ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

MIXAHL3211 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
MIXAHL32Μέλος
04/06/2008, 11:30:11
Εχω διαβασει αρκετα αρθρα για το θεμα αυτο.Υπηρχε ο θεσμος του δασκαλου και μαθητη που πολλες φορες υπηρχαν και ομοφυλοφιλικα συμπλεγματα.Απειρες ιστοριες εχουμε διαβασει απο αρχαια κειμενα.Ακομη και σε πολεμους αν διαβασετε πχ τα ομηρικα επη θα βρειτε πολλα στοιχεια.Θα ηθελα να παραθεσετε τις αποψεις σας καθως επισης και κειμενα-στοιχεια για το θεμα αυτο.
StelarasΜέλος
04/06/2008, 13:25:12
Επειδή έχω διαβάσει αρκετά βιβλία γύρω από τη σπάρτη δεν θα επεκταθώ αλλού.Μιλάω για την κλασσική περίοδο στην σπάρτη.
Στη σπάρτη υπήρχε ο θεσμός του μαθητευόμενου και του δασκάλου ας το πούμε έτσι.Δουλειά του δευτέρου ήταν να γαλουχήσει περισσότερο τον νου του νέου,από φυσική εκπαίδευση είχαν αρκετή.
Οι νόμοι της σπάρτης απαγόρευαν οποιαδήποτε σχέση του νέου και τον πρεσβύτερο διότι ο νέος έπρεπε να έχει το μυαλό του μόνο στην εκπαίδευση του.Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις ανάμεσα στους ενήλικες δεν απαγορεύοταν και είναι γεγονός ότι υπήρξαν τέτοιες σχέσεις.

Έχω ακούσει και δεν είμαι σίγουρος,ότι στην Αρχαία Αθήνα ένας πολίτης με πλήρη εκλογικά δικαιώματα εάν ήταν ομοφυλόφιλος θα έχανε τα εκλογικά του δικαιώματα.Επαναλαμβάνω,δεν είμαι σίγουρος.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τον Ιερό Λόχο των θηβαίων όπου λέγεται πως αποτελούνταν από 150 ζευγάρια και γίνοταν αυτό για να πολεμήσουν καλύτερα όταν έχουν δίπλα τους το σύντροφο τους.
Ο Στίβεν Πρεσφιλντ στο Αρετές του Πολέμου το αναφέρει και παρακάτω το διαψεύδει.Από εκεί το διάβασα εγώ.

Από αυτά που έχω διαβάσει έβγαλα ως συμπέρασμα πως τα πράγματα ήταν λίγο πολύ τα ίδια.Ομοφυλόφιλοι υπήρχαν και τότε,υπάρχουν και τώρα.Απλά τότε φαίνεται πως δεν ήταν τόσο μεγάλο θέμα να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος,όσο είναι σήμερα.
Μαντέψτε τι μεσολάβησε....

04/06/2008, 16:52:06
quote:
Εχω διαβασει αρκετα αρθρα για το θεμα αυτο.Υπηρχε ο θεσμος του δασκαλου και μαθητη που πολλες φορες υπηρχαν και ομοφυλοφιλικα συμπλεγματα.

Ναι υπηρχαν τετοιες σχεσεις μεταξυ ανδρων και εφηβων.Και λοιπον?

quote:
.Ακομη και σε πολεμους αν διαβασετε πχ τα ομηρικα επη θα βρειτε πολλα στοιχεια

Εδω θα διαφωνησω.Αν αναφερεσαι στην σχεση Πατροκλου-Αχιλλεα δεν φαινεται καθολου ως ομοφυλοφιλικη απο το αρχαιο κειμενο αλλα σαν μια δυνατη φιλια.

quote:
εχω ακούσει και δεν είμαι σίγουρος,ότι στην Αρχαία Αθήνα ένας πολίτης με πλήρη εκλογικά δικαιώματα εάν ήταν ομοφυλόφιλος θα έχανε τα εκλογικά του δικαιώματα.Επαναλαμβάνω,δεν είμαι σίγουρος.

Τα εκλογικα του δικαιωματα τα εχανε εαν εκπορνευοταν δηλαδη εκανε ερωτα επι χρημασι με ανδρες.

The plural of anecdote is not data.

Edited by - medtech on 04/06/2008 16:56:11

04/06/2008, 17:58:11
Από όσα έχω διαβάσει αυτά δεν ευσταθούν οι αρχαίοι πρόγονοί μας ήσαν παράδειγμα ευπρέπειας, σίγουρα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ήσαν πολύ λιγότερες ή καλύτερα ανύπαρκτες σε σχέση με σήμερα!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

04/06/2008, 19:27:45
quote:
από όσα έχω διαβάσει αυτά δεν ευσταθούν οι αρχαίοι πρόγονοί μας ήσαν παράδειγμα ευπρέπειας, σίγουρα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ήσαν πολύ λιγότερες ή καλύτερα ανύπαρκτες σε σχέση με σήμερα!

1.Ποιος ειπε οτι το να ειναι κανεις ομοφυλοφιλος ισοδυναμει με το να ειναι ανηθικος και απρεπης?Σε ρωταω ευθεως γιατι απο τα λεγομενα σου ειναι φανερο οτι θεωρεις τις εκδηλωσεις ομοφυλοφιλιας "απρεπεις".

2.Οι αρχαιοι μας προγονοι δεν ηταν παραδειγματα ευπρεπειας περισσοτερο ή λιγοτερο απο τους συγχρονους Ελληνες.Εαν μελετησεις αρχαια ιστορια θα διαλυθει το ρομαντικο συννεφο με το οποιο εχουμε περιβαλλει τους αρχαιους μας προγονους.Σιγουρα υπηρξαν ανδρες και γυναικες αναμεσα τους που ησαν υποδειγματα ευπρεπειας και αρετης για ολους,(οπως υπαρχουν ελληνες ανδρες και γυναικες-υποδειγματα αρετης σημερα) αλλα η πλειοψηφια τους κατα μεσο ορο δεν ηταν πιο εναρετη απο τους συγχρονους Ελληνες.Ακομα και τους ηρωες των Περσικων πολεμων πχ τον Μιλτιαδη τον πρωτομαστορα της νικης στο Μαραθωνα αν ψαξεις θα δεις οτι δεν ηταν και τοσο ευπρεπεις (πχ ο Μιλτιαδης μετα την μαχη του Μαραθωνα με ψευτικες υποσχεσεις επεισε τους Αθηναιους να του παραχωρησουν ναυτικη δυναμη την οποια χρησιμοποιησε για την εκπληρωση προσωπικων του φιλοδοξιων,γιαυτην δε την πραξη του τιμωρηθηκε απο τους Αθηναιους).

3.Για την ακριβεια υπαρχουν πολλες αναφορες αναφορικα με την ομοφυλοφιλια στην αρχαια Ελλαδα σε μερικα δε μερη αποτελουσε θεσμος,μερος της διαδικασιας διαπαιδαγωγησης η ερωτικη σχεση μεταξυ ενος ενηλικα ανδρα και ενος εφηβου αγοριου.Οι ομοφυλοφιλοι παντως δεν ειναι λιγοτεροι ή περισσοτεροι απο οσο σημερα.Απλα οταν αλλαξαν συνθηκες οι ομοφυλοφιλοφιλοι αρχισαν να κρυβονται και ετσι φαινονταν λιγοτεροι (χωρις να ειναι).Πολλοι εχουν την εντυπωση οτι τις σημερινες μερες αυξηθηκαν οι ομοφυλοφιλοι σε σχεση πχ με την αρχη του αιωνα.Στην πραγματικοτητα δεν αυξηθηκαν.Απλα ολοενα και περισσοτεροι αποφασιζουν να ζησουν ανοιχτα και ετσι φαινονται περισσοτεροι.

Edited by - medtech on 04/06/2008 19:32:37

04/06/2008, 20:10:07
MIXAHL32 υπάρχει ενεργό τοπικ με αυτό το θέμα, οπότε θα ήτανε προτιμότερο η συζήτηση να συνεχιστεί εκεί .

Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις την Αναζήτηση και να γράψεις τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για κάθε θέμα που σε ενδιαφέρει να ψάξεις ή να εξακριβώσεις εάν υπάρχει κάποιο παρόμοιο, προτού ανοίξεις ένα καινούργιο .

Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα

04/06/2008, 23:59:16
quote:
medtech:
1.Ποιος ειπε οτι το να ειναι κανεις ομοφυλοφιλος ισοδυναμει με το να ειναι ανηθικος και απρεπης?Σε ρωταω ευθεως γιατι απο τα λεγομενα σου ειναι φανερο οτι θεωρεις τις εκδηλωσεις ομοφυλοφιλιας "απρεπεις".

Εγώ! το λέω! ............ κάθε τι αποκρουστικό από φυσικής χροιάς και μη λογικό για μένα το θεωρώ! ανήθικο και απρεπές! ότι γενικά προσβάλει την αισθητική μου!
Αναφέρομαι στην ανδρική και όχι στη γυναικεία ομοφυλοφιλία! ...... πως να το κάνουμε δε μπορώ να βλέπω δύο μουστακαλήδες να ενώνουν τα μουστάκια τους! (και κομμένα να τα είχαν βέβαια πάλι το ίδιο θα μου προκαλούσε) με αηδιάζει! ε! εσείς οι γυναίκες είναι τελείως διαφορετικό πράγμα! και δε το κατατάσσω εκεί!
Εξάλλου πάντα η ομοφυλοφιλία στιγμάτιζε το ανδρικό και ποτέ το γυναικείο φύλο!
Τώρα αναφέρεσαι στο Μιλτιάδη που τιμωρήθηκε όπως λες! σήμερα όμως έχεις δει κανέναν να τιμωρείται?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

05/06/2008, 00:12:48
quote:
europaios2 -Αναφέρομαι στην ανδρική και όχι στη γυναικεία ομοφυλοφιλία! ...... πως να το κάνουμε δε μπορώ να βλέπω δύο μουστακαλήδες να ενώνουν τα μουστάκια τους! (και κομμένα να τα είχαν βέβαια πάλι το ίδιο θα μου προκαλούσε) με αηδιάζει! ε! εσείς οι γυναίκες είναι τελείως διαφορετικό πράγμα! και δε το κατατάσσω εκεί!

Σωστός ο europaios, πώς να το κάνουμε ρε παιδία, το να βλέπουμε άντρες να φιλιούνται είναι αηδιαστικά ανήθικο … ενώ άμα βλέπουμε γυναίκες το ανήθικο γίνεται προκλητικά ηθικό, μην το πω αλλιώς και λογοκριθώ κιόλας….

05/06/2008, 01:10:25
quote:
Σωστός ο europaios, πώς να το κάνουμε ρε παιδία, το να βλέπουμε άντρες να φιλιούνται είναι αηδιαστικά ανήθικο … ενώ άμα βλέπουμε γυναίκες το ανήθικο γίνεται προκλητικά ηθικό, μην το πω αλλιώς και λογοκριθώ κιόλας…

Δηλαδη μου λετε οτι το ηθικο και ευπρεπες ειναι θεμα...γουστου?

ΥΓ.Αμαν πια αυτη η ανδρικη φαντασιωση με τις λεσβιες (υγ ποτε μην το επιχειρησετε να την πραγματοποιησετε με 2 γνησιες λεσβιες εκτος αν θελετε να καταληξετε στα επειγοντα του ΚΑΤ ).

quote:
εξάλλου πάντα η ομοφυλοφιλία στιγμάτιζε το ανδρικό και ποτέ το γυναικείο φύλο!

Εδω κανεις λαθος.Οι λεσβιες αντιμετωπιζουν εξισου μεγαλα προβληματα με τους ανδρες ομοφυλοφιλους σημερα (οι γνησιες λεσβιες τουλαχιστον γιατι οι λεσβιες των ανδρικων φαντασιωσεων την περνανε ζαχαρη...).

Edited by - medtech on 05/06/2008 01:12:48

05/06/2008, 01:19:54
quote:
MIXAHL32
Εχω διαβασει αρκετα αρθρα για το θεμα αυτο.Υπηρχε ο θεσμος του δασκαλου και μαθητη που πολλες φορες υπηρχαν και ομοφυλοφιλικα συμπλεγματα.Απειρες ιστοριες εχουμε διαβασει απο αρχαια κειμενα.Ακομη και σε πολεμους αν διαβασετε πχ τα ομηρικα επη θα βρειτε πολλα στοιχεια.Θα ηθελα να παραθεσετε τις αποψεις σας καθως επισης και κειμενα-στοιχεια για το θεμα αυτο.
΄
Επάνω σ’αυτό το θέμα έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις στο ESOTERICA , που έχουν καλύψει κατά τη γνώμη μου όλες τις πτυχές του . Συνήθως είναι το προσφιλές θέμα ορισμένων Χριστιανών οι οποίοι το επαναφέρουν κατά καιρούς στην επικαιρότητα , παρουσιάζοντάς το σαν σοδομιστική ανωμαλία , πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα υποτιμήσουν και θα πλήξουν το πνεύμα και την κοσμοθεωρία των αρχαίων Ελλήνων .

Από την άλλη μεριά για να μπορέσης να εκφέρεις μια σοβαρή άποψη σ’ ένα θέμα θα πρέπη προηγουμένως να έχης διαβάσει και ορισμένα πράγματα γύρω από το θέμα αυτό προκειμένου να έχεις κρίση και να μην γράφης άσχετα πράγματα .

Ένα καλό βιβλίο λοιπόν που σου συνιστώ , στο οποίο περιέχονται και ορισμένες πληροφορίες γύρω από αυτή τη συνήθεια , (όχι σεξουαλική ανωμαλία) , των αρχαίων Ελλήνων είναι το «ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ» της Ελληνικής Βιβλιοθήκης της Ακαδημίας Αθηνών , που μπορείς να το βρής στο «ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ» .

Εάν λοιπόν η πρόθεσή σου είναι πράγματι αγνή και όχι υστερόβουλη , ρίξε πρώτα μια ματιά στο εν λόγω βιβλίο για να αποκτήσης κάποια άποψη και εδώ είμαστε πάλι για να το ξανασυζητήσουμε το θέμα .

05/06/2008, 09:00:59
MIXAHL32, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο elo, υπάρχει ήδη κάποια παλαιότερη ενεργή συζήτηση.

Το θέμα είναι το (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο ώστε να μπεις κατευθείαν):

Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα

Μπορείς επίσης να κάνεις μια Αναζήτηση (βρίσκεται επάνω αριστερά στην οθόνη σου).
Εκεί μπορείς να υποβάλλεις τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που σε ενδιαφέρει κι αν πατήσεις Αναζήτησε! θα βρεις όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.

Το θέμα αυτό λοιπόν απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο προτεινόμενο θέμα.

In anticipation of my resurrection...