- ΘΑΝΑΤΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
Μετρίασε τις απαιτήσεις σου .
Δεν πρέπει να το νιώθεις πάντα μαζί σου ,κάθε φορά που το επιθυμείς …,
Η συναισθηματική πόλωση είναι το πρόβλημά σου .
Αυτό το πρόβλημα το έχει όλη η Ανθρωπότητα .
Τα προβλήματά της από εκεί προέρχονται .
Μέρος των οποίων είμεθα και εσύ και εγώ….,
Προσωπικά το έχω ξεπεράσει ,δηλαδή την απώλεια του πατέρα μου .
Θα πρέπει όμως να επικοινωνήσουμε μέσω e-mail ,για να προσπαθήσω να σου δώσω βοήθεια ,ώστε να ελέγχεις καλύτερα αυτήν την συναισθηματική σου ανάγκη .
κι εγώ για τον πατέρα μου μιλάω

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
1) Ο ΟΦΙΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ ΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
2) Ο ΙΟΥΔΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ. ΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΙΟΥΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΩΤΗΡΙΑ.
EGV
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΤΙΜΙΟΤΗΣ
EGV
Λέει κάπου το Ευαγγέλιο ότι τα σκάνδαλα πρέπει να έρχονται, αλλά και αλίμονο σε αυτόν που τα προκαλεί....
Επίσης, στο Φάουστ του Γκαίτε ο Μεφιστοφελής λέει στο τέλος ότι είναι η δύναμη που ενώ προσπαθεί να κάνει πάντα το κακό, τελικά κάνει παντα το καλό. Είναι η δύναμη που κατά τρόπο συνεργάζεται με το Θεό και υπηρετεί το δικό Του έργο.
Αν και το ζήτημα είναι δύσκολο και δεν το αντιλαμβάνομαι ακριβώς μήπως έχει να κάνει με τη δική μας "ελεύθερη βούληση", τη δική μας διάσπαση δηλαδή από το θείο θέλημα;;
Ή μήπως κάνω λάθος ;
Ζoire η Σοφιστική έχει και τα όριά της.
Με τη δική σου λογική θα πρέπει να θαυμάζουμε τον Εφιάλτη διότι χάρη σε αυτόν οι Τιτάνες Σπαρτιάτες και Θεσπιείς μεγαλούργησαν και έμειναν αθάνατοι.
Θα πρέπει μήπως να θαυμάζουμε και τους άσημους εχθρούς του Σωκράτη καθώς και τα περισσότερα μέλη του Αθηναικού Δικαστηρίου που χάρη σε αυτούς ο φιλόσοφος ολοκλήρωσε με τελειότητα το βίο του?
Όλα αυτά είναι τα μέσα,είναι όντως απαραίτητα αλλά όχι και αξιέπαινα!!!
Όσο για τον Όφι τον έχεις παρερμηνεύσει το δόλιο.Πάνω απ'όλα είναι φορέας Σοφίας!
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑ.
"Ζoire η Σοφιστική έχει και τα όριά της."
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ
ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΟΥΤΕ Η ΒΛΑΚΕΙΑ.
"Όσο για τον Όφι τον έχεις παρερμηνεύσει το δόλιο.Πάνω απ'όλα είναι φορέας Σοφίας!"
Ο ΟΦΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΩ ΤΙΠΟΤΕ.
ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ Π ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣ.
ο Ιούδας πρέπει να είναι ο πιο αδικημένος άνθρωπος στην ανθρώπινη ιστορία.
Από τη μια χρησιμοποιήθηκε χωρίς ουσιαστικά να έχει άλλη επιλογή για την εκπλήρωση του "θεϊκού σχεδίου" με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην αυτοκτονία και από την άλλη δέχθηκε άπειρες συκοφαντίες, αναθέματα κατάρες και την προσωποποίηση του προδότη ανά τους αιώνες. Μέχρι και το ομοίωμά του καίγανε και καίνε σε αρκετές περιοχές.
Και κερατάς και ζημιωμένος δηλαδή!
Ο Καζαντζακης εν μερει διορθωνει αυτη την αδικια. Στα εργα του ο Ιουδας ειναι ο καλυτερος φιλος του χριστου, ο μονος τον οποιο εμπιστευεται οτι ειναι αρκετα δυνατος για να κανει αυτο που πρεπει
EGV
Έχεις δίκιο για το ότι ο Ιούδας έχει αδικηθεί. Όμως και η δική του μαθητεία ήταν ανεπαρκής. Αν πίστευε στο Δάσκαλό του δεν θα αυτοκτονούσε - δεν φταίει ο Θεός γι αυτό ήταν δική του επιλογή.
Έχεις μάλλον δίκιο ότι το πρόσωπο του Ιούδα πρέπει να αποκατασταθεί, διότι ήταν πρόσωπο κλειδί στο θείο σχέδιο και έχει να κάνει με μια κατάσταση μέσα μας που όσο την φτύνουμε, την καίμε και την ποδοπατάμε δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ούτε τη Θυσία, ούτε την Ανάσταση του Χριστού.
Επίσης, μη συγχέεις αυτό που πιστεύει και κάνει ο κόσμος ή το δόγμα της θρησκείας με τον Ιούδα από αυτό που κάνει ο Θεός. Νομίζω ότι δεν έχουν και πολύ σχέση. Λες η θρησκεία σήμερα να εκπροσωπεί απευθείας το Θεό; διότι εγώ λιγουλάκι χλωμό το κόβω....
Θέλω να πω ότι το κάθε δόγμα έχει τους περιορισμούς του. Ο θεός όμως είναι απέραντος.
Καλό βράδυ.
To μέσα και το έξω, το πάνω και το κάτω, το εκεί και το εδώ, όλα μέσα μου ΕΝΑ.
Zoire,o τίτλος και μόνο του θέματος,"ΖΗΤΩ Ο ΟΦΙΣ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΣ",δείχνει ότι ο τρόπος σκέψης σου είναι παιδικός!
Λες ότι "Τίποτα δεν έχει όρια,ούτε το σύμπαν ούτε η βλακεία".
Είπες και κάτι σωστό!!
Θα πρέπει να ξέρεις ότι ο Όφις είναι πανάρχαιο σύμβολο,ο Όφις της Παλαιάς Διαθήκης έρχεται πολύ πιο μετά!Αλλά ακόμα και σε αυτή διαβάζουμε ότι "Ο Όφις ήταν το φρονιμότερο των ζώων".Ξαναλέω λοιπόν ότι πάνω απ'όλα είναι φορέας Σοφίας.
Όσο για το έργο του Καζαντζάκη-και του κάθε Καζαντζάκη-υπάρχει μία έννοια που λέγεται "ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ"!!
ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ?
ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΕΝΕΙΣ ΑΥΤΟ?
"Όσο για το έργο του Καζαντζάκη-και του κάθε Καζαντζάκη-υπάρχει μία έννοια που λέγεται "ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ"!!"
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ "ΕΝΟΙΑ".
"ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ"!!" ΠΟΙΟΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ?
Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ?
EGV
Δεν έχει σημασία τι θέλουμε, ούτε τι μπορούμε... αλλά τι κάνουμε!
"Οσο για το εργο του Καζαντζακη και του καθε Καζαντζακη..."
!!!!!
Τα σχολια ειναι περιττα νομιζω..απλα μου εκανε ΤΟΣΟ εντυπωση...
Συγνωμη για την διακοπη..![]()
Ωχ το μάτι μου!!!
Περί Όφεως άστο καλύτερα,άστο σου λέω!!!
Προφανώς Ζωηρέ δεν έχεις ξανακούσει τον όρο "Ποιητική αδεία".
Ο όρος αυτός σημαίνει ότι ένας ποιητής,συγγραφέας κτλ. μπορεί να πάρει μία πραγματική ιστορία(και όσο πιο ασαφής και μακρινή είναι η ιστορία τόσο το καλύτερο) και να την ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο.
Με άλλα λόγια Υποκειμενισμός!Ελπίζω να το κατάλαβες.
Sol Alter μην προτρέχεις.Ο Καζαντζάκης είναι μία από τις μεγάλες αγάπες της ζωής μου.Εννοούσα όλους τους ποιητές και συγγραφείς που επιχειρούν να αναπλάσουν μία ιστορία.
Καλωσήλθες στο Esoterica Sol.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
ΕΝΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ FORUMS.
περισσότερα στο σχετικό θέμα:
Ανακοίνωση: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
κάνε κλικ^^^^