- Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ -8/12/08- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
διαφώνησαν ανοιχτά και σκανδαλωδώς με την συμφωνια αγωγών πετρελαίου
και φυσικού αερίου, απο Ρωσία μέσω Ελλάδας για Ευρώπη, καθως, έχουν
τους δικούς τους μέσω Τουρκιας, θα τους συνέφερε μια διαρκής πολιτική
κρίση στην Ελλάδα...
Κι αυτό, ώστε αν ειναι δυνατόν να μην αποδώσουν ή να γίνει δικη τους η
εκμετάλευση και χρήση αυτοί οι αγωγοί...
Ακόμη και κάποιος συνασπισμός κομμάτων στην εξουσία ή ένα αδύνατο κόμμα, να κάνει
αυτο που θέλουν αυτοί, θα τους βόλευε, να περάσουν τους δικούς τους αγωγούς και να απομονώσουν την Ρωσία..
Και φυσικά δεν θέλουν τη χώρα μας δυνατή και ισχυρή, οπότε και η νέα συμφωνία
με Κίνα, προκειμένου να γίνει μεσοδιακομιστικός σταθμός η χώρα μας για τις κινεζικες
εξαγωγές προς Ευρώπη τουλαχιστον...
Υπάρχουν οιλόγοι που να ζητούν την αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα οι αμερικάνοι...
Πολλοί λόγοι, μάλιστα...Δές τι έγινε με τα Σκόπια...
Αλλά το θέμα είναι αυτές οι κινητοποιήσεις οι πρόσφατες και συνεχιζόμενες κι
η διάσταση που του δίνεται δείχνουν δυσιολογικές, υπερβολικές ή στημένες,
απο δυο τρείς παράγοντες και συμφέροντα;
quote:
ΑίολοςΣωστά το έθεσες. Αλλά θεσπίζονται από τους πολλούς στο πολίτευμα της δημοκρατίας
Ποιους πολλούς? Συμμετέχεις εσύ, εγώ κι ο κάθε πολίτης σε θέσπιση νόμων? Μια περιορισμένη ελίτ τους θεσπίζει.
quote:
ΑίολοςΕδώ θα διαφωνήσω πάλι μαζί σου φίλε μου.
Μάλλον το αντίθετο της δημοκρατίας είναι η αναρχία...
Πρίν γίνει πολίτευμα ήταν κοινωνικοπολιτική θεωρία στο μυαλό του Σώλωνα.
Βρήκε προσοδοφόρο έδαφος (τα ήθη των τότε πολιτών) και την εφήρμοσε.
Κι' έγινε πολίτευμα.
Εάν ο αναρχισμός είχε εφαρμοστεί κάπου, δεν θα ήταν κοινωνικοπολιτική θεωρία, αλλά πολίτευμα.
Ξεχνάς από πού ξεκινήσαμε. Εγώ δεν υποστήριξα ότι η αναρχία είναι πολίτευμα, αλλά κοινωνικοπολιτική θεωρία/ιδεολογία και παρέθεσα επιγραμματικά το ιδεολογικό της πλαίσιο. Ούτε εξέτασα αν και κατά πόσο έχει εφαρμοστεί ο αναρχισμός στην οργάνωση της κοινωνίας.
quote:
ΑίολοςΤο χαρακτηριστικο της αθηναϊκής δημοκρατίας δεν ήταν η αμεσότητα, όπως μας παραμυθιάζουν οι καθηγητάδες, για να μας δείξουν ότι η "δημοκρατία" μας διαφέρει (κυρίως) στο άμεσο ή στο έμμεσο των επιλογών.
ΤΑ τρία κύρια χαρακτηριστικά της αθηναϊκής δημοκρατίας ήταν (δεν θα κουραστώ να το λέω): Η ισονομία, η ισοτιμία και η ισηγορία!!!
Δηλαδή η ενεργή συμμετοχή όλων των Αθηναίων πολιτών άνω τνω 20 ετών σ'αυτήν δεν είναι αμεσότητα? Ο Οστρακισμός δεν επιβεβαιώνει την αμεσότητα?
quote:
ΑίολοςΕ, όχι και αναρίθμητες...
Δεν γνωρίζω τίποτα για την πρώτη περίπτωση.
Για την δεύτερη θα σου πω ότι τα "σταγονίδια" του Αβέρωφ ήταν οι ΠΟΛΛΟΙ που έμειναν απ' έξω.
Και οι πολλοί έμειναν απ' έξω, με τον νόμο, τον επονομαζόμενο "στιγμιαίο", του "εθνάρχη" Κώσταρου, που απήλλαξε όλους τους συνεργάτες!
Ουδείς συνεργάτης δεν τιμωρήθηκε! Συνεργαζόντουσαν μετά με τον "εθνάρχη"!
Για ποιό ξεσκαρτάρισμα μιλάς; Τα 5-10 άτομα που κλείστηκαν μέσα και οι περισσότεροι μετά από λίγο ήταν έξω;
Εκ' των οποίων μόνον 2 είναι μέσα ακόμα κι αυτό επειδή το θέλουν. Δεν δέχονται χάρη.
Αυτοί ήταν ΟΛΟΙ οι χουντικοί;;; τα 5-10 άτομα;
Κι αυτοί φυλακίστηκαν διότι ήταν η μόνη περίοδος που δεν έτρωγαν οι πολιτικοί.
Ισως πρέπει ν' ανοίξω ένα τόπικ με τις περιόδους πριν, κατα την διάρκεια της επταετίας και την σημερινή, για να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις και να μαθαίνουν οι νεότεροι.Για την παρωδία δίκης του Παπανδρέου δεν χρειάζεται να πω και πολλά...
Σ' ένα παράνομο δικαστήριο (απαγορεύεται από το σύνταγμα η σύσταση ειδικών δικαστηρίων), με πρόεδρο τον κολλητό του Μητσοτάκη, με κατηγόρους βουλευτές της αριστεράς, λίαν προσφάτως αδελφοποιηθέντων με την δεξιά, και μάρτυρα κατηγορίας ένα κομματόσκυλο της ΝΔ, ε, τι να πω.
Και παρ' όλα αυτά, δεν καταδικάστηκε!
Αίολε ψειρίζεις τις περιπτώσεις(οι οποίες όσο παρωδίες και να ήταν επιβεβαιώνουν έναν λιγότερο ή περισσότερο καταδιωκτικό ρόλο της νέας εξουσίας) και χάνεις το γενικότερο νόημα. Σου θυμίζω ότι αρχικά υποστήριξα πως και αυτός που ανεβαίνει στην εξουσία κάποια στιγμη ανατρέπεται και εξουσιάζεται πράγμα για το οποίο υποθέτω συμφωνείς και στη συνέχεια υποστήριξα ότι συχνά στην ιστορία μία εξουσία καταδιώκει ή τιμωρεί την προηγούμενη. Σ'αυτό το δεύτερο ήταν η διαφωνία μας κι αν θες θα ψάξω παραδείγματα και θα τα δημοσιεύσω σε άλλη συζήτηση, αλλά σαφώς θα χρειαστώ χρόνο.
quote:
ΑίολοςΕάν ίσχυε αυτό που λές, τότε η κάθε κυβέρνηση θα έπρεπε να κλείνει την προηγούμενη μέσα.
Συμφωνεις;
Οχι. Δεν είπα ακριβώς αυτό και με τον όρο "εξουσία" δεν εννοώ αποκλειστικά τις σύγχρονες κυβερνήσεις όπως υποθέτεις. Αν με το καλό βρούμε χρόνο για νέο θέμα πάνω σ'αυτά θα παραθέσω περιπτώσεις.
quote:
ΑίολοςΕπομένως εφ' όσον ξεχωρίζουμε όλοι τι είναι δειλία, ξεχωρίζουμε και τι είναι ανδρεία. ...και αυτό: "Επίσης η ανδρεία είναι μια σχετική έννοια." ...δεν ισχύει ε;
Αυτό δεν το'πιασα![]()
quote:
ΑίολοςΑυτά προς το παρόν παιδιά!
Θα τα ξαναπούμε!
Any time body ![]()

Edited by - Agnostic on 20/12/2008 11:59:44
quote:Ποτέ δεν υποστήριξα ότι το πολίτευμά μας είναι δημοκρατία.
Ποιους πολλούς? Συμμετέχεις εσύ, εγώ κι ο κάθε πολίτης σε θέσπιση νόμων? Μια περιορισμένη ελίτ τους θεσπίζει.
Το αντίθετο μάλιστα!
Εσύ για δημοκρατία το περνάς;
quote:Κι εγώ υποστήριξα ότι και η δημοκρατία ήταν κοινωνικοπολιτική θεωρία/ιδεολογία στο κεφάλι του Σόλωνα, πριν γινει πολίτευμα.
Εγώ δεν υποστήριξα ότι η αναρχία είναι πολίτευμα, αλλά κοινωνικοπολιτική θεωρία/ιδεολογία και παρέθεσα επιγραμματικά το ιδεολογικό της πλαίσιο.
Το ότι το ένα εφαρμόστηκε και το άλλο όχι, δεν αναιρεί το ότι και οι δύο είναι κοινωνικοπολιτικές θεωρίες/ιδεολογίες, οι οποίες αποβλέπουν στην αρμονική συμβίωση των ανθρώπων και είναι συγκρίσιμες.
quote:Η αμεσότητα δεν είναι μία από τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν την δημοκρατία.
Δηλαδή η ενεργή συμμετοχή όλων των Αθηναίων πολιτών άνω τνω 20 ετών σ'αυτήν δεν είναι αμεσότητα? Ο Οστρακισμός δεν επιβεβαιώνει την αμεσότητα?
Και σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε δημοκρατία κι ας μην είναι άμεση. Δεν θα μπορούσε να είναι, λόγω πληθυσμού.
ΕΑΝ...
1. ...οι επιλεγμένοι μας, υφίσταντο πρώτοι τις συνέπειες των νόμων που ψηφιζουν για εμάς.
Θα είχαμε ισονομία.
2. ...το κράτος (πολιτεία), μάς συνέτρεχε όπως θα συνέτρεχε τον πρόεδρο τής δημοκρατίας.
Θα είχαμε ισοτιμία.
3. ...οι επιλεγμένοι μας, έλεγαν αυτά που θα λέγαμε εμείς στο κοινοβούλιο.
Θα είχαμε ισηγορία.
Και τα τρία αυτά μαζί, θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε "ισορροπία" ή άλλως "δικαιοσύνη"...![]()
Edited by - Αίολος on 20/12/2008 22:55:06
quote:Δεν εκλέγεται θέλεις να πεις. Οχι 'ανατρέπεται".
Σου θυμίζω ότι αρχικά υποστήριξα πως και αυτός που ανεβαίνει στην εξουσία κάποια στιγμη ανατρέπεται και εξουσιάζεται πράγμα για το οποίο υποθέτω συμφωνείς και στη συνέχεια υποστήριξα ότι συχνά στην ιστορία μία εξουσία καταδιώκει ή τιμωρεί την προηγούμενη. Σ'αυτό το δεύτερο ήταν η διαφωνία μας κι αν θες θα ψάξω παραδείγματα και θα τα δημοσιεύσω σε άλλη συζήτηση, αλλά σαφώς θα χρειαστώ χρόνο
Δηλαδή θέλεις να πεις, ότι ο Καραμανλής εξουσιάζει τον Παπανδρέου; Οτι θίγει τα συμφέροντα του;
...ή ο Α. Παπανδρέου, όταν ήταν κυβέρνηση, εξουσίαζε τον Μητσοτάκη;;; Εθιγε δηλαδή τα συμφέροντά του επίσης;;;
Δεν νομίζω ε;
Το ότι θα ψάξεις φίλε μου, να βρείς παραδείγματα, σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις αρκετά για να στηρίξεις την γνώμη σου.
Και αν ψάξεις, να είσαι σίγουρος ότι αυτά που θα βρείς, θα είναι εξαιρέσεις και όχι κανόνας.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να μπούμε σ' αυτήν την διαδικασία.
Ολοι καταλαβαίνουν τι θέλουμε να πούμε.
Ετσι κι αλλοιώς η συγκεκριμένη διαφωνία (αν διαφωνούμε τελικά), δεν είναι ουσιώδης.
Και με την λέξη εξουσία δεν εννοώ μόνον τους πολιτικούς, αλλά κυρίως το χρήμα που τους ελέγχει.
Και το χρήμα σπανίως τούς βάζει να φαγωθούν μεταξύ τους.
Δεν υπάρχει λόγος...
Edited by - Αίολος on 20/12/2008 23:17:54
Αίολε , Αίολε, ήντα κάνεις;
Βασικά για να μην είμαι τελείως off topic , να γράψω και μια προτασούλα από το Ευαγγέλιο ( όχι θα σας άφηνα
).
"κατά το λαό και οι βασιλείς αυτού "*
Άντε, εγώ φεύγω πάλι τώρα, το ποιος πάει σε καλύτερο μέρος δεν το ξέρω, ούτε εσείς το ξέρετε, μόνο οι Θεοί γνωρίζουν...**
για αυτό καλές γιορτές , ευτυχισμένο το νέο έτος και να έχετε την υγειά σας, όλα τα άλλα είναι δεύτερα!
*αυτούς που μας αξίζει δηλαδή έχουμε...
σε όλα τα επίπεδα φυσικά!!!
**ελεύθερη απόδοση των τελευταίων φράσεων του Σωκράτη, πριν αρχίσει τα σφηνάκια με το κόνιο...(βλέπε απολογία Του)
-r

Καιρό έχουμε να τα πούμε και ακόμη περισσότερο να τα πιούμε!
Καλά έκανες και πέρασες.
Και καλά το λές...
Ότι μας αξίζει έχουμε.
Καλή χρονιά να έχεις κι' εσύ και η οικογένειά σου!
Γίνατε τρείς;;;![]()
![]()
quote:
ΑίολοςΠοτέ δεν υποστήριξα ότι το πολίτευμά μας είναι δημοκρατία.
Το αντίθετο μάλιστα!
Εσύ για δημοκρατία το περνάς;
Οχι.
quote:
ΑίολοςΚι εγώ υποστήριξα ότι και η δημοκρατία ήταν κοινωνικοπολιτική θεωρία/ιδεολογία στο κεφάλι του Σόλωνα, πριν γινει πολίτευμα.
Το ότι το ένα εφαρμόστηκε και το άλλο όχι, δεν αναιρεί το ότι και οι δύο είναι κοινωνικοπολιτικές θεωρίες/ιδεολογίες, οι οποίες αποβλέπουν στην αρμονική συμβίωση των ανθρώπων και είναι συγκρίσιμες.
Δεν μπορώ να ξέρω τι είχε στο κεφάλι του ο Σόλων,αλλά ας πούμε ότι είναι έτσι. Σήμερα εφόσον εφαρμόζεται η δημοκρατία έστω και με την κοινοβουλευτική της μορφή, θεωρείται πολίτευμα.
Τουλάχιστον συμφωνούμε ότι ο αναρχισμός είναι κοινωνικοπολιτική ιδεολογία/θεωρία?
quote:
ΑίολοςΗ αμεσότητα δεν είναι μία από τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν την δημοκρατία.
Και σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε δημοκρατία κι ας μην είναι άμεση. Δεν θα μπορούσε να είναι, λόγω πληθυσμού.
Θα μπορούσαμε να είχαμε αμεσότητα αν ήταν διαφορετικά δομημένες οι κοινωνίες. Ουσιαστικά στα πλαίσια του αναρχισμού υποτίθεται ότι έτσι λειτουργούν οι ελεύθερες αυτοδοιηκούμενες κοινότητες οι οποίες δεν αποτελούν ένα κράτος 10.000.000 αλλά κάτι σαν σημερινό ελληνικό δήμο των 50.000 κατοίκων μέσο όρο. Τα μέλη τους συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση και τις αποφάσεις. Θεωρητικά αυτά πάντα.
quote:
ΑίολοςΔεν εκλέγεται θέλεις να πεις. Οχι 'ανατρέπεται".
Ανάλογα την περίπτωση. Είπα και πρηγουμένως νομίζω ότι με τον όρο εξουσία δεν εννοώ μόνο τις σύγχρονες εξουσίες, αλλά όλης της ιστορίας. Δηλαδή βασιλιάδες, αυτοκράτορες, μονάρχες κτλ
quote:
ΑίολοςΔηλαδή θέλεις να πεις, ότι ο Καραμανλής εξουσιάζει τον Παπανδρέου; Οτι θίγει τα συμφέροντα του;
...ή ο Α. Παπανδρέου, όταν ήταν κυβέρνηση, εξουσίαζε τον Μητσοτάκη;;; Εθιγε δηλαδή τα συμφέροντά του επίσης;;;
Δεν νομίζω ε;
.............
Και με την λέξη εξουσία δεν εννοώ μόνον τους πολιτικούς, αλλά κυρίως το χρήμα που τους ελέγχει.
Δεν υπάρχει λόγος...
Κόλλησες στο σήμερα και στο πρόσφατο παρελθόν ρε παιδί μου.![]()
Δεν ξέρω τι συμφέροντα θίγονται και αν υπάρχει παρασκήνιο καθώς και τι είδους παρασκήνιο. Αλλά όπως και να'χει αυτός που εκλέγεται είναι η εξουσία, κι όχι η αντιπολίτευση και τα λοιπά υποδεέστερα κόμματα.
quote:
ΑίολοςΤο ότι θα ψάξεις φίλε μου, να βρείς παραδείγματα, σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις αρκετά για να στηρίξεις την γνώμη σου.
Είπα θα ψάξω έτσι ώστε να υπάρχει μια συμαζεμμένη καταγραφή τους ρε συ Αίολε αλλά κι επειδή στο παρόν θέμα πληθώρα παραδειγμάτων θα ήταν περιττή. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχω τη σχετική γνώση από την οποία άντλησα το συμπερασμά μου. Εχουμε πάμπολλες περιπτώσεις ανατροπών, διώξεων, τιμωριών και εκτελέσεων από τις νέες εξουσίες εις βάρος των παλαιότερων και ανέφερα τρεις. Μπορείς να ξεκινήσεις τη μελέτη βυζαντινών αυτοκρατόρων για το πώς ανήλθαν στην εξουσία και πώς κατέληξαν πολλοί από αυτούς...

quote:
Αίολος: Δηλαδή θέλεις να πεις, ότι ο Καραμανλής εξουσιάζει τον Παπανδρέου; Οτι θίγει τα συμφέροντα του;
Δεν νομίζω ε;
.............
Δεν υπάρχει λόγος...
Παλιότερα υπήρχε μεγάλος φανατισμός μεταξύ των δύο κομμάτων η νοοτροπία οτι δέν υπάρχουν ιδεολογίες όλοι ίδιοι είναι τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να δημιουργείται, δηλαδή ο κόσμος επιτέλους άρχισε να βλέπει την πραγματικότητα.
Ο Α.Παπανδρέου έκανε επίσης τεράστια σκάνδαλα που τα εκμεταλλεύθηκε ο Μητσοτάκης προκειμένου να ανέβει στην εξουσία, αλλά λόγω της μεγάλης δημοτικότητας του Ανδρέα, του χρήματος που είχε σκορπίσει στον λαό και του πολιτικού φανατισμού κατάφερε να παραμείνει πολύ λίγο. Τα ίδια και μεγαλύτερα ακόμα σκάνδαλα της κυβέρνησης Καραμανλή σήμερα προσπαθεί να τα εκμεταλλευτεί με τον ίδιο τρόπο ο Γ.Παπανδρέου για να ανέβει στην εξουσία όπως δείχνουν τα πράγματα θα τα καταφέρει.
Αλλά η νοοτροπία που κυριαχεί σήμερα ... όλοι ίδιοι είναι ... έχει αρχίσει να δημιουργεί μεγάλα αδιέξοδα, η λύση θα είναι η δημιουργία νέων μεγάλων κομμάτων με πολιτική συνταξιοδότηση όλων των έως τώρα μεγάλων πολιτικών.
quote:Να με συγχωρείς ευλογημένε φίλε μου ΕΛΑΧΙΣΤΕ
**ελεύθερη απόδοση των τελευταίων φράσεων του Σωκράτη, πριν αρχίσει τα σφηνάκια με το κόνιο...(βλέπε απολογία Του)
Και αν δεν κάνω λάθος και δεν το έχεις διαβάσει, διάβασέ το!
Είναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!
Πάντα από τον ΚΑΚΤΟ ε;
Θα επανέλθω πριν την κοπανήσω για τις γιορτές (μέχρι αύριο δηλαδή)!
Edited by - Αίολος on 22/12/2008 14:12:46
γήπεδα, μου έδειξαν προσωπικά, τουλάχιστον, τι μου θύμιζαν
αυτοί οι κουκουλοφόροι, που λέγαμε, τις προηγούμενες μέρες...
Τους χούλιγκανς μου θύμισαν των γηπέδων...Αυτοί κάνουν τέτοιες
καταστροφές και αυτοι, φοράνε κουκούλες...Έχουν δε και την σχετική
προιστορία με την αστυνομια...
Τέτοια βιαιόητα απότομα και τόσο άνετα δειχνει ότι προέρχεται απο άτομα
που την ασκούν συχνά..Μόνο οι χούλιγκανς είναι σε διαρκή πόλεμο και μόνο
αυτοί ταιριάζουν τόσο ως αποτέλεσμα, με ότι έγινε τις προηογύμενες μέρες
σε όλη την Ελλάδα...
quote:Δεν διαφώνησα σ' αυτό φίλε μου.
Τουλάχιστον συμφωνούμε ότι ο αναρχισμός είναι κοινωνικοπολιτική ιδεολογία/θεωρία?
quote:Οχι μόνον θεωρητικά, αλλά και στην πράξη θα μπορούσε να εφαρμοστεί η αμεσότητα, μέσω του διαδικτύου.
Θα μπορούσαμε να είχαμε αμεσότητα αν ήταν διαφορετικά δομημένες οι κοινωνίες. Ουσιαστικά στα πλαίσια του αναρχισμού υποτίθεται ότι έτσι λειτουργούν οι ελεύθερες αυτοδοιηκούμενες κοινότητες οι οποίες δεν αποτελούν ένα κράτος 10.000.000 αλλά κάτι σαν σημερινό ελληνικό δήμο των 50.000 κατοίκων μέσο όρο. Τα μέλη τους συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση και τις αποφάσεις. Θεωρητικά αυτά πάντα.
Το δοκίμασε η Ελβετία λίαν προσφάτως, πιλοτικά μεν, σε ελάσσωνος σημασίας θέματα, αλλά πέτυχε δε!
Και σκέφτονται να εφαρμόσουν αυτό το σύστημα και στις εκλογές!
quote:Αυτός που εκλέγεται τον αποκαλούμε εξουσία και είναι εξουσία σε σχέση με 'μάς, αλλά πραγματική εξουσία είναι αυτοί προς όφελος των οποίων νομοθετούν τα ρεμάλια μας.
Αλλά όπως και να'χει αυτός που εκλέγεται είναι η εξουσία, κι όχι η αντιπολίτευση και τα λοιπά
Σωστά;
quote:Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η παραπλανητική και ανιστόριτη ορολογία (βυζάντιο κλπ).
Μπορείς να ξεκινήσεις τη μελέτη βυζαντινών αυτοκρατόρων για το πώς ανήλθαν στην εξουσία και πώς κατέληξαν πολλοί από αυτούς...
Ηταν Ρωμαϊκή αυτοκρατορία που εδιοικήτο σύμφωνα με τις χριστιανικές επιταγές...
Εχω ρίξει μία ματιά στην ιστορία τους και μπορώ να σε πληροφορήσω ότι υπήρξαν περίοδοι που κάθε 1-2-3 χρόνια άλλαζε αυτοκράτορας. Καθάριζε ο ένας τον άλλον. Πολιτισμός...
Με την μόνη διαφορά, ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εξουσία, δηλαδή το ιερατείο που είχε συγκεντρώσει όλο το χρήμα, δεν είχε ανάλογες περιπέτειες...
Και εξ αιτίας της συσσώρευσης του χρήματος από αυτά τα παράσιτα, εκφυλίστηκε και κατέρρευσε η αυτοκρατορία τους.
Μην μου πεις ότι δεν σου θυμίζει κάτι αυτό ε;
Τέλος πάντων, είναι μακριές αυτές οι συζητήσεις και δεν μπορεί να καλυφθεί το θέμα σε δυο σελίδες.
Σιγά-σιγά, κι αποσπασματικά...
quote:Ολοι ίδιοι είναι ρε σνούπι, διότι όλο τους ίδιους ψηφίζουμε, σαν ηλίθιοι!
snoopy
Αλλά η νοοτροπία που κυριαχεί σήμερα ... όλοι ίδιοι είναι ... έχει αρχίσει να δημιουργεί μεγάλα αδιέξοδα, η λύση θα είναι η δημιουργία νέων μεγάλων κομμάτων με πολιτική συνταξιοδότηση όλων των έως τώρα μεγάλων πολιτικών.
Σας εύχομαι καλές γιορτές και καλή χρονιά, με την υφέρπουσα ελπίδα ότι τον καινούργιο χρόνο, δεν θα υπάρχει κανένα από τα 300 ρεμάλια στο κοινοβούλιό ΜΑΣ!![]()
![]()
![]()
![]()
Edited by - Αίολος on 22/12/2008 17:41:45
Ολοι μας φαντάζομαι είδαμε 500 (που λέει ο λόγος) ματατζήδες να φυλάνε το δέντρο στο συνταγμα.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;
ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΑΥΤΟΙ ΦΥΛΑΓΑΝ ΕΝΑ ΚΟΛΟΔΕΝΤΡΟ;;;;
ΕΛΕΟΣ!!!
Η ηλιθιότητα και η πρόκληση έχουν κάποιο όριο συμπολίτες!
quote:
Συμφωνώ μαζί σου χρειάζονται ριζικές αλλαγές .
quote:
ΑίολοςΟχι μόνον θεωρητικά, αλλά και στην πράξη θα μπορούσε να εφαρμοστεί η αμεσότητα, μέσω του διαδικτύου.
Πράγματι το διαδίκτυο και γενικότερα η εξέλιξη της τεχνολογίας θα μπορούσε να επιτρέψει τέτοιους αυτοματισμούς και αμεσότητα σε κοινωνικές διαδικασίες.
quote:
ΑίολοςΑυτός που εκλέγεται τον αποκαλούμε εξουσία και είναι εξουσία σε σχέση με 'μάς, αλλά πραγματική εξουσία είναι αυτοί προς όφελος των οποίων νομοθετούν τα ρεμάλια μας.
Σωστά;
Ουσιαστικά στιγματίζεις τους παρασκηνιακούς εμπλεκόμενους οι οποίοι επωφελούνται από μέτρα των πολιτικών και θα έλεγα ότι κάπως έτσι είναι.
quote:
Αίολος
Ολοι μας φαντάζομαι είδαμε 500 (που λέει ο λόγος) ματατζήδες να φυλάνε το δέντρο στο συνταγμα.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΑΥΤΟΙ ΦΥΛΑΓΑΝ ΕΝΑ ΚΟΛΟΔΕΝΤΡΟ;;;;
ΕΛΕΟΣ!!!
Συμφωνώ μαζί σου Αίολε και νομίζω ότι η πράξη τους αυτή μπορεί να εξηγηθεί σε δύο επίπεδα..
1) Στο ιδεατό. Δηλαδή το χριστουγεννιάτικο δέντρο υποτιθεται ότι αποτελεί σύμβολο της γιορτινής Αθήνας με μηνύματα (υποκριτικά ή μη) να λανθάνουν σε αυτό(π.χ. αγάπη, ευτυχία, συμπόνοια και τα σχετικά..). Θα ήταν πλήγμα για την γιορτινή πόλη να καταστραφεί το γιορτινό της σύμβολο για δεύτερη φορά, οπότε δώθηκε η σχετική εντολή υπεράσπισής του από τους ΜΑΤατζήδες. Προσωπικά δεν αποδέχομαι την συγκεκριμένη συμβολική ερμηνεία του χριστουγεννιάτικου δεντρου και των Χριστουγέννων γενικότερα θεωρώντας την όλη φάση κυριολεκτικά εμποροπανήγυρη, αλλά οι περισσότεροι απ'οτι φάινεται την αποδέχονται.
2) Στο πρακτικό. Είναι ευκολότερο να διαφυλάξεις ένα πολύ περιορισμένο σημείο όπως ένα δέντρο και το περίβλημά του, παρά τις αχανείς περιουσίες πολιτών κατά μήκος πολυάριθμων δρόμων και οικοδομικών τετραγώνων της Αθήνας.
Τι ψάχνεις τώρα να βρεις βρε Αίολε![]()

Το δέντρο μπορεί να κρύβει τεράστιους συμβολισμούς αλλά φτιάχτηκε προσωρινά για 10 μέρες μετά θα εξαφανιστεί, πρώτα κοιτάμε κάτι που είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου η διασκέδαση περνάει σε δεύτερη μοίρα.
quote:
...θυμήθηκα κάτι και θα σκάσω αν δεν το σχολιάσω ρε παιδιά.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΑΥΤΟΙ ΦΥΛΑΓΑΝ ΕΝΑ ΚΟΛΟΔΕΝΤΡΟ;;;;
ΕΛΕΟΣ!!!
Η ηλιθιότητα και η πρόκληση έχουν κάποιο όριο συμπολίτες!
Καλά Χριστούγεννα!

ps. Τώρα που την ξαναβλέπω θα μπορούσε να γίνει μια πολύ ωραία χριστουγεννιάτικη καρτούλα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 23/12/2008 13:13:12
μήμπως τους δόθηκε η εντολή να μην πειράξουν ούτε έναν κουκουλοφόρο; λέω εγώ τώρα
μήμπως πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι πρέπει να ψηφίζουμε με βάση το κοινό καλό και όχι με βάση την θέση στο δημόσιο που μας έταξαν; λέω εγώ τώρα
μήμπως;
quote:
Agnostic:
Ισως να μην το νόμιζες αν γυναίκα αστυνομικός φρουρός αρχηγού Κράτους σου εμπιστευόταν την τσαντα με το γεμάτο πιστόλι της να της την προσέχεις για να πάει για clubbing όπως μου έχει συμβεί εμένα!
Tι να σχολιάσει κανείς?.................
quote:
Υπάρχουν αναρίθμητες περιπτώσεις που οι νεοφερμένοι στην εξουσία ειτε κατεδίωξαν είτε τιμώρησαν τους προηγούμενους εξουσιαστές, ανεξάρτητα από τη μορφή της εξουσίας του καθενός. Τρία παραδείγματα μου έρχονται αμέσως στο μυαλό από τη νεώτερη ελληνική ιστορία
Η "Δίκη των εξ" επί κυβέρνησης Κροκιδά.
Καλά τους κάνανε! ........η κυβέρνηση Κροκιδά είχε παραιτηθεί στις 12 Νοέμβριου υπό τις απειλές τις Αγγλίας για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων! Ο Πλαστήρας την έφερε στους Άγγλους! στις 15 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί! άγια τα κόκαλά του! "Οι μεγάλοι ένοχοι θα τιμωρηθούν" δήλωσε.......το πε και το κάνανε! ήσαν υπεύθυνοι γιατί με τις βλακείες τους πήραν στο λαιμό τους ένα ολόκληρο έθνος!
quote:
KERRY KING:
Θέλω να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου από το esoterica. Δυστυχώς αντιλαμβάνομαι γύρω μου ένα εθνικό μίσος να αναβιώνει και αυτή η κατάσταση αρχίζει και με τρομάζει. Βλέπω πως αρχίζει να με επιρρεάζει κι εμένα το όλο τριπακι του διχασμού και δεν έχω καμμία απολύτως διάθεση να μπω σε αυτή την διαδικασία.
Kακώς! απλά ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει δεν είναι κακό.......αρκεί να βρίσκεται εντός ορίων!
quote:
KERRY KING:
Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλα τα μέλη του esoterica για το ύφος που επέδειξα με τα ποστ μου τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Πιστεύω πως κάποιους τους εξόργισα και κάποιους ίσως να τους πρόσβαλα. Δεν είχα κανένα τέτοιο σκοπό, παρασύρθηκα κι εγώ απο τον παραλογισμό που βιώνει η ελληνική κοινωνία και και που κορυφώνεται τις μέρες που ζούμε... Θέλω να καταλάβετε πως το ύφος μου δεν έκρυβε καμμία πολιτική σκοπιμότητα μιας και δεν είμαι από τους ανθρώπους που περιμένουν άλλους να τους λύσουν τα προβλήματά τους. Είμαι πολιτικό ον και όχι πολιτικοποιημένο. Δυστυχώς όμως όλοι μας έχουμε συσωρευμενη οργή μέσα μας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και που δυστυχώς η οργή βρήκε πλέον τις κατάλληλες συνθήκες για να ξεσπασει. Το δυστύχημα είναι πως η οργή στρέφετε μεταξύ μας...Σας ζητώ για άλλη μια φορά συγνώμη, θα αρκεστώ πλέον σε άλλου είδους συζητήσεις και εύχομαι όλοι μας να δείξουμε συνέπεια και υπευθηνότητα στους δύσκολους καιρούς που θα βρούμε μπροστά μας και προπάντων να μην ξανακατρακυλίσουμε σε εποχές που μισούσε ο γείτονας τον γείτονα, ο αδελφός τον αδελφο...
Κάποιοι έχουμε παιδιά να μεγαλώσουμε και θέλω να πιστεύω πως όλοι μας κατά βάθος για το καλό των παιδιών μας αγωνιζόμαστε....
Μια χαρά ήταν το ύφος σου!......
Πάντως τα συνεχή γεγονότα δικαιώνουν τον αποθανόντα!
"Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο?"

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Πάντως τα συνεχή γεγονότα δικαιώνουν τον αποθανόντα!
"Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο?"
Kι αλλη ερωτηση "κρισεως"???
Δεν ξερεις την απαντηση?
Προφανως η "μαλ...κια" τους!