- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ευμένη επειδή βλέπω έχεις θέματα να λύσεις με τον εαυτό σου, θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις σε μια ερωτησούλα...Εγώ σου λέω ότι ο Χριστός ήταν γκέυ, καθώς και του αρέσαν οι όμορφες γυναίκες, και το σεξ ήταν το φόρτε του.Μπήχτης ρε παιδί μου... Υπέροχα.
Πέρα από τις Γραφές, τη Βίβλο, τα απόκρυφα και δεν ξέρω γω τι, πες μου ρε μάστορα σε παρακαλώ:
Σε ποιο μέρος της διδασκαλίας του ο Χριστός ήταν ανθέλληνας και είπε κάτι κατά των ελλήνων? θέλω να το δώ αυτό.Εδάφιο κάτι, δειξ το μου σε παρακαλώ... Ο Χριστός όχι οι εβραίοι έτσι?
Τι ακριβώς δεν σου αρέσει από τη διδασκαλία του Χριστού? θέλω κείμενο όχι φανφάρες, να το κουβεντιάσουμε το πράμα.
ΣΕ τι ακριβώς από τη ζωή του απο την πορεία του, από το τι έκανε ο ίδιος, μη μου πεις οι εβραίοι κάναν αυτό και τέτοια, για τον ίδιο και μόνο, που στο καλό έκανε κάτι που δείχνει ελλατωματικό μοντέλο ανθρώπου, πες μου Ευμένη.
Σου θυμίζει καθόλου μύστη ο Χριστός?
Κατι προς Σωκράτη?
Προς Πυθαγόρειους?Για το Χριστό πες μας Ευμένη όχι για τους εβραίους. Αναμένω με ευλάβεια και προσμονή....
ως Χριστιανός ορθόδοξος θα γνωρίζεις ότι η βίβλος είναι ένα βιβλίο (κενή + παλαιά)
ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΙΧΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ??ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙΑ!!!
Ο Ματθαίος (ιε΄22-2Cool και o Μάρκος (ζ΄25-30) περιγράφουν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Πρόκειται για την θεραπεία της κόρης μιας γυναίκας πού παρουσιάζεται ως κανονική Ελληνίδα, όχι Εβραία που μιλούσε ελληνικά, καθότι γίνεται σαφής διάκριση: Είναι «Ελληνίδα Συροφοινίκισσα στο γένος» («κατά Μάρκο» ζ΄ 26). Εδώ θέλει αρκετή προσοχή γιατί μόνο το πρωτότυπο κείμενο μιλάει για Ελληνίδα. Αν διαβάζετε το κείμενο στη νεοελληνική απόδοση των Χριστιανών μεταφραστών, κατά κανόνα μεταφράζουν το «Ελληνίδα» σε «ειδωλολάτρις», οπότε ο ανυποψίαστος αναγνώστης προσπερνάει το κείμενο χωρίς να αντιληφθεί την πραγματική σημασία του.
ΑΣΤΑ.jpg
Η γυναίκα αυτή λοιπόν έπεσε στα πόδια του Ιησού παρακαλώντας τον να θεραπεύσει την άρρωστη κόρη της, καθότι ο Ιησούς εμφανίζεται κατ' εξοχή ως θεραπευτής. Ξέρετε όμως ποια ήταν η αντίδρασή του; «Κι εκείνος δεν της αποκρίθηκε ούτε μία λέξη. Και τότε οι μαθητές τον πλησίασαν και του είπαν «διώξε την γιατί φωνάζει από πίσω μας». Κι εκείνος τους αποκρίθηκε: «Δεν είμαι σταλμένος παρά μόνο για τα χαμένα πρόβατα του οίκου του Ισραήλ. Δεν είναι σωστό να παίρνεις το ψωμί από τα παιδιά και να το δίνεις στα σκυλιά» (η λέξη είναι «κυνάρια», δηλαδή μικρά σκυλιά) («κατά Ματθαίον» ιε΄26 και «κατά Μάρκο» ζ΄27-2Cool. «Ναι, Κύριε» του απάντησε τότε ή γυναίκα, «αλλά και τα σκυλιά τρώνε από τα ψίχουλα πού πέφτουν κάτω από το τραπέζι των κυρίων τους». Τότε μόνον ικανοποιήθηκε αυτός και «θεραπεύτηκε η κόρη της από την ώρα εκείνη».
Η συμπεριφορά του «Υιού του Θεού» στο περιστατικό αυτό, δεν εγείρει καμία αμφιβολία, είναι σαφέστατη: Θεωρεί τους Έλληνες σκυλιά που δεν αξίζει να τρώνε ούτε τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των κυρίων τους, των Εβραίων!
Πέραν αυτού όμως, μια τέτοια συμπεριφορά γεννά κι ορισμένα επί πλέον ερωτήματα. Ή πρώτη αντίδρασή του, όπως είδαμε, ήταν να αρνηθεί την θεραπεία. Οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί, άλλα και οι σύγχρονοι, ορκίζονται τον περίφημο «Όρκο του Ιπποκράτη» στον όποιο συνομολογούν πως θα ασκήσουν την τέχνη τους σε κάθε έναν που θα τους το ζητήσει, είτε αυτός είναι άνδρας, γυναίκα, ελεύθερος η δούλος. Σε κανένα σημείο του Όρκου δεν υπάρχει περιορισμός της άσκησης του επαγγέλματός τους επειδή ο ασθενής είναι αλλόφυλος ή αλλόθρησκος. Ο Ιπποκράτης ούτε καν το σκέφτεται να κάνει τέτοιου είδους διακρίσεις. Ο Ιησούς όχι μόνο το σκέφτεται αλλά και το εφαρμόζει. Η θεραπευτική δεινότητα του Ιησού ήταν τελικά ένα καρβέλι ψωμί, δηλαδή περιορισμένο σε ποσότητα και όταν παρείχε μερικά ψίχουλα σε κάποιον αλλόφυλο αυτό σήμαινε ότι τα στερούσε από τα «χαμένα πρόβατα του Ισραήλ»; Γνωρίζει περιορισμούς η Χριστιανική Θεία Χάρις;
Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα και πάλιν Ανδρέας και Φίλιππος λέγουσι τω Ιησού, ο δε Ιησούς απεκρίνατο αυτοίς λέγων: “ Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του Ανθρώπου”."
Και η ολοκληρωμένη φράση: “Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.” "
Μιας και μιλάμε για επιστήμη.
![]()
Τώρα βγάλτε πάλι το άχτι σας
!
Edited by - Πύρινος on 15/09/2013 15:00:32
Ησαν δε εκεί κατά τας ημέρας εκείνας μερικοί προσήλυτοι Ελληνες, οι οποίοι είχαν ανεβή εις τα Ιεροσόλυμα, δια να προσκυνήσουν κατά την εορτήν του Πασχα.
Ιω. 12,21 οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν λέγοντες· κύριε, θέλομεν τὸν Ἰησοῦν ἰδεῖν.
Αυτοί, λοιπόν, ήλθαν στον Φιλιππον, που κατήγετο από την Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον παρακαλούσαν, λέγοντες· “κύριε, θέλομεν να ίδωμεν τον Ιησούν και να ομιλήσωμεν μαζή του”.
Ιω. 12,22 ἔρχεται Φίλιππος καὶ λέγει τῷ Ἀνδρέᾳ, καὶ πάλιν Ἀνδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ Ἰησοῦ·
Ερχεται ο Φιλιππος και λέγει τούτο στον Ανδρέαν, μαζή δε κατόπιν, δια λόγους σεβασμού, ο Ανδρέας και ο Φιλιππος λέγουν στον Ιησούν ότι οι Ελληνες θέλουν να τον ίδουν.
Ιω. 12,23 ὁ δὲ Ἰησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.
Ο δε Ιησούς απεκρίθη και τους είπε· “έφθασε τώρα η ωρισμένη από τον Θεόν ώρα, δια να δοξασθή με την σταύρωσιν και την ανάληψίν του ο υιός του ανθρώπου και να αναγνωρισθή ως Μεσσίας και Λυτρωτής από τους Ελληνας, οι οποίοι αυτήν την στιγμήν αντιπροσωπεύουν και όλον τον εθνικόν κόσμον.
Από τη σύγκριση των δύο παραπάνω κειμένων , και ο τελευταίος μπορεί να καταλάβη δύο πράγματα. Πρώτον ότι δεν επρόκειτο για Έλληνες αλλά για ελληνόφωνους Ιουδαίους που πήγαν στα Ιεροσόλυμα για να συνεορτάσουν το εβραϊκο Πάσχα με τους ομοθρήσκους τους. και δεύτερον ότι ο Κολιτσάρας που επιμελήθηκε την νεοελλήνική απόδοση, διαστρεβλώνει εντελώς την έννοια του προτοτύπου κειμένου.
Αλλά η απάτη δεν σταματάει εδώ. Υπάρχει (αν αληθεύει) και η λαθροχειρία του Ευσέβιου Καισάρειας (να ήταν η μόνη) που βρέθηκε σε χειρόγραφό του στο Βατικανό, που συμπληρώνει το κείμενο ως εξής:
“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”
Διότι μόνη η Ελλάς γεννά ανθρώπους φυτόν εκ του ουρανού και του Θεού Βλάστημα εξακριβωμένον απογεννώσα λογικήν σκέψιν, ιδιοποιουμένη την επιστήμην.
Το οποίο φυσικά η επίσημη εκκλησία φρονίμως ποιούσα δεν έσπευσε να το υιοθετήση.
*
Edited by - Sesostris on 15/09/2013 16:09:47
Όχι απαντήσεις που μόνο αναθεματισμούς περιλαμβάνουν.
quote:
ως Χριστιανός ορθόδοξος θα γνωρίζεις ότι η βίβλος είναι ένα βιβλίο (κενή + παλαιά)
Καινή.
Κενή είναι η ιδεοληπτική φούσκα εν τω μέσω της οποίας πλέεις μακαρίως.
Αυτή ακριβώς είναι η υπογραφή κάθε ελληναρά. Να υποστηρίζει αρχές, έννοιες, γλώσσα και ιστορία, που δεν κατέχει.
Μάθε πρώτα ελληνικά, και μετά έλα να μας ξαναμιλήσεις για τους προγόνους.
Υ.Γ. Τζάμπα μάγκες.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:Χαλάρωσε λίγο βρε παιδάκι μου.
Καινή.
Αυτή ακριβώς είναι η υπογραφή κάθε ελληναρά. Να υποστηρίζει αρχές, έννοιες, γλώσσα και ιστορία, που δεν κατέχει.
Μάθε πρώτα ελληνικά, και μετά έλα να μας ξαναμιλήσεις για τους προγόνους.Υ.Γ. Τζάμπα μάγκες.
Μην είσαι στην τσίτα...
Οι άλλοι δεν είναι υφιστάμενοί σου!
Μην παίρνεις τον εαυτό σου τόσο σοβαρά.
Στο κάτω-κάτω, εσύ δεν είσαι ελληναράς, αλλά έχεις ψηφιακή υπογραφή ακατανόητη.
Δεν μεταφράζεται στα ελληνικά;
Πάντως δεν νομίζω ότι την έχεις για να μας δείξεις ότι είσαι ξενόγλωσσος...

Edited by - Αίολος on 15/09/2013 17:34:26
quote:
Στο κάτω-κάτω, εσύ δεν είσαι ελληναράς, αλλά έχεις ψηφιακή υπογραφή ακατανόητη.
Pink Floyd, από το Dark Side of the Moon.

Edited by - Αίολος on 15/09/2013 18:01:22
quote:quote:
AitheroVamon
Διάβασα επίσης να λέει:
"...Τόσο σκανδαλώδης ήταν ανέκαθεν η απορία, του ποιός ήταν και τι μπορεί να έκανε ο γυμνός αυτός άνδρας δίπλα στον Ιησού, που κάποιοι[*] δεν άντεξαν στον πειρασμό να διατυπώσουν ξεκάθαρες σεξουαλικές ομοφυλοφιλικές υποψίες!
Κι όμως, δεν χρειάζονται καθόλου οι υπερβολικές αυτές υποθέσεις, γιατί μόλις προηγουμένως, η ίδια η αφήγηση, μας έδειξε τον νεαρό αυτόν πλάι στον Ιησού ως "άγγελο" να συνομιλεί και να ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα στον πρωταγωνιστή του θεάτρου της σωτηρίας! Δεν χρειάζεται λοιπόν να υποθέσουμε τίποτε περισσότερο, πέρα απ’ αυτά που μας υποδεικνύει η απλή φυσική προέκταση της αφήγησης! Αν εσείς θέλατε κάποιος νεαρός να παραστήσει θεατρικά τον άγγελο μέσα στη νύχτα, τι καλύτερο θα μπορούσατε να προτείνετε ενδυματολογικά από ένα κατάλευκο σεντόνι;..."Καὶ εἷς τις νεανίσκος ἠκολούθησεν αὐτῷ, περιβεβλημένος σινδόνα ἐπὶ γυμνοῦ· καὶ κρατοῦσιν αὐτὸν οἱ νεανίσκοι. ὁ δὲ καταλιπὼν τὴν σινδόνα γυμνὸς ἔφυγεν ἀπ᾿ αὐτῶν. Μαρκ. 14,51
Φίλε AitheroVamon. Η λύση του μυστηρίου για το ποιός ήταν ο γυμνός νέος βρίσκεται στο απόκρυφο ευαγγέλιο του Μάρκου, απ' όπου ξέφυγε από αυτούς που παραποιούσαν τα ευαγγέλια και το παραπάνω απόσπασμα, που βρίσκεται στο κανονικό.
ِΑΠΟΚΡΥΦΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ εκδ.Πουρναρα Θεσσαλονίκη 2004 τομ. Α' σελ. 367Τα συμπεράσματα δικά σου.
*
κανε ενα καλο
βαλε σε παρακαλω και την υποσημειωση
4 που αναφερεται στο "Αγαπησε" του κειμενου.
ΟΧι τιποτα αλλο να δουμε τι ακριβως νοημα δινει
Ο συνγραφεας στην λεξη .
Aλχημεία…. μετουσίωση… εν ζωή θάνατος και αναγέννηση..Σοφία απόκρυφη , νομίζω ότι υπάρχει και στα επίσημα ευαγγέλια... Τι λες Gnostic Student ?
Απλά είναι λίγο δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος, χωρίς να ξέρει. Εκτός βέβαια αν είναι "διαισθητικός" στον βαθμό που να μπορεί να βλέπει τι πραγματικά υπάρχει πίσω από τα σύμβολα. Δεδομένου οτι οι περισσότεροι λειτουργούμε διανοητικά, είναι δύσκολο κάποιος να αποκαλύψει τα μεγάλα μυστήρια που βρίσκονται στα ευαγγέλια, στους αρχαίους μύθους, στα έργα τέχνης κ.ο.κ. καθώς αυτά προϋποθέτουν υψηλό βαθμό "σιωπής" όπως το βλέπω..
Με λίγες γραμμές απάντησες σε όλους μας και για όλα σ’αυτό το ταλαιπωρημένο τοπικ….
Δυστυχώς… φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
quote:
"Ήσαν δε τινες Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνήσωσιν εν τη εορτή. Ούτοι ούν προσήλθον Φιλίππω τω από Βηθσαϊδά της Γαλιλλαίας και ηρώτων αυτόν λέγοντες: κύριε θέλομεν τον Ιησούν ιδείν.Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα και πάλιν Ανδρέας και Φίλιππος λέγουσι τω Ιησού, ο δε Ιησούς απεκρίνατο αυτοίς λέγων: “ Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του Ανθρώπου”."
Και η ολοκληρωμένη φράση: “Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.” "
Μιας και μιλάμε για επιστήμη.
Τώρα βγάλτε πάλι το άχτι σας
!
Edited by - Πύρινος on 15/09/2013 15:00:32
πυρινε εχω μπερδευτει...
Με δεδομενο οτι γραφει η σελιδα που εχεις σαν
πηγη μιας που οι Ελληνες ειχαν ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ
πει στις διδασκαλιες τους γαιτ να ειναι θεμιτο
να σωθει η διδασκαια του Χριστου και οχι των Ελληνων
που ειναι και οι "Πατερες" των διδασκαλιων;
Γιατι να υπαρχει η πεπειθηση οτι οι διδασκαλιες
των Ελληνων ειναι αναθεματεεες(Κυριακη της ορθοδοξιας)
κια πιο νωρις να υπαρχει η Αναγκαστικη Χριστιανοποιηση
των 12θειστων μιας που ο Χρηστος ειπε μετα απο χρονια οτι
ειχαν πει οι Αρχαιοι πολυ πριν .
Δεν μπορει καποια εξελιξη θα ειχαν στις θεσεις τους οι Ελληνες
που οι νεοι Χριστιανοι γνωριζαν τι ειχαν πει οι Αρχαιοι
απο το στομα του Χριστου πολλες δεκαδες (εκατονταδες χρονια)
πριν.
Φιλε μου για εμενα ειναι απλα αντιγραφη και προκοληση των
μυνηματων των Αρχαιων στο Στομα του Χριστου .
Το γιατι ειναι αλλη ιστορια
Γενικα ομως δεν γινεται να επικαληται ο Συνφραφεας του κειμενου
της σελιδας τους Αρχαιος οταν οι Ρωμαιοι Χριστιανοι
εφαρμοσαν αναγκαστικο προσιλιτισμο σε "κοινες ιδεες".
Edited by - gewkwn on 15/09/2013 21:10:38
quote:
Eumenis
quote:
Καινή.
Μάθε πρώτα ελληνικά, και μετά έλα να μας ξαναμιλήσεις για τους προγόνους.Υ.Γ. Τζάμπα μάγκες.
χαχαχαχαχα
λογοπαιγνιο ...
quote:Θεμικτό είναι να διασώζονται όλα τα κείμενα που υψώνουνε το ανθρώπινο πνεύμα! Επομενώς θεμιτό είναι να σωθούν και οι αρχαίες ελληνικές διδασκαλίες και οι διδασκαλίες του Ιησού (όπως πραγματικά ήτανε). Δεν υπάρχει αντίθεση στο ένα και στο άλλο.
gewkwn
Τώρα αν μου ζητάς να μείνω στο παρελθόν, ε δε θα μείνω στο παρελθόν. Αλλά θα μάθω όμως από αυτό. Και αυτό που μαθαίνω είναι οτι όσοι έχουν μέσα τους συναισθήματα ΜΙΣΟΥΣ βλάπτουν και τους άλλους και τους εαυτούς τους. Και φυσικά ένας άνθρωπος που έχει μίσος θα στραφεί ενάντια σε οτιδήποτε του "θιγει" αυτό το μίσος, γιατί είναι ο ίδιος εχθρός του εαυτού του. Επομένως και θα καταστρέψει οτιδήποτε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στρέφει τον άνθρωπο σε κάτι ανώτερο.
Το θέμα όμως, φίλε gewkwn, και αυτό είναι το σημαντικό, δεν είναι απλά να "διασώζονται" τα αρχαία κείμενα (και όποια άλλα) αλλά να ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.
ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.
ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.
Τρείς φορές το είπα. Επομένως γιατί κάποιοι καίγονται να τα έχουν, όταν στη ζωή τους δεν αλλάζουν τίποτα, όσα κείμενα και να διαβάσουν;
Το θέμα είναι να κάνεις αλλαγές. Α - λλα - γες.
Αν ένα πνευματικό κείμενο δεν σε αλλάζει ως άνθρωπο, τότε είτε το κείμενο δεν είναι καλό, άρα δε πειράζει και αν χαθεί, είτε εσύ δεν είσαι ΑΞΙΟΣ του κειμένου.
Για αυτό μου φαίνεται υποκριτική όλη αυτή η διένεξη - και από τις δύο πλευρές. Ποιος ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ αυτά τα οποία διαβάζει; Κάνει κάποιος πυθαγόρεια διατροφή; Κάνει κάποιος χριστιανικό τρόπο ζωής; Εφαρμόζει κανείς την μαιευτική μέθοδο όταν αναζητεί την αλήθεια ή προσπαθεί να σου επιβάλλει τη δικιά του;
Έρχεται λοιπόν ο άλλος και σου λέει είμαι χριστιανός.. ψηφίζω Χρυσή Αυγή. Χαχα!
Έρχεται μετά ο Ευμενής να σε πείσει με προσβολές οτι η θρησκεία του είναι η καλύτερη και οτι έχει όλο το δίκαιο του κόσμου. Πού πας ρε Καραμήτρο; Έτσι υπερασπίζεσαι τη "θρησκεία" σου;
Κατάλαβες;
Άντε βγάλε άκρη τώρα.
Για αυτό λέω οτι ο έλληνας ποτέ δε μεγαλώνει.
Edited by - Πύρινος on 15/09/2013 22:37:11
quote:quote:Θεμικτό είναι να διασώζονται όλα τα κείμενα που υψώνουνε το ανθρώπινο πνεύμα! Επομενώς θεμιτό είναι να σωθούν και οι αρχαίες ελληνικές διδασκαλίες και οι διδασκαλίες του Ιησού (όπως πραγματικά ήτανε). Δεν υπάρχει αντίθεση στο ένα και στο άλλο.
gewkwn
Τώρα αν μου ζητάς να μείνω στο παρελθόν, ε δε θα μείνω στο παρελθόν. Αλλά θα μάθω όμως από αυτό. Και αυτό που μαθαίνω είναι οτι όσοι έχουν μέσα τους συναισθήματα ΜΙΣΟΥΣ βλάπτουν και τους άλλους και τους εαυτούς τους. Και φυσικά ένας άνθρωπος που έχει μίσος θα στραφεί ενάντια σε οτιδήποτε του "θιγει" αυτό το μίσος, γιατί είναι ο ίδιος εχθρός του εαυτού του. Επομένως και θα καταστρέψει οτιδήποτε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στρέφει τον άνθρωπο σε κάτι ανώτερο.
Το θέμα όμως, φίλε gewkwn, και αυτό είναι το σημαντικό, δεν είναι απλά να "διασώζονται" τα αρχαία κείμενα (και όποια άλλα) αλλά να ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.
ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.
Τρείς φορές το είπα. Επομένως γιατί κάποιοι καίγονται να τα έχουν, όταν στη ζωή τους δεν αλλάζουν τίποτα, όσα κείμενα και να διαβάσουν;
Το θέμα είναι να κάνεις αλλαγές. Α - λλα - γες.
Αν ένα πνευματικό κείμενο δεν σε αλλάζει ως άνθρωπο, τότε είτε το κείμενο δεν είναι καλό, άρα δε πειράζει και αν χαθεί, είτε εσύ δεν είσαι ΑΞΙΟΣ του κειμένου.Για αυτό μου φαίνεται υποκριτική όλη αυτή η διένεξη - και από τις δύο πλευρές. Ποιος ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ αυτά τα οποία διαβάζει; Κάνει κάποιος πυθαγόρεια διατροφή; Κάνει κάποιος χριστιανικό τρόπο ζωής; Εφαρμόζει κανείς την μαιευτική μέθοδο όταν αναζητεί την αλήθεια ή προσπαθεί να σου επιβάλλει τη δικιά του;
Έρχεται λοιπόν ο άλλος και σου λέει είμαι χριστιανός.. ψηφίζω Χρυσή Αυγή. Χαχα!
Έρχεται μετά ο Ευμενής να σε πείσει με προσβολές οτι η θρησκεία του είναι η καλύτερη και οτι έχει όλο το δίκαιο του κόσμου. Πού πας ρε Καραμήτρο; Έτσι υπερασπίζεσαι τη "θρησκεία" σου;
Κατάλαβες;
Άντε βγάλε άκρη τώρα.
Για αυτό λέω οτι ο έλληνας ποτέ δε μεγαλώνει.Edited by - Πύρινος on 15/09/2013 22:37:11
Σου εχω γραψει και επιπλεον πραγματα
αλαλ τα εφαγε η γατυα ...
χιχιχι
για να δω λοιπον τι γραφεις ...
στην ουσια δεν μου απαντας γιατι να εχουμε τον Χριστο σαν θεμιλιωτη Αποψεων που εχουν ειπεθει απο τους Αρχαιους.
Αυτο που μου γραφεςι οτι δνε θα μεινεις στο παρελθον ειναι υπεφυγη!!!
Αν καλη ωρα εγω ξαναπω το Πυθαγωριο Θεωρημα
Με βαση την λογικη σου θα πρεπει ο Αντιστοιχος
Αρχαιος να χαθει ...
Εαν με πιανεις (που με πιανεις)....
Εαν διασωζονταν κατα επιλογη (οπως τουλαχιστον υποστιριζουν οι Χριστιανοι) και οχι απο τυχη.
1)Δεν θα επρεπε να υπαρχουν οι αναθεματισμοι
(απεφυγες να απαντησεις)
2) εαν ειχαν προοπτικη να σωθουν γιατι αποδιδωνται στον
Χριστο και οχι στους Αρχαιους;( αποφυγες να απαντησεις)
Η εφαρμογη των γραφωμενων τωνΑρχαιων βασιζεται στις Αξιες
χωρις να ειναι αναγκαια καποια Δευτερα παρουσια παρα μονο
το αντιστοιχο διλιμα "ελυσια πεδια-ταρταρα".
Στον Χριστιανισμο απο την αλλη η εφαρμογη τους βασισζεται
μονο στην παρδοχη καποιας αλλοπροσαλης(κατα εμε) πραξης
συνφωνιας καποια στιγμη στο μελλον....
Εαν θελαν οι Χριστιανοι να σωσουν τις γραφες
θα ηταν σε δυσκολη θεση μιας που θα ηξεραν οι πιστοι
οτι λογια του Χριστου ειναι τουλαχιστον σε ενα μερος
(με δεδομενο οτι δεν εχουν σωθει τα παντα απ οτους Αρχαιους)
Ταυτοσημα με τους προγενεστερους του Αρχαιους.
Γιατι λοιπον να Λατρεβει καποιος το μεγαλειο των λογιων του Χριστου ενω τα εχει πει πρωτος καποιος αλλος;
Ειναι αποριας αξιον πραγματικα .
Μαιευτικη ;
χαχαχαχαχα
Μιλισε σε ενα Χριστιανο για την μαιαευτικη ...
Πα οτην αλλη μιας που αναφερεςι τον Ευγενη λογικα ο
Ευγενης θα μεγαλωσε σαν Χριστιανος αρα λογικα
( με δεδομενο οτι μεγαλωσε σαν χριστιανος)
θα εχει ψαχτει .
οπως π.χ. εγω που κατελειξα οτι δνε υπαρχει με κανενα
τροπο θεος-α -οι εκτος εαν μου το αποδειξουν με απτα
στοιχεια και οχι με θρησκευτικα γεματα αντιφασεις βιβλια.
Κανε λοιπον μαιευτικη σε ενα χριστιανο ...
οταν δεν εχει απαντησεις σε μια συζητηση
περναει σε επιθεση ....
κατα τα αλλα μαιευτικη ...
λυπαμαι αλλα ασχετα εαν δεν πιστευω σε καποιο θεο-α-ους
δεν γινετια να τους βαλω στο ιδιο σακι ολους.
Το κειμενο ασχετα εαν ειναι καλο ή κακο κατα την δικη σου αποψη
η καποιου αλλου ( την δικια μου π.χ.) δεν ειναι οτι αξιζει να σωθει ή οχι , χαζομαρα εχεις γραψει!!!!
Θα σου δωσω ενα χαρακτιριστικο παραδειγμα με τους μαθηματικους κα ιτοην ιστορια των μεγαλων στο θεμα οπου η γενια τους δεν τους καταλαβαινε και πολλες φορες ουτε η επομενη γενια .( ψαχτο λιγο το θεμα )
ποιο ιειναι λοιπον αυτοι ( οποικαι να ειναι ποθυ θα κρινουν ποτε ενα κειμενο ειναι αξιο η οχι για να σωθει ;)
με τι δικαιωμα θα το κρινουν αυτο ;
Γενικα επειδη κρυβωμαστε (ολοι σχεδον) πισω απο μια σχετικη
ανωνυμια στο φορουμ ειναι φρονιμο να μην κανεις λογο για
υποκρισια μιας που δεν γινεται να γνωριζεις την ζωη του καθενος
ακομη και το ονομα του να σου εχει πει . εστω και ενα βιβλιο
του να εχεις διαβασει .
Γιατον Ευγενη σου εχω γραψει .
λυπαμαι αλλα εαν η χριστιανικη θρησκεια εχει αντιγραψει
πραγματα απ οτην Αρχαια θρησκεια ( το σιτε ανηκει σε ενα ατομο που εινια κολημενο με την θρησκεια, δες το πεδιο των δημοσιευσεων του)
τοτε ιθηκα εχιε δικαιο οταν κανει λογο για πιο σωστη θρησκεια
μιας που απο τα γραφωμενα του Χριστιανου τα βασικα της διδασκαλιας του Χριστου
τα εχουν πει αλλοι πριν ...
και ολως τυχαιως ανηκουν στον Αρχαιο κοσμο...
βεβαι για αυτους που αποδεχωνται τυος θεουςτου 12θεου
( στην ουσια πολλοι παραπανω0
και αντιστοιχα σε αυτους που πιστευουν στον Θεο του Χριστανισμου
που ειναι ενας αλλ δυο προσοπα με ενα επικουρικο.
Υσ: λυπαμαι πραγματικα αλλα δεν συνφωνω .
gewkwn
κανε ενα καλο
βαλε σε παρακαλω και την υποσημειωση
4 που αναφερεται στο "Αγαπησε" του κειμενου.
ΟΧι τιποτα αλλο να δουμε τι ακριβως νοημα δινει
Ο συνγραφεας στην λεξη .
Ο Ιωάννης Καραβιδόπουλος που είχε την επιμέλεια της εκδόσεως φίλε gewkwn, με την υποσημείωση 4 παραπέμπει εδώ:
ὁ δὲ Ἰησοῦς ἐμβλέψας αὐτῷ ἠγάπησεν αὐτὸν καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἕν σε ὑστερεῖ· εἰ θέλεις τέλειος εἶναι, ὕπαγε, ὅσα ἔχεις πώλησον καὶ δὸς πτωχοῖς, καὶ ἕξεις θησαυρὸν ἐν οὐρανῷ, καὶ δεῦρο ἀκολούθει μοι, ἄρας τὸν σταυρόν σου. Μαρκ. 10,21
Όμως προσωπικά έχω την άποψη ότι η εν λόγω παραπομπή δεν ταιριάζει στην περίπτωση του γυμνού νέου.
*
quote:Όπως είχα πει, ως "έλληνες" ΠΙΣΤΕΥΩ οτι εννοεί τους ειδωλολάτρες. Και οι χριστιανοί επίσης ΑΥΤΟ πιστεύουν. Για αυτό και οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ χριστιανοί ΔΕΝ κυνηγάνε να κάψουν τα βιβλία των αρχαίων. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τουλάχιστον όχι ΓΙΑ ΜΕΝΑ που δεν τάσσομαι με ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, οργάνωση κοκ.
(απεφυγες να απαντησεις)
Τώρα, αν ΕΣΥ έχεις πρόβλημα με το τι πιστεύουν οι χριστιανοί.. Είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα. Εμένα δε με επηρεάζει καθόλου, το τι εννοεί ή δεν εννοεί το χριστιανικό κείμενο. Τον καφέ μου τον πίνω μέτριο το πρωί τόσο τις κυριακές όσο και τις δευτέρες. Αν δεν έχω ΖΑΧΑΡΗ για τον καφέ, τότε ΑΥΤΟ είναι πρόβλημα. Αν εσύ τώρα ξυπνάς κάθε πρωί κυριακής και σκέφτεσαι τι λένε οι ψαλμοί στην εκκλησία... προβλημά ΣΟΥ. Τι με απασχολείς εμένα για αυτό;
quote:Δε καταλαβαίνω τι εννοείς. Αν έχει να κάνει με το σάιτ που παρέθεσα, το παρέθεσα μόνο ως πηγή του αποσπάσματος που έβαλα, όχι για οποιαδήποτε άποψη εκφράζει (δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις που εκφράζει). Ίσως παρόλα αυτά να σε καλύψουν οι παρακάτω απαντήσεις μου.
quote:Σημασία έχει να εφαρμόζονται με συνείδηση. Το να πιστεύει κάποιος στη δευτέρα παρουσία στα ηλυσια πεδια κοκ, δεν καθορίζει το αν εφαρμόζονται με συνείδηση.
το αντιστοιχο διλιμα "ελυσια πεδια-ταρταρα".Στον Χριστιανισμο απο την αλλη η εφαρμογη τους βασισζεται
quote:Εγώ θαυμάζω και τα έργα των αρχαίων Φιλοσόφων και θαυμάζω και το Ευαγγέλιο. Θα έπρεπε να θαυμάζω το ένα και να μην θαυμάζω το άλλο, επειδή δεν αρέσει στον Gewkwn;
Γιατι λοιπον να Λατρεβει καποιος το μεγαλειο των λογιων του Χριστου ενω τα εχει πει πρωτος καποιος αλλος;
Δεν θαυμάζουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια πράγματα, ούτε θα τους υπαγορεύσει κανείς τι πρέπει να θαυμάζουν.
quote:Αυτό λέμε, οτι αντί να ψάχνουν την αλήθεια, κοιτάνε να επιβάλλουν τη δικιά τους.
περναει σε επιθεση ....
quote:Ναι εντάξει, σωστά.
η καποιου αλλου ( την δικια μου π.χ.) δεν ειναι οτι αξιζει να σωθει ή οχι , χαζομαρα εχεις γραψει!!!!
Θα σου δωσω ενα χαρακτιριστικο παραδειγμα με τους μαθηματικους κα ιτοην ιστορια των μεγαλων στο θεμα οπου η γενια τους δεν τους καταλαβαινε και πολλες φορες ουτε η επομενη γενια .( ψαχτο λιγο το θεμα )
quote:Αυτό που φαίνεται σε ένα φόρουμ, είναι η συμπεριφορά του καθενός.
ακομη και το ονομα του να σου εχει πει .
quote:Το σάιτ το παρέθεσα μόνο ως πηγή για το απόσπασμα.
πραγματα απ οτην Αρχαια θρησκεια ( το σιτε ανηκει σε ενα ατομο που εινια κολημενο με την θρησκεια, δες το πεδιο των δημοσιευσεων του)
τ
quote:..Και συνεχίζουν να τα λένε πολλοί άλλοι μετά τον Χριστό. Αλλά πάλι κανείς δεν τα εφαρμόζει.
οτε ιθηκα εχιε δικαιο οταν κανει λογο για πιο σωστη θρησκεια
Τέλος πάντων, το αν υπάρχουν αυτά που είπε ο Χριστός σε διάσπαρτα ελληνικά κείμενα και αν υπάρχουν και ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα είπε ο Χριστός.. το συζητάμε
Αλλά και να είναι όλα απ' την αρχή ως το τέλος 'αντιγραφές' ξέρεις τι λένε, "επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως".
Αλλά ο άνθρωπος..
Edited by - Πύρινος on 16/09/2013 01:36:53
Τί εννοείς δηλαδή; Πως οι Χριστιανοί "αντιγράψανε" το θρησκευτικό συναίσθημα; Δηλαδή ένα έθνος έχει μέσα του την ανάγκη της θρησκείας και μετά αυτό το έθνος το αντιγράφουν όλοι οι άλλοι;
Αν οι άνθρωποι εμπνέονται από τον ίδιο φυσικό ή ιδεατό ή πνευματικό κόσμο, δεν θα καταλήξουν σε παρόμοια πράγματα;
Επίσης, γιατί έχεις κολλήσει συγκεκριμένα με τον Χριστιανισμό; Δεν σε απασχολεί το κατά πόσο το Δωδεκάθεο είναι ελληνική θρησκεία και αν η ελληνική θρησκεία είναι γνήσια ή "αντιγραφή"(όπως θα έλεγε κάποιος με το δικό σου σκεπτικό);
Επίσης σε αυτό που είπες για το κείμενο του Θουκυδίδη. Είπες πως στον χρησμό ο Απόλλων δεν λέει ότι θα στείλει λοιμό, αλλά πως θα βοηθήσει γενικά και αόριστα. Όμως οι Αθηναίοι αυτό ξέρανε για την δράση του Θεού και αυτό καταλάβανε για την επιδημία.
Θουκυδίδης, Ιστορίες Β΄, 54
54. Εις τοιαύτην συμφοράν περιπεσόντες οι Αθηναίοι, εταλαιπορούντο, καθόσον και εντός της πόλεως η θνησιμότης ήτο μεγάλη και εκτός αυτής τα κτήματά των ερημώνοντο. Μερικοί μάλιστα κατά την διάρκειαν της δυστυχίας ενθυμήθησαν, όπως ητο φυσικόν, τον επόμενον στίχον, περί του οποίου οι πρεσβύτεροι απ' αυτούς εβεβαίωναν, ότι εψάλλετο εις παλαιοτέραν εποχήν: "θα έλθη δωρικός πόλεμος και λοιμός μαζί μ' αυτόν". Είναι αληθές ότι αντέτειναν μερικοί ότι ο παλαιός στίχος ωμιλούσε περί λιμού και όχι λοιμού, αλλ' επί του παρόντος επεκράτησε φυσικά η γνώμη ότι η λέξις, της οποίας είχε γίνη χρήσις εις το άσμα, ήτο λοιμός, καθόσον οι άνθρωποι εμνημόνευαν τον στίχον σύμφωνα με τα παθήματά των. Αλλ' εάν ποτέ επέλθη άλλος δωρικός πόλεμος μετά τον σημερινόν, και συμπέση να επέλθη λιμός, μου φαίνεται πιθανόν ότι τον στίχον θα ψάλλουν με την λέξιν αυτήν. Ενθυμήθησαν επίσης, όσοι τον εγνώριζαν και τον προς τους Λακεδαιμονίους χρησμόν, όταν εις ερώτησίν των προς τον θεόν, εάν πρέπη να πολεμήσουν, ούτος απήντησεν, ότι εάν διεξαγάγουν τον πόλεμον με όλας των τας δυνάμεις, θα νικήσουν, βεβαιών συνάμα ότι και αυτός θα τους βοηθήση. Όσον λοιπόν αφορά τον χρησμόν, τα τότε συμβαίνοντα εθεώρουν σύμφωνα με τας προβλέψεις του. Το βέβαιον είναι ότι η νόσος ήρχισεν ευθύς μετά την εισβολήν των Πελοποννησίων, και εις μεν την Πελοπόννησον δεν επεξετάθη, τουλάχιστον εις βαθμόν άξιον λόγου, αλλ' εθέρισε προ πάντων μεν τας Αθήνας, έπειτα δε και μερικούς πολυανθρωποτέρους συνοικισμούς. Τοιαύτη υπήρξεν η πορεία της νόσου.
quote:
gewkwn σου απαντάω επί της ουσίας, τώρα εσύ θες να το πάμε στο ποιος έχει δίκαιο ποιος έχει άδικο, χριστιανοί ή πολυθεϊστές. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει οτι ΑΔΙΑΦΟΡΩ για το ποιος έχει δίκαιο ποιος έχει άδικο. Αυτό απασχολεί ΕΣΑΣ, εγώ προτιμώ να μην απασχολούμαι με πράγματα που δημιουργούν διενέξεις. Αλλά αφού θες να μιλήσουμε για αυτά.. ας μιλήσουμε για αυτά..quote:Όπως είχα πει, ως "έλληνες" ΠΙΣΤΕΥΩ οτι εννοεί τους ειδωλολάτρες. Και οι χριστιανοί επίσης ΑΥΤΟ πιστεύουν. Για αυτό και οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ χριστιανοί ΔΕΝ κυνηγάνε να κάψουν τα βιβλία των αρχαίων. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τουλάχιστον όχι ΓΙΑ ΜΕΝΑ που δεν τάσσομαι με ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, οργάνωση κοκ.
(απεφυγες να απαντησεις)
Τώρα, αν ΕΣΥ έχεις πρόβλημα με το τι πιστεύουν οι χριστιανοί.. Είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα. Εμένα δε με επηρεάζει καθόλου, το τι εννοεί ή δεν εννοεί το χριστιανικό κείμενο. Τον καφέ μου τον πίνω μέτριο το πρωί τόσο τις κυριακές όσο και τις δευτέρες. Αν δεν έχω ΖΑΧΑΡΗ για τον καφέ, τότε ΑΥΤΟ είναι πρόβλημα. Αν εσύ τώρα ξυπνάς κάθε πρωί κυριακής και σκέφτεσαι τι λένε οι ψαλμοί στην εκκλησία... προβλημά ΣΟΥ. Τι με απασχολείς εμένα για αυτό;quote:Δε καταλαβαίνω τι εννοείς. Αν έχει να κάνει με το σάιτ που παρέθεσα, το παρέθεσα μόνο ως πηγή του αποσπάσματος που έβαλα, όχι για οποιαδήποτε άποψη εκφράζει (δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις που εκφράζει). Ίσως παρόλα αυτά να σε καλύψουν οι παρακάτω απαντήσεις μου.
quote:Σημασία έχει να εφαρμόζονται με συνείδηση. Το να πιστεύει κάποιος στη δευτέρα παρουσία στα ηλυσια πεδια κοκ, δεν καθορίζει το αν εφαρμόζονται με συνείδηση.
το αντιστοιχο διλιμα "ελυσια πεδια-ταρταρα".Στον Χριστιανισμο απο την αλλη η εφαρμογη τους βασισζεται
quote:Εγώ θαυμάζω και τα έργα των αρχαίων Φιλοσόφων και θαυμάζω και το Ευαγγέλιο. Θα έπρεπε να θαυμάζω το ένα και να μην θαυμάζω το άλλο, επειδή δεν αρέσει στον Gewkwn;
Δεν θαυμάζουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια πράγματα, ούτε θα τους υπαγορεύσει κανείς τι πρέπει να θαυμάζουν.
quote:Αυτό λέμε, οτι αντί να ψάχνουν την αλήθεια, κοιτάνε να επιβάλλουν τη δικιά τους.
περναει σε επιθεση ....
quote:Ναι εντάξει, σωστά.
quote:Αυτό που φαίνεται σε ένα φόρουμ, είναι η συμπεριφορά του καθενός.
ακομη και το ονομα του να σου εχει πει .quote:Το σάιτ το παρέθεσα μόνο ως πηγή για το απόσπασμα.
τquote:..Και συνεχίζουν να τα λένε πολλοί άλλοι μετά τον Χριστό. Αλλά πάλι κανείς δεν τα εφαρμόζει.
οτε ιθηκα εχιε δικαιο οταν κανει λογο για πιο σωστη θρησκεια
Τέλος πάντων, το αν υπάρχουν αυτά που είπε ο Χριστός σε διάσπαρτα ελληνικά κείμενα και αν υπάρχουν και ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα είπε ο Χριστός.. το συζητάμε
Αλλά και να είναι όλα απ' την αρχή ως το τέλος 'αντιγραφές' ξέρεις τι λένε, "επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως".
Αλλά ο άνθρωπος..Edited by - Πύρινος on 16/09/2013 01:36:53
τωρα φιλε μου θα τα ακουσεις !!!
ρε συ τι χαζομαρες γραφεις
Εγω απλα θελω να αποδωθουν τα λογια του Χριστου
σε αυτους που τα ειπαν πρωτοι !!!
Το προβλημα για αυτο το εχουν οι χριστιανοι
που τους υπερασπιζαεσαι ( κανοντας και τον
δικαιο τρομαρα σου) αποφεγοντας να απαντησεις σε
αυτο που πρεπει.
Το θεμα καταστροφη συνδεεται αμεσα με το ποιος
τα εχει πει πρωτος γιατι ετσι αποδιδεται η πατροτητα
εκει που πρεπει .
Εαν δεν θελεις να αποδωσεις την πατροτητα στην
Πραγμσατικη πατροτητα "ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΣΥ
Ο ΙΔΙΟΣ ΕΦΕΡΕΣ ) τοτε αυτο ειναι δικο σου προβλημα
μιας που βασιστηκα στις αποψεις που εκφερρεις το
κειμενο αυτο.
Το εαν ηθελες να χρησιμοπιησεις κατα το δοκουν
ενα μονο κομματι του αυτο και παλι εινια προβλημα σου
μιας που η αναγνωση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του κειμενου ειναι
λογικη σταση και θα επρεπε να περιμενεις οτι θα το κανω.
Οποτε μην μου γραφεις οτι δεν σε ενδιαφερει κατι το οποιο εχει προκηψει απο δικη σου παραπομπη. δεν λεει.
Επειδη γηενικα μου γραφεςι οτι εινια δικο μας προβλημα
σου γραφω οτι δεν ανηκω στους Δωδεκαθειστες
απλα τα πραγματα πρεπεινα αποδωθουν οπως πραγματικα ειναι
Αντι λοιπον να ΜΟΥ ΠΡΟΣΚΟΛΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε κατι
( πολυ χριστιανικη τακτικη αυτη η συμπεριφορα σου ...)
Κοιταξε να εκμεταλευτεις το γεγονος οτι εγω προσοπικα ειμαι εξω
απο την διαμαχη απλα θεωρω οτι τα πραγματα πρεπει να λεγονται οπως ειναι .
Το οτι προσπαθεις με "γλειωδεις" τροπους να αποφυγεις την απαντηση σε κατι που η παραπομπη σου αναφερει αυτο φιλε μου αποτελει προβλημα σου.
Σιγουρα οχι δικο μου μιας που δειχνεις ποσο απεδευτος εισαι μιας που δεν εχεις το σθενος να υπερασπιστεις την θεση καποιου που οικιοποιησαι μιας που τον αναφερεις σαν παραπομπη.
Υσ: σου την ειπα . βεβαια οχι και τοσο αγρια
μιας που ενω σου εγραφα την απαντηση καταλαβα
ποσο επιδερμικη αντιμετωπιση εχεις οταν μου γραφεις για τον καφε σου .
Επλπιζω να μην βαζεις και την μανα σου να σου παρει ζαχαρη απο την γειτονια οταν τελειωνει .
Ρε θα με τρελανεις ακου εκει προβλημα η ζαχαρη στον καφε...
χαχαχαχα
Μαλλον πλακα κανεις για αυτο θα σε αφησω (τουλαχιστον για την ωρα )
Καφε-μανη
Eumenis
quote:
Καινή.
ΩΠΑ ΠΟΛΥ ΦΟΡΑ ΠΗΡΕΣ.
"κενή" ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΚΑΘΌΣΟΝ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΣΟΦΙΑΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ.
ΜΟΝΟΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.