- Χιτλερ..... ( 'Aλλο ένα θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
«Καλά ρε φίλε Samuel 1974, βρήκες κι εσύ άτομο να πάρες στα σοβαρά περί προφητειών, τον Μακεδόν... Το άτομο πλήττει έως θανάτου, εξ' ού και οι χαζομάρες που γράφει, κ ιεσύ ζητάς βαθυστόχαστες αναλύσει παό έναν 12θειστή;»
Δε μου λες φίλτατε, έχει ποτέ ανακοινώσει το μέλος Μεκεδόν ότι είναι 12θεϊστής και δεν το πήραμε χαμπάρι?
Δεν μπορεί άραγε το κεφάλι σου να χωρέσει το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να είναι απλά Αγνωστικιστής ή να θεωρεί π.χ. πως η Αυτογνωσία είναι η Οδός?
Νομίζεις ότι ο καθένας αισθάνεται την ανάγκη να ενταχθεί σε ένα μαντρί σκέψης και γονυπετούς διαβίωσης? Η μήπως επειδή ζεις εσύ την τέλεια ψευδαίσθηση της ιουδαιοχριστιανικής εσχατολογικής τσουλήθρας νομίζεις ότι η έωλη σου αποδοχή φέρει και τεκμήρια ελάχιστης σοβαρότητας?
Καιρός να αρχίσεις να σκέπτεσαι, και όσον αφορά δε τις αμπελοφιλοσοφίες περί τάχα «προφητειών», ξεκίνα πρώτα να μας διαβάζεις το ΠΟΥ στην Π.Δ. εντοπίζονται οι προφητείες ότι δήθεν ο Μεσσίας θα είναι «θεάνθρωπος», ότι δήθεν θα πρέπει να σταυρωθεί και να αναστηθεί, ότι δήθεν δεν θα πρέπει να έχει οικογένεια και παιδιά, και έλα μετά να δούμε και τα θεολογικά κατηγορήματα των όσων φαντασιώσεων σου έχουμε μάθει πως είναι «αλήθεια».
Άντε να δούμε...
quote:
samuel1974είχα ρωτήσει και παλιότερα για αυτήν την συγκεκριμένη προφητεία, της οποίας προπάτορας είναι ο όσιος Ανδρέας, ο δια Χριστόν σαλός, και η προφητεία αναφέρει παρακάτω (για μετά την κατάληψη της Πόλης απο το ξανθό γένος δλδ) και για καταποντισμό της Πόλης με νερό σε ύψος μέχρι και 70 μέτρα (ίσαμε τον στύλο των ηλών της Αγιας Σοφιάς), για το πως μπορούσανε να γνώριζανε τότε για το σημερινό λιώσιμο των πάγων;;; Οι απαντήσεις που πήρα ήτανε του στύλ, ότι η γεωλογία και η μετεωρολογία των Βυζαντινών είχε προχωρήσει σε τέτοιο σημείο, που να μπορούνε να κάνουνε προβλέψεις για τα επόμενα 1000 χρόνια...
Βασικά οι καταποντισμοί και οι πλημμύρες αποτελούν μία από τις πιο mainstream καταστροφολογίες στη μυθική λογοτεχνία της ανθρωπότητας από την εποχή της 3ης χιλιετίας π.Χ κιόλας με τον μυθικό ήρωα κατακλυσμού Ζιουζούντρα της Σουμεριακής παράδοσης. Οπότε δεν είναι περίεργο να συνεχίζεται το ίδιο τροπάριο από πολλούς μεταγενέστερους το οποίο παρεπιπτόντως συναντάμε σε πολλούς πολιτισμούς ανεξάρτητα. Δεν σημαίνει ότι οι Βυζαντινοί ή ο Όσιος Ανδρέας είχαν επίγνωση μιας μελλοντικής εποχής λιωσίματος των πάγων, αλλά ότι η λογοτεχνική πρόβλεψη για μια μελλοντική καταστροφή αναγκαστικά θα κινείται σε μια πολύ περιορισμένη γκάμα φυσικών καταστροφών (πλημμύρα, καταιγίδα, σίφουνες, σεισμοί, πυρκαϊές)στις οποίες ο άνθρωπος βρίσκεται υποκείμενος διαχρονικά και που ήταν άλλωστε της μόδας από την αρχαιότητα.
Κάτσε να πάρει το ξανθό γένος την Πόλη και βλέπουμε για τον καταποντισμό της. ![]()
Παρεπιπτόντως έχει διασωθεί η προφητεία στο πρωτότυπο κείμενο του ίδιου του Οσιου ή νεώτερα εκκλησιαστικά κείμενα την αποδίδουν τάχα μου σ'αυτόν? Ρωτάω διότι το ράδιο-αρβύλα σχετικά με το τι είπε ο ένας και ο άλλος στο παρελθόν πάει σύννεφο...πλέον και στις online προφητείες των "ιερών" ιστοσελίδων![]()

quote:
Schwabe
Δε μου λες φίλτατε, έχει ποτέ ανακοινώσει το μέλος Μακεδόν ότι είναι 12θεϊστής και δεν το πήραμε χαμπάρι?
Εδώ φίλε μου δεν το πήρα εγώ χαμπάρι...

macedon
έκανε στην Ελλάδα κι έδιωξε το 12θεισμό, κατασυκοφαντείτε με
ψεύδη συνεχή και επίμονα τον χριστιανισμό και υπερθεματίζετε
υπέρ του 12θεισμού και γενικά υπερασπίζεστε τον 12θεισμό, ως
απλοί φαν… Εγώ σας ενέταξα εκεί, από αυτό σας το πάθος γι’
αυτόν τον 12θεισμό…Έπραξα κακώς…
Φίλε μου Scwabe θα αρχίσουμε πάλι από την αρχή για τον
χριστιανισμό; Τι μπαίνετε στα τόπικ αν δεν συμφωνείτε;
Σας έχει γίνει κακιά συνήθεια το μίσος για τον χριστιανισμό
τόσο που σκέφτομαι ότι ζείτε κι υπάρχετε γι αυτόν…Τον
χριστιανισμό εννοώ…. Μπας κι είστε κρυπτοχριστιανοί και
μας κοροϊδεύετε;
Όσο για προφητείες το άλλο τόπικ υπάρχει όντως, αλλά γενικώς αναφερόμενος υπάρχει μια αλληλουχία τριών πολέμων κι οχι ένας
που θα λάβουν χώρα και μάλιστα σύντομα. Απο κεί κι έπειτα
έχουμε τον επόμενο και τελευταίο κόσμο που μακάριος όποιος ζήσει...
Σου εύχομαι κι εγώ να έχεις καλή διαμονή στις Συζητήσεις.
Θα ήταν καλό προτού ανοίξουμε ένα νέο θέμα να κάνουμε πρώτα μια αναζήτηση για να δούμε εάν υπάρχει κάποιο παρεμφερές θέμα ώστε να συνεχίσουμε σ' αυτό για να αποφύγουμε τα διπλά θέματα και να έχουμε όλες τις απόψεις συγκεντρωμένες σε ένα θέμα.
Εάν λοιπόν επάνω αριστερά στην σελίδα βάλεις τις λέξεις - κλειδιά για το θέμα που σε ενδιαφέρει και πατήσεις Αναζήτησε!, θα βρεις όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.
Εάν υπάρχει κάποια ενεργή, μπορείς να την διαβάσεις και να καταθέσεις εκεί τις απόψεις σου.
Όπως πολύ σωστά σου επεσήμαναν κάποιοι συνομιλητές σου, η παρούσα συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο ήδη υπάρχον σχετικό θέμα (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):
"ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3".
Η παρούσα συζήτηση λοιπόν απενεργοποιείται εφόσον μπορεί να συνεχιστεί στο προτεινόμενο θέμα.

In anticipation of my resurrection...