ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βιβλικές Αμφισβητήσεις (Νο 1) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Βιβλικές Αμφισβητήσεις (Νο 1) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
25/09/2013, 22:00:27
quote:
panpam
Πορευτείτε, λοιπόν, και μαθητέψτε όλα τα έθνη βαφτίζοντας αυτούς στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος

Αυτά είναι φίλε panpam μεταγενέστερες προσθήκες, από τις πολλές που υπάρχουν στα ευαγγέλια, γιατί ο Ιησούς σύμφωνα με το κατά Ματθαίο, τους στέλνει να διδάξουν τα απολωλότα πρόβατα του Ισραήλ και να τα φέρουν στον ίσιο δρόμο. Οι Εβραίοι ενδιαφέρουν τον Ιησού, αυτούς θέλει να φέρη στον ίσιο δρόμο και να σώση, και δεν ενδιαφέρεται για τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Τούτους τοὺς δώδεκα ἀπέστειλεν ὁ Ἰησοῦς παραγγείλας αὐτοῖς λέγων· εἰς ὁδὸν ἐθνῶν μὴ ἀπέλθητε καὶ εἰς πόλιν Σαμαρειτῶν μὴ εἰσέλθητε· πορεύεσθε δὲ μᾶλλον πρὸς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου Ἰσραήλ. πορευόμενοι δὲ κηρύσσετε λέγοντες ὅτι ἤγγικεν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. Ματθ. 10,5-7

Ή μήπως είναι κι αυτό ψέματα όπως τα υπόλοιπα που έγραψα!

*

25/09/2013, 22:25:42
quote:
panpam
Εδώ τα μπερδεύεις μεγαλοπρεπώς – ο Μίθρα δεν θυσιάστηκε, θυσίαζε (ταύρους) – ξέρω ότι κυκλοφορεί το ότι ο Μίθρα θυσιάστηκε, είναι μπαρούφα. Θυσίαζε ταυρους, δεν ήταν ο ταύρος.

Μάλλον φίλε panpam πρέπει να διαβάσης Μιθραϊσμό. Άλλωστε έχει πολλές ομοιότητες με τη θρησκεία σου, αφού στην τελική της διαμόρφωση ενσωμάτωσε αρκετά στοιχεία του. Υπάρχουν ρωμαϊκές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Μίθρα γεννήθηκε σέ σπήλαιο, είχε 12 μαθητές, έκανε θαύματα και νεκραναστάσεις, και τέλος σταυρώθηκε, αναστήθηκε και ανέβηκε στους ουρανούς. Είναι τόσες οι ομοιότητες του Χριστιανισμού με τον Μιθραϊσμό από τον οποίο πήρε πολλά στοιχεία, που ο Τερτυλιανός προκειμένου να μετριάση τις εντυπώσεις μας διαβεβαίωνε πως ο Διάβολος χίλια χρόνια πριν από τον Ιησού, έκανε παρωδία τα λόγια του για να μειώσει τη δόξα του.

*

26/09/2013, 07:22:53
quote:

panpam

quote:
Επιβεβαιώνεις το μήνυμά μου, στο διπλανό θέμα.

...

τι σύμπτωση! κι εσύ!

Σαφώς ναι, επιβεβαιώνω ότι είσαι βλάκας και αναιδέστατος. Διαφορετικά θα είχες καταλάβει ότι το απαντητικό μήνυμά μου, σε... επιβεβαίωνε, ηλίθιε!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Γιαπέτ, τέτοια μηνύματα δεν δείχνουν διάθεση διαλόγου.

Επίσης, Σέσοστρι μην περιμένεις να μείνουν ασχολίαστα αυτά που γράφεις. Δεν πρόκειται να συμφωνήσω μαζί σου σε κάτι σε καμμιά άλλη περίπτωση πέρα από το εάν πράγματι πειστώ(και μόνο αυτό!).

26/09/2013, 08:19:05
Απαντώ. Κανείς δεν είπε πως λες ψέμματα. Απλώς έχεις λαθεμένη άποψη. Έχεις σκεφτεί μήπως υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος;

Είπες λοιπόν πως ο Ιησούς τους διέταξε να μην πάνε σε πόλεις των εθνών, και ότι τα περί κηρύγματος στα έθνη είναι μεταγενέστερες προσθήκες.

Κατά Ματθαίον 10
5 Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς και παρήγγειλεν εις αυτούς, λέγων· Εις οδόν εθνών μη υπάγητε, και εις πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθητε·
6 υπάγετε δε μάλλον προς τα πρόβατα τα απολωλότα του οίκου Ισραήλ.

Φυσικά το νόημα εδώ είναι πως πρώτα πρέπει να κηρυχθεί το ευαγγέλιο στα πρόβατα τα απολωλότα του Ισραήλ. Διότι δεν είναι δυνατόν να ξεκινούσαν πρώτα από πόλεις αλλοεθνών! Επίσης βλέπουμε την λέξη "μάλλον". Αλλά εσύ όμως βλέπεις πως ο Ιησούς διατάζει να πάνε μόνο στους Ιουδαίους.

Για δες λοιπόν τα παρακάτω αποσπάσματα

Κατά Ματθαίον 10
15 Αληθώς σας λέγω, Ελαφροτέρα θέλει είσθαι η τιμωρία εν ημέρα κρίσεως εις την γην των Σοδόμων και Γομόρρων παρά εις την πόλιν εκείνην.

17 Προσέχετε δε από των ανθρώπων· διότι θέλουσι σας παραδώσει εις συνέδρια και εν ταις συναγωγαίς αυτών θέλουσι σας μαστιγώσει·
και έτι ενώπιον ηγεμόνων και βασιλέων θέλετε φερθή ένεκεν εμού προς μαρτυρίαν εις αυτούς και εις τα έθνη.

Κατά Ματθαίον 12
41 Άνδρες Νινευίται θέλουσιν αναστηθή εν τη κρίσει μετά της γενεάς ταύτης και θέλουσι κατακρίνει αυτήν, διότι μετενόησαν εις το κήρυγμα του Ιωνά, και ιδού, πλειότερον του Ιωνά είναι εδώ.
42 Η βασίλισσα του νότου θέλει σηκωθή εν τη κρίσει μετά της γενεάς ταύτης και θέλει κατακρίνει αυτήν, διότι ήλθεν εκ των περάτων της γης διά να ακούση την σοφίαν του Σολομώντος, και ιδού, πλειότερον του Σολομώντος είναι εδώ.

Κατά Ματθαίον 13

40 Καθώς λοιπόν συλλέγονται τα ζιζάνια και κατακαίονται εν πυρί, ούτω θέλει είσθαι εν τη συντελεία του αιώνος τούτου.
41 Θέλει αποστείλει ο Υιός του ανθρώπου τους αγγέλους αυτού, και θέλουσι συλλέξει εκ της βασιλείας αυτού πάντα τα σκάνδαλα και τους πράττοντας την ανομίαν,
42 και θέλουσι ρίψει αυτούς εις την κάμινον του πυρός· εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων.
43 Τότε οι δίκαιοι θέλουσιν εκλάμψει ως ο ήλιος εν τη βασιλεία του Πατρός αυτών. Ο έχων ώτα διά να ακούη ας ακούη.

49 Ούτω θέλει είσθαι εν τη συντελεία του αιώνος. Θέλουσιν εξέλθει οι άγγελοι και θέλουσιν αποχωρίσει τους πονηρούς εκ μέσου των δικαίων,
50 και θέλουσι ρίψει αυτούς εις την κάμινον του πυρός· εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων.

Κατά Ματθαίον 25
31 Όταν δε έλθη ο Υιός του ανθρώπου εν τη δόξη αυτού και πάντες οι άγιοι άγγελοι μετ' αυτού, τότε θέλει καθήσει επί του θρόνου της δόξης αυτού,
32 και θέλουσι συναχθή έμπροσθεν αυτού πάντα τα έθνη, και θέλει χωρίσει αυτούς απ' αλλήλων, καθώς ο ποιμήν χωρίζει τα πρόβατα από των εριφίων,
33 και θέλει στήσει τα μεν πρόβατα εκ δεξιών αυτού, τα δε ερίφια εξ αριστερών.

Κατά Ματθαίον 23
Αληθώς σας λέγω, Πάντα ταύτα θέλουσιν ελθεί επί την γενεάν ταύτην.
Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, η φονεύουσα τους προφήτας και λιθοβολούσα τους απεσταλμένους προς σέ· ποσάκις ηθέλησα να συνάξω τα τέκνα σου καθ' ον τρόπον συνάγει η όρνις τα ορνίθια εαυτής υπό τας πτέρυγας, και δεν ηθελήσατε.
Ιδού, αφίνεται εις εσάς ο οίκός σας έρημος.
Διότι σας λέγω, δεν θέλετε με ιδεί εις το εξής, εωσού είπητε, Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου.

Και αναλογίσου λοιπόν φίλες Σέσοστρι. Η κρίση είναι μόνο για τους Εβραίους; Την εξήγηση μιας παραβολής του Ιησού στο Ματθαίος 13 είναι και αυτή προσθήκη; Ο διαχωρισμός πονηρών και δίκαιων αναφέρεται μόνο σε άτομα του εβραϊκού έθνους;

26/09/2013, 09:39:35
quote:

panpam

quote:

...

τι σύμπτωση! κι εσύ!

Σαφώς ναι, επιβεβαιώνω ότι είσαι βλάκας και αναιδέστατος. Διαφορετικά θα είχες καταλάβει ότι το απαντητικό μήνυμά μου, σε... επιβεβαίωνε, ηλίθιε!!!

Νομίζω είσαι βιαστικός - και δεν ζητώ 'επιβεβαίωση' αλλά βάζεσαι να κρινεις

26/09/2013, 09:41:37
quote:

quote:
panpam
Εδώ τα μπερδεύεις μεγαλοπρεπώς – ο Μίθρα δεν θυσιάστηκε, θυσίαζε (ταύρους) – ξέρω ότι κυκλοφορεί το ότι ο Μίθρα θυσιάστηκε, είναι μπαρούφα. Θυσίαζε ταυρους, δεν ήταν ο ταύρος.

Μάλλον φίλε panpam πρέπει να διαβάσης Μιθραϊσμό. Άλλωστε έχει πολλές ομοιότητες με τη θρησκεία σου, αφού στην τελική της διαμόρφωση ενσωμάτωσε αρκετά στοιχεία του. Υπάρχουν ρωμαϊκές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Μίθρα γεννήθηκε σέ σπήλαιο, είχε 12 μαθητές, έκανε θαύματα και νεκραναστάσεις, και τέλος σταυρώθηκε, αναστήθηκε και ανέβηκε στους ουρανούς. Είναι τόσες οι ομοιότητες του Χριστιανισμού με τον Μιθραϊσμό από τον οποίο πήρε πολλά στοιχεία, που ο Τερτυλιανός προκειμένου να μετριάση τις εντυπώσεις μας διαβεβαίωνε πως ο Διάβολος χίλια χρόνια πριν από τον Ιησού, έκανε παρωδία τα λόγια του για να μειώσει τη δόξα του.

*

Δεν έχεις παρά να παραθέσεις παραμπομπή - αλλά γίνεται; αφού δεν υπάρχει; Γιατί όταν λέμε κάτι από τις χριστιανικές γραφές λέμε που το γράφει. Η "νεο"μυθολογία του Μίθρα που αναφέρεις δεν ανήκει στον ιστορικό Μιθραϊσμό αλλά είναι πρόσφατη επινόηση.

26/09/2013, 09:59:38
quote:

...Είπες λοιπόν πως ο Ιησούς τους διέταξε να μην πάνε σε πόλεις των εθνών, και ότι τα περί κηρύγματος στα έθνη είναι μεταγενέστερες προσθήκες....
Το θέμα με τις 'προσθήκες' βρωμάει πολύ. Ουσιαστικά θα ήταν θεμιτό μα μιλάμε για προσθήκες αν είχαμε ένα σαφές κριτήριο - ή αν βρίσκαμε απόδειξη (πχ κείμενα χωρίς τις υποτιθέμενες προσθήκες). Αλλά κριτήριο δεν υπάρχει και αυτό που συμβαίνει - όπως βλέπουμε - είναι ότι μερικοί αν τους βολεύει ότι λένε οι γραφές το επικαλούνται, αν δεν τους βολεύει το χαρακτηρίζουν 'προσθήκη' (χωρίς αιτιολόγηση) και ξεμπερδεύουν. Γι'αυτό βρίσκω αυτή την προσέγγιση προβήματική. Μέχρι να έχω κριτήριο παίρνω ότι λεει ως το λεει.
Κι από την άλλη - αγκαλιάζουν κάθε αυθαίρετη επινόηση ως βέβαιο γεγονός (όπως κάποια ανύπαρκτη μυθολογία για 'θυσία' του Μίθρα - που υπάρχει ως όρος αλλά εννοεί ότι ο Μίθρα θυσίασε ζώο , όχι ότι θυσιάστηκε). Αυτή η αντιφατικότητα καταδικάζει - και αιτιολογημένα - στα μάτια μου την όλη 'αμφισβητιστική' στάση προς τη βίβλο γιατί είναι τελικά ασυνεπής.

Edited by - panpam on 26/09/2013 10:01:58

26/09/2013, 13:35:06
Χρίστος Έλ

quote:
Γιαπέτ, τέτοια μηνύματα δεν δείχνουν διάθεση διαλόγου.

Χρήστο, δύο πραγματάκια μόνο.

α) Ποτέ δεν έχω γράψει άσχημα πράγματα για κανένα, εδώ μέσα, χωρίς να προκληθώ, αναίτια...

β) Εσύ έχεις ολισθήσει άπειρες φορές (ειδικά όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα τρολ) οπότε δεν δικαιούσαι να με ανακαλείς στην τάξη...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

26/09/2013, 13:41:29
quote:

panpam

quote:

...

τι σύμπτωση! κι εσύ!

Κι ένα αστείο (που δεν κατάλαβες!) το θεωρείς πρόκληση για "βλάκας και αναιδέστατος. ... ηλίθιε"??? - ΄Ποιος ξέρει μπορεί να είχες δύσκολη μέρα -

26/09/2013, 13:51:53
panpam

quote:

γιαπετ

Και οι πρόγονοι είναι άνθρωποι, με την άδειά σου βέβαια!!!!!

Δεν αντιλαμβάνομαι το διαχωρισμό....

Υ.Γ. Μάλλον δεν μπορώ να βοηθήσω στην περίπτωσή σου.

Εσύ θα υποβάλλεις τα ερωτήματα κι εγώ τις απαντήσεις μου.
Αφού η διευκρίνηση δεν σου λέει τίποτε τότε....

quote:

panpam

Αφού δεν απαντάς στα ερωτήματα δείχνεις αδυναμία και να κάνεις διάλογο και να στηρίζεις τα εθνοφυλετικά παραληρήματα (να σε είχε μπροστά της η γιαγιά μου που πολέμησε τους γερμανούς την έπιασαν, γλύτωσε κτλ και δήλωνε όλης της ζωή Ελληνιδα και Χριστιανή - να της πεις ότι δεν είναι Ελληνίδα επειδή δεν πιστεύει σε 'θεούς' που ούτε εσύ πιστεύεις οτι υπάρχουν - ρε κυνήγι που θα σ'έπερνε - τους Γερμανούς που σημάδευαν με τα όπλα δεν φόβήθηκε - κουραμπιέδες που είναι άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε θα φοβόταν;

Edited by - panpam on 25/09/2013 17:21:57

Ποιός βιάστηκε να χαρακτηρίσει τον άλλο;;;

Εγώ ή εσύ;

Υ.Γ. Θα έπρεπε να έχεις τη λεβεντιά να παραδεχθείς ότι ήταν λάθος σου ή να ομολογήσεις την αδυναμία σου να ερμηνεύσεις το μήνυμά μου.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

undeafetedΜέλος
23/05/2005, 11:33:30
γεια σε ολους.τις προαλλες ειμουν Αιγινα και εκει γνωρισα καποιον περιεργο τυπο που αυτοαποκαλειτε "μυστης" ειχαμε βρεθει με κατι φιλους του και μας ειπε να παιξουμε ενα παιχνιδι.ειχε κατι κερματα που τα εριχνες στο τραπεζι και ρωταγες μια ερωτηση{εννοειτε χωρις να ακουνε οι αλλοι}τα κερματα τα εριχνες 5 φορες και αναλογα με το πως εχουν ερθει{κορωνα-γραμματα}ειχε ενα βιβλιο που απαντουσε στις ερωτησεις.ειπε οτι αυτα τα κερματα λενε και το μελλον.η ολοι διαδικασια ητνα και καλα πολυ σοβαρη και δεν επρεπε να το πουμε πουθενα.εγω πιστευω οτι στο αντρο που εσωτερισμου θα παρω καποιες απαντησεις

[img]http://www.wfu.edu/~matthetl/sunrise/angels/Mihaly.Zichy.lucifer.jpg[img]

23/05/2005, 14:37:26
Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΑ ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΝ 3 ΚΕΡΜΑΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Edited by - gigenis on 23/05/2005 14:38:30

snoopyΜέλος
23/05/2005, 17:15:32
Τα 5 κερματα ανάλογα με τον συνδυασμό που θα δώσουν έχουν 5Χ5Χ5Χ5Χ5=3125 διαφορετικούς συνδυασμούς!!!
ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΡΙΞΙΜΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.
WindWalkerΜέλος
23/05/2005, 20:39:51
Μπορεί κάποιος να δώσει έναν σοβαρό λόγο για τον οποίο το αποτέλεσμα της ρίψης 5 κερμάτων έχει σχέση με την ερώτηση που κάνεις;

Τα 5 κερματα ανάλογα με τον συνδυασμό που θα δώσουν έχουν 5Χ5Χ5Χ5Χ5=3125 διαφορετικούς συνδυασμούς!!!

Φίλε Snoopy, νομίζω ότι αν τα κέρματα έχουν 2 μόνο δύο πλευρές (το φυσιολογικό) τότε οι συνδυασμοί είναι οι παρακάτω 32 και όχι 3125. Αν το καθένα έχει 5 πλευρές (βέβαια τι σόι κέρμα είναι αυτό;) τότε όντως ο συνδυασμός είναι 5χ5χ5χ5χ5.

0 = κορόνα 1 = γράμματα

Κ1 Κ2 Κ3 Κ4 Κ5
1: 0 0 0 0 0
2: 0 0 0 0 1
3: 0 0 0 1 0
4: 0 0 0 1 1
5: 0 0 1 0 0
6: 0 0 1 0 1
7: 0 0 1 1 0
8: 0 0 1 1 1
9: 0 1 0 0 0
10: 0 1 0 0 1
11: 0 1 0 1 0
12: 0 1 0 1 1
13: 0 1 1 0 0
14: 0 1 1 0 1
15: 0 1 1 1 0
16: 0 1 1 1 1
17: 1 0 0 0 0
18: 1 0 0 0 1
19: 1 0 0 1 0
20: 1 0 0 1 1
21: 1 0 1 0 0
22: 1 0 1 0 1
23: 1 0 1 1 0
24: 1 0 1 1 1
25: 1 1 0 0 0
26: 1 1 0 0 1
27: 1 1 0 1 0
28: 1 1 0 1 1
29: 1 1 1 0 0
30: 1 1 1 0 1
31: 1 1 1 1 0
32: 1 1 1 1 1

undeafetedΜέλος
23/05/2005, 23:05:00
οχι τα κερματα εχουν μονο δυο οψεις.ευχαριστω για τις απαντησεις

Xotchipilli2Μέλος
24/05/2005, 03:10:51
μήπως αναφέρεστε στο I Ching ?

Ως δικια μου προσθήκη σε αυτό το θέμα¨: Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους αυτοαποκαλούνται "Μύστες" ...Απο προσωπική πείρα,όσοι αυτόκλητούς και αυτοχρισμένους μύστες γνώρισα είχαν ένα κοινό: Μου προκαλούσαν...νύστες...

Reality: A serotonine induced Hallucination?

undeafetedΜέλος
24/05/2005, 11:19:40
ναι η αληθεια ειναι οτι οποιοι ειναι μυστες δεν το λενε ετσι.μαλιστα τον τυπο τον γνωρισα μεσα σε μια μερα και ηταν υπερβολικα ανοιχτος αυτο ειναι υποπτο.

24/05/2005, 13:23:17
Mύστης από την Αίγινα? Να έχω το νου μου να τον τρακάρω πουθενά...

Αγαπητέ Xotchipilli λίγο είχε ακούσει για Ι-τσίγκ, λίγο ρουνοανακάτεμα με ευρώπουλα, ένα βιβλίο αμφιβολης πιστότητας και εδεσε η συνταγή.

Υ.Γ. Πληρωνόταν γι'αυτό? Δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
undeafetedΜέλος
25/05/2005, 10:44:13
η αληθεια ηταν οτι ηταν λιγο περιεργος εξωτερικα.οταν τον ειδα ψιλοφρικαρα.εκανε ασκητικη ζωη αλλα η συμπεριφορα του ηταν καπως "παδικη" οστοσο δεν θελω να κατηγορησω τον ανθρωπο.

δεν ξερω το ονομα αυτου του ''παιχνιδιου'' αλλα ηταν σιγουρα κινεζικο.

τωρα κατι αλλο μου μου εκανε εντυπωση ηταν οτι ο τυπος ηταν βαθια θεοσεβουμενος ειχε παει και στο αγιο ορος.τωρα πως το εριξε την κινεζικη φιλοσοφια?

''coming alive,leaving dead'' deadhunter

25/05/2005, 18:28:00
Θυμασαι τι φοραγε και πως ειχε χτενισει τα μαλλια του αν ειχε?