ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- κατσαριδες - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- κατσαριδες - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

velial54 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
07/03/2006, 23:18:42
quote:
Γιατί κανένας δεν είναι δεκτικός. Όλοι εδώ μέσα παρουσιαζόμαστε σαν εκφραστές και όχι αναζητητές της αλήθειας. Και όσο περισσότερες “γνώσεις” έχεις τόσο περισσότερο μη δεκτικός είσαι.

Αγαπητέ Αναστημένε θέλω να πιστεύω ότι έτσι φαινόμαστε αλλά δεν είμαστε. Σίγουρα υπάρχουν θέματα στα οποία μέσω μελέτης ή προσωπικής έρευνας, έχουμε κατασταλάξει κάπου. Είναι αναμενόμενο νομίζω να μην δεχόμαστε με ευκολία αντίθετες απόψεις τις οποίες ήδη έχουμε ερευνήσει και "απορρίψει" κατά την πορεία μας.

quote:
Η έκφραση ολοκληρωμένων απόψεων αναγκάζει το συγγραφέα να «κοιτάξει» μέσα του για να δει ολοκληρωμένα τι πιστεύει για ένα θέμα. Δείχνει σεβασμό προς το κείμενο του γιατί εκφράζει τις πεποιθήσεις του.

Αυτό όμως μπορεί να έχει ήδη γίνει (δηλαδή να έχει ολοκληρωμένη ιδέα για το θέμα) και η απάντηση με quote να εκφράζει μέρος αυτής της πεποίθησης, τοποθετούμενος απέναντι στο συγκεκριμένο σχόλιο του άλλου.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

09/03/2006, 22:49:19
quote:

quote:
Για να πω την "αμαρτία" μου, δεν μπορώ πάντα να αντισταθώ στον πειρασμό αυτό.

Χεχε νομίζω ότι σχεδόν κανείς μας δεν μπορεί!

αποψε αμαρτησα παλι...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

18/03/2006, 20:23:16
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ
"ΕΞΩ" ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ????

ΕΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ????

(ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ)

ΣΥΝΑΜΕΘΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ????

ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ????

ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ Η ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

18/03/2006, 20:32:56

quote:

ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ Η ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ????

καλε μου φιλε πιστευω οτι γνωριζεις το πως διαβαζουν οι περισσοτεροι (ειδικα τα μεγαλα ποστ) - τρεχοντας!

ουσιαστικα δεν διαβαζουν, αλλά πιανονται απο καποιες εκφρασεις που τους χτυπανε στο ματι και απαντανε - μου εχει τυχει να μου απαντησουν μονο απο τον τιτλο του κειμενου μου...

ωστοσο επιμενω και θα επιμενω στην καταθεση πληροφοριων, εστω για τους ελαχιστους που θα διαβασουν τα στοιχεια, ασχετως του αν θα συμφωνησουν ή θα διαφωνησουν.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

21/03/2006, 13:03:06
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ jonniebegood ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

quote:

καλε μου φιλε πιστευω οτι γνωριζεις το πως διαβαζουν οι περισσοτεροι (ειδικα τα μεγαλα ποστ) - τρεχοντας!

ουσιαστικα δεν διαβαζουν, αλλά πιανονται απο καποιες εκφρασεις που τους χτυπανε στο ματι και απαντανε - μου εχει τυχει να μου απαντησουν μονο απο τον τιτλο του κειμενου μου...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ.

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ...

ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ..
ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ..
ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ALOSΜέλος
31/03/2006, 01:05:38
Ο Σεβασμός είναι ένα πνευματικό θέμα όπως λέει πολύ σωστά ο φίλος
AVATARGR. Πνευματική δοκιμασία του σεβασμού του εαυτού μας που
καθρευτίζεται στον απέναντί μας είτε αυτός είναι ο λαχανοπώλης
απέναντί μας είτε αυτός που μιλάμε στο esoterica.gr

Διαφωνώ με την Ostria οτι σεβασμός είναι αποδοχή. Δέν είναι αποδοχή
των όρων που θέτει ο Χ για ένα θέμα, αλλα με την αποδοχή να το πεί
και να το εκφράσει για τον εαυτό του στον εαυτό του με αγάπη για τον
εαυτό του και τους γύρω του.

Μιλάμε λοιπόν για μία πνευματική διαδικασία ωρίμανσης οπου όπως
μαθαίνουμε να εκπνέουμε μαθαίνουμε και να εισπνέουμε.

Και χωρίς την αναπνοή δεν υπάρχει ζωή

02/04/2006, 11:41:36
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ALOS ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΩΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤ' ΟΥΔΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΕΜΑΣ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ -ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ- ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

AINEIAN06Μέλος
26/04/2006, 18:02:32
ΑΠΟ ΑΙΝΕΙΑΝ06
1.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΥΧΑΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΜΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΥΧΑΙΑ ΕΓΙΝΑ ΕΛΛΗΝΑΣ , ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ , ΟΠΑΔΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΛΠ ΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
2.ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΗΠΑΡΧΟΥΝ , ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑΣΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΩ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ -ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤ ΕΣΑΣ- Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΙ ΔΙΚΑΚΥΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΕΣ; ΑΝ ΟΧΙ , ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ''ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ'' , Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΕΣ;
ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΣΠΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ [ ΚΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΧΡΩΜΟ].ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΒΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Λ Χ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ [ ΔΕΞΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΟ] ΒΑΛΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΨΗΦΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ,
Η ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ
ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΩΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΚΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΔΙΚΟ ΚΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΧΘΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥ.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ Η ΠΩΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ;
27/04/2006, 10:12:11
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ AINEIAN06 ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΙΣΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..

quote:
ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑΣΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΩ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ -ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤ ΕΣΑΣ- Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΙ ΔΙΚΑΚΥΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΕΣ;

ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΣΠΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ [ ΚΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΧΡΩΜΟ].ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ;

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΛΛΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΥΘΡΗΣΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...
(ΣΥΖΗΤΑΩ ΚΑΝ ΤΟΝ ΘΕΜΑ ΦΟΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ)

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ "ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΥΡΙΣΕΙ ΩΣ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΒΙΑΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ" ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ..

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

27/04/2006, 11:02:38
Καλημέρα!
Με έχει αγγίξει σε πολλές περιπτώσεις το θέμα, που συζητείται εδώ.
Έχω μια αδυναμία... από αυτές που, ξέρετε... μόλις ακούσεις το
"μπιπ!" ξαφνικά γίνεσαι άλλος άνθρωπος, πρασινίζεις, κοκκινίζεις,
βγάζεις αφρούς από το στόμα, φωτιά από τη μύτη...

Έχω μια άποψη. Η άποψή μου, από τη στιγμή που την εκφράζω
συνοδεύεται με τις λέξεις "κατά την προσωπική μου άποψη".
Δέχομαι λοιπόν τις προσωπικές απόψεις των συνομιλητών μου,
που φέρουν την επεξήγηση "άποψή μου".
Εκεί που τρελαίνομαι στην κυριολεξία είναι όταν ο συνομιλητής
ξεκινά με φράσεις του τύπου:
"δεν είναι σωστό αυτό που λες",
"δεν ισχύει", "είσαι λάθος", "έτσι έχουν τα πράγματα",
κλπ., δηλαδή όταν ντύνει την άποψή του με εκείνο το μανδύα της
αντικειμενικότητας, -δεν αρκεί να το πιστεύει, να είναι άποψή του,
αλλά το φέρει ως την απώτερη και αντικειμενική αλήθεια!

Είναι λεπτός ο χειρισμός μιας διαφωνίας απόψεων, ιδεών. Όταν
ο συνομιλητής μου με τον τρόπο και τις εκφράσεις του με βάζει
στη θέση να "αμφισβοιτώ την αλήθεια", και όχι να συζητώ την
άποψή μου σε αντιπαραβολή με τη δική του, τότε αναχαιτίζεται κάθε
διάθεση μου για συζήτηση. Όταν σε τέτοιους συνομιλητές επισημαίνω:
"μα είναι άποψή σου και φυσικά είναι σεβαστή", δε μένουν εκεί,
αλλά σπεύδουν να διορθώσουν: "δεν είναι άποψή μου, είναι η αλήθεια!"

Τότε, διαπιστώνω, υπάρχει πρόβλημα!
Όπως πολλοί από εσάς σε προηγούμενα μηνύματα αναφέρατε, αυτό μπορεί
να προέρχεται από την ανασφάλεια του συνομιλητή, που τη ντύνει με
ύφος "αλήθειας", θα συμφωνήσω σε αυτό, αλλά θέλω να συμπληρώσω ότι
κατά τη γνώμη μου αυτή η συμπεριφορά είναι περισσότερο μια
ΚΑΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ! Η επανάληψη της κακιάς αυτής συνήθειας, τελικά
δημιουργεί ίσως ανθρώπους, εγκλωβισμένους στις απόψεις τους.

---------------------------------------

Τώρα, πολλοί άνθρωποι, πιστεύω, βλέπουν μια συζήτηση με δύο τρόπους:
Είτε ως ευκαιρία να επιβεβαιώσουν μια άποψή τους, είτε ως άμινα σε μια
επίθεση στην άποψή τους. Όταν ο συνομιλητής συμφωνεί μαζί τους,
ανοίγουν κάτι τεράααστια αφτιά να ακούσουν και ένα στόμα γεμάτο
χαμόγελο και μετά τη συζήτηση, φεύγουν ικανοποιημένοι, που έχουν
δίκιο, αφού αυτό επιβεβαιώθηκε από κάποιον άλλο.

Ή, πάλι, αν ο συνομιλητής διαφωνεί, συγκεντρώνονται στην ανεύρεση
των επιχειρημάτων, που θα καταρρίψουν την άποψη του συνομιλητή,
για να αποδείξουν και πάλι ότι έχουν δίκιο.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, και στην επιβεβαίωση και στη
απόρριψη, ο συζητητής συγκεντρώνεται και ουσιαστικά ακούει μόνο
το μέρος εκείνο της συζήτησης, που αφορά την άποψη του, την
κοσμοθεώρησή του. Για ο,τιδήποτε άλλο είναι ουσιαστικά κουφός!
Δε μπορεί να πλουτίσει το νου του με νέες ιδέες από μια συζήτηση,
γιατί απλά δεν τις ακούει, αφού είναι απόλυτο συγκεντρωμένος
στο δίπολο "ισχύει - δεν ισχύει" της άποψής του.

Μπορεί να κλωνιστεί έτσι η άποψή του, όταν αυτή απορρίπτεται από
το συνομιλητή, αλλά σε καμμιά περίπτωση το άτομο δε ξεφεύγει από
τον αρχικό άξονα της άποψης, υιοθετώντας κάτι τρίτο, μια άλλη
θεώρηση, εντελώς διαφορετική.

27/04/2006, 13:14:05
Αγαπητή λίλιθ, αυτό που αναφέρεις είναι ένα συχνό φαινόμενο που είναι πιθανόν να παρατηρήσεις όταν κάνεις διάλογο με κάποιον άνθρωπο.
Κατά την γνώμη μου αυτό μπορεί να δείχνει διάφορα στοιχεία για τον χαρακτήρα του συνομιλητή σου.
Μπορεί να δείχνει έναν δογματισμό από την πλευρά του και την θέληση του για επιβολή στους υπόλοιπους.
Μπορεί να δείχνει όντως την τάση του για άμυνα καθώς νομίζει οτι δέχεται επίθεση από τον άλλον.
Τα αίτια που γεννούν μια τέτοια συμπεριφορά ίσως είναι αρκετά και μάλιστα να έχουν να κάνουν με την αντίληψη που έχει το άτομο για τον ίδιο του τον εαυτό.
Ένα άτομο επιζητά την επιβεβαίωση των υπολοίπων ανθρώπων και νομίζω οτι αυτό ως ένα σημείο είναι φυσιολογικό.
Αν όμως προβάλλεις συνεχώς την άποψη σου ως την μόνη αληθινή, αναιρώντας ελαφρά τη καρδία τις απόψεις των υπολοίπων (ίσως και χωρίς να έχεις αναλογιστεί καν αν αυτές έχουν μια δόση αλήθειας) δεν δείχνεις έμμεσα οτι επιθυμείς την αναγνώριση τους?

Γενικά νομίζω πως ένα θέμα που θα έπρεπε να εξεταστεί είναι τι είναι αυτό που καλύπτει μια άποψη με το μανδύα της "Αλήθειας" και του "Σεβασμού".
Τι είναι πιο σημαντικό, φίλη μου?
Να έχουμε έναν συνομιλητή ο οποίος έχει διαβάσει 1000 βιβλία κι έχει αρκετές γνώσεις αλλά είναι άτεγκτος ή να έχουμε ένα συνομιλητή που έχει διαβάσει 10 βιβλία, έχει σχετικά λίγες γνώσεις αλλά σέβεται τον συνομιλητή του και δεν θεωρεί εαυτόν σπουδαίο γνώστη και κάτοχο της αλήθειας?

In anticipation of my resurrection...

27/04/2006, 17:20:04
Καλησπέρα!
Συμφωνώ αγαπητέ μου Dying_Incubus, ωστόσο δευτερολογόντας θα
συμπλήρωνα ότι αναγνωρίζω το δικαίωμα της έκφρασης "έτσι είναι
τα πράγματα" από ανθρώπους, που έχουν δίκαια λάβει τη θέση του
δασκάλου σε ένα τομέα, και φυσικά εδώ δεν αναφέρομαι ή περιορίζομαι
στο πεδίο του εσωτερισμού, αλλά μιλώ γενικότερα.
Από τέτοιους ανθρώπους, ίσως κάποτε χρειάζεται να εκφράζονται
κάπως απόλυτα, αλλά και πάλι πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσουν ένα
τρόπο έκφρασης που δε θα προβάλλει τον εγωισμό, αλλά το ειλικροινές
ενδιαφέρον για μετάδωση γνώσης.

Και πάλι όμως, κάποιοι ίσως διεκδικούν το ρόλο του "δασκάλου",
κάνοντας κατάχρηση του όρου και βιάζονται να "δασκαλέψουν" τους
άλλους, μιλώντας απόλυτα!

28/04/2006, 10:50:07
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗ ΦΙΛΗΣ λίλιθ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...

quote:
τελικά δημιουργεί ίσως ανθρώπους, εγκλωβισμένους στις απόψεις τους.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΙΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ...

ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Odysseus_nemoΜέλος
28/04/2006, 23:08:26
"Δεν συμφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπίζομαι με τίμημα τη ζωή μου να πρεσβεύεις ελεύθερα αυτά που λες." Βολταίρος.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo