- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
«Καλά θα ήταν κάποια φορά να μπορούσατε να ξεφύγετε από αυτή την στείρα αντιχιστιανικότητα, ώστε να γίνει γόνιμος διάλογος για τα φιλοσοφικά ερωτήματα και προβλματισμούς που όλους μας αφορούν...»
Μιλάς εσύ για «στειρότητα λόγου»?
Εσύ φίλτατε εκπροσωπείς ΕΝΑ ΣΤΕΙΡΟ ΔΟΓΜΑ, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με φιλοσοφικές αναζητήσεις, αλλά απλά προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι τελικά όλοι είτε υπήρξανε «προ-χριστού χριστιανοί» είτε ότι απλά οι υπόλοιποι είναι «αντιχριστιανοί» και δεν θέλουνε να δούνε την τρομερή και απίστευτη αλήθεια που ο χριστιανισμός έχει ανακαλύψει!!
Μάλλον θα πρέπει να κοιταχτείς καλύτερα στον εσωτερικό σου καθρέπτη...
quote:
elo:
Οπότε αυτό που μου λες trexagireve είναι πως ο ίδιος ο θεός είναι ο πρώτος παραβάτης των δικών του Νόμων, αφού κατά την «αντίληψη» αρκετών ο Θεός επεμβαίνει με φαινόμενα έξω από τους δικούς Του φυσικούς νόμους …
O trexagireve, γράφει ότι ο Θεός είναι ο δημιουργός των Νόμων...... εφόσον όμως κατάπιες την κάμηλον ....σου έμεινε να διυλίσεις τον κώνωπα............
quote:
Έχει σημασία στο αν δεχτούμε πως ο Θεός είναι άχρονος, αιώνιος, δηλαδή πάνω από τον χρόνο (χώρο), δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν προσωποποιημένο θεό που να σκέπτεται, να αισθάνεται, να αγαπάει, να προγραμματίζει, γιατί όλα αυτά είναι δραστηριότητες μέσα στον χρόνο (χώρο) και βέβαια από την άλλη, αν ο θεός υπάρχει μέσα στον χρόνο (χώρο) αναιρείται η παντοδυναμία του .Βέβαια εδώ θα μου πείτε ότι ο θεός είναι αναγκαστική ύπαρξη οπότε δεν υπάρχει λόγος εξήγησης, όπως και όλα αυτά είναι απορίες ανθρώπινες που δεν μπορούν να βρουν απαντήσεις στην «πολυπλοκότητα» σε αυτό που ονομάζουμε θεό .
O Θεός δε διέπεται από "στενά κλισέ"...... δε θα ήταν Θεός φίλε μου .................πάντως προσπαθείς να τον πλησιάσεις έστω και από χωμα-τόδρομο........

quote:
Schwabe:
Μα, με έχεις ζαλίσει με τα «τρομερά στοιχεία» που δήθεν συνεχώς παραθέτεις, και μόλις σου ζήτησα ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ όχι απλά δεν υποδεικνύεις την επιστολή αλλά......μέρες μετά ούτε καν το που βρίσκεται δεν γνωρίζεις!!!Αντιλαμβάνεσαι συνεπώς πόσο ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ σε ταϊζει ο Απολογητής?
Για σου
Γιατί θέλεις να μάθεις που βρίσκεται η πρωτότυπη επιστολή? θέλεις να την πάρεις να τη διαβάσεις? ή να την προσθέσεις στα πρωτοκόλλα της συνόδου της Νίκαιας που όπως έγραψες τα έχεις σπίτι σου?Θα πρέπει με την ευκαιρία να προτρέψουμε όλου τους συγγραφής να μας γράφουν που βρίσκονται οι πρωτότυπες πηγές....γιατί ενδεχομένως αν δεν τον κάνουν να δώσουν τροφή για

Πάντα παραθέτω στοιχεία αλλά και σκανάρω....ενώ εσύ μας έγραψες το τι συνέβη στη Νίκαια με βάση τα "δήθεν πρωτόκολλα" που έχεις σπίτι σου..........μόλις σου ζήτησα να τα εμφανίσεις........κάπου σου παραπέσανε και δεν τα βρίσκεις..........θα σε συμβούλευα να ψάξεις να τα βρεις στο "υπνο"δωμάτιό σου.......

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
europaios2- O trexagireve, γράφει ότι ο Θεός είναι ο δημιουργός των Νόμων...... εφόσον όμως κατάπιες την κάμηλον ....σου έμεινε να διυλίσεις τον κώνωπα............
Ξέρω πολύ καλά να διαβάζω αγαπητέ europaios2 το τι γράφει το κάθε μέλος εδώ μέσα ….
«trexagireve - Οι νόμοι έχουν γίνει για να διέπουν πλάσματα, όχι δημιουργό...»
Πράγματι, αυτός που δημιούργησε τους φυσικούς (γνωστούς) Νόμους, αυτός είναι και που τους καταργεί .
Η παντοδυναμία του, είναι πάνω και από την ίδια Του την δημιουργία Του .
Πάντως το ενδιαφέρων στους Φυσικούς Νόμους που δημιούργησε ο θεός, είναι ότι αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι οι πιθανότητες και η αταξία (εντροπία)
quote:
europaios2- O Θεός δε διέπεται από "στενά κλισέ"...... δε θα ήταν Θεός φίλε μου .................πάντως προσπαθείς να τον πλησιάσεις έστω και από χωμα-τόδρομο........
Ο θεός μπορεί να μην έχει "στενά κλισέ" αλλά ένα ποσοστό ανθρώπων δυστυχώς έχει….![]()
Το να δέχεσαι οτιδήποτε europaios2 χωρίς να μπορείς να βάζεις την σκέψη και τους προβληματισμού σου πέρα από αυτά που «γνωρίζεις», φανερώνει αυτό που λες … "στενά κλισέ" …![]()

«Γιατί θέλεις να μάθεις που βρίσκεται η πρωτότυπη επιστολή? θέλεις να την πάρεις να τη διαβάσεις? ή να την προσθέσεις στα πρωτοκόλλα της συνόδου της Νίκαιας που όπως έγραψες τα έχεις σπίτι σου?»
Εφόσον κόπτεσαι ότι διαρκώς «αποκαλύπτεις» τα κενά άλλων (!), γιατί δεν απαντάς με στοιχεία στα όσα σε ρωτάνε φίλτατε?![]()
Πες μας λοιπόν, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ??
Κάνε τον κόπο και έστω ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΜΑΣ την πρωτότυπη επιστολή, και να δεις που ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ!! Άντε ντε, κόπιασε να δούμε ποιός απο τους δυο μας παπαγαλίζει όσα απλά σε σελίδες διαβάζει και ποιός έχει τεκμήρια στα χέρια του!![]()
europaios2:
«Θα πρέπει με την ευκαιρία να προτρέψουμε όλου τους συγγραφής να μας γράφουν που βρίσκονται οι πρωτότυπες πηγές.»
Με την ευκαιρία θα πρέπει απλα να προτρέψουμε εσένα και τον σκοταδιστή Απολογητή που αποστηθίζεις, στο να σκέφτονται πολύ καλύτερα πριν αμολήσουνε στο esoterica τις πλαστογραφήσεις και τα φούμαρα που συνήθισαν να μασάνε τα πρόβατα του χριστιανικού ποιμνίου!!![]()
europaios2:
«ενώ εσύ μας έγραψες το τι συνέβη στη Νίκαια με βάση τα "δήθεν πρωτόκολλα" που έχεις σπίτι σου..........μόλις σου ζήτησα να τα εμφανίσεις........κάπου σου παραπέσανε και δεν τα βρίσκεις..»
Όπως είπα και παραπάνω, ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.
Κάνε λοιπόν τον κόπο και υπέδειξε μας ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ, περιέγραψε μας τα χαρακτηριστικά της επιστολής, και αμέσως μετά θα πράξω ακριβώς το ίδιο!
Εξάλλου, εγώ έχω ήδη δηλώσει την ακριβή πηγή των στοιχείων μου, την έκδοση αλλά και το μοναστήρι που συνέγραψε την έκδοση, ενώ εσύ μέρες μετά απλά......κάνεις τον κινέζο για τα «στοιχεία» που δήθεν γνωρίζει ο αεριτζής Απολογητής!!!![]()
![]()
![]()
Βρε φουκαρά, δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν καν έχεις τα απαραίτητα για τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις?
Κάνε την πάπια λοιπόν και άλλη φορά να προσέχεις!![]()
![]()
Οπότε η μεταξύ σας σχετική συζήτηση ή η ανταλλαγή αυτών των στοιχείων θα μπορούσε να διεξαχθεί και μέσω προσωπικής σας επικοινωνίας (πχ ανταλλαγή e-mail). ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
elo:
Ξέρω πολύ καλά να διαβάζω αγαπητέ europaios2 το τι γράφει το κάθε μέλος εδώ μέσα …. «trexagireve - Οι νόμοι έχουν γίνει για να διέπουν πλάσματα, όχι δημιουργό...»
Aγαπητέ μου elo, ας γράψω τότε τα αυτονόητα.........εξάλλου δε θα είναι η πρώτη φορά. Λες ο Δημιουργός να είχε κάποια ανάγκη για να βάλει νόμους στον ευατό του? ή λες, οι νόμοι αυτοί να είναι αντίθετοι με τον νομοθέτη?

quote:
elo:
Πάντως το ενδιαφέρων στους Φυσικούς Νόμους που δημιούργησε ο θεός, είναι ότι αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι οι πιθανότητες και η αταξία (εντροπία)
Αυτό το λέει μόνο ο άνθρωπος δε νομίζω να το λέει και ο Θεός!
quote:
europaios2- O Θεός δε διέπεται από "στενά κλισέ"...... δε θα ήταν Θεός φίλε μου .................πάντως προσπαθείς να τον πλησιάσεις έστω και από χωμα-τόδρομο........
elo:
Ο θεός μπορεί να μην έχει "στενά κλισέ" αλλά ένα ποσοστό ανθρώπων δυστυχώς έχει….
Το να δέχεσαι οτιδήποτε europaios2 χωρίς να μπορείς να βάζεις την σκέψη και τους προβληματισμού σου πέρα από αυτά που «γνωρίζεις», φανερώνει αυτό που λες … "στενά κλισέ"
Δε διαφωνώ.........συμφωνώ!
quote:
europaios2:
«Γιατί θέλεις να μάθεις που βρίσκεται η πρωτότυπη επιστολή? θέλεις να την πάρεις να τη διαβάσεις? ή να την προσθέσεις στα πρωτοκόλλα της συνόδου της Νίκαιας που όπως έγραψες τα έχεις σπίτι σου?»Schwabe:
Εφόσον κόπτεσαι ότι διαρκώς «αποκαλύπτεις» τα κενά άλλων (!), γιατί δεν απαντάς με στοιχεία στα όσα σε ρωτάνε φίλτατε?
Πες μας λοιπόν, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ??
Κάνε τον κόπο και έστω ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΜΑΣ την πρωτότυπη επιστολή, και να δεις που ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ!! Άντε ντε, κόπιασε να δούμε ποιός απο τους δυο μας παπαγαλίζει όσα απλά σε σελίδες διαβάζει και ποιός έχει τεκμήρια στα χέρια του!europaios2:
«Θα πρέπει με την ευκαιρία να προτρέψουμε όλου τους συγγραφής να μας γράφουν που βρίσκονται οι πρωτότυπες πηγές.»Schwabe:
Με την ευκαιρία θα πρέπει απλα να προτρέψουμε εσένα και τον σκοταδιστή Απολογητή που αποστηθίζεις, στο να σκέφτονται πολύ καλύτερα πριν αμολήσουνε στο esoterica τις πλαστογραφήσεις και τα φούμαρα που συνήθισαν να μασάνε τα πρόβατα του χριστιανικού ποιμνίου!!europaios2:
«ενώ εσύ μας έγραψες το τι συνέβη στη Νίκαια με βάση τα "δήθεν πρωτόκολλα" που έχεις σπίτι σου..........μόλις σου ζήτησα να τα εμφανίσεις........κάπου σου παραπέσανε και δεν τα βρίσκεις..»Schwabe:
Όπως είπα και παραπάνω, ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.Κάνε λοιπόν τον κόπο και υπέδειξε μας ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ, περιέγραψε μας τα χαρακτηριστικά της επιστολής, και αμέσως μετά θα πράξω ακριβώς το ίδιο!
Εξάλλου, εγώ έχω ήδη δηλώσει την ακριβή πηγή των στοιχείων μου, την έκδοση αλλά και το μοναστήρι που συνέγραψε την έκδοση, ενώ εσύ μέρες μετά απλά......κάνεις τον κινέζο για τα «στοιχεία» που δήθεν γνωρίζει ο αεριτζής Απολογητής!!!
Βρε φουκαρά, δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν καν έχεις τα απαραίτητα για τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις?
Κάνε την πάπια λοιπόν και άλλη φορά να προσέχεις!
Δεν έχεις δηλώσει καμία πηγή για γράψτην να γελάσουμε. Ποτέ δεν αναφέρεις πηγές, μόνο copy-paste κάνεις........ οπότε για γράψε μας.... συνέχεια σε ξεμπροστιάζω....... έλα καλέ μου Schwabe!

Σε αφορά κι εσένα.
Προσπάθησε να συμβάλλεις στην επαναφορά του θέματος στον αρχικό σκοπό του.

In anticipation of my resurrection...
να μπερδεύεται.... Το σύμπαν είναι κάτι συγκεκριένο;
Αποτελεί τμήμα κάποιου συνόλου; Τι ρόλο παίζει το σύμπαν
και τι σχήμα έχει;
Έχει ύπαρξη ή εξυπηρετεί κάτι;
Το Ηλιακό Σύστημα τελικά δεν είναι σφαιρικό

Τα σύνορα του Ηλιακού Συστήματος δεν έχουν απόλυτα σφαιρικό σχήμα αλλά είναι ελαφρώς πεπλατυσμένα, σαν «πατημένο μπαλόνι», αποκαλύπτουν τα σκάφη Voyager 1 και 2 που συνεχίζουν να απομακρύνονται από τον Ήλιο από τη δεκαετία του 1970.
Οι παρατηρήσεις των δύο ιστορικών αποστολών αφορούν την ηλιόσφαιρα, μια «φυσαλίδα» στο Διάστημα η οποία δημιουργείται από τα σωματίδια που εκπέμπει ο Ήλιος προς όλες τις κατευθύνσεις.
Τα σωματίδια αυτά, γνωστά ως ηλιακός άνεμος, αρχικά κινούνται με τεράστιες ταχύτητες, σταδιακά όμως επιβραδύνονται καθώς συγκρούονται με σωματίδια που έρχονται από το διαστρικό χώρο. Το αόρατο όριο ανάμεσα στην ηλιόσφαιρα και το διαστρικό διάστημα ονομάζεται «σοκ τερματισμού» και βρίσκεται πολύ πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα.
Το Voyager 1 διέσχισε το σοκ τερματισμού τον Δεκέμβριο του 2004 όταν βρισκόταν σε απόσταση 16 δισεκατομμύρια χιλιομέτρων απο τον Ήλιο. Το Voyager 2 διέσχισε το όριο σε άλλη πλευρά του Ηλιακού Συστήματος, σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χιλιόμετρα πιο μακριά από τον Ήλιο.
Η διαφορά ανάμεσα στις αποστάσεις που μέτρησαν τα δύο σκάφη υποδεικνύει ότι η ηλιόσφαιρα δεν έχει σφαιρικό αλλά πεπλατυσμένο σχήμα. «Φανταστείτε ότι έχετε ένα μπαλόνι, που είναι σχεδόν σφαιρικό, και το πιέζετε πάνω στον τοίχο» δήλωσε στο Reuters ο Έντουαρντ Στόοουν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, μέλος της ερευνητικής ομάδας που δημοσιεύει την ανακάλυψη στο περιοδικό Nature.
Η ασυμμετρία της ηλιόσφαιρας πιθανότατα οφείλεται στην παραμορφωτική επίδραση κάποιου διαστρικού μαγνητικού πεδίου.
Τα δύο σκάφη Voyager εκτοξεύτηκαν το 1977 για να εξερευνήσουν τη γειτονιά του Δία και του Κρόνου, συνέχισαν όμως το ταξίδι προς τις σκοτεινές παρυφές του Ηλιακού Συστήματος, τροφοδοτούμενα από θερμοηλεκτρικές γεννήτριες ισοτόπων.
Σήμερα καλύπτουν απόσταση 1,6 εκατ. χιλιομέτρων την ημέρα και βρίσκονται τόσο μακριά ώστε οι εντολές από τη Γη χρειάζονται 12 ώρες για να τα φτάσουν ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτος.

Edited by - europaios2 on 07/07/2008 13:37:50
κόσμου, δείχνει ότι δεν μπορείς να βασιστίς σε τίποτα,
αφού αυριο μπορεί να πάψει να υπάρχει...
Αυτό λέει πιστεύω και το ποσοστό της σιγουριάς που θα έπρεπε
να έχουμε για το τι ξέρουμε για το ίδιο το σύμπαν.Πολύ περισσότερο το να πούμε ότι ξέρουμε τον Θεό...
Μπορεί να υπάρξει μόνο έρευνα...Μια έρευνα από όλους όχι
με αντίπαλες καταστάσεις...
quote:
europaios2 -Aγαπητέ μου elo, ας γράψω τότε τα αυτονόητα.........εξάλλου δε θα είναι η πρώτη φορά. Λες ο Δημιουργός να είχε κάποια ανάγκη για να βάλει νόμους στον ευατό του? ή λες, οι νόμοι αυτοί να είναι αντίθετοι με τον νομοθέτη?
Πως μπορείς να γίνεις αυτονόητος (κατανοητός) φίλε μου, σε ένα θέμα όπως αυτό, που εξαρτάται απόλυτα από αυτό που λέμε πίστη .
Πως μπορούμε να μιλάμε για Νόμους (γνωστούς και άγνωστους) όταν πραγματικά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε απόλυτα το τι είναι αυτοί οι νόμοι (Συμπαντικοί) .
Πόσο περισσότερο όταν μιλάμε λες και γνωρίζουμε (κατανοούμε) αυτόν που τους δημιούργησε…
.
quote:
elo - Πάντως το ενδιαφέρων στους Φυσικούς Νόμους που δημιούργησε ο θεός, είναι ότι αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι οι πιθανότητες και η αταξία (εντροπία)europaios2 -Αυτό το λέει μόνο ο άνθρωπος δε νομίζω να το λέει και ο Θεός!
Το λέει ο άνθρωπος μέσα από την επιστήμη, ο επιστήμονας που γνωρίζει ότι στο μέλλον αναπόφευκτα η γνώση του θα επεκταθεί, θα διορθωθεί, θα συμπληρωθεί ή ακόμα και θα καταργηθεί κάτω από το βάρος μιας καινούργιας ανακαλύψεις .
Εκτός και αν η επιστήμη (επιστήμονες) πρέπει να περιμένουν πρώτα την έγκριση του θεού (σωστό ή λάθος) για κάθε ανακάλυψη που κάνουνε…

quote:
europaios2:
-Aγαπητέ μου elo, ας γράψω τότε τα αυτονόητα.........εξάλλου δε θα είναι η πρώτη φορά. Λες ο Δημιουργός να είχε κάποια ανάγκη για να βάλει νόμους στον ευατό του? ή λες, οι νόμοι αυτοί να είναι αντίθετοι με τον νομοθέτη?elo:
Πως μπορείς να γίνεις αυτονόητος (κατανοητός) φίλε μου, σε ένα θέμα όπως αυτό, που εξαρτάται απόλυτα από αυτό που λέμε πίστη .
Πως μπορούμε να μιλάμε για Νόμους (γνωστούς και άγνωστους) όταν πραγματικά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε απόλυτα το τι είναι αυτοί οι νόμοι (Συμπαντικοί) .
Πόσο περισσότερο όταν μιλάμε λες και γνωρίζουμε (κατανοούμε) αυτόν που τους δημιούργησε…
Aποκλειστικά ή πίστη? γιατί το λές αυτό? Εξάλλου εσύ ξεκίνησες με την τοποθέτηση .......elo:"Οπότε αυτό που μου λες trexagireve είναι πως ο ίδιος ο θεός είναι ο πρώτος παραβάτης των δικών του Νόμων, αφού κατά την «αντίληψη» αρκετών ο Θεός επεμβαίνει με φαινόμενα έξω από τους δικούς Του φυσικούς νόμους"
Δε χρειάζεται να γνωρίσουμε τους συμπαντικούς νόμους.......το νόμο της βαρύτητας ανακαλύψαμε και ξεκίνησαν τα τούβλα με μορφή πυρομαχικών-πυραύλων να αφανίζουν πληθυσμoύς........για σκέψου να αρχίσουμε να βάζουμε χέρι και στο διάστημα.........
Εδώ είναι τόσο ανεύθυνοι οι επιστήμονες(σίγουρα όχι όλοι! ...δεν τσουβαλοποιώ.....αλλά από το αποτέλεσμα, μάλλον οι "δυνατότεροι" από αυτούς είναι και οι ανεύθυνοι.....), που αποφάσισαν να στείλουν και μηνύματα στο διάστημα για να μας βρούν οι εξωγήινοι εφόσον υπάρχουν..................και εδώ και μήνες έθεσα ένα ερώτημα "πως είμαστε σίγουροι για τις φιλικές τους διαθέσεις?" και κανείς δεν τοποθετήθηκε μήπως και χαρακτηριστεί αντι-επιστήμων!!!
Και εάν οι εξωγήινοι βρουν το κατάλληλο κλίμα στη γη για μετοίκηση και τους κατάλληλους σκλάβους? (άνθρωποι)...........τι θα πουν τότε οι επιστήμονες? Δεν ξέραμε!!....συγνώμη λάθος?...... Δεν είναι καλύτερο να τους βρούμε πρώτοι? Γιατί εάν μας βρουν αυτοί αυτό θα σημαίνει και ότι είναι ποιο προηγμένοι από εμάς! άρα είμαστε του χεριού τους!!! και καλά να είναι φιλικοί!!!!!!
Είναι αυτό που λέει έκανε η μύγα κώλο και έχεσε το σύμπαν όλο!!!
με ένα ΜΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!!!!!!!!!

quote:
elo:
Πάντως το ενδιαφέρων στους Φυσικούς Νόμους που δημιούργησε ο θεός, είναι ότι αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι οι πιθανότητες και η αταξία (εντροπία)europaios2:
Αυτό το λέει μόνο ο άνθρωπος δε νομίζω να το λέει και ο Θεός!elo:
Το λέει ο άνθρωπος μέσα από την επιστήμη, ο επιστήμονας που γνωρίζει ότι στο μέλλον αναπόφευκτα η γνώση του θα επεκταθεί, θα διορθωθεί, θα συμπληρωθεί ή ακόμα και θα καταργηθεί κάτω από το βάρος μιας καινούργιας ανακαλύψεις .Εκτός και αν η επιστήμη (επιστήμονες) πρέπει να περιμένουν πρώτα την έγκριση του θεού (σωστό ή λάθος) για κάθε ανακάλυψη που κάνουνε…
Θες να πεις ότι η επιστήμη θα καθορίσει την πορεία του σύμπαντος? κατανόησε τους κανόνες τις δομές και θα φτιάξει αν χρειαστεί μια δεύτερη αλλά συμπαντική ντόλη?
Γιατί μέχρι χθες λέγανε ότι το σύμπαν είναι σφαιρικό........σήμερα μας λένε ότι μπαλονοφέρνει..........αύριο ίσως ακούσουμε ότι μάλλον είναι σαν τετράγωνο..............πάντως μια ζωή θα είναι από κάτω........το γνωστικό δημιούργημα ποτέ δεν ξεπέρασε τον Δημιουργό!!! θα ήταν κάπως αδιανόητο χωρίς ίχνος υπέρβασης.

quote:
Η συνεχή αλλαγή των δεδομένων του έως τώρα γνωστού
κόσμου, δείχνει ότι δεν μπορείς να βασιστίς σε τίποτα,
αφού αυριο μπορεί να πάψει να υπάρχει...
Από που το συμπεραίνεις αυτό φίλε;
Σε διαβεβαιώνω ότι ο Κόσμος θα υπάρχει και αύριο!!
και μάλιστα για πάντα, στον αιώνα τον άπαντα!!!
Το Σύμπαν (εάν είναι το μόνο, που πολύ αμφιβάλλω) είναι αέναο, εάν θες μελέτησε λίγο την θεωρεία του εκπυρωτικού σύμπαντος που είναι η μόνη μαζί με αυτή του πληθωρισμού που απαντά στα ερωτήματα που προκύπτουν από την θεωρεία του big ban.
quote:
Αυτό λέει πιστεύω και το ποσοστό της σιγουριάς που θα έπρεπε
να έχουμε για το τι ξέρουμε για το ίδιο το σύμπαν.Πολύ περισσότερο το να πούμε ότι ξέρουμε τον Θεό...
Η γνώση μας για το Σύμπαν είναι διαρκώς αυξανόμενη. Σίγουρα ξέρουμε λίγα, αλλά προχωράμε. Κάνουμε βήματα ακόμη και άλματα!
Το να πούμε οτι γνωρίζουμε τον Θεό όντως το θεωρώ τουλάχιστον άστοχο.
Όμως μαθαίνουμε για το εύτακτο τμήμα του Όντως Όντος, που μέρη του είμαστε κι εμείς. Την γνώση όμως δεν την παίρνουμε διαβάζοντας... χρειάζεται μελέτη, διαλογισμός, έρωτας για την ουσία των πραγμάτων, αυτό άλλωστε είναι και ο σκοπός της ζωής μας, η εξέλιξη μας...

"Γιατί τα σπάσαμε τ'αγάλματά των, γιατί τους διώξαμεν απ' τους ναούς των, διόλου δεν πέθαναν γι' αυτό οι θεοί"
ότι θα χαθεί ο κόσμος; Ότι δεν έχει την μορφή και τους
νόμους που διέπουν το σύμπαν, όπως τα νομίζουμε , λέμε...
Για την ...επιστήμη της ημιμάθειας, λέμε που από έρευνα έγινε
δόγμα....
" Όσο περισσότερα μαθαίνεις, τόσο πιο πολύ
συνειδητοποιείς την άγνοια σου", είπε κάποιος σοφός άνδρας
για τέτοια θέματα και τέτοια δεδομένα απείρων εξηγήσεων...
Μπορούμε να πούμε τι είναι σύμπαν; Μορούμε όταν δεν ξέρουμε
καν την έκταση του, να το οριοθετήσουμε και ορίσουμε;
Μεγάλες φιλοδοξίες παιδιών που παίζουν....
quote:
Για την ...επιστήμη της ημιμάθειας, λέμε που από έρευνα έγινε
δόγμα....
Σε αυτό συμφωνώ. Υπάρχει ένα επιστημονικό κατεστημένο που οι απόψεις του για το Σύμπαν έχουν θεοκρατική προέλευση αν το ψάξεις βαθιά.
Πολλοί ανεξάρτητοι επιστήμονες που έχουν διαφορετικές απόψεις και μάλιστα περισσότερο λογικές (λογικά αποδείξιμες) χωρίς να έχουν την δυνατότητα χρηματοδότησης των ερευνών τους, χτυπάνε τις δογματικές επίσημα παραδεκτές θεωρίες των κοσμολόγων και ωθούν την έρευνα σε νέα επίπεδα.
quote:
Μπορούμε να πούμε τι είναι σύμπαν; Μορούμε όταν δεν ξέρουμε
καν την έκταση του, να το οριοθετήσουμε και ορίσουμε;
Μεγάλες φιλοδοξίες παιδιών που παίζουν....
Ε τότε να πάψουμε να ερευνούμε και να εξηγούμε λογικά τον Κόσμο, και να ασπαστούμε ένα δόγμα που να μας ορίζει αυτό τα πάντα, μια για πάντα...

"Γιατί τα σπάσαμε τ'αγάλματά των, γιατί τους διώξαμεν απ' τους ναούς των, διόλου δεν πέθαναν γι' αυτό οι θεοί"
quote:
Marte:
Ε τότε να πάψουμε να ερευνούμε και να εξηγούμε λογικά τον Κόσμο, και να ασπαστούμε ένα δόγμα που να μας ορίζει αυτό τα πάντα, μια για πάντα...
Mα δεν όρισε το Δόγμα τη δομική σύσταση του σύμπαντος...........τη Θεολογική όρισε..........καλά κάνουνε οι επιστήμονες.............και συνεχίζουν τη δουλειά τους............είπαμε άλλο θρησκεία άλλο επιστήμη..........."αυτά" που τα χωρίζει δεν είναι τίποτα μπροστά σε "αυτά" που τα ενώνει.........

quote:
europaios2 - Aποκλειστικά ή πίστη? γιατί το λές αυτό?
Εξάλλου εσύ ξεκίνησες με την τοποθέτηση .......elo:"Οπότε αυτό που μου λες trexagireve είναι πως ο ίδιος ο θεός είναι ο πρώτος παραβάτης των δικών του Νόμων, αφού κατά την «αντίληψη» αρκετών ο Θεός επεμβαίνει με φαινόμενα έξω από τους δικούς Του φυσικούς νόμους"
Γιατί σου φαίνεται παράξενο ευρωπαίε;
Πιστεύω ότι γνωρίζεις πολύ καλά, ότι η τυφλή πίστη (θρησκεία) πολλές φορές δεν μας αφήνει να δούμε παραπέρα και τα πάντα τα αποδίδουμε σε ένα παντοδύναμο Δημιουργό που Του αρέσει να φανερώνει συνεχεία την παντοδυναμία του .
Ξέρεις όλα αυτά μου θυμίζουν το γεγονός πως χιλιάδες χρόνια πριν, τον κεραυνό που βλέπανε να πέφτει το αποδίδανε ως θεϊκό σημάδι…![]()
quote:
europaios2 - Δε χρειάζεται να γνωρίσουμε τους συμπαντικούς νόμους.......το νόμο της βαρύτητας ανακαλύψαμε και ξεκίνησαν τα τούβλα με μορφή πυρομαχικών-πυραύλων να αφανίζουν πληθυσμoύς........για σκέψου να αρχίσουμε να βάζουμε χέρι και στο διάστημα.......
Σωστά…![]()
Οπότε είναι καιρός να ξαναγυρίσουμε στην εποχή του ροπάλου…
.
quote:
europaios2 - Θες να πεις ότι η επιστήμη θα καθορίσει την πορεία του σύμπαντος? κατανόησε τους κανόνες τις δομές και θα φτιάξει αν χρειαστεί μια δεύτερη αλλά συμπαντική ντόλη?
Γιατί μέχρι χθες λέγανε ότι το σύμπαν είναι σφαιρικό........σήμερα μας λένε ότι μπαλονοφέρνει..........αύριο ίσως ακούσουμε ότι μάλλον είναι σαν τετράγωνο..............πάντως μια ζωή θα είναι από κάτω........το γνωστικό δημιούργημα ποτέ δεν ξεπέρασε τον Δημιουργό!!! θα ήταν κάπως αδιανόητο χωρίς ίχνος υπέρβασης.
Δεν θυμάμαι να έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο ;
Εν αντιθέσει έγραψα αυτό εδώ … «ο επιστήμονας που γνωρίζει ότι στο μέλλον αναπόφευκτα η γνώση του θα επεκταθεί, θα διορθωθεί, θα συμπληρωθεί ή ακόμα και θα καταργηθεί κάτω από το βάρος μιας καινούργιας ανακαλύψεις .»

quote:
elo:
Γιατί σου φαίνεται παράξενο ευρωπαίε;Πιστεύω ότι γνωρίζεις πολύ καλά, ότι η τυφλή πίστη (θρησκεία) πολλές φορές δεν μας αφήνει να δούμε παραπέρα και τα πάντα τα αποδίδουμε σε ένα παντοδύναμο Δημιουργό που Του αρέσει να φανερώνει συνεχεία την παντοδυναμία του .
Ξέρεις όλα αυτά μου θυμίζουν το γεγονός πως χιλιάδες χρόνια πριν, τον κεραυνό που βλέπανε να πέφτει το αποδίδανε ως θεϊκό σημάδι…
Mιλάς για την τυφλή πίστη...............θα συμφωνήσω..............
απαραίτητη προϋπόθεση και ο τυφλός πιστός............. είτε θρησκείας είτε επιστήμης...........

quote:
elo:
Οπότε είναι καιρός να ξαναγυρίσουμε στην εποχή του ροπάλου
Να σου πω ...............θα χρειαζόντουσαν εκατομμύρια ροπαλιές για τους Ιάπωνες σε Ναγκασάκι, Χειροσίμα........τουλάχιστον το 95% θα είχε ζήσει ενώ δε θα είχαμε καμία απολύτως τερατογέννηση.........

και στρογγυλοποιούμε τα πράγματα, είναι μια συμβουλή
που θα ήθελα να σας δώσω... Δεν είναι ανάγκη να πάμε
πίσω... Κανείς δεν λέει κάτι τετοιο
και στρογγυλοποιούμε τα πράγματα, είναι μια συμβουλή
που θα ήθελα να σας δώσω... Δεν είναι ανάγκη να πάμε
πίσω... Κανείς δεν λέει κάτι τετοιο. Αυτό που λέω είναι
να πάμε μπροστά, αλλά χωρίς πολλούς ..έρωτες με το κάθε
επίπεδο που φτάνουμε... Υπάρχουν πολλά περισσότερα μπροστά...
Απλά καλά είναι να κρατάμε τη σωστή επαφή και μπούσουλα με τον
Θεό, γιατ΄μην ξεχνάμε πως εκί θέλουμε να πάμε...