- ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ/ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Η χαρά είναι και δική μου Dr Jekyll Mr Hyde.
Οντως η παραπλάνηση σε οτι αφορά το θείον είναι ορατή σε ολο της το μεγαλείο.
Ειναι μια θεωρια και αυτη.
Εγω θα ρωτουσα ομως:Γιατι να θελει ο θεος να παραπλανησει τον ανθρωπο?
Αν ο θεος θελει να τον παραπλανησει, τοτε οι "εχθροι" του θεου(αν έχει) γιατι δεν επιχειρουν το αντιθετο?
Επισης ο θεος γιατι να δημιουργησει τον ανθρωπο αν εχει σκοπο να τον παραπλανει? Φυσικα ενας τετοιος θεος.. απλα δεν ειναι θεος.. οποτε λέμε οτι καποιος αλλος δημιουργησε τον κόσμο ο οποιος ειναι ο αληθινος θεος(!?)οπότε καταληγουμε στην αρχη.. λοοοοοολ
quote:
Η χαρά είναι και δική μου Dr Jekyll Mr Hyde.
Οντως η παραπλάνηση σε οτι αφορά το θείον είναι ορατή σε ολο της το μεγαλείο.
Ειναι μια θεωρια και αυτη.
Αν ο θεος θελει να τον παραπλανησει, τοτε οι "εχθροι" του θεου(αν έχει) γιατι δεν επιχειρουν το αντιθετο?
Επισης ο θεος γιατι να δημιουργησει τον ανθρωπο αν εχει σκοπο να τον παραπλανει? Φυσικα ενας τετοιος θεος.. απλα δεν ειναι θεος.. οποτε λέμε οτι καποιος αλλος δημιουργησε τον κόσμο ο οποιος ειναι ο αληθινος θεος(!?)οπότε καταληγουμε στην αρχη.. λοοοοοολ
btw μπορει να σε ενδιαφερει στο φορουμ "η ψυχη" το θεμα για την αστρικη προβολη..
Dr Jeckyl & Mr Hude, αλλά ο άνθρωπος ψάχνει να ξεγελάστεί,
ή βλέπει ότι θέλει, ανάλογα με τα πάθη του, αντί των όσων
του δείχνει ο Θεος...
Εμείς δεν στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων.. Και έχει κι η ανάστατη
ζωή μας να κανει με αυτό...Δεν ζούμε ήσυχα για να σκεφτόμαστε, ζούμε
βιαστικά για να κάνουμε λάθη...Αυτό μας ζητάνε να κάνουμε, μέσα απο
τον σύγχρονο τρόπο ζωής....
Πρέπει όμως να σκεφτόμαστε τα λάθη μας, όχι να τα ξεχνάμε, όπως κάνουμε
σήμερα, μέσα απο μια πληθώρα άχρηστων δεδομένων που μας περιβάλλουν...
Πιο απλή ζωή,πιο ουσιώδης...Δεν είναι έτσι;
quote:
Αυτοι φιλε που ειναι αρκετα σοφοι ωστε να κανουν το καλο
χωρις να παρακινουνται απο μια απειλη ή μια πιστη, δεν χρειαζονται το "φως" σου.. να εισαι σιγουρος για αυτο..
Αυτο το ειπα σε εναν χριστιανομαχο σε αλλο θεμα..
Οποτε επαθετω εδω την ερωτησει καθως ταιριαζει καλυτερα στο θεμα.
Πιστευτε, κυριοι χριστιανομαχοι, οτι αυτοι που ειναι αρκετα σοφοι και ψυχικα δυνατοι ωστε να κανουν το καλο χωρις την παρακινηση τους απο καποια θρησκεια ή πίστη εχουν αναγκη "τα φωτα" σας?
Εσεις οι ιδιοι ανηκετε σε αυτους τους ανθρωπους? Ζειτε μια εναρετη ζωη, και γι αυτο σας βλεπουμε μεσα στα φόρουμς να κανετε ο,τι κανετε?
???
Βλεπετε, αν ολοι ακολουθουσαμε τα διδαγματα του χριστιανισμου τοτε θα ειμασταν ευτυχισμενοι.Αν λοιπον όντως δεν υπαρχει θεος..
Πιστευετε οτι ειναι καλυτερο οι ανθρωποι να ξερουν την αληθεια απο το να ειναι ευτυχισμενοι??
Πιστευετε οτι οι ιδιοι αναμεσα στη ειλικρινια και την ευτυχια θα επελεγαν την ειλικρινεια?
Αν ηταν ετσι οχι μονο θα ειχαμε δεκτει να υπαρχουν παντου καμερες μεσα στις πολεις .. αλλα θα ειχαμε και στα δωματια μας..
Για να μη πω οτι μαζι με ενα μπουκαλακι νερο θα κρατουσαμε και ενα μπουκαλακι ορο της αληθειας οταν βγαιναμε εξω..
quote:
Γιατί μου κάνεις τέτοιες αφελείς ερωτήσεις?
ίΕίναι δυνατόν κάποιος που εχει κάποια ιδιαίτερη αντίληψη για το Θειον να πιστεύει ότι είναι στη Φύση του να εχει εκλεκτό λαό, να σχεδιάζει πολέμους, να παραπλανεί, να ζητά θυσίες, να ζητάει προσκυνήματα.. έλεος
οι θεοί που θέλουν να βλάψουν τον άνθρωπο... Το πλάσμα που προστατεύει
ο ίδιος ο Θεός και φυσικά με αρνητικό ερωτηματικό ύφος, το είπε
ο δόκτωρας...
Ούτε ότι υπάρχει περίπτωση ο Θεός να θελει πόλεμο κι έριδες ανάμεσα
στα παιδά του, αφού όλοι είμαστε παιδιά του...Δικά μας πάθη μεταφέρουμε
στα του Θεού, φίλε μου...Δεν αφήνουμε μέσα μας να κυκλοφορεί ελεύθερα
το πνεύμα... Θέλει να γίνουμε κενά δοχεία, για να γεμίσουμε απο το
πνεύμα του Θεού, ου μοιράζεται μέσα μας, μέσω του Αδάμ, μέσω της επιφοίτησης,
μέσω του βαπτίσματος, κλπ...
Ο Θεός είναι αγάπη, εμείς δεν μπορούμε να καθαρίσουμε και μέσα απο την καθημερινότητα
μας, προσπαθούμε να περάσουμε τα δικά μας πάθη κι επιθυμιες της σάρκας
στον Θεό, αντί νατον πλησιάζουμε, απομακρυνόαστε, αφού το πνεύμα μας κατεβαίνει
χαμηλά, ΕΝΏ ΤΟΥ θΕΟΎ ΕΊΝΑΙ ΥΨΗΛΑ... Εκεί θέλει φρόνημα πνεύματος κι όχι'
ύλης...
quote:
Όχι βέβαια, φίλε μου allzzaro, είναι μικροί κι ασήμαντοι
οι θεοί που θέλουν να βλάψουν τον άνθρωπο...
Φίλε μου trexagireve..
Στο αλλο τόπικ αναφέρθηκες στα γραφώμενα των θρησκειών και των προφητειών.
Αυτοί λοιπόν μας λέγουν για τους θεούς που λές καθώς και για τον πνευματικό κόσμο.
Αυτοί μας λέγουν για τι κοντινή σχέση που έχουν αυτοί οι θεοί ή πνευματικές οντότητες με το Θείον.
Αυτοί, οι προφήτες και οι γράφωντες μας λέγουν οτι οι θεοί ευθύνονται για την άγνοια που έχουμε σήμερα, για το πιοι είμαστε και που πορευόμαστε, αυτοί λέγουν οτι οι θεοί ευθύνονται για τις καταστροφές και τις δυστυχίες που βίωσε το ανθρώπινο γένος για λάθη που έκαναν.
quote:
Το πλάσμα που προστατεύει
ο ίδιος ο Θεός και φυσικά με αρνητικό ερωτηματικό ύφος, το είπε
ο δόκτωρας...
Για ολες αυτές τις δυστυχίες λοιπόν ο Θεός γιατί δεν επενέβη?
Δεν μπορούσε?
Δεν ήθελε?
Δεν έπρεπε?
Είναι πολύ σοβαρό το ερώτημα φίλε μου.
Edited by - allzzaro on 20/11/2008 21:55:03
Στο καλό αφιερώνοντας το χρόνο τους και την ψυχή τους χωρίς να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα χωρίς να περιμένουν καμμία δόξα.
κατώτερα πνεύματα, θείσκοι, να μοιάζουν κοντά στον Θεό....
Αλλά η αλήθεια είναι ότι εφόσον είναι υποτελείς παθών, δεν
είναι πολύ μακρυά απο μας, που επίσης έχουμε πάθη...
Υπάρχουν πράγματα που επιτρέπει ο Θεός και πράγματα που αποτρέπει...
Επεμβαίνει, κρίνοντας με την δική του θεική αντίληψη κι όχι
τη δική μας.....Έχω προσωπικές εμπειρίες κι απο τις δυο καταστάσεις
και μπορώ να εγγυηθώ ότι υπάρχουν ...
΄Οσο για το ποιός δουλεύει την οδό του, εγώ σαν χριστιανός,διάλεξα
την στενή και τεθλιμένη...Πιστεύω ότι θα γίνω έτσι δυνατότερος...Όχι
φυσικά για την δύναμη την ίδια, φού ο Θεος ελεγχει τα πάντα, αλλά
περιμένω ότι θα γίνου πολλά απο αυτά που λές ότι είναι καταστροφολογίες
και απο ένα απλό ερώτημα: Αν γίνουν,λέμε αν, δεν είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε
κι ο κόσμος μας παραείναι μαλθακός... Δεν είναι τα πράγματα όπως τα δείχνουν
οι ταινίες( και δεν εννοώ ότι βλέπεις ταινίες, μην παρεξηγηθούμε,)
αλλά ότι όπως μας μάθαν, δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε.. Και τότε ποιός
άνθρωπος θα ζήσει μέσα μας;
quote:
Αγαπητέ μου allzzaro, απο δω που κοιταμε, ίσως τα
κατώτερα πνεύματα, θείσκοι, να μοιάζουν κοντά στον Θεό....
Στο αλλο τόπικ, μάλλον, είχα αναφέρει κάτι που σχεδόν κανείς δεν το σχολίασε.
Ο Εωσφόρος, κατώτερο πνεύμα, θείσκος και αυτός που μπορεί να μοιάζει στο θεό, τρέφει ενα ιδιαίτερο μίσος προς το ανθρώπινο γένος.
Ο λόγος που τρέφει αυτό το μίσος είναι ο ιδιος λόγος που επαναστάτησε προς τον δημιουργό του.
Ο λόγος είναι η δημιουργία του ανθρώπου.
Μαζί του επαναστάτησαν πλήθος θείσκων.
Ακούγεται οτι ο λόγος που επαναστάτησε ήταν επειδή ο άνθρωπος ήταν θνητός. Και επειδή είναι θνητός μπορεί να εξελίσσεται. Η εξέλιξη του μπορεί να φτάσει σε σημείο πολύ πιο ανώτερο απο αυτόν οπου σαν πνεύμα δεν μπορει να εξελιχθεί.
εγώ για τον διάβολο, όπως κι ότι δεν έχει καιρό πολύ...
Οπότε υπομονή( ελπιζω να μη σε πειράζουν εσχατολογικές αναφορές...
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde- Εγω θα ρωτουσα ομως:Γιατι να θελει ο θεος να παραπλανησει τον ανθρωπο?
Η μόνη παραπλάνηση που «δέχεται» ο άνθρωπος στην προσωπική του προσπάθεια που κάνει να κατανοήσει το τι είναι ο θεός, είναι η διαφορετική αντίληψη που «πλάθει» ο καθένας μας για Αυτόν .
Και σε αυτό βέβαια δεν υπάρχει τίποτε κακό, αρκεί να αντιληφθούμε ότι ο θεός «ουσία» παραμένει πάντα ίδια, αυτό που αλλάζει είναι το δοχείο «αντίληψη», ότι σχήμα και αν έχει το δοχείο, ότι σχήμα και να πάρει η ουσία μέσα στο δοχείο, η ουσία πάντα θα παραμένει αναλλοίωτη και ίδια..

quote:
Και σε αυτό βέβαια δεν υπάρχει τίποτε κακό, αρκεί να αντιληφθούμε ότι ο θεός «ουσία» παραμένει πάντα ίδια, αυτό που αλλάζει είναι το δοχείο «αντίληψη», ότι σχήμα και αν έχει το δοχείο, ότι σχήμα και να πάρει η ουσία μέσα στο δοχείο, η ουσία πάντα θα παραμένει αναλλοίωτη και ίδια..
Στην παραπλάνηση αυτή φίλε μου elo υπάρχει κάτι το κακό.
Αναμφισβήτητα ούτε μπορεί να αλλάξει τη σύσταση της θεικής ουσίας αλλά και ούτε αποσκοπεί σε αυτό. Αυτό που αποσκοπεί είναι ακριβώς να παραπλανήσει το ανθρώπινο γένος στο ποιός είναι ο σκοπός του.
Edited by - allzzaro on 20/11/2008 23:52:27
που χρησιμοποιεί μερικές έννοιες για απόλυτες αξίες...
Και σε αυτό δεν φταίει κανείς, μέχρι εκεί φτάνουμε, αλλά,
μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα....Μπορούμε να ξεφύγουμε
κάποτε απο όλα αυτά που οσο ψηλά κι αν μπόρεσε να φτάσει
ο άνθρωπος, τον βάρυνε
και τον ξαναέριξε κάτω: η ύλη και τα πάθη....
Ας δούμε ότι υπάρχει η αλήθεια κι η ομορφιά και ας ανακουφιστούμε
γιατί μπορούμε να τα δούμε... Αν θέλουμε και δίχως υποτιμητικούς
συμβιβασμούς...
quote:
Αναμφισβήτητα ούτε μπορεί να αλλάξει τη σύσταση της θεικής ουσίας αλλά και ούτε αποσκοπεί σε αυτό. Αυτό που αποσκοπεί είναι ακριβώς να παραπλανήσει το ανθρώπινο γένος στο ποιός είναι ο σκοπός του.
Και γιατι 3.000.000.000 ανθρωποι δεν μπορουν να "αφυπνιστουν" οσον αφορα το ποιος ειναι ο "αληθινος" σκοπος τους?
Πώς γινεται να μη γνωρίζουμε τον 'σκοπο' μας?
Μημπως και δεν ειναι δικος μας?
Γιατι κανεις δεν εχει επιχειρησει να μας αγυπνισει τοτες?
Και αν εχει προσπαθησει γιατι να μην εχει αποτελεσμα?
Επειδη ο θεος ειναι παντοδυναμος?
Λολ!!
Ενα.. ενα..
quote:
Και γιατι 3.000.000.000 ανθρωποι δεν μπορουν να "αφυπνιστουν" οσον αφορα το ποιος ειναι ο "αληθινος" σκοπος τους?
Γιατί δεν τους ενδιαφέρει.
quote:
Πώς γινεται να μη γνωρίζουμε τον 'σκοπο' μας?
Τον γνωρίζουμε.
Ολοι.
Είναι τόσο απλός ουτως ώστε και ο πιο ηλίθιος να είναι σε θέση να τον καταλάβει.
quote:
Μημπως και δεν ειναι δικος μας?
Είναι αποκλειστικά δικός μας.
quote:
Γιατι κανεις δεν εχει επιχειρησει να μας αγυπνισει τοτες?
Σου είπα οτι δεν χρειάζεται να μας αφυπνίσει κανείς.
Τα πάντα είναι ευνόητα.
Δεν είναι θέμα αφύπνισης αλλά ηθικής.
quote:
Και αν εχει προσπαθησει γιατι να μην εχει αποτελεσμα?
Για τον απλούστατο λόγο οτι οποιος επιχειρήσει, σήμερα , να μιλήσει για ``αφύπνιση`` ή θα τον σταυρώσουν ή θα τον φτύσουν.
quote:
Επειδη ο θεος ειναι παντοδυναμος?
Φίλε μου Dr Jekyll Mr Hyde για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της δύναμης του Θεού θα πρέπει να κατανοήσουμε τα δημιουργήματα του. Απο το πως ενας σπόρος γίνεται δέντρο μέχρι το πως ενα σπερματοζωάριο γίνεται άνθρωπος. Αν και ακούγεται τόσο απλό γιατί το έχουμε συνηθίσει οταν ομως το φιλοσοφήσει κανείς αντιλαμβάνεται το μέγεθος της δύναμης του.
Οσο κανείς μελετά τα δημιούργματα τοσο προβληματίζεται και περισσόερο γιατί είναι ατελείωτα χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. Τα πάντα γεννιούνται συγχωνεύονται αναπαράγονται και πεθαίνουν. Απο τα φυτά τους ανθρώπους τους πλανήτες το σύμπαν.
Τα πάντα διέπει μια ισορροπία.
Μία απόλυτη ισορροπία.
Μία ισορροπία που ενώ εκ πρώτης φαίνεται άναρχη διέπεται απο κάποιους ασύλληπτους νόμους.
Αυτή η ισορροπία είναι αυτή που κρατά το σύμπαν σε ζωή.
Αυτή η ισορροπία είναι το κλειδί της υπόθεσης.
Για αυτή την ισορροπία δημιουργήθηκαμε.
Για να τελειοποιήσουμε το σύμπαν.
Ομως, δυστυχώς, νομίζω, οτι δεν θα τα καταφέρουμε.
Συνεπώς ο Θεός δεν είναι απλά παντοδύναμος.
Είναι τα πάντα.
Στο τέλος διέκρινα κάποια δυνατά γέλια λολ φίλε μου.
Edited by - allzzaro on 21/11/2008 19:33:37
quote:
Βασικα με μπερδεψαν τωρα τα λογια σου γιατι νομιζα πως εσυ υποστηριζες την ιδέα του "θεος παραπλανητης", εφ'οσον δεν πιστευειες κατι τετοιο δεν εχουμε κ σε τπτ να διαφωνησουμε ουτε εχω κ καποια ερωτηση να σου κανω.. λολ κ παλι δλδ..
Ναί αυτό το παρατήρησα απο την αρχή που μιλάμε.
Είχες μια προκατάληψη και μάλιστα την εξέφρασες ευθέως για το άτομο μου.
Κοίταξε φίλε μου.
Αν υποστήριζα την ιδέα του ``θεός παραπλανητής`` σίγουρα δεν θα με έπαιρνες χαμπάρι. Θα χρησιμοποιούσα κάποια κάλυψη.
Τώρα αμα είναι να λήξη η κουβέντα μας επειδή δεν εχουμε κάτι να διαφωνήσουμε αυτό είναι λυπηρό.![]()
Κάτι θα βρούμε![]()
Με παραμυθια κ μπετοβεν θα τη βγαλουμε
Βασικα με αυτο που εγραψες:
quote:
Μπερδευτικα.. επειδη το διαβασα βιαστικα.. και ξερεις με μια πρωτη ματια δεν καταλαβαινεις το "λογοπαιγνιο" οπότε κ γω εδοσα απαντηση με βάση ο,τι καταλαβα