ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

PANXROMANA61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
KatrinaΜέλος
16/04/2010, 04:07:03
lilac13 το παιδικο που ψαχνεις με τα ζωακια στο δασος που ειχαν για αρχηγο τους μια κουκουβαγια ειναι οι bluffers, g.artemis το παιδικο που ψαχνεις με την κοπελα και τον νεγρο ειναι το παιδι της ζουγκλας και το αλλο που λυνετε το σχοινι τις βαρκας πρεπει να εννοεις το δυο χρονια διακοπες , Λιάνα αναφερεσαι στην Step Jun, profiterol το παιδικο με την καμπια που ψαχνεις λεγεται Κατυ.
Θυμαται κανεις το παιδικο με την χλωροφυλλη clorofilla dal cielo blu?

Επισης θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με κατι. Βρηκα ενα ατομο που πουλαει μεσα απο το blog του τη σειρα carrusel και ειδου και το blog http://carruselgr.blogspot.com/#809189D2-7517-4af1-BAF0-1A36C3BB8640&numResults=9&command=%20m_objCurrentDocument.getElementById%28%27veohrecs_fr%27%29.style.height%20%3D%20%27107px%27%3B%20m_objCurrentDocument.getElementById%28%27Veoh_SpaceDiv%27%29.style.height%20%3D%20%2712px%27%3B%20m_objCurrentDocument.getElementById%28%27VeohCompass.LoadingDiv%27%29.style.height%20%3D%20%270px%27%3B%20m_objCurrentDocument.getElementById%28%27VeohCompass.LoadingDiv%27%29.style.display%20%3D%20%27none%27%3B
εστειλα λοιπον σημερα μηνυμα στο ατομο αυτο οτι αν δεν ειναι απατη και προτου αγορασω τη σειρα μπορεσω να δοκιμασω καποια dividakia στο laptop μου οταν θα βρεθουμε για να ειμαι σιγουρη οτι δεν εξαπαταμε αλλα υπαρχει πραγματι μεσα στα dvd η συγκεκριμενη σειρα και αυτος-η δε ξερω τι ειναι θιχτηκε που θελησα να τα τεσταρω και αρνηθηκε να μου την πουλησει πουλωντας μου μαλιστα και πνευμα οτι εζησα τοσα χρονια και χωρις αυτα τα dvd θα μπορω να εξακολουθω να ζω χωρις αυτα. Γενικα ασχημη αντιμετωπιση. Και δε λεω καλη η αγαπη μας για τα παλαια παιδικα αλλα οχι να την εκμεταλευονται μερικοι επιτήδειοι και να θελουν να μας εξαπατουν. Απο τι στιγμη που τιθετε θεμα χρηματων στη μεση και εσεις δεν θα θελατε να τσεκαρετε αν αυτο που πληρωνετε ειναι πραγματι αυτο που θελετε οταν αυτο ειναι copies και οχι το original? Εχει αγορασει κανεις σας απο τον συγκεκριμενο ανθρωπο αυτη τη σειρα που διαφημιζει στο blog του για να μου πει καποια γνωμη? Πιστευω οτι παρα πολυ θελουμε αυτη τη σειρα και ακομα και να πληρωσουμε για να την αποκτησουμε δεν ειναι θεμα εδω τα δινουμε αλλου και αλλου το θεμα ομως ειναι ο τυπος να λεει αληθεια και να μην ειναι κομπινα, αυτο πως μπορουμε να το εξακριβωσουμε? Ειχαν ανεβει και για καποιο διαστημα ολα τα επεισοδια και προλαβα να κατεβασω τα 50 πρωτα στο http://www.telenovelas.gr/Greek/index.htm ισως αν ξαναπαρακαλεσουμε αυτο το ατομο να τα ξαναανεβασει παλι. Αντε παιδες ενωθειτε να μπορεσουμε να σωσουμε και αυτη τη σειρα!!!

bluemoonΝέο Μέλος
19/04/2010, 02:13:06
Exw parei ti seira Karoyzel perisi ton Ioulio apo to blog pu egrapses kai exo minei apolita ikanopoiimenos! Den perimena poiotita ergostasiou alla i eikona kai o ixos sta perissotera epeisodia einai akrivos opos stis eikones pu exei sto site oute kaliteri oute xiroteri! Ke ta 55 euro pu ta xreone perisi ta 25 diskakia aksizan! Mono ke mono pu kratuse tosa xronia tis kassetes!

Egw prosopika eixa pesei sto blog tou opos oloi fantazomai apo to google alla eida kai oti ipirxe sxolio se ena allo forum apo kapia kopela pu ta eixe parei. Ton pistepsa giati eixe to logotipo tis ert stis fotografies sto site ke otan tu zitisa prin ta agorasw na mu stilei me mail kai alles fwto apo episodia pu dialeksa egw, mu tis estile! Giati sou apantise esena etsi de mporw na to katalavw!

To allo site pu les anevaze ta videakia se .rm me mikri analisi! Einai apo tin idia eggrafi alla ta anevazan me piotita youtube! De ksero isos na itan sinenoimenoi. Exei kairo na ananeothei pantos ekeino to site de nomizw na ta ksanavalei.

19/04/2010, 15:41:56
Φίλε bluemoon καλωσόρισες στο Esoterica και καλή πραμονή.

Προσπάθησε να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish ώστε να είναι περισσότερο ευανάγνωστα τα μηνύματά σου.
Ευχαριστώ.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

KatrinaΜέλος
20/04/2010, 22:20:26
bluemoon σε ευχαριστω για την ενημερωση.
NorthStarΜέλος
21/04/2010, 18:54:09
quote:
Μιά φορά όταν ήμουν μικρός περίπιου τέλος 80' αρχές 90' είχα δεί ένα κινούμενο σχέδιο στην ΕΡΤ και μάλλον μόνο 2 κανάλια ήταν τότε που λέω.
Μου είχε κάνει εντύπωση και θέλω να ρωτήσω αν το ξέρετε.
Βασικά αν και φαινόταν πολύ καλό (και ακριβό για να το αγοράσει ένα κανάλι) το πέξανε μόνο μια φορά αντε δύο.
Ήταν ένας που είχε τα μαλιά του σαν ήλιο και μάλλον παρίστανε τον ήλιο, ήταν και άλλοι που και αυτοί παρίσταναν με την σειρά τους ίσως ένας την σελήνη άλλος κάτι άλλο.
Πάντα όμως αυτό γινόταν στα μαλιά, τα σώματα τους ήταν γυμνασμένα και ανθρώπινα.
Θύμιζε κάπως (κάπως) τους Θάντερκατς.

Μήπως είναι το Fehérlófia ;

http://www.youtube.com/watch?v=rVVZByYyhII&feature=related

bluemoonΝέο Μέλος
24/04/2010, 01:47:12
Συγνώμη για τα greeklish, κακιά συνήθεια.
BRAVEΝέο Μέλος
10/05/2010, 16:36:43
Λοιπόν.... Μπήκα τυχαία στο Forum ψάχνοντας κ εγώ τα παλιά παιδικά κ σειρές της τότε τηλεόρασης γιατί είμαι κ εγώ παιδί της δεκαετίας του '80 κ γιατί μου έχουν λείψει πολύ κ από ότι είδα δεν είμαι η μόνη, τόση νοσταλγία δεν την περίμενα να πω την αλήθεια! Πάντως είναι τέλειο το θέμα! μας γυρνάτε χρόνια πίσω! Εγώ ψάχνω τις εξής παιδικές σειρές, δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες αλλά όποιος μπορεί ας με βοηθήσει, pleaseeee!!! γιατί έχω σπάσει το κεφάλι μου να θυμηθώ πώς τις λένε κ κανένας δεν θυμάται να μου πεί. Λοιπόν, η πρώτη ήταν ένα παιδικό με κάτι μικρές φιγούρες θα έλεγα που είχαν διάφορα σχήματα, από ότι θυμάμαι ένα στρόγγυλο, ένα μακρόστενο, ένα οβάλ κ άλλα, τα οποία είχαν διάφορα χρώματα, το στρόγγυλο νομίζω ήταν κίτρινο κ όλο έτρωγε κ είχαν κ μάτια κ στόμα κ χέρια κ πόδια κ ζούσαν σε κάτι μικρά σπιτάκια κ ήταν φίλοι μεταξύ τους κ πρέπει να φορούσαν κ καπελάκια αν θυμάμαι, αχ! όποιος θυμάται έστω κ κάτι ας μου απαντήσει, πολύ θέλω να το βρω αυτό το παιδικό. Και δεύτερον ένα άλλο το οποίο σε ένα άλλο site είδα ότι το ψάχνουν κ άλλοι αλλά απάντηση δεν πήραν, ήταν κάτι τυφλοπόντικες που ζούσαν κάτω από την γή (θα μου πείτε που θα ζούσαν οι τυφλοπόντικες... στο νερό?) οι οποίοι ήταν σαν "πάνινες" κούκλες, δεν ήταν κινούμενο σχέδιο, ήταν πιο ρεαλιστικό, κ τα ρούχα τους ήταν κάτι σαν "αγγλικά" κουστούμια καρό κ επίσης τα σπίτια που ζούσαν ήταν κανονικά, είχαν μέσα κ κουζίνα, κρεβάτια κτλ κ οι τυφλοπόντικες πηγαινοέρχονταν ο ένας στον άλλον μέσα από τα τούνελ που είχαν φτιάξει κάτω στη γή. Αυτά θυμάμαι μόνο... τα έχω σαν διάσπαρτες εικόνες στο μυαλό μου αλλά θέλω πολύ να τα βρώ, πολύ!!!! Ευχαριστώ κ περιμένω με αγωνία...
amyntasΝέο Μέλος
25/05/2010, 13:15:52
Το 2ο πρεπει να ειναι το Wind in the Willows
PANXROMANAΜέλος
26/05/2010, 00:46:07
quote:

Λοιπόν.... Μπήκα τυχαία στο Forum ψάχνοντας κ εγώ τα παλιά παιδικά κ σειρές της τότε τηλεόρασης γιατί είμαι κ εγώ παιδί της δεκαετίας του '80 κ γιατί μου έχουν λείψει πολύ κ από ότι είδα δεν είμαι η μόνη, τόση νοσταλγία δεν την περίμενα να πω την αλήθεια! Πάντως είναι τέλειο το θέμα! μας γυρνάτε χρόνια πίσω! Εγώ ψάχνω τις εξής παιδικές σειρές, δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες αλλά όποιος μπορεί ας με βοηθήσει, pleaseeee!!! γιατί έχω σπάσει το κεφάλι μου να θυμηθώ πώς τις λένε κ κανένας δεν θυμάται να μου πεί. Λοιπόν, η πρώτη ήταν ένα παιδικό με κάτι μικρές φιγούρες θα έλεγα που είχαν διάφορα σχήματα, από ότι θυμάμαι ένα στρόγγυλο, ένα μακρόστενο, ένα οβάλ κ άλλα, τα οποία είχαν διάφορα χρώματα, το στρόγγυλο νομίζω ήταν κίτρινο κ όλο έτρωγε κ είχαν κ μάτια κ στόμα κ χέρια κ πόδια κ ζούσαν σε κάτι μικρά σπιτάκια κ ήταν φίλοι μεταξύ τους κ πρέπει να φορούσαν κ καπελάκια αν θυμάμαι, αχ! όποιος θυμάται έστω κ κάτι ας μου απαντήσει, πολύ θέλω να το βρω αυτό το παιδικό. Και δεύτερον ένα άλλο το οποίο σε ένα άλλο site είδα ότι το ψάχνουν κ άλλοι αλλά απάντηση δεν πήραν, ήταν κάτι τυφλοπόντικες που ζούσαν κάτω από την γή (θα μου πείτε που θα ζούσαν οι τυφλοπόντικες... στο νερό?) οι οποίοι ήταν σαν "πάνινες" κούκλες, δεν ήταν κινούμενο σχέδιο, ήταν πιο ρεαλιστικό, κ τα ρούχα τους ήταν κάτι σαν "αγγλικά" κουστούμια καρό κ επίσης τα σπίτια που ζούσαν ήταν κανονικά, είχαν μέσα κ κουζίνα, κρεβάτια κτλ κ οι τυφλοπόντικες πηγαινοέρχονταν ο ένας στον άλλον μέσα από τα τούνελ που είχαν φτιάξει κάτω στη γή. Αυτά θυμάμαι μόνο... τα έχω σαν διάσπαρτες εικόνες στο μυαλό μου αλλά θέλω πολύ να τα βρώ, πολύ!!!! Ευχαριστώ κ περιμένω με αγωνία...

Το δευτερο ισως ειναι και τo Fraggle Rock!!!

sou06Νέο Μέλος
26/05/2010, 04:03:04
Παιδιά πραγμτατικά μπράβο...
ευτυχώς μέσα απο εσάς βρήκα ένα το παιδικό : το χρυσό πουλί που το είχα στο μυαλό μου σαν ανάμνηση και δεν μπορούσα να θυμηθώ με τίποτα ποιο είναι.
έτσι εχω ακόμη 2 παιδικά αν θυμίζουν σε κανέναν τιποτα ας μου πει.
το 1ο είναι με μία πάνινη κούκλα με κόκκινα μαλλιά νομίζω και τρίγωνη μύτη,αν θυμάμαι καλά ήταν μισό κινούμενο και μισό κανονικό και η κούκλα ζωντάνευε.αυτά θυμάμαι πάνω κάτω και οτιμάλλον φορούσε μπλέ.
και το 2ο για μία κουβέτρα που ήταν ζωντανή με μία λάμπα μαζί και μί ηλεκτρική σκούπα και ψάχνανε τον ιδιοκτήτη τους νομίζω...
αν θυμαται κανεις τιποτα ας μου πει...
ευχαριστωωωωω

sakhs3Μέλος
09/12/2004, 21:23:39
φιλοι μου με αφορμη τα δικα μου κενα και αποριες
και λογω του οτι στο φορουμ υπαρχουν πολλοι απο εσας οι οποιοι
εχουν ειδικες γνωσεις και πληροφοριες,καθως καιξεχωριστες πραγματικα
αποψεις παραθετω μια σειρα ερωτησεων βασισμενες σε απλες σκεψεις,
για διαλογο,διαφωτιση,προβληματισμο,και για να εκθεσει ο καθενας
τις αποψεις του που εμενα με ενδιαφερει ιδιαιτερα να τις ακουω

αν παλι το θεμα εχει εξεταστει διεξοδικα στο παρελθον, αγνοηστε το!
ξεκινωντας απευθυνομαι στους με ελληνικη θεολογικη αποψη
¨ ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ,ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ???
ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΜΙΑ ΣΠΟΝΔΗ Σ ΑΥΤΟ??
ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΤΙ?? ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΘΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ??
ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΝΑΟΙ??
ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ??
ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΑΠΛΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΘΕΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ??
ΠΟΙΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΕΧΕΙ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ Η ΛΑΤΡΕΙΑ,ΣΠΟΝΔΗ,ΜΥΣΤΥΡΙΑΚΗ ΜΥΗΣΗ??ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Μ ΑΥΤΟ??
ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΗ??

στους με χριστιανικη η και αλλη θρησκευτικη αποψη ερωτω
¨
ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΟΤΑΝ
¨ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ
ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΤΙΣΜΑ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΨΑΛΜΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΝΕΜΑΤΟΣ ,ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ??
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΕΟΣ
ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΙΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ??
ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΚΟΥΣΕ Η ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο
ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΣΕΒΕΤΑΙ,ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ??
ΣΕ ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΙΑΤΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΑΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΝΑΟ??
ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟ??
ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΕΑΡΕΣΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ,ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ??
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
(ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ)???

ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ!

sakhs3

KrisnnaΜέλος
10/12/2004, 07:50:37
Τα Ερωτήματα σου Αγαπητέ Sakh's3 έχουν σποραδικά συζητηθεί σε διάφορα άλλα Topic άλλα ευκαιρία είναι να τα επαναλάβουμε!
ΘΕΟΣ δέν είναι μόνο η Επιστημονική και Φυσική Ερμηνεία των Νόμων του Σύμπαντος αλλά και το ΑΠΕΙΡΟ ΠΝΕΥΜΑ που υπάρχει πίσω απο αυτούς τους Νόμους το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι μιά άλλη μορφή Ύλης μή κατανοητή απο μάς!
Το Πνεύμα προυπήρχε της Ύλης και η Ύλη απο το Πνεύμα δημιουργήθηκε σε μεταγενέστερη μορφή του, γι αυτό ακριβώς λέμε οτι υπάρχει παντού μέσα στο Σύμπαν και κατευθύνει την Ύλη σύμφωνα με τους Νόμους του. Έτσι η πλήρης κατανόηση του Σύμπαντος της λειτουργίας και των Νόμων του μας οδηγεί ένα βήμα προς την ΣΟΦΙΑ. Το Πνεύμα υπάρχει ασφαλώς μέσα σε κάθε Ανθρώπινο Νού και μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του ο Καθένας μας με ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ και Επικοινωνία με τον Εαυτό του. Η Αποκοπή του Ανθρώπινου Οργανισμού απο το Πνεύμα μας δημιουργεί τρόμο, Αγχος και Ανασφάλεια!
Τα Αρνητικά Συναισθήματα που μας δημιουργεί οφείλονται στο ότι Είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ στην κυριολεξία ΜΗΔΑΜΙΝΕΣΤΑΤΟΙ σάν Υλικοί Οργανισμοί να κοντραριστούμε με την Φύση και τους Νόμους της! Απο την στιγμή που ο Άνθρωπος ήταν εκτεθειμένος άγρια στους Φυσικούς Νόμους πολλές φορές χωρίς να μπορεί να τους ερευνήσει ή να τους κατανοήσει προσπάθησε να βρεί απεγνωσμένα λύση στο Αδιέξοδο. Η λύση ήταν η φανταστική δημιουργία Όντων Υπερ-Ανθρώπινων Όντων τα οποία δημιούργησαν τον Υλικό Κόσμο μαζί με αυτόν καί τον Άνθρωπο (αφού δέν μπορούσαν να κατανοήσουν οτι ο Άνθρωπος έχει μέσα του τον Θεό), και μπορούν να τον κατευθύνουν και να τον κουμαντάρουν όπως θέλουν, βρισκόμενοι Υπεράνω οποιουδήποτε Φυσικού Νόμου. Παράλληλα ονόμασαν τα Όντα Θεούς δίνοντας τους Ανθρώπινες ιδιότητες και Ελαττώματα!
ΓΙΑΤΙ;;; Απλούστατα γιατί έτσι είχε ο Άνθρωπος την ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ οτι μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους ,μπορεί να υπάρξη δηλαδή μεταξύ τους αλληλογνωριμία και αλληλοκατανόηση! Έτσι με παρεκλήσεις και με θυσίες στους Θεούς ανακουφιζόταν, αισθανόταν ασφάλεια και ένοιωθε Προστασία απο τους Φυσικούς Νόμους και την Φυσική Οργή απο την στιγμή που οι Θεοί τον προστάτευαν απο οποιοδήποτε κακό. Οι Αρχαίοι Λαοί δημιούργησαν ΠολυΘειστικές Θρησκείες αφού οι Θεοί συνδέθηκαν με την λατρεία των Φυσικών φαινομένων διαφορετικά και ανεξάρτητα μεταξύ τους αλλά σε Τελική Ανάλυση αλληλο-εξαρτημένα!
Το συγκεκριμένο Σκεπτικό είχε βέβαια πολλές Ανακρίβειες και Αστάθειες. Πώς είναι δυνατόν ο Θεός να έχει Ανθρώπινα ελαττώματα απο την μία και απο την άλλη να είναι "Αόρατος και Πανταχού Παρών"?
Επειδή ο Άνθρωπος κατέχει κάποια στιγμή συγκεκριμένη θέση στον χώρο απέδωσαν αντίστοιχα και στους Θεούς κάποια σημεία στα οποία η παρουσία τους ήταν εντονότερη και στα οποία άν ήθελαν μπορούσαν να τους συναντήσουν οποιαδήποτε στιγμή, και τα σημεία αυτά ήταν οι ΝΑΟΙ!! Έτσι είχαν την πεποίθηση οτι μέσα στους Ναούς μπορούσε να υπήρχε πολύ καλύτερη επικοινωνία και αλληλοκατανόηση.
Οι προβληματισμοί σου Sakh's3 είναι πολύ Σωστοί αλλά απο την στιγμή που προσωποποιούνται οι Θεοί πάυουν ΥποΣυνείδητα να είναι Άπειροι και Αιώνιοι κιέτσι θα απαιτήσουν κάποια πράγματα απο τον Άνθρωπο ώστε να εξεγερθούν τα Θετικά τους Συναισθήματα απέναντι του. Και αυτά που απαιτούν είναι εκτός απο τους Ναούς και οι Λατρίες και οι Θυσίες!
Σε όλα αυτά συντέλεσαν βέβαια πολλοί παράγοντες όπως οι Εξουσίες, οι Βασιλείς, τα Ιερατεία, οι Αυτοκράτορες οι οποίοι συνέδεσαν τους Θεούς με τον Εαυτό τους αναφέροντας και παραπλανόντας τον Κόσμο οτι είχαν συνεχή επικοινωνία μαζί τους ώστε να εδραιώσουν την Εξουσία τους.
Όσον αφορά την Χριστιανική Θρησκεία το μόνο που Έχω να σου πώ προς το Παρών είναι οτι μετέβαλλε την προσωπικότητα του Θεού. Έτσι οι πολλοί Θεοί σχετικοί με τους Φυσικούς Νόμους εκ των οποίων είχε κάποιο Νόημα η λατρεία τους έγιναν ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ο οποίος παρόλο που δημιούργησε "Εκ του Μηδενός" τα πάντα, ήταν Παντελώς ανεξάρτητος απο τους Φυσικούς Νόμους του Σύμπαντος και αδιάφορος γι'αυτούς. Είναι ο 1ος Θεός μάλιστα ο οποίος δίνει Ελευθερία στον Άνθρωπο να αδιαφορήσει και να καταστρέψει το Φυσικό Περιβάλλον χάρη της δικής του λατρείας θεωρώντας οτι βρίσκεται πολύ υπεράνω απο όλα αυτά!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

sakhs3Μέλος
10/12/2004, 19:30:49
φιλε καλα ολοκληρωμενη η αποψη σου!
τελικα μαλλον ο ανθρωπος ποτε δεν μπορεσε να αφησει ετσι μια εννοια
την οποια ο ιδιος ουσιαστικα,δεν μπορουσε να συγκεκριμενοποιησει
και να πει οτι ο θεος ειναι κατι ασυληπτο σαν εννοια,οποτε και κατεφευγε σε αλλους ορισμους πρωσοποποιησεων κ.τ.λ
αρα κατ ουσιαν ουσιαν ειναι παλι ανωφελη η καθε λατρεια,αφου και ο ορισμος του πνευματος που του εχεις δωσει(του θεου),και που επικρατει απο πολλους ειναι κατα την γνωμη μου ανεπαρκης
η καλυτερα θα ηταν να μου δωσεις τον ορισμο στο τι οριζουμε πνευμα!
εγω την αντιλαμβανομαι σαν κατι μεταξυ φαντασματος και νοητικης λειτουργιας (σκεψης)η δευτερη περιπτωση απαιτει ομως υποκειμενο,που κατι τετοιο δεν υπαρχει?!!
και επειδη φανταζομαι οτι ουτε η πρωτη περιπτωση πληρει την εννοια του θεου!?
θεωρω πιο κοντα τον ορισμο που δινουν καποιοι στο φορουμ σαν
"σεινηδηση του συμπαντος"
που ειναι κατι σαν περιληψη οσον αφορα την αιτια .των οσων συμβαινουν
αρα και δεν επιδεχεται λατρειας!

καλο βραδυ!

sakhs3

sakhs3Μέλος
10/12/2004, 19:36:35
και μια αρχαιοελληνικη θεση ρε παιδια αν δεν σας κανει κοπο!!?!!

sakhs3

26/11/2005, 04:06:52
quote:
Όσον αφορά την Χριστιανική Θρησκεία το μόνο που Έχω να σου πώ προς το Παρών είναι οτι μετέβαλλε την προσωπικότητα του Θεού. Έτσι οι πολλοί Θεοί σχετικοί με τους Φυσικούς Νόμους εκ των οποίων είχε κάποιο Νόημα η λατρεία τους έγιναν ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ο οποίος παρόλο που δημιούργησε "Εκ του Μηδενός" τα πάντα, ήταν Παντελώς ανεξάρτητος απο τους Φυσικούς Νόμους του Σύμπαντος και αδιάφορος γι'αυτούς. Είναι ο 1ος Θεός μάλιστα ο οποίος δίνει Ελευθερία στον Άνθρωπο να αδιαφορήσει και να καταστρέψει το Φυσικό Περιβάλλον χάρη της δικής του λατρείας θεωρώντας οτι βρίσκεται πολύ υπεράνω απο όλα αυτά!

Αδελφέ Krisnna έχω διαφορετική άποψη σε αυτό.
Η ώρα δεν μου επιτρέπει τώρα να την αναπτύξω , θα επανέλθω σύντομα..!

ο ελάχιστος όλων

---------------------------
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.
---------------------------------------

26/11/2005, 16:02:35
Ας δούμε μια άλλη οπτική του θέματος, μια εξόχως δελεαστική άποψη ετούτου του ερωτήματος.

Άνθρωπος σημαίνει βοηθός.

Όλες οι θρησκείες έχουν σαν αντικείμενο τον υπερ-βοηθό, τον θεό. Η αδυναμία να εξηγήσουν την μη βοήθεια όταν και εφόσον την χρειάζονται κάνει τον κόσμο να πιστέψει σε δοκιμασίες σε διαταράξεις της ισορροπίας της φύσης, σε απαίτηση για κάθαρση, νηστεία και ότι παλαβό βάλει ο νους του κόσμου.

Ο θεός λένε οι Ιουδαίοι (και ευκαιρία δεν χάνουνε τα παρακλάδια τους…) έδωσε πλάκες στον Μωυσή. Θα μπορούσε να έδινε σε όλους την θεία φώτιση?

Ναι και όχι!

Ναι γιατί είναι παντοδύναμος, όχι γιατί εκ των πραγμάτων δεν το έκανε! Άντε εξήγησε το λοιπόν………

Ο θεός θέλει να δοκιμάσει τον κόσμο λένε, σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης των προσχημάτων και των εντυπώσεων του διαλόγου με τους θετικιστές.

Δικαιολογίες, φθηνές δικαιολογίες!

Αφού έκρινε ότι δεν ήταν ικανός για φώτιση ετούτος ο «Θεός», γιατί να είναι ικανός για δοκιμασία, και τα δύο είναι θέματα νου. Εν τέλει, γιατί να «δοκιμάζει» ο θεός, όταν εκ των πραγμάτων είχε άλλες ασφαλέστερες και εκ της άπειρης σοφίας του τέλειες επιλογές???

Διότι, μια μη-τέλεια κατάσταση, όπως ο άνθρωπος και ολάκερος ο πλανήτης, καταργεί τόσο την ιδιότητα αυτή στον Θεό αλλά όσο και την ικανότητα να την (δήθεν) επαναφέρει.

ΠΟΙΑ η λογική σε μια τόσο «ρηχή» ανάγκη, όταν εκ των πραγμάτων κάτι τέτοιο υποβιβάζει ακόμα και την ίδια την έννοια του προσωπικού θεού που έχουνε φανταστεί?

Στο Δωδεκάθεο, όταν γίνονταν βροχές και χαλασμός από αέρηδες, λέγανε ότι τσακωθήκαν οι θεοί και την πληρώνουν οι άνθρωποι. Δικαιολογίες! Αλλά έπιαναν. Κανονικά οι θεοί βοηθάνε. Αν όμως τσακώνεται κανείς έχει χρόνο να βοηθήσει?

Μάλλον ΟΧΙ!

Το ίδιο ισχύει και όταν αναλώνεται ο Θεός σε σφαγές «κακών» (όπως στην Π.Δ.) ή σε ανούσιες επιλογές αμφιλεγόμενων και ανήθικων προσώπων (Αβραάμ και σία).

Και τελικά όλοι διαπίστωσαν ότι……….ο θεός βοήθησε!!

Διαφορετικά ουδείς θα πίστευε. Και πως να μην βοηθήσει? Το σύμπαν είναι μεταβλητό. Θα έρθει έτσι ώστε τα πράγματα να εξηγηθούν ως «βοήθεια», οπότε θα αποδοθούν στον θεό που τόσο ανάγκη έχουμε. Έτσι μας είπαν τουλάχιστον…..

Ο θεός είναι η αορίστου πηγής και ουσίας δύναμη βοήθειας!! Μας αρέσει αυτό. Είναι εργαλείο για να έχουμε εξηγήσεις πειστικές.

Ωστόσο, η εξήγηση είναι εντελώς απλή:
ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
(ΚΟΣΜΟΣ = ΟΡΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)

Ο κεραυνός είναι αντιληπτός και προκαλεί ενδιαφέρον, είναι θεός.
Ο χριστός γιατρεύει, προκαλεί ενδιαφέρον, είναι θεός.
Τα πάντα μεταβάλλονται, αυτό είναι αντιληπτό, ο θεός είναι πανταχού παρόν.
Η καλή μεταβλητότητα είναι ο Καλός θεός. Η κακή παίζεται από θρησκεία σε θρησκεία.

Τον ήλιο που σου χαρίζει χαρά όταν τον βλέπεις μπορείς να τον πεις και θεό! Μεταβάλλεται συνέχεια δίνοντας ζωή στην γη. Τα πάντα που μεταβάλλονται μπορείς να τα πεις θεό.

Καθετί στην γη είναι μια κωδικοποίηση της νόησης του σύμπαντος. Υλη και κωδικοποίηση είναι το ίδιο πράγμα. Το μη πράγμα είναι η νόηση. Σύμπαν είναι ο μαθηματικός λόγος πραγματικότητας προς νόηση.

Αυτά δεν είναι δοξασίες αλλά αποτέλεσμα θεώρησης του σύμπαντος.

Πώς είναι δυνατόν η μικρή νόηση να καταλάβει την μεγάλη, το σύμπαν? Δεν μπορεί να δει όλη την πραγματικότητα και όλες τις κωδικοποιήσεις ώστε να καταλάβει την συνολική νόηση του σύμπαντος?

Για τον άνθρωπο δεν έχει αξία το πώς και το γιατί, αλλά το που και το τι. Και αυτά τα δύο είναι οι κανόνες της τέχνης. Που έγινε και τί είναι. Ο τρόπος και το τι ήθελε ο καλλιτέχνης είναι άχρηστο. Το καλλιτέχνημα μετράει!!

Και αυτό ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ και όχι «Εκείνος» και οι ρατσιστές και μισαλλόδοξοι θεουργοί-κομπάρσοι του.

Και ο νοών νοείτω.

26/11/2005, 16:57:46
quote:
Ωστόσο, η εξήγηση είναι εντελώς απλή:
ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
(ΚΟΣΜΟΣ = ΟΡΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)

Ο κεραυνός είναι αντιληπτός και προκαλεί ενδιαφέρον, είναι θεός.
Ο χριστός γιατρεύει, προκαλεί ενδιαφέρον, είναι θεός.
Τα πάντα μεταβάλλονται, αυτό είναι αντιληπτό, ο θεός είναι πανταχού παρόν.
Η καλή μεταβλητότητα είναι ο Καλός θεός. Η κακή παίζεται από θρησκεία σε θρησκεία.

Ωραία. Και πως η αντίληψη της μεταβλητότητας σχεδίασε τους νόμους της φύσης;
Ψιλοασυνάρτητα τα όσα λες. Αναρωτιέμαι αν εσύ ο ίδιος έχεις καταλάβει τι γράφεις.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

26/11/2005, 18:45:06
WWalker:
«Ωραία. Και πως η αντίληψη της μεταβλητότητας σχεδίασε τους νόμους της φύσης;»

Το να αποδίδουμε την ΤΩΡΙΝΗ άγνοια μεταβολών της φύσης σε «εξωκόσμια όντα» και «Πάνσοφους Θεούς», είναι εξόχως επιπόλαια και ενίοτε επικίνδυνη θέση.

Η υποστασιοποίηση των ανοιχτών ερωτημάτων της επιστήμης με βολικές και καθησυχαστικές φιγούρες «Σωτήρων-Θεών», είναι δικαιολογημένη αντίδραση θα λέγαμε. Περνάει τον άνθρωπο σε μια κατάσταση «παύσης», όπου όλα τα μετα-φυσικά του ερωτήματα και η συνειδητοποίηση της μηδαμινότητας του ικανοποιούνται πλέον στον «άλλο κόσμο», και την διαχείριση αυτής της φαντασιακής προβολής αναλαμβάνουνε οι μάγοι-ιερείς.

Η ηλικία της γης είναι περίπου 4,5 δις. χρόνια. Η ηλικία της επιστήμης που διερευνά το σύμπαν και τους πλανήτες, μόλις λίγες δεκαετίες. Ας έχουμε υπομονή.

WWalker:
«Ψιλοασυνάρτητα τα όσα λες. Αναρωτιέμαι αν εσύ ο ίδιος έχεις καταλάβει τι γράφεις.»

Αυτό που θα πρέπει πολύ περισσότερο να αναρωτιέσαι, είναι εάν εσύ κατάλαβες για τι είδους «Θεό» μιλάς, πόθεν η ελάχιστη υποψία σου περί των κατηγορημάτων που αποδέχεσαι και με ιεροπρέπεια προσκυνάς, πως προκύπτει από ότι η μη γνώση φυσικών νόμων ισούται με κάποιο «Όν», καθώς και πως λογικά εξηγείται η προέλευση ενός «εξωκόσμιου Όντως» ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.

Εάν και όταν παράσχεις επαρκείς εξηγήσεις-τεκμήρια σε αυτά τα απλά ερωτήματα, που άλλωστε αφορούν άμεσα την πίστη που αποδίδεις στο Θείο που «εντοπίζεις», τότε θαρρώ θα προκύψει και το ποιος έχει τελικά καταλάβει τι γράφει ή όχι.

26/11/2005, 19:36:44
quote:
WWalker:
«Ωραία. Και πως η αντίληψη της μεταβλητότητας σχεδίασε τους νόμους της φύσης;»

Το να αποδίδουμε την ΤΩΡΙΝΗ άγνοια μεταβολών της φύσης σε «εξωκόσμια όντα» και «Πάνσοφους Θεούς», είναι εξόχως επιπόλαια και ενίοτε επικίνδυνη θέση.

Σε αυτό το ερώτημα, μονίμως η απάντησή σου είναι "δεν ξέρω, αλλά πάντως όχι στον Θεό".
Κοινώς, δεν μπορείς να απαντήσεις.

Αν δεν μπορείς να προτείνεις κάτι καλύτερο, τουλάχιστον μην τα κάνεις χειρότερα.

quote:
Η υποστασιοποίηση των ανοιχτών ερωτημάτων της επιστήμης με βολικές και καθησυχαστικές φιγούρες «Σωτήρων-Θεών», είναι δικαιολογημένη αντίδραση θα λέγαμε. Περνάει τον άνθρωπο σε μια κατάσταση «παύσης», όπου όλα τα μετα-φυσικά του ερωτήματα και η συνειδητοποίηση της μηδαμινότητας του ικανοποιούνται πλέον στον «άλλο κόσμο», και την διαχείριση αυτής της φαντασιακής προβολής αναλαμβάνουνε οι μάγοι-ιερείς.

Μπλα μπλα μπλα, σωτηριολογικά δεκανίκα και τσουλήθρες και πρασεινάλογα, και ουσία μηδέν. Πως κατάφερες να μπλέξεις μάγους, ιερείς, φαντασιακές προβολές, μηδαμινότητα και άλλα τέτοια, με αυτό το οποίο ρώτησα στην αρχή, ένας Θεός το ξέρει.

quote:
Η ηλικία της γης είναι περίπου 4,5 δις. χρόνια. Η ηλικία της επιστήμης που διερευνά το σύμπαν και τους πλανήτες, μόλις λίγες δεκαετίες. Ας έχουμε υπομονή.

Για να δούμε αδελφέ.
Η γη δέχεται κάπου 14 εκατομμύρια τόνους κοσμικής σκόνης κάθε χρόνο (υπολογισμένο). Με τον ρυθμό αυτό, εαν η γη ήταν 4,5 δις χρόνια, όπως μας λες, θα έπρεπε να υπάρχει μια ζώνη... 60 μέτρων αυτής της σκόνης στην επιφάνεια της γης συσσωρευμένη, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει, άρα η Γη δεν έχει ηλικία 4,5 δις χρόνια. Θες και άλλο; Η μετεωρική σκόνη είναι πλούσια σε νικέλιο, κάπου 300 φορές περισσότερο απ'ότι στα εδάφη της Γης. Το νικέλιο όμως τυγχάνει σπάνιο τόσο στην επιφάνεια της Γης, όσο και στους ωκεανούς και στους πυθμένες τους, το οποίο λίγο πολύ αγαπητέ μας δείχνει πως όχι... 4,5 δις χρόνια δεν είναι η ηλικία της Γης, αλλά πολύ πολύ λιγότερο.

quote:

Αυτό που θα πρέπει πολύ περισσότερο να αναρωτιέσαι, είναι εάν εσύ κατάλαβες για τι είδους «Θεό» μιλάς, πόθεν η ελάχιστη υποψία σου περί των κατηγορημάτων που αποδέχεσαι και με ιεροπρέπεια προσκυνάς, πως προκύπτει από ότι η μη γνώση φυσικών νόμων ισούται με κάποιο «Όν», καθώς και πως λογικά εξηγείται η προέλευση ενός «εξωκόσμιου Όντως» ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.

Το Απόλυτο Μηδέν; Ο Νανόπουλος δεν ήταν αγαπητέ που μιλούσε για τυχαίες... κβαντικές διακυμάνσεις του τίποτα; Του μηδέν; Του απολύτου Μηδέν όπως το ονομάζεις; Ο Νανόπουλος δεν ήταν που πρότεινε να επαναφέρουν την τρελή θεωρία που καταποτίστηκε το '60, σύμφωνα με την οποία το σύμπαν ακολουθεί το πληθωριστικό μηδέν, κατά συνέπεια προέκυψε από την κβαντική διακύμανση του... τίποτα;
Τελικά ρε Schwabe, την μια δέχεσαι ως λογική την αναπήδηση του υπαρκτού από το τίποτα, και την άλλη την απορρίπτεις.

Μην το κουράζεις: για το πως θα μπορούσε από το τίποτα να αναπηδήσει κάτι το υπαρκτό, υπάρχει ολόκληρο ιστορικό, το οποίο μας πάει πίσω στο 1900 και στον Max Planck. Το μόνο παράλογο στην όλη υπόθεση είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους φαντάζει παράλογο.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Edited by - WWalker on 26/11/2005 19:40:54

26/11/2005, 20:09:05
WWalker:
«Σε αυτό το ερώτημα, μονίμως η απάντησή σου είναι "δεν ξέρω, αλλά πάντως όχι στον Θεό".
Κοινώς, δεν μπορείς να απαντήσεις.»

Λάθος. Με λίγα λόγια, δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο από τα όσα η επιστήμη μπορεί να απαντήσει.

Αντί να χαριεντίζομαι με «Θεούς» και «διαβόλους», εμμένω στα λογικά και απτά.

WWalker:
«Αν δεν μπορείς να προτείνεις κάτι καλύτερο, τουλάχιστον μην τα κάνεις χειρότερα.»

Χειρότερα ΑΠΟ ΤΙ? Από τα εσχατολογικά παραμύθια? Ας είμαστε λίγο πιο σοβαροί φίλτατε.

WWalker:
«Μπλα μπλα μπλα, σωτηριολογικά δεκανίκα και τσουλήθρες και πρασεινάλογα, και ουσία μηδέν.»

Ακριβώς: ουσία μηδέν!! Μόνο που αυτό ΤΟ ΜΗΔΕΝ, κάποιο το έχουνε βαφτίσει «εξωκόσμιο όν» και του αποδίδουνε και τιμές!!!

WWalker:
«Το νικέλιο όμως τυγχάνει σπάνιο τόσο στην επιφάνεια της Γης, όσο και στους ωκεανούς και στους πυθμένες τους, το οποίο λίγο πολύ αγαπητέ μας δείχνει πως όχι... 4,5 δις χρόνια δεν είναι η ηλικία της Γης, αλλά πολύ πολύ λιγότερο.»

Έχω πει ότι δεν μου αρέσει να παριστάνω τον παν-επιστήμονα πάνω σε θέματα που δεν έχω εντρυφήσει. Αυτή η ηλικία της γης, είναι εδώ και αρκετά χρόνια αποδεκτή από την πλειονότητα της επιστημονικής κοινότητας.

Διάβασε λοιπόν λίγα για την μέθοδο της ραδιοχρονολόγησης και την ηλικία: http://www.geocities.com/grphysics/nuclear/radio6.html

Επίσης, διάβασε σχετικά με την ηλικία των αρχαιοτέρων πετρωμάτων:
http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=5819

Τέλος, για να μάθεις επιτέλους να σέβεσαι μελέτες και επιστήμονες και όχι να αιωρείσαι σε αυταπόδεικτες υποθέσεις, διάβασε και το ΠΟΥ τοποθετεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ την ηλικία της γης:
http://www.geosociety.gr/50ekd.html

Τελικά, πρέπει να τρως μεγάλο κόλλημα αδερφάκι όταν βλέπεις post μου έ??

WWalker:
«Τελικά ρε Schwabe, την μια δέχεσαι ως λογική την αναπήδηση του υπαρκτού από το τίποτα, και την άλλη την απορρίπτεις.»

Άσε τον Νανόπουλο, και απάντησε ΣΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ! Πες μας ΠΩΣ και ΑΠΟ ΠΟΥ προέκυψε το Όν που λες, ΠΩΣ είσαι σίγουρος ότι…..«σε σκέφτεται» και χρειάζεται την πίστη σου για να σου εξασφαλίσει «μεταθανάτια γαλήνη», και όλα αυτά τα ευφάνταστα και μετέωρα ιδεολογήματα.

Μην ξεφεύγεις, αλλά εξήγησε μας ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ. Γνωρίζεις?

Πάντως, σχετικά γρήγορα άρχισες να κάνεις τον…..Κινέζο θα έλεγα!!!