- πως θα ειναι ο αντιχριστος? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
εξαίρετο το θέμα σου (κατάφερα και ολοκλήρωσα την ανάγνωση του) και πολύ πρόχειρα γράφω μια πρώτη απάντηση...
Δηλαδή, έχουμε ένα συνεχή (φαύλο) κύκλο Χριστού - Αντίχριστου, που ουσιαστικά ο Άνθρωπος (Εσύ/Εγώ/Εμείς), πρωταγωνιστούμε και στους δύο ρόλους...
Το να μιλάμε για τον Αντίχριστο ως κάτι διαφορετικό από το Χριστό είναι ανούσιο γιατί είναι οι δύο όψεις του ίδιο νομίσματος (που συνεχώς στροβιλίζεται)...
ΥΓ1: Τζόνι και ασπιρίνες δε είχα και το διάβασα "ξεροσφύρι"...
ΥΓ2: Βάλε βιβλιογραφία και θα σώσεις τα εγκεφαλικά κύτταρα του επόμενου...![]()
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
Edited by - Mantis on 17/08/2005 10:49:09
quote:
Η αποκαλυψη ειναι ενα κειμενο που δημιουργηθηκε για να δινει κουραγιο στους χριστιανους καθε εποχης αντιχριστος υπαρχει σε καθε εποχη το αρχετυπο ειναι ενα τα προσωπα αλλαζουν. οταν ειπα οτι η Αποκαλυψη αμφισβητειται δεν ειπα κατι καινουργιο το κειμενο το αμφισβητησαν πρωτοι οι ιδιοι οι Χριστιανοι.με δυσκολια συμπεριληφθηκε στα βιβλια του κανονος της Καινης Διαθηκης.
Φίλτατε Παρμενίδη, έχεις διαβάσει την Αποκάλυψη?
...μου φαίνεται πως όχι... από που θα το πάρει το κουράγιο ο ευσεβείς χριστιανός?
Αν καταφέρει και διαβάσει το κείμενο και το καταλάβει, θα δει ότι δεν ανήκει στους "επιλεγμένους" και ότι τον περιμένουν φρικιαστικά πράγματα και το πιο πιθανό είναι ότι θα... αλλάξει δόγμα...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Edited by - Mantis on 17/08/2005 10:49:28
κανείς δεν αναρωτήθηκε για την αιτία συγγραφής όλων των "αποκαλυπτικών κειμένων", δεν είναι το θέμα μας αυτό... διάβασε τις δημοσιεύσεις της δεύτερης σελίδας και θα καταλάβεις τι ακριβώς συζητάμε...
Και προσπάθησε να μην μετατρέψεις και αυτό το θέμα σε σταυροφορία ενάντια στους χριστιανούς...
quote:
Φίλτατε Μάντη, ελπίζω να βοήθησα ως προς την ερώτηση σου………
Ερώτηση σχετική με το περιεχόμενο της δημοσίευσης σου δεν έκανα, ότι ερωτήσεις έχω σχηματίσει είναι καθαρά ρητορικές και έγιναν ώστε να προωθηθεί το θέμα...
Μια σημείωση πάνω στο όνομα μου... είναι γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες γιατί είναι αγγλική λέξη με ελληνική ρίζα... ουδεμία σχέση με κάποιο μάντη, παρά μόνο με το θυληκό Αλογάκι της Παναγίτσας... και επίσης δεν είμαι φίλος, είμαι φίλη...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Γινεται ενα παγκοσμιο γεγονος και αμεσως ηχησε η 3η σαλπιγγα,μετα κατι αλλο ηχησε η 4η κτλ.
Δηλαδη ο Νοστραδαμος τι διαφορα εχει απο την αποκαλυψη???
ακαταλαβιστικες προφητειες που κολλανε σε πολλα γεγονοτα εχουμε και στα δυο κειμενα.
Αλλα θελω να σταθω σε κατι που λεει η αποκαλυψη.
Συμφωνα λοιπον με αυτη στο τελος θα σωθουνε μοναχα 14.000 η 144.000(δεν θυμαμαι καλα τον αριθμο)εκλεκτοι απο τις φυλες των Εβραιων.
Τωρα μεσα σε αυτο το forum που συζηταμε δεν νομιζω οτι υπαρχει και κανενας Εβραιος οποτε ματαια ασχολησται γιατι ειστε ηδη χαμενοι συμφωνα με αυτη την προφητεια.
Και αναφορικα για εμενα επειδη ειμαι Ελληνας και δεν ανηκω ουτε στον εκλεκτο λαο της Π.Δ του Ιησου ουτε στους εκλεκτους της αποκαλυψης του Ιωαννη γι αυτο και αν ερθει κανας Μεσσιας αναλογα με το τι θα μου προσφερει θα τον ακολουθησω.
Αλλωστε αν εχω να διαλεξω αναμεσα σε δυο στρατοπεδα ηδη απο το ενα εχω αποκλειστε συμφωνα με την καταγωγη μου ως Ελλην αρα αυτοματα παρατασομαι με το δευτερο.
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε
«Μια σημείωση πάνω στο όνομα μου... είναι γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες γιατί είναι αγγλική λέξη με ελληνική ρίζα...»
Θεώρησα ότι θα εννοούσες τον Μάντη, αλλά λάθος υπέθεσα. Εννοείς άραγε και το κάτωθι?
{Any of various predatory insects of the family Mantidae, primarily tropical but including a few Temperate Zone species, usually pale green and having two pairs of walking legs and powerful grasping forelimbs. The mantis feeds on live insects, including others of its own kind. Also called mantid.}
Σε κάθε περίπτωση, διορθώνω άμεσα ΦΙΛΤΑΤΗ Mantis.
Mantis:
«κανείς δεν αναρωτήθηκε για την αιτία συγγραφής όλων των "αποκαλυπτικών κειμένων", δεν είναι το θέμα μας αυτό...»
Διαφωνώ. Εάν δεν γνωρίζουμε την αιτία μιας ολάκερης «σχολής», αυτής της λεγομένης Αποκαλυπτικής φιλολογίας, τότε πως μπορούμε να αποφαινόμαστε επί…Αρχετύπων ή άλλων Εσωτερικών ή άλλων εννοιών??
Για σκέψου καλύτερα.
Mantis:
«Και προσπάθησε να μην μετατρέψεις και αυτό το θέμα σε σταυροφορία ενάντια στους χριστιανούς...»
Το θέμα είναι ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ βλέπουνε κάποιες δημοσιεύσεις, και λιγότερο το εάν πρόκειται περί……«σταυροφορίας» ή όχι. Εάν λοιπόν ορισμένοι δεν αντέχουνε την κριτική άποψη, έστω και σκληρή ενίοτε, αυτό μάλλον βαραίνει τον «ενοχλημένο».
Κακές ερωτήσεις δεν υπάρχουνε, αλλά κακές απαντήσεις.
Και ο νοών νοείτω.
«Σαν λέξη το Χρηστός απλά δηλώνει αυτόν που έχει πάρει το χρήσμα, τον μυημένο.»
Είσαι βέβαιος/α για την ερμηνεία που δίνεις?
Χρηστός: ο αγαθός / επίσης, και ο χρήσιμος {και χρηστός εξ αγάπης, αλλ’ούκ έξ ανάγκης}. Χριστός δε ο έν ελέω κεχρισμένος.
Αντίστοιχα: Χρηστουργία, η αγαθοεργία {η δε φεύγει, επιθυμούσα αμείψασθαι ποτε χρηστουργία τον άνθρωπον}.
Τώρα στο θέμα: Σίγουρα θα έχετε ακούσει τις διάφορες ερμηνείες περί Χίτλερ και της ενσάρκωσης ενός από τους Αντιχρίστους του Νοστράδαμου στο πρόσωπο του.
Λοιπόν μεγάλοι αναλυτές έχουν αναπτύξει τη δυναμική του Χίτλερ ως μαζικού υπνωτιστή που στόχευε στον ερπετώδη εγκέφαλο. «Η διαπεραστική φωνή του Χίτλερ έμοιαζε με μαγικό εξορκισμό» λένε.
Όλως περιέργως κάνοντας επανάληψη την Αποκάλυψη διαπίστωσα ότι ο λόγος και ο τρόπος γραφής του κειμένου αυτού καθώς φυσικά και ο αποκαλυπτικός του χαρακτήρας είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πως κάποιος μπορεί να υπνωτίσει ολόκληρες μάζες
χο,χο.
Αυτό βέβαια που από καιρό έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι η Αποκάλυψη δεν είναι αποκάλυψη γιατί πλείστα από τα ντοκουμέντα της εμφανίζονται και αλλού νωρίτερα και αυτό γιατί κατα τη δική μου ταπεινή εκδοχή έχουν ξανασυμβεί γεγονότα πάνω στις ίδιες αναλογίες και όχι ολόιδια.
Τώρα για να το θέσω απλά, πιστεύω ότι αυτοί που χειραγωγούν την ιστορία στην εποχή μας γνωρίζουν ότι οι αναλογίες του μέλλοντος θα παραμείνουν ίδιες αλλά τις λεπτομέρειες του μέλλοντος προσπαθούν να τις στρίψουν προς τα εκεί που θέλουν γιατί απλούστατα η Αποκάλυψη σηκώνει πολλές "ορθολογικές ερμηνείες" και όχι μία, και γιατί απλούστατα η Αποκάλυψη έχει υπνωτίσει το κόσμο και χτυπήσει το υποσυνείδυτο και όχι την ορθή λογική. Αν πείσεις το κόσμο ότι αυτά που βλέπει είναι αυτά που περιγράφει η Αποκάλυψη, έχεις φέρει την Αποκάλυψη.
Αυτό σημαίνει ότι οι άρχοντες της εποχής μας προσπαθούν να φέρουν την Αποκάλυψη ... ο καθένας όμως στα μέτρα του. Για αυτό και συνεχίζεται ο αέναος κύκλος-στρόβιλος όπως αντιλήφθηκε εύστοχα η Mantis...
Φυσικά όσα θίγω εδώ είναι αποσπασματικά και σηκώνουν περαιτέρω κουβέντα.
Προς Mantis : Πίστεψε το ή όχι η βιβλιογραφία είναι μηδαμινή 20-30 βιβλία (και μιλάμε για βιβλία του εμπορίου) και θα τη καταθέσω κάποια στιγμή. Πάντως πάρα πολλά είναι καθαρά δικές μου παρατηρήσεις
τα πάντα ρει
quote:
Τώρα στο θέμα: Σίγουρα θα έχετε ακούσει τις διάφορες ερμηνείες περί Χίτλερ και της ενσάρκωσης ενός από τους Αντιχρίστους του Νοστράδαμου στο πρόσωπο του.
To το μαλακία κυκλοφορεί στον κόσμο μας δεν περιγράφεται.
quote:
Λοιπόν μεγάλοι αναλυτές έχουν αναπτύξει τη δυναμική του Χίτλερ ως μαζικού υπνωτιστή που στόχευε στον ερπετώδη εγκέφαλο. «Η διαπεραστική φωνή του Χίτλερ έμοιαζε με μαγικό εξορκισμό» λένε.
Το ίδιο και της γιαγιάς μου όταν τσαντίζονταν. Βρε λες ο αντίχριστος τελικά να είναι γυναίκα και η Δευτέρα Παρουσία να συνέβη όταν είδε τι είχα κάνει με το αγαπημένο της βάζο παίζοντας μπάλα?
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Edited by - Invader on 17/08/2005 22:17:45
Όλο και κάποιοι "καλοθελητές" κι "αγαθοί" θα προσπαθήσουν να πείσουν τις μάζες να τους ακολουθήσει γιατί θα "καούν στη Κόλαση αλλιώς"?
Κι οι καλοθελητές αυτοί θα είναι όποιοι θα έχουν όφελος από κάτι τέτοιο.

Edited by - Dying_Incubus on 17/08/2005 23:00:11
quote:
Το ίδιο και της γιαγιάς μου όταν τσαντίζονταν. Βρε λες ο αντίχριστος τελικά να είναι γυναίκα και η Δευτέρα Παρουσία να συνέβη όταν είδε τι είχα κάνει με το αγαπημένο της βάζο παίζοντας μπάλα?
Η γιαγιά σου αγαπητέ δεν έσερνε τη μισή γερμανία από πίσω της αλλά υπνώτιζε-γοήτευε μόνο το παππού σου, χο, χο
. Πως εξηγείς ότι ο "μουρλός" Χίτλερ κίνησε ολόκληρες μάζες. Απλά χτύπησε στις αδυναμίες. -Δεν έχουν χιούμορ οι άνθρωποι. Με επιχειρήματα τους έριξε ή τους τους έπληξε συναισθηματικά?
Πάντως το κύμα της καταστροφολογίας το έχει απωθημένο η ανθρωπότητα, δε συμφωνείτε? Μας βγαίνει το κάρμα. Τα θέλουμε κιόλας δηλαδίς.
τα πάντα ρει
quote:
{Any of various predatory insects of the family Mantidae, primarily tropical but including a few Temperate Zone species, usually pale green and having two pairs of walking legs and powerful grasping forelimbs. The mantis feeds on live insects, including others of its own kind. Also called mantid.}
Φίλτατε Schwabe, αυτό ακριβώς εννοώ... βέβαια βγαίνω και σε καφέ μοντελάκι...![]()
quote:
«κανείς δεν αναρωτήθηκε για την αιτία συγγραφής όλων των "αποκαλυπτικών κειμένων", δεν είναι το θέμα μας αυτό...»Διαφωνώ. Εάν δεν γνωρίζουμε την αιτία μιας ολάκερης «σχολής», αυτής της λεγομένης Αποκαλυπτικής φιλολογίας, τότε πως μπορούμε να αποφαινόμαστε επί…Αρχετύπων ή άλλων Εσωτερικών ή άλλων εννοιών??
Ωπα!... έλα να το πάρουμε πάλι από την αρχή...
Ασφαλώς και μας ενδιαφέρει και ασφαλώς τα έχουμε διαβάσει, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν συζητάμε αυτό... μιλάμε για τον αντίχριστο και ουχί για την φιλολογία γύρω από αυτόν...
quote:
Το θέμα είναι ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ βλέπουνε κάποιες δημοσιεύσεις, και λιγότερο το εάν πρόκειται περί……«σταυροφορίας» ή όχι. Εάν λοιπόν ορισμένοι δεν αντέχουνε την κριτική άποψη, έστω και σκληρή ενίοτε, αυτό μάλλον βαραίνει τον «ενοχλημένο».
Και ξανα Ωπα! (θα μου μείνει κουσούρι το επιφώνημα στο τέλος και δεν είμαι του σκυλάδικου για να του κάνω ορθή χρήση...)
Συζητάμε επί φιλοσοφικής βάσεως και στο σημείο αυτό δεν νομίζω ότι χωράει κριτική τέτοιου είδους, στο τόπικ αυτό δεν εξετάζουμε το αντικείμενο (αντίχριστο) μέσα από το πρίσμα κάποιου δόγματος... δεν με ενοχλεί η κριτική πάνω στις δημοσιεύσεις μου, αρκεί να είναι εντώς θέματος... ελπίζω να κατανοούμε αλλήλους πλέον...![]()
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
quote:
Αν πείσεις το κόσμο ότι αυτά που βλέπει είναι αυτά που περιγράφει η Αποκάλυψη, έχεις φέρει την Αποκάλυψη.
Ζωντανότατο παράδειγμα οι απευθείας μεταδόσεις του CNN όλων των πολέμων τα τελευταία 10 χρόνια και όλους αυτούς που έτρεχαν στα σουπερμάρκετ και "σήκωναν" τα ράφια με τα γάλατα...
quote:
Αυτό σημαίνει ότι οι άρχοντες της εποχής μας προσπαθούν να φέρουν την Αποκάλυψη ... ο καθένας όμως στα μέτρα του. Για αυτό και συνεχίζεται ο αέναος κύκλος-στρόβιλος όπως αντιλήφθηκε εύστοχα η Mantis...
Βλ. το "φίλο" μας τον Γιώργο τον θάμνο (G.W.Bush Junior)... πρώτα έπεισε τους Αμερικανούς ότι οι Ιρακινοί είναι δαίμονες (καλά αυτό το έκανε ο ασυγκράτητος Κλίντον), μετά τους έπεισε ότι οι Αφγανοί είναι δαίμονες, ύστερα τους ξανάπεισε ότι οι Ιρακινοί είναι δαίμονες και στο τέλος όταν τους χτύπησε ο Μπιν Λάντεν... (εκεί έπεσαν οι μάσκες), ότι είναι ο Σατανάς ενσαρκωμένος...
σ.σ.1: δεν ήταν και τόσο μεγάλη η ευστροφία μου... τόσες φορές το έγραψες...τελικά το χώνεψα...![]()
![]()
quote:
Προς Mantis : Πίστεψε το ή όχι η βιβλιογραφία είναι μηδαμινή 20-30 βιβλία (και μιλάμε για βιβλία του εμπορίου) και θα τη καταθέσω κάποια στιγμή. Πάντως πάρα πολλά είναι καθαρά δικές μου παρατηρήσεις
Κάποια στιγμή κατανόησα το μέγεθος της εργασίας που είχες κάνει... τεράστιο...
Την σύνδεση με την μυθολογία Κθούλου δεν την είχα σκεφτεί... σκεφτόμουν ότι κάπως πρέπει να κολλάει και αυτό, αλλά δεν μπορούσα να βρώ το "πως"...
Διασκεδαστικό (μην το πάρεις στραβά, μου άρεσε πολύ) ήταν το κομμάτι με τους Καλογεράκη (με εξαίρεση τον "Δίσκο της Φαιστού", είμαι γνώστης του έργου του), Κεραμμυδα, Φουράκη και λοιπούς...
σ.σ.2: να κάνω επίσημη αίτηση για την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου της βιβλιογραφίας (με τους εκδοτικούς οίκους), πριν τη δημοσίευση της? (να έχω κάτι να διαβάζω μιας που έχω εξαντλήσει δις την βιβλιοθήκη μου)
σ.σ.3: κατά την ταπεινή μου άποψη τα βιβλία του Γ. Καλογεράκη <<Η επιστροφή των θεών>> και η <<Διαθήκη του Προμυθέα>> είναι όντως "υπαγορευμένα" στο συγγραφέα... το <<Έλληνες οι γιοί των θεών>> έχει ένα κάπως "ακατέργαστο" ύφος, ενω τα άλλα δύο είναι βατά και ευκολοδιάβαστα, η γραφή του "στρώνει" και ο λόγος του είναι αβίαστος...
σ.σ.4: έχω 1-2 παρατηρήσεις πάνω σε δημοσιεύσεις που έκανες στη πρώτη σελίδα, αλλά είναι πλέον άκαιρες... ίσως μέσω mail...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
quote:
Πως εξηγείς ότι ο "μουρλός" Χίτλερ κίνησε ολόκληρες μάζες.
Κατι λεγεται οτι και ο Α.Παπανδρεου ανηκε σε εναν απο τους Αντιχριστους.
Παντως ενα συμπερασμα ειναι οτι τελικα οι ηγετες των λαων κοβουνε και ραβουνε στα μετρα τους τις προφητειες για να μπορεσουνε με πιο ομορφο τροπο να περασουνε αυτα που θελουνε στους λαους.
Ακολουθουνε δηλαδη τις προφητειες και ετσι φερνουνε τον κοσμο σε ενα σημειο που πιστευει οτι ολα αυτα γινονται με θελημα θεου.
Ποιος δηλαδη δεν πιστευει πλεον οτι τα barcode(666,χαραγμα κτλ) δεν ειναι θελημα θεου?
Αφου δεν μπορουμε να κανουμε κατι ας το αποδεχτουμε τοτε σκεφτονται ολοι και αυτο βολευει τους ισχυρους για να πραγματοποιουνε τα σχεδια τους.
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε
quote:
WWalker:
«Η περίσταση, όχι η κατάσταση.»Ε και? Το «ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ» είναι η ουσία, και όχι….η περίσταση!
Κανενας δεν επιβάλλει σε κανέναν ιερέα να διαβάσει την Αποκάλυψη. Μόνος του το κάνει, γιατί έτσι νιώθει πως πρέπει να κάνει σαν ιερέας.
quote:
Εξηγώ τι λέω, και μιλώ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Τα όσα λέγονται μετά, είναι ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ, και όχι «βασική ανάγνωση». Το κατανοείς?Εάν την είχανε σε υπόληψη, τότε θα φρόντιζαν να την ενσωματώσουνε στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και όχι…..στα γούστα της όποιας «περίστασης»!
Η ζωή του χριστιανού δεν είναι μόνο η επίσημη λειτουργία. Για την ακρίβεια, μόνο ένα μικρό τμήμα της ζωής του Χριστιανού είναι η λειτουργία. Μπορείς να ανοίξεις οποιαδήποτε Καινή Διαθήκη, και θα δεις την Αποκάλυψη στο τελευταίο κεφάλαιο, στην θέση στην οποία θα πρέπει να βρίσκεται.
quote:
Εάν θέλεις, μπορούμε να δούμε την Αποκάλυψη ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ. Κάτι που έχω προσωπικά κάνει με μεγάλη υπομονή. Η αξία του περιεχομένου είναι αμελητέα, και σε πολλές περιπτώσεις ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ.Έχω εξηγήσει το πώς προέκυψαν αυτές οι διάφορες «Αποκαλύψεις», ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ, καθώς και τους πελατειακούς λόγους που επέβαλλαν την εφεύρεση τους.
Μιας και δεν είσαι πνευματικός ιερέας, ή θεολόγος, αλλά ούτε καν ιερομόναχος, δεν με ενδιαφέρουν ποιες είναι οι απόψεις σου πάνω στην Αποκάλυψη. Μπορώ να θεωρήσω ως αξιόπιστα τα λεγόμενά σου πάνω σε θέματα οικονομίας, στατιστικής, πολιτικής ίσως, και σε πολλά ακόμη θέματα στα οποία μου έχεις δώσει την εντύπωση ότι έχεις τις ικανότητες που η κοινωνία σε θέλει να έχεις, αλλά σε καμμία περίπτωση σε θέματα θεολογίας. Γνωρίζω πολύ καλό θεολόγο για τέτοια θέματα, και τον συμβουλεύομαι συχνά, οπότε θα αναγκαστώ να απορρίψω την πρότασή σου όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τι άνθρωπος προσπαθεί να του μιλήσει για θέματα θεολογίας και ποιοι είναι οι σκοποί του.
quote:
WWalker:
«Ή νομίζεις πως μπορείς να μειώσεις το βιβλίο αυτό με τα γνωστά schwabίσματα;»Να το «μειώσω»?? Φίλτατε, αυτό δεν χρειάζεται εγώ να το κάνω: ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!
Οι κρίσεις σου για τα επίσημα βιβλία της Ορθοδοξίας δεν με ενδιαφέρουν. Για την ακρίβεια, δεν με ενδιαφέρουν γενικότερα οι κρίσεις σου, καθώς έχεις φροντίσει ώστε να χάσω κάθε εμπιστοσύνη που παλαιότερα ίσως και να είχα στα λεγόμενά σου.
quote:
Γιατί φίλτατε? Τι έχεις να φοβηθείς? Δεν θέλεις να λάμψει η αλήθεια σου?Εφόσον πρεσβεύεις αλήθεια, τι φοβάσαι?
Η όχι??
Όχι δεν θέλω να λάμψει η αλήθεια μου μέσα από εμένα. Η Εκκλησία έχει ορίσει άλλους ως αρμόδιους για να το κάνουν αυτό, οπότε και αυτοί φέρουν την ευθύνη.
Εγώ πρεσβεύω μόνο αυτό στο οποίο με εμπιστεύτηκαν να πρεσβεύω, και εφόσον αυτό αποφάσισα να πρεσβεύω, αυτό κάνω. Σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο και θα αποφύγεις πολλά.
Όσο για τους παπάδες που κάνουν κύρηγμα με βάση την αποκάλυψη, θα πρέπει να είναι απόγονοι αυτών που ούρλιαζαν να μην φάνε πατάτες οι Έλληνες γιατί θα γίνουν ... προτεστάντες!!!
quote:
Εγώ απλά προτρέπω, όσους θέλουν, να διαβάσουν το αριστουργηματικό "Όνομα του Ρόδου" του Ουμπέρτο Έκο. Μεταξύ πολλών άλλων θα δουν και πως το ""αποκαλυπτικό"" () βιβλίο του Ιωάννη μπορεί να προσαρμοστεί στους φόβους και τα κακά της ΚΑΘΕ εποχής.
Πολύ ωραίο βιβλίο! ![]()
quote:
Όσο για τους παπάδες που κάνουν κύρηγμα με βάση την αποκάλυψη, θα πρέπει να είναι απόγονοι αυτών που ούρλιαζαν να μην φάνε πατάτες οι Έλληνες γιατί θα γίνουν ... προτεστάντες!!!
Βρέ λές???
Όλα είναι πιθανά! ![]()

Τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με το θέμα?
...μήπως καμία...
Δεν μιλάμε για την Αποκάλυψη ως βιβλίο-ανάγνωσμα, αλλά ως κατάσταση... Δεν μας ενδιαφέρει ο Αντίχριστός και ο Χριστός μέσα από το πρίσμα κάποιου δόγματος, αλλά μόνο από τη φιλοσοφική ματιά...
Η συζήτηση δεν προχωρά όταν ξεφεύγουμε από αυτή...
συντονιστείτε...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Το καλό και το κακό συχνά είναι έννοιες παντελώς υποκειμενικές. Ετσι λοιπόν μεσα στη γενική έννοια του Κακού δημιουργησε η φαντασία το Αντίχριστο.
Η πραγματιστική λογική αντικρούει τέτοιες υποθετικές παρουσίες που απλώς χρησιμοποίουνται για να φοβίζουν τη νοσηρή φαντασία μερικών από εμάς. Το κάλό και το κακό ενυπάρχει μέσα στο καθένα μας. Είναι υποχρεώτικό δηλαδή να μορφοποιούμε το ότι κακό και διεστραμένο για να δίνουμε συχωροχάρτι σε πράξεις και ενέργειες ανθρώπινες? Ελεος πλέον! Δεν χρειαζόμαστε άλλους μπαμπούλες στη ζωή μας. Αρκετά υποφέρουμε από την απτή πραγματικότητα του άγχους και της κακοήθειας που είναι δημιουργήματα μόνο δικά μας. Ο άνθρωπος βρέθηκε όταν δημιουργήθηκε, σε έναν παράδεισο και μόνο μα μόνο αυτός τον κάνει καθημερινά κόλαση.
η αναφορα στις φρικιαστικες αυτες τιμωρίες οι οποιες εχουν κατα τον συγγραφεα παιδαγωγικο χαρακτηρα!!!δεν αλλοιωνει το βασικό και διαχρονικο μηνυμα της που ειναι η οριστική νικη του καλου πανω στο κακό.