- ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Μου έκανε εντύπωση που ο ιερέας είπε σε άτομο ότι για την περίπτωσή σου φταίει αυτός/η.Από πότε ο Χριστός μας λέει να σπέρνουμε μίσος στην καρδιά του άλλου?
Δημήτρη, τώρα που το είπες αυτό, μου ήλθε στο μυαλό μια σκηνή από ένα βιβλίο που διάβασα, για τον π. Σεραφείμ της Βύρυτσα, Ρώσο Άγιο που πέθανε το '48.
Ο Συγκεκριμένος Άγιος ήταν διορατικός. Μιλάμε για τρομερό άνθρωπο...
Ήταν λοιπόν μια γυναίκα στην Ρωσία, με το τότε καθεστώς, η οποία ήταν παντρεμένη, αλλά δεν ήθελε παιδιά. Κάθε φορά που γινόταν έγκυος, έκανε έκτρωση για να μην συνεχίσει η κύηση και φέρει το παιδί στον κόσμο. Αυτό έγινε μέχρι 18 φορες.
Τέλος πάντων, είχε και πολλά προβλήματα και νόμιζε ότι της είχαν κάνει μάγια. Είχε ακούσει ότι στην Βύριτσα υπάρχει κάποιος που σε τέτοια θέματα πνευματικά βοηθάει τον κόσμο.
Κατεβαίνει λοιπόν στον σταθμό, και την ρωτάει μια περαστική: "ψάχνετε για τον παππούλη;"
Η γυναίκα λοιπόν, μόλις αντιλήφθηκε ότι αυτός που βοηθάει τον κόσμο ήταν μοναχός φώναξε "τρελή είμαι για να μπλέξω με παπάδες! Φεύγω από εδώ!"
Με το που το λέει όμως αυτό παραλύουν τα πόδια της. Δεν μπορούσε να κινηθεί για να φύγει. Κινήθηκε μόνο όταν το πήρε απόφαση πως ήταν η μοίρα της να δει τον γέροντα, αφού ο ίδιος την κάλεσε (ζούσε σε καλύβι ο γέροντας, και δεν μπορούσε να κινηθεί από τα γεράματα και την κούραση).
Ο γέροντας της μίλησε, την καλωσόρισε, την φώναξε με το όνομά της. Αυτή σάστισε. Και σάστισε ακόμα περισσότερο όταν ο γέροντας άρχισε να της λέει για τα καμώματά της. Άρχισε να κλαίει...
Και ο γέροντας ευθύβολα, και χωρίς να καταδικάζει ή να γίνεται αυστηρός κατέληξε: "Για τα προβλήματα που περνάς, ευθύνεσαι εσύ που σκότωσες τα παιδιά σου και προκαλείς προβλήματα στον άνδρα σου"...
Η γυναίκα έφυγε με την ευλογία του γέροντα, σαφώς αλλαγμένη. Έκτοτε κράτησε στενή επαφή με τον γέροντα.
-
Αυτό το οποίο θέλω να πω, είναι ότι μπορεί ο ιερέας να είπε αυτό το οποίο είπε, με ανάλογο τρόπο όπως ο γέροντας πιο πάνω: για να θίξει την αμαρτία, και να οδηγήσει τον άνθρωπο σε μετάνοια, όχι για να σπείρει μίσος.
Συγνώμη που μακρυγόρησα.
---------------
blue26jam, καλό θα ήταν να ηρεμήσεις... ότι έγινε εκεί και το είδες έγινε. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά.
Καλύτερα θα ήταν, αν δεν το έχεις κάνει, να εξομολογηθείς, καθώς έτσι ο άνθρωπος ηρεμεί και καθαρίζει η ψυχή του. Και να μεταλάβεις μετά.
Τα ξενύχτια απ'το σοκ δεν κάνουν καλό.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
«Ο Συγκεκριμένος Άγιος ήταν διορατικός. Μιλάμε για τρομερό άνθρωπο...»
Ερώτηση: υπάρχει δηλαδή εντός της ορθοδοξίας και κάποιος «Άγιος» που να…….ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ?????![]()
![]()
![]()
Δεν θα το’λεγα, δεν θα το’λεγα…..
WWalker:
«Καλύτερα θα ήταν, αν δεν το έχεις κάνει, να εξομολογηθείς, καθώς έτσι ο άνθρωπος ηρεμεί και καθαρίζει η ψυχή του. Και να μεταλάβεις μετά.»
Και…εάν δεν πιάσουνε και αυτά, τότε….ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ «ΔΙΟΡΑΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΛΗ»!!![]()
Έτσι δεν πάει η σειρά φίλτατε??![]()
![]()
Opos katalaveneis auta pou anefera sta mynhmata mou, parathetoun thn diki mou gnomh, empeiria kai optiki gonia oson afora auta pou diadramatizonte sthn sugkekrimenh monh. Den gnorizo me pia exousia, me pianou egkirisi kai sigkatavasi, o sigkekrimenos iereas telei to ergo tou.
Gia mena einai gegonos oti poloi, ligoi i alaxisth sunanthropoi mas "nosoun" pragmatika apo peristatika mageias i demonismou. Exo os metro mesa mou oti i logiki me thn trela diaxorizete apo mia poli mikrh grammh kai idika stis meres pou zoume i mania katadioxis, demonokatalipsias kai apokrufon exthron, einai kati pou exei oxinthei.
Ypotheto pos ena monastiri i mia ekklisia den einai mia kinomatografiki aithousa me periorismeno arithmo theseon. Epishs exo thn entiposi oti logo tou thearestou ergou pou epitelei enas iereas den tha evaze pote oplafon gia ta posa atoma tha koinonisei tha exomologisi tha dosi thn euxh tou i tha diavasei. Auto nomizo oti tha to orisei o idios vash ton entoxon tou afou prota dokimastei kai ftasei ton eauto tou sta anthopina oria tou.
Ston mikro xoro pou vrethika ego upologizo pano kano oti perasan peripou 150 atoma ekeinh thn hmera. Mporei na itan kai 100. Poloi efeugan molis diavazontan apo ton ierea, alloi paremeinan mexri telos kai polla kenourgia atoma empenan kata thn diarkeia apo tis 10:30 mexri tis 2. To sigouro einai oti autoi pou eixan megalo provlima tous krathse se mia meria na tous diavasei olous mazi sto telos. An kata thn diarkeia pou perimenan (kai itan suxno fenomeno) kapoio atomo pathene spasmous kai krish stamata oti ekane kai asxoliotan me auto mexri na tou perasei as poume.
Opos katalaveneis ta perissotera apo auta ta atoma den eixan provlima. Me tous perissoterous asxoliotan 20-30 deuterolepta isa isa tous stavrone sto metopo kai sta xeria me ena ladaki kai aplos edine thn euxh tou na pane sto kalo. Aloi itan fadasiopliktoi kai tou epiplite o iereas gia tis emmones tous, legontas oti kanoun poli asxima pou vasanizou kai katastrefoun thn zoh tous me manies oti tous exoun kanei kapioi kati kako.
Uphrxan omos kai auta ta 20-30 atoma pou eixan sovaro provlima. Den mporouse na asxoli thn idia ora me olous. Katalava oti to kritirio tou itan kathara i antoxes pou eixe kathe ena atomo. Gia paradeigma mia gunaika kai malista anthigkani itan egkios. Soriastike kato mesa sta prota 10 deuterolepta kai o papas gurise kai eipe ston andra tis : "Den mporo na kano tipota, tha thn fereis se 2 mhnes pou tha gennhsei, fovame mhn dimiourgithei kanena provlima sto paidi pou kioforei. Ena deutero paradeigma itan me mia kopela kato apo 30, pragmatika panemorfi kai kalontimenh. Epese fusika kai auth kato mesa se deuterolepta. O papas gonatise apo pano tis kai dipla tis, prospathontan autos kai alla atoma na thn kratisoun akinith giati spartarouse san xeli. Eno thn diavaze gia 3 lepta peripou kai auto thee mou den tha to xexaso, xekanise kai prizotan se olo tis to prosopo pou eixe katakokkinhsei kai o laimos tis paramorfothike kai toumpaniase les kai eixe provlima me thiroidi i kapia arostia i kati tetoio. Amesos o papas stamatise kai tis edine entoles na iremisi, oti paei perase gia ekeinhn to asxhmo kai xana pali oti prepei na iremisi giati den ithele na dimiourgithei kapio provlima me thn kardia tis.
Xereis file mou dimitri ti sok ego kai oi alloi pathame otan vlepame ton ierea na kanei me ta daxtula tou xeriou tou to sxhma pou vlepo sinexia na kanei o isous xristos stis eikones pou exoume oloi sta spitia mas kai me to pou tous aggize autous pou eixan to provlima na peftoun kato se deuterolepta? Na spartarane san epiliptikoi kai meta na kathete na parathrh to soma tou atomou gia na entopisi to simeio pou kai kala as poume eixe foliasei to pneuma kai meta na xekinaei na to pianei me ta xeria tou, na to alithei me ladi to simeio auto kai na kanei prostages se auto sto onoma tou triadikou theou? Den mporeis na fadasteis ti didaxes me aformh diafora pou lektikan ekei mesa, ekane autos o anthropos. Pragmata pou elege tha me akolouthisoun gia mia zoh.
Gnorizo oti poloi tha skeftoun oti olo auto itan ena show. Mia epixidi i opia einai idioma kai xarakthristiko tou diavolou pou tou aresei na entiposiazei kai mesa apo ton entiposiasmo kerdizei opadous. Poloi tha skeftoun oti o idios o diavolos metamorfothike se aggelo fotos gia na prosegkisei ton anthropo. Giati ola auta na mhn ginoun kata kapio tropo prive? Giati ola auta na ginoun mprosta se toso kosmo? Se ti exipireth kai pios nomizei autos o iereas oti einai? Axia exei mia kali mas praxh otan ginente vouva, me monadiko kinhtro i anidiotelis agapi kai prosfora, etsi den einai? Exalou oti exei na kanei me thn ekklhsia mas prepei na ginete tapeina, xamilofona xoris kanena ixnos entuposiasmou. 150 atoma tha skeftikes dimitri, pios einai o mesias?
Dimitri mou opos xereis exoume ftasei sto aproxorito kai eimaste se sunagermo giati ta shmeia ton kairon einai emfanestata. H Athina mono exei 22.000 mentoum. Tosoi den einai kan oi papades. Theoro oti pio taktikes episkepseis ginonte kathimerina se medium para sthn ekklhsia. Niotho oti pleon xreiazete kati rizospastiko kai apo ekei kai pera osoi pisth proselthete.
Exeis thn entuposh oti me auta pou vlepoun ekei mesa, ola ta atoma, auta at 15 xronia pou o iereas einai sthn ellada, tha paei se kanenan kardia, milontas kai gi autous pou exoun idi paei se medium, pou exoun plirosei medium na tous kanei kapia doulia, alla kai autoi pou pote tous den exoun paei alla isos na tyxei mellontika na pane, en kataklidi meta apo auto to sok kai thn theash ton dromenon ekei mesa, na tous odeigithoun se kapio tetoio atomo mellontika? Ego edo pou koimomoun me thn trapoula kai thn sfaira kai diafora alla agkalia kai pleon elpizo mexri stigmhs na exei perasei to skoupidiariko tis geitonias mou kai na ta exei parei idi kai na mhn einai exo akoma apo to spiti mou i sakoula aporimaton.
Auto exipiretei gia mena i sunathrisoi toson atomon en ora exorkismou as poume ston nao. Aidiazeis me kati pou einai toso tis modas se mia epoxi gemati anasfalia kai apo thn allh endinamonete i pisti sou sto theio. Vlepeis oti autos o enas kai monadikos theos einai o arxon kai i sotiria tis psixis einai exasfalismenh dipla se auton.
Ston iliko kosmo pou zoume, pou pleon ligh einai autoi pou aspazonte to pisteve kai mh ereuna, se mia epoxh pou pistevoume oti vlepoun ta matia mas, o papas tis salaminas leei, elate oloi kai dite me ta matia sas thn exavliosh kai to martierio pou pernane kapia atoma. Pios tha thelisi meta na paei se medium, na asxolisei o idios prosopika me apokrufes epistumes. Pios o opios asxolite idi apo afelia alla endiaferete na mhn vasanistei sthn aionia zoh den tha metanoish den tha zhthsh sunxoresh kai den tha apotaxei autes tis epistimes, meta apo esto mia empeiria mesa se auto to nao?
Ego prosopika den xreiastika deuterh kouventa meta apo lla auta. Thelo os pleon siniditopoihmenos amartolos na soso to tomari mou. Epeno ton sugkekrimeno papa, to ergo tou kai thn logikh me thn opia leitourgei, kathos gnorizo oti exei sosei kai paradeigmatisei xiliades kosmo kai euxomai na sosei allous tosous sta upiloipa xronia zohs pou tou menoun. Telos protrepo olon ton xristiano orthodoxo kosmo apo opou kai na menoun se auth thn xora na vroun ligo xrono apo thn zoh tous kai na episkeftoun sthn sygkekrimenh monh kai na zhthsoun eulogia apo ton pater Nektario.
quote:
WWalker:
«Ο Συγκεκριμένος Άγιος ήταν διορατικός. Μιλάμε για τρομερό άνθρωπο...»Ερώτηση: υπάρχει δηλαδή εντός της ορθοδοξίας και κάποιος «Άγιος» που να…….ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ?????
Δεν θα το’λεγα, δεν θα το’λεγα…..
Οι περισσότεροι δεν έχουν το διορατικό χάρισμα.
Για παράδειγμα, από τους δυο τελευταίους πιο ξακουστούς γεροντάδες, το χάρισμα της διορατικότητας το είχε ο γέροντας Παίσιος, αλλά όχι ο γέροντας Σωφρόνιος.
Μιας και μιλάμε για Ρωσία τώρα, ο π. Σεραφείμ είχε το διορατικό χάρισμα. Ο Άγιος Λουκάς, Αρχιεπίσκοπος Κριμαίος, που λέγαμε παλαιότερα, παρ'όλο που είναι μεγαλύτερος Άγιος από τον π. Σεραφείμ, καθ'ότι τράβηξε τα πάνδεινα, δεν το είχε το χάρισμα.
quote:
WWalker:
«Καλύτερα θα ήταν, αν δεν το έχεις κάνει, να εξομολογηθείς, καθώς έτσι ο άνθρωπος ηρεμεί και καθαρίζει η ψυχή του. Και να μεταλάβεις μετά.»Και…εάν δεν πιάσουνε και αυτά, τότε….ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ «ΔΙΟΡΑΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΛΗ»!!
Έτσι δεν πάει η σειρά φίλτατε??
Τι να σου πω τώρα. Εγώ έχω πάει για εξομολόγηση μερικές φορές, αλλά σε διορατικό γέροντα δεν έχω πάει.
----------------------
«Για παράδειγμα, από τους δυο τελευταίους πιο ξακουστούς γεροντάδες, το χάρισμα της διορατικότητας το είχε ο γέροντας Παίσιος, αλλά όχι ο γέροντας Σωφρόνιος.»
Δεν θα το’λεγα!!
Δεν υπάρχει βρε WWalker Γέροντας που να μην τον έχετε φορτώσει με «διορατικότητες». Ο Σωφρόνιος, για παράδειγμα, αποδεικνύει έξοχη διορατικότητα όταν έχει αυτή του την συνάντηση με τον……….«κακό δαίμονα»!
Τα όσα «κατέγραψε» από την….συζήτηση του με τον δαίμονα (ω ρε δεισιδαιμονία!!) ο φίλτατος Σωφρόνιος, είναι μια διόραση για το μέλλον των μοναχών αγαπητέ!!
Διάβασε και μόνος σου λοιπόν τα οράματα και τις διοράσεις που είχε ο λάτρης της γιόγκα Σωφρόνιος: http://athos.alexsoft.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=171&topic=66.msg1279;topicseen
WWalker:
«Τι να σου πω τώρα. Εγώ έχω πάει για εξομολόγηση μερικές φορές, αλλά σε διορατικό γέροντα δεν έχω πάει.»
Είπαμε, ΟΛΟΙ ως συνήθως έχουνε και κάτι. Απλά. ΕΣΥ μάλλον το αγνοείς…. ![]()
quote:
WWalker:
«Για παράδειγμα, από τους δυο τελευταίους πιο ξακουστούς γεροντάδες, το χάρισμα της διορατικότητας το είχε ο γέροντας Παίσιος, αλλά όχι ο γέροντας Σωφρόνιος.»Δεν θα το’λεγα!!
Δεν υπάρχει βρε WWalker Γέροντας που να μην τον έχετε φορτώσει με «διορατικότητες». Ο Σωφρόνιος, για παράδειγμα, αποδεικνύει έξοχη διορατικότητα όταν έχει αυτή του την συνάντηση με τον……….«κακό δαίμονα»!
Τα όσα «κατέγραψε» από την….συζήτηση του με τον δαίμονα (ω ρε δεισιδαιμονία!!) ο φίλτατος Σωφρόνιος, είναι μια διόραση για το μέλλον των μοναχών αγαπητέ!!
Διάβασε και μόνος σου λοιπόν τα οράματα και τις διοράσεις που είχε ο λάτρης της γιόγκα Σωφρόνιος: http://athos.alexsoft.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=171&topic=66.msg1279;topicseen
WWalker:
«Τι να σου πω τώρα. Εγώ έχω πάει για εξομολόγηση μερικές φορές, αλλά σε διορατικό γέροντα δεν έχω πάει.»Είπαμε, ΟΛΟΙ ως συνήθως έχουνε και κάτι. Απλά. ΕΣΥ μάλλον το αγνοείς….
Α ναι, για βρες μου τις προφητείες του Σωφρόνιου. Του Παίσιου τις έχω βρει, για τον Σωφρόνιο που έψαχνα όμως δεν βρήκα.
Για τον π. Ιάκωβο Τσαλίκη μπορείς να μου βρεις;
----------------------
«Α ναι, για βρες μου τις προφητείες του Σωφρόνιου. Του Παίσιου τις έχω βρει, για τον Σωφρόνιο που έψαχνα όμως δεν βρήκα.»
Διορατικός, ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ, είναι όποιος έχει ενορατική αντίληψη. Τέτοια ενορατική αντίληψη ΑΠΕΔΕΙΞΕ και ο Σωφρόνιος, έχοντας την συνάντηση με τον δαίμονα που παρουσιάζει η σελίδα που σου υπέδειξα.
Άρα, και εφόσον ο Γέροντας προείπε στους αδελφούς μοναχούς κάποια πράγματα, ΕΙΧΕ ΕΝΟΡΑΣΗ! Το αντιλαμβάνεσαι τώρα?
Το ότι είναι βέβαια ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ όλα ετούτα, είναι ηλίου φαεινότερο, αλλά έτσι για να σου ΑΠΟΔΕΙΞΩ ότι «διορατικοί» ΚΑΙ «χαρισματικοί» είναι λίγο ως πολύ ΟΛΟΙ οι Γέροντες!
Τους υπόλοιπους, βρες τους μόνος σου.![]()
![]()
![]()
Γνώρισα όμως αλλους παρόμοιους.
Που έκαναν ανυπακοή στο δεσπότη τους.
Γνώρισα και άλλους που αναγκάστηκαν να διαλέξουν άλλη μητρόπολη επειδή τους μάλωσε.
Φίλε για να είναι κάποιος χριστιανός πρέπει να σέβεται την εκκλησία και τους νόμους της.
Η υπακοή είναι το Α και το Ω στην εκκλησία, ειδικά στον κλήρο, και ακόμη περισσότερο στον άγαμο κλήρο.
Δαιμόνια έβγαζαν και άνθρωποι που δεν ήσαν μαθητές του Χριστού , την εποχή του Χριστού, στο όνομα του Χριστού.
Ο Χριστός είπε , άς τους δεν πειράζει αφού δεν είναι εναντίον μας είναι υπέρ μας.
Και ο λευκός μάγος και ο ινδός κτλ την ίδια δουλειά κάνουν. Αγγέλους επικαλούνται.
Αλλά αν διαλέξει κάποιος την εκκλησία, οφείλει να τη σέβεται αυτή και τους νόμους της που τους έγραψαν οι πατέρες.
Και αν ο συγκεκριμένος ιερέας είναι αγιότερος των πατέρων, αν δεν κάνει υπακοή βγαίνει από το σώμα της εκκλησίας , αφορίζεται από αυτό.
Αν δεν σέβεται τους νόμους, παίρνει κόκκινη κάρτα.
Ολες οι αιρέσεις έχουν βάση τον εγωισμό.
Το να βγάζει κάποιος δαιμόνια δεν είναι ένδειξη αγιότητος.
Το να έχει διόραση δεν είναι ένδειξη αγιότητας.
Κι εγώ είχα ασχοληθεί μια δόση από υπερφυσική περιέργεια και έπιανα μερικές αλήθειες, άσχετα αν έκανα αρκετές σαρκικές αμαρτίες, αλλά ευτυχώς το έκοψα γρήγορα γιατί περισσότερο βλάβη προκαλούσε σε μένα και τον άλλον παρά οφέλεια.
Εξαρτάται από τη συγχνότητα των ακτίνων που εκπέμπει ο εγκέφαλος, την ταχύτητα και το χρόνο που διατύπωσε ο Αιστάιν.
Είναι στη φύση του ανθρώπου και ειδικά του αγίου που ζει μια φυσική ζωή, έχοντας τις κινήσεις τις καρδίας σε ρυθμό απαλό.
Συμφωνώ ότι στην εποχή μας υπάρχουν πολλά ψυχικά προβλήματα αλλά αυτά δεν είναι τις περισσότερες φορές δαιμονικά.
Δαιμονικά θα γίνουν όταν εμείς έχουμε την τάση προς το μαύρο και όχι προς το λευκό.
Ενας χριστιανός σκέφτεται 100 φορές τη μέρα το σατανά και 5 τον Αρχάγγελο Μιχαήλ που έχει πολύ μεγαλύτερη εξουσία.
Μου είχε πει ο Παίσιος ότι όλοι οι μάγοι και οι δαίμονες να μαζευτούν δεν μπορούν να πειράξουν μια τρίχα από το κεφάλι σου.
Δεν έχει εξουσία ο δαίμονας επί του ανθρώπου αλλά ο άνθρωπος του παραχωρεί εξουσία με το πνεύμα του και (και όχι με την αμαρτία που είναι απλά υποβοηθητικό).
Για να καλλιεργήσουν οι άνθρωποι αυτήν την επαφή με το μαύρο, μαζεύονται όλοι μαζί σε χώρους που είναι μαύροι.
Ισως και ο ιερέας να την καταβρίσκει υποφέροντας με όλα αυτά και το ρόλο του που παίζει, εμπαιζόμενος απλά από τους δαίμονες.
Αν δε σωθεί αυτός ο ιερέας λόγω παρακοής στην εκκλησία και στους όρκους που έδωσε κατά τη χειροτονία του, όχι μόνο δεν μπορεί να σώσει, αλλά τραβά και προς τα κάτω.
Αυτοί που πέφτουν κάτω και υποτίθεται γίνονται καλά, απλώς κάνουν κύκλο και ξαναπάνε ή γίνονται χειρότερα.
Πολλοί Άγιοι Πατέρες έχουν ασχοληθεί πολύ αναλυτικά με την υπακοή (αν βρω κάποια αποσπάσματα από λόγους τους θα τα παραθέσω) και τη θεωρούν ως βασική προϋπόθεση για κάποιον που θέλει να προοδεύσει πνευματικά.
Έχω ακούσει και εγώ για τον εν λόγω ιερέα.
Δεν είμαι ικανός να κρίνω κανέναν και ιδιαίτερα όταν δεν έχω προσωπική εμπειρία σχετικά με το θέμα.
Αυτό που θα κρατήσω εγώ, και είναι αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα, είναι το γεγονός ότι ο ιερέας αυτός έγινε η αφορμή για το φίλο blue26jam να ξαναβρεί το δρόμο του, όπως ο ίδιος αναφέρει, να πετάξει όσα έως τώρα είχαν σκλαβώσει το πνεύμα του και, τι το ωραιότερο, ότι τώρα ο φίλος blue26jam δοξάζει το Θεό!!!
Εύχομαι, φίλε blue26jam, ο δρόμος σου τώρα να είναι γεμάτος "πνευματικά καλούδια" κοντά στον Κύριο και Θεό μας.![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 11/10/2005 18:19:59
«Δαιμόνια έβγαζαν και άνθρωποι που δεν ήσαν μαθητές του Χριστού , την εποχή του Χριστού, στο όνομα του Χριστού.
Και ο λευκός μάγος και ο ινδός κτλ την ίδια δουλειά κάνουν. Αγγέλους επικαλούνται.»
Τα ιερατεία, από όπου και εάν προέρχονται, δεισιδαιμονία εμπορεύονται και καπηλεύονται. Το χρώμα και η περιοχή κανένα ρόλο δεν παίζουνε.
dimitris2:
«Αλλά αν διαλέξει κάποιος την εκκλησία, οφείλει να τη σέβεται αυτή και τους νόμους της που τους έγραψαν οι πατέρες.»
Σωστά το είπες. Αν διαλέξει κάποιος την (οργανωμένη) εκκλησία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν ταυτίζεται ο χριστιανισμός ΜΕ την εκκλησία και τους πατέρες που ΑΥΤΗ αποδέχθηκε και ξεχώρισε.
Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.
dimitris2:
«Μου είχε πει ο Παίσιος ότι όλοι οι μάγοι και οι δαίμονες να μαζευτούν δεν μπορούν να πειράξουν μια τρίχα από το κεφάλι σου.»
Να που όμως ο Σατανάς/όφις είχε όλη την ελευθερία κινήσεων στον (υποτιθέμενο..) κήπο του «παντοδύναμου» Θεού, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπόρεσε να τον εμποδίσει, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπόρεσε να αποτρέψει τις κινήσεις του, ΚΑΝΕΙΣ δεν στάθηκε ικανός να έχει…διορατικότητα όσο οι Γέροντες που περιγράφετε!!
Και είπαμε, ΔΙΧΩΣ ΣΑΤΑΝΑ δεν έχει καν λόγο ύπαρξης ο Θεός…..
Ουσιαστικά, είναι ΑΝΕΡΓΟΣ και όλη η «σωτηριολογική» του δράση, ένα κενό γράμμα. Και εάν αναλογιστούμε ότι…..Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ (που θα μας «σώσει») ευθύνεται για την ύπαρξη του Σατανά, τότε αντιλαμβανόμαστε και το σκεπτικό με το δόλωμα («Σατανάς») και την Σωτηρία (ο «Θεός» που επινόησαν οι ιερείς..).