- Ασθένεια, Ψυχισμός και (Αυτο)Θεραπεία - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Nobody left to blame
I'll try alone
Make destiny my own
I learn to free my mind
Myself I now must find
Once more
Once more
If I could fly
Like the king of the sky
Could not tumble nor fall
I would picture it all
If I could fly
See the world through my eyes
Would not stumble nor fail
To the heavens I sail
If I could fly
So here I am
In solitude I stand
I've got dreams inside
I need to realize
My faith has grown
No fear of the unknown
No more
No more
If I could fly
Like the king of the sky
Could not tumble nor fall
I would picture it all
If I could fly
See the world through my eyes
Would not stumble nor fail
I could ravage my jail
If I could fly

Your circuit's dead,
there's something wrong
G. ![]()

in God we trust
Α. Μικρούτσικος - Μ. Ρασούλης
Περνάει ο στρατός, της ώρας ο φρουρός,
κι ανοίγω προς τα εμπρός, το βήμα ολοταχώς.
Στην δόξα μου τραβώ, σαν να παραληρώ,
σαν τον τρελό από πίσω, εν' δυο.
Απλός εγώ περνώ, μονάχος περπατώ,
βαδίζω σιωπηλός, μ' αποφασιστικός.
Τρελά ποθώ να βρω, ποιος είμαι, γιατί ζω,
το πλήθος θα διασχίσω, εντός.
Δεν ξέρω το καλό, και τ' άλλο τ' αγνοώ,
το πλήθος μ' αγνοεί, μα νιώθω τι εννοεί.
Και τρέχω να χωθώ, στον νου μου να σωθώ,
και ξέρω ποιο το πλήθος ? Εγώ!
Λαβύρινθο περνώ, θαρρώ σφιχτά κρατώ,
τον μήτο τον χρυσό, την έξοδο να βρω.
Θησέας να την δω, και να λευτερωθώ,
μα ουρά του Μινοταύρου, κρατώ.
Του φεύγω απ' τα δεξιά, μου φεύγει απ' τα ζερβά,
αν με νικήσει να!, αν τον νικήσω να!
Μια τούρτα είν' η καρδιά, να σβήσω τα κεριά,
να τα χιλιοχρονήσω, μαγκιά!
Εγώ είμαι μοναχός, συνάμα συρφετός,
και πίσω κουρνιαχτός, σε μια γωνιά ο Θεός.
Ψωνίζει μπακλαβά, γυρνά και μου γελά,
κι αυτό που δείχνω κάτω, ηχώ!
![]()
Edited by - Deva_Parinito on 16/09/2005 22:21:33
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΘΗΣΕΑΣ
-
Γιάννης Μαρκόπουλος - Παύλος Σιδηρόπουλος
Με κάτασπρο πανί ένα καράβι απ' το πενήντα έχει να φανεί
και συ βιδώθηκες μες στο λιμάνι με ανθοδέσμη που 'χει μαραθεί
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί
ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί
Σε εδίκασαν να σπαταλάς τα χρόνια
σε μια ζωή χωρίς προοπτική
Χάνεσαι σαν το γλαρό στην ομόνοια
και όταν ψάχνεις λύση στην φυγή
Πληρώνεις όσο-όσο τα διόδια και κομματιάζεσαι στην εθνική
ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι Αριάδνη έχει μουγκαθεί
Ποιος είναι ισοβίτης στο σκοτάδι ποιος αλαφιάζει δίχως πληρωμή
Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί
ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή
ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί
Ναυάγια ονείρων αρμενίζουν
Και τα κεφάλια βγαίνουν σαν σκουριά
Στα σούπερ μάρκετ τελείωσε η ελπίδα
και συ σκαρφάλωσες στη σκαλωσιά
Που πήγαν οι τρακόσοι του Λεωνίδα και τι θα πούμε τώρα στα παιδιά;
ηλεκτρικός Θησέας και τα λοιπά
Φοβάσαι ότι θα 'ρθει καταιγίδα και θα μας πνίξει όξινη βροχή
βαλε σε γυάλα μέσα την πατρίδα και κρύψε την καλά μέσα στη γη
μήπως την ψάχνουν σαν την Ατλαντίδα αφού η Πανδώρα ανοίγει το κουτί
ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μπερδευτεί
Ψηφοθηρία λόγοι κι εμβατήρια ποτέ δεν έφεραν την αλλαγή
για αυτό και χάθηκες στα σφαιριστήρια και μες στα γήπεδα την Κυριακή
Τώρα καθώς κοιτάς τα διυλιστήρια Ρώτας ποιοι σ' έχουν βάλει στο κλουβί
ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει τρελαθεί
Να κλείσεις τη πληγή θανατηφόρα και μες στα νέα ψάχνεις για δουλεία
τα δάκρυα σου γίνονται μαστίγια και τον λαιμό σου σφίγγουν σα θηλιά
όσα τα κέρδισες με τα μαρτυρία τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά
τρέχεις να ψάξεις μες στα καταφύγια και βρίσκεις μια αιχμάλωτη γενιά
Μια πλαστική ανέμισες σημαία πίστεψες σ' έναν άγνωστο θεό
κρέμασες το μυαλό σε μια κεραία ειδήσεις σίριαλ και τσίμπλα ροκ
και πως θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν τα λάθη κλέβουν τον καιρό
και πως θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν το ψέμα σέρνει τον χορό
Ζωγράφισε ένα ήλιο στο ταβάνι μίλησε με τ' αγέρι της νύχτιας
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς
πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς.
πριν αρχίσει κάτι έχει τελειώσει κιόλας
τόσο γρήγορα
και πριν καλά τελειώσει
αρχίζει κάτι άλλο τόσο διαφορετικό
ελέγχουμε, ελέγχουμε τα πάντα μόνο εμείς
ελέγχουμε, ελέγχουμε κι αυτό είναι μόνο η αρχή
πριν να ξημερώσει έχει νυχτώσει κιόλας
τόσο γρήγορα
και πριν καλά νυχτώσει
μια νέα μέρα αρχίζει τόσο διαφορετική
ελέγχουμε, ελέγχουμε τα πάντα μόνο εμείς
ελέγχουμε, ελέγχουμε κι αυτό είναι μόνο η αρχή
Ελέγχουμε Τα Πάντα ~ Ονειροπαγίδα
...μόνο με εννούμενα...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω
έχω φίλο τον ήλιο Θεό
με του αγέρα το νέκταρ μεθάω
αγκαλιάζω και γη κι ουρανό
Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι
το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά
στα ψηλά τα βουνά να κοιμάμαι
στο Αιγαίο να δίνω φιλιά
Λευτεριά στους ανέμους ζητάω
έχω πάψει να είμαι θνητός
ανεβαίνω ψηλά κι αγαπάω
δίχως σώμα χρυσός αετός
Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι
το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά
στα ψηλά τα βουνά να κοιμάμαι
στο Αιγαίο να δίνω φιλιά
Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω
έχω φίλο τον ήλιο Θεό
με του αγέρα το νέκταρ μεθάω
αγκαλιάζω και γη κι ουρανό
Ήλιος Θεός ~ Σκουλάς Βασίλης
...γιατί μαμά?
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Κλείνω τα μάτια και κοιτάζω τις σκιές
χίλια βουνά και θάλασσες βαθιές
σπηλιές και ξέφωτα νεράιδες και γητειές
ένα καμίνι με καταπίνει
Α! τα ρούχα μου μυρίζουνε φωτιά
Ε! ε! άσε τα ψέματα και βγές απ’ τον τεκέ
Α! τα ρούχα μου μυρίζουνε φωτιά
Ε! ε! άσε τα ψέματα και βγές απ’ τον τεκέ
Άρχοντα σβήσε τα παλιά σου μυστικά
άναψε σπίρτο να σε βρει καμιά αγκαλιά
Κόλπα κι αινίγματα μ’ ανάβουν το μυαλό
δεν έχω δρόμο κι ουρανό
Ε! γεμάτο το δισάκι μου ψωμί
Τι! τι! τι! τηλεπαιχνίδια κι ένα πλαστικό βιολί
Ω! δεκάρα τσακιστή για το γαμπρό
Α! πριν παντρευτείς να σε φιλήσω μια φορά
Λέω παραμύθια να ξορκίσω το κακό
να γίνουν όλα μαγικά μ’ ένα χορό
Σκάλα μ’ ανέβασες πριν πέσω χαμηλά
τώρα γυρίζω στα παλιά
Α! παιχνίδι της γυναίκας τα φιλιά
Αχ! Α! Α! παιχνίδι μ’ έκανε μια νόστιμη κυρά
Ω! δεκάρα τσακιστή για το γαμπρό
Α! πριν παντρευτείς να σε φιλήσω μια φορά
Άσε τα ψέματα ~ Μάλαμας Σωκράτης
...τα είπαμε...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Μηνά τη βράκα φόρεσε, τη γιορτινή σου βράκα
κι είναι Μηνά, τρανή γιορτή, να βγεις και συ στη λάκα
Μηνά τη βράκα φόρεσε, κανείς ποτέ δεν μπόρεσε
με το πιοτό με το κρασί να πνίξει τον καημό του
Μηνά τη βράκα φόρεσε, και βγες και συ και χόρεψε
τα βάσανα του ανθρώπου
Βάλτο κεφαλομάντηλο, το κόκκινο ζωνάρι
να σε χαρούν οι μορφονιές, Μηνά μου, στο παζάρι
Κι αν ο καημός σε χτύπησε, δεν κάνουν έτσι οι άντρες
τα παλικάρια τους καημούς τους παίζουν σαν τις χάντρες
Μηνά τη βράκα φόρεσε ~ Μητροπάνος Δημήτρης
...για ηλεκτρικά και... επαναφορτιζόμενα...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Είναι κάτι μέρες που γυρίζω απ’ το εργοστάσιο και καθόμουν και σκεφτόμουν:
τι σκατά καθόμασταν και φτιάχναμε εκεί πέρα
κάθε μέρα σωλήνες
χιλιάδες σωλήνες
σωλήνες δηλαδή να μπούμε μέσα...
τι σκατά θα τους κάνουμε τους σωλήνες;
τι στο διάολο τους θελουν τοσους σωλήνες;
τη θάλασσα θα κουβαλήσουμε με τους σωλήνες;
Πάω στο φαρμακοποιό, του λεω : "Ένα φάρμακο"
Μου λεει: "Σε σωληνάριο το θέλεις;"
Άκουσε να δεις φίλε αν νομίζεις ότι μου κάνεις πλάκα...
τι σκατά θα τους κάνουμε τοσους σωλήνες;
τι στο διάολο θα τους κάνουμε τους σωλήνες;
εχει πηξει ο τοπος στους σωλήνες
Μου λεει ένας φίλος: "Χρειάζεσαι λίγη ξεκούραση
Κάνα ψαρεματάκι ίσως;" Πάω στην παραλία μου λέει:
"Τι θέλεις για δόλωμα; σκουλήκι ή σωλήνα;"
Κοίταξε να δεις φίλε... Αν νομίζετε όλοι οτι θα με τρελανετε...
έχει πήξει το μάτι μας κάθε μέρα χιλιάδες σωλήνες!!
ξερετε πως μυριζουν οι σωληνες;
εχουμε παλαβωσει
Φτου ρε πστη μου λέω...

Edited by - pixeldream on 17/09/2005 03:32:47
quote:
εγω Εαρινε δεν βλεπω εξωραισμενους τους επιστημονες ουτε τους αποδιδω αγιογραφιες οπως κανεις εσυ...εγω βλεπω πολυ συνειδητη εξαπατηση απο την πλευρα της επιστημης οπως για παραδειγμα τη φαση με τον υποχρεωτικο εμβολιασμο ενεκα της "φονικης γριππης"...και το φαινομενο δεν ειναι δυστυχως μονο στην κορυφη αλλα και στη βαση οπου για παραδειγμα τα φακελακια των γιατρων δινουν και παιρνουν ενω πολλοι εχουν καταντησει να εγχειριζουν χωρις ο ασθενης να εχει κατι σοβαρο παρα μονο για να του παρουν φραγκα..
η πολυ καταστροφικοτητα οταν φτιαχνει οπλα μαζικης καταστροφης και μεταλλαγμενα τροφιμα...
σαφως και υπαρχουν σοβαροι επιστημονες αλλα οι περισσοτεροι υπηρετουν ενα πλανητικο δικτυο πολυεθνικων οι οποιες δεν ενδιαφερονται για την ανθρωποτητα η την προστασια του πλανητη αλλα μονο για τα κερδη τους και τον ελεγχο επι των λαων...
συμφωνα με την ιδια σκοπια και στον χωρο της πνευματικης η εσωτερικης αναζητησης υπαρχουν κατεστημενα οπως οι ομαδουλες που διαχειριζονται τις μεγαλες θρησκειες αλλα απο την αλλη υπαρχουν στοχαστες και θρησκευομενοι και μυστες και αγιοι και φιλοσοφοι ειτε μεσα στο χωρο των θρησκειων η και χωρις να δεσμευονται απ' αυτες, οι οποιοι πραγματικα ειναι ανθρωποι πεντακαθαρων προθεσεων και αφιερωμενοι στο στοχασμο και στα καλα εργα...
τι ακριβως δεν καταλαβαινεις απο αυτη την ιση πολιτικη διακρισης οσον αφορα την επιστημη και τη θρησκεια η το χωρο της εσωτερικης αναζητησης;
Είσαι τόσο καιρό εδώ φίλε μου και πάμπολλες φορές έχω τοποθετηθεί περί αυτών των θεμάτων...προφανώς δεν έχεις την διάθεση ή τον χρόνο να διαβάσεις όσα έχω καταθέσει...![]()
Δεν θα ξανα-τοποθετηθώ λοιπόν μιας και ήδη το έχω κάνει...σήμερα βαριέμαι κιόλας..![]()
![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:ποτε δεν αρνηθηκα προσκληση για κουβεντα, προσκληση για φαι η για ποτο εχω αρνηθει, προταση για ιντελεκσουελ κουβεντα δεν εχω αρνηθει ποτε..
ο Χριστος συμφωνω οτι πραγματι δεν ειπε κατι κανουργιο...
ομως ολα αυτα που ελεγαν οι παλιοι φιλοσοφοι με δυσνοητο τροπο σε μορφωμενο ακροατηριο τα ειπε με αμεσο και ζεστο τροπο στο λαο...
και κυριως τα εκανε πραξη μεσα απο τη ζωη του δειχνοντας ενα δρομο οπως και ο Σωκρατης εξαλλου η ο Γκαντι η ο Ραιχ...
βεβαια κατ' ιδιαν στους μαθητες τους ελεγε πολυ πιο συνθετα και μπελαλιδικα πραγματα απο οσα γνωριζαν οι φιλοσοφοι αλλα αυτο ειναι αλλου Παπα ευαγγελιο..παντως ειχε διδασκαλια δυο ταχυτητων, μια για τους μαθητες του (βλεπε Μυστικος Δειπνος) η τους μορφωμενους (πιχι Νικοδημος) και αλλη για το λαο...εμεις γνωριζουμε κυριως τη λαικη διδασκαλια του, ελαχιστα τα Ευαγγελια αναφερουν την πιο απαιτητικη, στο κατα Ιωαννη ομως υπαρχουν καποια σημεια...
τωρα ο Παυλος ανεβασε τον πηχυ ψηλοτερα μιας και απευθυνοταν ηδη σε ανθρωπους που ειχαν αρχισει να ζουν συμφωνα με τη διδασκαλια του Χριστου και ηταν μελη Εκκλησιων...
Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 09/10/2010 15:54:59
Προσωπικά αυτήν την "πιο απαιτητική" όπως την αναφέρεις διδασκαλία , προσωπικά δεν την γνωρίζω και θα μου ήταν ευχάριστο -σε διαβεβαιω- να την γνωρίσω...βοήθησε με...!!!
Αλλα ρε Αριστοτέλη , για πές μου....
Είναι δυνατόν , ο Γιός του Θεού να αναπαράγει -έστω και με πιο ζεστό τρόπο...όπως λές- πράματα ήδη ειπωμένα απο απλούς ανθρώπους και να μην έχει κάτι το διαφορετικό να προτεινει..???
Δεν το λέω ειρωνικά και ελπίζω να το δεχθείς ότι όντως δεν ειρωνεύομαι...απλά καταθέτω μια απλή-απλούστατη σκέψη μου ...!!!
Είναι δυνατόν ένας που "φέρεται" ως Θεός να αναπαράγει έστω και με πιο ανθρώπινο τρόπο , πρωτογενείς απόψεις άλλων και μάλιστα ανθρώπων???
Παραπέμπει το "όλον" αυτό , σε Θεό..???

quote:
εγω Εαρινε δεν βλεπω εξωραισμενους τους επιστημονες ουτε τους αποδιδω αγιογραφιες οπως κανεις εσυ...εγω βλεπω πολυ συνειδητη εξαπατηση απο την πλευρα της επιστημης οπως για παραδειγμα τη φαση με τον υποχρεωτικο εμβολιασμο ενεκα της "φονικης γριππης"...και το φαινομενο δεν ειναι δυστυχως μονο στην κορυφη αλλα και στη βαση οπου για παραδειγμα τα φακελακια των γιατρων δινουν και παιρνουν ενω πολλοι εχουν καταντησει να εγχειριζουν χωρις ο ασθενης να εχει κατι σοβαρο παρα μονο για να του παρουν φραγκα..
η πολυ καταστροφικοτητα οταν φτιαχνει οπλα μαζικης καταστροφης και μεταλλαγμενα τροφιμα...
σαφως και υπαρχουν σοβαροι επιστημονες αλλα οι περισσοτεροι υπηρετουν ενα πλανητικο δικτυο πολυεθνικων οι οποιες δεν ενδιαφερονται για την ανθρωποτητα η την προστασια του πλανητη αλλα μονο για τα κερδη τους και τον ελεγχο επι των λαων...
συμφωνα με την ιδια σκοπια και στον χωρο της πνευματικης η εσωτερικης αναζητησης υπαρχουν κατεστημενα οπως οι ομαδουλες που διαχειριζονται τις μεγαλες θρησκειες αλλα απο την αλλη υπαρχουν στοχαστες και θρησκευομενοι και μυστες και αγιοι και φιλοσοφοι ειτε μεσα στο χωρο των θρησκειων η και χωρις να δεσμευονται απ' αυτες, οι οποιοι πραγματικα ειναι ανθρωποι πεντακαθαρων προθεσεων και αφιερωμενοι στο στοχασμο και στα καλα εργα...
τι ακριβως δεν καταλαβαινεις απο αυτη την ιση πολιτικη διακρισης οσον αφορα την επιστημη και τη θρησκεια η το χωρο της εσωτερικης αναζητησης;
Μεγάλη αλήθεια. Σε κάθε πλευρά υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί,αυτοί που το κάνουν για τα χρήματα και αυτοί που το κάνουν απο καθαρό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο ή για τον θεό(το ανώτερο τέλως πάντων).
Δεν είναι είναι σωστό να τα βάζουμε όλα σε ένα κουβά.Υπάρχει διακριση του καλού και του κακού σε κάθε επίπεδο.
Η μαλακία που κάνουν οι περισσότεροι,αν όχι όλοι,σκεπτικιστές,είναι οτι βλέπουν μερικές φτηνές αντιγραφές και απάτες είτε αυτές αφορούν το υπερφυσικό ή το εσωτεριστικό ή το πνευματικό κλπ και αμέσως βγάζουν γενικό συμπέρασμα.Ό,τι να ναι δηλαδή.
Edited by - strangerz2 on 09/10/2010 16:45:30
Το "εκεί" όμως παραπέμπει σε μιαν άλλη σκηνή...μια σκηνή που έχει τους δικούς της κώδικες και "λογική"...και έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε πίσω απο τις πράξεις του συνειδητού μέρους κάθε ψυχολογικού υποκειμένου και την "φυλακή" ή τα δεσμά αν θέλετε τα οποία κάποια στιγμή ορίσθηκαν γι'αυτό .... ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ..!!!
Κάθε συμπεριφορά του κάθε ψυχολογικού υποκειμένου -ασχέτως ερεθισμάτων- μπορεί να συνταχθεί με ασυνείδητα ψυχικά μορφώματα που το αντικείμενο της έλλειψης εδράζεται εκει σε κείνη την πάντα άγνωστη σκηνή και κείνη είναι που οπλίζει σκέψεις και χέρια...δεσμώτες του ιδίου "άγνωστου" είναι μας...!!!
Το ασυνείδητο είναι δομημένο ως γλώσσα και όλα τα μέρη του επικοινωνούν εντελεχώς -πιθανολογώ- το θέμα προκύπτει απο την διαμεσολάβηση της γλώσσας του στόματος και του νού του ιδίου που στην προσπάθειά του να κάνει compilation στις πρωτογενείς άγνωστες επιθυμίες του ασυνειδήτου...τελικά προβαίνει σε γενικόλογου τύπου αιτήματα και τα οποία πολύ λίγη σχέση εχουν με τις οριζόμενες επιθμίες , του ασυνειδητου...
Οδύνη..άγχος και νεύρωση ακολουθούν ... !!!

quote:
Οι "καλοί και οι κακοί" ή το "καλό και το κακό" ή οποισδήποτε άλλος όρος δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο απο κοινωνικούς όρους που προσπαθούν να αποδώσουν μια κατάσταση ή ένα γεγονός αλλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω απο κάθε κατάσταση ή οποιοδήποτε γεγονός , τα πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις συντελλούνται εντός μας ... εκεί ορίζεται η πρωτογενής αιτία των όσων συντελλούνται στην ζωή μας και εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες...!!!
αυτο ειναι μια πολυ βολικη αποψη που προωθουν τα νεωτεριστικα κατεστημενα γιατι ουσιαστικα βασιζονται στον ανταγωνισμο, στην σκληροτητα, στον πολεμο και την αποβλακωση των μαζων...οποτε αν δεν υπαρχει καλο και κακο δεν χρειαζονται να απολογουνται για τις πραξεις τους..
η αληθεια ομως ειναι αλλου και ειναι απλη και πρακτικη..
πως αν καποιος πατησει ενα κουμπι και ανατιναξει εναν πλανητη στον αερα ειναι κτηνος, πως αν φτιαξει ενα στρατοπεδο συγκεντρωσεως και βασανιζει τους ανθρωπους ειναι καθαρμα, πως αν φτιαχνει μεταλλαγμενα τροφιμα ειναι τερας, πως αν ριχνει φολες στους σκυλους η βασανιζει γατες ειναι αρχιδι...
μπορουμε να ορισουμε το κακο ως μισος για τη ζωη η τη φυση η τους συνανθρωπους συλλογικα η επιλεκτικα που ξεκιναει απο αρρωστημενο εγωισμο ο οποιος οφειλεται σε πληγωμενο και μειονεκτικο ψυχισμο...
κι αφου το ορισουμε πρεπει να παρουμε και μετρα εναντιον του, τοσο νομοθετικα οσο και ηθικα που θα τα περασουμε στην εκπαιδευση των νεων..
αυτο εκαναν οι αρχαιες κοινωνιες και ανεπτυξαν τον πολιτισμο, απομονωσαν το κακο, μπορει καποιοι νομοι να απηχουσαν κοινωνικες συμβασεις αλλα τουλαχιστον στον ελληνορωμαικο κοσμο μπηκαν καποιες κατευθυνσεις δικαιου προς τη σωστη κατευθυνση...
αν πουμε απο την αλλη οτι δεν υπαρχει κακο θα φτασουμε να θεωρουμε πραξεις σαν αυτη των 18 που συνεληφθηκαν χθες επειδη διακινουσαν πορνογραφικο υλικο παιδοφιλιας στο διαδικτυο με φωτογραφιες βασανισμου μεχρι και βρεφων, οτι ενταξει μωρε και τι εγινε, λιγο σαλταρισμενοι ηταν , δατς ολλ...
ο Νιτσε ειπε οτι ο υπερανθρωπος ειναι περα απο το καλο και το κακο αλλα αυτος ο υπερανθρωπος θα ηταν υπερανθρωπος αναισθησιας και αναλγησιας, χορτασαμε απο σκληροκαρδους τυραννους στην ανθρωπινη ιστορια...
quote:
Οι "καλοί και οι κακοί" ή το "καλό και το κακό" ή οποισδήποτε άλλος όρος δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο απο κοινωνικούς όρους που προσπαθούν να αποδώσουν μια κατάσταση ή ένα γεγονός αλλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω απο κάθε κατάσταση ή οποιοδήποτε γεγονός , τα πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις συντελλούνται εντός μας ... εκεί ορίζεται η πρωτογενής αιτία των όσων συντελλούνται στην ζωή μας και εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες...!!
Για μένα δέν είναι κοινωνικοί όροι,για μένα το καλό είναι ο χριστός και το κακό είναι ο αντίχριστος.Ο χριστός είναι η ευθυγράμμιση με την πηγή θεό,με το ένα, ενώ ο αντίχριστος είναι είναι ο διαχωρισμός,το εγώ.
Κάθε πράξη σκεψη συναίσθημα θα είναι ή χριστική ή αντιχριστική,δέν υπάρχει μέση οδος.Θα εξυπηρετεί είτε το σύνολο είτε το εγώ.Όταν λοιπόν λέμε οτι υπάρχει το επιστημονικό ή το (ψευδο)εσωτεριστικό κατεστημένο,εννοούμε οτι οι πράξεις των ατόμων που ελεγχουν την όλη κατασταση εξυπηρετούν τον αντίχριστο,δηλαδή το εγώ τους και όχι το σύνολο.
Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς με αυτό,σκεφτείτε μόνο τις εναλλακτικές πηγές ενεργειας που έχουμε στην διαθεσή μας αλλά δεν τις χρησημοποιούμε για οικονομικούς λόγους(τα γαμημένα τα λεφτά,έλεος πια,γαμώ τον...αντιχριστό μου).