ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΟΣ ΤHOTH,ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΠΡΟΣ ΤHOTH,ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

serpentpan31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
serpentpanΜέλος
02/01/2003, 23:52:20
Μαλιστα!
Περασε κι αυτος ο χρονος,αλλα η καθημερινοτητα,εξωτερικη και εσωτερικη,μαλλον παρεμεινε πανω-κατω,η ιδια.
Και οπως βλεπεις αγαπητε (και σκεπτομενε Thoth),ξαναγυρναμε στην συζητηση για την Μπλαβατσκυ,το πλαισιο που εγινε,και τους λογους που σταματησα για ενα διαστημα να γραφω στο site.
Oι ανθρωποι ειναι πολυ ευκολο να αλλαξουν ως προς την προσωπικοτητα,αλλα πολυ δυσκολο ως προς την ουσια,ειπε ο Γκουρτζιεφ.
Εγω δεν αλλαξα,παρεμεινα ακριβως ο ιδιος,οπως και ο τροπος που συζητω,αλλα και στις αποψεις μου.Μπορει να κανω λαθος ,αλλα το δικαιωμα αυτο προστατευεται και απο το Συνταγμα.
Διεθεσα ενεργεια και χρονο,και πολλες φορες εψαξα και σε βιβλιογραφιες,για να ειναι αυτα που γραφω οσο το δυνατον πιο αληθινα,γιατι σεβομαι αυτον που τυχον θα τα διαβασει ,και δεν θα ηθελα να τον παραπλανησω.Γι'αυτο,και παρεθετα σχετικους τιτλους,για να μπορει καποιος να τα επαληθευσει προσωπικα,και οχι για οσα θελησαν να καταλαβουν και να γραψουν.
Ετσι λοιπον ,συνεχισα να γραφω,γιατι θεωρησα πως η ελευθερια του λογου που υποσχεθηκατε,θα τηρουνταν.
Βλεπω ομως οτι,εκανα λαθος.
Αν πολλες φορες εκανα στην καλυτερη περιπτωση χιουμορ,και στην χειροτερη ειρωνευτηκα προσωπα και λεγομενα,αυτο εγινε ,γιατι πιστευω οτι αποτελει το καλυτερο οπλο,απεναντι στο ψεμμα ,την τυφλοτητα και τον παραλογισμο.Γιατι μετα αρχιζουν οι υβρεις και τα υπολοιπα γνωστα.
Ετσι δεν δεχομαι την ενεργεια του site,για το κλειδωμα των γραφομενων μου,που αποτελει για μενα φιμωση,και παραβαση των ηθικων νομων για την ελευθερια του λογου.
Την στιγμη μαλιστα που δινετε ασυλο και υποστηριξη,σε αποψεις οπως του ΕΟΝ,στην προπαγανδα του Φωτιου,και εν γενει ασυλο και υποστηριξη σε χριστιανικες τελικα αποψεις ,οπως και εγραψα.
Αν καποιος δεν μπορει να καταλαβει το γιατι εγραψα ετσι στην επιστολη προς Φωτιον,και το πως συνδεονται ολα αυτα,τι να κανουμε!,ο καθενας πορευεται...
Απλως ,οπως λεει και ο φιλος LIVRAGA,ζουμε σε ενα ειδος νεου μεσαιωνα.
Ετσι λοιπον σταματω να γραφω για το site,και δεν προκειται να ξαναγραψω ,γιατι δεν δεχομαι την φιμωση που επιβαλλετε,
αλλα και το ασυλο και την υποστηριξη που δινετε στους προαναφερομενους.
Εξ αλλου,αφου οι αποψεις μου ειναι δυσαρεστες,και κλειδωνονται,σας χαιρετω ολους και σας ευχομαι αγαπη(αληθινη και οχι ψευδοαγαπη των χριστιανων προπαγανδιστων) και φως.
Γεια σας.

serpentpan

03/01/2003, 01:52:05
Φιλε σερπεντπαν…

Στεναχωριέμαι που φεύγεις, και ο λόγος είναι πως μπήκα και ξανάγραψα σε φόρουμ, διαβάζοντας κάτι που έγραψες ΕΣΥ! Λέμε τόσα και τόσα, αν συμφωνούσαμε σε όλα δεν θα κουνιόταν φυλλαράκι….

Πάντως θέλω να σου αφιέρωσα το παρακάτω, το έγραψα σε ένα allo φόρουμ που με βρίζανε…...ο ΕοΝ κάτι ξέρει…

Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

Σαν πρόβαλε το κεφαλάκι μου από το "αιδοίο" της ΒΛΑΧΑΣ μητέρας μου, πάνε πολλά χρόνια τώρα, η ιστορική μου μνήμη δεν με πολύ βοηθάει, οι γιατροί τρόμαξαν τόσο πολύ με την ΠΥΘΙΚΙΣΙΑ μορφή μου, που άφησαν τις νοσοκόμες την δύσκολη αποστολή να με φέρουν στον κόσμο της ΒΓΔΕΛΥΜΗΣ τότε ΑΘΗΝΑΣ…

Ο Φουκαράς βιοπαλεΥπάλληλος πατέρας μου, μόλις οι νοσοκόμες μας συνέστησαν... έβαλε τα κλάματα. Όχι από χαρά και υπερηφάνεια για το ότι γεννήθηκα υγιείς, μα από απόγνωση, μιας και δεν είχα γαλανά μάτια, ξανθά μαλλιά…και γενικώς τα φαινοτυπικα μου, κάθε άλλο παρά ελληνικά ήτανε! Μέσα από τους λυγμούς του, με την εναπομείναντα δόση κουράγιου και ελπίδας, ρώτησε τις Νοσοκόμες..

“Είσαστε σίγουρες πως είναι το δικό μου?”

Ναι κυρ Ανδρέα… να σου ζήση!!!

Τι να ζήσω ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ, που ούτε γάλα δεν είχαν να με ταΐσουν! Έτσι από μωρό παιδί, αναγκαστικά, γνώρισα την ΓΙΟΓΚΙ ατραπό της πείνας, παρόλα αυτά, για να μην τους στεναχωρώ, δεν έκλαιγα ποτέ μου. Όταν πλησίαζε κανείς στην κούνια μου…θεός ήτανε η άνθρωπος, τον κοίταγα στα μάτια, και του έλεγα.

“Πιο φουκαράς από μένα, αποκλείετε να είσαι…. δίνε του!

Έτσι με άφηναν όλοι στην ΗΣΥΧΙΑ μου, και από τα γεννοφάσκια μου, γνώρισα και αυτή την ΑΤΡΑΠΟ, που κάθε τόσο, την διέκοπταν οικογενειακοί καβγάδες, Πατρός απωθημένα, ανικανοποίητα όνειρα, που έβρισκαν διέξοδο στην ΒΛΑΧΑ… μα καλή μητέρα μου! Και όταν λέω ΒΛΑΧΑ… εννοώ γνώσεις ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΚΑΛΟΚΑΡΔΗ, ευγενική με όλους, και προπαντός βοήθαγε όσο μπορούσε, ακόμα και από το στέρημα της….
Ρε το ΦΟΥΚΑΡΑ…. που είχα πέσει!!!
Μεγαλώνοντας, και λόγο πλεονασμού ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ….άρχισα να είμαι σκανταλιάρης, έτσι αναπόφευκτα, γνώρισα και το βαρύ χέρι του πατέρα μου. Όσο και να με προστάτευε η μητέρα μου, όταν ήταν να της αρπάξω, ούτε αυτή, ούτε η ΑΘΗΝΑ, μα ούτε ο Πυθαγόρας τον σταματούσαν ( γεννήθηκε στα μέρη του). Είχε πολύ καλό τεχνικό μυαλό, ΦΕΡΡΑΡΙ θα έλεγα….μα όπως πολλοί έλληνες, οι ΑΝΑΓΚΕΣ, τον έκαναν να πηγαίνει με την πρώτη, και δυστυχώς πολλές φορές τα έπαιζε η μηχανή, και τότε έβαζε την όπισθεν.
ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ!!!!
(Αυτή τη ΚΙΝΗΣΗ τις ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ , ελάχιστοι την καταλαβαίνουν….γιατί θα ανάψουν τσιγάρο, θα πιάσουν το μπουκάλι… θα δουν Τ.V, θα ψάξουν για ΣΕΧ…τέλος πάντων…..κάπου θα ξεσπάσουν!!! Έλα ντε που ο ΠΑΤΕΡΑΣ μου δεν ξέσπαγε σε τέτοια….)
Ρε τι τραβούσα ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ….

Γύρω στα 10 μου χρόνια, Χριστούγεννα ήτανε…θέλησα να γνωρίσω το ΝΟΝΟ μου, τρανός διευθυντής κρατικού οργανισμού. Είχε να με δει…από τότε που με βάφτισε, και όταν παρουσιάστηκα μπροστά του, και του είπα ποιος είμαι…με αγκάλιασε με στοργή. Δεν μας περίμενε, και δεν είχε παιχνίδια να μου χαρίσει….μα λίγο πριν φύγουμε, με πείρε στο γραφείο του…και κατέβασε δυο βιβλία. Το υπόγειο (Ντοστογιέφσκι) και τον ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ (ΝΙΤΣΕ)

Όταν μεγαλώσεις… διάβασε τα!....Μου είπε.
Ρε το Φουκαρά τι θα τράβαγα!!

Στο σπίτι, ο πατέρας τα ξεφύλλισε λίγο…μετά με ύφος σοβαρό μου είπε.
“Πιάσε μου τον Ταχυδρόμο… αυτά είναι για τον τρελό Νονό σου!”
Έτσι, δίνοντας του το Περιοδικό, ξαναπήρα τα βιβλία….μα πηγαίνοντας στο δωμάτιο μου σκέφτηκα πως ο Νονός μου ήταν ένας γελαστός καλοσυνάτος άνθρωπος, ο Πατέρας μου πάντα σκυθρωπός!. Άρχισα να τα ξεφυλλίζω και να διαβάζω αργά….πολύ αργά. Θυμάμαι να σταματώ σε κάθε φράση….αυτά δεν ήτανε σαν το μικρό ήρωα και τον ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ! Αν δεν το καταλάβαινα…ξανά προσπαθούσα και τα ξαναδιάβαζα. Όσο προχώραγα ….τόσο ΕΤΡΕΜΑ…μιας και μέσα μου γινόντουσαν αλλεπάλληλοι ΣΕΙΣΜΟΙ…που σαν τελείωναν, αισθανόμουν να ΠΕΤΑΩ από τη χαρά μου. Στο τραπέζι είπα δυο φράσεις που διάβασα…και με έκπληξη είδα τους δικούς μου να κοιταγονται…και να συνεχίζουν να μασουλάνε τη γαλοπούλα. Έτσι μιας και δεν ενδιέφερε, ξαναγύρισα στα βιβλία, και μέχρι να ξανανοίξουν τα σχολεία τα διάβασα και τα δυο….και δεν ξαναμίλησα στο τραπέζι….. ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ!!!
Όταν γύρισα στην τάξη….φαινόντουσαν όλα αλλαγμένα. Το τρελό παιχνίδι με τους φίλους δεν μου έλεγε πια πολλα, και τα λόγια του δασκάλου, φαινόντουσαν χαζοκουβέντες ενός ξεμοριασμενου…Ο ΑΛΦΑ είναι πιο εξυπνος από το ΒΗΤΑ…και τέτοιες συγκρίνωβλακείες, λες και μπορεί κάποιος να μετρήσει την εξυπναδα...
Τις ικανότητες….ΙΣΩΣ...

Τις δυο τελευταίες ώρες μας έδωσε τα τετράδια εκθέσεως και ένα θέμα να γράψουμε. Αντί για τα συνηθισμένα Ντύθηκα και Πλύθηκα, έγραψα σοβαρές σκέψεις, (ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ)…που σε απόσταση τοσον χρόνων είμαι σίγουρος πως ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΥ καθότι αγροίκος σε παρουσιαστικό και τρόπους….ουδέποτε ΕΝΝΟΗΣΕ!!
Έτσι την άλλη μέρα, ενώ αμέριμνος μίλαγα με το διπλανό μου, αισθάνθηκα τα ΑΥΤΙΑ να ξεκολλάνε από το σώμα, καθότι ο αγροίκος. με οδήγησε στην ΕΔΡΑ κτηνωδώς!…

"Από που ΑΝΤΕΓΡΑΨΕΣ??"

"Δεν αντέγραψα ΚΥΡΙΕ!"

"Δεν αντέγραψες κωλόπαιδο? Τώρα θα σου δείξω…"

Είχε ένα πήχη από οξιά, χοντρό και πλατύ…έφταναν δυο για να δεις αστέρια, και ας μην ήσουν μύστης. 10 στο ένα και 10 στο άλλο χέρι, και μέσα στο πόνο μου, τον άκουσα να λέει…

Ούτε ΕΓΩ γράφω έτσι….(να γιατί με χτύπαγε!!!)…

Και να τέλειωνε εκεί το κακό, καλά θα ήτανε…έπρεπε να γυρίσω την επόμενη με την μητέρα μου. Έτσι όταν γύρισα σπιτι και είδε τους λοβούς των Αυτιών μου σε ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ έξαρση, οπως και τα κατακόκκινα χέρια μου, και τις είπα πως την θέλει ο δάσκαλος….χωρίς να προλάβω να πω τίποτα άλλο…. πετάχτηκε ο Πατέρας μου (νόμιζα πως δεν ήταν σπίτι) και μου έριξε άλλο ένα χεράκι…έτσι για προπόνηση!
Ρε τι τράβαγα ο φουκαράς…

Και να πεις πως έτρωγα το ψωμί μου τσάμπα! Από 6 χρονών έκανα δουλείες στο εμπορικό τις θειας μου (ψώνια), και κάθε μεσημέρι την ξεκούραζα για 2 ώρες, (είχε και εφημερίδες). Ο Δάσκαλος ήταν δε τόσο βιτ για βιτ κόπανος…που ούτε από τα ορθογραφικά λάθη είχε καταλάβει τίποτα. Έτσι μετά από άλλο ένα ψάλσιμο την επομένη, η ψυχή του 10χρονου τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα…σε βαθμό να την απωθούν για χρόνια τα βιβλία, και να ασχολείται…. με ότι ασχολιούνται οι περισσότεροι!
Ρε τι τράβαγα μέσα μου ο φουκαράς….και δεν το γνώριζα!

Πέρασαν χρόνια,για να δω τι είχε συμβεί…και μέχρι τότε, ΥΠΕΦΕΡΑ!
Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, είμαστε ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ από διάφορα συμβάντα και γεγονότα της ΖΩΗΣ. Αυτές οι πληγές είναι βαθιά συγκεντρωμένες και σκεπασμένες από αλλά γεγονότα *(υποσυνείδητο)…μα σαν συνιστώσα…. διευθύνουν την ενέργεια μας, τις σκέψεις μας, και τη συμπεριφορά μας…ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Μια λέξη μας μια πράξη μας, ΕΝΑΝΤΙΟΝ κάποιου….ρίχνει στο ΑΤΟΜΟ του μια ωχρότητα, (μπλοκάρισμα)…με το επακόλουθο ΜΙΣΟΣ…. μα την ΙΔΙΑ στιγμή δημιουργεί και σε μας την ίδια ωχρότητα, το ίδιο ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ…παρότι εμείς δεν το βλέπουμε.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία, από το να μην δοθεί στο κάθε άτομο στην κοινωνία, η δυνατότητα να ολοκληρωθεί σαν ΑΤΟΜΟ… Όταν λες.. η κάνεις ΚΑΚΟ σε κάποιον, να θυμάσαι πως πάνω από όλα…. το κανείς στον ΕΑΥΤΟ σου.

Αυτά τα λίγα από ένα ΦΙΛΟ, που σε προτρέπει να μην φυγεις και να συνεχίσεις το έργο σου.

03/01/2003, 09:46:17
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ serpentpan ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
Η ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ".

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΦΙΜΟΤΡΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΔΩ. (ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΟΩ ΠΑΝΤΑ)

ΟΧΙ ΦΙΛΕ serpentpan ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ.

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΜΑΘΑ ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΚΟΜΑ.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΙΟΣΑ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΜΟΥ.
ΕΝΙΟΣΑ ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΚΟΜΑ ....
ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΑΡΚΕΤΑ.

ΟΧΙ ΦΙΛΕ serpentpan ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ....

ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ ΠΛΑΤΩΝΑ ...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ??????
Η ΑΡΧΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ .....(ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

EoNΜέλος
03/01/2003, 10:36:29
Για ακόμα μια φορά με αναφέρεις serpentpan και για ακόμα μια φορά λές ανακρίβειες . Το topic κλειδώθηκε γιατι για ακόμα μια φορά ξέφυγες απο το αρχικό θέμα και άρχισες να γράφεις άσχετες παραπομπές που ουδεμία σχέση είχαν. Γιατι δεν παραδέχεσαι το λάθος σου ? Γιατι πας να ρίξεις την ευθύνη σε εμένα ? για να σε υπερασπιστούν κάποιοι?
Κοίτα να δείς δεν λέω οτι είμαι και το καλύτερο παιδάκι αλλά έχω κάνει ξεκάθαρο οτι απαντώ επιθετικά όπου εγώ διακρίνω πόρωση , επιθετικότητα ,χλευασμό, ειρωνία και κλειστά μυαλά.Σίγουρα μπορεί να κάνω λάθος ...αν και συνεχώς αποδεικνύεις το αντίθετο.
Το αν θα φύγεις ή όχι μου είναι αδιάφορο αλλά να ξέρεις οτι το να το παίζεις "αδικημένος" δεν ταιριάζει σε πνευματικούς ανθρώπους...

03/01/2003, 10:57:56
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝΕ ΟΙ ΤΟΝΟΙ.

ΦΙΛΕ ΕΟΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΗ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕSOTERICA
ΦΥΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ESOTERICA ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΦΙΛΑΞΟΥΜΕ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙΣ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΕΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο serpentpan ΔΙΝΕΤΕ ΠΝΟΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ESOTERICA .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

thothΙδρυτικό Μέλος
03/01/2003, 11:52:25
Γεια σας.

Τι να πω ρε παιδιά; Όσο ψάχνω μέσα μου να δω αν το κλείδωμα του topic ήταν προσπάθεια φιμώματος κάποιου τόσο βλέπω άτοπο αυτό το συμπέρασμα.

Ας δούμε το συνηθισμένο σενάριο. Μπαίνει ένας επισκέπτης ή ένα νέο μέλος στο forum. Βλέπει ένα topic με θέμα ΠΡΟΣ ΦΩΤΙΟΝ. Τα πρώτα μηνύματα όντως μιλάνε για κάποιον ΦΩΤΙΟ και γίνεται μια έντονη συζήτηση γύρω από το θέμα. Μετά από λίγο τα μηνύματα είναι πολύ ενδιαφέροντα αλλά άσχετα με τον τίτλο του topic.

Το αφήνω για αρκετές εβδομάδες. Γεμίζει το topic με σχεδόν 3 σελίδες και εντοπίζω ένα αδιέξοδο. Το αδιέξοδο που θα αντιμετώπιζε κάθε επισκέπτης ή νέο μέλος. Εγώ υπάρχω ως Διαχειριστής για να προστατεύω όλα τα μέλη και την φυσιογνωμία του forum αλλιώς να ξεκινήσω και εγώ να κάνω ό,τι θέλω και ότι μου κατέβει στο κεφάλι μου.

Γράφω ένα τελευταίο μήνυμα που εξηγώ το σκεπτικό μου

quote:
Πάντως όντως δεν είναι σωστό να μπαίνει κάποιος πρώτη φορά το Φόρουμ και να επιλέγει να δει ποιος είναι αυτός ο Φώτιος που κάποιος δημιουργεί ένα topic για αυτόν και μετά να διαβάζει πολλά και διάφορα που, πολλά από αυτά είναι καλά, αλλά άσχετα με την αρχή του topic.
....
Λοιπόν κλειδώνω αυτό το topic για να δώσω την ευκαιρία να ανοίξουν άλλα πιο αποσαφηνισμένα και πιο στοχευμένα. Με την παράκληση να...κάψετε το Κάρμα των περασμένων...μηνυμάτων και να αποφύγετε όλοι τις προσωπικές προσβολές και προσπάθειες γελοιοποίησης της προσωπικότητας και του ονόματος των άλλων.

Λες

quote:
Ετσι λοιπον σταματω να γραφω για το site,και δεν προκειται να ξαναγραψω ,γιατι δεν δεχομαι την φιμωση που επιβαλλετε,
αλλα και το ασυλο και την υποστηριξη που δινετε στους προαναφερομενους.
Εξ αλλου,αφου οι αποψεις μου ειναι δυσαρεστες,και κλειδωνονται,

Πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι θεωρούμε τις σκέψεις σου δυσάρεστες; Και γιατί υπονοείς ότι δίνουμε άσυλο σε κάποιους; Forum Εσωτερισμού και Μεταφυσικής είναι και πρέπει όσοι νομίζουν ότι ο Χριστιανισμός μπορεί να οδηγήσει στην εσωτερικότητα και στην πνευματικότητα να γράψουν τις ιδέες τους και τις σκέψεις τους. Και εδώ να κριθούν από τον καθένα μας. Αυτό δεν το προστατεύει το Σύνταγμα;

Αν υπάρχει πολλές φορές έλλειψη σεβασμού ή προσπάθεια προσβολής κάνω παρατηρήσεις όπως π.χ. στον ΕΟΝ πριν λίγες εβδομάδες όταν σου απευθύνθηκε με εκφράσεις αγενείς.

Και επανέρχομαι. Που είναι η φίμωση; Για να μην χαθούν τα καλά μέσα στο πλήθος των ασαφειών κλιδώνω το topic για να γραφούν οι σκέψεις αυτές στα τόσα άλλα topic που ο τίτλος τους είναι συγκεκριμένος και σαφής. Υπάρχουν πολλά topics που μιλάνε για τον Χριστιανισμό και ο τίτλος τους παραπέμπει εκεί. Με αυτό που έκανα, αντίθετα από ότι πιστεύεις Serpentpan, προστατεύω την σκέψη σου γιατί όλα τα μηνύματά του από την 3η σελίδα και μετά δεν θα τα διάβαζε κάποιος.

Ποιο νέο μέλος ή επισκέπτης θα δει ένα topic με τίτλο ΠΡΟΣ ΦΩΤΙΟΝ και θα υποψιαστεί ότι μετά τα πρώτα μηνύματα θα υπάρχουν τόσα αξιόλογα αποσπάσματα από τα κείμενα και τους συγγραφείς που παραθέτεις; ΚΑΝΕΝΑ!

Το κλείδωμα του topic έγινε για την καλύτερη αξιοποιήση και ανάδειξη των ιδεών σου Serpentpan και όχι για την φίμωση σου. Προς Θεού!!!

Αυτό κατάλαβες Serpentpan; Εξάλλου τα μηνύματά σου και οι σκέψεις σου είναι εκεί δεν έχουν εξαφανιστεί.

Πριν από καιρό όταν είχες αποχωρήσει πάλι, είχες σβήσει όλα σου τα μηνύματα από το topic της Μπλαβάτσκυ και εμείς τα επαναφέραμε γιατί ήταν άδικο να χαθούν. Σε εκείνη την περίπτωση προστατέψαμε τις σκέψεις σου, τώρα, στα καλά καθούμενα θα αρχίσουμε να σε φιμώνουμε. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τους υπαινιγμούς σου.

Ο κ. Livraga (από την "Νέα Ακρόπολη") καθόσον ξέρω ήταν όλη του την ζωή ενεργός και αγωνιστής και προωθούσε τις ιδέες του μέσα στον κόσμο. Το παράδειγμά του μέσα σε αυτόν τον νέο Μεσαίωνα ήταν λαμπερό όπως και πολλών άλλων φιλοσόφων και εσωτεριστών από πολλές σχολές και ομάδες. Νομίζω ότι αυτή η αναφορά σου και η παραπομπή σου δείχνει είναι κρίμα να αποχωρήσεις από το forum γιατί θα χαθεί μία υγιής, φιλοσοφημένη και ειλικρινής φωνή ενός εσωτεριστή.

Αν νομίζεις ότι είχα κάποια πρόθεση να σε φιμώσω ζητώ συγνώμη αλλά νομίζω ότι αν το ξανασκεφτείς και διαβάσεις αυτά που σου γράφω θα αλλάξεις γνώμη και θα συνεχίσεις να προσφέρεις και να αγωνίζεσαι για τις ιδέες σου.

Από την αποχώρησή σου μόνο η Αλήθεια και το πνεύμα της Εσωτερικής Αναζήτησης χάνει και κερδίζει η μονομέρεια, η μεροληπτικότητα και η ιδεό-ξηρασία. Αφού είσαι εσωτεριστής θα είσαι και αγωνιστής. Μείνε μαζί μας και αγωνίσου. Δεν το κάνεις για τον εαυτό σου αλλά για όλους τους άλλους που χρειάζονται δυνατές φωνές και κριτική σκέψη, σε αυτόν τον "Νέο Μεσαίωνα" που έλεγε και ο κ. Livraga

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

03/01/2003, 12:17:32
...[ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ +ΡΕΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ "ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ",ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΙ".ΕΠΟΜΕΝΩΣ,ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣ'ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ.
Σ'ΑΥΤΟ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ¨¨ΕΝΑ ΣΦΥΡΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΕΙ,ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ.ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ Ν'ΑΦΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ¨¨ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ,ΑΠΟΚΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ +ΜΕΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ.]

ΤΥΧΑΙΑ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ' Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ'*...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ...
ΕΥΧΕΣ,ΑΤΜΑ

*ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....*

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
05/01/2003, 13:42:34
Καλή Ευτυχισμένη και Δημιουργική Χρονιά σε όλους!

Το ότι θα γινόμουν αφορμή για τόσες κόντρες, ειλικρινά δεν το είχα φανταστεί όταν ξεκίνησα να συμμετέχω στο Φόρουμ το φθινόπωρο του 2002.

Καθότι λοιπόν το θέμα αυτό με αφορά άμεσα θα παρακαλούσα να ακούσετε και τη δική μου θέση.

Οι θέσεις μου δεν είναι ενάντια σε κανένα προσωπικά.
Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως σε αυτό το Φόρουμ ελάχιστοι Χριστιανοί (στην πίστη) μιλούν και εκφράζονται. Το πιο περίεργο, που δυσκολεύτηκα στην αρχή να το κατανοήσω, ήταν και που όταν κάποιος (πχ Ναγουάλ) εκφράζονταν υπέρ του Χριστού (και όχι των απόψεών του), χλευάζονταν από αρκετούς σε αυτό τον χώρο και μάλιστα του συμπεριφέρονταν και με εξευτελιστικό τρόπο.

Αποφάσισα λοιπόν να πάρω θέση. Θέση που να παρουσιάζει όσα και εγώ πιστεύω, αλλά και θέση που να ξεκαθαρίσει το τοπίο, από όλες αυτές τις παιδικότητες και την γενική γηπεδοποίηση του Φόρουμ.

Φίλε Serpentpan, δεν γνώριζα κανέναν προσωπικά όταν εμφανίστηκα σε αυτό το Φόρουμ.
Αντίθετα δέχτηκα αρκετές προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις, δίχως κανένα ουσιαστικό λόγο.
Μπορεί εσύ να δέχεσαι με ελαφριά την καρδιά να βρίζουν και να υποτιμούν το Ιησού Χριστό, και να εκφράζουν διάφορους απίστευτους και χυδαίους συνειρμούς που γεννάει ο νους κάποιων ανθρώπων. Συγχώρα με, αλλά εγώ δε μπορώ!
Όχι ότι ο Χριστός έχει ανάγκη υπεράσπισης του Εαυτού Του.
Αλίμονο!
Αλλά και εσένα να βρίζανε με τόσο χυδαίο τρόπο θα σε υπεράσπιζα.

Είναι εκπληκτικό αλλά σε δεκάδες σελίδες αυτού του Φόρουμ γίνεται επίθεση προς το Όνομα του Χριστού!
Για κανένα άλλον Πνευματικό Δάσκαλο δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο!
Δεν είναι τουλάχιστον περίεργο;

Μια φορά φίλε Serpentpan αναφέρθηκε κάτι για την Μπλαβάτσκυ και εξοργίσθηκες!

Την προηγούμενη, και για μήνες συνεχόμενη κατάσταση έλλειψης πολιτισμού, την καταπίνεις όμως αδιαμαρτύρητα και μάλιστα και με τα…κουκούτσια!

Αλήθεια μάχεσαι και πολεμάς την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ;;;
Απόδειξέ το!

Το Τόπικ που άνοιξες προς εμένα ήταν μια συνέχεια διαλόγου ενός προηγούμενου.
Καμία αντίρρηση προς αυτό και όπως είδες ανταποκρίθηκα.
Δυστυχώς όμως δεν παρατήρησα ειλικρινή διάθεση διαλόγου από μέρους σου.
Με κατηγορείς για προπαγάνδα; Δες τα κατεβατά κειμένων που κατάθεσες!
Όχι πως δεν έχουν ιστορική αξία, αλλά που είναι ο διάλογος;
Απορώντας λοιπόν, εδώ και 20 μέρες (από 12/12/02) έπαψα να σου απαντώ, περίεργος για το που θα οδηγήσει αυτό το τόπικ!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Συνέχισες μόνο σου, ή με τον ΕοΝ (που κακώς με «υπερασπίζεται») να συνδιαλέγεσαι.
Σε τι;
Που με αφορούσε ο διάλογος;
Και αν με αφορούσε, που οι προτροπές σου;
Αλήθεια θα μπορούσες να μιλάς για εμένα για μήνες, δίχως να είμαι παρών;

Προσωπικά θεωρώ πως κακώς κλείδωσε το Τόπικ ο Θωθ!
Θα μπορούσε να συνεχιστεί για μήνες και δίχως την δικιά μου παρουσία!
Η δική μου πρόταση πάντως, είναι αν μπορεί να ξεκλειδωθεί, αλλά να αλλάξει ο Τίτλος του, καθότι δεν με αφορά.
Πιστεύω πως είναι και πιο δίκαιο.

Νομίζω πως ξεκαθάρισα τις θέσεις μου, για να μην γίνονται και παρανοήσεις!

Με Σεβασμό και Αγάπη (τουλάχιστον προσπαθώ !!)

ΥΓ. Εως τώρα με όσους διφώνησα για τις έντονες και ακραίες τοποθετήσεις τους, είτε αποχώρησαν, είτε αυτοδιαγραφηκαν!!!
Γιατί;

ANTONIOS1997Μέλος
07/01/2003, 12:52:27
ΦΙΛΕ SERPENTPAN σε χαιρετώ

Η συμμετοχή σου στο διάλογο όσο εγώ αναγνωρίζω είναι αξιόλογη και με επιχειρήματα ακόμα και με το ενσωματωμένο μίσος σου απέναντι σε αξίες και πιστέυω άλλων. Με τη ίδια λογική πίστευα ότι και η πιθανή αποχώρηση σου θα βασίζεται σε επιχειρήματα. Αντί αυτού αρχίζεις ένα άδικο κατηγορώ για φίμωση που κανείς δεν καταλαβαίνει.
Κατ’ αρχήν άνοιξες ένα topic για να συνεχίσεις μια συζήτηση που κλειδώθηκε. Χρησιμοποίησες έμμεσο τρόπο για να συνεχίσεις μια συζήτηση που είχε ξεπεράσει τα όρια του αίσχους. Οι διαχειριστές επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Όταν ρώτησα μέσα στο topic για το θέμα του απάντηση δεν πήρα. Και ενώ έπαψε κάθε είδους διάλογος και άρχισαν τα κοσμητικά επίθετα θεωρείς φίμωση το κλείδωμα ενός θέματος το οποίο δεν είχε ούτε νόημα αλλά ούτε και εσύ δεν του έδινες κανένα. Εκτός του να λες ότι ήθελες. Τελικά το μίσος κάνει τον άνθρωπο να μη ξέρει τι κάνει. Δημιούργησες ένα θέμα για να κατηγορείς τα εγκλήματα του χριστιανισμού χωρίς όμως να το ονομάζεις. Και όταν κλειδώθηκε γιατί έγινε χώρος που ο κάθε ένας έβριζε ή έλεγε το πόνο του θυμήθηκες τη φίμωση.
Σε χαιρετώ και εύχομαι κάπου να συναντηθούμε εκτός εάν αποφασίσεις να επανέλθεις σε μια συζήτηση που δεν σε φίμωσε αλλά πολλές φορές σε ανέχτηκε (όπως και εμένα) και το ξέρεις καλά.

ANTONIOS1997

""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

Odysseus_nemoΜέλος
16/01/2003, 02:01:37
SERPENTPAN ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΦΙΛΟΙ...
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ :"ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ"(ΝΤΕΚΑΡΤ). ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΣΑΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΣΟΥ : ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΟΥ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΕΙΛΟ ΠΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑΞΕ ΘΕΣΗ Ο ΗΛΙΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ ΚΑΤΙ ΣΤΑΘΕΡΟ : ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.

ΕΙΜΑΙ 24 ΕΤΩΝ. ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΛΙΑΖΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΤΕ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ.
ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ;; ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.

ΦΙΛΙΚΑ
Ο ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ
Odysseus Nemo

Odysseus_Nemo

17/01/2003, 13:57:53
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΦΙΛΕ Odysseus_nemo ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ....
ΠΟΥ ΠΑΝΔΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ParadizeΝέο Μέλος
21/01/2003, 17:06:57
ΦΩΤΙΟΣ έγραψε (μεταξύ άλλων):

Είναι εκπληκτικό αλλά σε δεκάδες σελίδες αυτού του Φόρουμ γίνεται επίθεση προς το Όνομα του Χριστού!
Για κανένα άλλον Πνευματικό Δάσκαλο δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο!
Δεν είναι τουλάχιστον περίεργο;

Την ίδια απορία (όχι φτώχεια ), την ίδια ερώτηση, θα μπορούσε να κάνει και κάποιος που θεωρεί το "διάβολο"(έκφραση γενικότερη της Ορθοδοξίας) ως Θεό του όμως ΦΩΤΙΕ.
Δεν είναι καλό παράδειγμα.
άλλο.
Γιατί όταν αγανακτούμε ή αγανακτούν, μια από τις εκφράσεις που λέμε ή λένε αναφέρεται στο Χριστό; κάποιος μη Έλληνας και από μη "χριστιανική χώρα" κάνει το ίδιο;
Καλύτερο το βρίσκω αυτό το παράδειγμα.
Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο, αυτό που λες. δεν νομίζεις;
Αν είμασταν σε άλλο κράτος, όπως για παράδειγμα στην Τουρκία, και αντί για το esoterica.gr υπήρχε το esoterica.tr, έχω την εντύπωση πως θα μίλαγαν επίσης πολλά μηνύματα άσχημα για το Θεό τους, το Μωάμεθ ή όποιος είναι (δεν ξέρω ), και ελάχιστα θα αναφερόντουσαν με άσχημους χαρακτηρισμούς σε άλλους.

Και ακόμα κάτι, διαφορετικό όμως.
Γιατί δεν έχει γράψει κάποιος άσχημους χαρακτηρισμούς για το μέλος Paradize?
επειδή είναι καλός άνθρωπος; επειδή δεν είναι Θεός;
μα είναι νέο μέλος, δεν μπορεί να ξέρει ακόμα κάποιος τι είναι.
Έτσι υπάρχει κάτι άλλο που μας, ή που τους αναγκάζει να μιλήσουμε ή να μιλήσουν άσχημα για κάποιο πρόσωπο, σοφό, Θεό, και δεν το βρίσκω περίεργο καθόλου επομένως.

Είναι άλλο θέμα.
Απλό όμως και για το λόγο ότι δεν πιστεύω πως μπορεί να κρατηθεί μόνο του, σαν ξεχωριστό, αλλά και επειδή αναφέρεται κάπως στο Χριστό, καλύτερα σκέφτηκα να το γράψω εδώ, αφού τόσα topics υπάρχουν για το χριστιανισμο γενικότερα, δεν θα βοηθήσει πουθενά.Τέλος αυτό μπορεί να το είπες έτσι, απλά, και όχι σαν πραγματική περιέργεια.

Για το μέλος serpentpan δεν έχω να γράψω τίποτα όμως, αλλά αυτά που εκφράζει, λίγο πολύ όλοι μας τα έχουμε νιώσει κάποιες στιγμές. Και αν είναι έτσι, καλό θα ήταν να το βλέπαμε και αυτό το θέμα.

(Αν και έχω διαβάσει κάποια topics δεν έχω δει μέχρι τώρα αυτό που λες ΦΩΤΙΕ, έτσι αυτά που έγραψα μπορεί να είναι και άσχετα!)

HeliosΜέλος
19/02/2003, 20:36:34
Φιλοι ,θελω να πω και εγω την γνωμη μου ,στο θεμα.
Διαβαζα αρκετο καιρο τα γραφομενα,σε διαφορες συζητησεις,και αποφασισα να γραψω κι εγω κατι.
Καταρχην νομιζω,οτι απο οσο καταλαβα,το μελος serpent pan,ειχε καλες προθεσεις.
Τα γραφομενα στη συζητηση για τον Κρισναμουρτι,ηταν,για μενα εξαιρετικα ενδιαφεροντα,και αληθινα.Οπως και για την ομαδα Ε.
Τωρα για τις ελληνοχριστιανικες διαμαχες,καπου εχει δικιο,και ιστορικα και εσωτερικα.
Χτες εβλεπα μια συνεντευξη του εκδοτη του Κακτου,του Χατζοπουλου,στον Καρατζαφερη,που λιγο πολυ ελεγε τα ιδια με τα γραφομενα του serpent pan,για τα χριστιανικα,αυτος -ο Χατζοπουλος-ελεγε κατι πιο χειροτερα,και εκδιδει και δυο βιβλια τωρα-τα παρουσιασε.
Το ενα αφορα δυο εβραιους αρχαιολογους,που με αρχαιολογικα ευρηματα αποδεικνυουν,οτι Σολομων,Δαυιδ και αλλα της Παλιας Διαθηκης,δεν υπηρξαν ποτε και ειναι παραμυθια.
Το αλλο μιλα για την εγκληματικη φυση του Χριστιανισμου.θα ολοκληρωθει σε 7 τομους ,των ~700 σελ.καθενας.
Ετσι λοιπον φιλοι Φωτιε και Αντωνιε,και ο Χατζοπουλος και οι συγγραφεις,ειναι και αυτοι τυφλωμενοι απο μισος ,και δεν ξερουν τι γραφουν και τι λενε,οπως ειπατε για τον serpent pan?
Aν ηταν καποιος τυφλος απο μισος,αυτος πρεπει ναταν ο ΕΟΝ,που 'αφου εκανε την δουλεια του',διακριτικα την κοπανησε.
Βεβαια και ο Κελσος,δεν πηγαινε πισω,στην συζητηση για την Μπλαβατσκυ,και τελος κλειδωθηκε και το θεμα αυτο.
Πιστευω οτι απο Κελσο,Αχεροντα,ΕΟΝ,Thoth,κλπ,παιζονται διαφορες τριπλες,στα παρασκηνια,οταν θελουν να ξεφορτωθουν καποιον ,οταν γινεται ανεπιθυμητος,με αυτα που γραφει,οπως νομιζω οτι τελος εγινε με τον serpentpan.Kριμα.

ANTONIOS1997Μέλος
19/02/2003, 22:48:58
quote:
Ετσι λοιπον φιλοι Φωτιε και Αντωνιε,και ο Χατζοπουλος και οι συγγραφεις,ειναι και αυτοι τυφλωμενοι απο μισος ,και δεν ξερουν τι γραφουν και τι λενε,οπως ειπατε για τον serpent pan?

Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΙΠΕ:

quote:
ΦΙΛΕ SERPENTPAN σε χαιρετώ

Η συμμετοχή σου στο διάλογο όσο εγώ αναγνωρίζω είναι αξιόλογη και με επιχειρήματα ακόμα και με το ενσωματωμένο μίσος σου απέναντι σε αξίες και πιστέυω άλλων.

quote:

Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ:

Πιστευω οτι απο Κελσο,Αχεροντα,ΕΟΝ,Thoth,κλπ,παιζονται διαφορες τριπλες,στα παρασκηνια,οταν θελουν να ξεφορτωθουν καποιον ,οταν γινεται ανεπιθυμητος,με αυτα που γραφει,οπως νομιζω οτι τελος εγινε με τον serpentpan.Kριμα.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ.......

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

thothΙδρυτικό Μέλος
19/02/2003, 23:42:12
Καλωσόρισες Ήλιε κι από εμένα.

Αν και έχω όρεξη για τρίπλες σήμερα και με προκαλείς να σε δώ λίγο ως... μπάλα θα προτιμήσω, αν δεν σε πειράζει, να μην παίξω.

Είναι κρίμα που από τα πρώτα σου topic προτιμάς να χαρακτηρίσεις τόσο άνετα, κάποια άτομα (μέσα σε αυτούς και εμένα) ως υστερόβουλους και ως πονηρούς που παίζουν τρίπλες με τις σκέψεις και τις γνώμες των άλλων. Αλλά πραγματικά δεν με πειράζει. Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις και έτσι οι χαρακτηρισμοί σου ως προς το πρόσωπό μου δεν έχουν και κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα για μένα.

Τώρα ας έρθουμε στην ταμπακέρα. Εκτιμώ τον Χατζόπουλο και το δείχνω με το να αγοράζω κάθε εβδομάδα βιβλία από τις εκδόσεις του για να στηρίξω και την πολύ όμορφη προσπάθειά του. Αλλά από που και ως που να τον αγιοποιήσω; Επειδή βγάζει ένα βιβλίο που χαρακτηρίζει τον χριστιανισμό εγκληματικό θα πρέπει να υποκλιθώ; Και επειδή πολλοί συμφωνούν με αυτό θα πρέπει να υποκλιθώ στην δύναμη της πλειοψηφίας; Δηλαδή σαν την διαφήμιση "23 ιστορικοί συνιστούν τον χριστιανισμό ως εγκληματικό, αυτοί ξέρουν".

Και γιατί να ενοχληθώ για την προσπάθεια αυτή; Είμαι εκπρόσωπος του χριστιανισμού και θίγομαι από αυτά τα συμπεράσματα; Δεν μου καίγεται καρφί. Είναι θέμα του μελλοντικού ιστορικού να κρίνει αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι. Δεν είναι δική μου δουλειά.

Αυτό που πιστεύω και θα συνεχίσω να το πιστεύω γιατί δεν πήρα ακόμα κάποια πειστική απάντηση είναι ότι άλλο ο Χριστός, άλλο ο χριστιανισμός και άλλο ο χριστιανός. Με τον χριστιανισμό ως οργανωμένη θρησκεία και εκκλησία έχω από αντιπαθητικές ως εχθρικές σχέσεις αλλά με τους χριστιανούς, όχι. Υπάρχουν και υπήρξαν χριστιανοί, καλοί άνθρωποι με ευγένεια και αγάπη για τους άλλους και σε αυτούς και μόνο αυτούς "βγάζω το καπέλο" γιατί αγωνίζονται και καταφέρνουν να βιώσουν την διδασκαλία του Χριστού ως μια εσωτερική πραγμάτωση. Υπήρξαν και υπάρχουν εσωτερικές σχολές, φιλόσοφοι, μυστικιστές, άγιοι που έχουν τον Χριστό ως διδάσκαλό τους και είναι αντίθετες με τις διάφορες κατεστημένες χριστιανικές εκκλησίες.

Όσο υπάρχει ένας Πίκο ντε λα Μιράντολα, ένα Μαρσίλιο Φιτσίνο, ένας Φραγκίσκος της Ασίζης είμαστε όλοι οι υπόλοιποι πολύ μικροί για να τους κρίνουμε.

Οι Αμερικανοί όταν έριχναν ατομικές βόμβες, σκότωναν "κακούς" Ιάπωνες. Οι Ναζί έκαιγαν "κακούς" Εβραίους. Οι Μουσουλμάνοι έριχναν το αεροπλάνο σε "άπιστους" Αμερικάνους. Η χριστιανική εκκλησία "τρομοκρατεί" την μάζα προειδοποιώντας για τους "σατανιστές" εσωτεριστές κ.ο.κ.

Έτσι δεν πέφτω στην παγίδα. Δεν θα με πείσει κανένας να χαρακτηρίσω όλους τους χριστιανούς "εγκληματίες". Αν εσύ "Ήλιε" θέλεις να το κάνεις είναι δικαίωμά σου. Εγώ δεν θα σε ακολουθήσω. Για μένα η αξιοπρέπεια και η αυτοδιάθεση του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή.

Ελπίζω σε μία καλή συνέχεια και συνεισφορά στο forum μας. Θα ήταν χαρά μου να σε δω να προσφέρεις κάτι θετικό σε όλους μας.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

20/02/2003, 09:32:18
Χαιρετώ το νέο μέλος μας τον 'Ηλιο και θα του ευχηθώ ΚΑΙ εκείνου γόνιμη παραμονή στους χώρους μας...
Στο θέμα αγαπητέ φίλε, είδες πως δεν έδωσα ΚΑΜΙΑ απάντηση.
'Ομως με ανακάτεψες και οφείλω να μιλήσω...
Θα σε παραπέμψω στο παρακάτω τόπικ και θα ήθελα ειληκρινά να το διαβάσεις ΚΑΙ να το ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=919

Φίλε μου για να με κρίνεις ΑΠΑΙΤΩ να διαβάσεις ΚΑΙ τα 1000 και πλέον μηνύματα που έχω αποστείλλει στους χώρους συζήτησης...
Οχι ένα δύο τρία.... ΧΙΛΙΑ και όλα σχεδόν είναι ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣ με αρκετές σειρές γραφής...

Αφού τα διαβάσεις ΟΛΑ, σε ΠΡΟΚΑΛΩ να έρθεις μετά και να μου ξαναπείς τα όσα είπες...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Edited by - Kelsos on 20/02/2003 09:34:38

HeliosΜέλος
22/02/2003, 00:10:31
Γεια σας.Φαινεται οτι μαλλον το θεμα δεν εκλεισε ακομη,και ποναει καπου.Για να δουμε.
Ο φιλος Αντωνιος,καλα θα κανει να διαβαζει αυτα που γραφει,και μετα να απαντα,γιατι περι μισους και serpentpan,γραφει προς το τελος.Επιλεκτικα απαντουν οι Γιαχωβαδες,απο οτι ξερω,κι αυτο για δημιουργια εντυπωσεων,και παραπλανηση.Οσο για το ανοικτο στοματακι,χαριτωμενο,αλλα μην γινει καμμια ζημια.Μην παριστανεις λοιπον τον αγαθιαρη,γιατι δεν με πειθεις.
Κι ας πουμε οτι καποιοι επικοινωνουν μεταξυ τους,και την πεφτουν στον τυχοντα ανεπιθυμητο,η ακομη πιο ωραια εχουν δυο τρια ονοματα στο site,και 'παιζουν'το καθε μελος οταν γινεται επικινδυνο,στην γενικη γραμμη του site,που ειναι κρυφοχριστιανικη,και απο τα ελληνικα οτι βολευει,δες Νεοπλατωνικοι,που παρουσιαζονται και ...προαγγελλοι του χριστιανισμου,γιατι ετσι βολευει.
Ετσι Αντωνακη,μηπως δεν μπορουν να συμβουν ολα αυτα?Για δες τα χριστιανοπουλα,πως την επεσαν στον pan,στο τελος της συζητησης για την Μπλαβατσκυ,και τον εξωθησαν στην παραιτηση.Απλο δεν ειναι,για χριστιανους να το κανουν,και σε μη απαραιτητα χριστιανοπουλα,καλη ωρα οπως εγω,να το υποψιαζονται?

HeliosΜέλος
22/02/2003, 00:26:50
Φιλε Κελσο ,χαιρομαι που εγραψες 1000 μηνυματα,κι ελπιζω να γραψεις οσα ακομα θες...κι οσο αντεχουν οι θαμωνες σου να διαβαζουν.
Προφανως και δεν θα διαβασω τα 1000 μηνυματα σου,απο αυτα που διαβασα,βγαινει καποιο προφιλ σου.
Οσον αφορα για τις ουσιες,αυτο καλυτερα να μαρτυρα αλλος για σενα,κι οχι εσυ για τον εαυτο σου,γιατι τοτε δειχνει αλλα.Το γραφει και στην Καινη Διαθηκη.Και βεβαια οι αλλοι να ειναι ειλικρινεις.
Τωρα η γνωμη μου ειναι,οτι ξερεις λιγα,και θελεις να φαινεσαι οτι ξερεις πολλα,αν θες τωρα να το παιξεις μεγαλος εσωτεριστης,your problem,δεν μ'ενδιαφερει.Επισης εισαι πολυ εριστικος,και εκδικητικος σ'αυτους που σε γρατσουνησαν.Τα ψηλα και γερα δεντρα...εκει τα δωσες ολα μεγαλε!
Βεβαια ο φουκαρας ο serpentpan,κυτταζε βιβλιογραφιες,και προσπαθουσε να εξηγησει,δεν καταλαβε που επεσε.
Ηξερε περισσοτερα απο σενα,ηταν πιο σεμνος,μετρημενος,και πιο σωστος,γι αυτο αποβληθηκε απο το ματς.
Βεβαια στην συζητηση για την Μπλαβατσκυ,σε πηρε παραμαζωμα,ετρεχες και δεν εφτανες,και σε πεταξε εξω απο το ριγκ,και το ψευδοκελσος φαινεται σου εμεινε ψυχικο τραυμα,γιατι απο τοτε εγινες φιλαληθης.
Αυτα απο αντικειμενικη αναγνωση των γραφομενων ολων,και χωρις φοβο και παθος,γιατι μ'αρεσει η αληθεια,και μου τη δινουν τα στυλακια,οι δηθεν και το ψεμμα.
Ιδιαιτερα στον εσωτερισμο.
Να τα δεκαχιλιασεις λοιπον!

HeliosΜέλος
22/02/2003, 01:16:36
Kαι τωρα να ερθουμε στα βαρεια πεπονια.
Γεια σου ΤHOTH.
Bεβαια δεν θελεις να με δεις σαν παικτη,αλλα σαν ταπεινο τοπι,δεν πειραζει,η ταπεινοτητα ειναι χριστιανικη αρετη.
Στον Χατζοπουλο πρεπει να υποκλιθει πολυς κοσμος,γιατι ειχε τα κοτσια και κανει οτι κανει,την στιγμη που οι περισσοτεροι κακαριζουν σαν κατινες.Καλα κανεις και τον ενισχυεις,καντου και καμμια διαφημηση.
Τα εγκληματα και τις καταστροφες τα εκαναν συγκεκριμενοι,συγκεκριμενου θρησκευματος,με αποτελεσμα να προσκυναμε εβραιους.Σ'αρεσει?Εκτος αν σ'αρεσει.
Αυτο για τον Χατζοπουλο,το εγραψα για τον Antouan,μηπως και διακρινει κανα μισος κι εκει.
Κι αν μου πεις,Μητερα Τερεζα,θα σου πω Υπατια.
Αν μου πεις Φιτσινο και Μιραντολλα,θα σου πω Πορφυριο,Προκλο και Ιαμβλιχο.
Αν μου πεις Ιησου Χριστο(σεβαστος και αγιος),θα σου πω ΤΥΑΝΕΑ,ΟΡΦΕΑ,ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟ.Και τα υπολοιπα.
Οι 'καλοι'χριστιανοι εσφαζαν τους 'κακους'Ελληνες Εθνικους(ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ,ΥΠΟΠΤΑ),κι ετσι δεν πεφτω στην παγιδα,παραμενοντας Ελληνας,και παιρνοντας ΑΛΗΘΕΙΑ,οπου βρω.
Οπως ομως ωραια ειπε και ο serpentpan,οι χριστιανοι καναν ενα καλο και χιλια κακα.Διαλεγεις και παιρνεις.
Ευχαριστω για την ευχη σου να προκοψω στο site,δινοντας κατι θετικο και ωφελιμο σε ολους,θα προσπαθησω ταπεινα,εχοντας σαν προτυπο,την θετικη ενεργεια που αμολησε ο ΕΟΝ,τις κατηχησεις του Φωτιου και την χαρακτηριστικη γλυκυτητα και πραοτητα του Κελσου.
ΘΑΜΑΙ ΑΞΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.

thothΙδρυτικό Μέλος
22/02/2003, 07:56:29
Γεια σου ξανά Helios με τα βαριά... πεπόνια.

Για να σου μιλήσω ειλικρινά βαρέθηκα να παίζω το παιχνίδι "Καλοί (ή κακοί χριστιανοί) ενάντια στους Κακούς (ή Καλούς) Εθνικούς.

Ακόμα και σαν παιχνίδι είναι το τελευταίο στην λίστα προτεραιοτήτων μου.

Λες:

quote:
Κι αν μου πεις,Μητερα Τερεζα,θα σου πω Υπατια.
Αν μου πεις Φιτσινο και Μιραντολλα,θα σου πω Πορφυριο,Προκλο και Ιαμβλιχο.
Αν μου πεις Ιησου Χριστο(σεβαστος και αγιος),θα σου πω ΤΥΑΝΕΑ,ΟΡΦΕΑ,ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟ.Και τα υπολοιπα.
Οι 'καλοι'χριστιανοι εσφαζαν τους 'κακους'Ελληνες Εθνικους(ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ,ΥΠΟΠΤΑ),κι ετσι δεν πεφτω στην παγιδα,παραμενοντας Ελληνας,και παιρνοντας ΑΛΗΘΕΙΑ,οπου βρω.

Εγώ θα σου έλεγα και Ιησού και Τυανέα και Ορφέα και Μητέρα Τερέζα και Απόλλωνα και Κρίσνα και Όσιρη και Απ. Ιωάννη και Φιτσίνο και Μπρούνο και Πρόκλο και Πλάτωνα και Πλωτίνο και Φραγκίσκο της Ασίζης και Βιβεκανάντα και Μπέμε και Έκχαρτ και... και... και...

Αφού λες ότι παίρνεις την Αλήθεια όπου την βρεις πάρε την χωρίς φανατισμούς και προκαταλήψεις. Η Αλήθεια αρρωσταίνει στην χωριστικότητα και στους αποκλεισμούς. Η Αλήθεια φεύγει με τις κλωτσιές όταν κάποιος προσπαθεί να στριμώξει όλη του την ζωή και τις ιδέες του σε μια μεροληπτική στάση.

Και να σου πω κάτι άλλο. Εσύ δεν βαρέθηκες να παίρνει νόημα η ζωή σου από αυτήν την διαμάχη; Οι χριστιανικές εκκλησίες είναι ένα "νεκρός που περπατάει ακόμα". Η σοφία και η αλήθεια όση και να υπήρχε σε αυτές έχει στερέψει εδώ και πολύ καιρό. Μήπως ξιφομαχείς με... ανεμόμυλους. Μήπως κολλάς σε κάτι που είναι τόσο μικρό και ανόητο που σε μικραίνει και σε περιορίζει και εσένα.

Ζήσε σύμφωνα με τις ιδέες σου και άσε τους άλλους να ζήσουν σύμφωνα με τις δικές τους, αν τις πιστεύουν και είναι ειλικρινείς. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που προσκυνούν εικόνες και κάνουν τάματα στις εκκλησίες αλλά σέβομαι την επιθυμία τους. Εσύ και εγώ είμαστε πολύ μικροί για να μπορούμε να κατανοήσουμε τι χρειάζεται η ψυχή τους για την δική τους εξέλιξη. Ας βρούμε τον δικό μας δρόμο, όποιος κι αν είναι αυτός.

Έλεγε ο Βούδας ότι από την στιγμή που χρησιμοποιείς μια βάρκα για να περάσεις το ποτάμι, μετά μην κάνεις το λάθος να την κουβαλάς στην πλάτη σου ανεβαίνοντας στο βουνό. Άσε την πίσω σου.

Έτσι αυτό που κάνω εγώ και με έχει λυτρώσει είναι να αφήσω πίσω μου αυτές τις ηλίθιες προκαταλήψεις και αντιπαραθέσεις. Με νοιάζουν οι άνθρωποι και η ψυχή τους και όχι οι θεωρίες που τσαμπουνάνε (και με πομπώδη τρόπο μερικές φορές). Στο εθνικό ρεύμα υπάρχουν πολλοί ανόητοι και μεγαλομανείς και που δεν θα ήθελες να σε χαρακτηρίζουν σαν κι αυτούς. Έτσι και στο ρεύμα του χριστιανισμού υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι άνθρωποι που είναι ειλικρινείς και που νομίζω ότι αυτός είναι ο δρόμος τους και το Κάρμα τους και αν δεν τους ενοχλώ, δεν με ενοχλούν. Αν δεν γνώρισες τέτοιους κρίμα. Εγώ γνώρισα και έτσι σταμάτησα να ξιφομαχώ με ανεμόμυλους.

"Άσε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους" λοιπόν και κοίτα μπροστά σου. Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς από το περιττό βάρος που κουβαλάς.

Αυτά από εμένα. Αν και φοβάμαι ότι θα παρεξηγηθώ ή ακόμα και να με περιλάβεις κι εμένα με τους χαρακτηρισμούς που έδωσες και στους άλλους, ωστόσο αυτές είναι οι σκέψεις μου και οι προθέσεις μου.

Δεν θα ξανασχοληθώ με αυτό το θέμα εκτός σοβαρού λόγου. Τους τελευταίους μήνες είχα μια πικρή συνειδητοποίηση ότι "αν κάποιος κρατάει μέρα και νύχτα ένα σφυρί, καταλήγει να βλέπει τα πάντα γύρω του, ως καρφιά ή μη-καρφιά" έτσι λοιπόν ευχαριστώ δεν θα πιω ξανά από αυτήν την κούπα που έχει επάνω ένα γλυκό αφρό και από κάτω ένα πικρό δηλητήριο.

Καλή σου συνέχεια και οι θεοί ας σε έχουν καλά.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"