ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

jonniebegood91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/5
10/04/2003, 11:03:10
Ίσως φίλε μου αυτό που αναφέρεις να είναι ένας από τους ικανοποιητικότερους ορισμούς που έχουν δοθεί ποτέ γι' αυτό που ονομάζουμε Τύχη. Και θα ήθελα σ' αυτόν να προσθέσω και το σύνολο των "Νόμων" ή "φαινομένων" που ίσως δεν θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε ποτέ--διότι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και αυτήν την πιθανότητα αν θέλουμε να απεμπολήσουμε για λίγο την αλαζονεία που μας χαρακτηρίζει ως είδος. Αυτό πιστεύω εξαρτάται από τα όρια του ανθρωπίνου νου, αν υπάρχουν όρια φυσικά. Και ποιου νου αλήθεια; Κάτι που θα αποκαλυφθεί ως Αλήθεια σε έναν ή λίγους ανθρώπους είναι άραγε δυνατόν να αποκαλυφθεί σε όλους; Πόσοι μπορούν πραγματικά να αντισταθούν στο τραγούδι των Σειρήνων--που, ναι, είναι τόσο γλυκο και μεθυστικό! Και πόσοι θέλουν να αντισταθούν; Μήπως η αποθέωση της Τύχης είναι απλά ένα δείγμα της νοητικής μας τεμπελιάς;

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
11/04/2003, 17:30:23
Καλοί μου συνοδοιπόροι καλησπέρα σας.
Αφορμή να καταθέσω ερέθισμα προς συζήτηση και σκέψη είναι οι προβληματισμοί του φίλτατου durden alie. Η απάντηση καλέ μου βρίσκεται στη 16η κλείδα της μεγάλης αρκάνας του Μυστηριώδους Βιβλίου των Ταρώ: στον οίκο του Θεού. Μελέτησέ την, παρατήρησέ την, ανάλυσέ την, διαλογίσου.
Αναμένοντας νέα ερεθίσματα προς συζήτηση και σκέψη εισέρχομαι στην κρύπτη μου.
Με τιμή
Θησέας (που επέστρεψε...)

plutonΝέο Μέλος
11/04/2003, 23:59:35
Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα. Πριν σκεφτούμε ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε τί πραγματικά είναι αυτή ή ύπαρξη? τί μένει αν αφαιρέσουμε τα περιττά στοιχεία? Εννοώ αν αφαιρέσουμε την ύλη γιατί δεν είναι μόνιμη, αν αφαιρέσουμε τις σκέψεις που φεύγουν έτσι κι αλλιώς, αν αφαιρέσουμε τα συναισθήματα που κι αυτά είναι παροδικά τί είναι αυτό που μένει πραγματικά και μας αποτελεί? Αν το σκεφτούμε σοβαρά ίσως τότε μπορέσουμε ν'απαντήσουμε και στο ποιος είναι ο σκοπός αυτής της ύπαρξης.

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
13/04/2003, 11:50:52
Καλημέρα σε όλους τους αναζητητές.
Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί έρχεται η εκ νέου αναγέννησις. Δια του πυρός αναγεννάται η Φύσις.
Φίλτατε Pluton (ή Πλούτωνα κατά το Ελληνικότερο), παρακολούθησα με προσοχή το ξετύλιγμα της σκέψης σου.Σκέψου όμως το εξής:Η μονάς εκδηλούται ως αόριστη δυάδα, αφού το Ενα, η Μονάδα για να εκδηλωθεί γίνεται "Εγώ" και "Μη-Εγώ", αφού το Εγώ για να συνειδητοποιήσει τον εαυτό του πρέπει να περικλείσει και το Μη-Εγώ. Επομένως η Ύπαρξη μας δεν νοείται έξω απο την ύλη.Άλλωστε μην ξεχνούμε οτι είμαστε κατ"εικόνα και καθ"ομοίωσιν του Απολύτου-Μονάδος, που εκδηλώνεται στο Σύμπαν ως Τριάς μέσω του Λόγου. Επομένως,ο Άνθρωπος εξω απο την ύλη δεν έχει Ανθρώπινη Ύπαρξη, γεγονός που συνεπάγεται πως πριν τη γέννησή μας (κάθοδο στην Ύλη)καθώς και μετά την αλλοίωση των Μορφών ( που επισυμβαίνει με ο,τι οι αμύητοι ονοματίζουν Θάνατο), δεν έχει νόημα να μιλούμε για σκοπό της Ύπαρξης μας.
Αυτά προς το παρόν και αναμένω τις σκέψεις σου καλέ μου.Μέχρι τότε επανεισέρχομαι στην κρύπτη μου.
Με τιμή

13/04/2003, 16:00:26
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ V.I.T.R.I.O.L. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΩΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΖΑΤΖΑΚΗ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ TaKeIT or LeaveIT ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΕΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΑΛΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΕΣΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ) ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ.
ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.
ΑΝ Ο ΦΙΛΟΣ TaKeIT or LeaveIT ΤΟΝ ΘΕΩΡΗ ΚΛΕΦΤΗ ΚΟΙΜΕΝΩΝ ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ.
ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ V.I.T.R.I.O.L. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
13/04/2003, 17:00:11
Καλέ μου συνοδοιπόρε AVATARGR, καλησπέρα σου.
Αν και μέχρι στιγμής δε θέλησα να πάρω μέρος στη διαμάχη περί του ονόματος του Ν. Καζαντζάκη, εν τουτοις παίρνω το λόγο μετά τις απόψεις σου, που τόσο όμορφα και εμπεριστατωμένα εξέθεσες.
Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει την άποψή του για ο,τιδήποτε ή οποιονδήποτε, αρκεί να έχει τα ανάλογα επιχειρήματα, διαφορετικά οι απόψεις του θα χαρακτηρίζονται ως "εμπαθείς".
Ο μύστης Ν. Καζαντζάκης ήταν εξ υπαρχής πεδίο αντιπαραθέσεων διαφορετικών στρατοπέδων. Βλέπεις αυτή είναι η μοίρα ΟΛΩΝ των μεγάλων προσωπικοτήτων που θέλησαν να ρίξουν λίγο απο το "Φώς", που η Θεία Πρόνοια τους έδωσε απλόχερα ,ως παρακαταθήκη, τη δυνατότητα , να βλέπουν. Ο Ν. Καζαντζάκης δεν έχει ανάγκη της υποστήριξής μας γιατί έχει περάσει στα Ηλύσια Πεδία και συντρώγει παρέα με τον Ραδάμανθυ.
Κατά τη γήινη ζωή του υπήρξε ακριβώς ο,τι χαρακτηρίζει εναν αληθινά μυημένο και ειδικά στη Βασιλική Τέχνη: ήταν Προοδευτικός, Φιλόσοφος και Φιλάνθρωπος. Η μετάσταση του στην αιώνια Ανατολή ήταν πλήγμα για όλη την μυητική αλυσίδα, αλλά ποιός γνωρίζει τις Βουλές του Μεγάλου Δημιουργού? Έτσι έπρεπε να γίνει...Αναμένοντας την εκ νέου ενσάρκωση τέτοιων Ψυχών αξίζει να αναφωνήσουμε: Τιμή και Δόξα στον Ύψιστο.
Μετά Τιμής

plutonΝέο Μέλος
13/04/2003, 23:40:15
Αγαπητέ V.I.T.R.I.O.L καλησπέρα.Ακριβώς αυτός ο δυαδισμός και η παγίδα του είναι που μας φέρνει εδώ. Πιστεύω ότι υπάρχει συνέχεια μεταξύ των διαφόρων μορφών που όλες υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό. Μετά την πρώτη σπίθα της συνείδησης αυτή πηγαίνει σε καποιο επίπεδο ανάλογα με την ενέργειά της. Εάν καταφέρει να επιστρέψει συνειδητή στην αιώνια αρχή, μετά από τόσες εμπειρίες που θα της έχουν δώσει τόση σοφία και θα έχει αποκτήσει ψυχοσωματική ισορροπία ''αρμονία'',και ενσωματωθεί με τόσες άλλες αντίστοιχες ''ψυχές/εμπειρίες''δεν θα ξαναπέσει σε <ασυνειδησία/χάος> και ευθυγραμμισμένη με τις αιώνιες αρχές του σύμπαντος, ίσως ξεκινήσει να ζει ένα καλύτερο όνειρο. Είθε.

14/04/2003, 01:29:11
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ V.I.T.R.I.O.L. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.

ΑΣ ΑΡΧΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΘΕΣΕΣ.
ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΗ ΘΕΟΣ /ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ... Η ME OΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ .....
ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ..
ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

14/04/2003, 10:20:21
Αγαπητέ V.I.T.R.I.O.L. ,
θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου ως προς το γεγονός ότι όταν μιλούμε για ανθρώπινη ύπαρξη, δεν μπορούμε παρά να συμπεριλαμβάνουμε σ' αυτή και την ύλη, την τόσο φθαρτή και προσωρινή, όμως και τόσο σημαντική. Είναι κάτι ανάλογο με τον ορισμό του χρόνου, ο οποίος δεν υφίσταται πριν την Αρχή ή μετά το Τέλος της Δημιουργίας--αν φυσικά υπάρχει Αρχή και Τέλος. Και εν πάσει περιπτώση, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε στην αναζήτησή μας τον υλικό κόσμο στον οποίο ζούμε και κινούμαστε...Ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να αντιμετωπίσουμε εξ αρχής τον κόσμο ως Ολότητα, χωρίς τέτοιους τεχνητούς διαχωρισμούς. Τώρα, ως προς τη σημαντικότητα της Ύλης, πολλά μπορούν να λεχθούν...Όπως λέει κι ο Αριστοτέλης (Ηθικά Ευδήμεια Α, κεφ. 5), αν ο αποκλειστικός σκοπός της ύπαρξής μας ήταν η συλλογή υλικών απολαύσεων, τότε θα ήταν προτιμότερο να μην είχαμε γεννηθεί ποτέ, αφού υπάρχουν περισσότερα στον υλικό κόσμο που προκαλούν στον άνθρωπο οδύνη, παρά ηδονή. Οπότε θα έπρεπε να αναζητήσουμε αξίες και σκοπούς ανώτερους από τα απλά και καθημερινά πράγματα...Παραθέτω και την άποψη του Αναξαγόρα, ίσως ως μια πρόδρομη μορφή της γνωστής σε όλους ανθρωπικής αρχής : "Ο σκοπός του ανθρώπου είναι να μπορεί να θαυμάζει τον Ουρανό και την περί τον όλο Κόσμο τάξη"

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
16/04/2003, 07:29:10
Καλοί μου συνοδοιπόροι, καλημέρα.
Το Φως του Ηλίου ας φθάσει ως τα μάτια μας και ας γίνει το ερέθισμα για την αναζήτηση του ιδίου του Αστέρος!
Τρομερά γεγονότα συγκλονίζουν την Ανθρωπότητα. Πείνα (στο σώμα και το Πνεύμα), χωριστικότητα, πόνος στην Ψυχή, εγωισμός, συμφέρον, απώλεια νέων Ανθρώπων-Αγγελικών Ψυχών...Το χρέος των μυημένων μεγάλο.Το Άγιο Πάσχα όμως πλησιάζει και η παλιγγενεσία διδάσκεται με το ύψιστο τρόπο.Ο Νόμος του Αντιπεπονθότος είναι αμείλικτος!
Ευχαριστώ τους καλούς Φίλους που καταθέτουν τις τόσο ενδιαφέρουσες απόψεις-ερεθίσματά τους, τόσο χρήσιμα για τη σκεπτική διαδικασία σε όλους και μέσω του Διαλογισμού την Αυτοαναζήτηση.
Αναμένοντας τα νεα σας "ερεθίσματα", εύχομαι να επισυμβεί η Πνευματική Αφύπνιση της Ανθρωπότητας, σύντομα...Το Θείο σχέδιο σμιλεύεται απο τις Φωτισμένες Ψυχές των εργατών του.
Με Τιμή
Θησέας ( που επέστρεψε...)

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
17/04/2003, 15:42:36
Καλοί μου συνοδοιπόροι, καλησπέρα.
Υπενθυμίζω σε όλους όσους επιτυγχάνουν "Ταξίδια στο Κέντρο της Γής", πως σήμερα είναι άριστη ημέρα για τέτοιου είδους ταξίδια να επισκεφθούν το εσωτερικό της Γής, δεδομένης της Πανσελήνου. Ας προσευχηθούμε για το καλό της Ανθρωπότητας.
Είθε η Αγάπη να βασιλεύει επι της Γής.
Με Τιμή

17/04/2003, 23:01:29
Φίλε VITRIOL σε χαιρετώ. Διαβάζω με προσοχή τα μυνήματα σου.
quote:
Το Άγιο Πάσχα όμως πλησιάζει και η παλιγγενεσία διδάσκεται με το ύψιστο τρόπο.Ο Νόμος του Αντιπεπονθότος είναι αμείλικτος!

και
quote:
Το Θείο σχέδιο σμιλεύεται απο τις Φωτισμένες Ψυχές των εργατών του.

Τι ακριβώς εννοείς με τα πιο πάνω; Αν δεν σου κάνει κόπο.
Ελεύθερος

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
18/04/2003, 20:59:02
Καλοί μου συνοδοιπόροι, καλησπέρα.
Είθε η Ειρήνη να βασιλεύει μεταξύ των Ανθρώπων.
Αφορμή για τη σημερινή μου παράθεση ερεθισμάτων, είναι οι ερωτήσεις απέναντι σε λεγόμενά μου από τον καλό Φίλο "Ελεύθερο".
Φίλτατε Ελεύθερε, το Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή.Είναι η γιορτή της Φύσεως.Το φαινόμενο του Θανάτου και της επαναγέννησης απασχόλησε τους προγόνους μας από την αρχαιότητα.Έβλεπαν τον Πατέρα-Ήλιο να χάνεται-πεθαίνει και να αναγεννάται.Τα φυτά ακολουθούσαν τον ίδιο Νόμο.Ο σπόρος στο έδαφος πρέπει να σαπίσει πρώτα ώστε να δώσει γέννηση στο βλαστάρι.Ο Μύθος της Δήμητρας και Περσεφόνης μας το διδάσκει...Ο μύθος του Οσίριδος, μας το διδάσκει...Η ζωή του γλυκού Ιησού , μας το διδάσκει...
Η Ψυχή ενσαρκώνεται στο δεδομένο σώμα, τη δεδομένη χρονική στιγμή.Ποιός το καθορίζει?Ας θυμηθούμε τον Ιησού: "Ποιός φταίει που γεννήθηκε αυτός ο άνθρωπος τυφλός, ο ίδιος ή οι γονείς του?" Πώς μπορεί καλέ μου Ελεύθερε κάποιος να ευθύνεται που γεννήθηκε τυφλός?
Τι σημαίνει αντιπεπονθώς? Προέρχεται από το αντι- και πάσχω(πάσχω-πέπονθα-επεπόνθειν)και σημαίνει παθαίνω κάτι με τη σειρά μου. Όπως σπείρεις θα θερίσεις...
Νομίζω οτι είπαμε πολλά καλέ μου Φίλε. Περιμένοντας την απάντηση σου εισέρχομαι στην κρύπτη μου, με πόνο. Ο πόνος προέρχεται από την πορεία των ανθρώπων...Φιλοδοξία, μίσος, προσπάθεια απόκτησης δύναμης, συσσώρευση πλούτου, συνιστούν τρομερά εμπόδια στην εξέλιξη ( ή ορθότερα και μιλώντας εσωτεριστικά "στην εισέλιξη") του ανθρώπινου όντος. Αυτού που ο Προμηθέας έφερε τη Φωτιά και μαρτύρησε γιαυτό.Που ο Σωκράτης έφερε την Αγάπη και την ηθική του καθήκοντος και μαρτύρησε γιαυτό. Που ο Ιησούς έφερε τη Ζωή και την Αγάπη και μαρτύρησε γιαυτό.
Ο πόνος μας θα οδηγήσει σε θρήνο και ο Θρήνος θα ακουστεί μακρυά, θα ενοχλήσει και θα προβληματίσει.Χρέος μας είναι να σμιλεύουμε την Ψυχή μας και παράλληλα να βοηθούμε το συνάνθρωπο, όσο μπορούμε.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Με Τιμή
Θησέας ( που επέστρεψε...)

18/04/2003, 23:17:43
Φίλε VITRIOL, ευχαριστώ για την απάντηση. Βλέπω ότι κινείσαι καλοπροαίρετα ανάμεσα σε διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι αυτές οι κοσμοθεωρίες συγκρούονται σε πολλά βασικά σημεία που αν αγνοηθούν θα έχουμε ένα συνοθύλευμα ακαταλαβίστικο; Πχ άλλο ή ανάσταση του Χριστού και άλλο του Διονύσου.
Και για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους ο χριστιανισμός δεν δέχεται κύκλους ζωών και μετενσάρκωση. Στο εδάφιο που αναφέρεις εκεί που οι μαθητές ρώτησαν τον Χριστό για τον εκ γενετής τυφλό, η απάντηση που έδωσε ο χριστός κάθε άλλο εννοεί παρά την μετενσάρκωση. Απάντησε ότι ο τυφλός γεννήθηκε έτσι για να μπορέσει ο Χριστός να δείξει τη δύναμη του. Μια απάντηση σκέτη απογοήτευση. Υπέφερε τόσα χρόνια ο άνθρωπος για να δείξει ο "φιλέσπλαχνος" τη δύναμη του; Χάθηκαν οι θάλλασσες να τις ανοίξει στη μέση να τον θαυμάσει ο κόσμος;
Εσένα σε ικανοποιεί αυτή η απάντηση; Μάλλον ξεφεύγουμε από το θέμα αλλά τα πρόσωπα που σερβίρονται σε μια συζήτηση δεν πρέπει να μπαίνουν στο απυρόβλητο σε καμιά περίπτωση.
Ελεύθερος

18/04/2003, 23:54:07
Η άποψη μου για τον σκοπό της ύπαρξης μας. Ο σκοπός της ύπαρξης του ανθρώπου είναι αυτός που καθορίζεται από τον ίδιο τον εαυτό του αποκλειστικά. Αυτή είναι ουσιαστική διαφορά του ανθρώπου από τα άλλα ζώα. Όταν καθορίζουν άλλοι το σκοπό της ύπαρξης του, όποιοι κι αν είναι αυτοί, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό γιατί επιφέρει έριδες και πολέμους. Ένα μεγάλο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας είναι οι διάφοροι αγώνες προς απόκτηση αυτής της ελευθερίας. Του δικαιώματος δηλαδή της ελεύθερης επιλογής του σκοπού της ύπαρξης του από τον κάθε άνθρωπο.
Το κατά φύσιν ζειν από εδώ ξεκινάει. Διότι ελευθερία ίσον ευτυχία. Και οι ευτυχισμένοι δεν κάνουν σκοτωμούς.

Ελεύθερος

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
20/04/2003, 19:58:10
Φίλτατοι συνοδοιπόροι, καλησπέρα σας.
Αφορμή για μια εκ νέου παρέμβασή μου, στάθηκαν τα γλυκά λόγια του Ελεύθερου.
Φίλτατε Ελεύθερε ( επιτυχημένη επιλογή ψευδωνύμου).Θα ήθελα να σου κεντρίσω την καρδιά με τα εξής ερεθίσματα-απαντήσεις τροποντινά, στα λεγόμενά σου.
Η πρώτη απάντηση ερχεται δια στόματος της πεφωτισμένης Ψυχής που σε μια ενσάρκωσή της άκουγε στο όνομα Έλενα Μπλαβάτσκι, και είναι η ακόλουθη:(απο το βιβλίο της "Εις την Χώραν των Γαλάζιων Βουνών"):" Η κοσμογονία όλων των μεγάλων θρησκειών είναι η ίδια.Όλες οι διδασκαλίες, που φιανομενικά αντικρούονται, εκπορεύονται από μια και την αυτή Πηγή, την Παγκόσμια Αλήθεια,που ανέκαθεν εκδηλωνόταν ως αποκάλυψη σε όλες τις πρωτόγονες φυλές και αργότερα σε όλους τους Λαούς...
Η δεύτερη απάντησή μου, φίλτατε Ελεύθερε, έρχεται απο την ίδια την εκκλησιαστική Ιστορία:Μέχρι το 558μΧ, η προϋπαρξη της Ψυχής αποτελούσε μέρος των δοξασιών της Χριστιανικής διδασκαλίας. Καρτά το χρόνο αυτό η πέμπτη Οικουμενική Σύνοδος (δεύτερη της Κωνσταντινουπόλεως, που συγκλήθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό και την οποία ο Πάπας Βιργίλιος αρνήθηκε να παρακολουθήσει, αναθεμάτισε τη δοξασία της μετενσάρκωσης!( το εδάφιο που σου ανέφερα από τη Καινή Διαθήκη πιστοποιεί ακριβώς το γεγονός της πίστης στο Νόμο της Μετενσάρκωσης που ο ίδιος ο Μέγας Νομοθέτης έχει δώσει ως παρακαταθήκη στον ενσαρκωμένο Άνθρωπο, ο οποίος άλλωστε αποτελεί εικόνα και ομοίωσή του.
Αναμένοντας αγαπητέ μου τα δικά σου ερεθίσματα προς σκέψη, εισέρχομαι εκ νέου εις την μυστική μου Κρύπτη.
Με Τιμή

21/04/2003, 00:05:20
Φίλε VITRIOL σε χαιρετώ. Ο τρόπος που συζητάς μ’ αρέσει πολύ. Ειδικά η κρύπτη.
Βγες έξω αδερφέ μου να αναπνεύσεις τον αέρα της ελευθερίας
Τώρα στην κουβέντα μας. Αυτή η Μπλαβάτσκι ποιά είναι πάλι;
Γράφεις:
quote:
Η κοσμογονία όλων των μεγάλων θρησκειών είναι η ίδια.Όλες οι διδασκαλίες, που φαινομενικά αντικρούονται, εκπορεύονται από μια και την αυτή Πηγή, την Παγκόσμια Αλήθεια,που ανέκαθεν εκδηλωνόταν ως αποκάλυψη σε όλες τις πρωτόγονες φυλές και αργότερα σε όλους τους Λαούς...

Εκείνο που με προβληματίζει είναι το εξής: Έχουν γίνει τόσοι σκοτωμοί ανάμεσα στις μεγάλες θρησκείες και τράβηξε τόσα πολλά ο κόσμος απ’ αυτές. Ή ο άνθρωπος είναι κουτός, ή αυτοί που εστάλησαν να μας κάνουν την αποκάλυψη της παγκόσμιας αλήθειας δεν έκαναν καλή δουλειά. Αν ο άνθρωπος είναι κουτός πρέπει να καταγγείλουμε τον δημιουργό του για κακοτεχνίες και τσαρλατανισμό. Αν οι φωστήρες δεν έκαναν καλή δουλειά πρέπει να τους καταγγείλουμε για ανεπάρκεια προσόντων και για αμέλεια καθήκοντος.
Το άλλο:
quote:
Η δεύτερη απάντησή μου, φίλτατε Ελεύθερε, έρχεται απο την ίδια την εκκλησιαστική Ιστορία:Μέχρι το 558μΧ, η προϋπαρξη της Ψυχής αποτελούσε μέρος των δοξασιών της Χριστιανικής διδασκαλίας. Κατά το χρόνο αυτό η πέμπτη Οικουμενική Σύνοδος (δεύτερη της Κωνσταντινουπόλεως, που συγκλήθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό και την οποία ο Πάπας Βιργίλιος αρνήθηκε να παρακολουθήσει, αναθεμάτισε τη δοξασία της μετενσάρκωσης!

Α... Ώστε είναι κάποιοι άνθρωποι που κανόνισαν τι να πιστεύουμε και τι όχι. Καλά ο ρόλος του μεγάλου νομοθέτη ποιός είναι; Αν ολόκληροι πατριάρχες και δε συμμαζεύεται έκαναν τέτοια ζημιά στην αλήθεια ποιόν να πιστέψουμε πια;
Απορώ και για κείνο το......άγιο φως που επιμένει να κατεβαίνει κάθε πάσχα σε τέτοιους πατριάρχες. Μα καλά ούτε αυτό τους πήρε χαμπάρι ακόμα;

Φίλε VITRIOL αν σε σκανδαλίζω ή αν δεν πληρώ τα πλαίσια μέσα στα οποία ήθελες να κουβεντιάσεις, με ένα νεύμα σου εξαφανίστηκα.

Ελεύθερος

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
22/04/2003, 16:19:55
Αγαπητοί συνοδοιπόροι, καλησπέρα σας.
Φίλτατε Ελεύθερε, χαίρομαι για την διαφορετική στάση προσέγγισης του σκοπού της Ζωής.Τα ερεθίσματα προς σκέψη που που έδωσες, τα έλαβα, τα επεξεργάστηκα, διαλογίστηκα πάνω σε αυτά και έχω να σου πω τα εξής:
Αναγκαία προϋπόθεση για να βγείς στον καθαρό αέρα , είναι το να εισέλθεις πρώτα στην κρύπτη σου, να μονωθείς.Η μόνωση, σε βοηθά μέσω της ομφαλοσκόπησης να δείς τα λάθη σου, τα πάθη σου, τις αδυναμίες σου και ταυτόχρονα να σμιλέψεις με περισσή προσοχή χαλύβδινη συνείδηση.
Κατά δεύτερο, δεν είναι πρέπον να συγχέουμε τις Θρησκείες με τους αποκαλούμενους Ταγούς τους. Οι άνθρωποι διέπονται απο το πνεύμα της επικυριαρχίας επι των άλλων (εξουσία και ο,τι αυτή συνεπάγεται ήτοι δόξα, χρήματα, υλικά αγαθά...).
Είναι γνωστό οτι πολλοί άνθρωποι άγονται και φέρονται απο λίγους, αποκαλούμενους "αρχηγούς", και τελικά φτάνουν θεοποιώντας λάνθασμένα πρόσωπα, να γίνονται τυφλή μάζα που υπακούει σε κελεύσματα ανήθικα, απάνθρωπα και ενάντια στο Θείο σχέδιο.
Χρέος των πραγματικών μυημένων είναι η Πνευματική αφύπνιση της Ανθρωπότητας, ώστε αποτινάζοντας το ζυγό της πνευματικής ανελευθερίας, να καταστούν γνήσια τέκνα του Φωτός της Ελευθερίας και της Αγάπης.
Σκέψου καλέ μου Ελεύθερε ακόμα κάτι: πώς μπορείς να είσαι πραγματικά Ελεύθερος σε αυτή τη Ζωή, όντας έρμαιο των επιθυμιών, των ορμών και των ενστίκτων σου, αν δεν γνωρίζεις τη μυστική κλείδα που σε απαλλάσσει από τις σημαντικότερες ατέλειες της ενσάρκωσης...
Αναμένοντας τα δικά σου ερεθόσματα προς σκέψη, εισέρχομαι στη μυστική μου κρύπτη, νοιώθοντας οτι ο σπόρος βλασταίνει.
Με Τιμή

23/04/2003, 01:05:18
quote:
Σκέψου καλέ μου Ελεύθερε ακόμα κάτι: πώς μπορείς να είσαι πραγματικά Ελεύθερος σε αυτή τη Ζωή, όντας έρμαιο των επιθυμιών, των ορμών και των ενστίκτων σου, αν δεν γνωρίζεις τη μυστική κλείδα που σε απαλλάσσει από τις σημαντικότερες ατέλειες της ενσάρκωσης...

Καλέ μου φίλε VITRIOL εδώ είναι το θέμα. Για μένα το επιθυμώ σημαίνει ζω. Δεν θα ήθελα ποτέ να πάψω να έχω επιθυμίες. Τότε σε τι θα διέφερα από τους νεκρούς; Εντάξει στην αρχή οι επιθυμίες είναι ποταπές το παραδέχομαι. Μετά όμως έρχονται οι ανώτερες. Είναι θέμα ωρίμανσης. Αν τα απαρνηθείς όλα τότε απλά περιμένεις το θάνατο. Πάει τσάμπα η ζωή. Ελευθερία είναι να διώξεις τις ενοχές για τις όποιες επιθυμίες σου ή να διώξεις τις επιθυμίες που σου δημιουργούν ενοχές. Επομένως δεν είναι εύκολη η ελευθερία είναι αλήθεια. Οι ορμές και τα ένστικτα είναι δωσμένα από το DNA. Μόνο να τα περιορίσεις μπορείς. Να απαλλαγείς από αυτά όχι. Θυμήσου την παροιμία: Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Τα ένστικτα και τις ορμές εννοεί.

Τέλος πάντων. Θα ήθελα να ακούσω τις δικές σου σκέψεις και τοποθετήσεις. Ποια είναι αυτή η μυστική κλείδα που σε απαλλάσσει από τις σημαντικότερες ατέλειες της ενσάρκωσης; Την γνωρίζεις; Τι ακριβώς θες να πεις; Η πιο μεγάλη ατέλεια της ενσάρκωσης είναι η ημερομηνία λήξης της νομίζω. Ο θάνατος. Πως θα απαλλαγείς από αυτή την ατέλεια; Παρ' όλα όσα λένε κανένας δεν κατάφερε να νικήσει τον θάνατο μέχρι τώρα έτσι δεν είναι;

Επειδή καταλαβαίνω ότι έχεις και ξέρεις πολλά να πεις θα προτιμούσα να σε ακούσω παρά να σου καταθέτω τις απόψεις μου.

Ελέύθερος

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
25/04/2003, 10:54:45
Καλοί μου συνοδοιπόροι, καλησπέρα σας.
Το Θείο Δράμα κορυφώνεται.Ο Θάνατος επήλθε και το σώμα Του έχει τοποθετηθεί στην κρύπτη Του-Τάφο.Όπως ο σπόρος, έτσι και το σώμα θα καρπίσει μέσα απο τη σήψη και θα αναγεννηθεί στη Νέα Ζωή.Αυτή είναι η πορεία που καλούμαστε να ακολουθήσουμε.Προηγείται βέβαια η Μεταμόρφωση, μια διαδικασία που απαιτεί την "κατοχή" της Γνώσης.
Φίλε Ελεύθερε, αναρωτήθηκες τελικά ποιό είναι χειρότερο?Ο θάνατος απο έλλειψη επιθυμιών ή ο Θάνατος λόγω έλλειψης πνευματικότητας και προσδιορισμού του πραγματικού νοήματος της Ζωής? Επιθυμίες έχουν και τα υπόλοιπα ζωντανά πλάσματα στη Φύση.Δεν έχουν όμως συνειδητοποιήσει το γεγονός της ύπαρξής τους και δε φαντάζονται το βέβαιο γεγονός του θανάτου του σώματός τους.Γι'αυτό και ο Άνθρωπος είναι τραγικό Όν.Έχει τη γνώση που του προσφέρει η ανώτερη εγκεφαλική του δραστηριότητα, πως κάποια στιγμή θα "πεθάνει".Οι μυημένοι το αποκαλούν διάλυση της μορφής.Έτσι εξηγείται η σθεναρή στάση του μεγάλου Διδασκάλου Σωκράτους, η στάση του Θείου Ιησού...
Μέσα στην πολύπλοκη αλληλουχία των γονιδίων βρίσκονται οι πληροφορίες για το μελλοντικό οργανισμό.Όμως ο Άνθρωπος ξεπερνώντας τον αδυσώπυτο Νόμο της Εντροπίας προσπαθεί, στο πνευματικό επίπεδο να μειώσει την Εντροπία, γιατί η Ψυχή διαρκώς προοδεύει, χτίζεται...Το καθήκον της ανοικοδόμησης του Ναού της Αρετής είναι δύσκολο και ο Άνθρωπος καλείται να οδηγηθεί στη Θέωση, διαδικασία που πολλές φορές λυγίζει και τους αληθινά μυημένους, λόγω του τραχύ δρόμου που οδηγεί σε αυτή.
Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να γίνει φωτεινό παράδειγμα και να οδηγήσει τις Ψυχές των Άνθρώπων στην τελείωση του Μεγάλου Έργου, διαδικασία που λαμβάνει χώρα στους αθάνωρες των "αλχημιστικών εργαστηρίων" της Φύσης.
Με Τιμή