ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- κατσαριδες - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- κατσαριδες - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

velial54 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
24/04/2006, 23:32:10
quote:
Say what??? Φωνούλες?Ιδιαιτέρως όταν γεννοβολάνε?
Αγαπητή medtech μήπως είσαι υπερκατάσκοπος και μας το κρύβεις?
Οι ήχοι πίστευα πως ήταν χτύπημα των φτερών τους οταν περπατούσαν.Μήπως έχεις υπερευαίσθητα αυτιά και πιάνεις και υπέρηχους και δεν το ξέρεις ακόμα?

Δεν εχω ιδεαν απο που δημιουργουν τους θορυβους.Ο ορος "φωνουλες" ειναι ανακριβης περιγραφη το παραδεχομαι.Ισως να τριβουν τα ποδια τους με τις κεραιες τους,με τα φτερα τους ή δεν ξερω γω τι αλλο τι.Κριτσι κριτσι κριτσι...Μπρρρ.Δεν θελω να σκεφτομαι ΤΙ ΤΡΙΒΟΥΝ.

ΥΓ.Οντως εχω υπερευαισθητα αυτια.Υποηχους δεν πιανουνε αλλα ακουω παρα πολυ καλα

FRODOΜέλος
24/04/2006, 23:52:34
Παιδια δεν ξερω για σας,παντως οι κατσαριδες εχουν γινει φαγητο στο Μεξικο γιατι λενε οτι περιεχουν πολλες προτεεινες.

www.sotiris.forumup.gr

NASAROYTAKIΜέλος
01/04/2009, 22:07:13
ΑΡΕ ΦΡΟΝΤΟ ΜΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΠΑΝΤΩΣ.ΣΧΕΤΙΚΑΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΑ ΑΔΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΞΥΓΟΝΟ(ΑΦΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΙ)
pRiMiTiVOsSsΝέο Μέλος
08/04/2009, 01:09:05
ΥΕΑΑΗ!!! ΘΑ ΨΟΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΕΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝΕ!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ!!! (ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝ ΙΝ ΒLACK ΠΟΥ 1 "ΚΑΚΟΣ" ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΤΟΛΗ" ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ????
ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!!!

ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΩΝΕ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ!! ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΟΤΑΝ ΨΟΦΟΛΟΓΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ? ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ Σ'ΑΥΤΑ EYE FOR AN EYE!!!

ΑΑΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΟ ΝΑ ΤΗΣ ΣΚΟΤΩΝΟΘΜΕ ΜΕ ΑΖΑΧ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!! ΗΔΗ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ 1 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΑ 1 ΕΝΤΟΜΟ!

ΤΩΡΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΚΤΛ ΚΤΛ... ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΑΙΣΙΑ ΑΘΛΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΨΕΚΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΝ ΑΜΥΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΟΠΛΩΝ" ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ! ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΝΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ! ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.... ΔΛΔ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΙΑΠΙΣΤΟΘΗΚΕ?! WTF?! ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΙ... ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ?! ΔΛΔ ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΩΣ ΣΤΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΤΛ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ? ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ?
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ?

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΛΚΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΕΣ! ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΝ ΜΙΤSUKO ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΤΡΕΜΩ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ!!! ΑΜΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΑΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΟΥΡΕΣ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ... ΕΜΠΡΟΣΣΣΣ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΟΔΙΑ...!!! (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΑΧΝΟΦΟΒΙΑ ΣΤΑ 8 ΣΟΥ ΜΕ ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΕΣ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥΒΛΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ 2 ΜΕΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!) ΞΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΣΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ 1 ΤΕΤΟΙΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΔΗΛΙΤΗΡΙΩΔΕΣ ΑΣΧΗΜΟ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΑΛΕΟ!!!

ΤΕΣΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ.. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΣ? ΔΛΔ! ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ, ΤΑ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΝΤΙΑ, ΝΥΧΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΟΓΚΟ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΥΕΛΙΞΙΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ...

ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Η ΤΙΣ ΑΜΥΝΕΣ ΤΟΥ.. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΣΙΧΑΜΕΡΗΣ ΜΑΣ ΦΙΛΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ?

27/02/2006, 14:05:25
quote:
Αγαπητέ μου συμφωνώ αλλά το πώς το αντιλαμβάνεσαι εσύ ή εγώ ή όσοι το συζητάμε, δεν έχει να κάνει με το πως το αντιλαμβάνεται το σύνολο της κοινωνίας.

Θέμα οπτικής είναι κι αυτό νομίζω...Διότι θα μπορούσα να πω, αγαπητή Ostria ότι κι εγώ κι εσύ και όλοι όσοι συζητούμε εδώ πέρα μέλη αυτής της κοινωνίας είμαστε! Άρα επανερχόμαστε σ' αυτό :

quote:
Φοβόμαστε μηπως τελικα ΔΕΝ είμαστε σώφρωνες.Φοβόμαστε μήπως κατακλυζόμαστε απο ,πως να το θέσω, μη σωφρωνες!

Δηλαδή, ενώ κατά κάποιο τρόπο είμαστε "σίγουροι" (και πόσο σίγουρος μπορείς να είναι τελικά;) για την αλήθεια μας και τη "σωφρωσύνη" μας, αμφισβητούμε την ικανότητα των υπολοίπων να διακρίνουν την αλήθεια. Χμμμ, σοβαρό θέμα θα έλεγα...Και τα όρια για άλλη μια φορά ασαφή. Διότι υπάρχει και το άλλο άκρο σ' αυτό : Να θεωρούμε ότι εμείς κατέχουμε την αλήθεια, η άποψή μας να μην αλλάζει ούτως ή άλλως, και απλά να "ανεχόμαστε" κάποιον να λέει ό,τι πιστεύει, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο γι' αυτό (ίσως αν μπορούσαμε, να του κόβαμε τη γλώσσα φυσικά...). Ερώτημα : Η απλή αντιπαράθεση απόψεων είναι διάλογος;

Για τα άλλα θέματα που αναφέρεις να πω ότι θεωρώ την ποινικοποίηση της άποψης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, για οποιαδήποτε άποψη κι αν μιλάμε (όπως είπα, δέχομαι και την πιο ακραία). Τα ενδεχόμανε ιστορικά λάθη που μπορεί να κάνει ο καθένας (με ή χωρίς σκοπιμότητες) μπορούν να εκτεθούν κι αλλιώς, όπως κι αυτός που τα κάνει. Η καταδίκες αυτού του είδους όμως δημιουργούν "ήρωες" από το πουθενά.

27/02/2006, 15:18:12
Φίλε Horus καλως ήρθες!

quote:
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ..
ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ???

Οι λόγοι είναι τόσοι πολλοί και διαφορετικοί όσες και οι απαντήσεις που βρίσκεις σε ένα θέμα. Το ζητούμενο είναι να μπορείς να στηρίξεις αυτά που λες με τα ελάχιστα έστω επιχειρήματα και να είσαι έτοιμος να εξετάσεις αυτά τα επιχειρήματα και μέσα από μια άλλη οπτική γωνία (αυτή του άλλου) ή/και να εξετάσεις τα επιχειρήματα που σου παρουσιάζει ο συνομιλητής σου.
Οσο για το ΕΓΩ, δείξε μου έναν που δεν απαντά μέσα από το ΕΓΩ του, ή μέσα από ΕΓΩ άλλων που τους έχει σε εκτίμηση (αν δανείζεται λόγια άλλων). Και δεν λέω ότι προβάλει το ΕΓΩ του, λέω ότι στηρίζεται στο ΕΓΩ του.
Δεν ξέρω πώς το θεωρείς εσύ το ΕΓΩ, για μένα είναι όλα όσα είμαι αυτή την στιγμή, όπως οι σκέψεις μου, οι γνώσεις μου, οι εμπειρίες μου. Αν δεν στηριχτώ σε όλα αυτά, σε τι θα στηριχτώ για να απαντήσω σε ένα θέμα;

Φίλε Avatar έτσι είναι. Και η άποψή μου είναι ότι όλοι λέμε ότι πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να εξετάζουμε τα πάντα, αλλά τελικά σχεδόν κανείς μας δεν το κάνει. Γι αυτό και κλυδωνιζόμαστε συθέμελα, όταν κάποια "αλήθεια" μας αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας, κίβδηλη. Και πολλοί προτιμούν να κλείσουν μάτια και αυτιά παρά να παραδεχτούν ότι μέχρι τότε πίστευαν σε ένα ψέμμα.
(δεν το λέω βέβαια για τα συγκεκριμένα παραδείγματα που έβαλα πιό πάνω, αυτά απλώς ως παράδειγμα τα έβαλα).

Μέλη της κοινωνίας είμαστε όλοι durden μου, αλλά πήγαινε εσύ να μιλήσεις ήρεμα σε μια ομάδα χούλιγκαν την στιγμή που καίνε αυτοκίνητα και τα λέμε!

quote:
Δηλαδή, ενώ κατά κάποιο τρόπο είμαστε "σίγουροι" (και πόσο σίγουρος μπορείς να είναι τελικά;) για την αλήθεια μας και τη "σωφρωσύνη" μας, αμφισβητούμε την ικανότητα των υπολοίπων να διακρίνουν την αλήθεια. Χμμμ, σοβαρό θέμα θα έλεγα...Και τα όρια για άλλη μια φορά ασαφή. Διότι υπάρχει και το άλλο άκρο σ' αυτό : Να θεωρούμε ότι εμείς κατέχουμε την αλήθεια, η άποψή μας να μην αλλάζει ούτως ή άλλως, και απλά να "ανεχόμαστε" κάποιον να λέει ό,τι πιστεύει, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο γι' αυτό (ίσως αν μπορούσαμε, να του κόβαμε τη γλώσσα φυσικά...). Ερώτημα : Η απλή αντιπαράθεση απόψεων είναι διάλογος;

Ισως αν μου εξηγήσεις πώς ακριβώς βάζεις τον όρο "σωφρωσύνη" στην συζήτηση, να σου απαντήσω πιό συγκεκριμένα.
Ο καθένας μας θεωρεί ότι "κατέχει την αλήθεια" όταν δηλώνει σίγουρος για κάτι. Σίγουρα υπάρχουν επίπεδα σιγουριάς πάνω στα οποία βαδίζουμε άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο σίγουροι. Αλλά συνήθως είμαστε αρκετά σίγουροι γι αυτό που ονομάζουμε "αλήθεια" μας και όντως θεωρούμε ότι όταν κάποιος την αμφισβητεί απλώς δεν μπορεί να την διακρίνει (δεν έχει την απαιτούμενη γνώση, εμπειρία, ή απλώς αρνείται να την παραδεχτεί). Βέβαια μπορεί να συμβαίνει και ακριβώς το αντίθετο οπότε εδώ μπαίνει το "γνώθι σε αυτόν".

Η απλή αντιπαράθεση απόψεων είναι εναλλακτικός μονόλογος. Δηλαδή ο καθένας λέει τα δικά του.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

HorusΜέλος
28/02/2006, 01:21:49
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

ΦΙΛΕ AVATAR ΚΑΙ ΦΙΛΗ Ostria (ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ)
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΔΩΣΑ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΑ ΩΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΕΓΩ... ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΦΙΛΟΣ AVATAR... ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ Ostria ΕΝΑΣ AVATAR ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ(ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΕΓΩ) Η ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ(ΕΓΩ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟ)...
ΦΙΛΗ Ostria ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΗ Η ΚΑΚΙΑ?
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ. ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΚΟΥΣ.ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ.

ΝΑΙ ΦΙΛΕ AVATAR ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΓΩ(ΚΑΤΩΤΕΡΟ)ΕΙΝΑΙ..
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ,ΤΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΓΩ...ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ... ΤΟ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟ Ε Γ Ω ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.ΟΠΟΤΕ ΤΟ Ε Γ Ω ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ ΠΑΛΙ...
ΦΙΛΕ AVATAR ΚΑΙ ΦΙΛΗ Ostria ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΛΕΜΕ,ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΘΕΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ,ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ,ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ,ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ...
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

28/02/2006, 17:51:01
quote:

Ερώτημα : Η απλή αντιπαράθεση απόψεων είναι διάλογος;

με ποια εννοια?

αν εννοουμε αναλογο διαλογο αυτου που κανουν οι βιομηχανοι με την γεσεε, τοτε οχι, γιατι αυτος ο διαλογος πρεπει να καταληξει σε συμφωνια με αναλογες υποχωρησεις των δυο εμπλεκομενων.

γιαλαντζι συμφωνια, αποτελεσμα γιαλαντζι διαλογου.

κατα την γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητο ο δικτυακος διαλογος να οδηγει σε συμφωνια.

λεω την αντιπαραθεση διαλογο γιατι η καθε πλευρα δινει αφορμες στην αλλη να καταθεσει περισσοτερα στοιχεια για να τεκμηριωσει την αποψη της.

το ζητουμενο ειναι η πληροφορια την οποια μπορει να αντλησει (και να κρινει) όποιος διαβαζει το φορουμ (ακομη και αυτοι που δεν ειναι μελη, και ειναι πολλοι)

quote:

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ..
ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ???

υπαρχουν τοσες απαντησεις, οσα και τα μελη που γραφουν!

εμενα θα επρεπε να με ρωτησεις για καθε ποστ μου ξεχωριστα, γιατι μπηκα και τογραψα.

γενικως δεν πρεπει να ξεχναμε ποια ειναι η αγαπημενη αμαρτια του διαβολου: η ματαιοδοξια

.

ακολουθει διαφημιστικο μηνυμα

δικτυακο δικηγορικο γραφειο JOHNNIE and GRETEL

666 devilsmother strett στο εβδομο υπογειο

η εκβαση της δικης ειναι προκαθορισμενη!

.

επανερχομαι στα του φορουμ (οχι σαν δικηγορος )

πριν γραψω στο εσωτερικα ή σε αλλο φορουμ, εκανα μια περατζαδα και διαβασα τι εγραφαν τα μελη τους.

αυτο ειναι το ψυχογραφημα ενος φορουμ.

συνδυαζοντας τους κανονισμους με το ψυχογραφημα του φορουμ, αλλά και με τις όποιες ιδαιτεροτητες των διαχειριστων του, καταλαβαινεις αν θελεις να γραψεις ή οχι.

τρανταχτο παραδειγμα καποιο εξειδικευμενο φορουμ στο οποιο μπηκα μετα απο προσκληση καλου φιλου με ορεξη να προσφερω και με διεγραψε ενας διαχειριστης γιατι ΔΕΝ ΕΒΑΖΑ ΤΟΝΟΥΣ παρα τις παρεναισεις του.

τουλαχιστον στο εσωτερικα ανεχονται την απουσια τονισμου στα ποστ μου, ε?

απο την αλλη θεωρω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των μελων σεβεται τις αποψεις μου κι ας μην συμφωνει με αυτες - αυτος ηταν και ειναι ο λογος που επελεξα το εσωτερικα.

τρανταχτο παραδειγμα διαλογου δωσαμε οταν διαφωνουσαμε γεμιζοντας σελιδες με τον βριλ και δεν ξεκατινιαστικαμε!

η διαφωνια μας σε ορισμενα θεματα ειναι που κανει εξαιρετικα ενδιαφερουσα την συμφωνια μας σε καποιο απο αυτα!

το ιδιο συνεβει και στο τοπικ για την αριστερη ατραπο - γελασαμε, διαφωνησαμε, αλλα δεν πλακωσαμε τα μπινελικια!

και φυσικα υπαρχουν και οι συγνωμες ρε παιδια, για τις περιπτωσεις που γραψει καποιος εν βρασμω ψυχης (κατι που δεν συνιστω να κανετε) - παραδειγμα πως τα βρηκαμε με τον νοσοφορο στους βρυκολακες.

επι τη ευκαιρια να ζητησω συγνωμη απο τον λεμουριο που τον αποπηρα - επρεπε να σεβαστω το δικαιωμα του να γλυφει συγκεκριμενα σημεια του σωματος του στο τοπικ μου.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Edited by - jonniebegood on 28/02/2006 17:56:52

28/02/2006, 22:27:32
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ jonniebegood ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..

quote:
κατα την γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητο ο δικτυακος διαλογος να οδηγει σε συμφωνια.

λεω την αντιπαραθεση διαλογο γιατι η καθε πλευρα δινει αφορμες στην αλλη να καταθεσει περισσοτερα στοιχεια για να τεκμηριωσει την αποψη της.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ....
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΕΝΝΗΣΙΟΥΡΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ) ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ...

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Ostria ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ...
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΡΠΕΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΕ "ΒΛΕΠΟΥΜΕ" ΓΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙMΑΣΤΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

28/02/2006, 22:49:02
Αγαπητέ Horus όντως τα ίδια λέμε. Εσύ το ονομάζεις Εγώ, εγώ, Εγωισμό που μερικές φορές φτάνει στην ματαιοδοξία ή vaaaaanity! που γράφουν κάπου αλλού και τα παιδιά.

Ο jonnie έχει δίκιο όταν λέει ότι το φόρουμ εδώ είναι πολύ πιό ανοιχτό σε όλες -σχεδόν- τις απόψεις, από άλλα φόρα.
Βέβαια jonnie μου, φέρνοντας την αντιπαράθεση σου με τον vril ως παράδειγμα, δεν μου λέει και πολλά. Γιατί; Επειδή οι διαφορές σας δεν είναι τόσο βασικές ώστε να μην μπορείτε να έχετε μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση (εποικοδομητική είτε για σας είτε για μας είτε για όλους μας). Τι γίνεται όμως όταν έρχεσαι σε αντιπαράθεση με ανθρώπους με τους οποίους φαίνεται να μην υπάρχει κανένα σημείο επαφής; Εκεί σε θέλω μάστορα!

Εγώ προσπαθώ να μην μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις, επειδή γνωρίζω ότι θα υπάρξει ένταση με την παρέμβασή μου. Βέβαια, δεν είναι πάντα εφικτό να απέχεις.. κάτι σε τρώει (χεχε) και νομίζω ότι ελάχιστοι δεν μπαίνουν ποτέ σε αυτόν τον πειρασμό. Εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να μετράς τα λόγια σου, να είσαι προσεκτικός δηλαδή όχι στο ΤΙ εκφράζεις αλλά στο ΠΩΣ το εκφράζεις. Εκτός κι αν θες την ένταση για τους δικούς σου λόγους (πχ. να ξεσπάσεις σε κάποιον επειδή σου τα πρήξαν σήμερα στην δουλειά, ή απλώς επειδή χρειάζεσαι αυτή την ένταση, σε τρέφει ας πούμε κλπ).

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

01/03/2006, 11:50:43
quote:
Βέβαια, δεν είναι πάντα εφικτό να απέχεις.. κάτι σε τρώει (χεχε) και νομίζω ότι ελάχιστοι δεν μπαίνουν ποτέ σε αυτόν τον πειρασμό. Εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να μετράς τα λόγια σου, να είσαι προσεκτικός δηλαδή όχι στο ΤΙ εκφράζεις αλλά στο ΠΩΣ το εκφράζεις. Εκτός κι αν θες την ένταση για τους δικούς σου λόγους (πχ. να ξεσπάσεις σε κάποιον επειδή σου τα πρήξαν σήμερα στην δουλειά, ή απλώς επειδή χρειάζεσαι αυτή την ένταση, σε τρέφει ας πούμε κλπ).

Άγγιξες χορδή μ' αυτό!

Για να πω την "αμαρτία" μου, δεν μπορώ πάντα να αντισταθώ στον πειρασμό αυτό. Έχω μάλιστα και σχετικά πρόσφατο παράδειγμα ενός μέλους (απενεργοποιημένου πια) με τον οποίο έκανα αυτό που λες : Προσπάθησα δηλαδή αρχικά να μπω σ' ένα διάλογο "συγκρατημένο" για να εκθέσω τα σημεία που πίστευα ότι έχει λάθος, αλλά αφού με "στόλισε" κανονικά με "κοσμητικά επίθετα", άρχισα να τον κυνηγώ παντού στο φόρουμ και το ύφος μου δεν ήταν πάντα και τόσο "νηφάλιο"... Θα έλεγα ότι υπήρξα μάλλον ειρωνικός και επιθετικός! Θέλει όντως μεγάλη προσπάθεια για να μπορείς να κρατάς τη νηφαλιότητά σου όταν ακούς "παπάδες" από την άλλη πλευρά (και να που τώρα μπαίνω πάλι στο ίδιο λούκι, του να θεωρώ τη "δική" μου πλευρά αλάνθαστη! ).

Ουφ, δύσκολο πράγμα ο διάλογος!

01/03/2006, 15:08:20
quote:
Για να πω την "αμαρτία" μου, δεν μπορώ πάντα να αντισταθώ στον πειρασμό αυτό.

Χεχε νομίζω ότι σχεδόν κανείς μας δεν μπορεί!

quote:
Θέλει όντως μεγάλη προσπάθεια για να μπορείς να κρατάς τη νηφαλιότητά σου όταν ακούς "παπάδες" από την άλλη πλευρά (και να που τώρα μπαίνω πάλι στο ίδιο λούκι, του να θεωρώ τη "δική" μου πλευρά αλάνθαστη! ).

Ουφ, δύσκολο πράγμα ο διάλογος!

Οντως! Και όντως είναι δύσκολο να μην θεωρείς ότι η "δική σου αλήθεια" είναι η Αλήθεια, με Α κεφάλαιο. Μόνο όταν αμφιβάλλεις για κάτι είσαι δεκτικός στις "αλήθειες" των άλλων. Το θέμα είναι με ποιά κριτήρια έχεις φτάσει στην δική σου "αλήθεια" και πρέπει να έχεις πάντα στο νου σου ότι τα επιχειρήματα σου μπορεί κάποτε να καταρριφθούν, από άλλα πιό ισχυρά επιχειρήματα. Μέχρι τότε όμως, η "αλήθεια" σου, είναι η Αλήθεια σου! Νομίζω πώς δεν γίνεται αλλιώς!

-Arthur C. Clarke-

nobody5001Μέλος
01/03/2006, 15:18:07
quote:

Οντως! Και όντως είναι δύσκολο να μην θεωρείς ότι η "δική σου αλήθεια" είναι η Αλήθεια, με Α κεφάλαιο. Μόνο όταν αμφιβάλλεις για κάτι είσαι δεκτικός στις "αλήθειες" των άλλων. Το θέμα είναι με ποιά κριτήρια έχεις φτάσει στην δική σου "αλήθεια" και πρέπει να έχεις πάντα στο νου σου ότι τα επιχειρήματα σου μπορεί κάποτε να καταρριφθούν, από άλλα πιό ισχυρά επιχειρήματα. Μέχρι τότε όμως, η "αλήθεια" σου, είναι η Αλήθεια σου! Νομίζω πώς δεν γίνεται αλλιώς!

nobody

02/03/2006, 14:17:30
Γεια σας φίλοι

Κλήθηκα από την αγαπητή Ostria να πω τη γνώμη μου και θα το κάνω αφού μου το ζητάει μια κυρία ακόμα και αν κινδυνεύω να γίνω γλάστρα με τη λογική κάποιων μελών.

Τι είμαστε όλοι εμείς φίλοι? Μόνο nick?
Όχι είμαστε άνθρωποι.......με αδυναμίες.

Χμμμ ξέχασα «εμείς» είμαστε εσωτεριστές........δεν έχουμε τόοοσες αδυναμίες όσες οι «άλλοι».

Αλλά ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας ότι είμαστε απλοί άνθρωποι. Εδώ μέσα δεν θα βγάλουμε το αληθινό μας πρόσωπο?

Ασφαλώς μπορούμε κάτω από το nick να προσπαθήσουμε να δείξουμε μια άλλη προσωπικότητα. Αργά ή γρήγορα όμως θα φανεί το αληθινό μας πρόσωπο.

Μήπως σαν άνθρωποι νικήσαμε το θυμό, την αλαζονεία, τον εγωκεντρισμό, την εγωπάθεια? Εάν όχι τότε πως θα κρυφτεί?

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε έλλειψη γνώσεων ούτε αμάθεια περί πίστης. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας, δεν ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ αλλά ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ. Για να το κάνουμε όμως πρέπει να δεχτούμε ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να αλλάξουμε.

Η τεκμηρίωση των απόψεων είναι και αυτή υποκειμενική. Δεν υπάρχει τίποτα απόλυτα αντικειμενικό. Εκτός από τα αποδεδειγμένα μαθηματικά μοντέλα.

Ακόμα και η επιστήμη πόσες φορές δεν έχει αναιρέσει πράγματα. Και πόσες φορές ακόμα και σήμερα οι επιστήμονες δεν σκοτώνονται μεταξύ τους για να προωθήσουν τα δικά τους αποτελέσματα ερευνών.
Και όμως δεν είναι «αδαείς πιστοί» όπως λένε κάποιοι.

Είναι όμως άνθρωποι. Και ίσως χειρότεροι και από τους εσωτεριστές....

Ας το καταλάβουμε. Για να αμβλυνθεί το πρόβλημα των φιλονικιών πρέπει να εκφράζουμε απόψεις ολοκληρωμένες ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ. Στη δεύτερη περίπτωση σίγουρα θα βγει κακεντρέχεια και θα οδηγήσει σε σύρραξη. Σίγουρα θα υπάρχουν τριβές γιατί ερεθίζεται το εγώ.....

Αυτοί οι οποίοι θέλουν τις έριδες το γνωρίζουν....

Με καταλαβαίνεις τώρα καλή μου Ostria?

Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ

02/03/2006, 23:19:49
Καλώς ήρθες αγαπητέ Αναστημένε.
Αυτό το περί "γλάστρας" δεν το κατάλαβα, αλλά οκ για να το λες κάτι θα σημαίνει..

quote:
Χμμμ ξέχασα «εμείς» είμαστε εσωτεριστές........δεν έχουμε τόοοσες αδυναμίες όσες οι «άλλοι».

quote:
Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας, δεν ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ αλλά ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ. Για να το κάνουμε όμως πρέπει να δεχτούμε ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να αλλάξουμε.

Το πρώτο δύσκολο βήμα. Είναι αυτό που έγραψα πριν λίγο αλλού, πρέπει να παραμερίσουμε όλους τους παραμορφωτικούς φακούς, να δούμε τον εαυτό μας καθαρά και στις πραγματικές του διαστάσεις επιτρέποντας να μπει μέσα μας ο σπόρος της αμφιβολίας.

quote:
Η τεκμηρίωση των απόψεων είναι και αυτή υποκειμενική. Δεν υπάρχει τίποτα απόλυτα αντικειμενικό. Εκτός από τα αποδεδειγμένα μαθηματικά μοντέλα. Ακόμα και η επιστήμη πόσες φορές δεν έχει αναιρέσει πράγματα.

Εδώ θα διαφωνήσω λίγο. Μπορεί να μην υπάρχει τίποτα απόλυτα αντικειμενικό, αλλά υπάρχουν αρκετά ενδιάμεσα επίπεδα μεταξύ της απόλυτης υποκειμενικότητας και της απόλυτης αντικειμενικότητας.

quote:
Ας το καταλάβουμε. Για να αμβλυνθεί το πρόβλημα των φιλονικιών πρέπει να εκφράζουμε απόψεις ολοκληρωμένες ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ. Στη δεύτερη περίπτωση σίγουρα θα βγει κακεντρέχεια και θα οδηγήσει σε σύρραξη. Σίγουρα θα υπάρχουν τριβές γιατί ερεθίζεται το εγώ.....

Αυτή την στιγμή και χρησιμοποιώντας τα quotes σχολιάζω τις παραπάνω απόψεις σου. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν να βγει κακαντρέχεια ούτε να οδηγήσει σε σύρραξη.
Η έκφραση μόνο ολοκληρωμένων απόψεων και η αποφυγή σχολιασμού, μας οδηγεί στην (αντι)παράθεση απόψεων, δηλαδή σε διπλό μονόλογο. Ετσι φτάνουμε να λες εσύ τα δικά σου και εγώ τα δικά μου και απλώς να εναλλάσσονται τα μηνύματά μας. Αυτό όμως δεν είναι διάλογος, είναι;

-Arthur C. Clarke-

03/03/2006, 09:03:59
quote:
Η έκφραση μόνο ολοκληρωμένων απόψεων και η αποφυγή σχολιασμού, μας οδηγεί στην (αντι)παράθεση απόψεων, δηλαδή σε διπλό μονόλογο. Ετσι φτάνουμε να λες εσύ τα δικά σου και εγώ τα δικά μου και απλώς να εναλλάσσονται τα μηνύματά μας. Αυτό όμως δεν είναι διάλογος, είναι;

Γεια σου Ostria

Σε αυτό έχεις δίκιο. Αλλά για σκέψου εάν πράγματι υπάρχει διάλογος με τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που περιέγραψα παραπάνω.

Στην πολιτική, στο σπίτι, στην οικογένεια, παντού δεν είναι διπλός μονόλογος?

Γιατί?

Γιατί κανένας δεν είναι δεκτικός. Όλοι εδώ μέσα παρουσιαζόμαστε σαν εκφραστές και όχι αναζητητές της αλήθειας. Και όσο περισσότερες “γνώσεις” έχεις τόσο περισσότερο μη δεκτικός είσαι.

Η έκφραση ολοκληρωμένων απόψεων αναγκάζει το συγγραφέα να «κοιτάξει» μέσα του για να δει ολοκληρωμένα τι πιστεύει για ένα θέμα. Δείχνει σεβασμό προς το κείμενο του γιατί εκφράζει τις πεποιθήσεις του.

Ο quotoδιάλογος είναι και αυτός ένας μονόλογος όταν δεν υπάρχει δεκτικότητα. Ταυτόχρονα είναι επικίνδυνος όταν υπάρχει αντιπαλότητα.

Το φόρουμ δεν είναι ένα chat γνωριμιών για να υπάρχει στενός προσωπικός διάλογος.

Εάν υπάρχει παράθεση απόψεων υπάρχει και ο ΣΠΟΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.

Και τελικά που καταλήγουμε? Μέσα από την αντιπαράθεση να μην υπάρχει ούτε καν ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ούτε καν ΔΙΠΛΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ.

Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ

03/03/2006, 14:35:07
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΕ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

quote:
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ Η ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ....

ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ...

ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ Η ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ...

ΣΥΝΑΜΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..

quote:
Εάν υπάρχει παράθεση απόψεων υπάρχει και ο ΣΠΟΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

05/03/2006, 12:10:05
quote:
ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10-15 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΗΛΘΕ ΕΝΑ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ) ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ (ΗΠΑ).

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑ..

ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΙΛ ΜΠΑΙΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ....

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΙΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΧΩ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ TA ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Φίλε AVATARGR, το θέμα που αναφέρεις το έχω ξανακούσει.
Έλαβα και εγώ ένα παρόμοιο mail, καθώς και αρκετά άλλα άτομα. Το mail αυτό, αν και απ'όσο ξέρω δεν βγήκε να το διαψεύσει ο κύριος που βάλλεται από τις κατηγορίες, είχε κάτι ιδιαίτερα ύποπτο στο τέλος του, σε προσκαλούσε να μεταφέρεις το μήνυμα αυτό σε όσους γνωρίζεις.
Υποψιάζομαι ότι είναι ένα καλοστημένο hoax και τίποτα παραπέρα.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

07/03/2006, 09:56:40
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ WWalker NOMIΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ.

ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ....

ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

nobody5001Μέλος
07/03/2006, 10:07:57
quote:

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ WWalker NOMIΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ.

ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ....

ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

nobody