ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/03/2008, 10:53:45
quote:

Ωστόσο οι ειδωλολάτρες φιλόσοφοι για να δείξουν την αδυναμία τους, δεν συμφωνούν καν στα θέματα της κοσμογενέσεως. Γι’ αυτό ο Θαλής και οι έπειτ’ απ’ αυτόν είπαν ότι ο κόσμος είναι ένας. Ο Δημόκριτος, ο Επίκουρος και ο μαθητής του Μητρόδωρος είπαν ότι υπάρχουν μέσα στο άπειρο άπειροι κόσμοι και με κάθε κατάσταση. Ο Σέλευκος δίδαξε ότι ο κόσμος είναι άπειρος. Ο Εμπεδοκλής, ότι η τροχιά τού ηλίου είναι περιγραφή των ορίων τού κόσμου. Ο Διογένης, ότι το πάν είναι άπειρο, ενώ ο κόσμος έχει πέρας (...). Οι Στωικοί, ότι ο κόσμος είναι σφαιροειδής, άλλοι ότι είναι κωνοειδής ή ωοειδής (...). Ο Πυθαγόρας και οι Στωικοί πιστεύουν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από τον Θεό και είναι φθαρτός ως προς την φύση (...). Ο Ξενοφάνης θεωρούσε ότι ο κόσμος είναι αγέννητος, αιώνιος και άφθαρτος (...). Άλλοι είπαν ένα τον κόσμο, άλλοι πολλούς (...). Άλλοι ότι ο Πλάτων είχε αντιμαχόμενες γνώμες, ο δε μαθητής του Αριστοτέλης ήταν αντίθετος και τον αντέκρουε...

Και οι μεν θύραθεν φιλόσοφοι, όσο σοφοί και αν υπήρξαν, συγκρινόμενοι προς το φως της εξ αποκαλύψεως Χριστιανικής αληθείας, είναι νυχτερίδες· ωστόσο είναι αξιέπαινοι, διότι έφθασαν εκεί όπου έφθασαν με τη δύναμη τού λογικού τους

Dying_Incubus
quote:
Dying_Incubus:
Το να αναφέρουμε όμως ότι οι ειδωλολάτρες και νυχτερίδες Έλληνες φιλόσοφοι και δη οι Προσωκρατικοί όπου άλλοι ασχολήθηκαν με την κοσμολογία άλλοι με την οντολογία, άλλοι με την ατομική θεωρία, άλλοι με το ηλιοκεντρικό σύστημα και πόσα άλλα ακόμα ήταν αδύναμοι να συμφωνήσουν και σε θέματα κοσμολογίας είναι τουλάχιστον βεβιασμένο κι άδικο.
Το ζητούμενο, αγαπητέ trexagireve, δεν ήταν να συμφωνήσουν σε θέματα κοσμολογίας - παρόλο που μπορεί να υπήρχαν "κόντρες" μεταξύ κάποιων για θέματα των τομέων που ασχολήθηκαν - αλλά η Γνώση που άφησαν πίσω τους κι ο εμπλουτισμός της.

-Φίλε Dying_Incubus από όλα τα παραπάων αυτό κράτησες? Κατάπιες την κάμηλον και διύλησες τον κώνωπα?
.......ωστόσο είναι αξιέπαινοι, διότι έφθασαν εκεί όπου έφθασαν με τη δύναμη τού λογικού τους

-Κρίμα που καταλαβαίνεις ότι θέλεις! πολύ κρίμα.........
-Νυχτερίδες ήσαν! όπως όλος ο κόσμος δεν είχαν δει ακόμη το φως του Χριστιανιμού και παρόλα αυτά! τον είχαν προσεγγίσει γιατί είχαν σοφία, μέσα τους!

quote:
europaios2:-
-Αγαπητέ μου δε σε ρωτάω εάν είναι αποτραβηγμένη από την κάθε έκφραση της!........ σε ρωτάω εάν ανωτέρο δύναμη πιστεύεις ότι θα μπορούσε εάν ήθελε να πλησιάσει η ίδια τον άνθρωπο? να πάρει δηλαδή πρωτοβουλία?

Dying_Incubus:
Μα αυτό σου εξήγησα, αγαπητέ europaios2.
Δε νιώθω ότι δεν πλησιάζει τον άνθρωπο ούτε ότι στερείται πρωτοβουλίας.
Πέρα από αυτό βέβαια, δεν ξέρω αν μπορώ εγώ με την ανθρώπινη νόηση μου να αναφερθώ σε πιθανότητες της Θεϊκής Φύσης

-Άρα νιώθεις ότι πλησιάζει τον άνθρωπο! και ότι δεν στερείται πρωτοβουλίας!
-Πέραν αυτού να ξέρεις ότι μπορείς εσύ με την ανθρώπινη νόηση σου να αναφερθείς σε πιθανότητες της Θεϊκής Φύσης! ή μήπως φοβάσαι να το κάνεις?
-Όπως βλέπεις σιγά σιγά θα την παώ τη βαλίτσα.........

Υ.Γ. Και πάλι μπράβο trexagireve! με το άρθρο αυτό αποδυκνείεται πόσο κοντά στο Χριστιανιμσό ήσαν οι Αρχαίοι Έλληνες σοφοί! και να γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε ο πυρήνας του!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

12/03/2008, 11:12:39
Αγαπητέ trexagireve, στο προηγούμενο μήνυμα μου δεν έκανα καμία συντονιστική παρέμβαση αλλά ανέφερα τις θέσεις μου ως συμμετέχων σε ένα διάλογο όπως κάνεις κι εσύ κι οι υπόλοιποι συνομιλητές μας.
Μου κάνει εντύπωση δε το γεγονός ότι δεν το διέκρινες...

Όργια, ακολασίες, αμαρτήματα κλπ αναφέρονται σε κάθε θρησκεία, το θέμα είναι να μπορέσεις να τα αποσυμβολίσεις και να δεις πέρα από αυτά τι μπορείς να αποκομίσεις το οποίο θα σε ωφελήσει στην προσωπική σου εξέλιξη.
Αν επιμείνεις να δεις την καθαρότητα ενός θρησκευτικού συστήματος μόνο και να σταθείς στα σκοτάδια μόνο κάποιων άλλων, πιστεύω ότι περιορίζεις σε μεγάλο βαθμό την πνευματική σου όραση και δεσμεύεις το νου σου κι αυτό δεν θέλω να το κάνω.

Όσον αφορά την αναγκαιότητα να παρατίθεται η πηγή ενός άρθρου που χρησιμοποιεί κάποιος στο μήνυμα του, την έχω επισημάνει σε κάποιο μήνυμα μου απευθυνόμενος προς όλους.

quote:
[...] άλλως μπορείτε να μας πείτε εσείς ποιους συγγραφείς και βιβλία [...]

Αγαπητέ μου, ένας είμαι ο έρμος.
Δεν είμαι η Λερναία Ύδρα!
Αντιμετώπισε με ως έναν ξεχωριστό άνθρωπο όπως ακριβώς κάνω κι εγώ με σένα...

quote:
-Νυχτερίδες ήσαν! όπως όλος ο κόσμος δεν είχαν δει ακόμη το φως του Χριστιανιμού και παρόλα αυτά! τον είχαν προσεγγίσει γιατί είχαν σοφία, μέσα τους!

Αγαπητέ europaios2, μη με ρίξεις στο κήρυγμα!
Έχω κοιμηθεί 3 ώρες, δεν θα το αντέξω!

quote:
-Πέραν αυτού να ξέρεις ότι μπορείς εσύ με την ανθρώπινη νόηση σου να αναφερθείς σε πιθανότητες της Θεϊκής Φύσης! ή μήπως φοβάσαι να το κάνεις?

Κι εσύ πως ξέρεις ότι μπορώ με την ανθρώπινη φύση μου να αναφερθώ σε πιθανότητες της Θεϊκής Φύσης;

quote:
Υ.Γ. Και πάλι μπράβο trexagireve! με το άρθρο αυτό αποδυκνείεται πόσο κοντά στο Χριστιανιμσό ήσαν οι Αρχαίοι Έλληνες σοφοί! και να γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε ο πυρήνας του!

Τώρα που το λες, με την παράθεση αυτού του άρθρου αρχίζω να πιστεύω ότι ο Χριστιανισμός είναι προϊόν του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας...
Πράγματι ενδιαφέρον!

In anticipation of my resurrection...

12/03/2008, 12:06:17
Δεν διαφωνήσαμε ποτέ επ’ αυτού,φίλτατε D Incubus, καθώς όπως έχει γραφτεί και στην Καινή Διαθήκη, ο Χριστός, όταν τον πλησίασαν κάποιοι Έλληνες, είπε το περίφημο: «επιτέλους! Ήρθε η ώρα να δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου!!»

Και φυσικά οι Έλληνες φιλόσοφοι αποτελούν όχι απλά τημ αφρόκρεμα, αλλά και την μοναδική, μπορεί να πει κανείς πηγή για την βάση αν όχι της παγκόσμιας τουλάχιστον της δυτικής φιλοσοφίας…
Αλλά δεν πάει να πεί ότι δεν κάνανε και τα "λαθάκια" τους, ή ότι δεν ξέφυγε λίγο το πράγμα και παρήκμασε, ίσως γιατί μέχρι τότε έως εκεί μπορούσε να πάει…
Όσο για το «ένας είμαι κι όχι η Λερναία Ύδρα» έχεις δίκιο και με συγχωρείς, ειρήστω τη παρόδω…
Ξέρω αυτό που λες για την συμβολικότητα, αλλά, άλλο η συμβολικότητα κι άλλο η παιδεραστία και η κτηνοβασία...Άσχετα που το πήγαιναν κάποιοι, υπήρχαν κι άλλοι που δεν το βλέπαν έτσι…
Τέλος πάντων , δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε κάτι τέτοιο… Απλά επιμένω ότι χρειάζονταν κάποιες διορθώσεις ώστε να πάψει ο εκφυλισμός κι ο χριστιανισμός έπαιξε αυτό τον ρόλο…

13/03/2008, 08:39:38
quote:
Ξέρω αυτό που λες για την συμβολικότητα, αλλά, άλλο η συμβολικότητα κι άλλο η παιδεραστία και η κτηνοβασία...Άσχετα που το πήγαιναν κάποιοι, υπήρχαν κι άλλοι που δεν το βλέπαν έτσι…
Τέλος πάντων , δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε κάτι τέτοιο… Απλά επιμένω ότι χρειάζονταν κάποιες διορθώσεις ώστε να πάψει ο εκφυλισμός κι ο χριστιανισμός έπαιξε αυτό τον ρόλο…

Αγαπητέ trexagireve, κι η κτηνοβασία κι όλα όσα σήμερα μας φαίνονται εμάς αδιανόητα είχαν συμβολικό χαρακτήρα στην τέλεση τους.
Το θέμα είναι με τι διάθεση θα προσεγγίσουμε αυτά που μελετούμε και κατά πόσο είμαστε ανοιχτοί σε ερμηνείες που απέχουν από την δική μας.
Ας μην το αναλύσουμε όμως αυτό γιατί θα εκτρέψουμε το θέμα μας σε σημαντικό βαθμό από τον αρχικό του σκοπό.

Όσον αφορά γενικότερα τον "θάνατο" ενός παλιού θρησκευτικού/κοινωνικού/οικονομικού/πολιτικού συστήματος και την αντικατάσταση του από ένα άλλο, πιστεύω πως είναι ένα φυσικό επακόλουθο καθώς αναφερόμαστε σε ανθρώπινα δημιουργήματα.
Ένα σύστημα δημιουργείται για να καλύψει κάποιες Χ ανάγκες κι έχει κι έναν κύκλο ζωής.
Η γέννηση, η ακμή του, η παρακμή του κι ο θάνατος του κι ύστερα ακολουθεί ένας άλλος κύκλος κλπ.
Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν το καινούριο σύστημα να διατηρεί ή να μετουσιώνει κάποια χαρακτηριστικά του προηγούμενου ώστε να είναι πιο ήπια η μετάβαση.
Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει όσο η ανθρώπινη σκέψη αλλά κι οι ανάγκες εξελίσσονται και δεν παραμένουν στατικές.
Οπότε τίποτα δε μένει σταθερό κι όλα μεταλλάσσονται...

13/03/2008, 09:34:15
Αγαπητέ D Incubus, άλλο ο συμβολισμός,
επαναλαμβάνω κι άλλο η κυριολεξία…
Υπάρχουν αγάλματα με κυριολεκτικές κτηνοβασίες και αυτό δεν επιδέχεται συμβολισμού…
Δεν εννοώ τον Δία ως ταύρο με την Ευρώπη,ή άλλο ζώο με τον Δία μεταμορφούμενο σε αυτό και άλλο άνθρωπο.
Εννοώ καθαρή κτηνοβασία με διαμονικές οντότητες, σάτυρους και ζώα άλλα, με άνδρες ή γυναίκες…
Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει ο συμβολισμός…
Επίσης, υπάρχει κείμενο του Αριστοτέλη,περί παιδοφιλίας και πώς να πλησιάζει κανείς νεαρά αγόρια..
Όπως και να χει το θέμα έχει ως εξής:
Κανείς δεν αμφισβητεί το ελληνικό πνεύμα,αλλά γίνονταν και απαράδεκτα πράγματα με κριτήριο διαστροφής, εξ’ ου και ο εκφυλισμός της θρησκείας και η έκπτωση της… Φαντάσματα πάντως δεν ξαναγεννιούνται....
Κι όποιοι έχουν την εντύπωση ότι θα ξαναγεννηθεί απατώνται πλάνην οικτράν… Άλλοι τους χρησιμοποιούν για να διασπάσουν την χώρα και τον χριστιανισμό …
13/03/2008, 12:37:30
quote:
europaios2:

Dying_Incubus
Κι εσύ πως ξέρεις ότι μπορώ με την ανθρώπινη φύση μου να αναφερθώ σε πιθανότητες της Θεϊκής Φύσης;

-Ελπίζω να ξεκουράστηκες!

-Ας συνεχίσουμε........... Εσύ τι πιστεύεις μπορείς ή δε μπόρείς να αναφερθείς σε πιθανότητες Θεϊκής φύσης!
-Τελευταίο σημείο που έχουμε μείνει είναι ότι αποδέχεσαι ότι το Θείο ον αν θέλει μπορεί αυτό να προσεγγίσει τον άνθρωπο! Τώρα φοβάσαι μήπως η αναφορά σου σε πιθανότητες της Θεϊκής φύσης είναι βλασθημία?
-Για να δούμε.............. περιμένω!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

14/03/2008, 01:13:52
quote:
trexagireve -Ωστόσο οι ειδωλολάτρες φιλόσοφοι για να δείξουν την αδυναμία τους, δεν συμφωνούν καν στα θέματα της κοσμογενέσεως. Γι’ αυτό ο Θαλής και οι έπειτ’ απ’ αυτόν είπαν ότι ο κόσμος είναι ένας. Ο Δημόκριτος, ο Επίκουρος και ο μαθητής του Μητρόδωρος είπαν ότι υπάρχουν μέσα στο άπειρο άπειροι κόσμοι και με κάθε κατάσταση.... Άλλοι είπαν ένα τον κόσμο, άλλοι πολλούς (...). Άλλοι ότι ο Πλάτων είχε αντιμαχόμενες γνώμες, ο δε μαθητής του Αριστοτέλης ήταν αντίθετος και τον αντέκρουε...

Φίλε trexagireve γιατί σου φαίνεται παράξενη η διαφορετικότητα των απόψεων από αυτά τα μεγάλα μυαλά, όταν ακόμα και τώρα στον 20ο αιώνα υπάρχει το ίδιο πράγμα στον επιστημονικό τομέα και δεν κοιτάς αυτά που οι επιστήμονες παραδέχονται και παραξενεύονται, το πώς μπορεί να γνώριζαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι ;

αλλά για να μην ξεφύγουμε από το θέμα του συγκεκριμένου τοπικ, επέτρεψε μου να συνεχίσω εδώ …
Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας .

14/03/2008, 08:43:53
Βρε europaios2, αφού σου απάντησα ήδη στο ερώτημα σου τι άλλο να κάνω ο άνθρωπος;

Αν θέλεις να συνεχίσουμε αναπτύσσοντας το μεταξύ μας διάλογο, μπορούμε να συνεχίσουμε στο θέμα:

υπαρχει Δημιουργος;

14/03/2008, 11:45:57
quote:
Dying_Incubus!
Βρε europaios2, αφού σου απάντησα ήδη στο ερώτημα σου τι άλλο να κάνω ο άνθρωπος;
Αν θέλεις να συνεχίσουμε αναπτύσσοντας το μεταξύ μας διάλογο, μπορούμε να συνεχίσουμε στο θέμα

-Όχι μην κόψουμε στη μέση την κουβέντα.............
-Δέχεσαι λοιπόν ότι αν ήθελε να προσεγγίσει η Θεία Δύναμη-ον τον άνθρωπο θα μπορούσε να το κάνει! Επόμενη λοιπόν και λογική ερώητηση είναι με ποιον τρόπο πιστεύεις ότι θα το έκανε!

-Υ.Γ. trexagireve κοίτα στο e-mail σου πιθανών να γνωριζόμαστε.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

14/03/2008, 12:41:36
europaios2

quote:
-Υ.Γ. trexagireve κοίτα στο e-mail σου πιθανών να γνωριζόμαστε.

Αυτό είναι σίγουρο, βρε. Για ψάξτε το.

Είναι δυνατόν να μη γνωίζόσαστε;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ