ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Angelic Dragon60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
AngusΜέλος
29/09/2007, 09:51:43
Παρακολουθω το θεμα εδω και αρκετο καιρο και μου αρεσει παρα πολυ ο τροπος που το προσεγγίζετε! Μπραβο σας!

quote:
Παράλληλα όμως, πιστεύω όμως υπάρχουν και άτομα που διαθέτουν πολύ μεγάλες ικανότητες συναισθηματικής φόρτισης και θέλησης (Thelema), πράγμα που τους δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μία τέτοια επίκληση χωρίς καν να επιτελέσουν ένα καθορισμένο τελετουργικό.

Συμφωνω απολυτα με αυτην την αποψη. Υπαρχουν ατομα που μεσα απο το δρομο της προσευχης εχουν καταφερει να εναρμονισουν την αυρα τους με τις δονησεις συγκεκριμενων οντοτητων και σε συνδυασμο με την δυναμη της θελησης τους μπορουν να τις επικαλεστουν. Δεν θελω να πω οτι αυτο ειναι το μοναδικο μονοπατι για να επικαλεστουμε μια οντοτητα αλλα απλα ειναι ενας εναλλακτικος δρομος. Η πιστη και η αφοσιωση για παραδειγμα στους αγγελους μπορει να μας εναρμονισει περισσοτερο με αυτους και μας ανοιγει ενα δρομο για να τους πλησιασουμε.

Βεβαια ο τροπος διαφερει πολυ απο την Υψηλη Μαγεια και Τεχνη που συζητατε σε αυτο το τοπικ αν και τα αποτελεσματα μπορει να ειναι τα ιδια.

Ισως αυτος να ηταν ο τροπος με τον οποιο οι πρωτοι μαγοι ξεκινησαν και βρηκαν τον δρομο τους και μεσα στις τελετες να προσπαθησαν να ''αποθηκευσουν'' οσα γνωρισαν μεσα απο αυτο.

IriumΜέλος
30/09/2007, 12:24:59
Καλημέρα σε όλους.

Πολύ ενδιαφέροντα τα τελευταία μηνύματα.
Trithemius, αν θα είχες την καλοσύνη να μας αναφέρεις τα δύο τυχαία περιστατικά που είχες ως εμπειρία ίσως να βοηθούσες όλους τους φίλους αυτού του θέματος.

Επέτρεψέ μου, επίσης, να αναφέρω ότι η τοποθετήσή σου δείχνει μία πολύ ισορροπημένη και συγκροτημένη προσωπικότητα και όλα όσα γράφεις έχουν εξαιρετικές βάσεις.

Από τη μικρή εμπειρία που έχω δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι οντότητες τις οποίες κάποιος επικαλείται αποτελούν τμήματα του εαυτού του. Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί που πρεσβεύουν κάτι τέτοιο, ίσως επειδή δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι υπάρχουν πνευματικές οντότητες άλλες, εκτός του ανθρώπου. Είμαι επίσης σίγουρος ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να ‘παράγουν’ παρουσίες, σκεπτομορφές ή φαινόμενα που φαίνονται υπερφυσικά. Νομίζω όμως ότι δεν θα πρέπει να συγχέουμε τέτοια φαινόμενα με τα αποτελέσματα των τελετουργικών επικλήσεων. Αν και κατά τη γνώμη μου οι οντότητες της τελετουργικής μαγείας δεν αποτελούν τμήματα του ψυχισμού ή του υποσυνείδητου ή ασυνείδητου του τελετουργού, εντούτοις έχουν ισχυρή επίδραση σε όλη την προσωπικότητα του, γεγονός που υποδεικνύει ότι επιδρούν ισχυρά με όλη την ανθρώπινη ύπαρξη, ακόμη και υπάρχει το φράγμα του κύκλου προστασίας.
Ναι, είμαι επίσης σίγουρος ότι ο τελετουργός είναι απαραίτητο να φτάσει σε μία έξαρση συναισθηματικής και πνευματικής φόρτισης για να έχει μία επίκληση συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Υπάρχουν ορισμένοι που αισθάνονται ότι αυτές τις ώρες αποκτούν ιδιότητες που ποτέ δεν είχαν, όπως την δυνατότητα να μιλούν σαν να τους έχει δοθεί εξουσία ή νιώθουν πλημμυρισμένοι από κάποιου είδους εσωτερική δύναμη ή έκσταση που κυριολεκτικά εξαφανίζει τον φόβο. Από τη μικρή μου επίσης εμπειρία έχω καταλάβει ότι ισχυρό ρόλο παίζει η επιθυμία του τελετουργού να δει και να επικοινωνήσει με τις οντότητες. Κατά περίεργο τρόπο κάτι τέτοιο φαίνεται να δρα αμφιμονοσήμαντα: και οι οντότητες θέλουν να δουν αυτόν/-ή που τις επικαλείται και τα ίχνη της περιέργειάς τους γίνονται αντιληπτά, αν και δεν είναι πάντοτε ορατά.

Ο σκοπός και η πρόθεση κάθε επίκλησης ή τελετουργίας είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικά. Αν και ορισμένοι θεωρούν θεμιτό να αποζητούν προσωπικά οφέλη ή σκόπιμο να επιθυμούν λύσεις στα προσωπικά τους προβλήματα, προσωπικά θεωρώ κάτι τέτοιο αδιανόητο. Φαίνεται επίσης ότι οι οντότητες μπορούν να διακρίνουν τις προθέσεις και συμπεριφέρονται ανάλογα. Έχω την εντύπωση (χωρίς πειραματική επιβεβαίωση ή σιγουριά) ότι μία ενδόμυχη επιθυμία προσωπικού οφέλους ή μη αλτρουιστικοί σκοποί μπορεί να τινάξουν μία θεουργική τελετή κυριολεκτικά στον αέρα, ή να ελκύσουν τις (α-)κατάλληλες οντότητες. Νομίζω επίσης ότι ή έλλειψη πρόθεσης προσωπικού κέρδους με έχει προσωπικά προφυλάξει από πολλές ανοησίες του παρελθόντος.

Δυστυχώς δεν έχω καμία απάντηση σχετικά με την πραγματική φύση των οντοτήτων που απαντούν στις επικλήσεις. Ο καλός μας F.R.C, ο lousipan και ενδεχομένως άλλοι έχουν αποδεχθεί ότι αυτές οι δυνάμεις είναι με παγιωμένο τρόπο καλές ή κακές, ενδεχομένως με την χριστιανική θεώρηση των εννοιών. Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος. Κάποιες από αυτές φαίνεται να είναι ουδέτερες και δεν κατανοούν τη διάκριση. Κάποιες άλλες προτιμώ να τις παρομοιάζω με δυνατά ζώα, όπως π.χ. μία τίγρη. Θα χαρακτηρίζατε τη τίγρη καλή ή κακή; Παρόλα αυτά, είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχουν οντότητες δυνητικά ή από τη φύση τους καταστρεπτικές για τον τελετουργό. Με αυτές η επικοινωνία καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί μόνο αν κάποιος έχει πολύ εμπειρία (με ‘πολλές ώρες πτήσης’ όπως πολύ πετυχημένα αναφέρεις) και να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Από την άλλη είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι ο μοναδικός τρόπος άντλησης δεδομένων και απόκτησης εμπειρίας είναι ο πειραματισμός. Προσωπικά είμαι πολύ συγκρατημένος στις εμπειρίες ή στις ‘μυήσεις’ ή ακόμη και στις γνώσεις που μπορεί να προσφέρουν αυτοί που αποκαλούνται ή τους αποκαλούν ‘δασκάλους’. Κάποιοι από αυτούς είναι απλώς εξαιρετικοί ομιλητές ή ρήτορες και στερούνται προσωπικής εμπειρίας, αν και μπορεί πιστά να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο κρίνουν ως σωστό. Είμαι επίσης κάπως συγκρατημένος σε όλους αυτούς που υπόσχονται ‘πρακτικά αποτελέσματα’ και ποτέ δεν τα προσφέρουν. Βέβαια δεν συζητώ σχετικά με τα οικονομικά οφέλη, τις υπέρογκες συνδρομές κτλ. που ορισμένοι καθιερώνουν. Δυστυχώς, κανένα ποσό δεν μπορεί να εξαγοράσει εμπειρία.
Κατά τη γνώμη μου, επίσης, ο πειραματισμός ενέχει κινδύνους. Σε αυτά τα πεδία, δεν είναι εύκολο να προχωρά κάποιος εκ του ασφαλούς. Μου αρέσει να παρομοιάζω τον συγκεκριμένο πειραματισμό με ένα ακραίο σπορ, στο οποίο ακόμη και αν λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας, οι κίνδυνοι δεν μπορούν να μηδενιστούν. Όμως τελικά, η τελετουργική μαγεία δεν είναι για όλους. Υπάρχουν πολλοί που τη θεωρούν σκοτεινή, επικίνδυνη και επισφαλή και ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Από την άλλη, έχω στο μυαλό μου πολύ συχνά μία φράση που είχα παλαιότερα διαβάσει και με είχε βοηθήσει ψυχολογικά πολύ:

Fear not that which dwells in the darkness.

Με ευχαριστίες στον Trithemius και σε όλους τους υπόλοιπους φίλους και συνοδοιπόρους στο δρόμο της γνώσης.

Irium

TrithemiusΜέλος
30/09/2007, 15:33:56
Αγαπητέ Irium, αφού σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια, θα σου αναφέρω συνοπτικά τις 2 περιπτώσεις στις οποίες αναφέρομαι. Και οι δύο συνέβησαν περίπου τα έτη 1994-1996, όταν ήμουν ακόμη φοιτητής. Καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν σχετιζόταν με κάποιου είδους επίκληση. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, και οι δύο περιπτώσεις ήταν τυχαία συμβάντα:

1. Την πρώτη αφορά ήμουν μόνος στο σπίτι και ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου. Γύρω στις 2-3 τα ξημερώματα ξαφνικά ξύπνησα. Ήμουν ξαπλωμένος ανάσκελα αλλά δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε καν το μικρό μου δαχτυλάκι! Έμοιαζα με παράλυτο αλλά εν πλήρη εγρηγόρσει. Ένοιωθα μία "δύναμη" να με κρατά ακίνητο και παράλληλα ο αέρας από πάνω μου φάνηκε πως κινούνταν αρκετά (υπήρχε ένα μικρό ρεύμα κρύου αέρα). Παράλληλα, στον τοίχο πίσω από το κεφάλι μου, άκουγα να "σέρνεται" κάτι... Μετά από περίπου 10 λεπτά, μπορούσα πλέον να κινηθώ και πάλι και το περιστατικό έληξε εκεί.

Αν και αυτή η περίπτωση μοιάζει με ιστορία του Lovecraft, αποτελεί αληθινό περιστατικό. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν υπήρχε τίποτα εκείνη τη στιγμή στο δωμάτιό μου. Όπως επίσης θεωρώ απίθανο αυτή η δύναμη-ενέργεια να δημιουργήθηκε από εμένα. Υπήρχε όπως ανέφερα ένα ρεύμα αέρα πάνω από το σώμα μου και μάλιστα ψυχρό. Κατά τη γνώμη μου αποτελεί κλασικό σύμπτωμα παρουσίας πνεύματος και δεν το αποδίδω σε κάτι άλλο (πχ ρεύμα αέρα από πόρτες) γιατί κατόπιν έλεγξα το σπίτι για "φυσικά" αίτια του συμβάντος...

2. Η δεύτερη περίπτωση συνέβη Παρασκευή απόγευμα, την ώρα που επέστρεφα στο πατρικό μου σπίτι με λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Πίσω αριστερά μου, κάθησε μία κυρία 45-50 χρονών, η οποία φάνηκε από την αρχή πως δεν ήτανε καλά τα νεύρα της... Στην πορεία, κι ενώ ταξιδεύαμε, με την άκρη του αριστερού μου ματιού τη βλέπω να σηκώνει το δεξί της χέρι και να προσπαθεί να με χτυπήσει, φωνάζοντας ταυτόχρονα "με νευριάζεις καταραμένε"! Φυσικά ο κόσμος γύρω μας ενοχλήθηκε από το περιστατικό αλλά τους καθυσήχασα, μιας και η κυρία δεν φαινόταν καλά στα μυαλά της.

Δεν πέρασαν όμως 20 λεπτά και ξαφνικά με πλησιάζει και μου λέει ψυθιριστά: Θοδωρή; Θύμωσες Θοδωρή;!!!
Περιττό να σας πω ότι κατατρόμαξα αλλά αμέσως μετά άρχισα να μιλάω νοητά αλλά έντονα το "πνεύμα" που ήξερε το όνομά μου και του είπα αυστηρά ότι δεν μπορεί να μου κάνει κανένα κακό, ότι είμαι πιο δυνατός από αυτό κλπ. Το περιστατικό έληξε εκεί. Εγώ κατέβηκα στην πόλη μου και η κυρία συνέχισε το ταξίδι της...

Για να προλάβω κάποιες εξηγήσεις, ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είχα μιλήσει με κάποιον που ανέφερε το όνομά μου...

Αυτές λοιπόν ήταν οι δύο περιπτώσεις στενών επαφών 3ου τύπου...

Σχετικά τώρα με τους προηγούμενους προβληματισμούς που ανέφερα, θεωρώ πολύ σημαντικό το να έχουμε ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων τι επιζητούμε από την επίκληση. Η διαδικασία και το τελετουργικό έπονται. Αφήνοντας στην άκρη αρνητικά ιδιοτελείς σκοπούς, έχω ακούσει πως οι τελετουργοί, μέσω των επικλήσεων καταφέρνουν να "συνδεθούν" με την Πηγή ή τον Θεό αν θέλετε, ή επικοινωνούν με τον φύλακά άγγελό τους (HGA) και κατά τη διάρκεια της τελετής, φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα συνειδητότητας, κάτι που εφόσον οι επικλήσεις γίνονται τακτικά και συνδυάζονται από έντυπη έρευνα περί θεμάτων εσωτερισμού, βαθμιαία επιδρά αθροιστικά στη μετέπειτα ζωή τους, ακόμη και σε επίπεδο καθημερινών και ανούσιων ενασχολήσεων.

Ερωτώ λοιπόν:

1. Αν κάποιος θέλει απλά να ασχοληθεί με τη θεουργία επειδή νοιώθει περιέργεια για την "άλλη" πλευρά ή γιατί απλά νοιώθει πως είναι ένας εξερευνητής άλλων διαστάσεων, είναι θεμιτό να ασχοληθεί με τον πνευματισμό; Ποιός τελικά είναι ο σκοπός και το αποτέλεσμα του υγιούς πνευματισμού;

2. Ποιά η διαφορά της ατομικής από την ομαδική επίκληση; (όταν επιτελείται από 3-4 τελετουργούς ταυτόχρονα). Θεωρώ πως η διαδικασία φορτίζεται περισσότερο όταν επιτελείται από 3-4 τελετουργούς μαζί, όμως η επίκληση υπό απομόνωση και χωρίς την παρουσία άλλων, ίσως για μερικά άτομα να έχει μεγαλύτερα και πιο έντονα αποτελέσματα σε σχέση με την ομαδική επίκληση.

3. Αφού κάθε πνεύμα απαιτεί ειδικές μέρες, ώρες, φάσεις σελήνης, αναθήματα, θυμιάματα, σύμβολα, μάντρας, κινήσεις και λέξεις προκειμένου να εμφανιστεί, τότε πως είναι δυνατό αν αυτά δεν επιτελεστούν όπως πρέπει, τελικά να εμφανιστεί κάποιο πνεύμα κακών προθέσεων; Πως μπορεί να αναιρεθεί η δεδομένη και τυποποιημένη τελετουργία αλλά και πάλι να υπάρξει υλοποίηση πνεύματος;

4. Αν ο τελετουργός Α' καλέσει πχ το πνεύμα Onoskelis αλλά ταυτόχρονα σε κάποιο άλλο σημείο της γης ένας τελετουργός Β' καλέσει το ίδιο ακριβώς πνεύμα (Onoskelis), τι θα συμβεί; Αν πρόκειται για μία και μοναδική οντότητα με την ονομασία Onoskelis, τότε υπάρχει "τεχνικό" πρόβλημα. Αν πίσω από αυτή την ονομασία κρύβεται μια ολόκληρη ομάδα πνευμάτων, τότε το ζήτημα έχει λύση. Ποιό από τα δύο ισχύει τελικά;

5. Πόσο συμβατή είναι η θεουργία με την καθημερινότητα; Μπορεί άραγε ένας μέσος εργαζόμενος-οικογενειάρχης, με τη γνωστή από πλευράς ενασχολήσεων και υποχρεώσεων ζωή του, να ασχοληθεί με τον πνευματισμό σε ικανό επίπεδο και με αποτελεσματικότητα; Γνωρίζω ότι μερικά τελετουργικά απαιτούν αυστηρή νηστεία ή ακόμα και απομόνωση 6 μηνών από τις καθημερινές μας ενασχολήσεις προκειμένου να τελεστεί η επίκληση με επιτυχία (βλ. τυπικό του Abramelin). Είναι λοιπόν αυτό το τίμημα μιας τέτοιας ενασχόλησης; Απαιτεί αναγκαστικά μία ειδική περίπτωση επίγειου βίου; Μπορεί τελικά η ζωή ενός καθημερινού ανθρώπου που αχολείται με τέτοια τελετουργικά να φτάσει σε άσχημα και επικίνδυνα επίπεδα;

*φίλε Irium, το ρητό που παραθέτεις (Fear not that which dwells in the darkness) όντως έχει μεγάλη ουσία, όμως, ειδικά για την περίπτωση αυτή εγώ γνωρίζω και άλλο ένα ρητό: Αν κοιτάζεις επίμονα την Άβυσσο, κάποια στιγμή θα κοιτάξει κι εκείνη εσένα...

R + C
A - Lux e Tenebris - Ω

Edited by - Trithemius on 30/09/2007 15:58:41

TrithemiusΜέλος
30/09/2007, 16:03:24
Ορίστε κι ένα ακόμη link για σχετικά θέματα. Υπάρχει και ειδικό τμήμα με κατάλογο κάθε λογής δαιμόνων

Deliriums Realm

Edit_____________

Μόλις τώρα διάβασα ένα άρθρο στο ανωτέρω site που αναφέρεται ακριβώς στην πρώτη πιθανή περίπτωση που περιέγραψα ως επαφή με πνεύμα. Συνοπτικά το άρθρο λέει πως μία τέτοια κατάσταση στο σώμα δεν αποτελεί επαφή με δαίμονα αλλά απλή παράλυση λόγω ύπνου... Περισσότερα εδώ (κείμενο στα αγγλικά).

R + C
A - Lux e Tenebris - Ω

Edited by - Trithemius on 30/09/2007 16:21:34

IriumΜέλος
30/09/2007, 17:57:56
Ευχαριστούμε Trithemius!

Τα περισσότερα ονόματα δαιμόνων του link εμφανίζονται στο Lemegeton, ή The Lesser Key of Solomon, το οποίο στηρίζεται σε ακόμη παλαιότερα κείμενα. Αν κάποιος θέλει να το διαβάσει προτείνω την θαυμάσια έκδοση με τα στοιχεία:

Peterson J.H. 2001: The Lesser Key of Solomon. Weiser Books, Maine, USA.

O Peterson έχει κάνει εξαιρετική δουλειά κατευθείαν από τα σωζόμενα πρωτότυπα και η έκδοσή του είναι πληρέστερη της παλαιότερης του Μathers, στην οποία υπάρχει μικρή συμβολή του Crowley. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η σελίδα xviii, όπου αναφέρεται ότι ο Crowley δεν έκανε καν τον κόπο να ενδιαφερθεί να δει τα πρωτότυπα που 'προέρχονται από τα Εβραϊκά, Λατινικά, Γαλλικά και Αγγλικά' και τα οποία στην πραγματικότητα είναι γραμμένα μόνο στα Αγγλικά.

Irium

F.R.CΜέλος
01/10/2007, 00:18:57
Trithemius και Angus σας χαιρετώ και εγώ στην παρέα μας.Λίγο έλειψα και έγινε πανικός!
Λοιπόν Irium όσον αφορά την εμπειρία μου αυτή έχει να κάνει με την επικοινωνία με ένα πνεύμα στο αστρικό πεδίο.Η μέθοδος που ακολούθησα μοιάζει λίγο πολύ με αυτή που περιέγραψε στο e-journal ο συγγραφέας. Χρησιμοποιόντας λοιπόν έναν καθρέπτη και κάποια συγκεκριμένα θυμιάματα προσπάθησα κατά κάποιο τρόπο να "βυθιστώ" στο είδωλο που έβλεπα με σκοπό να καταφέρω να επικοινωνήσω με το πνεύμα που καλούσα.Τα αποτελέσματα ήταν τρομακτικά.Το είδωλό μου ξεθώριασε και άρχισα να αισθάνομαι να "τραβιέμαι" προς τον καθρέπτη.Ξαφνικά στη θέση του εαυτού μου παρουσιάστικε κάποια άλλη μορφή σαφώς αλλαγμένη και διαφορετική από τη δική μου.Το βίωμα ήταν πολύ δυνατό που φοβήθηκα και σταμάτησα την εργασία.Θεώρησα πως θα πρέπει να περάσει πολύς ακόμα καιρός πριν ξαναδοκίμαζα κάτι τέτοιο.Απλά δεν ήμουν έτοιμος...

Angelic Dragon το τι είναι New Age είναι λίγο δύσκολο να πω και κάπως υποκοιμενικό.Για εμένα New Age είναι ακόμα και οι τεχνικές της Χρυσής Αυγής.Πάντως γενικά θεωρώ λάθος οποιαδήποτε "διδασκαλία" προσπαθεί να ανακατέψει συστήματα και να κάνει τον δρόμο της μαγείας "πιο εύκολο".Το New Age ΑΠΛΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΙ πολλά στοιχεία από τα παραδοσιακά τελετουργικά θεωρώντας τα άχρηστα και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος.Από τη φύση νου τρέφω μεγάλο σεβασμό προς οτιδήποτε παλαιό και έτσι πιστεύω ότι ο πραγματικός Μαθητής πρέπει να έχει στον νου του ότι "Αρχή Σοφίας, φόβος Κυρίου" πράγμα το οποίο δίχνει στην ουσία τον πραγματικό σκοπό για τον οποίο ασχολείται κάποιος με τη μαγεία...

Irium συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά που έγραψες στα τελευταία σου μηνύματα όσον αφορά τη φύση των οντοτήτων που καλούνται.Πιστεύω ότι όπως στο παράδειγμα του δισδιάστατου ανθρώπου(διαβάστε το,είναι στις αρχικές σελίδες και αξίζει τον κόπο) έτσι και ο Λειτουργός επιχειρεί κατά τη διάρκεια της τελετής να βυθιστεί στον εαυτό του και μέσω αυτής της διόδου να συνδεθεί με την άλλη διάσταση στην οποία κατοικοεδρεύουν αυτές οι οντότητες.Ίσως αυτή ακριβώς η βύθιση να κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι οι οντότητες ενυπάρχουν μόνο στο μυαλό του μάγου.

Trithemius πολύ ενδιαφέρουσες οι εμπειρίες σου!

quote:
1. Αν κάποιος θέλει απλά να ασχοληθεί με τη θεουργία επειδή νοιώθει περιέργεια για την "άλλη" πλευρά ή γιατί απλά νοιώθει πως είναι ένας εξερευνητής άλλων διαστάσεων, είναι θεμιτό να ασχοληθεί με τον πνευματισμό; Ποιός τελικά είναι ο σκοπός και το αποτέλεσμα του υγιούς πνευματισμού;

Δεν θεωρώ ότι τα κίνητρα που αναφέρεις δεν είναι υγιή...όμως τα θεωρώ ανεπαρκή.Σκοπός της ενασχόλησης με "αυτά" κατά τη γνώμη μου είναι η εξύψωση και η άνοδος...η θέαση του Θείου και του Ανώτερου Εαυτού.
quote:
2. Ποιά η διαφορά της ατομικής από την ομαδική επίκληση; (όταν επιτελείται από 3-4 τελετουργούς ταυτόχρονα). Θεωρώ πως η διαδικασία φορτίζεται περισσότερο όταν επιτελείται από 3-4 τελετουργούς μαζί, όμως η επίκληση υπό απομόνωση και χωρίς την παρουσία άλλων, ίσως για μερικά άτομα να έχει μεγαλύτερα και πιο έντονα αποτελέσματα σε σχέση με την ομαδική επίκληση.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει διαφορά.Απλά κάποιος μπορεί να δουλεύει καλύτερα μόνος.Όπως και να έχει πιστεύω ότι ακόμα κι όταν κάποιοι εργάζονται μαζί,η πνευματική ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗ που γίνεται(και που είναι το ζητούμενο) είναι πάντα ατομική.

quote:
3. Αφού κάθε πνεύμα απαιτεί ειδικές μέρες, ώρες, φάσεις σελήνης, αναθήματα, θυμιάματα, σύμβολα, μάντρας, κινήσεις και λέξεις προκειμένου να εμφανιστεί, τότε πως είναι δυνατό αν αυτά δεν επιτελεστούν όπως πρέπει, τελικά να εμφανιστεί κάποιο πνεύμα κακών προθέσεων; Πως μπορεί να αναιρεθεί η δεδομένη και τυποποιημένη τελετουργία αλλά και πάλι να υπάρξει υλοποίηση πνεύματος;

Έλα ντε...

quote:
4. Αν ο τελετουργός Α' καλέσει πχ το πνεύμα Onoskelis αλλά ταυτόχρονα σε κάποιο άλλο σημείο της γης ένας τελετουργός Β' καλέσει το ίδιο ακριβώς πνεύμα (Onoskelis), τι θα συμβεί; Αν πρόκειται για μία και μοναδική οντότητα με την ονομασία Onoskelis, τότε υπάρχει "τεχνικό" πρόβλημα. Αν πίσω από αυτή την ονομασία κρύβεται μια ολόκληρη ομάδα πνευμάτων, τότε το ζήτημα έχει λύση. Ποιό από τα δύο ισχύει τελικά;

Νομίζω ότι η ερώτηση είναι άστοχη.Τα πνεύματα αυτά μάλλον δεν υπόκεινται στον περιορισμό του χώρου και του χρόνου έτσι όπως εμείς. Δεν νοείται το "που" και το "πότε".Αυτές είναι λέξεις που χρησιμοποιούμε καταχρηστικά εμείς για να περιγράψουμε τον κόσμο ως πλάσματα που ζουν σε ένα χωροχρονικό συνεχές.

quote:
5. Πόσο συμβατή είναι η θεουργία με την καθημερινότητα; Μπορεί άραγε ένας μέσος εργαζόμενος-οικογενειάρχης, με τη γνωστή από πλευράς ενασχολήσεων και υποχρεώσεων ζωή του, να ασχοληθεί με τον πνευματισμό σε ικανό επίπεδο και με αποτελεσματικότητα; Γνωρίζω ότι μερικά τελετουργικά απαιτούν αυστηρή νηστεία ή ακόμα και απομόνωση 6 μηνών από τις καθημερινές μας ενασχολήσεις προκειμένου να τελεστεί η επίκληση με επιτυχία (βλ. τυπικό του Abramelin). Είναι λοιπόν αυτό το τίμημα μιας τέτοιας ενασχόλησης; Απαιτεί αναγκαστικά μία ειδική περίπτωση επίγειου βίου; Μπορεί τελικά η ζωή ενός καθημερινού ανθρώπου που αχολείται με τέτοια τελετουργικά να φτάσει σε άσχημα και επικίνδυνα επίπεδα;

Δεν νομίζω ότι η ζωή που διάγει ένας μέσος άνθρωπος του επιτρέπει να ασχολείται σε ικανοποιητικό βαθμό με αυτά.Σε κάποιο βαθμό ναι αλλά όχι ικανοποιητικό.Θέλει αφοσίωση και όχι ευκαιριακή ενασχόληση. Πώς θα κάνεις μια επίκληση που μπορεί να χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία. Κατ'αρχάς θα πρέπει για ένα διάστημα να αποξενωθείς(όπως χαρακτηριστικά λένε και οι οδηγίες στο Τυπικό του Αβραμέλιν) και να μελετάς σε καθυμερινή βάση το κείμενο την Εργασία του οποίου θα εκταλέσεις.Έπειτα θές και ένα μέρος απομονομένο...όλα αυτά απαιτούν χρόνο κάτι που με τους καθυμερινούν ρυθμούς δεν έχουμε.Εδώ έρχεται και δίνει "λύση" το New Age που σου λέει να κάνεις σε μια γωνία του σπιτιού σου έναν βωμό(ενώ θα χρειαζόσουν μια ολόκληρη κάμαρα) και που σου προτίνει ένα σορό τρόπους για να ξεπμλέξεις εύκολα και γρήγορα...ψεκάστε,σκουπήστε τελειώσατε!Επιοικώς απαράδεκτον...

Irium πιστεύω πραγματικά ότι κατά βάση ο Θεός είναι ένας και ίδιος για όλες τις θρησκείες.Απλά οι άνθρωποι Τον πλησιάζουν από διαφορετικές κουλτούρες και με διαφορετικές τεχνικές.Έτσι μιλάμε για Αρχέτυπα.Όμως πιστεύω ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το ανακάτεμα των διαφορετικών συστημάτων και θεοτήτων.Είναι σαν να κάνεις μια θρησκευτική χριστιανική Λειτουργία αλλά με στοιχεία αιγυπτιακά και βαβυλωνιακά!Απλά δεν είναι σωστό κι απορώ με εκείνους που δεν έχουν πρόβλημα με αυτό.Θεωρώ ότι το λάθος είναι οφθαλμοφανές.
Προσωπικά προτιμώ τη Βιβλική θεώρηση γιατί έτσι λειτουργεί για εμένα καλύτερα.Εδώ νομίζω έχει μεγάλη σημασία να καταλάβουμε(όπως έχω ξαναπεί) αυτό που αναφέρεται στο "Μαγικό Τυπικό του Αβραμέλεν" ότι δηλαδή δεν πρέπει κανείς να αλλάξει την θρησκεία του για να ασχοληθεί με αυτό.Αν το κάνει αυτό είναι καταδικασμένος σε αποτυχία...

Θα κοιτάξω τα site που προτίνει ο Trithemius μόλις μπορέσω.
Αγόρασα πρόσφατα έναν πίνακα Ouija, ξέρετε..αυτόν τον πίνακα με τα γράμματα και τους αριθμούς που έχει έναν δείκτη και τον χρησιμοποιείς για να μιλήσεις με πνεύματα.Λοιπόν...δουλεύει και με το παραπάνω!Είναι συναρπαστικό και πολύ ενδιαφέρον.Μερικοί λένε πως είναι επικίνδυνο αλλά δεν νομίζω.Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.Νομίζω ότι είναι κάτι χρήσιμο και αξίζει να δοκιμάσει κανείς γιατί τα αποτελέσματα είναι αποστωμοτικά!

Ά και μία ερώτηση στον Irium.Ανέφερες κάποια στιγμή ότι χρησιμοποίησες αγιασμένη κιμωλία.Την αγίασες εσύ με κάποια τεχνική ή πήρες μία από την καθολική εκκλησία;Αν ναι πως την βρήκες;

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν ο Irium και ο Trithemius θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που θα κάνουμε να εξειδικεύσουμε το θέμα στο Επτάμερον ή προτιμούν να μείνουν σαν "εξωτερικοί παρατηρητές" βοηθόντας μας καμιά φορά με τις απορίες που θα δημιουργούνται.Μήπως πάλι θέλετε όλοι να μην συζητήσουμε αποκλειστικά για το Επτάμερον αλλά να κάνουμε το θέμα γενικού ενδιαφέροντος πάνω την Τελετουργική Μαγεία;Κι αυτό είναι μια πολύ καλή λύση.

Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όσους συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση και σε όσους(από ό,τι φαίνεται) μας παρακολουθούν σιωπηρά...

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!

F.R.CΜέλος
01/10/2007, 00:24:50
Και να παρακαλέσω τον Dying Incubus να προβεί αν μπορεί στις σχετικές ενέργειες για να σβήσει από τη συζήτηση το post μου που αναφέρεται στις απαντήσεις που έδωσε ο συγγραφέας.Αν έχει τη δυνατότητα ας αφήσει μόνο τα σχόλιά μου.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!

TrithemiusΜέλος
01/10/2007, 01:26:20
Η πρότασή σου φίλε F.R.C. είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Πάντως εγώ, στην παρούσα φάση δεν δύναμαι να συμμετάσχω εμπειρικά στο θέμα μας. Αν και αυτό που πραγματικά θέλω είναι η έμπρακτη ενασχόληση με την τελετουργική μαγεία, πάραυτα, οι παρούσες συνθήκες δεν μου το επιτρέπουν... Θα παρακολουθώ όμως από κοντά τη συζήτηση και θα συμμετέχω όσο γίνεται περισσότερο. Επίσης θα πρότεινα κι εγώ με τη σειρά μου, το θέμα από "Επτάμερον" να στραφεί στη γενικότερη ενασχόληση με την τελετουργική μαγεία.

Σχετικά με το link που σας έδωσα (Deliriums Realm), αν και το περιεχόμενό του δείχνει να υποστηρίζει τις οντότητες αυτές ως αυτόνομες και αυθύπαρκτεςμ πάραυτα, οι αρθρογράφοι παρουσιάζουν πολλά άρθρα ενάντια σε αυτή τη θέαση και υποστηρίζουν πως αυτές οι οντότητες αποτελούν γεννήματα του νου μας...

R + C
A - Lux e Tenebris - Ω
IriumΜέλος
01/10/2007, 01:57:52
Kαλησπέρα σε όλους.

Trithemius, διάβασα με προσοχή αυτά που έγραψες και θα ήθελα επίσης να διηγηθώ ένα δικό μου περιστατικό, που μοιάζει πολύ με τη δική σου πρώτη περίπτωση. Δεν μπορώ ακόμη να κατανοήσω τον λόγο για τον οποίο μου συνέβηκε, αλλά οι ομοιότητες είναι σημαντικές.

Συμβαίνει ορισμένες φορές να βρίσκομαι σε μία περίεργη, κάπως υπναγωγική κατάσταση, στην οποία έχω πλήρη αντίληψη του χώρου, των αντικειμένων, των ανθρώπων γύρω μου, παρόλα αυτά φαίνεται ότι μπορώ να κινούμαι περισσότερο ελεύθερα, ενώ δεν έχω αντίληψη του ‘βάρους’ του σώματός μου. Αρκετοί θα ισχυριστούν ότι είναι μία μορφή αστρικού ταξιδιού, όμως, επειδή δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία πάνω σε αυτά τα θέματα και η όλη κατάσταση δεν δημιουργείται εκούσια προτιμώ να μην της δώσω κάποια ονομασία. Αυτή η κατάσταση όμως έχει για εμένα ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό με το οποίο πλέον την αναγνωρίζω αμέσως: το περιβάλλον εμφανίζεται όχι σκοτεινό, ακόμα και αν είναι νύχτα, αλλά γεμάτο με μία γαλάζια ακτινοβολία, σαν να υπάρχει ένας αχνός γαλάζιος ήλιος που το φωτίζει.

Ενώ βρισκόμουν σε μία τέτοια κατάσταση (δεν μου συμβαίνει πολύ συχνά) κατάλαβα ότι υπήρχε κάτι εχθρικό (ή τουλάχιστον έτσι το αντιλήφθηκα) στο ίδιο δωμάτιο, το οποίο με παρακολουθούσε. Ήμουν μόνος και βεβαίως φοβήθηκα. Σε λίγα δευτερόλεπτα αυτή η οντότητα με άγγιξε και τότε συνέβηκαν τα ακόλουθα: όλα το φυσικό μου σώμα μούδιασε και παράλυσε, ενώ αισθάνθηκα μία έντονη παγωνιά, σαν να με είχε αγγίξει ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. Απότομα πέρασα από την υπναγωγική κατάσταση στην εγρήγορση και κατάφερα να ανοίξω τα μάτια μου. Και τότε είδα ένα πλάσμα με σχεδόν ζωικά αλλά ασαφή χαρακτηριστικά, που έμοιαζε σαν ένας λύκος, όμως περισσότερο ογκώδης, με σκούρο, σχεδόν μαύρο χρώμα και κατακόκκινα μάτια που έλαμπαν σαν δύο αναμμένα κάρβουνα. Αυτή την εικόνα την έχω συγκρατήσει πολύ καλά στη μνήμη μου και νομίζω ότι ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που μία απρόσκλητη οντότητα θα πρέπει να ήταν τόσο ξεκάθαρη. Νομίζω ότι εκείνες τις στιγμές τίποτα στο σώμα μου δεν λειτουργούσε. Όμως, νοητικά λειτουργούσα πολύ καλά. Το πλάσμα ήταν σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών από εμένα και με είχε ήδη αγγίξει. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο παρά να προσευχηθώ και μάλιστα μου ήρθε στο μυαλό σχεδόν ακαριαία μία ιδιαίτερη φράση, ‘… γι Αυτόν μπροστά στον Οποίο όλα τα γόνατα λυγίζουν…’ την οποία νοητικά έστρεψα προς το πλάσμα. Εξαφανίστηκε σχεδόν αμέσως. Η παράλυση, η παγωνιά, ο τρόμος όμως έμειναν πολύ περισσότερο και έφυγαν εντελώς μετά από πολλές ώρες. Για πολλές ημέρες επίσης ένιωθα μεγάλες απώλειες δυνάμεων και ισχυρή κούραση.

Δυστυχώς το γεγονός επαναλήφθηκε. Τη δεύτερη φορά δεν είχα οπτική εικόνα και τα συμπτώματα ήταν ηπιότερα, όμως αυτή τη φορά υπήρχε ένας συγγενής να με κοιτάζει και να απορεί τι συμβαίνει. Δεν είχε αντιληφθεί οτιδήποτε. Έκτοτε, συνήθιζα να κάνω μία προσευχή το πρωί και μία το βράδυ, η οποία αργότερα υποκαταστάθηκε από τις 4 μικρές προσευχές στη διάρκεια της ημέρας που σας έχω ήδη αναγράψει και αποτελούν πλέον ρουτίνα. Για ένα διάστημα επίσης εκτελούσα το LBRP. Δεν είχα κάποιο ανάλογο περιστατικό εδώ και αρκετό καιρό και γενικά τα τελευταία 5 χρόνια είναι πολύ περισσότερο ήρεμα.
Δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο γεγονός οφείλεται σε μία περίεργη λειτουργία του εγκεφάλου, όπως ισχυρίζεται το link που μας έστειλε ο Trithemius. Ίσως να είναι έτσι και να πρόκειται για κάποια μορφή νυχτερινής παράλυσης με εφιάλτη. Μπορεί να είναι κάτι με ξεκάθαρη ιατρική ή ψυχιατρική ερμηνεία, στο οποίο εγώ δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχει. Όμως έγινε ακριβώς έτσι όπως το περιγράφω. Και είναι ενδιαφέρον ότι έκτοτε δεν έχει επανεμφανιστεί.

Παρόλα αυτά, έκπληκτος άκουσα πριν 2-3 μήνες ένα φίλο, από τους λίγους που έρχονται στο σπίτι μου και ο οποίος δεν έχει ιδέα για τις ενασχολήσεις μου, να λέει πως έχει την αίσθηση ότι έξω από το σπίτι υπάρχουν εχθροί που δεν μπορούν να περάσουν μέσα. Στην ερώτηση αν θα μπορούσαν να είναι οι κακοί γείτονες μου απάντησε ότι δεν έχουν καμία σχέση με ανθρώπους αλλά …. να μην πιστεύω τις μ…… του. Είχα μείνει άφωνος, ιδιαίτερα μάλιστα επειδή η κουβέντα έγινε μπροστά σε 2 ακόμα φίλους. Επειδή εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια έχω αποφασίσει να μην μιλάω παρά μόνο σε έναν πολύ στενό μου φίλο για τις ενασχολήσεις μου βεβαίως δεν συνέχισα την κουβέντα.

Ο F.R.C έχει απαντήσει στις ερωτήσεις του Trithemius και θα προσπαθήσω να δώσω και εγώ κάποια γνώμη, ενδεχομένως αύριο.

F.R.C, η κιμωλία που χρησιμοποίησα ήταν απλή κιμωλία βουτηγμένη στο μεγάλο αγιασμό των Θεοφανίων. Κατόπιν την άφησα να στεγνώσει και χρησιμοποίησα την κατάλληλη προσευχή-εξορκισμό λίγο πριν τη χρήση της. Τότε δεν είχα ιδέα ότι η καθολική εκκλησία μοιράζει αγιασμένες κιμωλίες. Επειδή δεν είμαι καθολικός δεν γνωρίζω αν θα μπορούσα να χρησιμοποιούσα μία τέτοια κιμωλία, ακόμη και αν την έβρισκα.

Θα ήθελα ακόμη να αναφέρω ότι συμφωνώ επίσης με το ρητό του Trithemius: Αν κοιτάζεις επίμονα την Άβυσσο, κάποια στιγμή θα κοιτάξει κι εκείνη εσένα... Νομίζω ότι είναι όντως έτσι. Kαι όταν η Άβυσσος κοιτάζει δεν το κάνει ιδιαίτερα διακριτικά! Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να υπάρχει φόβος. Ο άνθρωπος έχει στη φύση του το ‘καθ’ εικόνα και ομοίωση’, μία συγκλονιστική φράση-κλειδί που θα πρέπει να μας κρατά πάντα αισιόδοξους και δυνατούς.

Irium

AngusΜέλος
01/10/2007, 11:03:45
Καλημερα σε όλους!

quote:
το περιβάλλον εμφανίζεται όχι σκοτεινό, ακόμα και αν είναι νύχτα, αλλά γεμάτο με μία γαλάζια ακτινοβολία, σαν να υπάρχει ένας αχνός γαλάζιος ήλιος που το φωτίζει.

Αυτο δειχνει φυσικο ταλεντο. Αν η συνειδηση σου μετατοπιζεται τοσο ευκολα σε πιο λεπτοφυες επιπεδο(ουτε εγω θα το πω αστρικο αφου δεν σου αρεσει)τοτε ειναι απολυτα λογικο να εχεις εμπειρίες με οντοτητες αλλα και να ασχολεισαι με την τελετουργικη μαγεια, αφου μπορεις σχεδον να εισελθεις στο επιπεδο τους. Μην νομιζεις βεβαια οτι τα λογια μου εχουν ως σκοπο να τονισουν το εγω σου. Μπορει αυτη η ιδιοτητα να εξυψωσει την υπαρξη σου αλλα και να την ριξει πολυ χαμηλα. Το γεγονος οτι το βλεπεις τοσο ταπεινα ειναι τιμη για εσενα.

Ενα ρητο που ταιριαζει σε αυτο(να πω και εγω ενα)ειναι: Οσο πιο εντονος ειναι ο ηλιος τοσο πιο εντονη ειναι και η σκια κατω απο το δεντρο.

Αρα καθε βημα προς το φως μπορει να ειναι και ενα πιθανο βημα προς το σκοταδι μας.

Πολυ ενδιαφερουσα η εμπειρια αλλα και ολα τα αλλα που αναφερονται.

Καλη συνεχεια!

stanfromgreeceΜέλος
17/01/2007, 09:34:18
Φίλοι μου καλημέρα σας!
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αυτό που λές φίλε Halva για τον νεο δήμαρχο της Αίγινας και τον Κο Μαλτέζο! Εχω ακούσει και εγώ πολύ καλά λόγια! Μακάρι να τα δούμε και στην πράξη! Το παρήγορο είναι πως απ'ότι βλέπουμε, ευτυχώς το θέμα δεν θα παραμεληθεί,αλλά θα το συνεχίσει και ο καινούριος δήμαρχος,και ίσως και εντονότερα από τον θείο μου!
Οσο για την άλλη σου ερώτηση, και φυσικά είμαι υπέρ της δράσης απέναντι στο πρόβλημα αυτό! Οι διαδικτυακοί καυγάδες είναι μόνο για αποπροσανατολισμό και κολυσιεργία! Είναι η χαρά της διαπλοκής και ένας τρόπος διασποράς έριδας! Κατά το γνωστό "διαίρει και βασίλευε" δηλαδή!
halvaΜέλος
17/01/2007, 11:22:25
quote:

Φίλοι μου καλημέρα σας!
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αυτό που λές φίλε Halva για τον νεο δήμαρχο της Αίγινας και τον Κο Μαλτέζο! Εχω ακούσει και εγώ πολύ καλά λόγια! Μακάρι να τα δούμε και στην πράξη! Το παρήγορο είναι πως απ'ότι βλέπουμε, ευτυχώς το θέμα δεν θα παραμεληθεί,αλλά θα το συνεχίσει και ο καινούριος δήμαρχος,και ίσως και εντονότερα από τον θείο μου!
Οσο για την άλλη σου ερώτηση, και φυσικά είμαι υπέρ της δράσης απέναντι στο πρόβλημα αυτό! Οι διαδικτυακοί καυγάδες είναι μόνο για αποπροσανατολισμό και κολυσιεργία! Είναι η χαρά της διαπλοκής και ένας τρόπος διασποράς έριδας! Κατά το γνωστό "διαίρει και βασίλευε" δηλαδή!

Ακριβώς.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν ο θείος σου έχει τίποτα να μας πεί για τέτοια θέματα.

someone.Νέο Μέλος
17/01/2007, 20:54:48
halva, αυτά κατάλαβες από όσο έχω γράψει μέχρι στιγμής; Ότι θέλω να γίνουν ψεκασμοί σωματιδίων στην ατμόσφαιρα; Λυπάμαι πολύ. Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί κάθομαι και ασχολούμαι όταν παίρνω απαντήσεις σαν τις δικιές σου. Τελοσπάντων, ελπίζω κάποιοι να επωφελήθηκαν έστω και λίγο από αυτά που έχω γράψει ώστε να κατανοήσουν την φύση την εξέλιξη και των σχηματισμό των contrails. Yπάρχει ξέρεις ολόκληρη επιστήμη πίσω από αυτά...
17/01/2007, 20:55:19
Ααα… δεν λέω τίποτα. Όπως σνομπάρετε τις δικές μου ερωτήσεις, έτσι κι εγώ!

Τέλος πάντων, αν μετράει τόσο πολύ η άποψη μου εδώ, το μόνο που μπορώ μα πω είναι ότι τουλάχιστον ο someone τάραξε τα ήρεμα νερά, εκεί που βαριόμουνα.
Καλύτερα θα ήταν να μην διώχνουμε κανέναν (εύκολη λύση) από την συζήτηση αλλά να προσπαθήσουμε να τον πείσουμε, να βοηθήσει από την πλευρά του όσο μπορεί.
Κρίμα που μπήκε τόσο απόλυτος ο someone. Έτσι, και να αλλάξει γνώμη στο μέλλον, αν είναι τόσο εγωιστής όσο και απόλυτος, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει στο τόπικ. Αν θέλει πάντως να βοηθήσει μπορεί να το κάνει και χωρίς να συμμετέχει στην συζήτηση.

Βλέπω, ότι είστε μια παρέα, θέλετε να συζητάτε μόνο μεταξύ σας και αποδέχεστε μόνο αυτούς που συμφωνούν μαζί σας (το γνωστό χαΐδεμα αυτιών). Γνωρίζετε κάποιους πολιτικούς και περιμένετε κάτι να κάνουν. Γέμισαν 30 σελίδες στα 2 περίπου χρόνια και…

quote:
ή θα έπρεπε να εποφεληθούμε από τις μοναδικές ευκαιρίες για δυναμική δράση που μας προσφέρονται εδώ στην Ελλαδα και στην Ευρώπη;

ποιες είναι οι μοναδικές ευκαιρίες και ποια είναι η δράση? Θα μπορούσα κι εγώ να εκμεταλλευτώ αυτές τις ευκαιρίες?

Halva, στον someone έκανες μόνο μία ερώτηση:

quote:
Ποιά είναι η θέση σου για την ιδέα να ψεκάζονται μεταλλικά σωματίδια στην ατμόσφαιρα ως μέθοδο αντιμετώπισης των συνέπειων των κλιματικών αλλαγών, όπως προτείνεται από την Εθνική Ακαδημία των Επιστήμων των ΗΠΑ

Εγώ δεν ξέρω αγγλικά και έτσι δεν μπορώ να απαντήσω εξάλλου βαριέμαι να ψάχνω site που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τα chemtrails και αργότερα να τα χρησιμοποιώ για να απαντάω στα site (τα οποία υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν) με τα οποία προσπαθούν να με πείσουν τύποι σαν τον someone.

Όσο για τα σχόλια: ουδέν σχόλιο.

quote:
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αυτό που λές φίλε Halva για τον νεο δήμαρχο της Αίγινας και τον Κο Μαλτέζο! Εχω ακούσει και εγώ πολύ καλά λόγια!

Για αυτόν τον Μαλτέζο μιλάτε?
http://www.e-ecology.gr/DiscView.asp?mid=939&forum_id=14&
Δεν αναφέρει τίποτα για τα Chemtrails, δεν είναι στους 5 πρώτους στόχους του… και αν συνδυάσεις τον πτώτο στόχο του για την τετραετία, με το web site: www.spin.net.gr το οποίο δίνει (πάνω αριστερά, κάτω από το όνομά του), οι προθέσεις του είναι ξεκάθαρες!

someone.Νέο Μέλος
17/01/2007, 20:59:15
Όχι libero δεν πληρώνομαι από την ΝΑSA.
Aλλά για να αντιστρέψω το ερώτημα, για να δεις ότι δεν έχει καμία ουσία σε μια τέτοια κουβέντα να συνωμοσιολογείς.
Εσένα σε πληρώνει το strange, το τρίτο μάτι και το άβατον για να τα γράφεις αυτά;

Και ενημερωτικά, τα επίμονα contrails (αλλά και τα μικρής ζωής) υπήρχαν από τότε που η αεροπορική εξέλιξη ανέβασε αεροσκάφη στην ανώτερη ατμόσφαιρα.. είναι δηλαδή πολύ παλιά ιστορία και όχι νέο φαινόμενο όπως θέλουν τα παραπάνω περιοδικά και έντυπα να παρουσιάσουν..

halva, αυτά κατάλαβες από όσο έχω γράψει μέχρι στιγμής; Ότι θέλω να γίνουν ψεκασμοί σωματιδίων στην ατμόσφαιρα; Λυπάμαι πολύ. Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί κάθομαι και ασχολούμαι όταν παίρνω απαντήσεις σαν τις δικιές σου. Τελοσπάντων, ελπίζω τουλάχιστον κάποιοι να επωφελήθηκαν έστω και λίγο από αυτά που έχω γράψει ώστε να κατανοήσουν την φύση την εξέλιξη και τον σχηματισμό των contrails.

Yπάρχει ξέρεις ολόκληρη επιστήμη πίσω από αυτά...

Edited by - someone. on 17/01/2007 21:15:09

17/01/2007, 22:17:01
quote:
Εσένα σε πληρώνει το strange, το τρίτο μάτι και το άβατον για να τα γράφεις αυτά;

Εεεε ρε someone, φαίνεται ότι δεν έκανες το κόπο να διαβάσεις ούτε μια σελίδα πριν μπεις στη συζήτηση. Κρίμα.

Δεν έχεις καν την διάθεση να ψάξεις. Ξέρεις καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει και όταν δεν μπορεί να τα εξηγήσει όλα η επιστήμη, λογικό είναι να υπάρχουν τέτοια περιοδικά (για τα οποία δεν εργάζομαι).

quote:
Yπάρχει ξέρεις ολόκληρη επιστήμη πίσω από αυτά...

Αλλά ξέρεις, σχεδόν όλες οι γνώσεις των διάφορων επιστημών τελευταία προέρχονται από τη Αμερική και τα «ιδιωτικά» πανεπιστήμια. Γιατί να μην επαληθεύσουμε αυτά που λένε αυτοί και μετά οι έλληνες μετεωρολόγοι καθηγητές πανεπιστημίων, αντιγράφοντάς τα, (βλέπε βιβλιογραφία) για να αρπάξουν μια έδρα σαν «κοράκια»!
Δεν αφήνεις καν περιθώριο, για ενδεχόμενο ανθρώπινο λάθος!

Δυστυχώς...

halvaΜέλος
18/01/2007, 07:00:26
Libero, είναι δυσάρεστο ότι η άφιξη ανθρώπων όπως ο someone/no-one
δεν μου δίνει άλλα περιθώρια παρά να συμπεριφέρομαι σαν μπάτσος με αποτέλεσμα να έχεις την εντύπωση ότι είμαστε μια παρέα που θέλουμε μόνο να συζητάμε μεταξύ μας.

Δεν είμαστε εδώ moderators. Δεν έχουμε τη δυνατότητα ν’αποκλείσουμε με άλλο τρόπο τον someone/no-one. Η μόνη μας άμυνα είναι εχθρική συμπεριφορά.

Ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις αν βαριέσαι είναι να κάνεις επαφή με τον Μαλτέζο. Θα σου δώσω το τηλεφωνό του αν μου στέλνεις e-mail (halva_gr at yahoo dot com) Με ιδιωτικό e-mail μπορώ σου πώ και άλλα πράγματα.

‘Οσον αφορά τους πολιτικούς, το θέμα είναι τους στριμώχνουμε, όχι να εξαρτιόμαστε από αυτούς. Για παράδειγμα, την κυρία Ξυροτήρη την έχουμε καλέσει να συμμετέχει σε διεθνή τηλεφωνική συζήτηση για να ενημερώνετεαι. Δεν μας έχει πεί αν δέχεται ή όχι την πρόσκληση.

Μπορείς να την πάρεις τηλέφωνο και εσύ και να την ρωτήσεις αν θα συμμετέχει και/ή αν θα μιλήσει με τους ανθρώπους της ιστοσελίδας enouranois.

Και άλλα πολλά.

halvaΜέλος
18/01/2007, 12:53:35
quote:

Για αυτόν τον Μαλτέζο μιλάτε?
http://www.e-ecology.gr/DiscView.asp?mid=939&forum_id=14&
Δεν αναφέρει τίποτα για τα Chemtrails, δεν είναι στους 5 πρώτους στόχους του… και αν συνδυάσεις τον πτώτο στόχο του για την τετραετία, με το web site: www.spin.net.gr το οποίο δίνει (πάνω αριστερά, κάτω από το όνομά του), οι προθέσεις του είναι ξεκάθαρες!

Libero, αυτό που συζητάμε εδώ δεν είναι ένα θέμα που μπορούμε να βάλουμε μαζί με άλλα θέματα σε εκλογικό πρόγραμμα. Πρόκειται για συνολικό πλαίσιο, και συνολική λογική, της πολιτικής δράσης.

wainamoinenΜέλος
18/01/2007, 15:34:32
…..Διερωτώμεθα οι λοιποί αδαείς αναγνώστες προς τι το
μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ?
Κάποιοι έχουν την Α άποψη και προσπαθούν
με τον λόγο τους να πείσουν τους αναγνώστες.
Κατά τον ίδιο τρόπο, κάποιοι άλλοι εμμένουν
στις δικές τους απόψεις και πράττουν με τον
ίδιο τρόπο.
Προς τι λοιπόν αυτές οι εκρήξεις θυμού?
Γιατί τέτοια άρνηση ενός γόνιμου διαλόγου?
Επιχειρήματα, αποδείξεις, οτιδήποτε υπάρχει
το παρουσιάζουμε και προχωράμε.
Εκτός εάν αισθανόμαστε απειλή ή απλά ανίσχυροι
Και πάνω από όλα φόβο. Φόβο γιατί …?
Κάνουμε έναν αγώνα απλά για να τον κάνουμε ?
Μήπως αυτοί που μας αντικρούουν με ε
πιχειρήματα ή και μένος κάποιες φορές,
είναι άτομα που αξίζει να πείσουμε ?
Αυτές τους οι θέσεις δεν είναι κίνητρο
να γίνουμε πιο πειστικοί,
να ψάξουμε και να προβληματιστούμε
περισσότερο ?
Ή μήπως άτομα με διαφορετικές απόψεις,
τα οποία με τον τρόπο τους ψάχνονται δεν
αξίζουν μία, χαλάνε το
σύνολο συνειδητοποιημένων πολιτών που α
κολουθούν αδιαμαρτύρητα ?
Στην πυρά οι αλλόθρησκοι…. Στην πυρά…
Αυτά που με ευκολία απαιτούμε από τους
άλλους φαίνεται, ότι οι ίδιοι δυσκολευόμαστε
να πράξουμε.
Ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι, ούτε οι μεν,
ούτε οι δε.
Και ας κρατήσουμε την συζήτηση σε
ένα καλό επίπεδο.

Ευχαριστώ σας και συγνώμη για την πολυλογία.

18/01/2007, 17:03:14
Aλλο το να λες την γνωμη σου, και αλλο το να πεισεις καποιον στην δικη σου αντιληψη...εχει χαοτικη διαφορα...

Και μαλιστα δεν εχεις το δικαιωμα να πεισεις καποιον στην δικια σου γνωμη, ειναι πρωτον ατιδεολογικο και δευτερον αντιδημοκρατικο...

απλως λεμε τις αποψεις μας, και ο καθενας υστερα κρινει!

BLACKHAWK

...and the Predators wll prevail...