ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IASON60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ΦΩΤΙΟΣΜέλος
10/10/2002, 17:56:37
Καλησπέρα σε όλους

Επανερχόμενος στην συζήτησή σε αυτό το χώρο, θα σταθώ στην λειτουργικότητα του διαλόγου που αναπτύσσουμε.
Θεωρώ πως όλοι μας βρισκόμαστε σε αυτό τον χώρο με την προϋπόθεση, την υποψία έστω, πως κάπου μπορεί να κάνουμε λάθος. Πώς βρε αδερφέ, δεν γνωρίζουμε τα πάντα και συζητούμε συμβάλλοντας στην εξέλιξη και στην αλήθεια. (είτε μας αρέσει, είτε μας ενοχλεί!)

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν συντομότερος, εξετάζοντας ένα-ένα τα «καυτά σημεία». Απ’ ότι φαίνεται, μάλλον, είμαι ο μοναδικός αυτή την περίοδο που παίρνει θέση υπέρ του Χριστιανισμού. Ας το κάνουμε λοιπόν σωστά

«Με όλη σου την ψυχή να ενεργείς το δίκαιο και να λέγεις την αλήθεια»
Το Δίκαιο & η Αλήθεια είναι απόλυτες, Τέλειες, έννοιες και σίγουρα δεν τις κατέχουμε. Προσπαθούμε πιστεύω, να τις προσεγγίζουμε με ειλικρίνεια, και όχι να τις χρησιμοποιούμε καλυπτόμενοι πίσω από αυτές!
Φίλε Ιάσονα, είπες πώς:
«Ο “άγιος” Κύριλλος Αλεξανδρείας δολοφονεί (σε μία έξαρση αγάπης μήπως;) την κόρη του μαθηματικού και διευθυντή της βιβλιοθήκης Θέωνα, την επίσης μαθηματικό Υπατία».
Απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν την δολοφόνησε ο ίδιος, αλλά είναι πιθανόν (ΠΙΘΑΝΟΝ) ηθικός αυτουργός έστω και έμμεσα, λόγω του κλίματος που δημιουργούσε.
Δεν τον υπερασπίζομε, αλλά όταν ζητάμε να περάσουν «δίκαια δίκη» όλα τα μέλη της 17Ν, δεν μπορούμε να καταδικάζουμε μετά από αιώνες έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του, και χρησιμοποιώντας γιαυτό μόνο μαρτυρίες «δικών μας ανθρώπων»,και μάλιστα σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής πόλωσης.
Πιστεύω πώς δεν με παρανοείτε καθώς έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου απέναντι σε κάθε είδους έγκλημα!

Αγαπητέ φίλε Ιάσονα μας έδωσες έναν εκπληκτικό κείμενο:
>Το παρακάτω άρθρο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό διότι έχει γραφεί από τον Marcus Eli Ravage, έναν ραββίνο συγγραφέα που "ετιμάτο υπό την εύνοια των Rothschilds (των εβραίων τραπεζιτών) σαν ο μόνος εγκεκριμένος βιογράφος τους". Αυτό που ακολουθεί αποτελεί μια πιστή μεταφορά.

Προσπάθησα να το κατανοήσω, μα το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πώς αξίζει ένα χαμόγελο
Όχι δεν σε ειρωνεύομαι, αλλά είναι (ας το πούμε παιδιάστικο) ένα κείμενο που αυτοαναιρείται!
Θα δώσω παράδειγμα:
«Δεκαεννέα αιώνες πριν, ήσαστε μια αθώα, ανέμελη, παγανιστική φυλή. Λατρεύατε αναρίθμητους θεούς και θεές, τα πνεύματα του αέρα, των τρεχούμενων νερών και του δάσους. Νιώθατε αδιάντροπη περηφάνια στη ομορφιά των γυμνών σας κορμιών. Χαράζατε μορφές των θεών σας καθώς και του προκλητικού ανθρωπίνου σώματος. Γοητευόσαστε με τις μάχες στις πεδιάδες, στις αρένες και στα πολεμικά εδάφη. Πόλεμος και σκλαβιά αποτελούσαν καθιερωμένους θεσμούς στα κοινωνικά σας συστήματα. Διασκεδάζοντας στις βουνοπλαγιές και στις πεδιάδες της εξοχής, ασχοληθήκατε με τη θεώρηση του θαύματος και του μυστηρίου της ζωής και θέσατε τα θεμέλια της φυσικής επιστήμης και φιλοσοφίας. Είχατε μια ευγενική, αισθησιακή κουλτούρα, ανεπηρέαστη από τις όποιες ενοχλήσεις μιας κοινωνικής συνειδήσεως ή από οποιεσδήποτε συναισθηματικές αμφισβητήσεις περί ανθρώπινης ισότητας. Ποιος ξέρει ποιο μεγάλο και δοξασμένο πεπρωμένο θα ήταν δικό σας αν σας αφήναμε ήσυχους.Αλλά δεν σας αφήσαμε ήσυχους. Σας πήραμε από το χέρι και γκρεμίσαμε το όμορφο και ευγενικό οικοδόμημα που είχατε εγείρει, και αλλάξαμε ολόκληρη την πορεία της ιστορίας σας»

Κάνε σε παρακαλώ Ιάσονα το εξής πείραμα (και όποιος άλλος βέβαια θέλει).
Μέχρι το σημείο που αναρωτιέται τι θα καταφέρναμε, άλλαξε το πρόσωπο στα ρήματα και από 2ο πληθ. βάλε 1ο πληθ. Δηλ. «Λατρεύουμε αναρίθμητους θεούς…, Νιώθουμε αδιάντροπη περηφάνια…, ασχοληθήκαμε με την θεώρηση του θαύματος…κλπ»
Δεν είναι εντυπωσιακό! Εδώ ο «φίλος» μας Μάρκος-Ηλίας κοντεύει να βάλει τα κλάματα από συγκίνηση. «Γκρεμίσαμε το όμορφο και ευγενικό οικοδόμημα που είχατε εγείρει, και αλλάξαμε ολόκληρη την πορεία της ιστορίας σας». ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Ο «Σατανάς» στο μεγαλείο του! Έχει πλήρη συνείδηση της καταστροφής του Όμορφου & Ευγενικού που τελείτε 2000 χρόνια και όμως συναινεί, συμπράττει, συνεργάζεται και είναι περήφανος γι’ αυτό!
Τι Μέγας Αλέξανδρος, τι Πλάτωνας, τι Βούδας & Κομφούκιος, τι κάθε Μύστης, Επαναστάτης, και Αναθεωρητής στην Παγκόσμια Ιστορία! Όλους τους έχει στο τσεπάκι του ο Μάρκος-Ηλίας!
Τίποτα δεν έγινε, όλα είναι κατασκευασμένα, και όλα χάρη του Μεγαλύτερου Συνωμότη που φαντάστηκε ποτέ ο ανθρώπινος νους!
Ο ΠΑΥΛΟΣ!
Ο Σαούλ, που χρησίμευε και σαν «γκαρνταρόμπα» στους λιθοβολισμούς, ο πορωμένος τότε φανατικός, δεν μεταστράφηκε και πίστευσε, αλλά σαν πράκτορας των «ποιών»; (τύφλα να ‘χουν ο Ζερά & ο Καϊάφας), ξεγέλασε όλους τους μαθητές του Ιησού (και την Μητέρα Του) τους έπεισε να θυσιαστούν για τους εθνικούς, και έγινε ο Απόστολος των Εθνών, θυσίασε και την ζωή του, κάνοντας πράξη αυτή την εκπληκτική συνομωσία!
Αλήθεια (και συγγνώμη, ΔΕΝ ειρωνεύομαι) τα πιστεύεις αυτά;
Σκέψου, προσδίδεις στον Απ. Παύλο ρόλο αντίστοιχου (και χειρότερου) του χριστιανικού- ιουδαϊκού-μωαμεθανικού Διαβόλου!

Και άντε, ΑΝΤΕ ας πούμε ότι έτσι είναι
ΓΙΑΤΊ ο «φίλος» μας Μάρκος-Ηλίας μας τα ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ;
Γιατί προδίδει το Μέγα Σχέδιο τους;
Είναι μήπως Φιλέλληνας (σαν έτσι πάντως εκφράζεται );
Μήπως μετανόησε, και τον αφήσανε να τα «ξεράσει»;
Ή μήπως έχει συγκεκριμένο και ξεκάθαρο στόχο (Δικό του ή των αφεντικών του όπως ανέφερες);
Κατανοείς γιατί λέω πως το κείμενο αυτό είναι ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΟΥΜΕΝΟ;

Πιστεύω πώς δεν αξίζει ο κόπος να σταθούμε σε αυτό παρά μόνο για να αναζητήσουμε τις σκοπιμότητες τις οποίες εξυπηρετεί!
Θα ήθελα την τοποθέτησή σου γιαυτό, αν είναι δυνατόν.

Επίσης που προσάπτεις ότι απλοποιώ τα πράγματα.
Μα είναι ΑΠΛΑ πολλά πράγματα! Έχοντας μάθει να σκεφτόμαστε περίπλοκα, δυσκολευόμαστε στα απλά.

Εδώ Υπάρχει το εξής «ΑΠΛΟ» θέμα:

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ
ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!

(Ουφ! Πιστεύω πια πως είναι διακριτό!)

«>Εκατομμύρια φτωχοί, δούλοι, και εξαθλιωμένοι αποτέλεσαν την βάση αυτού του μη-βίαιου επαναστατικού κινήματος που έγινε γνωστό ως Χριστιανισμός.
Και, θεωρώ, μια βασική ρήση που τους δονούσε τότε, ήταν «το δεν υπάρχει άνδρας ή γυναίκα, ελεύθερος ή δούλος, Έλληνας, Ρωμαίος, Ιουδαίος ή Βάρβαρος...», και δημιουργούσε την βάση αυτού που κοινωνικά και πολιτιστικά πιστεύουμε σήμερα.
>Έλα ντε, γι αυτό έχουμε και το ρημάδι το μυαλό για να το χρησιμοποιούμε.
Είναι δυνατόν λοιπόν ένα μάτσο κουρελήδες κι αμόρφωτοι και μάλιστα μη βίαιου κινήματος να πετύχουν, γίνεται? Δεν γίνεται βέβαια, και μπορείς να το δεις και σήμερα πόσο μάλιστα τότε που το σπαθί είχε τον πρώτο λόγο.»
Τι να πω φίλε Βασίλη, με έχεις ξαφνιάσει! Πολλές από τις σκέψεις μου τις καταγράφεις πριν από μένα !
Έλα ντε! Ποτέ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν έγινε από «ένα μάτσο κουρελήδες και αμόρφωτους», αλλά σε κάθε κίνημα πρωτοστατούσαν οι έμποροι, οι μορφωμένοι, και ντυμένοι με μετάξια γαλαζοαίματοι!
Συγγνώμη μήπως είμαστε από «άλλο πλανήτη»;
Είναι δίκαια η οργή για τα όποια εγκλήματα τελέστηκαν στην προσπάθεια του Χριστιανισμού να εδραιωθεί ως κατεστημένο. Είναι «φυσικό» με την μόρφωση που είχαν πολλά από τα στελέχη του να ενεργούν με στενομυαλιά, περιορισμένη αντίληψη και φανατισμό. Είναι πάλι «φυσικό» να υπάρχει σύγκρουση εφόσον υπήρχε έντονη κοινωνική πόλωση!
Αλλά πρώτα, ΠΡΩΤΑ, ΠΡΩΤΑ, (πιστεύω πως αρκεί!) οι Χριστιανοί ήταν διωκόμενοι!
Φίλε Βασίλη έχεις υπόψη σου πόσα εκατομμύρια νεκρούς (δεκάδες μήπως;) είχαν οι διωγμοί του Διοκλητιανού;
Και πες μου σε παρακαλώ ποία ήταν η θέση των τότε Εθνικών στο πέρασμα των αιώνων. Πού φαίνεται η αγανάκτησή τους στα συνεχή εγκλήματα που γίνονταν γύρω τους;
Παρέμεναν θεατές με το τηλεκοντρόλ στο χέρι να βλέπουν τους «δίκαιους» βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ; Μήπως και κάποιοι με «Ελληνική Παιδεία» συμβάλανε στις διώξεις αυτές;

[i]Στο σημείο αυτό θα σε παρακαλέσω, να μην μου θέτεις όρους στην ιστορική καταγραφή των γεγονότων.[i]

Σοβαρολογείς;
Θες στοιχεία για τον αν γίνανε διωγμοί τους πρώτους αιώνες. Άνοιξε ΚΑΘΕ Παγκόσμια Ιστορία!
Συγγνώμη, αλλά δεν θα μπω σε μια τόσο κοπιαστική διαδικασία!
Αναγνώρισε το μου ως αδυναμία !
Είναι σαν (και σε πολύ μικρότερη κλίμακα)να μου αμφισβητείς το αν έγινε ο Πελοποννησιακός Πόλεμος και να μου απαιτείς πηγές μη ελληνόφωνες καθότι όλοι ήταν εμπλεκόμενοι! Χαριτωμένο!
Εκτός και αν φτάσουμε στο σημείο να πιστεύουμε ότι δεν έγινε πχ. Εβραϊκό Ολοκαύτωμα, και όλα είναι στημένα και κατασκευασμένα. Συγγνώμη αλλά δεν μπορεί να γίνει έτσι σοβαρός διάλογος.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι «ο νικητής γράφει την ιστορία», είμαστε όμως αναγκασμένοι να διερευνούμε και πέρα από αυτό.

Φίλε Βασίλη πώς θα σου φαινότανε αν απαιτούσα να στοιχειοθετήσεις τα εγκλήματα που έγιναν τους πρώτους αιώνες (μετά Κων/νου), δίχως να χρησιμοποιήσεις για πηγές όσους αντιτίθονταν στο χριστιανικό κατεστημένο; Μην ξεχνάμε την πόλωση που υπήρχε και ότι πολλά στοιχεία τότε δίνονταν διαστρεβλωμένα.
Φαντάσου (ας κάνουμε χιούμορ) οι ιστορικοί του μέλλοντος να χρησιμοποιούνε ως πηγές για τον Ελληνισμό βιβλία και φυλλάδες ακραίων σήμερα Ελληνιστών! ΧΑΜΟΣ!

Βολδ Αν από την Γαλλική Επανάσταση, το μόνο που αποκομίσαμε είναι η Λαιμητόμος, τότε Συλλυπητήρια μας!

Είναι λογικό μετά από τόσους διωγμούς, αρκετοί χριστιανοί να είχαν οργή για τους διώκτες τους, αυτών και των προπάππων τους! Το ότι πίστευαν στο Χριστό δεν τους έκανε αυτόματα και Τέλειους!
Πες μου γιατί απορείς;

Πιστεύω πώς φτάνει για αρχή, καθώς έχουμε δύσκολο και κοπιαστικό έργο μπροστά μας.

Θα σταθώ μόνο σε κάποια σοβαρά σημεία που εκφράζουν έντονη υποτίμηση.
Είπες:
«Φυσικά όπως κάθε νοήμων άνθρωπος υποτιμώ και θεωρώ τον «χριστιανισμό» πισωγύρισμα του ανθρωπίνου πνεύματος και των πολιτισμικών αξιών, γιατί να το εκρύψωμεν άλλωστε ... βέβαια άλλο ο (ιουδαιο)χριστιανισμός (βλέπε Σαούλ, Κηφάϊ, κλπ) κι άλλο το «πρόσωπο» του Τζεσουάχ κι ότι αυτό κι οι διδασκαλίες του σημαίνουν για κάποιους».

Μήπως είμαι αμοιβάδα ή ασπόνδυλο, καθότι δεν θεωρώ τον χριστιανισμό πισωγύρισμα;
Διακρίνω μήπως μια δυσκολία στον να διαχωρίσεις τον Χριστιανισμό από τους ιουδαίους;
Πες μου βρε Βασίλη τι σημαίνει το ΙΧΘΥΣ, όταν οι χριστιανοί ήταν διωκόμενοι;
Δεν φανερώνει την Ελληνικότητα των πρώτων βημάτων του Χριστιανισμού;
Δεν ήταν από όσο ξέρω ΤΖΧΘΥΣ, (Τζεσουάχ ) αλλά ΙΧΘΥΣ (Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ).
Όπως είπες:
«Θα ήθελα να μου απαντήσεις Φώτιε γιατί εσύ αποκαλείς λ.χ. την Μύριαμ Μαρία, ποιός ο λόγος ??? τι έχει το αυθεντικό όνομά της ?»
Τίποτα δεν έχει το Εβραϊκό όνομά της βέβαια, αλλά πώς θα σου φαίνονταν αν έλεγα στην αδελφή μου (Μαρία την λένε!) «Μυρίαμ, Μυριάμ, τι κάνεις;».
Κάθε γλώσσα έχει τον δικό της παλμό, την δική της δόνηση και αρμονία.
Κάθε γλώσσα, ως εργαλείο, έχει συγκεκριμένη ικανότητα στο χειρισμό εννοιών και ιδεών και βέβαια η Ελληνική έχει τα πρωτεία!
Επέτρεψέ μας λοιπόν, ως Έλληνες Χριστιανοί, να χρησιμοποιούμε την δική μας Γλώσσα, στην δική μας Πατρίδα, για την δική μας Θρησκεία!
Είναι ΑΠΛΟ!
Και βέβαια θα πεις τον Ιμπραήμ Θεόδωρο, αν έχει βαπτιστεί Χριστιανός και αυτό προτιμάει. Αλλιώς καταδεικνύεις ρατσισμό!

Όπως έχω προαναφέρει, είναι μικροψυχία να προσεγγίζεις τον συνομιλητή σου με υποτίμηση, και σίγουρα εμπεριέχει σπέρμα φασισμού και ρατσισμού!

Δοκίμασε σε παρακαλώ, δεν είναι δύσκολο, να μιλάς στους Χριστιανούς, στους Βουδιστές και σε κάθε άνθρωπο, σύμφωνα με τις αξίες του, και που στην βάση είναι κοινές για τον καθένα μας!

Δεν είμαστε εχθροί, ούτε ανήκουμε σε στρατόπεδα, τουλάχιστον εγώ δεν το βλέπω έτσι.
Ας μην δυσκολεύουμε λοιπόν την ήδη δύσκολη πορεία μας!

Σας χαιρετώ με Αγάπη, και ειλικρινά χαίρομαι για τον διάλογό μας.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
10/10/2002, 18:01:50
ΠΛΩΤΙΝΕ σε χαιρετώ και χαίρομαι και εγώ για τις θέσεις σου

Πιστεύω πως η συζήτησή μας θα είναι γόνιμη!

IASONΝέο Μέλος
10/10/2002, 18:05:26
ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΑΜΑ
ΟΙ ΠΟΛΥΘΕΟΙΜακαρισμένος εσύ που μελέτησεςνα τον ορθώσης απάνω στους ώμους σουτο συντριμμένο ναό των Ελλήνων!Του Νόμου τ’ άγαλμα σταίνεις κορώνα του,στις μαρμαρένιες κολώνες του σκάλισεςτους λογισμούς των Πλωτίνων.Είδες τον κόσμο κι ατέλειωτο κι άναρχοψυχών και θεών, μαζί κύριων και υπάκουων,σφιχτοδετά κρατημένη αρμονίακαι των καπνών και των ίσκιων τα είδωλαπαραμερίζοντας όλα, ίσα τράβηξεςπρος την Αιτίακαι σε κρυψώνα ιερό, και σωπαίνονταςέσπειρες, έξω απ’ το μάτι του βέβηλου,κ’ έπλασες λιόκαλη εσύ σπαρτιάτισσατη θυγατέρα σου την Πολιτεία.Στους χριστιανούς τους μισόζωους ανάμεσαξαναζωντάνεψες Ολυμπους άγνωρους,έθνη καινούριων αθανάτων κι άστρωνμέσα σε σένα Λυκούργοι και Πλάτωνεςαπαντηθήκαν, το λόγο ξανάνιωσεςτων Ζωροάστρων.Κι αφού το τέκνο μεγάλωσες, ένιωσεςτότε μονάχα την κούραση, κ’ έγυρεςζωή κατόχρονη ισόθεης σκέψης,κι αλαφροπήρε σε ο θάνατος κ’ έφυγεςτο μυστικό, τρισμκάριε, τον ίακχομε τους Ολύμπιους θεούς να χορέψης.Σοφός, κριτής και προφήτης μας μοίρασεςαπό το γάλα που εσένα σε πότισετης ουρανίας Αφροδίτης η ρώγα.Του κόσμου αφήνεις το τέκνο, το θάμα σουμα ο μισερός κι ο στραβός κι ο ζηλόφτονοςλυσσομανάει και το ρίχνει στη φλόγα.Ομως ο αέρας τριγύρω στη φλόγα σουπνοή σοφίας κι αλήθειες πνοή γίνεται,κι από τη θράκα της φλόγας πετάχτηστον ήλιο ολόισα ένας νους μεγαλόφτεροςτ’ αποκαίδια σου κρύβουμε γκόλφια μας,και θησαυρός της φωτιάς σου είν’ η στάχτη!

«Με όλη σου την ψυχή να ενεργείς το δίκαιο και να λέγεις την αλήθεια» (Μάρκος Αυρήλιος)

IASONΝέο Μέλος
10/10/2002, 18:12:54

Ιωάννης Χρυσόστομος:
«Εάν δε κοιτάξεις στα ενδότερα των Ελλήνων θα δεις τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά σαν τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας αυτών, γεμάτος ακαθαρσίες και ιχώρ (έμπυο) και τα δόγματά τους γεμάτα σκουλήκια. Εμείς δε δεν παραιτούμαστε της κατ'αυτών μάχης» (Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΝ 59, 370, 7-11).
Ευσέβιος Καισαρείας:
« ... Τον φτωχό και πένητα λαό σήκωσες από τα καθόλου ζηλευτά πράγματα και από την ατιμία των παθών και από την κοπριά των ελληνικών βδελυγμάτων και κάθισες αυτόν με τους άρχοντες του Ισραήλ, τον όντως αληθινό λαό του Θεού» (ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, 23, 1352, 34-38)
Χαιρετισμοί: «...Χαίρε η των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα ... »

«Με όλη σου την ψυχή να ενεργείς το δίκαιο και να λέγεις την αλήθεια» (Μάρκος Αυρήλιος)

thothΙδρυτικό Μέλος
10/10/2002, 18:39:12
Γεια σας παιδιά.

Νομίζω ότι ο διάλογος αρχίζει και γίνεται πολύ ποιοτικός και ουσιαστικός και προσπαθώ να το χωνέψω γιατί συνήθως αυτού του είδους ο διάλογος γίνεται καυγάς. Φτου, φτου να μη μας ματιάξουμε

Λοιπόν Φώτιε βλέπω ότι οι απόψεις σου είναι συγκροτημένες και αποφεύγεις τον φανατισμό.

Θέλω να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις:

Ο χριστιανισμός στον οποίον πιστεύεις είναι ο ίδιος που πιστεύουν οι υπόλοιποι χριστιανοί;

Πως βλέπεις την στάση της εκκλησίας στα θέματα της ελευθερίας στην θρησκευτική και εσωτεριστική αναζήτηση;

Μπορούν να συνυπάρξουν διαφορετικές θρησκείες χωρίς να χαθεί η εθνική ενότητα;

Στον Ιάσονα θέλω να πω ότι θα προτιμούσα να μου γράφει τις απόψεις του και όχι απόψεις άλλων μέσω ρητών και ποιημάτων. Την φανατική στάση του Χρυσόστομου ενάντια στους εθνικούς την γνωρίζω, την στάση του Παλαμά την γνωρίζω αλλά αυτό δεν με βοηθάει να καταλάβω τις δικές σου θέσεις. Ο Χρυσόστομος δεν τα έβαζε μόνο με τους Έλληνες, τα έβαζε με όλες τις υπόλοιπες θρησκείες, τις οποίες θεωρούσε όλες ειδωλολατρικές. Διαφωνώ με τον τρόπο που επέλεξε να αντιμετωπίσει τις άλλες θρησκείες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο χριστιανισμός ξεκίνησε ως αντίπαλος των εθνικών. Δεν είχε ως αποστολή να εξαφανίσει τον Ελληνισμό αλλά όλες τις υπόλοιπες θρησκείες, πέραν του Χριστιανισμού.

Μία ερώτηση θέλω να σου κάνω. Αν κάποιος αγαπάει και σέβεται την ελληνική παράδοση και φιλοσοφία αλλά προτιμάει να είναι χριστιανός ως θρήσκευμα, σεβόμενος τις παραδόσεις των εθνικών, είναι κατεκριτέος; Ποια είναι η στάση σου απέναντί του;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

dixΜέλος
10/10/2002, 20:42:53
Καλησπέρα φίλε Φώτιε και λοιποί φίλοι (Φώτιε με κόλλησες..)
Σεβαστές οι απόψεις σου και ακόμη καλύτερος ο τρόπος που τις παραθέτεις ασχέτως αν διαφωνώ κάθετα δεν θα ήθελα να αντιπαρατεθώ στις απόψεις σου (δεν έχουμε σκοπό να ανατρέψουμε τις προσωπικές μας πεποιθήσεις αλλά να διευκρινίσουμε σκοτεινά ζητήματα και την ιστορική παραπληροφόρηση και να ανταλλάξουμε απόψεις) αλλά θα καταθέσω μερικές ενστάσεις/απόψεις μου σχετικά με κάποια ιστορικά και θεολογικά ζητήματα.

Απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν την δολοφόνησε ο ίδιος, αλλά είναι πιθανόν (ΠΙΘΑΝΟΝ) ηθικός αυτουργός έστω και έμμεσα, λόγω του κλίματος που δημιουργούσε.
Στην προκειμένη περίπτωση ο Κύριλλος και να ήθελε δεν μπορούσε να το κάνει ο ίδιος αλλά η συγκεκριμένη ηθική αυτουργία που συντέλεσε είναι η χείριστη Ύβρη που μπορεί να υπάρξει διότι εκτός τον άδικο και φρικτό θάνατο ενός Σοφού ανθρώπου έμπλεξε κι άλλους «ανθρώπους» στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Γενικά δεν κατακρίνω τον Κύριλλο, τον «Χρυσόστομο», τον Θεοδόσιο, κλπ αλλά αυτό που είναι πίσω από αυτούς, αυτό που τους έκανε έτσι, τον ιουδαϊσμό-χριστιανσιμό-μωαμεθανισμό που με την ιδεολογία τους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ και καλύπτουν επίδοξους πνευματικούς δικτάτορες, δολοφόνους κ.ο.κ., δεν αμφιλέγω ότι ΠΙΘΑΝΟΝ πίσω από τις σελίδες της βίβλου να κρύβονται σοφές ή ανώτερες ιδέες αλλά είναι δυνατόν τότε μια τέτοιου είδους μυστηριακή θρησκεία να «χωνευτεί» από αμόρφωτους και κουρελήδες ???
Και ο Φωτισμένος Σακυαμούνι είπε ΥΠΕΡΟΧΕΣ παραβολές και Σοφίες και ποτέ οι οπαδοί του δεν ήταν βίαιοι ούτε προσπάθησαν να προσηλυτίσουν ΚΑΝΕΝΑΝ, και μόνο στους δικούς μας δύο αιώνες όταν ήρθαν σε επαφή με τους ισλαμιστές «ξέπεσαν».
Γιατί λοιπόν η «ανώτερη θρησκεία» κι ο «υιός του θεού» δεν μπόρεσαν να «καλμάρουν» την ανθρώπινη φύση κάτι που κατάφεραν άλλοι Σοφοί ??
Κι εδώ ρωτώ: Αν δεν γινόταν βίαιος προσηλυτισμός από τους χριστιανούς τι θα ήταν ο χριστιανισμός σήμερα ??? θα ήταν ή δεν θα ήταν μια εβραϊκή αίρεση ??

«Δεκαεννέα αιώνες πριν, ήσαστε μια αθώα, ανέμελη, παγανιστική φυλή. Λατρεύατε αναρίθμητους θεούς και θεές, τα πνεύματα του αέρα, των τρεχούμενων νερών και του δάσους. Νιώθατε αδιάντροπη περηφάνια στη ομορφιά των γυμνών σας κορμιών. Χαράζατε μορφές των θεών σας καθώς και του προκλητικού ανθρωπίνου σώματος. Γοητευόσαστε με τις μάχες στις πεδιάδες, στις αρένες και στα πολεμικά εδάφη. Πόλεμος και σκλαβιά αποτελούσαν καθιερωμένους θεσμούς στα κοινωνικά σας συστήματα. Διασκεδάζοντας στις βουνοπλαγιές και στις πεδιάδες της εξοχής, ασχοληθήκατε με τη θεώρηση του θαύματος και του μυστηρίου της ζωής και θέσατε τα θεμέλια της φυσικής επιστήμης και φιλοσοφίας. Είχατε μια ευγενική, αισθησιακή κουλτούρα, ανεπηρέαστη από τις όποιες ενοχλήσεις μιας κοινωνικής συνειδήσεως ή από οποιεσδήποτε συναισθηματικές αμφισβητήσεις περί ανθρώπινης ισότητας. Ποιος ξέρει ποιο μεγάλο και δοξασμένο πεπρωμένο θα ήταν δικό σας αν σας αφήναμε ήσυχους.Αλλά δεν σας αφήσαμε ήσυχους. Σας πήραμε από το χέρι και γκρεμίσαμε το όμορφο και ευγενικό οικοδόμημα που είχατε εγείρει, και αλλάξαμε ολόκληρη την πορεία της ιστορίας σας»
Φώτιε καταπληκτικό μήπως αλλαξοπίστησες ??
αν όχι κρίμα γιατί διαβλέπω ένα αξιόλογο παγανιστικό κομμάτι μέσα σου ...

Δεν αμφιλέγω ότι υπήρξαν διώξεις χριστιανών, με δύο παρατηρήσεις όμως:
- δεν είχαν ούτε κατά διάνοια το μέγεθος των διωγμών εναντίον των Ελλήνων
- ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ !!!
Ως γνωστόν οι χριστιανοί ήταν εναντίον της στράτευσης, εναντίον της ρωμαϊκής εξουσίας, εναντίον του πολιτισμού και πολύ λογικά η αυτοκρατορία αντέδρασε βλέποντας τον κίνδυνο της διάλυσης κάθε νομιμότητας και τον κίνδυνο των εισβολών από βαρβάρους. Και φαντάζομαι δεν θα αντιδρούσε με βίαιο τρόπο αν οι χριστιανοί δεν προσηλύτιζαν και προέτρεπαν στην ανυπακοή !
Όπως μπορείς να δεις και στο βυζάντιο οι χριστιανοί δεν στρατευόντουσαν και αρκετοί προτιμούσαν και τον μοναχισμό (υπολογίζεται ότι η μοναχοί κατά την άλωση ήταν γύρω στις 300.000 !!! τσάμπα φαί, περιουσία, προνόμια και άλλα καλά που τους έδινε η θεοκρατία – επίσης πολύ μεγάλη αύξηση είχαν κι οι ευνούχοι (!!) μια κι αυτοί δέχονταν πάμπολλα προνόμια ...) οπότε την φύλαξη των συνόρων είχαν αναλάβει μισθοφόροι κι οι ακρίτες κι αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που καταλύθηκε το βυζάντιο από άλλους βαρβάρους.
Βέβαια δεν δικαιολογώ τους διωγμούς, αλίμονο ... αλλά ουδεμία σχέση έχουν με τους Έλληνες ! οι Έλληνες ΔΙΩΧΘΗΣΑΝ και ποτέ δεν δίωξαν ειδικά για θρησκευτικούς λόγους, ακόμη και στην παρακμή μας όταν ο Μ.Αλέξανδρος κατακτούσε άλλα έθνη του έδινε την ελευθερία να λατρεύουν τους θεούς τους !!!!

έχεις υπόψη σου πόσα εκατομμύρια νεκρούς (δεκάδες μήπως;) είχαν οι διωγμοί του Διοκλητιανού;
Όχι, πες μου βιβλιογραφία για να μάθω.

Είναι λογικό μετά από τόσους διωγμούς, αρκετοί χριστιανοί να είχαν οργή για τους διώκτες τους, αυτών και των προπάππων τους! Το ότι πίστευαν στο Χριστό δεν τους έκανε αυτόματα και Τέλειους!
Πες μου γιατί απορείς;

Απορώ γιατί οι διώκτες τους ήταν οι ρωμαίοι κι όχι οι Έλληνες !!! το μίσος όμως ήταν ενάντια στην Ελληνική σκέψη - την μόνη που μπορούσε να αντισταθεί στην ανατολίτικη δεισιδαιμονία με την φιλοσοφία και τον Ορθό Λόγο !

Πες μου βρε Βασίλη τι σημαίνει το ΙΧΘΥΣ, όταν οι χριστιανοί ήταν διωκόμενοι; Δεν φανερώνει την Ελληνικότητα των πρώτων βημάτων του Χριστιανισμού; Δεν ήταν από όσο ξέρω ΤΖΧΘΥΣ, (Τζεσουάχ ) αλλά ΙΧΘΥΣ (Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ).
Μόνο μια ερώτηση που πιστεύω είναι κι η απάντηση:
αστρολογικά τώρα λέμε ότι μπαίνουμε στην εποχή του Υδροχόου, πριν 2,000 χρόνια τι ήταν ... ??
Τώρα αν συμπίπτουν λέγεις, γράμματα είναι άλλο θέμα γιατί αν το αναγάγουμε σε σοφιστεία άκου κι αυτό για την ΔΕΗ και ΟΤΕ:
Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό Ούτε Tηλέφωνο Έχουμε !!!!!

Δεν ανέφερα την αδελφή σου Μαρία που της εδόθη αυτό το όνομα αλλά εννοούσα τον Σαούλ, Κηφάι, Μύριαμ κλπ που τους δόθηκαν αυτά τα ονόματα κι είναι ασέβεια να παραποιούνται ...

Επέτρεψέ μας λοιπόν, ως Έλληνες Χριστιανοί, να χρησιμοποιούμε την δική μας Γλώσσα, στην δική μας Πατρίδα, για την δική μας Θρησκεία!
Είναι ΑΠΛΟ!

Δεν θα αναφερθώ στο Έλληνας χριστιανός διότι προφανώς δίνουμε άλλες έννοιες στο Έλλην...
Είπες «δική μας θρησκεία» πως το εννοείς ??? αφού η μήτρα και τα σημαντικότερα ιερά σας βιβλία είναι ιουδαικά, αναφέρονται στους ιουδαίους και στα ΔΙΚΑ τους ήθη και έθιμα και δεύτερον γιατί μεταφράσατε επιλεκτικά τον Σαούλ, Κηφάϊ, Μύριαμ, Τσεζουάχ, Ιεχωβά και όλοι οι υπόλοιποι είναι στα εβραικά (Μωυσής, Κάιν, Εσθήρ, Ιουδήθ, και εκατοντάδες άλλα) ??? γιατί ?

Και βέβαια θα πεις τον Ιμπραήμ Θεόδωρο, αν έχει βαπτιστεί Χριστιανός και αυτό προτιμάει. Αλλιώς καταδεικνύεις ρατσισμό!
Αυτό είναι βαρύ και δεν κατάλαβες το υπονοούμενό μου αλλά έθεσες κι ένα άλλο σοβαρό θέμα την συνέχιση ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΣΜΟΥ !!! δηλαδή όποιος βαπτίζεται χριστιανός γίνεται αυτόματα Έλλην ??? αν είναι δυνατόν...
(ελπίζω να ξέρεις την διαφορά του Εθνισμού από τον Εθνικισμό ..)
Δηλαδή όταν θέλω να διατηρήσω την όποια ιδιαιτερότητά μου είμαι ρατσιστής ??
........................

Δεν είμαστε εχθροί, ούτε ανήκουμε σε στρατόπεδα, τουλάχιστον εγώ δεν το βλέπω έτσι.
Κι εγώ έτσι το βλέπω, η πολυπολιτισμικότητα πλέον είναι ο νέος τρόπος ζωής αρκεί να έχουμε ξεκάθαρες και τίμιες σχέσεις κι ο ένας δεν ενοχλεί τον άλλο.

Να ξανατονίσω δεν έχω τίποτα με τον Φώτιο ο οποίος με έναν δικό του τρόπο βλέπει την καλή και χρήσιμη πλευρά του χριστιανισμού αλλά με την επίσημη εκκλησία που συνεχίζει τους διωγμούς εναντίον των Ελλήνων κι όχι μόνο.

Καλό σας βράδυ.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
11/10/2002, 09:50:00

Καλημερίζω όλους τους συνομιλητές & αναγνώστες!
Σύννεφα μαζεύονται και ένα όμορφο φθινοπωρινό πρωινό αρχίζει!

Φίλε Θωθ, σε τιμάει το ενδιαφέρον σου και η αγάπη σου για την Ελλάδα.
Διαπιστώνω, καθότι νέος, πως αρκετοί συνομιλητές απαντούν ΟΤΑΝ θέλουν, ΟΠΟΥ θέλουν και ΑΝ θέλουν. (Ιάσονα πού είσαι; )

Θωθ μου έθεσες 2 σοβαρά ερωτήματα και 1 προσωπικό. Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε όλα.
Μπορούν να συνυπάρξουν διαφορετικές θρησκείες χωρίς να χαθεί η εθνική ενότητα;
Στην εποχή μας. Στην εποχή που όλα είναι ρευστά και μεταβάλλονται, καλείται ο άνθρωπος να καταδείξει την πνευματική του ωριμότητα. Ναι όλοι το βλέπουμε όλοι αναγνωρίζουμε αυτό που ανάφερε και ο Βασίλης-Πλωτίνος, πως βρισκόμαστε παγκόσμια σε μεταβατικό στάδιο. (Δεν νομίζω, τουλάχιστον εδώ, πως χρειάζεται επιχειρηματολογία γι’ αυτό).
Η ερώτησή σου φαίνεται απλή και θεωρητικά μπορούμε να απαντήσουμε ναι, (τι πιο φυσικό) μπορούν να συνυπάρξουν.
Σαν Έλληνες όμως και με την διαχρονική μας πείρα για τα «μεγαλεία» μας, πιστεύω πως πάντα υπάρχει ένας αστάθμητος χαοτικός συντελεστής.
Το Εγώ του Έλληνα!
Ο Ελληναράς!
Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει μια μειοψηφία φανατικών υποστηρικτών της Αρχαιοελληνικής λατρείας, άκαμπτων και επιθετικών σε μεγαλύτερο βαθμό από τους αντιστοίχους φανατικούς της χριστιανικού χώρου!
Εδώ θα αντιπαραθέσω στην «σοφιστεία» του Ντιξ περι 33% ενεργών χριστιανών στην Ελλάδα, πώς όχι φίλε και είναι αστείο να το λες. Γνωρίζω δεκάδες φίλους και συγγενείς που είναι χριστιανοί, αγαπούν τον Χριστό και δεν υπόγραψαν για τις ταυτότητες. Αυτό 33% βέβαια είναι ανησυχητικό, γιατί εμπεριέχει φανατικούς και άβουλους οπαδούς του Χριστιανισμού. Δηλαδή σε μεγάλο βαθμό επικίνδυνους (Εμπεριέχει είπα!).
Οι φανατικοί «αρχαιοέλληνες» έχουν, πέρα από τον φανατισμό τους, ένα άλλο ιδιαίτερα επικίνδυνο χαρακτηριστικό (πρόσεξε Βασίλη ), μια ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ απαξιωτική και άκρως υποτιμητική στάση προς όλους τους Έλληνες Χριστιανούς.
Το ποιο επικίνδυνο χαρακτηριστικό τους είναι η πεποίθηση και βεβαιότητά τους πως κάνουν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Υποτίμηση χτυπάει πάντα την «Αχίλλειο Πτέρνα» κάθε ανθρώπου.

ΤΟ ΕΓΩ του!

Εδώ ναι υπάρχει φόβος αν βρεθούν κατάλληλοι ηγετίσκοι (και από τις δύο πλευρές), να υπάρξει έντονη σύγκρουση.
Τουλάχιστον φίλε Βασίλη όσοι Έλληνες τιμάτε την Ελληνική Παράδοση θέλω να πιστεύω πως έχετε την ωριμότητα και την ανάλογη αυτογνωσία για τις πράξεις σας.

Πως βλέπεις την στάση της εκκλησίας στα θέματα της ελευθερίας στην θρησκευτική και εσωτεριστική αναζήτηση;
Την τελευταία δεκαετία η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, «οργανώθηκε» κατά κάποιο τρόπο, με την Επιτροπή ενάντια στις Αιρέσεις και τον αείμνηστο κ.Αλεβιζόπουλο, καθώς και διάφορες παραχριστιανικές οργανώσεις σκλήρυναν την στάση τους. Αυτό είναι «φυσική» αμυντική στάση απέναντι στο χώρο της εξουσίας που χάνουν. Ουσιαστικά δεν πιστεύω πως έχει πια την δύναμη να καθορίζει πολιτικές εξελίξεις. Στο σημείο αυτό χρόνο με το χρόνο «χάνει έδαφος»! Σίγουρα βλέπει στην πλειοψηφία της επιθετικά την κάθε κίνηση εσωτερισμού και αναζήτησης, αλλά πια δεν πιστεύω πως μπορεί να τις ελέγξει. Όπως συμφώνησα, είμαστε σε περίοδο «Κοσμικής Αλλαγής» και τα παλιά μας ρούχα μας στενεύουν !

Ο χριστιανισμός στον οποίον πιστεύεις είναι ο ίδιος που πιστεύουν οι υπόλοιποι χριστιανοί;
Ναι, αλίμονο, Ορθόδοξος Χριστιανός προσπαθώ να είμαι!

Βέβαια μετά από (20 τουλάχιστον) χρόνια πορείας στον Εσωτερισμό, προσπαθώ να μην στέκομαι στην εξωτερική λατρεία, αλλά να κάνω πράξη τα όσα πιστεύω. Εδώ έχει ένα δίκιο ο Βασίλης καθότι διακρίνω διαφορετικό Χριστό σε κάθε χριστιανό. Και ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ. Κάθε άνθρωπος ναι μεν πιστεύει στον ίδιο Θεάνθρωπο Λόγο Χριστό, αλλά τον προσεγγίζει με τον δικό διαφορετικό τρόπο! Άλλοι με περισσότερο συναισθηματισμό ή αφέλεια («Παναγίτσα, Χριστούλης»), άλλοι ως μπαμπά ή τροχονόμο, άλλοι ως Βασιλιά, Κριτή, Δικαστή ή Νομοθέτη. Οι περισσότεροι ως Σωτήρα και αρκετοί ως πρότυπο προς μίμηση!

Τι να σου πω Θωθ, εγώ τον «βλέπω» ως τον Ένα Λόγο τον Θείο Εαυτό κάθε ανθρώπου, το πρότυπο που όλοι θα γίνουμε στον δρόμο μας προς την Θέωση!

Πιστεύω να σου απάντησα

Χαιρετώ με Αγάπη (Όχι Βασίλη δεν σε ξέχασα )!

dixΜέλος
11/10/2002, 10:46:06
Φώτιε συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα είπες ... και να διορθώσω με την σειρά μου τό Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει μια μειοψηφία φανατικών υποστηρικτών της Αρχαιοελληνικής λατρείας, άκαμπτων και επιθετικών σε μεγαλύτερο βαθμό από τους αντιστοίχους φανατικούς της χριστιανικού χώρου! που όντως εν μέρει είναι σωστό αλλά λόγω των "ανωμάλων" προσωπικοτήτων που φαίνονται περισσότερο ίσως από τον χώρο αυτό προς τα έξω να μην παίρνει η μπάλα κι εμάς τους "αγνούς"
Γιατί ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο "θρησκειών" ή καλύτερα κοσμοθεωριών γιατί απλούστατα οι αληθινοί (*) Έλληνες ΠΟΤΕ δεν το έκαναν κι ούτε τώρα θα το κάνουν !
Η εριστικότητα κι ίσως ο φανατισμός που τυχών να διαφαίνεται κι από μένα καμιά φορά, χωρίς να υπάρχει τέτοια πρόθεση βέβαια, έχει να κάνει με την "μάχη" που δίνουμε για τα συνταγματικά μας δικαιώματα του ελευθέρως θρησκεύειν αλλά και για την προστασία της πατρογονικής μας Κληρονομιάς όπου το υπουργείο Αφελληνισμού και λοιποί παράγοντες ή είναι ανίκανοι να προστατεύσουν ή επί τούτου εργάζονται, δηλαδή για την απαξίωσή Της και καταστροφή Της.

Τίποτε άλλο, ούτε εξουσία ούτε να διώξουμε τα μαύρα ράσα για να φέρουμε τις άσπρες χλαμύδες - όλα τα υπόλοιπα είναι κατακριτέα.

Κι οι μάχες που θα δοθούν θα είναι στα δικαστήρια (ελληνικά και ευρωπαικά) και στην πληροφόρηση του κόσμου μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια και ομόνοιας κι ουχί διχόνοιας.

Προφανώς απ'ότι βλέπεις αν εμείς ήμασταν στις θέσεις των αντιστοίχων σημερινών ταγών (και ιδιάιτερα εσύ) δεν θα υπήρχε πρόβλημα ! κι αυτό πρέπει να μας κάνει αμφοτέρους πιο δυναμικούς και ενωμένυς εναντίον της μισαλλοδοξίας, της διαφθοράς και της μη ανοχής σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του κθενός. Η συνοχή έρχεται από την αμοιβαία κτανόηση.

Αν δεν τα πούμε καλό σαββατοκύριακο.

(*) Η έννοια που δίνω στο Έλλην όπως έχω ξαναπεί είναι η αυθεντική των προγόνων μας που όταν έλεγαν ότι είναι Έλληνες ο άλλος καταλάβαινε ποιά ήταν η κσομοθεώρησή τους, ποιά η παιδεία τους, ποιά τα ήθη τους κλπ κι όχι η σημερινή εθνολογική.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
11/10/2002, 11:15:09
Μπορεί μήπως κάποιος να εξηγήσει τι σημαίνει Μέλος 1ης ΒΑθμίδας κλπ.?

Φίλε Βασίλη-Ντίξ, εκτός από Χριστιανός Ορθόδοξος στην ταυτότητα έχεις και το όνομα ενός εκ των τριών Μεγάλων Ιεραρχών της Χριστιανοσύνης!

Μήπως μας.... κρύβεις κάτι

dixΜέλος
11/10/2002, 14:19:19
Φώτιε κρύβε λόγια ...

Και κάτι γρήγορο σχετικά με αυτό που είπες Ουσιαστικά δεν πιστεύω πως έχει πια την δύναμη να καθορίζει πολιτικές εξελίξεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/10/2002
«Θλιβερές υποκλίσεις»
http://www.enet.gr/online/online_p1_text.jsp?c=112&id=18563696

«Θα επιδιώξουν επιτέλους οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να ρυθμίσουν και εκσυγχρονίσουν τις σχέσεις του κράτους με την Εκκλησία ή θα εξακολουθήσουν να υποκλίνονται στον κ. Χριστόδουλο;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για την απόφαση των ιεραρχών να προωθήσουν δικούς τους ανθρώπους στην πολιτική. Παρατήρησε επίσης ότι το θέαμα των υποψηφίων που εκλιπαρούν τη στήριξη του αρχιεπισκόπου είναι θλιβερό.΄

Και πάλι καλό ΠΣΚ

12/02/2011, 08:54:15
quote:
Ομως δεν κανω αγωνα να ξαναζησω αυτα που εζησα.Να τα εξηγησω
επιστημονικα αγωνιζομαι.

Αγαπητέ φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Ξέρω πως όταν κάποιος βιώσει ένα είδος ¨ελευθερίας¨, είναι πολύ δύσκολο να μην την σκέπτεται όταν όλη του την ζωή την πέρασε αλλα και την ζει μεσα σε μια ¨φυλακή¨.

Το ότι ξέρεις ότι υπάρχει αυτή η ¨ελευθερία¨… όχι νοητικά ή λογικά, αλλα από άμεση ¨εμπειρία¨… τότε είναι δύσκολο να μην την αναζητείς ξανά.

Η επιστημονική εξήγηση χρειάζεται ένα αντικείμενο παρατήρησης και σε αυτή την περίπτωση ο παρατηρητής και το αντικείμενο της παρατήρησης είναι το ίδιο.

Έτσι η ¨επιστημονική απόδειξη¨ βρίσκεται μεσα στον καθένα από εμάς! Δεν υπάρχει απόδειξη αυτου που έζησες στους άλλους, παρά μόνο προτροπή για την αναζήτηση της απόδειξης μεσα τους.

quote:
Δεν μπορώ να τα ξαναζησω,αιχμαλωτος των
υποχρεωσεων ων.

Οι υποχρεώσεις δεν είμαστε Εμείς. Το να είμαστε συνειδητά παρών δεν μας εμποδίζει να εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας.

Η φυλακή είναι η ταύτιση με τις υποχρεώσεις και με όλα αυτά τα οποία δεν Είμαστε ως αυτό που Είμαστε.

Ανέφερες στο πρώτο σου μήνυμα την «Λερναία Ύδρα μεσα στο μυαλό μου»… φωνές που τσακώνονται για το ποιος έχει το δίκιο, φωνές που σε επικρίνουν και σε χλευάζουν, σε επευφημούν και σε δοξάζουν… φωνές με ακατάπαυστη φλυαρία..Όλα αυτά μεσα στο κεφάλι σου και όλα αυτά δεν ήσουν εσύ!

Το ίδιο είναι και τώρα εδώ! Όλοι μας είμαστε αυτές οι φωνές.. κάποιοι θα σε επικρίνουν και κάποιοι άλλοι θα σε επευφημήσουν.. Φασαρία, οχλαγωγία..Τώρα έχεις γίνει και εσύ μέρος αυτής της Λερναίας Ύδρας.. επειδή η παρουσία σου δεν συνοδεύεται από την σιωπηλή αίσθηση αυτου που Είσαι.

Τώρα είσαι μια φωνή ανάμεσα σε άλλες φωνές που προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι μια φωνή..φωνάζοντας!

«Ότι σε αυξάνει και ότι σε μειώνει είναι μια αυταπάτη. Στην σιωπή δεν υπάρχει κάποιος που μειώνεται η κάποιος που αυξάνεται».

Αυτά για τώρα.

Φιλικά.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 12/02/2011 10:01:55

12/02/2011, 15:43:27
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Παλι εσυ φιλε,ο ενας ο μοναδικος!!
Μακαρι να σε καταλαβαινουν και οι αλλοι
σε οτι λες.
Αλλα φευ...
Ειναι οι περισσοτεροι μεσα στη φυλακη.
Βλεπω τις θεσεις των αλλων φιλων στο
φορουμ και οδηγουμε στον ενα και μοναδικο
δρομο της γνωσης. την σιωπη!

Ναι ειμαι γνωστης της φυλακης,αλλα εχω και
τον φοβο,να μιλησω για αυτην.
Αν ηξεραν τα γουρουνια,στο χοιροτροφειο,οτι
προοριζονται για τροφη,θα επαναστατουσαν!
Αλλα πρεπει πρωτα,να το μαθουν...

Για την ωρα ειμαι πολυ ικανοποιημενος με την
γνωση της ελευθεριας του επεκεινα.
Εκει που πηγα απαξ και αρκουντως ενημερωτικα.
Εκτοτε η θεαση η προσωπικη ειναι εντελως
διαφορετικη απο οτι ηταν πριν.
Γουρουνοποιημενη δηλαδη.
Τωρα νοιωθω σαν το γουρουνι που ξερει τι θα
συμβει στα αλλα και δεν υπαρχει τροπος να τα
ενημερωσει.
Ετσι καθε φορα που μπαινει ο χασαπης στο χοιροστασιο
προσπαθει να τον αποφυγει.

Φυσικα μονο εσυ και ενας ακομη θα καταλαβετε αυτα
τα λογια.

Παντως φιλε ΥΠΗΡΕΤΗ ειναι τρομερο και βαρυ αυτο το
συναισθημα.Και ακομη πιο δυσκολο να μεταδοσεις ενα
ελαχιστο εστω τμημα σε αλλους.

Σιωπη λοιπον και ο σωζων εαυτον σωθηναι!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

12/02/2011, 16:07:32
quote:

[quote]Να τα εξηγησω επιστημονικα αγωνιζομαι.

"Ενιαία Άχρονη Μηχανική κατά τη θεωρία του Ψηφιδωτού Όντος", Ναούμ Ιωάννου Γκόσδας, εκδ. Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Βρες αυτό το βιβλίο & μελέτησέ το.

----------------------------------------------------------

Τι λες εσυ φιλε Ζιπ?
Να μην το εχω μελετησει?
Για εξυπναδα το ποσταρεις?

Τι ειναι αυτο στο βιβλιο που πρεπει να μελετησω εγω?
Το οτι αφαιρει απο την κινηση τον χρονο?
Αυθεραιτα αποφασιζει να στηριξει μια θεωρια σε αυτο
ακριβως,σε αυτη την αφαιρεση.
Ναι,κι ανα δεν ειναι ετσι?
Θεωρια ειναι,οπως και αυτο που διατυπωσα πιο πανω.
Και λοιπον?
Και ο Γκοσδας σε φιλοσοφικο βαθρο παταει και καθε
φυσικος που σεβεται τον εαυτο του.

Ειναι η διαφωνια μας Ζιπ τεχνοκρατικη?
Αν ναι τοτε διαφωνουμε καθετως.
Δεν ειμαι τεχνοκρατης φυσικος,αλλα οραματιστης φυσικος.
Ο Αινσταιν ελεγε οτι φανταζεται τον εαυτο του πανω σε
ενα φωτονιο να κοβει βολτες στο συμπαν.Επειδηβ το ελεγε ο Αινσταιν ολοι να τρεξουν να υποκλιθουν στην γνωση του Μεγαλου.

Εγω ο ασημος Νικομαχος λεω κατι και θα τρεξουν ολοι να
λοιδωρησουν.Ομως το λεω.

Εγω λοιπον φανταζομαι τον εαυτο μου να καβαλαει ενα ζευγος
κβαντων και να περιδιαβαινει στο συμπαν χωρισμενος στα δυο
και καθε κομματι να ειναι πιστο αντιγραφο του αλλου και οτι
βλεπει το ενα το ξερει ηδη και το αλλο.Ετσι καλυπτω πιο γρηγορα
και πιο ποιοτικα το συμπαν απο τον Μεγαλο!!

Δεν εχω καθε δικαιωμα Ζιπ να σκεπτομαι ετσι?
Δεν εχεις καθε δικαιωμα Ζιπ να διαφωνεις με αυτο?
Ναι εχεις και εχω.
Δικαιωμα να ειρωνευεσαι και να ειρωνευομαι δεν εχουμε!!

Κρατα εσυ τον τεχνοκρατικο χαρακτηρα της φυσικης επιστημης
και σεβασου σε μενα τον φευγατο χαρακτηρα της.

Οσον αφορα για το θεμα των βιωματικων εμπειριων δεν θα
ξαναμιλησω.Μπορειτε να λετε οτι νομιζετε.

Και για σενα Πλατωνα

Αλλα αντ αλλα και της Παρασκευης το γαλα.
Αυτο λεει μια γιαγια εδω στην παραλια 95 χρονων που δεν
μιλα καθαρα και τι ρωταμε τι ειπες θεια καθε φορα που μας
απευθυνει το λογο.
Ισως φταει η επι μακρον παραμονη στο εξωτερικο που μας κανει
να σκεπτομαστε σε ξενη γλωσσα και να χανουμε καμμια φορα τα
νοηματα της δικης μας.
Παντα φιλοι,ετσι?
Και με σενα Ζιπ.ετσι?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

12/02/2011, 16:08:52
quote:

[quote]Να τα εξηγησω επιστημονικα αγωνιζομαι.

"Ενιαία Άχρονη Μηχανική κατά τη θεωρία του Ψηφιδωτού Όντος", Ναούμ Ιωάννου Γκόσδας, εκδ. Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Βρες αυτό το βιβλίο & μελέτησέ το.

----------------------------------------------------------

Τι λες εσυ φιλε Ζιπ?
Να μην το εχω μελετησει?
Για εξυπναδα το ποσταρεις?

Τι ειναι αυτο στο βιβλιο που πρεπει να μελετησω εγω?
Το οτι αφαιρει απο την κινηση τον χρονο?
Αυθεραιτα αποφασιζει να στηριξει μια θεωρια σε αυτο
ακριβως,σε αυτη την αφαιρεση.
Ναι,κι ανα δεν ειναι ετσι?
Θεωρια ειναι,οπως και αυτο που διατυπωσα πιο πανω.
Και λοιπον?
Και ο Γκοσδας σε φιλοσοφικο βαθρο παταει και καθε
φυσικος που σεβεται τον εαυτο του.

Ειναι η διαφωνια μας Ζιπ τεχνοκρατικη?
Αν ναι τοτε διαφωνουμε καθετως.
Δεν ειμαι τεχνοκρατης φυσικος,αλλα οραματιστης φυσικος.
Ο Αινσταιν ελεγε οτι φανταζεται τον εαυτο του πανω σε
ενα φωτονιο να κοβει βολτες στο συμπαν.Επειδηβ το ελεγε ο Αινσταιν ολοι να τρεξουν να υποκλιθουν στην γνωση του Μεγαλου.

Εγω ο ασημος Νικομαχος λεω κατι και θα τρεξουν ολοι να
λοιδωρησουν.Ομως το λεω.

Εγω λοιπον φανταζομαι τον εαυτο μου να καβαλαει ενα ζευγος
κβαντων και να περιδιαβαινει στο συμπαν χωρισμενος στα δυο
και καθε κομματι να ειναι πιστο αντιγραφο του αλλου και οτι
βλεπει το ενα το ξερει ηδη και το αλλο.Ετσι καλυπτω πιο γρηγορα
και πιο ποιοτικα το συμπαν απο τον Μεγαλο!!

Δεν εχω καθε δικαιωμα Ζιπ να σκεπτομαι ετσι?
Δεν εχεις καθε δικαιωμα Ζιπ να διαφωνεις με αυτο?
Ναι εχεις και εχω.
Δικαιωμα να ειρωνευεσαι και να ειρωνευομαι δεν εχουμε!!

Κρατα εσυ τον τεχνοκρατικο χαρακτηρα της φυσικης επιστημης
και σεβασου σε μενα τον φευγατο χαρακτηρα της.

Οσον αφορα για το θεμα των βιωματικων εμπειριων δεν θα
ξαναμιλησω.Μπορειτε να λετε οτι νομιζετε.

Και για σενα Πλατωνα

Αλλα αντ αλλα και της Παρασκευης το γαλα.
Αυτο λεει μια γιαγια εδω στην παραλια 95 χρονων που δεν
μιλα καθαρα και τι ρωταμε τι ειπες θεια καθε φορα που μας
απευθυνει το λογο.
Ισως φταει η επι μακρον παραμονη στο εξωτερικο που μας κανει
να σκεπτομαστε σε ξενη γλωσσα και να χανουμε καμμια φορα τα
νοηματα της δικης μας.
Παντα φιλοι,ετσι?
Και με σενα Ζιπ.ετσι?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

12/02/2011, 16:12:56
Μπηκε δυο φορες.
Με συγχωρειτε!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

12/02/2011, 16:46:30
Συμβαίνει αυτό, μπορείς όμως να το διαγράψεις μέσα στα πρώτα 15 λεπτά που έχει γίνει ποστ στο μήνυμα.

Συμφωνώ με τον Πλάτωνα και τον ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Υπάρχει αυτό που είναι και αυτό που δεν είναι. Τα "δεν είναι" δε με απασχολούν. Όπως είπε ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ η απόδειξη βρίσκεται στο βίωμα -και που πουθενά αλλού-.
Τα άλλα όλα είναι "μη οντα" είναι εκλογικεύσεις, θεωρίες και γενικά πράγματα άχρηστα για τη ζωή μας, πράγματα που δε συμβάλλουν στην ευτυχία μας, εκτός και αν μιλάμε για ευτυχία φυλακής, σε αυτή την ευτυχία μπορεί και να συμβάλλουν για κάποιους απο εμάς, όχι για εμένα.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια ξαναλέω.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/02/2011 16:47:17

12/02/2011, 16:53:18
Ντοτορε

Για να αντιληφθεις πληρως το νοημα της
φυλακης,πρεπει να λαβεις υπ οψιν και κατι
αλλο,εκτος απο τους τειχους γυρω-γυρω και
τα καγκελα.

τους ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 12/02/2011 16:56:57

12/02/2011, 17:46:46
Η φυλακή είναι ο νους. Αν βγεις απο αυτή κάνεις τον νου κατοικίδιο. Ρομποτάκι με τηλεκοντρόλ τον κάνεις. Πατάς "on" και ανοίγει πατάς "off" και κλείνει. Και όταν είναι "on" τον καβαλάς εσύ, όχι αυτός εσένα.

Δε ξέρω σε τι αναφέρεσαι όταν λες για δεσμοφύλακες. Ξαναλέω ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Για πες λοιπόν τι ορίζεις ως δεσμοφύλακα...

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/02/2011 17:56:44

12/02/2011, 17:50:06
Αγαπητέ φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

quote:
Σιωπη λοιπον και ο σωζων εαυτον σωθηναι!

Το να ζούμε στην σιωπή δεν σημαίνει και ότι δεν πρέπει να μιλάμε στους άλλους …Υπάρχει ένα ¨νόμος¨ που λέει ότι: «θα τιμωρηθείς για αυτά που είπες αλλα και για αυτά που έπρεπε να πει αλλα δεν είπες»

quote:
Τωρα νοιωθω σαν το γουρουνι που ξερει τι θα
συμβει στα αλλα και δεν υπαρχει τροπος να τα
ενημερωσει.
Ετσι καθε φορα που μπαινει ο χασαπης στο χοιροστασιο
προσπαθει να τον αποφυγει.

Ωραίο! Δεν σου κρύβω ότι γέλασα..παρόλο που είναι τραγικό.

quote:
Παντως φιλε ΥΠΗΡΕΤΗ ειναι τρομερο και βαρυ αυτο το
συναισθημα.Και ακομη πιο δυσκολο να μεταδοσεις ενα
ελαχιστο εστω τμημα σε αλλους.

Γνώμη μου είναι να παράγεις όσο πιο πολύ φως μπορείς μεσα σου.. με την έννοια της σιωπηλής καθαρής συνείδησης. Αυτό από μόνο του θα έχει μια λειτουργικότητα μεσα στα ¨περιφερικά¨ σκοτάδια.

Αυτά για τωρα..

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

12/02/2011, 18:03:30
Ντοτορε

Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια λες και ξαναλες.
Σωστο.
Θες ομως να μαθεις για τους δεσμοφυλακες!

Εξαρταται τι εννοει ο καθενας φυλακη.
Τι ειναι για σενα φυλακη?
Ο νους?
Τοτε δεσμοφυλακες ειναι οι σκεψεις.

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Αυτα για τωρα λες.
Θελω κι αλλα.Να επανελθεις με πολλα.
Και πες την αποψη σου για το ποια διαφορα
υπαρχει μεταξυ χοιροστασιου και ανθρωποτητας.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.