ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Βυζαντινός60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
22/05/2008, 16:28:34
quote:
MIXAHL32
Δεν περιμενα απο εναν Αυστραλο να αλλαζει τα φωτα στην ελληνικοτητα του Ιουστινιανου

Ελληνας ο Γιουτπράδα; Σύνελθε άνθρωπέ μου!

macedon

22/05/2008, 17:28:40
Για ακόμη μια φορά θα ασχοληθούμε με το αγαπημένο μας
θέμα τον χριστιανισμό, το ότι είναι ιουδαικής προελεύσεως, αλλά
ελληνικής επιρροής, έχει όλα τα κακά και το βυζάντιο
δεν ήταν Ελλάδα, ούτε οι βυζαντινοί Έλληνες...
Έλεος ρε παιδιά, 25 θέματα τα ίδια λέτε...
MarteΜέλος
22/05/2008, 17:53:39
Είναι που κλείδωσαν τον τόπο της γνώσης. Ξέρεις εσύ φίλε τρέχα-γύρευε .Να φανταστείς μπαίνω το πρωί πριν πάω στο γραφείο να δω το θέμα με τις προφητείες και παθαίνω σοκ! Λέω φτου ρε π.. μου. Τώρα που θα μάθω τι θα γίνει σήμερα? Και τι να φορέσω? Παραλλαγή κι αρβύλες ή κοστούμι για τo hagiasofia party?

22/05/2008, 18:44:55

Α ρε Μάρτε... Πάντως πρέπει να το παραδεχτείς. Μετά το κλείσιμο της φιλοσοφικής σχολής της Αθήνας, το κλείσιμο του τόπικ που αναφέρεις είναι το δεύτερο μεγάλο πλήγμα στη γνώση.

macedon

22/05/2008, 21:14:51
Αλήθεια είναι πάντως ότι όταν κάποιος δεν έχει
τι να πει το γυρίζει στην πλάκα...
Αγαπητέ μου ΕΡΙΩΠΙΣ, όταν το καλοκαίρι γίνουν τα γεγονότα,
τότε σε βλέπω να ψάχνεις καλύτερα να δεις τι θυμάσαι από
αυτά που διάβαζες και να προσεύχεσαι στον καλό Θεό να σε
βοηθάει...
MarteΜέλος
22/05/2008, 21:46:32
quote:
Αλήθεια είναι πάντως ότι όταν κάποιος δεν έχει
τι να πει το γυρίζει στην πλάκα...

Δεν είναι αγαπητέ ότι δεν έχω τι να πω. Οι πεποιθήσεις μου είναι από την δική μου λογική, για μένα, και τις συζητώ με αυτούς που με γνωρίζουν καλά και από κοντά. Δεν είναι σκοπός μου να κάνω κήρυγμα. Η αλήθεια δεν κηρύσσεται αγαπητέ. Η αλήθεια, ή μάλλον μέρος αυτής ανακαλύπτεται με την λογική σκέψη και σιγά σιγά.

Δες για παράδειγμα τις δύο παρακάτω φράσεις και σύγκρινε:

"Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αλήθειας, και επί τα έτοιμα μάλλον τρέπονται" Θουκυδίδης

"η πίστις υμών μη ή εν σοφία ανθρώπων αλλά εν δυνάμει θεού" απόστολος Σαούλ

22/05/2008, 22:03:15
Έλα μωρέ Marte που παρεξηγήθηκες...
Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται;Για τις δυο
φράσεις που μου παρέθεσες...
Είπες κανείς ότι η ελληνική φιλοσοφία δεν έχει θεικές ρίζες;
MarteΜέλος
22/05/2008, 22:26:36
quote:
Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται;Για τις δυο
φράσεις που μου παρέθεσες...

Ok. Θα σε βοηθήσω.

Μας λέει ο Σαούλ λοιπόν ότι η πίστη δεν βασίζεται στην λογική, δηλαδή δεν χρησιμοποιείται η λογική σκέψη για να βγουν τα συμπεράσματα στα οποία πιστεύουν αλλά στην δύναμη του θεού. Είναι "αλήθεια" εξ αποκαλύψεως γύρευε ποιου...
Και ο Θουκυδίδης λέει απλά ότι στους πολλούς δεν αρέσει να κουράζουν την σκέψη τους και να χρησιμοποιούν την λογική τους για να φθάσουν σε αληθή - λογικά συμπεράσματα αλλά αρκούνται σε κείνη την έτοιμη "αλήθεια". Την "αλήθεια" πακέτο. Τρία σε ένα που λέμε. wash & go!

22/05/2008, 23:09:18
Ίσως το πιο αγαπημένο μου λογοτεχνικό βιβλίο, αγαπητέ μου
Marte είναι το "Ντέμιαν" του Έρμαν Έσσε...
Σε αυτό το μυθιστόρημα λοιπόν, φίλε μου, λέει μια
αγαπημένη μου παραβολή: Κάποιος αγάπησε ένα αστέρι...
Το αγάπησε τοσο πολύ που πήγαινε κάθε μέρα σε ένα
βράχο και το κοιτούσε... Μια μέρα από την
πολύ του αγάπη, πήδηξε για να το φτάσει και τότε
θυμήθηκε ότι αυτό που ΄κανε δεν ήταν λογικό κι έπεσε
και σκοτώθηκε...
"Καταραμένη λογική που πάντα μας θυμίζεις,
αυτά που που δεν μπορούμε νά' χουμε και κανείς
μας δεν θα ζήσει..."
Δικός μου στίχος σε τραγούδι μου προ 20ετίας...
Πίστεψε για να σωθείς, σου λέω φίλε μου και η πίστη
θέλει λυτρώσει σε... Απλευθερώνει δυνάμεις μέσα σου που τώρα,
τι ειρωνία! δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν...
22/05/2008, 23:37:31

Όπως έχω γράψει και αλλού φίλοι μου (Θαύματα) υπήρχαν πάντοτε σε όλες τις εποχές και σε όλες τις θρησκείες . Ας δούμε όμως αποσπάσματα από το πως περιγράφει ο Edward Gibbon στο «Ιστορία της Παρακμής και Πτώσεως της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας» σχετικά με την κατασκευή (Αγίων) , (θαυμάτων) , καθώς και την υιοθέτηση πρακτικών της Εθνικής θρησκείας από τον Χριστιανισμό .

Μυθικοί μάρτυρες και κειμήλια

Στην μακρά περίοδο των χιλίων διακοσίων ετών , τα οποία διέρευσαν μεταξύ της βασιλείας του Κωνσταντίνου και της μεταρρυθμίσεως του Λούθηρου , η λατρεία Αγίων και λειψάνων διέφθειρε την αγνή και τέλεια απλότητα του (αρχικού) Χριστιανικού προτύπου , ενώ μερικά συμπτώματα εκφυλισμού είναι δυνατόν να παρατηρηθούν ακόμα και στις πρώτες γενεές , οι οποίες υιοθέτησαν και ελάτρευσαν αυτόν τον ολέθριο νεωτερισμό .

Η ικανοποιητική εμπειρία ότι τα λείψανα των Αγίων ήσαν πιο πολύτιμα και από το χρυσάφι ή από πολύτιμους λίθους ώθησε τους κληρικούς να πολλαπλασιάσουν τους θησαυρούς της εκκλησίας . Χωρίς να νοιάζονται ιδιαιτέρως για την αλήθεια ή την πιθανότητα , επενόησαν ονόματα για τους σκελετούς και πεπραγμένα για τα ονόματα .
Η φήμη των Αποστόλων και των Αγίων ανθρώπων , οι οποίοι είχαν μιμηθεί τις αρετές τους , ημαυρώθη από θρησκευτική φανταστική πλαστουργία .

Στην αδιαμφισβήτητη ομάδα των γνησίων και αρχικών μαρτύρων , προσέθεσαν μυριάδες φανταστικών ηρώων οι οποίοι ποτέ δεν υπήρξαν , παρά στην φαντασία των πανούργων ή εύπιστων παραμυθάδων . Και υπάρχουν λόγοι να υποπτευθή κανείς ότι η Τουρ δεν ήταν η μόνη επισκοπή στην οποία τα οστά ενός κακούργου ελατρεύοντο αντί των οστών ενός Αγίου . Μια δεισιδαιμονική πρακτική , η οποία έτεινε να αυξάνη τους πειρασμούς για τέλεση απάτης και την εκμετάλλευση ευπιστίας , σιγά-σιγά έσβυνε το φώς της ιστορίας και της λογικής στον Χριστιανικό κόσμο .…………………………………………………

«Οι καλόγεροι» (μια ράτσα βρωμερών ζώων , στα οποία ο Ευνάπιος ενδίδει στον πειρασμό να αρνηθή την ονομασία άνθρωπος) «είναι οι δημιουργοί της νέας λατρείας , η οποία στη θέση μιας από εκείνες τις θεότητες , οι οποίες έχουν γίνει αντιληπτές από τη λογική , τοποθετεί τους ταπεινότερους και πιο αξιοκαταφρόνητους σκλάβους . Τα κεφάλια αλατισμένα και βουτηγμένα στο ξύδι , εκείνων των επονείδιστων κακοποιών , οι οποίοι για το πλήθος των εγλημάτων τους έχουν υποστεί έναν δίκαιο και ατιμωτικό θάνατο , τα σώματά τους σημαδεμένα ακόμη από τα αποτυπώματα του μαστιγίουκαι τα σημάδια εκείνων των βασανιστηρίων στα οποία τους κατεδίκασε η ποινή του δικαστού . Τέτοιοι είναι οι θεοί τους οποίους παράγει η γη στις ημέρες μας . Τέτοιοι είναι οι μάρτυρες , οι υπέρτατοι διαιτηται των προσευχών και των παρακλήσεών μας προς τον Θεό , των οποίων οι τάφοι έχουν τώρα καθαγιασθεί ως αντικείμενα ευλαβείας του λαού» .

Θαύματα

Αλλά η πρόοδος της δεισιδαιμονίας θα ήταν πολύ λιγότερο ταχεία και νικηφόρος , εάν η πίστις του κόσμου δεν είχε υποβοηθηθει από την έγκαιρη ενίσχυση εκ μέρους οραμάτων και θαυμάτων , προκειμένου να πιστοποιείται η αυθεντικότητα και η αρετή των υπόπτων λειψάνων ……… Τα αμέτρητα θαύματα , θέατρα των οποίων αποτελούσαν αενάως οι τάφοι των μαρτύρων , απεκάλυπταν στον ευσεβή πιστό την συγκεκριμένη κατάσταση και δομή του αόρατου κόσμου , ενώ οι θρησκευτικοί διαλογισμοί του εφαίνοντο να έχουν εδραιωθή……………

Αναβίωση του Πανθεϊσμού

Οι άμεσες και σχεδόν ακραίες συνέπειες οι οποίες υπετίθετο ότι θα ακολουθούσαν την προσευχή ή το παράπτωμα έπειθαν τους Χριστιανούς για το επαρκές μέτρο εύνοιας και εξουσίας του οποίου οι Άγιοι απελάμβαναν ενώπιον του Υπερτάτου Θεού . Και εφαίνετο περιττό να ρωτήση κανείς εάν ήταν συνεχώς υποχρεωμένοι να μεσολαβούν ενώπιον του θρόνου της ευσπλαχνίας ή μήπως δεν τους επιτρεπόταν να ασκούν , σύμφωνα με τις επιταγές της φιλανθρωπίας και της δικαιοσύνης τους τις εξουσίες τις οποίες τους είχαν αναθέσει οι επίγειοι υφιστάμενοί τους .

Η φαντασία η οποία είχε ανυψωθεί με οδυνηρή προσπάθεια στα ύψη του διαλογισμού και της λατρείας του παγκόσμιου σκοπού αγκάλιαζε διψαλέα κατώτερα αντικείμενα λατρείας τέτοια ώστε να είναι περισσότερο ανάλογα προς τις ακατέργαστες διανοητικές συλλήψεις και τις ατελείς δυνάμεις της . Η υπέροχη και απλή θεολογία των πρώτων Χριστιανών βαθμιαίως εκφαυλίσθηκε και η ΜΟΝΑΡΧΙΑ των ουρανών , που ήδη είχε σκιασθή από μεταφυσικές λεπτολογίες , υποβαθμίσθηκε από την εισαγωγή μιάς λαϊκής μυθολογίας , η οποία έτεινε να αποκαταστήση την Βασιλεία του πολυθεϊσμού .

Εισαγωγή τελετών της Εθνικής θρησκείας

Καθώς οι στόχοι της θρησκείας βαθμιαίως υπεβιβάζοντο στο επίπεδο της φαντασίας , εισήγοντο ιερουργίες και ιεροτελεστίες του είδους το οποίο κατεδείκνυε ότι διαθέτουν την μεγαλύτερη δύναμη για να επηρεάζουν το συναίσθημα του χύδην όχλου .
Εάν στις αρχές του πέμπτου αιώνος ο Τερτυλιανός και ο Λακτάνιος είχαν αιφνιδίως εγερθεί από τους τάφους τους για να βοηθήσουν κτά την πανήγυρη της εορτής κάποιου δημοφιλούς Αγίου ή μάρτυρος , θα έμεναν με ανοικτό το στόμα από την κατάπληξη …..

Μόλις θα άνοιγαν οι πόρτες του ναού , θα ενωχλούντο από τους καπνούς του λιβανιού , από τα αρώματα των λουλουδιών και από την λάμψη των κανδηλιών και των κεριών , τα οποία διέχεαν μεσημεριάτικα ένα κακόγουστα παράξενο , αχρείαστο και κατά τη γνώμη τους ιερόσυλο φως . Εάν ήθελαν να πλησιάσουν το ιερό , έπρεπε να περάσουν μέσα από γονυπετές πλήθος , το οποίο έκανε μετάνοιες και το οποίο απετελείτο από αγνώστους και οδοιπόρους οι οποίοι συνέρεαν στην πόλη για την ολονυκτία της πανηγύρεως και οι οποίοι ένοιωθαν την ισχυρή μέθη του φανατισμού και ίσως και του οίνου ………..

Οι τοίχοι γύρω- γύρω ήσαν κατάφορτοι από σύμβολα των ευεργεσιών , τις οποίες είχαν λάβει , μάτια , πόδια από χρυσό και ασήμι , ενώ ενημερωτικά εικονίσματα , τα οποία δεν μπορούσαν πλέον να αποφύγουν την κατάχρηση απρεπούς ή ειδωλολατρικής θεοσέβειας , παρουσίαζαν τις αρετές και τα θαύματα του προστάτου Αγίου …………………………
Οι πιο αξιοσέβαστοι Επίσκοποι είχαν πείσει τους εαυτούς τους ότι οι αδαείς χωρικοί θα απεδοκίμαζαν με περισσότερη χαρά τις προλήψεις της Εθνικής θρησκείας , εάν εύρισκαν κάποια ομοιότητα ή κάποια αντιστάθμιση στις αγκάλες της Χριστιανοσύνης . Η θρησκεία του Κωνσταντίνου επέτυχε σε διάστημα μικρότερο του αιώνος την τελική κατάκτηση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας . Αλλά οι ίδιοι οι νικηταί σιγά-σιγά κατεκτήθησαν από τις τεχνικές των ηττημένων αντιπάλων τους .

19/12/2007, 10:55:39
Καλημερες!

Φιλη Λουκριτια...οι emo (απο το emotional) ειναι τα καταθλιπτικα παιδια, που ειναι πιο "κλειστα" στον εαυτουλη τους... εχουν τασεις αυτοκαταστροφης, δεν τους νοιαζει τιποτα αλλο, παρα μονο το "μαλλι" τους να ειναι στον "Θεο" (οπως οι ιδιοι λενε), το ντυσιμο τους, το "μαυρο" βαψιμο τους...

Τα "emo" της Ελλαδας, στην πλειοψηφια ειναι "απομιμιση" (ψευτο-emo) που κραταν το ολο στυλ... αλλα λιγοι ειναι οι "original".

Οι "emo" ηταν "στυλ" του 1980 και επανηλθε

Trendy απο την αλλη, ειναι τα παιδια που "αναζηταν" την μοδα, με την οποια προσπαθουν να φανουν ανωτεροι απο ολους τους αλλους! σε αυτη την περιπτωση, αναζητανε ο,τι πιο ακριβο κυκλοφορει στην αγορα, δεν εχουν συναισθηματισμους "χαμηλους" οπως οι emo.... απλα κοιτανε να ξοδεψουν! Οι trendy υπηρχαν απο ανεκαθεν ...απλως καθε δεκαετια αλλαζουν τα γουστα

Απο την αλλη ειναι οι "Καγκουρες" (ονομασια που "κερδισαν" λογο του σχηματος των μαλλιων τους: "καρφακια"). Αυτοι εναντιωνονται ΚΥΡΙΩΣ με τους emo, που "προσπαθουν" να τους βαλουν μυαλο (οπως οι ιδιοι λενε) ασκωντας ομως βιοπραγιες (λεκτικες-χειρονακτικες). Πανε "πακετο" με τα ηλεκτρονικα παιχνιδια-κινουμενα σχεδια του 2000 και πλεον, και ειναι το "στυλ" της Ιαπωνιας... συμφωνα με τους emo ο καγκουρας ειναι ο επιδειξιας, ο λαϊκος τυπος, αυτος που αυτοπροβαλλεται ακομψα γελοιοποιωντας τον εαυτο του σε μια προσπαθεια να καταξιωθει, χωρις ομως ο ιδιος να το καταλαβαινει.

Edited by - PREDATOR on 19/12/2007 11:01:32

19/12/2007, 11:04:20
"διαβαστε" το επισημο "συλλογο" (!) των Καγκουρων...

Κάγκουρες

loukritiaΜέλος
19/12/2007, 11:23:38
Predator, σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Μιλάμε δηλαδή για χάλια μαύρα όλοι τους!

Χριστέ μου, πού πάει αυτός ο κόσμος...

Κάντε οικονομία στο νερό:
πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
19/12/2007, 11:38:35
Mην στενοχωριεσαι φιλη Λουκριτια! Παροδικες μοδες ειναι και τιποτα αλλο... ο,τι βλεπουν τα παιδια, αυτο προσπαθουν να κανουν για να "φανουν"...

Οσο για τους emo... αμα εχουν "εσωτερικα" προβληματα... με λαθος τροπο το "δειχνουν"... θα επρεπε να το συζητησουν με την οικογενεια τους! ΑΛΛΑ φταινε και οι περισσοτεροι, που ουσιαστικα δεν πολυ-ενδιαφερονται για τον τροπο συμπεριφορας των παιδιων τους!

Παραδειγμα... η "γλωσσα" επικοινωνιας εχει γινει υβρης! η δικη μου γενεια, αρχισε τις βρησιες απο τα 15 και πανω! τωρα ειναι απο τα 6 χρονια! και βλεπουμε οτι καποιοι γονεις χαιρονται με αυτην την κατασταση (εξαλλου οι ιδιοι ειναι που χρησιμοποιουν την "γλωσσα" αυτη, αρα τα παιδια "μαθαινουν" ο,τι ακουν)...

Οι "καγκουρες" ειναι μια ομαδα "επιβολης" του τροπου τους... κατι παρομοιο γινοταν και με την "γερμανικη"¨νεολαια το 1936-1945

19/12/2007, 13:43:04
Καλημέρα και από μενα .
Τώρα αυτά με τους emo και τους trendy είναι να χαμε να λέγαμε νεανικές ανωριμότητες
Άπλα θέλουν να ξεχωρίσουν απ τους αλλους να το παίξουν μούρη και διαλέγουν το ένα η το άλλο .
Θα τους περάσει .

loukritiaΜέλος
19/12/2007, 14:43:06
Ναι, μόνο που το θέμα είναι ότι την πιο ωραία και πιο δημιουργική φάση της ζωής τους - που είναι η εφηβεία και που τότε υποτίθεται ότι διαμορφώνεις το χαρακτήρα σου - τη χαραμίζουν με ηλίθια ρεύματα μόδας, που απλά "θα τους περάσουν"...
Κι όταν τους περάσουν, θα 'χουν χάσει τόσα γαμάτα πράγματα.
Πιθανόν και τον εαυτό τους τον ίδιο.
Και μετά, άντε να τον ξαναβρούν...

Κάντε οικονομία στο νερό:
πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
19/12/2007, 15:16:41
Kαι στην "δικη" μας γενεια...πριν απο μια δεκαετια (1995-2000) ειχαμε αλλες "φουρνιες" (raper, rave κ.α.) ή πιο παλια, το 1990 και μετα οι funky, groovie, παλι raper...

Moδες ειναι και παιρνουν

19/12/2007, 18:16:35
Συμφωνώ και με τους δυο άλλωστε αρκεί να θυμηθούμε την δική μας γένια όπως
Έγραψε και ο Predator πχ θυμάμαι την κόντρα οσων άκουγαν rock με αυτούς που
Άκουγαν rave προσωπικά άκουγα και απ τα δυο .
20/12/2007, 01:47:59
20/12/2007, 07:13:43
Το καλύτερο σχετικά με τους emo το άκουσα πρόσφατα από τον Τέρενς:

Έχει φέρει στην πρωϊνή εκπομπή που κάνει μία emo και τη ρωτάει για το πως προέκυψε η όλη υπόθεση. Κάποια στιγμή, η emo του λέει πως ακούνε hard core punk μουσική. Τη ρωτάει ο Τέρενς αν ξέρει τι σημαίνει hard core και εκείνη του απαντάει πως για να το λέει, ξέρει.
Και τότε, της λέει με πατρική προστατευτικότητα ο Τέρενς:

Παιδί μου, το hard core σημαίνει σκληρό πορνό!