ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΕΡΙ ΕΙΡΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΠΕΡΙ ΕΙΡΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia38 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
19/11/2002, 22:49:13
Γειάσας φίλοι.Σήμερα είχα ευτυχώς λίγο παραπάνω χρόνο και ασχολήθηκα με το διάβασμα αρκετών θεμάτων στο forum, όπως αυτά της διαφωνίας περί του αν ήταν ο Χριστός Ελληνας, αν είχε παιδάκια κ.λ.π.
Οντας καινούργιο μέλος στο forum έχω αρχίσει ένα γενικό ψάξιμο για τα θέματα που αναφέρονται, τον τρόπο που διαπραγματεύονται οι απαντήσεις κ.λ.π. Με λύπη μου παρατήρησα την ειρωνία και τον κυνισμό με τον οποίο κάποια άτομα απευθύνονται σε θέματα ή απόψεις άλλων.
Προσωπικά θεωρώ ότι με αυτή τη στάση ξεφεύγουμε τελείως από το σκοπό που θέλω να ελπίζω ότι έχει τεθεί από αυτό το site.
Καλώ όσους ενδιαφέρονται για το θέμα να απαντήσουν σε αυτή μου την άποψη, κι αν παρόλα αυτά διαφωνίσουν, να το κάνουν με τρόπο που να μην προσβάλλει τον άλλο.

Αν κάποιος είναι πιο έξυπνος από κάποιον άλλο, ή αν έχει διαβάσει περισσότερα πάνω σε ένα θέμα, πιστεύω ότι θα του έχει χαρίσει την ταπεινώτητα της σοφίας και όχι την υπεροψία.

20/11/2002, 07:02:43
Αγαπητή Αμαλία είναι ορθή η παρατήρηση σου, δύσκολη όμως η αντιμετώπιση του φαινομένου. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι δεν συμμετέχουν για να "δώσουν" και να "πάρουν" γνωση, αλλά αρκούνται στο να απολαμβάνουν τα γραφώμενα τους..

"Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας"

thothΙδρυτικό Μέλος
20/11/2002, 09:15:06
Φίλη μας Αμαλία.

Συμφωνώντας με τον Συντονιστή "Πλωτίνο" θα ήθελα να σου πω ότι μέσα σε αυτόν τον κόσμο της δυαδικότητας που ζούμε υπάρχει πάντα μια σχετικότητα του καλού και του κακού, του ωραίου και του άσχημου, του αληθινού και του ψευδούς. Εμείς δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτά τα πλαίσια.

Αυτό όμως που πρέπει να διερευνήσεις είναι αν σε αυτό το forum υπάρχει "μέτρο". Γιατί το να κρατήσεις το "μέτρο" είναι μία από τις ανώτερες αρετές στην αρχαία σκέψη. Νομίζω ότι ακόμα (και ελπίζω για πολύ ακόμα) υπάρχει ένα "μέτρο" στο forum του Esoterica.gr. Συναντάς ακρότητες, συναντάς διαμάχες, συναντάς παρεξηγήσεις, συναντάς εγωισμούς και επιπολαιότητες αλλά συναντάς και συγχώρεση, συναντάς ανάγκη για διάλογο, συναντάς μόχθο για εύρεση της αλήθειας, συναντάς ανάγκη για συμμετοχή και προσφορά.

Κάνε και μία βόλτα σε καμιά δεκαριά άλλα παρόμοια forums (ή fora) και νομίζω ότι θα δεις μία ισχυρή έλλειψη μέτρου. Το να είμαστε Καλοί είναι πολύ δύσκολο, το να είμαστε όμως "σχετικά και συγκριτικά καλοί" το... παλεύουμε

Είμαστε ακόμα ζωντανοί...

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

20/11/2002, 09:31:33
καλημερίζω σας όλους.
Φίλε μου Ερμή Τρισμέγιστε, δε νομίζω ότι η φίλη μα Αμαλία, έδωσε μομφή σε εμάς τους Συντονιστές και τους Ιθύνοντες του Εsoterica.gr
Απλά εξέφρασε ένα παράπονο, το οποίο δεν είναι και η μόνη που το έχει, για το πώς κάποιοι αντιμετωπίζουν τους άλλους.

Αυτό δέν έχει να κάνει με ΕΜΑΣ, και το πώς διαχειριζόμαστε τα forums, αλλά έχει να κάνει με ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ (μέλη και συντονιστές) και για το τι στάση κρατούμε ακόμα και στην καθημερινή μας ζωή...

Φίλη μου Αμαλία, δυστυχός κάποιους ανθρώπους, δεν μπορείς να τους αλλάξεις, αλλα και γιατί να τούς αλλάξεις, όταν εκείνοι δεν αντιλαμβάνονται σε τι επίπεδα πέφτουν;;;

Φυσικά ο Τρισμέγιστος έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, για το τι επικρατεί σε κάποια άλλα forums... άστα να πάνε.
Αυτό εμάς δεν μας εφυσηχάζει αλλά πραγματικά προσπαθούμε για το καλύτερο...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

SilverwolfΜέλος
20/11/2002, 14:11:20
Agaphth Amalia, kai egw opws kai esy eimai kainoyrio melos. Dystyxws exeis dikio (opws kai oi syntonistes). Kai emena me enoxlei o tropos poy apantane polloi sta erwthmata h sxoliazoyn apanthseis alla einai gegonos oti h katastash se ayto to forum einai kata poly kalhterh apo'ti se osa alla exw episkeyei...
Einai ena para poly kalo forum. Den einai teleio alla apo oloys emas (melh, diaxeirhstes ktl) exartatai na to kanoyme kalhtero.
Den lew na "kateyoyme" sto epipedo aytwn twn an8rwpwn alla an otan kapoios feretai me ayto ton tropo epishmane toy eygenika oti se enoxlei o tropos poy apantaei h sxoliazei. Isws ekplageis eyxarista apo to apotelesma. (isws den doylepsei alla toylaxiston exeis prospa8hsei...)

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"

notis_29Μέλος
21/11/2002, 13:45:18
Αμαλία για σου.
Έχεις ανοίξει ένα θέμα περί ειρωνείας και άλλων δαιμονίων και αναφέρεσαι σε δύο συγκεκριμένα θέματα που σε ένα από αυτά έχω ενεργό ρόλο.

Στο μήνυμα σου αναφέρεις «Καλώ όσους ενδιαφέρονται για το θέμα να απαντήσουν σε αυτή μου την άποψη, κι αν παρόλα αυτά διαφωνήσουν, να το κάνουν με τρόπο που να μην προσβάλλει τον άλλο.»
Νομίζω πως αυτό που ζητάς είναι λίγο δύσκολο διότι από τα πρώτα μηνύματα που έχεις λάβει υπάρχουν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί περί ΕΠΙΠΕΔΟΥ των ατόμων που συμμετείχαν στα θέματα που αναφέρεις.

Ας προχωρήσω όμως στο κυρίως θέμα και ας φέρω την άποψη μου πάνω σε αυτό.

Η πραγματική ειρωνεία, πιστεύω πως βρίσκετε σε αυτούς που έχουν το θάρρος και το θράσος να χαρακτηρίζουν και να κάνουν κριτική, όταν οι ίδιοι στο παρελθών έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη μορφή ειρωνείας κατά πολύ χειρότερο τρόπο.
Την ειρωνεία θα μπορούσα να τη παρομοιάσω σαν μπούμερανκ που στη τελική φάση επανέρχεται στον κάτοχο του.

Θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση φίλη Αμαλία.
ΕΧΕΙΣ Διαβάσει ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΡΑΦΗ ΣΤΟ FORUMS???
Αν όχι κάντο και κάνε μια βόλτα και στα παλιά θέματα θα καταλάβεις πια είναι η πραγματική ειρωνεία. Εγώ δε μπορώ να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες διότι έχεις βάλει ένα όρο που θα πρέπει να το σεβαστώ.

Και τέλος θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όσους συνομιλητές νομίζουν ότι τους ειρωνεύτηκα.

21/11/2002, 15:06:04
[quote]
Φίλε Notis 29 αυτο που μου συνεστησες, μολις το έκανα. Διάβασα τους όρους (για τρίτη φορά απο τότε που έχω μπει στα forum) και εριξα μια ματιά στα δύο θέματα που ανέφερα.
Καταρχήν χαίρομαι και σε συγχαίρω, γιατί έχεις το στοιχειώδες "γνώθις αυτόν" για να αναγνωρίσεις την όποια σου συμμετοχή σ'αυτήν την ειρωνία, και το΄λέω αυτό με ΕΚΤΙΜΗΣΗ και οχι ειρωνία. Αν έχεις διαβάσει τις επόμενες παρατηρήσεις στα συγκεκριμένα θέματα, και κάποιες από τις προηγούμενες, θα δεις ότι έχω απόλυτο δίκιο, και σε κάποια σημεία, δε θεωρώ καν τη δική σου παρέμβαση ειρωνική.
Εξάλλου, σε ένα από τα δύο αυτά θέματα, διέκρινα από κάπου ειρωνία και για μένα. Πήρα λοιπόν μια βαθιά αναπνοή, κάπνισα δύο τσιγάρα και θα επιστρέψω στο συγκεκριμένο θέμα με μεγάλη (ομολογουμένως) προσπάθεια να μην πάρω κάτι προσωπικά, αλλά και να μη γίνω κι εγώ δεικτική.

Οσον αφορά λοιπόν το θέμα περί "ειρωνίας" που έχω ανοίξει, δεν το έκανα καθόλου τυχαία. Καταρχήν νομίζω ότι ουσιαστικότερο είναι να ασχολούμαστε με το πως απευθυνόμαστε στους άλλους και με το αν τους προσβάλλουμε με τα λεγόμενά μας (αν και τα λεγόμενά τους μπορεί κατά τη γνώμη μας να προσβάλλουν την αλήθεια που πιστεύουμε). Νομίζω ότι ο σκοπός των περισσοτέρων που συμμετέχουν στις συζητήσεις είναι να βρούνε την αλήθεια.
Η αλήθεια βρίσκεται παντού, δεν κρύβεται πίσω από δόγματα και κανένα δόγμα δεν μπορεί να μας την κρύψει γιατί βρίσκεται βαθιά φυλαγμένη στην καρδιά μας.Την καρδιά αυτή πρέπει να καθαρίσουμε. Οπως η εξώπορτα του παλιού σπιτιού δεν ανοίγει όταν χώμα και ξερά φύλλα έχουν σφηνώσει κάτω από το πλατύσκαλο της εισόδου, έτσι και η καρδιά δεν θα ανοίξει αν δεν την καθαρίσουμε. Το φως του ήλιου δε θα μπει και θα ζούμε στο σκοτάδι, νομίζοντας πως μόνο αυτό υπάρχει.
Ας ασχοληθούμε λοιπόν ο καθένας με την πόρτα μας.

22/11/2002, 14:37:16
FILOI MOU KALHSPERA.

NA LOIPON POU H FILH AMALIA ETHIXE ENA POLY POLY KAYTO THEMA AYTO THS SYBERIFORAS MESA STA FORUMS.
NOMIZW PWS XREIAZWTANE MIA TETIA FWNH.

OPWS KAI GIA TIS APANDHSEIS POU GINONDAI GIA TIS APANDHSEIS.

KALO THA EITAN AYTO TO FORUM NA TO BLEPOUN OLOI ...

EYXARISTW...

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

26/11/2002, 23:18:32
Καυτό το θέμα, αλλά σκούριασε και δεν το αντέχει ο διογκωμένος μου εγωισμός.
Μόνο 7 απαντήσεις σε θέμα που έγραψα ΕΓΩ;

Ελπίζω να το εμφάνισα στα φρέσκα με την "λίγο" εγωιστική παρέμβασή μου. Δε θα παρεξηγηθώ αν συνεχίσετε να το σνομπάρετε. (Ε! είμαι κι εγώ εδώ!)

κι εδώ βέβαια κολλάει η παρατήρηση "για τις απαντήσεις που γίνονται για τις απαντήσεις" και αφορά βέβαια εμένα...

Edited by - amalia on 26/11/2002 23:19:54

NiennaΝέο Μέλος
28/11/2002, 21:27:29
Εντάξει παιδιά τι να κάνουμε.Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν μάθει να διαλέγονται.Και επειδή είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά είναι λίγο δύσκολο να αλλάξουμε συνήθειες.Οπότε συνεχίζουμε όλοι την προσπάθεια βελτίωσης του εαυτού μας ελπίζοντας...
Επίσης ας μη ξεχνάμε ότι εκφραζόμαστε με γραπτό λόγο.Έτσι δεν μπορούμε να ακούσουμε τον τόνο της φωνής του καθενός.Γιατί ως γνωστόν συνήθως δεν πειράζει αυτό που λες αλλά ο τρόπος που το λες.Βέβαια κάποιοι καταφέρνουν να ειρωνευτούν υπέροχα και μέσω του γραπτού τους λόγου.
Και τέλος μερικοί μπερδεύουν το χιούμορ με την ειρωνία.Ε,ας προσπαθήσουμε να τα ξεχωρίσουμε εμείς.
Δεν βγάζω τον εαυτό μου από έξω για τα προηγούμενα.
Γεια

"ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ!!!"

tzoΜέλος
26/12/2002, 22:28:03
Geia sas!!

Amalia mou,mhn anhsyxeis gia to posoi apanthsan.Tha steilw egw to minima mou 6-7 fores na gemisei to forum
Anyway,ontws ayth h eirwnia kai to dithen yfaki,yparxei.
Eksallou pantou ginetai ayto,giati poly apla kapoioi theloun na milane,thelontas oloi oi alloi na symfwnoun me thn apopsh tous.Kai vevaia,den vgazw eksw ton eayto mou,giati kai egw mporei na to kanw kamia fora ayto,alla oxi epitides.

Ayto nomizw oti den prokeitai na papsei na ginetai (MHN ME PEI KANEIS APAISIODOKSH,THA PEI PSEMMATA)

Pantws,iparxoun kai atoma pou theloun diafwnisoun me thn apopsh kapoiou,alla den ekfrazontai swsta,me apotelesma h apadhsh na fainetai san eirwnia.

Yparxoun kai oi kseroles,pou eimai kai egw kamia fora,alla MONO asteieyomenh kserolas

Filia

28/12/2002, 16:06:20
Πάντως, δεν μπορώ να πω. Εχω συναντήσει και πολύ έξυπνα δείγματα ειρωνίας.
Αλλά έκανα την παρατήρηση όταν πρωτομπήκα στα forum γιατί αισθάνθηκα πως σε μερικές συζητήσεις έπεφτε πολύ ξύλο...

Πάντως, τώρα που έχω συνηθίσει μπορώ να πω ότι δε με χαλάει τελικά το γεγονός, γιατί όλοι μας λίγο - πολύ κρύβουμε έναν ρόμπα - εαυτό μέσα μας και πολλές φορές μας εξιτάρει να διαβάζουμε διαμάχες...
Αλλωστε θα ήταν πολύ ξενέρωτο το site

04/01/2003, 02:22:22
AMALIA DEN EXEIS DIKIO!!!(TROMERH H APANTISH MOY E??)
E...NA GELASOME KOMATI...(SIGA TA GELIA DILADI...)

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιο τό σύμπαν.......

04/01/2003, 20:26:19
Δεύτερη φορά εχεμβρόντησες...

Αλλά μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη και τα υπόλοιπα εκκατομύρια του δικηγόρου...

04/01/2003, 21:39:55
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ....

ΔΙΑΦΟΝΩ ΑΜΑΛΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

(ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ???????????)

ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΦΟΝΩ ......

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

08/12/2010, 19:49:33
δεστε τις παρακατω φωτογραφιες και πεστε μου ποιος ειναι ο πρωτος συνειρμος που κανει ο νους σας...

08/12/2010, 19:50:52
promitheus90Μέλος
08/12/2010, 19:52:21
Παίζει;;;;

08/12/2010, 20:23:29
Χιόνι (άρα νερό)
Δάση (άρα ατμόσφαιρα)

Εγω πάντως χθες που είχε ξαστεριά και καθαρή ατμόσφαιρα
πάλι "κόκκινον" τον είδα ...

Που έχουν αναρτηθεί αυτές οι φωτογραφίες ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 ?

08/12/2010, 20:41:28
Έλα ρε Αριστοτέλη, βγάλε μας από την περιέργεια….