ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

jonniebegood91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
25/04/2003, 22:25:03
Γεια σου φίλε VITRIOL.
Γράφεις:
quote:
Φίλε Ελεύθερε, αναρωτήθηκες τελικά ποιό είναι χειρότερο; Ο θάνατος απο έλλειψη επιθυμιών ή ο Θάνατος λόγω έλλειψης πνευματικότητας και προσδιορισμού του πραγματικού νοήματος της Ζωής;

Βλέπεις; Όλα είναι κυκλικά φαίνεται. Δεν ξαναγυρίσαμε στην ερώτηση ποιός ο σκοπός της ύπαρξης μας; Σκοπός της ύπαρξης και νόημα της ζωής εδώ ταυτίζονται.
Τι νομίζεις εσύ φίλε VITRIOL; Εγώ είπα τη γνώμη μου. Ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά πρέπει να θέτει τον σκοπό της ύπαρξης του. Και έχει αυτή την ικανότητα. Θέλω την καθαρή γνώμη σου.
Παρεπιπτόντος οι μεγάλοι διδάσκαλοι, σοφοί, μύστες κλπ τι απαντούν σ' αυτή την ερώτηση;

Ελεύθερος

18/10/2013, 14:01:43
KERRY KING

quote:
Φίλοι μου κάθε μέρα που περνάει νοιώθω όλο και πιο έντονα την ανάγκη ή να φύγω από αυτό το μπουρδέλο, ή να συμβάλω στην πλήρη κατραστροφή του με την ελπίδα της ανοικοδόμισης. Δεν βλέπω άλλη διέξοδο.... Πόσο χειρότερη ήταν η χούντα ρε παιδιά ??? Ειλικρινά αναρωτιέμαι, γεννήθηκα το 1971 και δεν την κατάλαβα....

Είμαστε κράτος ????
Είμαστε δημοκρατία ?????

Αυτό είναι κατ' ουσίαν το βασικότερο πρόβλημα. Η έλλειψη δηλαδή καθαρής ματιάς. Δεν μου αρέσει, άρα ή φεύγω, ή το κάνω Κούγκι. Λαμπρά.
Σε πρώτη δόση, μάλλον είναι αφαλέστερο για σένα(αλλά και για τους υπόλοιπους) να την κάνεις.
Στην δική σου οπτική λοιπόν, οι επιλογές είναι δύο. Η σημερινή πραγματικότητα, και η χούντα. Αυτά δηλαδή που έχεις δοκιμάσει. Για σένα, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Ή τα σκατά, ή τα απόσκατα.

Περί των ερωτημάτων σου για την χούντα τώρα.
Θα μπορούσα να σου πω το φτηνό, οτι επί χούντας, δεν θα είχες την δυνατότητα να γράφεις σε ένα φόρουμ σαν κι αυτό. Θα μου απαντούσες βέβαια, πως τότε οι άνθρωποι είχαν δουλειά και δεν πεινούσαν.
Κλασσική παπαριά. Δεν λαμβάνει υπόψιν της, αυτούς που τρέχανε στα άγονα νησάκια ξυλοδαρμένοι, χωρίς ελπίδα για το μέλλον, χωρίς δυνατότητα εργασίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ψιλά γράμματα...

Κράτος φυσικά δεν είμαστε, ούτε άλλωστε και δημοκρατία. Είμαστε όμως αρκούντως αμόρφωτοι για να έχουμε άποψη.

Πύρινος

quote:
Η αληθινή πολιτεία είναι αυτή που συντηρεί τον εαυτό της.
Χα-χα.

Ελπίζω, χα-χα, να κάνεις πλάκα. Διαφορετικά δεν έχω να σου πω τίποτα.

promitheus90

quote:
Δεν αντιλέγω. Μπορώ να δεχτώ έναν άνθρωπο ως προσωπικότητα να πορεύεται σχετικά σταθερός στη ζωή του βάσει των αρχών του. Δύσκολα μπορώ όμως να το δεχτώ αυτό για μια συντεταγμένη πολιτεία. Δηλαδή πάνω κάτω αυτό είναι που επεδίωξαν καθεστώτα όπως οι Σοβιέτ ή ο Χίτλερ. Αυτό αν θες είναι κι αυτό που επιδιώκεται εδώ από αυτή την κυβέρνηση. Πάνε να βάλουν σε τάξη την επιτομή της αταξίας, την Ελλάδα.

Καμία σχέση οι επιδιώξεις του Χίτλερ και του Στάλιν, με αυτά που γίνονται εδώ , αλλά και αλλού σήμερα. Θέλει μελέτη αυτό για να γίνει κατανοητό, αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς. Το να πετάμε πυροτεχνήματα και να τσουβαλιάζουμε τα πάντα, δεν βοηθάει.

Επίσης, όλα αυτά τα προηγούμενα, καμία σχέση δεν έχουν με τις κουβέντες που κάνω περί Πολιτών και Πολιτείας.

quote:
Και μέσα σε όλο αυ΄το το χάλι έχεις κάποιους να μιλάνε ακόμα για τη λογική και την αξιοπρέπεια.

Να με συμπαθάς, αλλά θα κάνω οτι και όπως νομίζω.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

18/10/2013, 14:18:53
promitheus90

Ο Χίτλερ οραματιζόταν το Tausendjähriges Reich.
Την Χιλιόχρονη Αυτοκρατορία.

Ο Στάλιν μιλούσε για την Δικτατορία του Προλεταριάτου.
Την Δικτατορική και προς τον Σοσιαλισμό Κατάλυση του (όποιου) Πολιτεύματος

Η Νέα Τάξη μιλάει για Global Government.
Την Κατάλυση του Εθνοτικού Προσδιορισμού, υπό μιας Απρόσωπης και Συγκεντρωτικής Παγκόσμιας Εξουσίας.

Εγώ μιλώ για την Πολιτεία ως επιθυμία του Πολίτη. Απλά και ξεκάθαρα.

18/10/2013, 14:28:14
quote:
Ελπίζω, χα-χα, να κάνεις πλάκα. Διαφορετικά δεν έχω να σου πω τίποτα.
Πέρα από την πλάκα.. η πόλις δε βασίζεται στην παραγωγική της δομή; Χωρίς παραγωγική δομή δεν υπάρχει πόλις, άρα δεν υπάρχει και πολιτεία.
promitheus90Μέλος
18/10/2013, 14:29:00
DSM

quote:
Καμία σχέση οι επιδιώξεις του Χίτλερ και του Στάλιν, με αυτά που γίνονται εδώ , αλλά και αλλού σήμερα. Θέλει μελέτη αυτό για να γίνει κατανοητό, αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς. Το να πετάμε πυροτεχνήματα και να τσουβαλιάζουμε τα πάντα, δεν βοηθάει.

Επίσης, όλα αυτά τα προηγούμενα, καμία σχέση δεν έχουν με τις κουβέντες που κάνω περί Πολιτών και Πολιτείας.

Οκ, ίσως είναι έτσι. Απλά θέλω να δείξω ότι όταν επιδιώκεις κάτι σταθερό, ακόμα και μια ιδανική πολιτεία με υγειείς πολίτες, έστω και τότε ποντάρεις σε κάτι πρόσκαιρο, κάτι που προορίζεται να φθαρεί και να εκφυλιστεί, και αυτό ίσως γίνει από τους ίδιους ανθρώπους που το έχτισαν. Π.χ. το πιο κοντινό παράδειγμα σε αυ΄το που λέω είναι η αρχαία Αθήνα, πώς ήταν επί Κλεισθένη, πώς επί Περικλή, πώς επί Κλέονα και πώς επέι Δημοσθένη. Ωστόσο ναι, μπορεί και πάλι να είναι άστοχο. Δε σου κρύβω ότι δεν έχω καταλάβει καλά πώς εννοείς την πολιτεία και τον πολίτη και απλά βιάζομαι να μιλήσω.

quote:
Να με συμπαθάς, αλλά θα κάνω οτι και όπως νομίζω.

Μην είσαι παρεξηγιάρης!

Στο ίδιο "στρατόπεδο" είμαστε πάνω σε αυτό το θέμα. Τι σου κάνει ο γραπτός λόγος που περιορίζει το ύφος.

18/10/2013, 14:33:16
promitheus90

quote:
έστω και τότε ποντάρεις σε κάτι πρόσκαιρο, κάτι που προορίζεται να φθαρεί και να εκφυλιστεί, και αυτό ίσως γίνει από τους ίδιους ανθρώπους που το έχτισαν.

Εχθές αργά, ζήτησα από όσους διαβάζουν το συγκεκριμένο topic, να σκεφθούν τη λέξη υστεροφημία. Κάνε λίγη υπομονή.

18/10/2013, 14:37:02
Φίλοι

Απο ότι διαβάζω, κανείς σας δεν έχει καταλάβει που το πάει ο DSM.

Κάνετε λίγο υπομονή να ολοκληρώσει και θα εκπλαγείτε.Το νόημα των λόγων του, είναι τελείως διαφορετικό, απο όσα μέχρι τώρα ανταπαντάτε.

Και έχετε υπ'όψιν, το εξής:
Να σκέπτεσθε ώς συνολική οντότητα και όχι μεμονωμένα, ώς άτομα ή εθνικότητες.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

18/10/2013, 14:49:18
Πύρινος

quote:
Πέρα από την πλάκα.. η πόλις δε βασίζεται στην παραγωγική της δομή; Χωρίς παραγωγική δομή δεν υπάρχει πόλις, άρα δεν υπάρχει και πολιτεία.

Προσωπικά, δεν κάνω καθόλου πλάκα.

Ένα κράτος μπορεί να βασίζεται μεταξύ άλλων στην παραγωγική του δομή. Άλλο πράγμα όμως η Πολιτεία, κι άλλο πράγμα το Κράτος. Όπως άλλο πράγμα ο Πολίτης, κι άλλο πράγμα ο Υπήκοος.

Οπωσδήποτε ο Πολίτης πρέπει να είναι παραγωγικός, όχι όμως για να εισφέρει οικονομικά, αλλά για να μπορεί να ολοκληρωθεί ως Αξιοπρεπές και Ενεργό ον, ικανό να Επιθυμεί Πολιτεία.

18/10/2013, 14:52:35
@DSM

quote:
Στην δική σου οπτική λοιπόν, οι επιλογές είναι δύο. Η σημερινή πραγματικότητα, και η χούντα. Αυτά δηλαδή που έχεις δοκιμάσει. Για σένα, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Ή τα σκατά, ή τα απόσκατα.

Στην δική μου οπτική, η σημερινή πραγματικότητα δεν διαφέρει από αυτό που έχω διδαχθεί ως ΧΟΥΝΤΑ

quote:
Θα μπορούσα να σου πω το φτηνό, οτι επί χούντας, δεν θα είχες την δυνατότητα να γράφεις σε ένα φόρουμ σαν κι αυτό. Θα μου απαντούσες βέβαια, πως τότε οι άνθρωποι είχαν δουλειά και δεν πεινούσαν.
Κλασσική παπαριά. Δεν λαμβάνει υπόψιν της, αυτούς που τρέχανε στα άγονα νησάκια ξυλοδαρμένοι, χωρίς ελπίδα για το μέλλον, χωρίς δυνατότητα εργασίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ψιλά γράμματα...

Θα σου απαντήσω λοιπόν ότι έχω αρχίσει και προβληματίζομαι έντονα που έχω την δυνατότητα να γράφω σε forum, από την στιγμή που γνωρίζω ότι η IP μου καταγράφεται και ουσιαστικά είμαι φακελωμένος. Η στάση που έχω κρατήσει για την Χ.Α. με έχει ήδη κατατάξει στα μάτια κάποιων στην κατηγορία των Νεοναζί και φοβάμαι πως μια μέρα μπορεί να γίνει ντου στο σπίτι μου και να δω φωτογραφίες σε ενημερωτικά (ταχα μου) blogs με τα συναρμολογούμενα αεροπλανάκια που έχουν αγκυλωτό σταυρό, με τα εξώφυλλα δίσκων μου (Ναζιστής και Σατανιστής), το ξεχαρβαλωμένο αεροβόλο του πατέρα μου που το χρησιμοποιούσαμε για να γυρνάμε χαζά βιντεάκια στα χρόνια του Λυκείου (κατασχέθηκε οπλισμός) και άλλα χαριτωμένα που παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτά τα σκηνικά αγαπητέ δεν παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα ?

Το ότι εγώ από το πουθενά μπορεί να βρεθώ υπόλογος και δαχτυλοδειχτούμενος, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, σε τι διαφέρει από ξερονήσια ???

18/10/2013, 14:55:17
quote:
Δεν λαμβάνει υπόψιν της, αυτούς που τρέχανε στα άγονα νησάκια ξυλοδαρμένοι, χωρίς ελπίδα για το μέλλον, χωρίς δυνατότητα εργασίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ψιλά γράμματα...

Κάποιοι από αυτούς αποκαταστάθηκαν για τα καλά πάντως....
Και τους χρυστοπληρώσαμε γι'αυτό....
Και θα τους χρυσοπληρώνουνε και τα εγγόνια μας....

18/10/2013, 15:02:55
KERRY KING

quote:
Θα σου απαντήσω λοιπόν ότι έχω αρχίσει και προβληματίζομαι έντονα που έχω την δυνατότητα να γράφω σε forum, από την στιγμή που γνωρίζω ότι η IP μου καταγράφεται και ουσιαστικά είμαι φακελωμένος.

Αν αυτά που γράφεις σε εκφράζουν, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ίσα-ίσα, θα πρέπει να είσαι περήφανος. Απλώς θα πρέπει να αποδεχτείς πως η εσωτερική σου ελευθερία, μπορεί να έχει και κόστος. Πάντα είχε. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, θα πρέπει να είναι κανείς σοβαρός και προσεκτικός με τα γραπτά και την τσουτσού του. Διαφορετικά είναι τζάμπα μάγκας, και κινδυνεύει να τον φάνε από λάθος.

quote:
Το ότι εγώ από το πουθενά μπορεί να βρεθώ υπόλογος και δαχτυλοδειχτούμενος, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, σε τι διαφέρει από ξερονήσια ???

Έχεις την τύχη να μην έχεις ζήσει τα ξερονήσια. Για αυτό μιλάς έτσι.

quote:
Κάποιοι από αυτούς αποκαταστάθηκαν για τα καλά πάντως....
Και τους χρυστοπληρώσαμε γι'αυτό....
Και θα τους χρυσοπληρώνουνε και τα εγγόνια μας....

Και κάποιοι άλλοι, άφησαν εκεί τα κόκαλά τους.
Όπως και κάποια από τα εγγόνια τους.

18/10/2013, 15:26:16
@DSM

quote:
Αν αυτά που γράφεις σε εκφράζουν, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ίσα-ίσα, θα πρέπει να είσαι περήφανος. Απλώς θα πρέπει να αποδεχτείς πως η εσωτερική σου ελευθερία, μπορεί να έχει και κόστος. Πάντα είχε. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, θα πρέπει να είναι κανείς σοβαρός και προσεκτικός με τα γραπτά και την τσουτσού του. Διαφορετικά είναι τζάμπα μάγκας, και κινδυνεύει να τον φάνε από λάθος.

Όταν μου σερβίρουν δημοκρατία, απαιτώ η εσωτερική μου ελευθερία να μην έχει κανένα κόστος. Αλλιώς να μας γίνει γνωστό με τι έχουμε να κάνουμε για να γνωρίζουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε.

quote:
Έχεις την τύχη να μην έχεις ζήσει τα ξερονήσια. Για αυτό μιλάς έτσι.

Έχεις προσωπική εμπειρία επί αυτού ???
Ναι, δεν έχω ζήσει και δεν θέλω να ζήσω ξερονήσια.
Όπως δεν θέλω να ζήσω συνθήκες προφυλάκισης γιατί κάποιος (προστατευόμενος μάρτυρας Χ θα τον αναφέρουν) μπορεί να υποστηρίξει το οτιδήποτε χωρίς ΚΑΝ να μπει η "δικαιοσύνη" στον κόπο να το διασταυρώσει...

quote:
Και κάποιοι άλλοι, άφησαν εκεί τα κόκαλά τους.
Όπως και κάποια από τα εγγόνια τους.

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο...

18/10/2013, 15:53:53
KERRY KING

quote:
Όταν μου σερβίρουν δημοκρατία, απαιτώ η εσωτερική μου ελευθερία να μην έχει κανένα κόστος. Αλλιώς να μας γίνει γνωστό με τι έχουμε να κάνουμε για να γνωρίζουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε.

Το τι προσπαθεί να σου σερβίρει ο καθένας, είναι δικό του θέμα. Το τι θα επιλέξεις προς βρώση, είναι αποκλειστικά δικό σου.
Οι απαιτήσεις του τύπου που προβάλλεις, είναι αδικαιολόγητες για έναν Πολίτη. Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω (μου αρέσει άλλωστε πολύ ο διάλογος μαζί σου), θα έλεγα πως είναι αφελείς και παιδικές. Ο Πολίτης, γνωρίζει τις ευθύνες, αλλά και το κόστος των πράξεών του.

quote:
Έχεις προσωπική εμπειρία επί αυτού ???

Όχι.

quote:
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο...

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, ήταν άστοχη η προσπάθειά σου να το θέσεις ως επιχείρημα, ή έστω αιτίαση.

18/10/2013, 16:01:53
@DSM

quote:
Το τι προσπαθεί να σου σερβίρει ο καθένας, είναι δικό του θέμα. Το τι θα επιλέξεις προς βρώση, είναι αποκλειστικά δικό σου.
Οι απαιτήσεις του τύπου που προβάλλεις, είναι αδικαιολόγητες για έναν Πολίτη. Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω (μου αρέσει άλλωστε πολύ ο διάλογος μαζί σου), θα έλεγα πως είναι αφελείς και παιδικές. Ο Πολίτης, γνωρίζει τις ευθύνες, αλλά και το κόστος των πράξεών του.

Είκοσι (και βάλε) χρόνια, στο όνομα της δημοκρατίας ανέχθηκα πολλά.
Ανοχή τέλος...
Τώρα του αν σου φαίνονται αφελή και παιδικά αυτά, no bad feelings my friend. Το είπα χτες στο αφεντικό μου, θα το πω και από εδώ (είμαι που είμαι φακελωμένος....). Αν δεν είχα οικογένεια να αναθρέψω, ενδεχομένως να είχα τάσεις προς τον ένοπλο αγώνα...

quote:
ήταν άστοχη η προσπάθειά σου να το θέσεις ως επιχείρημα, ή έστω αιτίαση.

Μουρμούρα ήταν, ούτε επιχείρημα - ούτε αιτίαση....
Πως μουρμουράνε οι γέροι στον εαυτό τους ?
Ένα τέτοιο πράγμα....

18/10/2013, 16:11:51
KERRY KING

Όχι πως δεν αισθάνομαι κι εγώ τα ίδια μερικές φορές, αλλά προσπαθώ, και με την εξαιρετική ευκαιρία που μας δίνεται εδώ, να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη.

Κι αφού όλα όσα έχουν δοκιμαστεί μέχρι τώρα είναι λάθος, κι αφού τίποτα δεν είναι ικανό από μόνο του να αλλάξει, ψάχνω σε βαθύτερες ρίζες να βρω τη ζωή για κάτι νέο. Να κατανοήσω ο ίδιος το λάθος.

Υ.Γ. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Μπέσα.

promitheus90Μέλος
18/10/2013, 17:22:18
DSM

quote:
Εχθές αργά, ζήτησα από όσους διαβάζουν το συγκεκριμένο topic, να σκεφθούν τη λέξη υστεροφημία. Κάνε λίγη υπομονή.

Οκ, αναμένω με ενδιαφέρον!

18/10/2013, 19:13:09
DSM,

Όσον αφορά τη δική μου θέαση και παρ' ότι έχω διαφωνήσει κάποιες φορές με τον Kerry,πιστεύω βαθειά,ότι αν ήταν στο χέρι του, δεν θα πήγαινε κανείς στη Μακρόνησο.
Το θέμα όμως είναι ότι σε καταστάσεις εκτροπών δεν κάνουν κουμάντο οι σκεπτόμενοι ιδεαλιστές.Αλλά οι φανατικοί.Σε νοιώθω.

------------------
Kerry,

quote:
Μουρμούρα ήταν, ούτε επιχείρημα - ούτε αιτίαση....
Πως μουρμουράνε οι γέροι στον εαυτό τους ?
Ένα τέτοιο πράγμα....

Η αναγνώριση δείχνει μαγκιά.
-----------------------------------

promitheus90,

Μέσα στο γενικό πνεύμα είσαι,όντως.
Περίμενε όμως λίγο φίλε,έχει πραγματικό ενδιαφέρον.
---------------------------------

Παπάρα Αμεινία,
Μεγάλη πατάτα το Βερμόντ της ...Γαλλίας.Κι ας ήταν κάποτε αλλιώς.
--------------------------------------

Νικόμαχε,

Ξέρεις κάτι, που το ξέρω ,που το ξέρει, αυτός που τα ..λέει.
Και τα λέει καλύτερα από μας.

Φόρτσα Γιόντα λοιπόν.

Την καλησπέρα μου σε όλους.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

18/10/2013, 19:37:17
quote:

Νικόμαχε,

Ξέρεις κάτι, που το ξέρω ,που το ξέρει, αυτός που τα ..λέει.
Και τα λέει καλύτερα από μας.

Σίγουρα ναι!
Εμείς πρώτα πυροβολάμε και μετά κάνουμε...ερωτήσεις!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

18/10/2013, 20:07:34
Δύο παρατήρησεις για τον οποιοδήποτε έλληνα.
1) Η εσωτερική σου ελευθερία δεν εξαρτάται από τους άλλους.
2) Αυτό που πλασάρεται ως δημοκρατία (τυπικά βέβαια ονομάζεται αντιπροσώπευση ή κοινοβουλευτισμός) είναι στην πραγματικότητα μια επιεικής δικτατορία ή ολιγαρχία. Επομένως αν εξανίστασαι σε αυτό που σου πλασάρουν, εξανίστασαι στην ολιγαρχία, την δικτατορία ή και "χούντα". Σε αυτά εξανίστασαι. Επομένως δεν μπορείς να πεις "Εξανίσταμαι στο παρόν σύστημα! Προτιμώ τη δικτατορία!" γιατί η δίκτατορία (ή έστω ολιγαρχία) ΕΙΝΑΙ το παρόν σύστημα. Οπότε σε τι εξανίστασαι;
18/10/2013, 20:29:20
Ωραίος Πύρινε.