- Χαίρετε! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Μας έδωσαν άδεια όνειρα...
Ψάξαμε να τα γεμίσουμε.Με μουσική,με έρωτα,αγάπη,ναρκωτικά,αλήθειες,ψέμματα.Μα αρχίσαμε να τα γεμίζουμε όλοι μαζί και ο καθένας μόνος.Ακόμα προσπαθούμε!
Είμαστε μαζί και θα μείνουμε για πάντα,γιατί ξέρουμε να μοιραζόμαστε τα όνειρά μας και να σεβόμαστε τις αξίες τους.
Περπατήσαμε δρόμους,βουνά,αμμουδιές,βράχια,φάρους,ηλιοβασιλέματα,πανσέληνους,άλλοτε δίπλα δίπλα και άλλοτε άλλος πιο μπροστά ή πιο πίσω από κάποιον άλλο από εμάς.ποια είανι όμως τα όνειρά μας και οι αξίες τους??
Είναι αυτά τα αγνά όνειρα που ανακαλύπτουμε απλά και που διαφέρουν από αυτά που μας εκπορνεύουν οι καθεστωτικοί μαστρωποί συνειδήσεων.Η αξία που τα ξεχωρίζει είναι στην ανθρωπιά,την αγάπη που βγαίνουν πηγαία και δεν είναι "φτιαχτές αλήθειες" που τις χρησιμοποιούμε για να νιώσουμε ξεχωριστοί...
Αυτό είναι ένα μέρος της συζήτησής μας,το υπόλοιπο δεν ταιριάζει τόσο με το θέμα προς το παρόν.Ήθελα να δείξω στο περίπου τι είανι αυτό που μας ενώνει εμένα και τους φίλους μου.Αλήθεια έχετε δοκιμάσει ποτέ να συζητήσετε με κάποιον φίλο σας με το γραπτό λόγο ενώ είστε μαζί?
I'm the lizard king,I can do anything!
quote:
Πραγματι ειμαστε κατι ιερο,αλλα θα το εθετα περισσοτερο ως "ιερη φιλια" και οχι ως "ιερη συμμαχια"..Φυσικα και ειμαστε αυτοκολλητα,δεν ξεκολλαμε με τιποτα..
![]()
Πραγματι,αυτο δεν καταστρεφει τη φιλια,ομως πες μου ενα λογο που καποιος εγκαταλειπει μια φιλια πολλα υποσχομενη χωρις να πει ενα αντιο..τι τον κανει να πραξει ετσι και να πονεσει ετσι μια ψυχη που στο κατω κατω την αγαπαει...
Φίλτατη Σεμίνα, παραθέτω τα παραπάνω λόγια σου και κάνω μια ερώτηση:
Πως μπορείς να ξέρεις αν ο Ευγένιος νιώθει το ίδιο?
Επειδή στο είπε?
Επειδή ανοίξατε μαζί ένα θέμα?
Επειδή έχετε τις ίδιες εμπειρίες?
Το να είσαι «αυτοκόλλητος» με κάποιον καταστρέφει την φιλία… είναι πιεστικό, απαιτητικό και καθόλου δημοκρατικό…
ΥΓ: Ζητώ την κατανόηση σας, η απάντηση μου είναι μεγάλη και για να μην γίνει βαρετή την έχω "σπάσει" σε κομμάτια.
Φωτεινά... The She Mantis
quote:
Εξηγησε μου λιγο γιατι η φιλια δεν οριζεται απο το εδω και το τωρα..
Έχω φίλους καλούς, καρδιακούς, αδελφικούς, από το δημοτικό και από τότε έχουν περάσει 19 χρόνια… έχω να τους δω 14 χρόνια, είτε γιατί μένουν σε άλλη πόλη, είτε γιατί μένουν σε άλλη χώρα… αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν φίλοι μου, μιλάμε στο τηλέφωνο, ανταλλάζουμε mail, γράφουμε γράμματα…
Με κάποιους από αυτούς έχουμε διαφορετικά πιστεύω, ακόμα και θρησκευτικά, αλλά αυτό δεν παύει την φιλία μας.
Με αρκετούς είχα να μιλήσω χρόνια, αλλά δεν πέρασε στιγμή από το μυαλό μου ότι δεν θέλουν να είναι φίλοι μου…
Ο καλύτερος μου φίλος, που μένει δύο στενά μακριά από το σπίτι μου, έχει να με δει ένα μήνα, τον πήρα τηλέφωνο για να του ευχηθώ στις γιορτές… αυτό σημαίνει ότι δεν θέλω να τον έχω φίλο?
Θα με πει «γουρούνα, μουλάρα, κατσίκα» και γενικά θα με «στολίσει» με διάφορα κοσμητικά και μετά θα με βάλει να του φτιάξω καφέ και να του μαγειρέψω… καθώς θα τα κάνουμε μαζί όλα αυτά, θα έχουμε κάνει ανασκόπηση των γεγονότων και όταν θα καθίσουμε στο τραπέζι θα πιάσουμε να θάψουμε όλους τους άλλους…
quote:
Η κτητικότητα δεν έχει καμία θέση στη φιλία. Η πραγματική φιλία χαρακτηρίζεται απο ελευθερία βούλησης κι αυτό είναι που την κάνει συναρπαστική και σημαντική
Ο αγαπητός 1900, είπε κάτι πολύ σοφό… οι φίλοι δεν μπαίνουν σε κλουβιά… και το να θέλουμε να τους έχουμε συνέχεια κοντά μας… μας καθιστά ένα ζωντανό κλουβί…
Το ίδιο ισχύει για τους εραστές, τους συζύγους και όλους τους ανθρώπους που μας πλαισιώνουν όποια κι αν είναι η ιδιότητα με την οποία υπάρχουν στην ζωή μας…
Έχετε σκεφτεί, ότι με το να είστε κτητικοί απέναντι στους φίλους σας, τους προκαλείτε τάσεις φυγής?
Μήπως τελικά, η μεγάλη αγάπη που τους δείχνετε, τους διώχνει?
quote:
οι κάθε είδους εξαρτήσεις, υποδηλώνουν την ανασφάλεια εκείνου που τις επιδιώκει, κατ εμέ. Και βέβαια στη βάση τους είναι προσπάθεια άσκησης εξουσίας. Θέλουμε να 'εχουμε' και γι αυτό 'κάνουμε' και τελικά καταλήγουμε να είμαστε αυτό που κάνουμε. Αν ξεκινούσαμε όμως απο το 'είμαι', θα προχωρούσαμε με φυσικό τρόπο στο 'κάνω' (ανάλογα με αυτό που είμαι και που θέλω να είμαι) και θα καταλήγαμε στο 'έχω' (ότι μου αναλογεί και μου αξίζει την δεδομένη στιγμή).
Νομίζω ότι αφορισμοί του τύπου 'δεν υπάρχει φιλία' ή 'οι άνθρωποι πληγώνουν' είναι εύλογοι μεν σε κάποιες τρυφερές ηλικίες, καλό είναι όμως να ξεπερνιούνται κάποτε.
Η αγάπη είναι ελευθερία, κάθε στιγμή να είσαι μαζί μου γιατί το θέλεις, κι εγώ να κάνω το ίδιο. Αν κάποια στιγμή πάρουμε άλλους δρόμους, μένει η ανάμνηση της τρυφερότητας που μοιραστήκαμε. Δεν σε θέλω στη ζωή μου για να μου καλύπτεις τα κενά (παρέας, πνευματικών αναζητήσεων, συναισθηματικών ελλείψεων), σε θέλω γι αυτό που είσαι, και θέλω κάθε στιγμή να είσαι ακριβώς ο εαυτός σου, και τίποτα άλλο, ότι κι αν συνεπάγεται αυτό για τη σχέση μας.
Άλλο ένα σοφό από την Vasiliki… να σας προτείνω για άλλη μια φορά…
Ελευθερια και Ωριμότητα!
Σε ευχαριστώ, φίλτατη Vasiliki… καλύτερα δεν θα μπορούσε να το πει κανείς!
quote:
Η ωριμοτητα συνισταται στην αποκαλυψη πως ερχεται καποια στιγμη που ολα οσα πιστευεις ανατρεπονται και παντα θα υπαρχει κατι που δεν μπορεις να κατανοησεις…
Χρησιμοποιώντας την παλιά σου υπογραφή Σεμίνα, δεν θα σου δώσω μια συμβουλή, μα θα σου κάνω μια πρόταση…
Προσπάθησε να κατακτήσεις την ωριμότητα και να αντιληφθείς ότι, τίποτα από τα ανθρώπινα δεν είναι παντοτινό…
quote:
"παν μετρον αριστον"...!
Φίλτατη Σεμίνα… το ορθό είναι, «μέτρον άριστον»… το «παν» δηλώνει τα πάντα…
Δηλαδή, αν κάνουμε κακό, ένα φόνο ας πούμε, αν είναι μέσα στα όρια του μέτρου, είναι καλό?
Δηλαδή αν σκοτώσω λίγο έναν άνθρωπο, είμαι εντάξει?
…αυτή ήταν μια φιλική επέμβαση…
Λιγο πολλα δεν ρωτας???
Αυτο το "αυτοκολλητακια" με τον Ευγενιο το αποκτησαμε απο εδω βασικα..πριν ξεκινησουμε να μπαινουμε εδω ημασταν κολλητοι,οπως και τωρα...
Το ξερω πως νιωθει ετσι,γιατι δεν ειναι λιγες οι φορες που στα θεματα που βαζουμε μαζι απανταμε και μαζι,οχι παντα βεβαια γιατι δεν βλεπομαστε και καθε μερα...
Εγω οταν λεω τον Ευγενιο "αυτοκολλητακι μου" συνηθως γελαω,δεν το εχω παρει τοσο συνδετικα οπως το παραθετεις...δεν ειμαι σιγουρη αν σε φιλικα θεματα εχουμε κοινες εμπειριες...παντως το σιγουρο ειναι πως τον αγαπω παρα παρα πολυ σαν φιλο μου!
Αν και να σου πω την αληθεια το συγκεκριμενο ατομο το εχω νιωσει παρα πολυ κοντα μου και παρα πολυ μακρια μου...
Η μοναξιά θεραπεύεται.Αυτα που σε έκαναν να μείνεις μόνος, δεν θεραπευονται.
Έχετε σκεφτεί, ότι με το να είστε κτητικοί απέναντι στους φίλους σας, τους προκαλείτε τάσεις φυγής?
σε αυτο εχεις δικιο...ο καθε ανθρωπος θα ετρεχε μακρια απο καποιον που τον θεωρει κτημα...
quote:quote:
οι κάθε είδους εξαρτήσεις, υποδηλώνουν την ανασφάλεια εκείνου που τις επιδιώκει, κατ εμέ. Και βέβαια στη βάση τους είναι προσπάθεια άσκησης εξουσίας. Θέλουμε να 'εχουμε' και γι αυτό 'κάνουμε' και τελικά καταλήγουμε να είμαστε αυτό που κάνουμε. Αν ξεκινούσαμε όμως απο το 'είμαι', θα προχωρούσαμε με φυσικό τρόπο στο 'κάνω' (ανάλογα με αυτό που είμαι και που θέλω να είμαι) και θα καταλήγαμε στο 'έχω' (ότι μου αναλογεί και μου αξίζει την δεδομένη στιγμή).
Νομίζω ότι αφορισμοί του τύπου 'δεν υπάρχει φιλία' ή 'οι άνθρωποι πληγώνουν' είναι εύλογοι μεν σε κάποιες τρυφερές ηλικίες, καλό είναι όμως να ξεπερνιούνται κάποτε.
Η αγάπη είναι ελευθερία, κάθε στιγμή να είσαι μαζί μου γιατί το θέλεις, κι εγώ να κάνω το ίδιο. Αν κάποια στιγμή πάρουμε άλλους δρόμους, μένει η ανάμνηση της τρυφερότητας που μοιραστήκαμε. Δεν σε θέλω στη ζωή μου για να μου καλύπτεις τα κενά (παρέας, πνευματικών αναζητήσεων, συναισθηματικών ελλείψεων), σε θέλω γι αυτό που είσαι, και θέλω κάθε στιγμή να είσαι ακριβώς ο εαυτός σου, και τίποτα άλλο, ότι κι αν συνεπάγεται αυτό για τη σχέση μας.Άλλο ένα σοφό από την Vasiliki… να σας προτείνω για άλλη μια φορά…
Ελευθερια και Ωριμότητα!
Σε ευχαριστώ, φίλτατη Vasiliki… καλύτερα δεν θα μπορούσε να το πει κανείς!
…γεννήθηκα… επέζησα… μεγάλωσα… ανθίζω…
Σε αυτο συμφωνω...
Προσπάθησε να κατακτήσεις την ωριμότητα και να αντιληφθείς ότι, τίποτα από τα ανθρώπινα δεν είναι παντοτινό…
Τιποτα απο τα ανθρωπινα δεν ειναι παντοτινο εε???Δεν ξερεις ποσο πολυ με πληγωνει αυτο...γιατι βαθια στην ψυχη μου ξερω πως εχεις δικιο!
quote:
Επιτρέψτε μου να κλείσω με κάτι άσχετο με το θέμα…quote:
"παν μετρον αριστον"...!Φίλτατη Σεμίνα… το ορθό είναι, «μέτρον άριστον»… το «παν» δηλώνει τα πάντα…
Δηλαδή, αν κάνουμε κακό, ένα φόνο ας πούμε, αν είναι μέσα στα όρια του μέτρου, είναι καλό?
Δηλαδή αν σκοτώσω λίγο έναν άνθρωπο, είμαι εντάξει?
…αυτή ήταν μια φιλική επέμβαση…
…γεννήθηκα… επέζησα… μεγάλωσα… ανθίζω…
Πρεπει να μας το ειχε αναφερει ενας καθηγητης στα αρχαια..ευχαριστω για την παρεμβαση καλη μου mantis!
αρχικα θελω να σε ευχαριστησω για οσα λες για τον χρονο...
Επισης ηθελα να σου πω πως δεν ετυχε να ανταλλαξω αποψεις μεσω γραπτου παρα μονο μεσω διαδικτυου(msn messenger)που μιλαω με φιλους..Αλλα,μια φορα ειχα παρει συνεντευξη απο ενα φιλαρακι και ηταν πολυ ευχαριστο!
Σεμινα
Πριν απο λιγα λεπτα ελαβα ενα μαιλ απο μια φιλη μου,πολυ αξιολογο ατομο και οταν το διαβασα εχασα τον κοσμο κατω απο το ποδια μου,ημουν ετοιμη να κλαψω(μην με πειτε κλαψιαρα!)και αισθανθηκα πολυ ασχημα...δεν με εχει κανει ποτε κανενας αλλος να αισθανθω ετσι..
Εγω τωρα τι πρεπει να κανω???Να τη θεωρω αυτη την κοπελα φιλη μου???
Που λογω μιας παρεξηγησεις ειναι ετοιμη να με λιθοβολησει ή να με σκοτωσει με ωραια λογια????
Συγνωμη που παραθετω κατι προσωπικο..δεν το ειχα σκοπο!Απλως,θελω να δω εσεις τι θα κανατε!Τι γνωμη σας..
Τελικα υπαρχει φιλια???
Ευχαριστω!
Καληνυχτακια!!
Αυτοκολλητακι μου να προσεχεις...
quote:
Τιποτα απο τα ανθρωπινα δεν ειναι παντοτινο εε???Δεν ξερεις ποσο πολυ με πληγωνει αυτο...γιατι βαθια στην ψυχη μου ξερω πως εχεις δικιο!
Δεν θα έπρεπε να νιώθεις πληγωμένη, απλά να το κατανοήσεις και να προχωρήσεις… μην περιμένεις από τους άλλους να μείνουν κοντά σου για πάντα… είναι μόνο άνθρωποι…
quote:
Πριν απο λιγα λεπτα ελαβα ενα μαιλ απο μια φιλη μου,πολυ αξιολογο ατομο και οταν το διαβασα εχασα τον κοσμο κατω απο το ποδια μου,ημουν ετοιμη να κλαψω(μην με πειτε κλαψιαρα!)και αισθανθηκα πολυ ασχημα...δεν με εχει κανει ποτε κανενας αλλος να αισθανθω ετσι..
Εγω τωρα τι πρεπει να κανω???Να τη θεωρω αυτη την κοπελα φιλη μου???
Που λογω μιας παρεξηγησεις ειναι ετοιμη να με λιθοβολησει ή να με σκοτωσει με ωραια λογια????
Σκέφτηκες ποτέ Σεμίνα, ότι έκανες κάτι για να εξωθήσεις την φίλη σου σε αυτή την στάση?
Μήπως έγινες πιεστική?
Μήπως δημιούργησες μια σχέση μαζί της, που την βάσισες πάνω στην εξάρτηση σου από την φίλη σου?
Μήπως νιώθει ότι την πνιγείς?
Δεν χρειάζεται να βάλεις τα κλάματα... απλά κάνε μερικά βήματα πίσω και δώσε της χώρο και χρόνο να αναπνεύσει, αν τελικά δεις αλλαγή στην συμπεριφορά της, τότε δεν την έχεις διώξει... την έχεις κερδίσει...
Επίσης δεν χρειάζεται να απαντήσεις... σκέψου τις ερωτήσεις, όπως θα έκανες αν ήταν δικές σου προς τον εαυτό σου...
Συμβουλευτικά... The She Mantis
πρεπει να προχωρησω και να το κατανοησω..you re right!!Θα δουμε..
Δεν ξερω..νομιζω πως μονο αυτην μπορει καποιος να ρωτησει..και που να την ξερεις εσυ!Συνηθως σκεφτονται και οι 2 πλευρες,δεν μπορω να σκεφτομαι ολη την ωρα εγω!!Δεν μου αρεσει να πιεζω ανθρωπους...θα σου φανει αστειο αυτο που θα πω,αλλα τι να κανω..
Εγω θελω οι ανθρωποι να μενουν για παντα μαζι μου,αλλα ποτε δεν θα τους πιεσω να το κανουν αυτο αν δεν θελουν!
Τελικα ο κοσμος εχει πολυ πλακα..
Ευχαριστω που απαντησες
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------Πραγματι ειμαστε κατι ιερο,αλλα θα το εθετα περισσοτερο ως "ιερη φιλια" και οχι ως "ιερη συμμαχια"..
Φυσικα και ειμαστε αυτοκολλητα,δεν ξεκολλαμε με τιποτα..
Πραγματι,αυτο δεν καταστρεφει τη φιλια,ομως πες μου ενα λογο που καποιος εγκαταλειπει μια φιλια πολλα υποσχομενη χωρις να πει ενα αντιο..τι τον κανει να πραξει ετσι και να πονεσει ετσι μια ψυχη που στο κατω κατω την αγαπαει...--------------------------------------------------------------------------------
Φίλτατη Σεμίνα, παραθέτω τα παραπάνω λόγια σου και κάνω μια ερώτηση:
Πως μπορείς να ξέρεις αν ο Ευγένιος νιώθει το ίδιο?
Επειδή στο είπε?
Επειδή ανοίξατε μαζί ένα θέμα?
Επειδή έχετε τις ίδιες εμπειρίες?Το να είσαι «αυτοκόλλητος» με κάποιον καταστρέφει την φιλία… είναι πιεστικό, απαιτητικό και καθόλου δημοκρατικό…
Την φιλία την καταλαβαίνεις όταν την βιώνεις. Εγώ καταλαβαίνω ότι κάποιος είναι φίλος μου, όχι επειδή μου το λέει, αλλά επειδή έτσι αισθάνομαι και επειδή έτσι αισθάνεται και ο άλλος. Σε μια φιλία μοιράζεσαι πράγματα και αν δεν το καταλαβαίνεις, είναι επειδή στην ουσία δεν τα μοιράζεσαι αλλά το παίζεις φίλος για κάποιον άλλον λόγο.
Στην φιλία υπάρχει αγάπη, κατανόηση, ειλικρίνεια και χίλια δυο καλά ακόμη. Και ένα από αυτά που μοιράζεσαι με φίλους είναι και η ελευθερία σου(μερικώς βέβαια). Λέω για παράδειγμα να πάω για ψάρεμα στις πέντε και ο φίλος μου θέλει στις έξι. Υποχωρούμε και πάμε στις πέντε και μισή. Σε μια φιλία δεν περιορίζεσαι ποτέ περισσότερο απ' όσο περιορίζεσαι καθημερινά στις σχέσεις σου με τους ανθρώπους.
Τώρα, αν νιώθεις πως κλείνεσαι, μάλλον κάπου στο βάθος δεν συμπαθείς και τόσο τον "φίλο" σου...
Φιλικά
Ευγένιος
Υ.Γ. Κι εγώ σ' αγαπάω αυτοκολλητάκι μου! Αν και νομίζω πως το έχεις καταλάβει, όπως το κατάλαβα κι εγώ. Και αν στο λέω, το κάνω γιατί είναι υπέροχο να το έχεις κάπου γραμμένο και να το βλέπεις ακόμα και όταν δεν θα είμαι μαζί σου!
Όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα παιδί. Ας μην το σκοτώσουμε. Είναι το χειρότερο έγκλημα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.