ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιος είναι ο πραγματικός Εσωτεριστής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ποιος είναι ο πραγματικός Εσωτεριστής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Zadok42 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
18/03/2004, 01:06:50
quote:
Στο μυαλό μου έχω τον "εσωτερισμό" ως κάτι πιό "εκλεπτισμένο" από τον αποκρυφισμό.

Χμμμ... Μου φαίνεται ότι έχει δίκιο ο φίλος Ryche. Πρέπει να καθορίσουμε λίγο τα πράγματα...

και για την Αρκαδία, καλέ μου φίλε:

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

18/03/2004, 10:27:47
quote:

φιλη ΟSTRIA...
λυπαμαι αλλα νομιζω οτι ο φιλοσοφοι ειδικα οι Ελληνες
μια και αυτοι εφευραν την λεξη φιλοσοφια βιωματικα ανακαλυπτανε τον κοσμο και τον εαυτο τους παραλληλα...και δεν βλεπω την διαφορα μια και αυτος που μου αναφερεις ειναι στοχαστης και οχι απαραιτητα φιλοσοφος αν και ειναι πολυ κοντα τα δυο...

μια και φαινεται οτι εγω ειμαι κομματακι αργος δινεται και παλι την εννοια του εσωτεριστη...γιατι μαλλον δεν καταλαβα...
μπορειτε να το κανετε συγκεκριμενο γιατι απο οτι καταλαβαινω ο Σωκρατης δεν υπηρξε εσωτεριστης...και αυτος ο ηλιθιος ορος απο που προηλθε?ποτε?

οσο για τον χιτλερ και βεβαια πιστευω οχι βεβαια ακραδαντα οτι ηταν εσωτεριστης και μαλιστα μεγιστος...μια και εκανε πραξη οτι πιστευε,οπως θεσατε τον ορο αλλωστε...

Φίλε Ryche,
σίγουρα αυτές οι έννοιες έχουν λεπτές διαφορές.
Αλλά για να τα ξεκαθαρίσω όσο μπορώ. Και μην ξεχνάς ότι αυτά που λέω είναι καθαρά δικές μου απόψεις, οπότε μπορεί να περιέχουν και λανθασμένα συμπεράσματα.
Αρχικά είχαμε την φιλοσοφία της φύσης, με την οποία ασχολήθηκαν οι περισσότεροι προ-Σωκρατικοί φιλόσοφοι. Τον όρο "φιλοσοφία" τον έθεσε πρώτος ο Πυθαγόρας. Μέχρι τότε μιλάμε για σοφούς ή σοφιστές και όχι για φιλοσόφους.
Ο Σωκράτης είναι αυτός που άλλαξε τον στόχο ας πούμε και τον έβαλε σε διαφορετικά πλαίσια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην γνωριμία του ανθρώπου με το "εσωτερικό του είναι". Στα χνάρια του Σωκράτη, έρχονται ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, που όμως ξεκινούν από διαφορετικές Αρχές. Ακολουθούν οι Στωϊκοί και οι Επικούριοι, που θεωρούν ως βασική αρχή τους την Ηθική.

Αυτά όσο αφορά την δυτική αρχαία φιλοσοφία. Πάνω σε αυτά τα χνάρια έχει στηριχτεί η σύγχρονη δυτική Επιστήμη (κοσμοκεντρική και ανθρωποκεντρική) και η Θρησκευτική φιλοσοφία.

Αρα λοιπόν δεν ισχύει γενικώς αυτό που λες "βιωματικα ανακαλυπτανε τον κοσμο και τον εαυτο τους παραλληλα.." Σε μερικές περιπτώσεις ισχύει, σε άλλες όχι. Στον Σωκράτη νομίζω ότι είναι σαφές οτι ισχύει.

Η γνώμη μου είναι ότι η φιλοσοφία εξελίσσεται και διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή και το επίπεδο του πολιτισμού, τα οποία και κατά βάση εκφράζει. Δεν πρέπει να την λαμβάνουμε ως αυτόνομη, γιατί είναι σαν να την απογυμνώνουμε από το περιβάλλον που την έχει είτε δημιουργήσει, είτε επηρεάσει. (Το ίδιο ισχύει και για την Επιστήμη και για την Θρησκεία, γι αυτό άλλωστε και συνέχεια είτε διαφοροποιούνται είτε προσαρμόζονται).

Ο "Εσωτερισμός" ως όρος, δεν ξέρω πότε και από ποιόν διατυπώθηκε για πρώτη φορά. Οπως έγραψα και σ' ένα παλιότερο μήνυμα, προφανώς προέρχεται από την μεταγενέστερη φιλοσοφική κίνηση "εσωτερικότης".
Οποιος γνωρίζει ας μας δώσει τον ορισμό. (δεν έχει σχέση πάντως με τα "όρια" και την "οριοθέτηση" που ανέφερε κάποιος).

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

18/03/2004, 11:13:56
Σχετικά τώρα με το "αριστερό μονοπάτι" θα ήθελα να μου το προσδιορίσετε αν γίνεται, αναφέροντας εκπροσώπους και "σχολές" και την γενικότερη Αρχή τους.

Η περίπτωση του Χίλτερ, όσο την έχω ψάξει, μου φαίνεται "ψευδο-εσωτερίστικη" στάση, απλώς πιστεύω ότι χρειαζόταν μία θεωρητική βάση για να στηρίξει την εμμονή του στην ανωτερότητα της Γερμανικής φυλής και να δικαιολογήσει τα επιτελικά σχέδια του.
Κοινώς, χρειαζόταν μία "δικαιολογία" για να κάνει όσα έκανε και όσα σκόπευε ακόμα αν κάνει και βρήκε αρωγούς διάφορους "εσωτεριστές", οι οποίοι ξεχώρισαν την ήδη υπάρχουσα "φιλολογία" πάνω στην οποία θα μπορούσαν να βασίσουν την δική τους θεωρία, αλλά και "επιστήμονες"
διαφόρων ειδικοτήτων, που θα έφερναν "αποδεικτικά στοιχεία" πχ. αρχαιολόγοι κλπ.

Οσο για την χρήση των συμβόλων από τους Ναζί, νομίζω ότι είναι φυσικό μαζί με την "φιλολογία" να δανειστείς και κάποια σύμβολα και να τα αλλοιώσεις κατά τον δοκούν.

Τώρα αν θεωρείτε ότι συνέβαινε κάτι παραπάνω από αυτά που λέω, θα ήθελα να ακούσω την απόψη σας.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

18/03/2004, 12:25:28
quote:
Οσο για την χρήση των συμβόλων από τους Ναζί, νομίζω ότι είναι φυσικό μαζί με την "φιλολογία" να δανειστείς και κάποια σύμβολα και να τα αλλοιώσεις κατά τον δοκούν.

Καλή μου Ostria,

επίτηδες παρέθεσα τις φωτογραφίες συμβόλων, κάποια από τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί και από Ναζιστές.

Καμία αλλοίωση! Προσεχτική και επιλεγμένη χρήση παρατηρώ εγώ, άρα δεν το βλέπω και τόσο τυχαίο... Δε μου φαίνεται δηλαδή ότι απλά έψαχνε κάποια "εσωτεριστική" βάση ο Χίτλερ, αλλά ήξερε πολύ καλά τί έκανε.

Για να μην ξεφεύγουμε όμως πολύ από το θέμα μας: ο δρόμος δεν είναι μονής κατεύθυνσης, είναι πάντα διπλής. Και η ψυχή γνωρίζει και τα δύο...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

ΚαραϊσκάκηςΝέο Μέλος
18/03/2004, 13:58:17
Το πιο εύκολο πράγμα όταν μιλάει κανείς για θέματα εσωτερισμού είναι να ξεφεύγει από το θέμα και να εξετάζει κάτι άλλο από αυτό που ήθελε. Αισθάνομαι πολύ άσχημα, να το παίζω τοποτηρητής, μιας συζήτησης. Θα το κάνω όμως και αυτή τη φορά θα εξηγήσω τα πράγματα έτσι όπως ακριβώς τα αντιλαμβάνομαι.
Εδώ και μερικές μέρες άρχισε μια επιμέρους συζήτηση σχετικά με κάποια ονόματα: Χίτλερ, Ντεκαρτ, Νίτσε. Πιθανόν να προστεθούν κι άλλα στην πορεία. Ο λόγος που δεν απάντησα είναι πολύ απλός:
Πως είναι δυνατόν, να ονομάσουμε κάποιον εσωτεριστή από τη στιγμή που δεν έχουμε ορίσει ΤΙ ΕΙΝΑΙ εσωτεριστής; Αυτό δεν επιχειρούμε να κάνουμε σε αυτή τη συζήτηση; Επιχειρούμε να μην βάζουμε ταμπέλλες στους ανθρώπους αλλά να μπορούμε να θέσουμε κάποια ασφαλή κριτήρια επιλογής. Κάποιος θα πει ότι ο Χίτλερ ήταν εσωτεριστής και κάποιος άλλος θα πει ότι δεν ήταν. Και θα συμβεί γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το τι είναι τελικά ο Εσωτεριστής!!!
Γιατί συζητάμε τελικά; Για να επαναλάβουμε τις απόψεις μας , για να τσακωθούμε , ή για να μάθουμε; Από όλα αυτά ή πολύ περισσότερα εγώ προτιμώ το τρίτο.
Τι θα γίνει στο τέλος; Θα αρχίσουμε να μαλώνουμε πάνω στην ψυχή ενός άλλου ανθρώπου. Και θα ειπωθούν βαριές κουβέντες και θα πικράνουμε ο ένας τον άλλον!!! Και όλα αυτά για ποιον και γιατί;
Και η συζήτηση θα κλείσει άδοξα όπως τόσες άλλες.
Σας παρακαλώ να δείτε λίγο την ιστορία του Εσωτερισμού. Εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα οι εσωτεριστές (αυτοί που θέλουν να ονομάζονται έτσι), είναι διασπασμένοι και μαλωμένοι μεταξύ τους ακριβώς από ανόητες λεπτομέρειες. Πολλοί κατηγορούν τις θρησκείες ότι στρέφουν τον κόσμο σε ανούσιες λεπτομέρειες, αλλά έιναι έτοιμοι να αντιπαρατεθούν μέχρις εσχάτων αν τους θείξεις τον αγαπημένο "ήρωα".
Και έτσι έχουν περάσει δεκαετίες τσακωμών και είναι αλήθεια ότι οι εσωτεριστές δεν χρειάζονται άλλους εχθρούς από τους ίδιους τους εσωτεριστές. Και αυτό που έμεινε πίσω είναι υπέροχες ευκαιρίες αλλά ΧΑΜΕΝΕΣ ευκαιρίες.
Ο λόγος που πρότεινα αυτή τη συζήτηση είναι για φτιάξουμε μια ακόμη ευκαιρία. Προσπαθήστε σας παρακαλώ να αντιληφθείται τις προεκτάσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος. Φτάνουν πολύ μακριά. Μπορούμε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε ανούσιες διαφορές και να βάλουμε κάποιες σημαντικές βάσεις πάνω στις οποίες θα πατήσουν οι Εσωτεριστές τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Σας φαίνεται τρελλό; Γιατί; Μήπως γιατί θεωρείται τον εαυτό σας μικρό και ανόητο για να συμμετέχει σε ένα τέτοιο έργο; Ή μήπως γιατί είστε περαστικοί από που ονομάζουμε Εσωτερισμός και δεν θέλετε "να μπλέξετε". Όλες οι αλλαγές στα πράγματα ξεκίνησαν από μερικούς τρελλούς που πίστευαν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.
Εδώ και αιώνες οι εσωτεριστές διαφωνούν πάνω στους ορισμούς και στις έννοιες των λέξεων. Και τσακώνονται , και τσακώνονται και τσακώνονται...
Και εξαιτίας αυτού, ο εσωτερισμός είναι ακόμη στο περιθώριο και δεν έχει καταφέρει να επηρεάσει όσο θα θέλαμε τον κόσμο.
Πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε το παρελθόν. Να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον. Μην σας απατάει η ιδέα που έχετε για τον εαυτό σας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Πόσοι χρειάζονται; Όσο γίνονται περισότεροι. Κανείς δεν περισσεύει.
Αυτά τα λίγα ήθελα να πω. Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε την κριτική και την αγόρευση.
Όμως κάνω έκκληση σε όλους όσους παρακολούθησαν έστω και για λίγο αυτό το topic ακόμη κι αν δεν συμμετείχαν στη συζήτηση. Κάνω έκκληση να διατυπώσουν καλόπιστα τις απόψεις τους και μαζί να συνδιαμορφώσουμε μια καλή βάση αλληλοκατανόησης για μας και για όλους όσους θα θελήσουν στο μέλλον. Μη φοβάστε να πείτε τις απόψεις σας.
Δεν είστε μόνοι σας, δεν είμαστε μόνοι μας. Αυτή η ζαριά δεν είναι μόνο για μας....
NOS NOMIS DOMINE...
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ.
ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

18/03/2004, 14:57:27
"Non nobis Domine, non nobis sed Nomini Tuo da Gloriam"

Αγαπητέ Καραϊσκάκης,

δεν μπορώ να κατανοήσω το ξέσπασμά σου. Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι ο σκοπός του τόπικ έτσι όπως το θέτεις τώρα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν αφορά στο Φόρουμ αυτό.

Εδώ δε θα λύσουμε τα όποια προβλήματα ή διαφωνίες υπάρχουν στον εσωτερισμό.

Εδώ συζητούν η Zadok, ο Καραϊσκάκης, ο "A" ή η "Β" απρόσωπα και άμα λέμε και κάποια μλκία, ε, δεν τρέχει και τίποτα. Νομίζω ότι πολλά καταλαβαίνουμε και λιγότερα γράφουμε. Ως εκ τούτου είναι τελείως ανούσιο να διαφωνούμε για το ποιός είναι ο καλός εσωτεριστής. Σιγά μη με πείτε και ναζίστρια, επειδή συζητάμε για την εσωτερική σημασία της σβάστιγγας. Ήμαρτον!!!

Αν εσύ το έχεις "δει" κάπως το θέμα, συγγνώμη αλλά προσωπικά θα απέχω.

Λοιπόν, αν θέλεις ξεκαθάρισε το θέμα και αν υπάρχει σημείο επαφής, τα ξαναλέμε...

Πάντως, η συζήτηση χρειάζεται συντονισμό και δεν ξέρω αν ξέρουμε τί σημαίνει η λέξη.

18/03/2004, 15:41:18
Καραισκακη..φιλε μου,εισαι εκτος θεματος.
να γιατι/-αυτα ως μια προσπαθεια να απαντησω σε οσα εγραψες....:-

εμεις λοιπον οι τρελοι ειμαστε που τωρα κρινομαστε οτι ξεφυγαμε απο το θεμα που αμεσα μας αφορα/αφου ονομαστηκαμε καλως η κακως εσωτεριστες(με ταμπελα μαλιστα : συμβολα ~~ φαντασματακια ~`εξωγηινους ~~ολα μαζι σ'ενα.. πολυχρωμο γαιτανακι...'μεταφυσικης'...)

και μου λες για το αν θεωρουμε μικρους τους εαυτους μας;;;;
οχι.
ουτε μικρη θεωρω πως ειμαι ως εαυτος/τεραστια σιγουρα...μα αν το πω οτι πρεπει ετσι να ειμαι θα κατηγορηθω...αν πω οτι ειμαι μικρη θα κατηγορηθω επισης....
οποτε αν προσπαθησω να μιλησω συμφωνα με ολα οσα μας αραδιασες/ανευ λογου πραγματικα καθοτι η αντιφαση βρισκεται μεσα σου...θα αναχθω αδικως αντι εσου....σε κριτης....
λοιπον η κουβεντα εδωσε πολλα/σειρα σου ως ερωτων να κανεις μια "σουμα"///οχι κρινοντας μας για το τι λεμε και αν σκοπευουμε να τσακωθουμε(αληθεια προδικαζεις το θεμα;;;να σου θυμησω πως αν αυτο που θελεις αυτο θα δεις...αν ετσι θελεις πραγματικα:)

....μα σταματω επειδη οντως με βγαζουν απο το θεμα και δεν το θελω!

κανε λοιπον φιλε μου εναν απολογισμο η αλλιως στιψε μοναχος σου το πορτοκαλι που σου δωθηκε!!!!!
μην περιμενεις απο εμας να σου δωσουμε τον αποχυμωτη/ το φρουτο και μετα και....το χυμο!!!!
θεωρω μαλιστα πως αν το πιουμε μοναχοι.....θα ειναι φυσικο επακολουθο....!
και ξερεις τιθεται θεμα "δεοντολογιας" ...αν σου δωσουμε εστω μια γουλια!....ξερεις γιατι;
επειδη εσυ εκανες την ερωτηση γενικα και οσο κατι μπορουμε να προσφερουμε ηρθαμε και το προσφεραμε!
θα μου πεις γιατι;
μα γιατι μας ¨"ζητηθηκε".
θεωρεις πως ο σωστοι θεματοφυλακες της Γνωσης -οχι εσυ τιαυτη περιπτωση μα εμεις που φερουμε το βαρος της οποιας επιγνωσης(αντικειμενικης ομως οχι της μικρης υποκειμενικης)-ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ;(ΑΚΟΜΗ ΚΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ/ΜΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ;;;;)

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΛΕΞΗ "ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ"

ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ Ο,ΤΙ "ΑΛΛΟΚΟΤΟ",ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟ,ΠΕΡΙΕΡΓΟ,ΠΑΡΑΞΕΝΟ,ΜΑΓΙΚΟ,ΑΛΛΟΚΟΣΜΟ..
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ + ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-+ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ'Η ΚΑΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΣΥΜΠΕΡΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!-ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΑΝ(ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ/ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΚΡΙΝΟΥΝ:)
ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΥ-ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ...
ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΣΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!!!
ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΕ;;;;ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;;;;;

ΑΠΟΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ"ΜΟΥΦΑ" ΑΠΟΣΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ....
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝ ΟΡΙΣΜΟΥΣ....ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ;;;;;

ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΛΕΩ + ΠΡΑΤΤΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ :)
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΕΣΩ.

ΑΠΟ ΚΡΙΤΕΣ ΠΕΙΞΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ/ΕΙΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟ....
ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΝΑ ΘΕΤΟΝΤΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΡΙΣΕΩΣ....
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Η ΑΤΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ
Η ΑΤΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΡΙΑ
Η ΑΤΜΑ
Η ΑΤΜΑ
ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΣΤΕ ΕΙΜΑΙ.-
ΕΧΩ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ" ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ "ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ".-

Ο "ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ" ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ "ΠΙΠΙΛΗΘΗΚΕ" ΠΟΛΥ ΕΔΩ ΕΣΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ..." ....ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ....ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ///ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΜΟΝΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕ!
ΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ;;;;;
ΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ...ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ;;;;
ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ...ΑΠΛΑ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ..ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ/
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ..ΤΑΠΑΜΕ/ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΤΑΣΗ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΩ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΩ!
ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΜΕ ΕΔΩ ΕΣΩ..ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΕΣΤΩ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΟ ΟΧΗΜΑ/ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΠΕΖΑ/ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ....ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΝΟ ΝΟΕΡΑ...)ΕΙΠΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΩ...ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΑΚΟΜΗ....

ΕΙΠΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑ....ΑΝ ΕΒΑΖΑ 1 ΕΙΚΟΝΑ(ΑΝΤΙ 1...000000... ΛΕΞΕΙΣ:)ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ....ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΛΛΩΘΗΚΑ ΠΑΛΙ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ....
ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ/ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ!
ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΙΓΗΣ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ...
ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.(ΔΕΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙΘΕΛΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ;;;;;;Η ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΩΦΕΛΙΜΙΣΜΟ;...ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΝΩ....ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ..ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ/ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ/ΑΝ ΟΧΙ..'ΟΥΔΕΙΣ ΨΟΓΟΣ')

ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ:
ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ/ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ ΕΔΩ ΕΣΩ...
ΛΙΓΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ....ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.-

ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ,
ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ 7Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!!!!!!

ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΟΝΤΩΣ+ ΟΧΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ...Η ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΠΩΣ....ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ...ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΕΙΣ.

ΑΝΑΜΕΝ-Ω!(-ΟΥΜΕ)

ΥΓ.Ζαντοκ χαιλ!αυτο που λες οτι θα σε πουν ναζιστρια,κατι μου θυμιζει(εναΚαρφι"Νααα!" ...)μαλιστα "επιχειρηθηκε" γελιοτατα σε τοπικ που δημιουργηθηκε παλιοτερα σε βαρος μου...προς ωφελιμισμο καποιων αδαων οπως παντα μαο τροχος εχει γυριζσματα)

ΤΩΡΑ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ "ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ" ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ "ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΟΥΝ" ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΑΧΛΟ ΟΡΟ (ΩΧ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΑΥΤΟ;;; ΜΑΛΛΟΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙ=ΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ;)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ "ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΤΗΝΑ(ΤΑ ΓΝΩΣΤΑΝΑΙ);..ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΘΑΙΝΕΙ/ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΛΕΝΕΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ..ΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ...:)
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΔΩ ΟΜΩΣ....ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ...ΑΣ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΗΣΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ!!!!!ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΘΕΣΗ!!!!
ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!(ΤΩΡΑ; ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΩ ΜΕ 4000+1 ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΑΤΕΡΑ; ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΖΗΣΩ "ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ" ΤΟΥΣ;;;;;)

Edited by - ΑΤΜΑ on 18/03/2004 15:52:52

18/03/2004, 16:32:42
quote:
μαο τροχος εχει γυριζσματα

...και όσοι βλέπουν με τα μάτια τον βλέπουν στατικό σαν τη σβάστιγγα!!!!

Οι άλλοι, που χρησιμοποιούν άλλα μάτια, βλέπουν άλλα πράγματα...

Υπάρχει περίπτωση οι μεν να βλέπουν με τα μάτια των δε και τούμπαλιν;;;

Ουχί! Χαιρετίσματα λοιπόν, στην εξουσία... (Α, ρε Βασίλη!)

18/03/2004, 17:38:11
quote:
Εδώ και μερικές μέρες άρχισε μια επιμέρους συζήτηση σχετικά με κάποια ονόματα: Χίτλερ, Ντεκαρτ, Νίτσε. Πιθανόν να προστεθούν κι άλλα στην πορεία.

δεν αρχισε η συζητηση μονη της.Εγω την ξεκινησα και θα ηταν πιο ντομπρο να απευθηνθεις σε μενα απευθειας.Εισαι δημιουργος του τοπικ και σεβομαι απολυτα τον ρολο σου,και απο την στιγμη που δεν θελεις να υπαρχουν διαφοροποισεις!(σε ενα θεμα που ακομα διαμορφωνεται!!!) να το ξεκαθαρισεις απο την αρχη για να μην μπομε στον κοπο να προσπαθησουμε να συμμετεχουμε ή καλυτερα μια και θελεις να φτιαξεις κανονες...φτιαξε και κανονες για το τι και πως θα γραφουμε...

τα ονοματα χρησιμοποιηθηκαν οπως του χιτλερ για να δηλωσω την στειρα και απογυμνωμενη σταση σας απεναντι σ'αυτο που λετε εσωτερισμο...
διαλεξατε την μια οψη και σας εδιξα την αλλη...λυπαμαι η προθεση μου ηταν καλη δεν θεωρησα οτι ξεφευγω απο το θεμα νομιζα οτι μιλαμε για εσωτερισμο αλλα μαλλον μιλαμε μονο για καλοκαγαθους Αγιους...
οκ δεκτον ειναι μια αποψη τελος παντων...

φιλη Ostria ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να μου απαντησεις.Οι αποψεις σου ειναι απολυτως σεβαστες και χρησιμες.

quote:
Γιατί συζητάμε τελικά; Για να επαναλάβουμε τις απόψεις μας , για να τσακωθούμε , ή για να μάθουμε; Από όλα αυτά ή πολύ περισσότερα εγώ προτιμώ το τρίτο.

φιλε μου Καραισκακη...
γιατι προδικαζεις οτι θα τσακωθουμε;εχεις φυσικη ταση προς το κακο;γιατι ετσι οπως σκεφτεσαι δεν μοιαζεις με τον Πραγματικο εσωτεριστη που εσυ ορισες...
εγω θελησα να καταλαβω...και γι αυτο ρωτησα...μαλλον εκανα λαθος...
να μαθω ηθελα και γω οχι να τσακωθω ή να πω αυτα που ξερω...
αλλωστε εισαι ο πρωτος που μιλα για καυγα και ας μην εχει ξεκινησει ακομα...θα αποχωρισω ομως αν το θελησεις απο την κουβεντα σε περιπτωση που λαμβανεις τα λεγομενα μου ως επιθετικα...

quote:
Ο λόγος που πρότεινα αυτή τη συζήτηση είναι για φτιάξουμε μια ακόμη ευκαιρία. Προσπαθήστε σας παρακαλώ να αντιληφθείται τις προεκτάσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος. Φτάνουν πολύ μακριά. Μπορούμε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε ανούσιες διαφορές και να βάλουμε κάποιες σημαντικές βάσεις πάνω στις οποίες θα πατήσουν οι Εσωτεριστές τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Σας φαίνεται τρελλό; Γιατί; Μήπως γιατί θεωρείται τον εαυτό σας μικρό και ανόητο για να συμμετέχει σε ένα τέτοιο έργο; Ή μήπως γιατί είστε περαστικοί από που ονομάζουμε Εσωτερισμός και δεν θέλετε "να μπλέξετε". Όλες οι αλλαγές στα πράγματα ξεκίνησαν από μερικούς τρελλούς που πίστευαν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

και συ πιστευεις οτι αν βαλεις κανονες στο πως πρεπει να ειναι ο εσωτεριστης θα αλλαξεις τον κοσμο...οκ αποψη ειναι και αυτη και ειναι σεβαστη...παντως ειμαι πολυ μικρος στο ματι στο κρεβατι ειμαι τρελοςαλλωστε περαστικος ειμαι και εγω απο το Δογμα του εσωτερισμου που φτιαχνεις,ετσι να δω τι ειναι ηθελα...ξερεις εχω κολλημα με τους Κανονες...και ειδικα στον θεμα του εσωτερισμου του πιο ελευθερου τροπου εκφρασης...γι αυτο ασε θα ψωνισω απο αλλου...

quote:
Όμως κάνω έκκληση σε όλους όσους παρακολούθησαν έστω και για λίγο αυτό το topic ακόμη κι αν δεν συμμετείχαν στη συζήτηση. Κάνω έκκληση να διατυπώσουν καλόπιστα τις απόψεις τους και μαζί να συνδιαμορφώσουμε μια καλή βάση αλληλοκατανόησης για μας και για όλους όσους θα θελήσουν στο μέλλον. Μη φοβάστε να πείτε τις απόψεις σας.
Δεν είστε μόνοι σας, δεν είμαστε μόνοι μας. Αυτή η ζαριά δεν είναι μόνο για μας....
NOS NOMIS DOMINE...

χμ...σας βλεπω να κυνηγατε τους μη-εσωτεριστες μια μερα σαν τον Χιτλερ
δεν φοβηθηκα να πω την αποψη μου και ειχα καλη προθεση ακομα και τωρα εχω...τελος παντων
ξαναγυρνω στην μη-εσωτερικη κατασταση μου...
παω για καμμια μπυρα...
νομιζω οτι ο εσωτερισμος θα την χρειαστει γιατι παει να μπει σε καλουπια ενω εμενα μ'αρεσει απο το μπουκαλι...

ο εσωτεριστης ειναι καλος,ανιδιοτελης,αφοβος ατρομητος,ανοιχτομυαλος
κτλ...και ζησαν αυτοι καλα και μεις καλυτερα...
ελπιζω να βοηθησα...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

18/03/2004, 18:28:51

ΑΥΤΗ Η ΦΟΥΣΚΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ!...
ΚΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ
ΠΟΙΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΣΚΑΣΕ;
ΜΑ Ο ΑΕΡΑΣ!...

Edited by - 1900 on 18/03/2004 18:35:05

FindTheLifeΝέο Μέλος
29/03/2006, 19:32:05
Ακουσα σε ενα δελτιο ειδησεων"Η αμερικανοι στρατιωτες εξαρθωσαν τρομοκρατικη οργανωση στο ιρακ"
Δηλαδη οπιος πωλεμαει για την ελευθερια του και για την χωρα του ειναι τρομοκρατης?
Η ετσι θελουν να νομιζουμε εμεις και να τους πουμε και μπραβο?
30/03/2006, 18:57:39
Αγαπητέ FindTheLife, νομίζω πως το topic αυτό θα έπρεπε να ανοιχτεί σε άλλη Κατηγορία Συζητήσεων μιας και δεν έχει κάποια παραπομπή σε κάποιο link από το οποίο μας παραθέτεις αυτή την είδηση...

In anticipation of my resurrection...

FindTheLifeΝέο Μέλος
30/03/2006, 19:46:49
Μου το μετεφεραν.Εγο το ειχα στο "ΠΑΡΑΞΕΝΟ"δεν ηξερα που αλλου τεριαζει.
SharkΝέο Μέλος
24/04/2006, 20:13:07
quote:

Ακουσα σε ενα δελτιο ειδησεων"Η αμερικανοι στρατιωτες εξαρθωσαν τρομοκρατικη οργανωση στο ιρακ"
Δηλαδη οπιος πωλεμαει για την ελευθερια του και για την χωρα του ειναι τρομοκρατης?

Ανέλυσε την λέξη "τρομοκράτης".

Στην θέση του κράτους όμως θα πρέπει να βάλεις τις ΗΠΑ, και όχι τον Ιρακινό λαό

Οπότε πολύ λογικά, όσοι προκαλούν τρόμο στις ΗΠΑ, είναι τρομοκράτες.

Έτσι οι ειρηνοποιός δύναμη των Βαλκανίων οι Σέρβοι έγιναν τρομοκράτες, αύριο θα γίνει ο UCΚ, προχθές έγιναν οι taliban που χρηματοδωτηθίκαν από τους Αμερικάνους για να διώξουν τους Σοβιετηκούς, όπως προχθές ο Saddam ήταν ο σύμμαχος τους ενάντια στο κακό Iραν.

Είσαι μαζί τους ? Οκ τότε, είσαι εναντίων τους ? Είσαι τρομοκράτης...

KrisnnaΜέλος
24/04/2006, 21:33:42
quote:

Eξαρτάται απο την σκοπιά που το βλέπεις το συγκεκριμένο θέμα.
Μιά φορά και έναν καιρό που οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν κατά της Τουρκοκρατίας, κάποιοι που δέν τους άρεσε και τόσο αυτό που έκαναν Τρομοκράτες τους είπαν
Μήν τα παίρνεις πάντως και τόσο στα σοβαρά αυτά, όλα είναι μέσα στα όρια της προπαγάνδας.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

AINEIAN06Μέλος
17/05/2006, 00:51:02
ΑΠΟ ΑΙΝΕΙΑΝ06
Αυτό που θα πω είναι καθαρά δική μου σκέψη.
Στις αρχές της χιλιετίας στην Αγγλία [ μεσαίωνα] είχαν τον εξής νόμο
Αν σαν οπλαρχηγός είχες κάτω απο τριάντα άτομα στις διαταγές σου κι έκανες πολέμους και λεηλασίες σε θεωρούσαν ληστή κι αν σε συνελάμβαναν σε δίκαζαν σαν ληστή.
Αν όμως είχες πάνω απο τριάντα άτομα δεν σε θεωρούσαν ληστή αλλά... στρατηγό κι σε αντιμετώπιζαν ανάλογα
Όταν λοιπόν μιλάμε για τρομοκρατική οργάνωση , άλλο πράγμα είναι να μιλάμε για οργάνωση λίγων ατόμων κι άλλο για ....ολόκληρα κράτη όπως είναι το Ιράν η Βόρειος Κορέα η Λιβύη , η για οργανώσεις που έχουν χιλιάδες άτομα ως στράτευμα .Στην δεύτερη περίπτωση είναι κανονικός .... πόλεμος .
Τώρα το αν αντιμάχονται δυό αντίπαλα μέρη , το πως θα αποκαλέσεις τον αντίπαλο σου είναι το λιγώτερο .
Κι θα είναι αστείο να περιμένουμε ο νικητής να σεβαστεί τα δικαιώματα του ηττημένου [ Ουαί τοις ηττημένοις]
Και να μην ξεχνάμε , την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές , η ιστορία συγχωρεί πάντα τα εγκλήματα των νικητών και καίει στην πυρά τους ηττημένους.
Και με το συμπάθιο φίλοι μου , μπορεί να κατηγορούμε την Αμερική που ως την μοναδική πλέον υπερδύναμη υποστηρίζει με κυνικό κι απροκάλυπτο τρόπο τα συμφέροντα της αλλά ας μην καθαγιάζουμε κι τον .....Μπιν Λάντεν
Η Αμερική στήνει φυλακές τύπου Γκουαντανάμο αλλά φαντάζομαι τι φυλακές θα έστηνε ο ......Μπιν Λάντεν αν είχε το πάνω χέρι
Οι δημοκρατίες των ΗΠΑ κι της Δυτικής Ευρώπης δεν είναι στην καλύτερη περίοδο της Ιστορίας τους πάντως βρίσκονται σε πολύ καλύτερο σημείο απο τις δημοκρατίες των Αραβικών χωρών
Ένα απο τα πιο ολέθρια λάθη της Αριστεράς είναι ότι προκειμένου να πολεμήσει τον κακό συμμαχούσε με τον πιο ... κακό.
Προκειμένου να πολεμήσει την Αποικιοκρατική Αγγλία συμαχούσε με τους στενοκέφαλους εθνικιστές καθολικούς του ΙΡΑ κι τους φύλλαρχουθς των Μάου Μάου [ κι φορτώνονταν τα εγκλήματά τους ...]
Προκειμένου σήμερα να πολεμήσει την στυγνή , κυνική ιμπεριαλιστική των ΗΠΑ δοξάζει τον ....Μπιν Λάντεν [ με τις πολύ ... μαρξιστικές κι προοδευτικές απόψεις]
wainamoinenΜέλος
17/05/2006, 12:01:21
θα συμφωνήσω με τον ΑΙΝΕΙΑΝ06
Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε σύγχυση προσπαθώντας να στηρίξουμε τις θέσεις μας.
Προσωποποιούμε πράγματα, καταστάσεις και ιδέες,
χάνοντας την ουσία.
Ποιο συγκεκριμένα, προσωποποιούμε το κακό
πχ. με τις ΗΠΑ και τον Μπους, βγαίνουμε και διαδηλώνουμε
κατά του Μπους. Το πρόβλημμα δεν είναι ο ίδιος ή οι ΗΠΑ,
το θέμα είναι οι οιεσδήποτε ΗΠΑ και Μπους, οι μέθοδοι που προσεγγίζουν τα πράγματα και ο τρόπος που χρησιμοποιούν,
γενικά οι πράξεις τους και ό,τι κρύβεται πίσω από αυτές.
Είναι αυτό που πρεσβεύουν.
Το ίδιο και με το Ιράν. «Κάτω τα χέρια από το Ιράν» το καλό Ιράν? Είμαστε ότι σίγουροι ότι αν είχαν την δύναμη θα ήταν
καλά παιδιά ?
Το πρόβλημα είναι τόσο συγκεκριμένο?
Μήπως είναι ο πόλεμος που εξαπλώνεται παντού,
η βία που προσφέρεται απλόχερα στον εκάστοτε
δεν συμπλέει με τους ισχυρότερους?
Μήπως είναι η επιβολή των θέσεών τους διά πυρός και σιδήρου?
Δεν ξέρω για τον Λάντεν δεν ξέρω για το Ιράν
αλλά ξέρω ότι μόλις δοθεί ευκαιρία να επιβληθεί
ο οποιοσδήποτε, την βία θα χρησιμοποιήσει,
αρκεί να έχει την δύναμη να το κάνει.
Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος
Τείνει η βία κάθε μορφής (υλική και ψυχολογική)
να γίνει αποδεκτή,
μια φυσιολογική πράξη.
Μήπως έχουμε αντικαταστήσει τις ιδέες με πρόσωπα,
εκμηδενίζοντάς τες?
Μήπως απλά έχουμε χάσει τον προσανατολίσμό μας?

Mήπως είμαι εκτός θέματος?
ουπς
την Καλήμέρα μου

17/05/2006, 17:24:48
Θα συμφωνήσω με τα τελευταία σχόλια. Εχω άλλωστε ξαναπεί εδώ ότι όλα εξαρτώνται από τη σκοπιά που θα τα δεις. Για κάποιους οι Αμερικάνοι στο Ιράκ είναι λυτρωτές/απελευθερωτές, για κάποιους άλλους όμως βίαιοι κατακτητές.
Πολύ σωστά ειπώθηκε παραπάνω ότι οποιοδήποτε κράτος έχει την μεγαλύτερη ισχυ, αυτό θα κανει και κουμάντο. Οι Η.Π.Α. κάνουν πολύ απλά αυτό που έκανε κάθε κράτος/χώρα στην ιστορία όταν απέκτησε δύναμη και ισχύ. Επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους.Αν ρίξουμε μια ματιά στο ιστορικό παρελθόν διαπιστώνουμε τέτοια παραδείγματα. Τα μέσα κατάκτησης αλλάζουν μόνο. Κάποτε κατακτούσες ένα λαό με το δόρυ και το σπαθί, τώρα τον κατακτάς με βόμβες, δάνεια και αλυσίδες Mc Donalds.

Δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι και η Ελλάδα αν ήταν στη θέση των Η.Π.Α. δεν θα έκανε τα ίδια.Φυσικά τα ίδια θα έκανε. Απλά αντί για Mc Donalds, θα είχε ιδρύσει αλυσίδα "ψαροταβέρνα ο Μπάμπης" και "Σουβλατζίδικο ο Μήτσος" . Διότι ο ισχυρός παλεύει με νύχια και με δόντια να διατηρηθεί στη θέση ισχύος στην οποία βρίσκεται. Και κανένας ισχυρός δεν θέλει να γίνει λιγότερο ισχυρός. Κανένας πλούσιος δεν θέλει να γίνει λιγότερο πλούσιος. Οποιος σου πάει κόντρα πρέπει να συμμορφωθεί. Πρώτα με το καλό, και μετά με το άσχημο. Οπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.

Μου έρχονται στο μυαλό 5 μεγάλοι. Φρειδερίκος, Ναπολέων, Αλέξανδρος, Θεοδόσιος, Κωνσταντίνος. Ποιος από αυτούς δεν έσφαξε έστω και λιγότερο από 10 άτομα?? Κανείς φυσικά. Και ο Μπους την αυτοκρατορία του θέλει να ενισχύσει. Γιατί και αυτόν να μην τον αποκαλέσουμε Μέγα?? Η απάντηση είναι
1) Τώρα υπάρχουν media που διαδίδουν εύκολα και γρήγορα τις εικόνες από την φρίκη του πολέμου και κάθε λογικός άνθρωπος αηδιάζει
2) Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι προσφατη κατάκτηση, μόλις του προηγούμενου αιώνα
Οπότε κανείς πλέον δεν χαρακτηρίζεται μεγάλος μέσα από πολεμικές επιχειρήσεις.
Σαν συμβουλή θα πρότεινα να βλέπουμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα, χωρίς οποιουδήποτε χρώματος γυαλιά, να προσπαθούμε να μπούμε στη θέση του άλλου και να δούμε γιατί αντιδρά έτσι όπως αντιδρά και πως μπορούμε να κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις για το καλό και των δύο πλευρών. Οι λαοί προοδεύουν μόνο όταν χτίζουν σχέσεις φιλικές και συνεργασίας και όχι όταν διατηρούν στείρες προγονοπληξίες και βλακώδεις μανίες εκδίκησης επειδή ο παππούς του απέναντι έσφαξε πριν 100 χρόνια τον δικό μου. Οποιος ζει μόνο με τις αναμνήσεις του και δεν κοιτάει μπροστα...ειναι τελειωμένος...

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

AINEIAN06Μέλος
17/05/2006, 18:23:52
ΑΠΟ ΑΙΝΕΙΑΝ06
Οσο για το θέμα του Ιράν , θα πρότεινα προσωπικά το να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα , σε αντάλαγμα όμως θα αφοπλιζόνταν απο πυρηνικά όπλα κι το Ισραήλ , κι θα κυρησόνταν η Μέση Ανατολή ως αποπυρηνικοποιημένη ζώνη
Κατά δεύτερον αμοιβαία , σταδιακή μείωση των πυρηνικών όπλων σε όλες τις χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα , με τέτοιο όμως τρόπο που να είναι ισσόροπος κι ισοδύναμος
Φίλοι μου ας μην γελιόμαστε .Αλλο πράγμα είναι να μην έχει καμμία χώρα πυρηνικά όπλα , κι άλλο πράγμα να διαθέτουν κάποιες κι άλλες να μην διαθέτουν
Αν έστω κι μία χώρα διαθέτει πυρηνικά όπλα , θα πρέπει να διαθέτει έστω κι μία άλλη για ισσοροπία δυνάμεων
Επίσης κι κάτι άλλο για να μην είμαστε υποκρητές
Μπορεί να καταδικάζουμε - ορθώς- τις ΗΠΑ για την ρίψη ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι , όμως αν την ατομική βόμβα την είχαν οι Ναζί η οι Ιάπωνες καμικάζι , κι αυτοί θα την χρησιμοποιούσαν χωρίς πολλούς ενδιασμούς
Αν ισλαμική φονταμενταλιστική οργάνωση αποκτήσει πυρηνικά όπλα , δεν νομίζω να πιστεύετε ότι θα έχει ενδοιασμούς να τα χρησιμοποιήσει εναντίον απίστων
17/05/2006, 18:48:38
quote:
Αν ισλαμική φονταμενταλιστική οργάνωση αποκτήσει πυρηνικά όπλα , δεν νομίζω να πιστεύετε ότι θα έχει ενδοιασμούς να τα χρησιμοποιήσει εναντίον απίστων

Πυρηνική οργή του Αλλάχ....

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...