- ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Δεν θα απειληθει η θειοτης του κατασκευασμενου ειδωλου σας απο τους φασιστες εξουσιαστες,απο μενα.
Αρχιστε απο τα θεολογουμενα της αριθμητικης.
Και στη συνεχεια ,αρχιστε να διαλογιζεστε πανω στα γραμματα.
Πρωτα οι πρωτες αρχες,μετα οι επιμερους γκεματριες.
Και ο Παρμενιδης,και οι νοτες του Πυθαγορα -Γεωργιαδη.
Και για να τελειωνουμε με κατι σαχλαμαρακηδες εβραιοχριστιανους του χωρου,
αν νομιζετε οτι φοβαται καποιος εσας η τα ειδωλα σας,
η οτι εχετε ικανοτητες να στριμωξετε καποιον,
καντε λιγη ψυχαναλυση και αυτοκριτικη,
γιατι καβαλησατε κατι εβραιοχριστιανικα καλαμια,
ιερη παρακαταθηκη απο κατι ψευτοκελσους κατι εονακους και κατι αλλες καρικατουρες...
Αν θελετε καλη συζητηση περι γραμματων και αριθμων,θελει λιγο διαβασμα και διαλογισμο,
γιατι δογματιλες και αερολογιες μπορει να αμολαει ο καθε εβραιοχριστιανος...
quote:
Καλα μου Χριστιανοπουλα,μην ταραζεστε.
Δεν θα απειληθει η θειοτης του κατασκευασμενου ειδωλου σας απο τους φασιστες εξουσιαστες,απο μενα.
ιερη παρακαταθηκη απο κατι ψευτοκελσους κατι εονακους και κατι αλλες καρικατουρες...
Αν θελετε καλη συζητηση περι γραμματων και αριθμων,θελει λιγο διαβασμα και διαλογισμο,
Δεν ξέρω ακριβώς, τι θα σε τάραζε περισσότερο.
Να σου έλεγε κόαποιος, οτι ολα αυτά που λές δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα,
ή άν σου έλεγε κάποιος, οτι ΄με αυτό που λές
quote:
γιατι δογματιλες και αερολογιες μπορει να αμολαει ο καθε εβραιοχριστιανος..
δείχνεις οτι δεν μπορείς να πάρεις μέρος σε συζήτηση.
Κρίμα.
quote:
Καλα μου Χριστιανοπουλα,μην ταραζεστε.
Καλα είσαι αλλού. Εισαι τελειως γκαγκά
Αντε αγόρι μου παρε το φασιστικό καπελάκι σου και πήγαινε να παίξεις κάπου αλλού.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ(ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ):
Υ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Τ Ε Σ Κ Α Ι Α Ρ Χ Α Ι Α Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α
ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ 'ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ' ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.
ΦΙΛΕ ΗΛΙΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΨΕΙΣ.

Edited by - GuessWho on 27/05/2004 22:00:16
quote:
ΦΙΛΕ ΗΛΙΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΨΕΙΣ.
τώρα με γείωσες απότομα. Αυτό ξέρς, θέλει και .... προϋποθέσεις !
Κάτσε να δεις πως το έγραψε:
quote:
γιατι δογματιλες και αερολογιες μπορει να αμολαει ο καθε
Εύκολο να το λές, δύσκολο να το κάνεις
Vril
quote:
Καλα είσαι αλλού. Εισαι τελειως γκαγκά
Αντε αγόρι μου παρε το φασιστικό καπελάκι σου και πήγαινε να παίξεις κάπου αλλού.
Μήν του το λές αυτο!
Έτσι του δίνεις το ελεύθερο, το ακαταλόγιστο να λέει οτι θέλει (εδώ είναι και η κατάχρηση της δημοκρατίας), χωρίς να χρειαστεί ποτέ να στηρίξει αυτό που θέλει ή προσπαθεί να πει.
Θέλει να πεί, οτι απλά δεν συμφωνεί μαζί μας. Και καλά κάνει, διακαίωμά του.
Με λιγότερες πολωτικές φράσεις και κουτές προσβολές, ίσως και να είχε κάτι να μας πει.
Τον αφήνεις όμως να φύγει, ξεστομίζοαντας την μία κοτσάνα μετά την άλλη, χωρίς τεκμηρίωση ή κάτι παραπάνω...
Δυό τρία ονόματα, η ίδια καραμέλα περί .... (χασμουριέμαι ήδη),
αυτό ήταν. Μόνο !
Ίσως αυτόν να είχε κατα νού ο σοφός αρχαίος Αίσωπος, όταν έβαλε την αλεπού να φτάσει τα κρεμαστάρια...
quote:
ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ 'ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ' ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.
Κάτι τέτοιο είπα και παραπάνω.
Άλλο να χρησιμοποιούνται τα γράμματα ΩΣ σύμβολα, που παριστούν, αντιστοιχούν ή εκφράζουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, νότες, φυσική, γεωμετρία, και άλλο οι κορώνες των τενόρων, του τύπου ΕΙΝΑΙ μαθηματική η γλώσσα, εχει μαθηματική ΥΠΟΔΟΜΗ.
Κάτι συγκεκριμένο πάνω στο θέμα ΑΚΟΜΑ δεν είδα.
Ελληνικά μιλάμε.
Τα καταλαβαίνουν ΑΡΑΓΕ και όλοι ?
Για αυτο και ποτε "δεν ανοιγετε" ενα θεμα στο φορουμ για να υποστρηριξετε τις αποψεις σας ....
quote:
Ξερεις κατι Vril,ουτε εσυ αποδεικνυεις κατι
Φοβάμαι οτι δεν διάβασες καλά.
Οι αναφορές μου στο γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ξεπερνούν πολλές σελίδες, σε αντίθεση με αυτούς που απλά λένε ΕΙΝΑΙ.
Εντάξει ?
συνοψίζω:τα αρχαία ελληνικά είναι γλώσσα.γλώσσα γλώσσα γλώσσα.
οι υπολογιστές είναι μηχανήματα μηχανήματα μηχανήματα και δε δε δε ΔΕ δουλεύουν βάσει καμίας γλώσσας
τα μαθηματικά είναι κάτι που μπορεί να ερμηνεύσει πολλά πράγματα, σας παρακαλώ μη χρησιμοποίείτε τους αριθμούς για ό,τι σας κατέβει.
δεν είμαι μαθηματικός ούτε φιλόλογος...γεια.
Ειναι πολυ ευκολο να απαντησεις πχ στο ερωτημα "Ποιοι ηταν οι ΙΕ" με το "ονοματα και διευθυνσεις παρακαλω"
Ονειρα γλυκα...
Θέλουμε να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλή,να φέρουμε και ναργιλέδες ;
Μπας σε καλό σου,που θα πρέπει να ... "διαλογιστούμε" μόνο και μόνο για να μιλήσουμε λογικά και με επιχειρήματα...
>>γιατι δογματιλες και αερολογιες μπορει να αμολαει ο καθε εβραιοχριστιανος...<<
Όπως και κάθε άλλος ...
>>Τιποτε δεν καταρριπτεται αγαπητη Μυριελ,απλα το θεμα ειναι πολυ ασαφες και ισως ονειρικο για να μπορει να συμβει,εγω παντως προτιμω να υπαρχει μια αισθηση αυτου του ειδους για την γλωσσα .... <<
Μωρέ για την γλώσσα ας υπάρχει και μια και δυό και χίλιες δεκαδυό,
με τους δεκαεξάρηδες τι θα κάνουμε που τους αποβλακώνουν οι
μπαγαπόντηδες...
Υπάρχουν αποδείξεις ή έστω ενδείξεις για αυτό που λέγεται ότι "στο μέλλον οι Η/Υ θα μιλάνε Ελληνικά" ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ καμμία.Ε λοιπόν μέχρι στιγμής η παραπάνω πρόταση είναι μπαρούφα.
Κάνει πιο γρήγορα compile ένα πρόγραμμα με αρχαία ελληνικά ή ένα με αγγλικά;
quote:
Τιποτε δεν καταρριπτεται αγαπητη Μυριελ,απλα το θεμα ειναι πολυ ασαφες και ισως ονειρικο για να μπορει να συμβει,εγω παντως προτιμω να υπαρχει μια αισθηση αυτου του ειδους για την γλωσσα ....οσο για ορισμενους Ζορρο που εχουν σκοπο της ζωης τους να διαψευδουν τους ομοιδεατες μου αδιαφορω, .....οσοι προσπαθησαν να υποστηριξουν τις αποψεις εκαναν τοσα τραγικα λαθη ωστε στο τελος ειπαν οτι ειμαι πολυ λεπτολογος και ασχολουμαι με λεπτομερειες....Ειναι πολυ ευκολο να απαντησεις πχ στο ερωτημα "Ποιοι ηταν οι ΙΕ" με το "ονοματα και διευθυνσεις παρακαλω"
Ονειρα γλυκα...λυπάμαι τις τελευταίες τρείς γραμμές δεν τις κατανοώ, όπως και δεν καταλαβαίνω γιατί όλα πρέπει να τα κάνουμε-ή αν δε μπορούμε να τα φανταζόμαστε ως-αριθμούς.
δεν είμαι ζορό...κανένας δεν είναι.γεια.
>>Τιποτε δεν καταρριπτεται αγαπητη Μυριελ,απλα το θεμα ειναι πολυ ασαφες και ισως ονειρικο για να μπορει να συμβει,εγω παντως προτιμω να υπαρχει μια αισθηση αυτου του ειδους για την γλωσσα .... <<
Μωρέ για την γλώσσα ας υπάρχει και μια και δυό και χίλιες δεκαδυό,
με τους δεκαεξάρηδες τι θα κάνουμε που τους αποβλακώνουν οι
μπαγαπόντηδες...
Υπάρχουν αποδείξεις ή έστω ενδείξεις για αυτό που λέγεται ότι "στο μέλλον οι Η/Υ θα μιλάνε Ελληνικά" ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ καμμία.Ε λοιπόν μέχρι στιγμής η παραπάνω πρόταση είναι μπαρούφα.
δεν κατάλαβες...φαντασιώνονται με την αρχαία ελληνική!κάτι σαν τον Ιουλιανό!!ονειρεύονται ότι θα πάρει άλλες διαστάσεις...μπαρούφες.
[/quote]![]()
![]()
quote:
Το πιο εύκολο για όλους τους "προγραμματιστές" του φόρουμ είναι να το δοκιμάσουν στη πράξη...Κάνει πιο γρήγορα compile ένα πρόγραμμα με αρχαία ελληνικά ή ένα με αγγλικά;
ένα με αλαμπουρνέζικα στο εγγυώμαι
Υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα γύρω από τη σχέση των γλωσσών με το computational και cognitive κομμάτι.
Λέγοντας computational εννοούμε αν μπορεί να υπάρξει αλγοριθμική αντιστοίχιση της φυσικής γλώσσας και λέγοντας cognitive εννοούμε αν υπάρχει συσχετισμός της φυσικής γλώσσας με τα semantics.
Για όσους ενδιαφέρονται να ψάξουνε περισσότερο μπορούν να δώσουν στο google : Computational Linguistics ή cognitive Linguistics κλπ.
Για τη σχέση Αρχαίων Ελληνικών με semantics κλπ είναι ένα θέμα που μπορεί κανείς να ερευνήσει.
Για να ερευνήσουμε όμως κάτι θα πρέπει πρώτα να έχουμε αντιληφθεί το πρόβλημα...
Φιλικά,
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ...
ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΣΗΜΟΙ![]()
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 'ΜΠΟΡΕΙ' ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.1,Ο ΤΕΛΟΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ,ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΤΩΝ.
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ(ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ athakandr) ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
ΑΚΟΜΗ,ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ,ΙΣΩΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.
ΘΑ ΔΟΥΜΕ...

quote:
ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΣΗΜΟΙ
... Όχι μόνο δεν είμαστε οι πρώτοι που το ψάχνουν, αλλά το αντίθετο! Όλος ο κόσμος σήμερα αυτό ψάχνει!
Υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα σήμερα στην επιστημονική κοινότητα, όπου το παρόν θέμα αποτελεί συμπαθητικό υποπρόβλημα.
Το πρόβλημα λέγεται cognitive science και qualia.
Χονδρικά σημαίνει το πως μπορεί να μορφοποιηθεί η δυνατότητα αντίληψης του ανθρώπου. Πως ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τη σημασιολογία του αντικειμενικού κόσμου, πως υποκειμενοποιεί το αντικειμενικό. Πως προσδίδει νόημα σε καταστάσεις.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει σημασία να δει κανείς και την δυνατότητα της γλώσσας να αντιμετωπίσει από μόνη της ως δομή προβλήματα σημασιολογίας, αν όπως ισχυριζόταν ο Σωκράτης (όχι όμως και ο Αριστοτέλης) οι λέξεις δεν είναι τυχαίες αλλά αποτελούν συναρτησιακά αντικείμενα των νοημάτων όπου αντιστοιχούν αν δηλ. έχουν κάποια αναλογία. Η αναλογία φαίνεται πάντως πως γενικά ισχύει (π.χ. όλα τα ρήματα τελειώνουν σε -ω, κλπ, κανόνες με κάποιες εξαιρέσεις). Ωστόσο δεν έχει διαφανεί ακόμα ο τρόπος που θα μας πείσει ότι υπάρχει αυστηρή μαθηματική αναλογία. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε η Αρχαία Ελληνική έχει πολλές πιθανότητες να είναι υποψήφια, λόγω της υπεροχής της έναντι των άλλων γλωσσών.
Είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα και έχει μεγάλη έρευνα, ιδιαίτερα στους τομείς της αναζήτησης και οργάνωσης των πληροφοριών και της αυτόματης ματάφρασης. Όσοι ασχολείστε με πληροφορική θα ξέρετε ίσως από τη Θεωρία γλωσσών ότι το πρόβλημα της αυτόματης μετάφρασης είναι ανεπίλυτο γιατί οι φυσικές γλώσσες δεν είναι καλά ορισμένες.
Φιλικά,
Edited by - athakandr on 30/05/2004 04:15:14