν σ' αυτόν. Θεώρησα ότι έγινε ένα θαύμα απόψε σε μένα και ευχαριστώ πολύ την Παναγία γι' αυτό.

Ταξίδι στο άγνωστο

Και μια ηλικιωμένη γειτόνισσά μου είδε την Παναγία στο όνειρό της(μου το διηγήθηκε) να την παροτρύνει να βάψει τα μαλλιά της ξανθά και την επόμενη μέρα την είδα να με χαιρετά με το πλατινέ της Τζούλιας! Πολύ γέλιο!

Edited by - Narkissa555 on 12/12/2011 18:26:10

12/12/2011, 19:48:31
quote:
Narkissa555
την επόμενη μέρα την είδα να με χαιρετά με το πλατινέ της Τζούλιας!

Οχι έλα στη θεση της !!! μπορούσε να κάνει κι αλλιώς ???

Hellas at War
12/12/2011, 21:35:01
Εμ... Της είπε-λέει-η Παναγία: "Σούλα, ξανθά πρέπει να τα έχεις τα μαλλάκια σου...". Πέρασαν τόσα χρόνια κι ακόμα ξανθά τα έχει.

AitheroVamon, μόνο εσύ κατανοείς τη σοβαρότητα της υπόθεσης...

Ό,τι δεν συνέβη είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά...

YUGI-OHΜέλος
13/12/2011, 11:39:56
quote:
Narkissa555

Εμ... Της είπε-λέει-η Παναγία: "Σούλα, ξανθά πρέπει να τα έχεις τα μαλλάκια σου...". Πέρασαν τόσα χρόνια κι ακόμα ξανθά τα έχει.

Καλά και συ δε της λες...Τα θέλει κι εσένα ο οργανισμός σου!

to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal