ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Συμπτωση η Μηνυμα? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Συμπτωση η Μηνυμα? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

aktino34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
maraki8Μέλος
12/12/2006, 08:11:32
quote:
ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ?
Στο ρωτάω γιατί έχω δεί ανθρώπους που έχουν υποφέρει απο την ζωή ή τιμωρηθεί άσχημα όπως το περιγράφεις αλλά χωρίς να έχουν πράξει τίποτα το εξαιρετικά εγκληματικό.

Φυσικά και δεν ισχύει το ότι τιμωρείται όποιος κάνει κάτι κακό.Απλά κάποιοι από αυτούς,όντως κάποια στιγμή,τιμωρούνται,με τις τιμωρίες που προανέφερα.Όσο για αυτούς που τιμωρούνται σε αυτή την ζωή χωρίς να έχουν κάνει κάτι,θα πρέπει ο καλός θεούλης να νιώθει αρκετές τύψεις...
CROWL26Μέλος
12/12/2006, 21:20:14
quote:
Αγαπητε CROWL26, θα ηθελα να μου πεις τι εννοεις με τη λεξη "ενελευθερος". Αν-ελευθερος, ο στερημενος ελευθεριας ή εν-ελευθερος, αυτος που δινει ελευθερια (εκ του εν-θαρρυντικος, εν-δυναμωτικος);

Φίλη Κίρκη αν έχει γραφεί ενελεύθερος σημείωσε λάθος,εννοούσα ανελεύθερος.Αν δηλαδή η ύπαρξη τύψεων=ερινυών που καθοδηγούν και ελέγχουν την ανθρώπινη συνείδηση καθιστούν αυτόματα τον άνθρωπο ανελεύθερο.Γιατί συνήθως οι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν πράξεις που θα προκαλέσουν ή θα "ξυπνήσουν" τις τύψεις τους.

Φιλικά.-
ICXC

CROWL26Μέλος
12/12/2006, 21:29:00
quote:
Απο την στιγμή που δέν γνωρίζεις τίποτα σχετικά με τον τρόπο που θα κριθούν οι ψυχές δέν μπορείς να φέρεις γνώμη άν πότε θα κριθούν και απο ποιόν θεό θα γίνει αυτό.
Μιλάς για παντογνώστη Θεό, ποιός είναι ο συγκεκριμένος Θεός, ο θεός της χριστιανικής βίβλου ο Ιαχωβάς;;
Ή κάποιος άλλος θεός προσωπικής σου επιλογής που δέν έχει δώσει το παραμικρό δείγμα για τις προθέσεις του παρά μόνο στην ανθρώπινη φαντασία;;

Φίλε Επαίτη ο παντογνώστης Θεός είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο ένας και μοναδικός αληθινός Θεός της Ελληλορθόδοξης Χριστιανικής Διδασκαλίας.Εγώ σε αυτόν πιστεύω!!!

Εσύ σε ποιόν πιστεύεις????????????????????????????

Πιστεύω στη μεταθανάτια κρίση των ψυχών χωρίς να είμαι σε θέση να γνωρίζω ΠΩΣ ο Θεός θα μας κρίνει.Πάντως όχι με ανθρώπινα μέτρα.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για αυτό,αποτελεί προσωπική μου πεποίθηση.Ούτε μπορείται να με πείσετε για το αντίθετο γιατί και αυτό αποτελεί δική σας πεποίθηση.

Αν διαβάσεις τα μηνύματά μου θα δείς ότι κατά τη γνώμη μου οι ερινύες=τύψεις αποτελούν απόδειξη της παρουσίας του Θεού μέσα σε κάθε άνθρωπο.

Φιλικά.-
ICXC

EPAITHSΜέλος
13/12/2006, 04:42:28
quote:
Πιστεύω στη μεταθανάτια κρίση των ψυχών χωρίς να είμαι σε θέση να γνωρίζω ΠΩΣ ο Θεός θα μας κρίνει.Πάντως όχι με ανθρώπινα μέτρα.

Eσύ έχεις δικαίωμα να πιστεύεις όπου θέλεις, και στον Superman ακόμα άφησε μας όμως και εμάς να πιστεύουμε όπου θέλουμε δέν εννοώ προσωπικά εσένα αλλά τους ομοιδεάτες σου.
Απο την στιγμή που ο ίδιος αναγνωρίζεις οτι δέν γνωρίζεις δέν έχω κανένα λόγο να πειστώ για την πλήρη αξιοπιστία των απόψεων σου.

quote:
Αν διαβάσεις τα μηνύματά μου θα δείς ότι κατά τη γνώμη μου οι ερινύες=τύψεις αποτελούν απόδειξη της παρουσίας του Θεού μέσα σε κάθε άνθρωπο.

Κι όμως ο χριστιανισμός μιλάει για θεό εξωκοσμικό που δέν έχει καμιά σχέση με τον άνθρωπο.

13/12/2006, 08:47:44
Χμμμ!
Το θέμα μας δεν είναι οι Ερινύες κι οι τύψεις?

quote:
Φίλε Επαίτη ο παντογνώστης Θεός είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο ένας και μοναδικός αληθινός Θεός της Ελληλορθόδοξης Χριστιανικής Διδασκαλίας.Εγώ σε αυτόν πιστεύω!!!

Προσωπικές αντιλήψεις είναι κι αυτές, αγαπητέ μου!
Σίγουρα όμως όλοι όσοι έχουμε συμμετάσχει στο θέμα αποδεχόμαστε την ύπαρξη των τύψεων...

quote:
Γιατί συνήθως οι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν πράξεις που θα προκαλέσουν ή θα "ξυπνήσουν" τις τύψεις τους.

Φυσικά, φίλε μου!
Από ποιόν προσπαθούμε να κρυφτούμε όμως στην πραγματικότητα?

In anticipation of my resurrection...

CROWL26Μέλος
13/12/2006, 19:35:54
quote:
Eσύ έχεις δικαίωμα να πιστεύεις όπου θέλεις, και στον Superman ακόμα άφησε μας όμως και εμάς να πιστεύουμε όπου θέλουμε δέν εννοώ προσωπικά εσένα αλλά τους ομοιδεάτες σου.

Φίλε Επαίτη δεν σου απαγόρευσα να πιστεύεις όπου εσύ θέλεις.Απλά έδωσα διευκρινίσεις για αυτό που με ερώτησες!

Φιλικά.-
ICXC

CROWL26Μέλος
13/12/2006, 19:41:56
quote:
Χμμμ!
Το θέμα μας δεν είναι οι Ερινύες κι οι τύψεις?

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Προσωπικές αντιλήψεις είναι κι αυτές, αγαπητέ μου!
Σίγουρα όμως όλοι όσοι έχουμε συμμετάσχει στο θέμα αποδεχόμαστε την ύπαρξη των τύψεων...

Φίλτατε δεν είπα ότι είναι καθολικές απόψεις.Την άποψη μου είπα και την πεποίθηση μου για αυτά που πιστεύω.Δεν ανάγκασα κανέναν να τις αποδεχτεί, ως αληθινές.

Φιλικά.-
ICXC

CROWL26Μέλος
13/12/2006, 19:48:38
quote:

quote:
Γιατί συνήθως οι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν πράξεις που θα προκαλέσουν ή θα "ξυπνήσουν" τις τύψεις τους.

Φυσικά, φίλε μου!
Από ποιόν προσπαθούμε να κρυφτούμε όμως στην πραγματικότητα?

Φίλε Dying_Incubus πράγματι όλοι αποδέχονται την ύπαρξη ερινυών=τύψεων.Άλλοι λιγότερο, άλλοι περίσσοτερο,άλλοι για κάποιες πράξεις, άλλοι για άλλες.Είναι γεγονός πάντως ότι αυτές υπάρχουν.

Από ποιόν προσπαθούμε να κρυφτούμε??? Πολύ καλό ερώτημα!Άραγε απο ποιόν???Ίσως από τον κακό μας εαυτό που πολλές φορές υπερισχύει και μας κάνει μετά να νιώθουμε τύψεις για τις πράξεις που κάναμε είτε εν βρασμώ ψυχής είτε εκτιμώντας κάποιες καταστάσεις με λάθος κριτήρια.

Φιλικά.-
ICXC

vasiliskosΜέλος
13/12/2006, 21:00:56
Ολοι είπαμε ότι οι τύψεις είναι "υποκειμενικές" και η διαφωνία είναι αν η τιμωρία τελικά είναι κι αυτή "υποκειμενική" ή "θεόσταλτη".

Δυστυχώς επειδή ο άνθρωπος τα πάντα τα βλέπει "υποκειμενικά", δεν μπορούμε δούμε πως θα ήταν ο κόσμος με "αντικειμενικές τύψεις" και "αντικειμενική τιμωρία".

Ενας εσωτερικός μηχανισμός όπου θα αναγνωριζόντουσαν μερικά πράγματα σαν αντικειμενικά εγκλήματα και θα αυτοτιμωρούταν κάποιος ήθελε δεν ήθελε.

Ομως επειδή και τους νόμους "υποκειμενικά" τους δημιουργήσαμε έχουμε την άνεση να τους αλλάζουμε, να τους προσαρμόζουμε, να δικαιολογούμε, να υπεκφεύγουμε, να σχολιάζουμε και τελικά με λίγη καλή θέληση να αποφεύγουμε και τις τύψεις μας.

Ας σκεφτούμε τι ακριβώς φοβάται ο άνθρωπος βαθειά μες τη ψυχή του και τότε θα βρούμε ίσως γιατί "μετανιώνει" για μερικά πράγματα.

Αλήθεια τι φοβάται? Μετανειώνει γιατί κατάλαβε?
Ντρέπεται γιατί συνειδητοποίησε? Γίνεται ξαφνικά πιο "καλός" γιατί είδε ότι αυτό είναι το σωστό?

Ας παρατηρήσουμε στη προσωπική μας ζωή και σε αυτή των γύρω μας σε ποια φάση ακριβώς νοιώθουμε ξαφνικά ότι είμαστε λάθος.

Πόσοι άνθρωποι φθάνουν να νοιώσουν το κακό που έκαναν χωρίς να έχουν "ψυλιαστεί" ότι αυτό έχει αρχίσει και γυρίσει εναντίον τους? Π.χ. ένας εγκληματεί κατά συρροή και αρχίζει και μετανιώνει μόλις τον συλλάβουν. Κάποιος άλλος όλη του τη ζωή κυκλοφορεί άνετος κάνοντας ότι γουστάρει και ξαφνικά με το χάρο μπροστά στη μούρη αρχίζει και φωνάζει συγνώμες δεξιά κι αριστερά...

Δηλαδή πόσοι θα μπορούσαν ειλικρινά να περάσουν τον ευατό τους από δίκη αν ήξεραν ότι και να μην τον πέρναγαν τίποτα το σπουδαίο δεν θα συνέβαινε?

Δεν λέω ότι έχω δίκιο, απλά σκέφτομαι,αναρωτιέμαι ίσως γίνομαι πολύ αυστηρή αλλά αναρωτιέμαι..

14/12/2006, 01:29:18
snoopy:
«ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΤΟΝ ΘΕΟ.»

Και ΤΙ είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι οι «προσωπικές εμπειρίες» που λες, δεν είναι απλά παιχνίδια του μυαλού σου? ΤΙ είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι η «πίστη σου στο θεό» δεν είναι προϊόν μια αυθυποβολής που έχει αρχίσει πριν καν καταφέρεις να αναπτύξεις τη λογική σου και τις γνώσεις σου, δηλαδή κάπου στην αθώα παιδική σου ηλικία?

ΠΩΣ γνωρίζεις ότι υπάρχει ο θεός που μιλάς? Τα συναισθήματα σου δεν είναι απόδειξη, διότι εάν μεγάλωνες π.χ. σε άθεο περιβάλλον τότε θα γέλαγες με τέτοια επιχειρήματα.

snoopy:
«Εγώ θα προτιμούσα η τιμωρία να είναι εδώ στην ζωή, στην γή αλλά αυτό δέν το βλέπουμε να συμβαίνει γιατί ο κόσμος της ύλης είναι φθαρτός, ατελής. Ο κόσμος του πνεύματος όμως όχι.»

Και πάλι εικάζεις φίλτατε.

ΠΩΣ είσαι βέβαιος ότι υπάρχει κάτι που θα σε τιμωρήσει μετα τον θάνατο σου? ΠΩΣ είσαι γενικά βέβαιος ότι υπάρχει μέσα σου κάτι άλλο πλην των βιολογικών διεργασιών που συγκεντρώνονται μέσα στη μάζα του εγκεφάλου?

ΠΩΣ είσαι βέβαιος ότι έχεις «ψυχή»? ΠΟΥ στηρίζεις την ελπίδα σου ότι αποτελείσαι και απο μια «ψυχή», δηλαδή κάτι σαν ένα δεύτερο εαυτό ας πούμε, η οποία «ψυχή» και θα συνεχίσει να υπάρχει, να τιμωρείται ή να επιβραβεύεται σαν καλό ή κακό παιδί?

Μήπως όλα αυτά τα φαντασιακά, είναι απλά προϊόν μιας τριαδικής αποδοχής? Δηλαδή της ελπίδας, της υπόθεσης και της δημιουργικής φαντασίας?

snoopyΜέλος
14/12/2006, 07:06:12
Όποιος θυμάται χαίρεται φαίνεται εδώ μέσα.

quote:
Σβαμπέ :
ΠΩΣ γνωρίζεις ότι υπάρχει ο θεός που μιλάς? Τα συναισθήματα σου δεν είναι απόδειξη, διότι εάν μεγάλωνες π.χ. σε άθεο περιβάλλον τότε θα γέλαγες με τέτοια επιχειρήματα.

Άν σου πώ οτι μεγάλωσα σε περιβάλλον που με δίδαξε πολύ περισσότερα απο αυτά που πιστεύω τώρα και στην συνέχεια τα περισσότερα τα απέρριψα θα το πίστευες?
Γιατί δέν είναι απαραίτητο να τρώμε αμάσητα ότι μας δίνει το περιβάλλον ή οτι διαβάζουμε απο κάποια βιβλία έχουμε μνήμη, κρίση, γνώσεις, προσωπικές εμπειρίες, συναισθήματα και πολλά άλλα που μπορούν να μας κάνουν να σχηματίσουμε γνώμη.
ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ, ΣΟΥ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ?

quote:
Σβαμπέ :
ΠΩΣ είσαι βέβαιος ότι έχεις «ψυχή»? ΠΟΥ στηρίζεις την ελπίδα σου ότι αποτελείσαι και απο μια «ψυχή», δηλαδή κάτι σαν ένα δεύτερο εαυτό ας πούμε, η οποία «ψυχή» και θα συνεχίσει να υπάρχει, να τιμωρείται ή να επιβραβεύεται σαν καλό ή κακό παιδί?

Πρίν απαντήσω εγώ απάντησε μου εσύ :
ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΗ ή ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΛΑ?
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ?

14/12/2006, 09:49:25
Αγαπητοί μου snoopy & Schwabe, μήπως θα ήταν καλύτερο να συνεχίζατε την συζήτηση σας αυτή μέσω e-mail?

quote:
Φίλτατε δεν είπα ότι είναι καθολικές απόψεις.Την άποψη μου είπα και την πεποίθηση μου για αυτά που πιστεύω.Δεν ανάγκασα κανέναν να τις αποδεχτεί, ως αληθινές.

Αλίμονο, αγαπητέ μου CROWL26!
Δεν πίστεψα ούτε στιγμή οτι προσπάθησες να αναγκάσεις κάποιον να δεχθεί την άποψη σου.
Αυτό που ήθελα να δείξω με το μήνυμα εκείνο είναι πως, παρά τις φαινομενικές διαφορές στις απόψεις μας, έχουμε αρκετά κοινά μεταξύ μας.

Όσον αφορά τις τύψεις, κάποια στιγμή όλοι τις νιώθουμε να μας επισκέπτονται.
Μπορεί να είναι δικαιολογημένες, μπορεί κι όχι.
Είναι όμως μέρος της φύσης μας να τις νιώθουμε, δε νομίζω οτι απαλλασσόμαστε εύκολα απ' αυτές.
Χρειάζεται όμως ένα μέτρο, σωστά?
Οι τύψεις μας ωφελούν στο να μετανοούμε, να δίνουμε συγχώρεση στον εαυτό μας και να διδασκόμαστε από τις πράξεις μας.
Αν όμως τις νιώθουμε συχνά για ό,τι πράττουμε καθημερινά αυτομάτως, όχι μόνο μειώνεται η αυτοεκτίμηση μας αλλά αυξάνονται κι οι πιθανότητες να γίνουμε άτομα ενοχικά.
Με άλλα λόγια, χρειάζεται η ανάπτυξη της διάκρισης από μέρους μας προκειμένου να κατανοήσουμε αν οι τύψεις μας είναι δικαιολογημένες ή όχι.

Από ποιόν προσπαθούμε να κρυφτούμε...
Ίσως από τον ίδιο μας τον εαυτό, φίλε μου!
Από την πιο σκοτεινή πλευρά της φύσης μας που μπορεί να υπερίσχυσε και να είναι υπεύθυνη για κάποια σφάλματα μας...

quote:
Αλήθεια τι φοβάται? Μετανειώνει γιατί κατάλαβε?
Ντρέπεται γιατί συνειδητοποίησε? Γίνεται ξαφνικά πιο "καλός" γιατί είδε ότι αυτό είναι το σωστό?

Μήπως φοβόμαστε τη Νέμεση, καλή μου vasiliskos?

In anticipation of my resurrection...

snoopyΜέλος
14/12/2006, 10:26:26
quote:
Dying_Incubus: Αγαπητοί μου snoopy & Schwabe, μήπως θα ήταν καλύτερο να συνεχίζατε την συζήτηση σας αυτή μέσω e-mail?

Δέν καταλαβαίνω γιατί το γράφεις αυτό.
Εγώ δέν έχω νομίζω καμιά δουλειά με κανένα e-mail με τον Σβαμπέ, δέν περιμένω τα προσωπικά του mail να με διαφωτίσσουν δέν θα είχα τότε και κανέναν λόγο συμμετοχής στα Forum.

CROWL26Μέλος
14/12/2006, 16:53:22
quote:
Από ποιόν προσπαθούμε να κρυφτούμε...
Ίσως από τον ίδιο μας τον εαυτό, φίλε μου!
Από την πιο σκοτεινή πλευρά της φύσης μας που μπορεί να υπερίσχυσε και να είναι υπεύθυνη για κάποια σφάλματα μας...

Αυτό ακριβώς είπα και εγώ φίλε Dying_Incubus.Θα συμφωνήσω μαζί σου.Πολλές φορές στη ζωή του ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό.Με εκείνη την πλευρά του - την κακή όπως πολύ σωστά αναφέρεις-που τον κάνει σκληρό, άκαρδο,εγωιστή και ιδιοτελή.

Φιλικά.-
ICXC