- Λιαντίνης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Oλιγο φως και μακρυνο
σε μεγα σκοτος κι ερμο.
Δ.ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ
Λετε να σημαινει κατι, οπως πχ να επιστρεψει αφου περασουν 6 χρονια ας πουμε???
...open minds are better minds!
Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε
καλημερα:))
θελω να πιστευω πως δεν θα "εφευγε" χωρις να δωσει μια τεραστια μαχη εναντια σε οτι θελει να σκαψει τον λακκο της πατριδας μας και των παιδιων της που τοσο αγαπησε.
συμφωνω πως "ζει",ειναι εδω μαζι μας,συζηταμε γυρω απο το ονομα του,τα εργα του,την διδασκαλια του.
μας αφησε εργα να μελετησουμε-αποριες να ερευνησουμε.
ας γινουμε η συνεχεια του,ας μην αφησουμε την νικη σε ολους εκεινους που δεν την αξιζουν.
η νικη ειναι γεννημενη ελληνιδα-βρισκεται σε λαθος χερια.
ισως μας δινει το εναυσμα για μια δευτερη τροια ,οχι ομως με οπλα που πληγωνουν και σκοτωνουν,αλλα με γνωση ,με σοφια.
ισως ηρθε η ωρα να γινουμε δικαστες ολων των αδυναμιων μας.
ισως ηρθε η ωρα να γινουμε ενα με τον εαυτο μας.
να γνωρισουμε ποιοι ειμαστε και τι γυρευουμε.
να γινουμε επιτελους οι ΕΛΛΗΝΕς και οι ΕΛΛΗΝΙΔΕς που ονειρευτηκε.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Άν θέλουμε να αναδείξουμε την αξία μας ώς Έλληνες ή γενικότερα ως ανθρώπινα νοήμονα όντα δεν χρειάζεται να αναζητούμε άλλες διαστάσεις για να το κάνουμε αυτό.Εδώ μέσα σε αυτήν την χωροχρονική διάσταση μπορούμε να κάνουμε πολλά που να αποδείξουν την ανωτερότητα μας.Έχουμε μια πλούσια φιλοσοφική κληρονομιά που αυτή τη στιγμή στην άλλη άκρη της γής κάποιοι στηριζόμενοι σε αυτον τον πλούτο φτιάχνουν ιδεολογίες,ψυχοθεραπευτικά μοντέλα αλλά και διεισδύουν σε νέες τεχνολογίες.Αντί το μάτι μας να πλανάται στον ουρανό και να περιμένει τους εξωγήινους συγγενείς μας ας προσανατολιστούμε λίγο στα πιο γήινα και λίγο πιο μέσα σε εμάς.Πιστεύω ακράδαντα οτι έχουμε την καπατσοσύνη να πετύχουμε πολλά και αυτό άλλωστε το αποδεικνυούμε με αδέρφια μας που πήγαν στο εξωτερικό και διέπρεπεψαν.Ζούμε σε ένα γεωγραφικό μήκος και πλάτος που και σαν γεωλογικό ανάγλυφο αλλά και σαν κλιματολογικές συνθήκες μπορεί να πλάσει μοναδικές ευαισθησίες και ταλέντα μέσα μας.Άν όλα αυτά τα παραγκωνίζουμε και αναζητούμε την ανωτερότητα μας σε άλλους αστέρες φοβάμαι οτι κάποιοι θα θεωρήσουν ως απόδειξη της εξωγηίνης καταγωγής μας το ότι συμπεριφερόμαστε σαν ΟΥΦΟ.
Συγνώμη αν φαίνομαι κάπως επικριτικός αλλά νιώθω οτι χρησιμοποιούμε πολύ το υπερπέραν για να αναδείξουμε την αξία μας και τελικά ξεχνάμε οτι ζούμε εδώ και τώρα και θα μπορούσαμε ήδη να δείξουμε την μοναδικότητα μας.
quote:
Το να ασχολείται κανείς με τα βιβλία και το έργο κάποιου ανθρώπου σίγουρα μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο και εποικοδομητικό για τον ίδιο τον αναζητητή.Το να μιλάμε όμως για έναν καθηγητή ορμώμενοι όχι απο το έργο που παρουσίασε εν ζωή αλλά εστιασμένοι στην εξαφάνιση του νομίζω οτι έτσι κοιτούμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.Πολλοί κακοπροαίρετοι κοιτώντας αυτή μας τη στάση θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ως εμπορικό τρίκ την όλη εξαφάνιση για να πουληθούν περισσότερα βιβλία.Είτε ο Λιαντίνης είναι πεθαμένος είτε απλά εξαφανισμένος αυτό δε μπορεί να έχει καμμιά επιπλέον αξία για εμάς απο τη στιγμή που αυτή η εξαφάνιση ήταν επιλογή του.Εκτός και αν έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη απο μυστηριώδη φαινόμενα και συμμετέχουμε και εμείς οι ίδιοι στην δημιουργία τους.
Άν θέλουμε να αναδείξουμε την αξία μας ώς Έλληνες ή γενικότερα ως ανθρώπινα νοήμονα όντα δεν χρειάζεται να αναζητούμε άλλες διαστάσεις για να το κάνουμε αυτό.Εδώ μέσα σε αυτήν την χωροχρονική διάσταση μπορούμε να κάνουμε πολλά που να αποδείξουν την ανωτερότητα μας.Έχουμε μια πλούσια φιλοσοφική κληρονομιά που αυτή τη στιγμή στην άλλη άκρη της γής κάποιοι στηριζόμενοι σε αυτον τον πλούτο φτιάχνουν ιδεολογίες,ψυχοθεραπευτικά μοντέλα αλλά και διεισδύουν σε νέες τεχνολογίες.Αντί το μάτι μας να πλανάται στον ουρανό και να περιμένει τους εξωγήινους συγγενείς μας ας προσανατολιστούμε λίγο στα πιο γήινα και λίγο πιο μέσα σε εμάς.Πιστεύω ακράδαντα οτι έχουμε την καπατσοσύνη να πετύχουμε πολλά και αυτό άλλωστε το αποδεικνυούμε με αδέρφια μας που πήγαν στο εξωτερικό και διέπρεπεψαν.Ζούμε σε ένα γεωγραφικό μήκος και πλάτος που και σαν γεωλογικό ανάγλυφο αλλά και σαν κλιματολογικές συνθήκες μπορεί να πλάσει μοναδικές ευαισθησίες και ταλέντα μέσα μας.Άν όλα αυτά τα παραγκωνίζουμε και αναζητούμε την ανωτερότητα μας σε άλλους αστέρες φοβάμαι οτι κάποιοι θα θεωρήσουν ως απόδειξη της εξωγηίνης καταγωγής μας το ότι συμπεριφερόμαστε σαν ΟΥΦΟ.
Συγνώμη αν φαίνομαι κάπως επικριτικός αλλά νιώθω οτι χρησιμοποιούμε πολύ το υπερπέραν για να αναδείξουμε την αξία μας και τελικά ξεχνάμε οτι ζούμε εδώ και τώρα και θα μπορούσαμε ήδη να δείξουμε την μοναδικότητα μας.
Καιρό είχα να διαβάσω μια τόσο μεστή άποψη. Μπράβο σου φίλε LOGOS.

...open minds are better minds!
www.liantinis.gr
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Oannes ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Mια απορια προς AVATARGR: Διέκρινα μια επιμονή να κλείσει το θέμα. Προς τί αυτή η επιμονή;
ΜΑΛΛΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.
ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ....
quote:
FILE ORFEA GIATI NA MHN APANDAME SE ENA FORUM ??????
EXALOU GIA AYTO TON LOGO O FILOS Wolffaced ANOIXE AYTO TO THEMA.
EKTOS KAI EAN KLEIDOTHEI TO FORUM AYTO.
POU DEN NOMIZW PWS EINAI SWSTO.
quote:
ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΩΣ ΟΠΩΣ ΣΕΜΝΑ ΕΖΗΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΤΣΙ ΣΕΜΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΚΑΝΕ.
ΦΙΛΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕ dimindy ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ.
ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ????????????????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ...
quote:
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΒΑΛΙΑ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΠΟΛΥ.....ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΕΔΩ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΑΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΝΩΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΟΜΑΔΑΣ "Ε", ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
quote:
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΕΔΩ.
Μα αυτό είναι μεταγενέστερο, νομίζω...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Oannes ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ???....
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
quote:
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΒΑΛΙΑ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΠΟΛΥ.....ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΕΔΩ.
ΔΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ.
TO NA ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΟΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΝΑΙ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ Ε ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ........
ΑΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
quote:
ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
την ξερουμε την αληθεια στην διδασκαλια του ειναι...
θελετε να την δουμε απο το να συζητουμε κατι σχεδον αχρηστο??
φιλε Αβαταρ συμφωνω με οσα παρεθεσες...

ΕΝΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΝΕΙ
ΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ
ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ?
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ,ΕΝΝΟΩ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ryche ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΑΙ.
ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ε ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΙΜΑ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
θα συμφωνησω απολυτα με avatar και ryche.
επισης κατι που δεν διαβασα στο τοπικ ,ειναι το πραγματικο επωνυμο του καθηγητη:)
ειναι δημητριος νικολακακης,το λιαντινης προηλθε απο την περιοχη που γεννηθηκε-εζησε? και μεγαλωσε?
αν μπορειτε να το επιβεβαιωσετε θα ηταν χρησιμο (απο την αποψη του να παρουμε μια ιδεα πως πολλα δεν γνωριζουμε),σας ευχαριστω
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Edited by - manos on 20/10/2003 10:55:26
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΑΝ ΗΤΑΝ TO ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Κανείς δεν τον είδε από τότε νεκρό ή ζωντανό αν και έχουν γίνει από τότε αρκετές προσπάθειες εντοπισμού του. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα βρεθεί ποτέ ("το σώμα του νεκρού δεν θα το δει ανθρώπου μάτι").
Περισότερο όμως ενδιαφέρον έχουν αυτά που είπε και έγραψε για τον Έρωτα, τον Θάνατο και την Έλλάδα.