- πως διώχνουμε ένα ενοχλητικό φάντασμα από το σπίτι μας ?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Σε όλους; Αν είχες διαβάσει τον Παΐσιο ή τον Πορφύριο θα δεις ότι έλεγαν σαφώς πως δεν έχουν επιτυχία οι εξορκισμοί (κάνουν χειρότερη την κατάσταση μάλιστα) αν κάποιος δε βρει την ΑΙΤΙΑ για την οποία βρέθηκε κάτω από μια κακή επιρροή, αν είναι βέβαια τέτοια επιρροή και όχι φαντασία ή ψυχοπάθεια ή οτιδήποτε άλλο.
Συμφωνώ με τον αγαπητό filosofos3
Πρέπει πρώτα να βρούμε ποιοι είναι και τι θέλουν. Ίσως ένα άτομο με ψυχικές ικανότητες θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό. Το ευχέλαιο συνήθως γίνεται "υπέρ υγείας". Έχω ακούσει ότι όταν κάνεις αγιασμό, φεύγουν προς στιγμή και μετά ξανάρχονται. Ο εξορκισμός δε νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος γι' αυτή την περίπτωση. Όπως έγραψα παραπάνω, μία παρόμοια ιστορία έζησε και ένα άτομο από το φιλικό μου περιβάλλον (το σπίτι τους, βέβαια, είχε πηγάδι, το οποίο έκλεισαν και τώρα υπάρχει ησυχία). Νομίζω ότι θα ήταν καλό να φέρετε έναν "ειδικό".
Φιλικά
Μία απορία... Ήξερα ότι εξορκισμός γίνεται σε έμψυχα όντα και εν προκειμένω ανθρώπους. Εξορκισμό σε σπίτι (ή σε χώρους γενικότερα) δεν το έχω ξανακούσει, ωστόσο μπορεί να κάνω και λάθος. Ας μας πει κάποιος εάν ξέρει..
Καλησπέρα παιδιά πολύ ενδιαφέρον θέμα έχετε ανοίξει, να εκφράσω και εγω την ίδια απορία???
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
Ερώτηση:
"πως διώχνουμε ένα ενοχλητικό φάντασμα από το σπίτι μας ??"
Απάντηση:
Tο βάζουμε να πληρώσει αναδρομικά Τ.Α.Π. στο Δήμο ή Κοινότητα που ανήκει το ακίνητο που στοίχειωσε.
Επειδή όλα τα στοιχειά έχουν να κάνουν με τους ... Γερμανούς, σίγουρα μιλάμε για 60 χρόνια και βάλε. Ξέρετε τι έχει μαζευτεί ώς τώρα ????
Τρέχοντας θα φύγει !
Edited by - Vril on 11/08/2005 16:46:40

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
Ερώτηση:
"πως διώχνουμε ένα ενοχλητικό φάντασμα από το σπίτι μας ??"
Απάντηση:
Tο βάζουμε να πληρώσει αναδρομικά Τ.Α.Π. στο Δήμο ή Κοινότητα που ανήκει το ακίνητο που στοίχειωσε.
ξέχασες την δήλωση του νόμου 105 που πρέπει να γίνει καθώς και η δήλωση μόνιμης κατοικίας στην τοπική εφορία
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
Δεν διαφωνώ καθόλου, πάνω στο ότι υπάρχουν οντότητες διαφορετικές, που πολλές φορές έχουν τη δυνατότητα να εμφανιστούν σε εμάς, ήτε παίρνοντας κάποια όψη, ήτε δύνοντάς μας την αίσθηση της παρουσίας τους με άλλους τρόπους..., κυρίως σε συγκεκριμένες συχνότητες.
Η αλήθεια όμως είναι πως στην περιγραφή που μας έχει κάνει εδώ η φίλη μας, υπάρχουν κενά... [εννοώ ασάφιες..., που πιθανότατα να μην μας μετέφερε σωστά, σε αυτά που μας γράφει από την αρχή].
Φίλη poltergeist,
σε καμία περίπτωση δεν θέλω να παρεξηγήσεις αυτό που λέω, γιατί δεν προσπαθώ να σε αμφισβητήσω.
Σου ζητώ λοιπόν συγνώμη εκ των προτέρων, αλλά όταν κάποιος διαβάσει αυτά που περιγράφεις, δεν είναι δυνατόν να καταλήξει, αν πραγματικά περιγράφεις κάτι που έχεις βιώσει, ή όχι...
Και πάλι ζητώ την επιείκειά σου, για να κατανοήσεις την παρατήρησή μου.
Θέλω να ξέρεις πως δεν την κάνω από δυσπιστία, αλλά προσπαθώντας να σε παροτρύνω να γίνεις πιο σαφής στις περιγραφές σου, ώστε να βοηθήσεις περισσότερο, στο να καταλάβουμε αυτό που έχεις ζήσει..., αλλά και πως αισθάνεσαι με όλη αυτή την περιπέτεια, που όπως λες, είναι σχεδόν, η καθημερινότητά σου..., αλλά και η καθημερινότητα όλης της οικογένειάς σου...
Είναι επομένως εύλογο, όποιος να το ακούσει, να ρωτήσει, πόσο καιρό ζήτε σε αυτό το σπίτι, σε ποιες περίπου χρονικές περιόδους έχετε αυτές τις επισκέψεις..., αν έχει και κανένας άλλος εκτός από εσάς και την οικιακή βοηθό, που είναι και τόσο πολύ ψύχραιμη..., με το όλο ζήτημα, έχει αντιληφθεί αυτές τις παρουσίες, αλλά το κυριότερο από όλα αυτά, πως δεν έχετε μέχρι τώρα ενεργοποιηθεί περισσότερο, ακόμα και αν χρειαζόταν να φύγετε από το σπίτι αυτό, ειδικά από την στιγμή, που όπως μας άφησες να εννοήσουμε, έπεσε από το μπαλκόνι, λόγω αυτής της ιστορίας και η προηγούμενη κοπέλα που είχατε πάρει σαν οικιακή βοηθό, αφού πρώτα αρρώστησε τόσο σοβαρά...??????????
Αν σε όλα αυτά, αλλά και σε πάρα πολλά άλλα ερωτήματα, που μπορούν να προκείψουν..., πάνω σε αυτό το θέμα, μου απαντήσεις πως το σπίτι αυτό είναι δικό σας και όχι νοικιασμένο, θα σου πω, πως δεν μπορώ να φανταστώ, πως κάποιος θα έβαζε πάνω από την ακεραιότητα και την ηρεμία της ζωής του και της ζωής της οικογένειάς του, ΤΙΠΟΤΑ!!!!, πόσο μάλλον ένα σπίτι, όσο ιδιαίτερο και αν ήταν αυτό....
Στην δε δική σας περίπτωση, έτσι όπως τα παρουσιάζεις τουλάχιστον, δεν πρέπει να υπάρχει και κανένα οινονομικό πρόβλημα, ώστε να γίνεται σοβαρό εμπόδιο, μπροστά στην παρούσα κατάσταση...
[χωρίς αυτό να λέει, πως ακόμα και αν υπήρχε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, θα ήταν σημαντικότερο από αυτό που συμβαίνει..., ώστε να γίνεται αιτία να παραμένετε εκεί].
Η άλλη περίπτωση δε, δηλαδή να μου πεις ότι δεν σας προβληματίζει, ή ότι δεν φοβόσαστε..., θα ήταν πάλι παράξενη σαν εξήγηση, αφού αν δεν είχατε πρόβλημα, δεν θα ζητούσες, να βρεις τον τρόπο, να διώξεις από εκεί αυτές τις επισκέψεις..., αλλά θα συμφιλιωνόσουν με την, εν λόγω, συγκατοίκηση..., όπως και η κοπέλα που σας βοηθάει και μοιράζεται μαζί τους την σοφίτα αδιαμαρτύρητα... [Εδώ θα πρέπει να επισημάνω ακόμα, πως για μένα, δεν είναι λόγος αποδοχής συγκατοίκησης με μια οικογένεια φαντασμάτων..., το ότι πιστεύει σε οποιαδήποτε θρησκεία, ακόμα και αν είναι ιδιαίτερα πιστή σε αυτή. Το δε ότι σε πολλά βιβλία, θρησκευτικά ή μη, αναφέρονται καλικάντζαροι και ξωτικά..., δεν είναι λόγος, αν μου κάνουν επίσκεψη, να τα κεράσω και γλυκό του κουταλιού...]
Περιμένω λοιπόν απάντησή σου, με ανυπομονησία... και εύχομαι να μου λύσεις όλες τις απορίες...
Egw exo ftiaksei ena Ouija Table kai to exo xrisimopoieisi 5-6 fores 3 ores itan epitiximenes.(den tha anefertho ti exei ginei me ta kalesmata)Mia fora meta to kalesma afelos mou ksexasa na kano ton klasiko eksorkismo oste na figei to pevma piso stin 4arti diastasi.Tote arxisan na spane ta nevra mou.Arxisa na min fovame ta fantasmata kserontas oti den mporoun na se vlapsoun somatika alla mono na se kanoun na niwseis fovo.. etc tin vriskoun :).Me ta loipa to fantasma arxise na kanei fasaria kathe vradi kai afto arxise na katantaei enoxlitiko ,merikes fores emfanizotan (mia gineka me mia fousta kai konta mallia giro sta 40)e loipon kathisa kai milisa mazi tis me ton idio tropo pou to kalesa.To rotisa ta eksis.. "I parousia sou exei ginei enoxlitiki se emena tha se parakalousa na apoxoristis to spiti mou" mou apantise arxika "oxi" ekei pige to potiri egw apantisa me to eksis "Den thelo na paro asxima metra oste na se kano na figeis" mou apantise "oxi" kai pali .Arxisa na niwtho perierga katalavenontas pos einai poli kokodiateto tou eipa "pes mou ton logo pou theleis na mineis" mou apantise "Omorfa edw oxi figw agapiseis emena".Tote den iksera ti na kano loipon kimithika irema to vradi to pnevma apofasise na kanei to idio.Irhte to proi.. eniwsa tin parousia tou sto domatio kathos ida to stroma sto krevati na kouniete san na fisaei pano tou.Pira ligo agasmo .. to ladi apo to kantili kamposo allati kai amesos to eriksa pano sto krevati (to opoio egine xalia ;p) to pevma arxise na svourizei sto domatio sinexisa to idio pragma .. (psekasmos me alati kai agiasmo kai ligo ladi apo to kantili kanontas prosefxes)meta apo ligo apoliti isixia kai akosa kati apo mesa mou na leei "mi mi mi..." siga siga o thorivos efevge mexri pou eksafanistike.Aftos itan o tropos pou efige to pevma.
Den pistevo na me pistewei kaneis to ksero akougomai poli anetos gia mia toso periploki periptosi.Sovara den thelo na me pistewete kai exw logous gia afto.
Kai kati allo oso afora ta pevmata gia to spiti sou.. Mou fenontai pos theloun na deiksoun dinami kai eksousia prepei na ta polemisis me to idio xarti.. Se fovizoun ? Foviseta ! poiase sizitisi mazi tous me ena ouija table apiliseta foviseta kanta na niwsoun adinama kai sto teloc tha zitisoun na figoun piso stin 4arti diastasi.Min kaneis ola afta ektos ama deis oti einai fantasmata pou apla theloun na figoun kai gia afto einai toso fasariozika.Kai kati teleftaio min fovase fantasmata einai.. den mporoun na se vlapsoun somatika mono fovo prokaloun gia afto relax.
Me ellinika den milisa giati den diatheto ellhnikh grammatosira.
THe truth is what we dont know yet.
Αρκετά τρομακτική η εμπειρία σου, animuscom!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
animuscom γιατί πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτό που λες, τι προσφέρει ακριβώς.
Εσύ γιατί το χρησιμοποίησες?
Νομίζω ότι οι πίνακες, τα τραπεζάκια και όλα τα συναφή εργαλεία είναι ένα είδος ψυχαγωγίας για κάποιους ανθρώπους.
Το αλάτι τι σχέση έχει? δηλ. πήρες αλάτι και άρχισες να το ρίχνεις στο κρεβάτι και έφυγε το φάντασμα? Για το αγιασμό και το λάδι δεν έχω να πω κάτι.
Γενικώς διαφωνώ με τον επιθετικό τρόπο όπου χρησιμοποιείτε.
Επιθετικός τρόπος είναι ο τρόπος, που με υποβολή προσπαθούν μερικοί να εκμεταλλευτούν την καθολική άγνοια/αμάθεια.
Επιθετική συμπεριφορά διαπιστώνω μόνο από αυτούς που αρνούνται να αποδεχτούν οτι η λέξη "φάντασμα" προέρχεται από τη ... φαντασία.
Όπως και τα υπόλοιπα.
Από την άλλη, καλύτερα να χρησιμοποιεί κανείς τρόπους να ξυπνήσει κάποιους, παρά να χρησιμοποιεί ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και την άγνοιά τους.
Αλάτια και αηδίες
Edited by - Vril on 12/08/2005 11:01:17
από επιχειρήματα είσαι στο μηδέν.
Λες:
quote:
ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ!!!!!!!!! Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ!
Το τεκμηριώνεις δε με τον γνωστό τρόπο : χωρίς επιχείρημα!!!
quote:
quote: Μια συράφή βιβλίων ενός αμόρφωτου λαού της ερήμου.Είσαι λίγο αντισημίτης ή μου φαίνεται;
Δεν μιλώ για τους Εβραίους του σήμερα αλλά για την εποχή της Βίβλου έως την εποχή του Ιησού. Τότε οι Εβραίοι ήταν όντος αμόρφωτοι.
quote:
quote:Τότε πως τον έβλεπαν και συνομιλούσαν μαζί του την εποχή της Βίβλου;Γιατί επέλεξε να τους φανερωθεί τότε.
Δηλαδή πάει να πει πως αν εσύ αραιώσεις τις επαφές σου με έναν φίλο σου, μέχρι να ξαναπάρεις τηλέφωνο δεν υπάρχεις;
Δηλαδή ο Εβραίος Θεός σας επέλεξε να φανερωθεί έως 200 φορές μέσα στην ιστορία που περιγράφεται από την Παλαιά και Καινή διαθήκη και έκτοτε αγνοείται η τύχη του!!
Επέλεξε έναν από τους πιό αμόρφωτους και καθυστερημένους πολιτιστικά λαούς της αρχαιότητος να φανερωθεί και όχι σε καποιους άλλους λαούς.
Και τους είπε ότι είναι ο περιούσιος λαός του, για το οποίο παρεπιπτώντος σιωπάς!
Είσαι λοιπόν πράγματι φτωχός τω πνεύματι εάν πιστεύεις αυτήν την καυταμάρα.(αυτό είναι καλό για την δευτέρα παρουσία WWalker, έτσι καπαρώνεις μια θέση)
Ο Εβραίος θεός είχε πολλές ευκαιρίες να παρουσιαστεί κατά την ιστορία των λαών του κόσμου.
Δεν το έκανε διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Την εποχή της Βίβλου ήταν εύκολο το Εβραικό ιερατείο να κοροιδεύει τον λαό για θεούς και δαίμονες.
Εσάς πως σας έπιασαν κότσους; το χριστιανικό ιερατείο και οι Εβραίοι;
Βασίλης
Από επιχειρήματα είσαι στο μηδέν.
Λες:
quote:
Το τεκμηριώνεις δε με τον γνωστό τρόπο : χωρίς επιχείρημα!!!
Με άλλα λόγια δεν μας φέρνεις επιχειρήματα για το ότι εγώ το τεκμηριώνω με τον γνωστό τρόπο.
Επίσης
quote:
Δεν μιλώ για τους Εβραίους του σήμερα αλλά για την εποχή της Βίβλου έως την εποχή του Ιησού. Τότε οι Εβραίοι ήταν όντος αμόρφωτοι.
Το οποίο δεν μας επιβεβαιώνεις με επιχειρήματα.
quote:
Δηλαδή ο Εβραίος Θεός σας επέλεξε να φανερωθεί έως 200 φορές μέσα στην ιστορία που περιγράφεται από την Παλαιά και Καινή διαθήκη και έκτοτε αγνοείται η τύχη του!!
Και προφανώς εδώ δεν μας έδωσες επιχειρήματα για το πως ο Θεός των Εβραίων αγνοείται έκτοτε.
quote:
Επέλεξε έναν από τους πιό αμόρφωτους και καθυστερημένους πολιτιστικά λαούς της αρχαιότητος να φανερωθεί και όχι σε καποιους άλλους λαούς.
Και εδώ βέβαια δεν κάνεις αναφορά για ποιον λόγο οι Εβραίοι ήταν από τους πιο καθυστερημένους και αμόρφωτους λαούς. Δηλαδή αστήριχτο.
quote:
Και τους είπε ότι είναι ο περιούσιος λαός του, για το οποίο παρεπιπτώντος σιωπάς!
Εδώ βέβαια δεν φέρνεις στοιχεία για αυτό το οποίο λες, δηλαδή για το ότι σιωπώ.
quote:
Είσαι λοιπόν πράγματι φτωχός τω πνεύματι εάν πιστεύεις αυτήν την καυταμάρα.(αυτό είναι καλό για την δευτέρα παρουσία WWalker, έτσι καπαρώνεις μια θέση)
Και εδώ βέβαια δεν μας φέρνεις στοιχεία γιατί είμαι πτωχός τω πνεύματι, ούτε γιατί καπαρώνω μια θέση για την Δευτέρα Παρουσία.
quote:
Ο Εβραίος θεός είχε πολλές ευκαιρίες να παρουσιαστεί κατά την ιστορία των λαών του κόσμου.
Ούτε εδώ μας φέρνεις στοιχεία γιατί ο Θεός των Εβραίων είχε πολλές ευκαιρίες να παρουσιαστεί στην ιστορία των λαών.
quote:
Δεν το έκανε διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Και εδώ βέβαια δεν μας φέρνεις στοιχεία όσον αφορά την μη ύπαρξη Θεού, ούτε για το ότι δεν παρουσιάστηκε.
quote:
Την εποχή της Βίβλου ήταν εύκολο το Εβραικό ιερατείο να κοροιδεύει τον λαό για θεούς και δαίμονες.
Ούτε εδώ βέβαια μας φέρνεις στοιχεία.
quote:
Εσάς πως σας έπιασαν κότσους; το χριστιανικό ιερατείο και οι Εβραίοι;
Ούτε εδώ αποδεικνύεις πως μας έπιασαν κότσους.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Δεν έχεις να απαντήσεις τίποτε στη επιχειρηματολογία μου για τον Εβραίο Θεό σου.
Καταλαβαίνω την πίκρα σου.
Πήγαινε διάβασε την Βίβλο και μετά θα συνεχίσουμε την κουβέντα.
Βασίλης
έχω μερικές ενστάσεις ως προς την τελευταία σου απάντηση:
quote:
Δεν έχεις να απαντήσεις τίποτε στη επιχειρηματολογία μου για τον Εβραίο Θεό σου.
Δεν μας απέδειξες πως επιχειρηματολογείς σχετικά με τον Θεό των Εβραίων.
Επίσης δεν μας απέδειξες πως εγώ δεν έχω να απαντήσω τίποτα σχετικά με αυτό.
Επίσης δεν μας απέδειξες γιατί ο Θεός είναι Εβραίος.
quote:
Καταλαβαίνω την πίκρα σου.
Εδώ πάλι δεν μας συγκεκριμενοποιείς τα στοιχεία σου, τον λόγο δηλαδή που σε οδηγεί να πεις ότι αυτή την στιγμή είμαι πικραμένος.
Και επίσης δεν μας έχεις αναπτύξει επιχειρηματολογία σχετικά με την ικανότητά σου να καταλαβαίνεις.
Πως δηλαδή θα ξέρω εγώ αν εσύ μπορείς να καταλάβεις πράγματα;
quote:
Πήγαινε διάβασε την Βίβλο και μετά θα συνεχίσουμε την κουβέντα.
Και εδώ φυσικά δεν μας παρέθεσες στοιχεία σχετικά με το γιατί θα πρέπει να διαβάσω για πολλοστή φορά ακόμη την Βίβλο, και πόσο μάλλον γιατί μετά θα συνεχίσουμε την κουβέντα.
Φιλικά και με εκτίμηση προς την ιδιοφυία σου Βασίλη,
WWalker
----------------------
Θα αναζωπυρωνόταν το ενδιαφέρον μας εδώ μέσα. Πολύ καλύτερα από το να ακούμε κουφά περί Εβραίων Θεών.
----------------------
καλή η προσπάθειά σου να αλλοιώσεις τα στοιχεία που σου παρέθεσα.
Συνάδει με το ήθος των Χριστιανών. Με το ήθος του Εβραίου Θεού του μίσους.
Εσύ είσαι υποχρεωμένος να μου αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός (Εβραίος ή όχι)
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στοιχεία από την Βίβλο.
Θα τα καταρρίψω με περισσή ευκολία όπως έκανα έως τώρα.
Απέδειξα με βάση την Βίβλο ότι:
1. Αυτός που εσείς θεωρείτε Θεό σας είναι Εβραίος.
2. Κατασκότωσε και ξεσφάγιασε λαούς για να εγκταστήσει τους Εβραίους στην Γη της επαγγελίας
3. Έχει γραμμένους στα απόκρυφά του όλους τους άλλους λαούς πλην των Εβραίων. (και πολύ καλλά πράττει, με βάση την ηθική του!!)
4. Υποτίθεται ότι έστειλε στην Γη έναν άνθρωπο με το όνομα "Ιησούς" γιό του Ιωσήφ και της Μαρίας για να διαδόσει την θρησκεία του μίσους προς τους εχθρούς των Εβραίων.
5. Αυτός ο Ιησούς μιλούσε μόνον σε Εβραίους και όχι σε άλλα έθνη.
6. Ο Παύλος και οι Απόστολοι πήγαν όπου Γης να συναντήσουν τους Εβραίους της διασποράς και να τους διδάξουν το Ευαγγέλιο (δηλαδή την μοναδικότητα των Εβραίων)
7. Πήγαιναν μόνον σε συναγωγές (βλέπε Καινή Διαθήκη, πράξεις αποστόλων)
8. Ο Παύλος είδε ότι υπάρχει ζουμί και στα άλλα έθνη και άλλαξε το δόγμα του Χριστιανισμού. Από προσυλιτισμό Εβραίων επιδίωξε και τον προσυλιτισμό άλλων εθνών!
9. Βάσει αυτού Ο Χριστιανισμός έπρεπε να ονομάζεται Παυλιανισμός!
Αυτά τα γνωρίζει και ένα μικρό παιδί, αρκεί να μην είναι φανατισμένο.
Άνοιξε τα μάτια σου και θα δεις την αλήθεια.
Φιλικά Βασίλης
ΥΓ: Είναι φυσικό ότι δεν γνωρίζεις καθόλου την Βίβλο. Είναι τόση η έπαρση και ο φανατισμός σου που σε εμποδίζουν να κάνεις τα αυτονόητα, δηλαδή να διαβάσεις την Βίβλο!
quote:Το θέμα είναι περίπ προσωπικού Θεού κι εσύ συνεχίζεις το "βιολί" με παλαβωμάρες αέρος-εδάφους.
Απέδειξα με βάση την Βίβλο ότι:
...
Αυτά τα γνωρίζει και ένα μικρό παιδί, αρκεί να μην είναι φανατισμένο.
ΥΓ. Προς Schwabe Η πηγή περί φιλοσοφίας ήξερα πολύ καλά το τί λέει. Αυτό είναι το δίκαιο να εξετάζεις με εκτίμηση όλες τις πλευρές. Αυτό δεν το κάνει κανείς με εξυπνάδες. Ούτε ως νέος "ιεροεξεταστής" - ευχαριστούμε πήραμε - να θέλεις να ορίσεις ποιος είναι φιλόσοφος και ποιος όχι. Τελικά ποιο είναι το κριτήριο που κάνει κάποιον φιλόσοφο;
quote:sakhs3
[quote]
φιλε ριζιτις
μην μου συστηνεις καμια σελιδα!!
απο κατι τετοιες εκανα κατι χρονια στα ψυχιατρεια,αστο λοιπον
και το καλο σας,και αυτο που καταλαβα ,και αυτο που δεν καταλαβα!!ναρκωτικα του μυαλου που αφορουν την αλλη ζωη δεν παιρνω πια!!
ουτε απο σενα ουτε απο τον απολογητη!!
[red]ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΦΙΛΕ sakhs3 ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ !!!
quote]
ρε συ ριζιτις!!
πολυ θεμα εκανες!! απο το τιποτα!
δεν ηθελε και πολυ μυαλο να καταλαβεις οτι εκανα λαθος το ονομα!!!
γατα εισαι ρε μεγαλε!!
ενταξει δικο μου το λαθος! ηθελα να γραψω carnaygh και οχι ριζιτις
ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ!!!
και εσυ τι να σου πω λες και λες ,και δωστου κοκκινα γραμματα!!
μας εντυπωσιασες ρε!!!
ενα κλικ παραπισω να διαβαζες θα καταλαβαινες ποιον εννοουσα!!
την επομενη φορα που θα αναφερθω κατα λαθος σε αλλο ονομα
θελω να φερεις και την μπαντα του δημου
![]()
![]()
sakhs3
«Τελικά ποιο είναι το κριτήριο που κάνει κάποιον φιλόσοφο;»
Σίγουρα όχι Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ και Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ. Και τα δυο κακά ωστόσο, χαρακτηρίζουνε τους «φιλοσόφους» που λες φίλτατε.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουνε ως τέτοιοι χαραχθεί στην μνήμη των ανθρώπων.
Εκτός από την μνήμη ενός πιστού……
quote:
καλή η προσπάθειά σου να αλλοιώσεις τα στοιχεία που σου παρέθεσα.
Δεν θα το έλεγα. Δεν επεδίωξα κάτι τέτοιο. Αν το επεδίωξα, τότε θα πρέπει να αποδείξεις την κατηγορία σου.
quote:
Συνάδει με το ήθος των Χριστιανών. Με το ήθος του Εβραίου Θεού του μίσους.
Εδώ για παράδειγμα επιτίθεσαι στο ήθος των Χριστιανών και του Θεού, αποκαλείς τον Θεό "Εβραίο" και του προσάπτεις κατηγορίες μίσους.
Και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή στήριξη.
quote:
Εσύ είσαι υποχρεωμένος να μου αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός (Εβραίος ή όχι)
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στοιχεία από την Βίβλο.
Εδώ πάλι μου λες πως εγώ είμαι υποχρεωμένος να σου αποδείξω πως υπάρχει Θεός.
Κατ' αρχάς, σαν Θετικός Επιστήμονας που είμαι, γνωρίζω πως οι επιστήμες εξετάζουν φυσικά φαινόμενα, και όχι τον σχεδιαστή τους, οπότε δεν μπορώ να σου αποδείξω πως Θεός υπάρχει κάνοντας χρήση μαθηματικοποιημένης σκέψης. Γι' αυτό και δεν επιδιώκω να αποδείξω κάτι, παρά μόνο την αναγκαιότητα για ένα μεγάλο "μυαλό" πίσω από την δημιουργία του σύμπαντος. Έναν τέτοιο Θεό, ακόμα και σκληροπυρηνικοί σκεπτικιστές όπως ο φίλος μας ο Schwabe, τον δέχονται.
Κατά δεύτερον, δεν νομίζω πως είμαι υποχρεωμένος να σου αποδείξω πως Θεός υπάρχει για δύο καίριους λόγους:
α) Δεν οφείλω τίποτα και σε κανέναν, με εξαίρεση τους δικούς μου.
β) Δεν ενδιαφέρομαι να σου αποδείξω πως Θεός υπάρχει.
quote:
Μα δεν έχεις καταρρίψει ποτέ κάποιο επιχείρημα, πόσο μάλλον με "περισσή ευκολία", όπως σου αρέσει να βαυκαλίζεσαι.
quote:
Απέδειξα με βάση την Βίβλο ότι:1. Αυτός που εσείς θεωρείτε Θεό σας είναι Εβραίος.
2. Κατασκότωσε και ξεσφάγιασε λαούς για να εγκταστήσει τους Εβραίους στην Γη της επαγγελίας
3. Έχει γραμμένους στα απόκρυφά του όλους τους άλλους λαούς πλην των Εβραίων. (και πολύ καλλά πράττει, με βάση την ηθική του!!)
4. Υποτίθεται ότι έστειλε στην Γη έναν άνθρωπο με το όνομα "Ιησούς" γιό του Ιωσήφ και της Μαρίας για να διαδόσει την θρησκεία του μίσους προς τους εχθρούς των Εβραίων.
5. Αυτός ο Ιησούς μιλούσε μόνον σε Εβραίους και όχι σε άλλα έθνη.
6. Ο Παύλος και οι Απόστολοι πήγαν όπου Γης να συναντήσουν τους Εβραίους της διασποράς και να τους διδάξουν το Ευαγγέλιο (δηλαδή την μοναδικότητα των Εβραίων)
7. Πήγαιναν μόνον σε συναγωγές (βλέπε Καινή Διαθήκη, πράξεις αποστόλων)
8. Ο Παύλος είδε ότι υπάρχει ζουμί και στα άλλα έθνη και άλλαξε το δόγμα του Χριστιανισμού. Από προσυλιτισμό Εβραίων επιδίωξε και τον προσυλιτισμό άλλων εθνών!
9. Βάσει αυτού Ο Χριστιανισμός έπρεπε να ονομάζεται Παυλιανισμός!
Όχι φίλε μου, απέχεις πολύ από το να αποδείξεις πως ισχύει έστω και το παραμικρό από όλα αυτά που χαριεντίζεσαι πως αντιλήφθηκες.
Οι προσωπικές σου απόψεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν εδώ μέσα. Αν θεωρείς πως αυτές αποτελούν αποδείξεις για τους ανθρώπους που σκέφτονται με το μυαλό τους, κάνεις λάθος.
Εγώ ωστόσο θα σε ρωτήσω κάτι και περιμένω απάντηση: μιας και δεν είσαι και πάρα πολύ έξυπνος, και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σαφώς εξυπνότεροι από εσένα, γιατί εσύ "αντιλήφθηκες την απάτη" και οι άλλοι όχι;
quote:
Αυτά τα γνωρίζει και ένα μικρό παιδί, αρκεί να μην είναι φανατισμένο.Άνοιξε τα μάτια σου και θα δεις την αλήθεια.
Μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσεις καλύτερα από το να διαφημίζεις τον υπέροχο, όπως νομίζεις δηλαδή, εαυτό σου σε εμάς, αγαπητέ Βασίλη.
Δεν μας πείθεις ούτε στο ελάχιστο.
----------------------