ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- πως θα ειναι ο αντιχριστος? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- πως θα ειναι ο αντιχριστος? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ΠαρμενιδηςΝέο Μέλος
19/08/2005, 20:39:15
Επισης φιλτατη μαντις απο που εξαγεις το συμπερασμα οτι αν το διαβασει ενας χριστιανος θα δει οτι δεν ειναι μεσα στους εκλεκτούς.ειναι νομιζω το συμπερασμα σου παραλογο!!!!!
19/08/2005, 22:32:30
quote:

η αναφορα στις φρικιαστικες αυτες τιμωρίες οι οποιες εχουν κατα τον συγγραφεα παιδαγωγικο χαρακτηρα!!!δεν αλλοιωνει το βασικό και διαχρονικο μηνυμα της που ειναι η οριστική νικη του καλου πανω στο κακό.

Απλές ερωτήσεις προς διεξαγωγή συμπεράσματος:

Ένας στοργικός πατέρας θα τρομοκρατούσε το παιδί του?

Ένας στοργικός πατέρας θα τιμωρούσε το παιδί του (όποια κι αν ήταν η πίστη του)?

Ένας στοργικός πατέρας θα ομολογουσε ότι όσο κι αν πιστεύεις, αν η καταγωγή σου είναι διαφορετική από αυτή που "πρέπει" δεν πρόκειται να συγχωρεθείς (ακόμη κι αν δεν έχεις διαπράξει καμία αμαρτία, πράγμα αδύνατο)?

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η Αποκάλυψη και κάθε άλλο κείμενο τέτοιου περιεχομένου έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα... αυτή είναι η άποψη μου...

Τώρα σχετικά με τη μάχη Καλού-Κακού... χμμμ... κάτι μου λέει ότι δεν υπάρχει τελική νίκη ότι κι αν γράφουν (θεόπνευστο ή μη)... ο κόσμος φτιάχτηκε για να περιέχει και τις δύο δυνάμεις στην αρχική αγνή, μη ανθρωποκεντρική (αν μπορεί να ειπωθεί αυτό) μορφή τους... αν εκλήψει η μια από τις δύο δεν θα υπάρχει ισορροπία και τότε η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική...

Βέβαια, δεν πρόκειται να αλλάξουν οι ισορροπίες του σύμπαντος... δεν θα υπάρξει ποτέ απόλυτη νίκη στον πόλεμο ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό, παρά μικρές νίκες στις διάφορες μάχες και μάλιστα μοιρασμένες...

Το Καλό και το Κακό στροβιλίζονται σαν χορευτές πάνω στην πίστα και όλοι εμείς δεν είμαστε παρά θεατές του χορού τους...

quote:

Επισης φιλτατη μαντις απο που εξαγεις το συμπερασμα οτι αν το διαβασει ενας χριστιανος θα δει οτι δεν ειναι μεσα στους εκλεκτούς.ειναι νομιζω το συμπερασμα σου παραλογο!!!!!

Λέει ο φίλος μας ο Tyaneas:

quote:

Συμφωνα λοιπον με αυτη στο τελος θα σωθουνε μοναχα 14.000 η 144.000(δεν θυμαμαι καλα τον αριθμο)εκλεκτοι απο τις φυλες των Εβραιων.

Δεν τα "λέει" βέβαια αυτός, αλλά η Αποκάλυψη του Ιωάννη...

και ρωτάω:

Που διάβασες ότι θα σωθούν Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι ή Εθνικοί ή Ινδουϊστες ή Τοαϊστες ή οτιδήποτε άλλο?

Μιλάει ξεκάθαρα για Εβραίους και για να είσαι Εβραίος και να μπορείς να παρακολουθήσεις τη Συναγωγή, πρέπει να κατάγεσαι από μάνα Εβραία... ακόμα κι αν προσυλητηστείς δεν έχεις τα δικαιωμάτα που σου δίνει η καταγωγή μέσω αίματος (δηλαδή η καταγωγή της μάνας)...

Αν βασιστείς δε στο ενδεχόμενο ότι μπορεί να σωθούν οι ενάρετοι από όλα τα δόγματα... και πάλι υπάρχει πρόβλημα...

Θα πρέπει να μην έχεις αμαρτήσει ποτέ... ακόμη κι αν δεν έχεις αμαρτήσει, με τη σκέψη (και μόνο) ότι είσαι ενάρετος, διαπράττεις αμαρτία...

...μεγάλο μπέρδεμα ε?... σαν να προσπαθείς να συναρμολογήσεις μια συσκευή και οι οδηγίες να είναι στα... εβραϊκά...

(όλα τα παραπάνω, παρακαλώ να μην θεωρηθούν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ επίθεση κατά των Εβραίων... είναι απλά συμπεράσματα με ολίγη από χιούμορ...)

.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

20/08/2005, 00:06:04
Mantis, εγώ έχω την εξής απορία...
Γιατί να αναφέρεται μόνο σε 144.000 Εβραίους?
Δεν αντιλέγω οτι απευθύνεται σε αυτούς.
Αλλά γιατί δίνει προτεραιότητα σε εκείνους?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

---angelgirl---Νέο Μέλος
20/08/2005, 00:46:46
Σύμφωνα με προφητείες και τα όσα λέγονται, ο αντίχρηστος θα έχει την όψη του Χριστού και θα δράσει για 6χρόνια. Τα πρώτα χρόνια πολλοί θα παρασυρθούν και θα τον πιστέψουν ως τον Ιησού, έπειτα όμως θα αποκαλυφθεί. Τα τρία πρώτα χρόνια θα δράσει με καλές πράξεις, στη συνέχεια θα πολεμήσει τους ανθρώπους. Δε θα έχει μορφή αγγέλου, ή τέρατος ή διαβόλου και οτιδήποτε φοβίζει τους ανθρώπους, θα έχει την γαλήνια μορφή του Ιησού Χριστού. Αυτά 'εχω ακούσει σε ότι αφορά το θέμα αυτό...
20/08/2005, 01:35:49
WWalker:
«Κανενας δεν επιβάλλει σε κανέναν ιερέα να διαβάσει την Αποκάλυψη. Μόνος του το κάνει, γιατί έτσι νιώθει πως πρέπει να κάνει σαν ιερέας.»

Μόνος του το κάνει, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. Εάν την είχε σε εκτίμηση η εκκλησία, τότε δεν θα άφηνε το θέμα ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΑΠΑ.

WWalker:
«Μπορείς να ανοίξεις οποιαδήποτε Καινή Διαθήκη, και θα δεις την Αποκάλυψη στο τελευταίο κεφάλαιο, στην θέση στην οποία θα πρέπει να βρίσκεται.»

Αυτό το «πρέπει», ας το άφηνες καλύτερα φίλτατε. Παλαιότερα, και πριν επέμβουνε διάφοροι Σϋνοδοι, η Αποκάλυψη δεν περιέχονταν στον κανόνα. Τότε, ποια ήταν η θέση που έπρεπε να βρίσκεται?

Μήπως στα….αζήτητα??

WWalker:
«Μιας και δεν είσαι πνευματικός ιερέας, ή θεολόγος, αλλά ούτε καν ιερομόναχος, δεν με ενδιαφέρουν ποιες είναι οι απόψεις σου πάνω στην Αποκάλυψη.»

Λυπάμαι που δεν είμαι σε θέση (πλέον..) να σου προσφέρω μια παπαγαλία της ιερατικής κάστας, αλλά εάν θέλεις ανοιχτή συζήτηση, δίχως χριστιανικές παρωπίδες, τότε εδώ θα είμαι.

WWalker:
«Γνωρίζω πολύ καλό θεολόγο για τέτοια θέματα, και τον συμβουλεύομαι συχνά, οπότε θα αναγκαστώ να απορρίψω την πρότασή σου…»

Πολύ…παράξενες απόψεις έχεις τελικά φίλτατε για τον διάλογο!!

Σε κάθε περίπτωση, εδώ ομιλεί και γράφει όποιος έχει επιχειρήματα ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ. Έχω έως τώρα συνομιλήσει τόσο με θεολόγους όσο και με ιερείς, και σε πληροφορώ ότι τα πάω άριστα, τόσο με τους μεν όσο και με τους δε.

Έχω μάθει να προετοιμάζομαι καλά αγαπητέ μου πριν μπλεχτώ με κάτι, και το ίδιο φροντίζω να εφαρμόζω και εδώ. ΝΑΙ ΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ.

WWalker:
«Οι κρίσεις σου για τα επίσημα βιβλία της Ορθοδοξίας δεν με ενδιαφέρουν.»

Κλασική απάντηση πιστού……..
(με το συμπάθιο φυσικά)

WWalker:
«Για την ακρίβεια, δεν με ενδιαφέρουν γενικότερα οι κρίσεις σου, καθώς έχεις φροντίσει ώστε να χάσω κάθε εμπιστοσύνη που παλαιότερα ίσως και να είχα στα λεγόμενά σου.»

Σου είπα, λυπάμαι, αλλά δεν επιδιώκω συμπάθειες και συμμαχίες, αλλά την ανάδειξη της στυγνής εκμετάλλευσης των όποιων θεουργών και θεοκάπηλων, την ανάδειξη της παραπληροφόρησης μέσω μύθων ως «ιστορικής αλήθειας», και γενικότερα το ξεσκέπασμα της επινόησης των διαφόρων φαντασιακών «Θεών» και «θεανθρώπων».

Εάν μέσα από αυτή την διαδρομή, και εφόσον δεν υπάρχουνε άλλα στοιχεία, έχασες την όποια εμπιστοσύνη μπορεί να είχες, τότε δεν έχω απλά τίποτα να πω ή να κάνω.

Θρησκεία μου η αλήθεια αγαπητέ. Η αλήθεια δίχως προστάτες και δόγματα, δίχως επιβαλλόμενη ανοησία και τσουλήθρες σωτηρίας.

WWalker:
«Εγώ πρεσβεύω μόνο αυτό στο οποίο με εμπιστεύτηκαν να πρεσβεύω, και εφόσον αυτό αποφάσισα να πρεσβεύω, αυτό κάνω.»

Σου εμπιστεύτηκαν? Δηλαδή? Πότε αίρεται για παράδειγμα η εμπιστοσύνη που σου παρέχουνε?

20/08/2005, 01:59:34
angelgirl, δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν προφητείες για το κάθε τι σε κάθε θρησκεία.
Όλες λίγο-πολύ έχουν προφητείες.
Σχετικά με την Χριστιανική προφητεία περί Αντίχριστου, πιστεύω πως ο "Χριστός" κι ο "Αντίχριστος" δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσωποποίηση του καλού και του κακού εαυτού μας.
Όλοι έχουμε καλά και κακά στοιχεία και πρέπει να τα αποδεχόμαστε.
Το πιο σημαντικό δέ, να τα έχουμε ισορροπημένα...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

20/08/2005, 13:56:18
quote:
WWalker:
«Για την ακρίβεια, δεν με ενδιαφέρουν γενικότερα οι κρίσεις σου, καθώς έχεις φροντίσει ώστε να χάσω κάθε εμπιστοσύνη που παλαιότερα ίσως και να είχα στα λεγόμενά σου.»

Σου είπα, λυπάμαι, αλλά δεν επιδιώκω συμπάθειες και συμμαχίες, αλλά την ανάδειξη της στυγνής εκμετάλλευσης των όποιων θεουργών και θεοκάπηλων, την ανάδειξη της παραπληροφόρησης μέσω μύθων ως «ιστορικής αλήθειας», και γενικότερα το ξεσκέπασμα της επινόησης των διαφόρων φαντασιακών «Θεών» και «θεανθρώπων».

Εάν μέσα από αυτή την διαδρομή, και εφόσον δεν υπάρχουνε άλλα στοιχεία, έχασες την όποια εμπιστοσύνη μπορεί να είχες, τότε δεν έχω απλά τίποτα να πω ή να κάνω.

Θρησκεία μου η αλήθεια αγαπητέ. Η αλήθεια δίχως προστάτες και δόγματα, δίχως επιβαλλόμενη ανοησία και τσουλήθρες σωτηρίας.

Εσύ και ο Τρότσκι. Εγώ είμαι του Λαφαργκιγκού κλάδου, δυστυχώς, οπότε μάλλον για αυτό τον λόγο θα διαφωνούμε πάνω στο τι είναι σωτηρία και τι όχι.

quote:
WWalker:
«Κανενας δεν επιβάλλει σε κανέναν ιερέα να διαβάσει την Αποκάλυψη. Μόνος του το κάνει, γιατί έτσι νιώθει πως πρέπει να κάνει σαν ιερέας.»

Μόνος του το κάνει, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. Εάν την είχε σε εκτίμηση η εκκλησία, τότε δεν θα άφηνε το θέμα ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΑΠΑ.

WWalker:
«Μπορείς να ανοίξεις οποιαδήποτε Καινή Διαθήκη, και θα δεις την Αποκάλυψη στο τελευταίο κεφάλαιο, στην θέση στην οποία θα πρέπει να βρίσκεται.»

Αυτό το «πρέπει», ας το άφηνες καλύτερα φίλτατε. Παλαιότερα, και πριν επέμβουνε διάφοροι Σϋνοδοι, η Αποκάλυψη δεν περιέχονταν στον κανόνα. Τότε, ποια ήταν η θέση που έπρεπε να βρίσκεται?

Μήπως στα….αζήτητα??

WWalker:
«Μιας και δεν είσαι πνευματικός ιερέας, ή θεολόγος, αλλά ούτε καν ιερομόναχος, δεν με ενδιαφέρουν ποιες είναι οι απόψεις σου πάνω στην Αποκάλυψη.»

Λυπάμαι που δεν είμαι σε θέση (πλέον..) να σου προσφέρω μια παπαγαλία της ιερατικής κάστας, αλλά εάν θέλεις ανοιχτή συζήτηση, δίχως χριστιανικές παρωπίδες, τότε εδώ θα είμαι.

WWalker:
«Γνωρίζω πολύ καλό θεολόγο για τέτοια θέματα, και τον συμβουλεύομαι συχνά, οπότε θα αναγκαστώ να απορρίψω την πρότασή σου…»

Πολύ…παράξενες απόψεις έχεις τελικά φίλτατε για τον διάλογο!!

Σε κάθε περίπτωση, εδώ ομιλεί και γράφει όποιος έχει επιχειρήματα ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ. Έχω έως τώρα συνομιλήσει τόσο με θεολόγους όσο και με ιερείς, και σε πληροφορώ ότι τα πάω άριστα, τόσο με τους μεν όσο και με τους δε.

Έχω μάθει να προετοιμάζομαι καλά αγαπητέ μου πριν μπλεχτώ με κάτι, και το ίδιο φροντίζω να εφαρμόζω και εδώ. ΝΑΙ ΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ.

WWalker:
«Οι κρίσεις σου για τα επίσημα βιβλία της Ορθοδοξίας δεν με ενδιαφέρουν.»

Κλασική απάντηση πιστού……..
(με το συμπάθιο φυσικά)

WWalker:
«Εγώ πρεσβεύω μόνο αυτό στο οποίο με εμπιστεύτηκαν να πρεσβεύω, και εφόσον αυτό αποφάσισα να πρεσβεύω, αυτό κάνω.»

Σου εμπιστεύτηκαν? Δηλαδή? Πότε αίρεται για παράδειγμα η εμπιστοσύνη που σου παρέχουνε?

Όπως σου έχω ξαναπεί, οι απόψεις σου δεν με ενδιαφέρουν. Γι'αυτό τον λόγο και δεν επιθυμώ να ασχοληθώ άλλο με αυτές. Καλύ συνέχεια στις παλινδρομήσεις σου μέσα από τον μοναχικό δρόμο των ενδορφινών και καλή συνέχεια στις συζητήσεις σου.

Edited by - WWalker on 20/08/2005 13:58:11

Edited by - WWalker on 20/08/2005 14:00:27

ArithanisΜέλος
20/08/2005, 19:13:25

Επιστρέψω τη συζήτηση λίγο πιο πριν :

Μετά από μία μικρή έρευνα περί της έννοιας Χριστού – Χρηστού παραθέτω τα ακόλουθα σχόλια στοιχεία :

Οι Φουρακικοί σίγουρα θα έχουν εντυπώσει τη διάφορα βρωτού, μέρωπα, αγαθού που εντοπίζεται στο μυητικό στάδιο της ψυχής. Γιατί το λέω αυτό? Γιατί όντως ετυμολογικά φίλε Schwabe είναι Χρηστός: ο αγαθός. Να πως όμως χρησιμοποιείται το συνώνυμο της λέξης από κάποιους : Ως όρος που καταδεικνύει το μυητικό επίπεδο.

Τώρα το Χρηστός είναι η αρχαία γνωστική μορφή του Χριστού. Χρησιμοποιούνταν στον 5ο πΧ αιώνα από τον Αισχύλο τον Ηρόδοτο και άλλους. Τα «μαντεύματα πυθόχρηστα» ή χρησμοί δοσμένοι από το Πύθιο θεό μέσω μίας πυθωνίδας, μνημονεύονται από τον Αισχύλο (Χοηφόροι 901). Το «χρηστήριο» δεν είναι μόνο «η έδρα ενός μαντείου» αλλά και μία προσφορά για το χρησμό. Χρήστης είναι κάποιος που εξηγεί χρησμούς, «ένας προφήτης και μάντης» και Χρηστήριος είναι αυτός που υπηρετεί ένα μαντείο ή ένα θεό. Ο Ιουστίνος ο Μάρτυρας, ένας από τους συγγραφείς των πρώτων Χριστιανών αποκαλεί τους ομόθρησκους Χρηστιανούς. «Μόνο εξαιτίας της άγνοιας οι άνθρωποι αυτοαποκαλούνται Χριστιανοί αντί Χρηστιανοί. Λέει ο Λακτάντιος (Βιβλίο Δ’ κεφ VII).

Οι όροι Χριστός και Χριστιανοί που γράφονταν αρχικώς όροι Χρηστός και Χρηστιανοί, πάρθηκαν από το ιερατικό λεξιλόγιο των παγανιστών του Ναού.

Χρηστός σήμαινε σε εκείνο το λεξιλόγιο ένας μαθητής σε δοκιμασία, ένας υποψήφιος για τη θέση του ιεροφάντη. Όταν έφτανε σε αυτή μέσω μύησης μακροχρόνιων δοκιμασιών και οδύνης και «χριζόταν» (δηλαδή τριβόταν με λάδι, όπως οι μυημένοι – ακόμη και τα είδωλα των θεών- σα τελευταίο βήμα του τελετουργικού τυπικού) το όνομα του άλλαζε σε Χριστός, «εξαγνισμένος», στη εσωτερική ή μυστηριακή γλώσσα.

Στο μυστικό συμβολισμό Χρίστης ή Χριστός σήμαινε ότι η Οδός (η ατραπός) είχε ήδη διανυθεί και ο στόχος είχε επιτευχθεί. Στο τέλος της Οδού στέκει ο Χρήστης, ο εξαγνισθείς και όταν η ένωση επιτευχθεί ο Χρηστός « ο άνθρωπος των θλίψεων» γίνεται ο ίδιος Χριστός.

Ο Παύλος έλεγε «Ωδίνω άχρι ου μορφωθεί Χριστός εν υμίν(Γαλ.Δ’19) που σημαίνει «μέχρι να έχετε το Χριστό μέσα σας.

Θα παρατηρήσει κανείς ότι εγώ στις ως τώρα δημοσιεύσεις μου έχω αντικαταστήσει το χρηστός ως δίνεται εννοιολογικά ακριβώς παραπάνω με το αντίχριστος. Και αυτό γιατί απλούστατα θεωρώ ότι όταν προσπαθείς να δράσεις σα Χριστός ενώ ακόμη δεν είσαι, όταν προσπαθείς να αλλάξεις τη συχνότητα σου και να τη ταυτίσεις με το φάσμα του ειδώλου σου ( του Χριστού στη συγκεκριμένη περίπτωση), συνεχίζεις να εκπέμπεις σε συχνότητα διαφορετική και άρα να δρας σαν αντίχριστος.

Στο τέλος βέβαια υπό την αυτή οπτική ο αντίχριστος βρίσκει μπροστά το -είδωλο, σωσία- του και ενώνεται με αυτό.

τα πάντα ρει

bleumoonΝέο Μέλος
23/08/2005, 10:11:23
Κατά την άποψή μου θα έρθει σαν ένας γοητευτικότατος κυβερνήτης. Θα τον αποκαλέσουν γνήσιο απόγονο του Χριστρού ( εκεί στηρίζεται ο κωδικας Ντα Βιτσι ). Στα πρώτα χρόνια θα κάνει του κόσμου τα καλά: Θα κατεβάσει την τιμη πετρελαίου κ.α. Θα τον λατρέψουν σαν θεό σωτήρα και όσοι θα λένε ότι είναι ο Αντίχριστος θα τον περνάνε για τρελό. Και μόλις αποχτήσει οπαδούς...Ποιός Θεός μας σώζει!!!
TyaneasΜέλος
23/08/2005, 11:56:42
Εγω εχω την εξης απορια.
Υπαρχει Χριστιανος σε αυτο το πλανητη σε οποια αιρεση και να ανηκει που να μην εχει ακουσει η διαβασει οτι ο Αντιχριστος θα ερθει για 7 χροννια και τα πρωτα 3,5 θα κανει το καλο και μετα θα του βγει ο κακος του ευατος και θα κυνηγαει το κοσμο?

Υπαρχει κανεις που να μην εχει ακουσει η διαβασει οτι αυτος θα ειναι ενας παγκοσμιος ηγετης?

Και πειτε μου εσεις τωρα ποιος θα ειναι αυτος που θα τον ακολουθησει αφου ηδη το σχεδιο του εχει βγει στη φορα.

Ακομα και εγω που τα κοροιδευω αν ερθει ενας τυποτς ο οποιος θα εχει αυτα τα χαρακτηριστικα και κινηθει ετσι και εγω δεν θα τον ακολουθησω και απλα θα αναιρεσω αυτα που πιστευα μεχρι τοτε.

Για μενα περα απο τις αποψεςις μου θεωρω γελοιο το να εχει στηθει ενα τετοιο σκηνικο απο τον θεο του καλου και απο τον θεο του κακου(Ιησους και Σατανας για τους Χριστιανους) και να το εχουνε κανει και γνωστο σε ολο τον κοσμο.

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

30/12/2004, 15:59:13
Εβλεπα σήμερα το πρωϊ σκηνές από τις παραλίες ενός παλιού επίγειου παράδεισου....

και μπροστά στα κύματα που μανιασμένα λύσσαγαν, έτοιμα να σηκώσουν καινούριο τσουνάμι και να ξαναχτυπήσουν τον παράδεισο, έπαιζαν παιδάκια....

με όλη την αθωότητα των μικρών και λίγων τους χρόνων...

με όλη την εμπιστοσύνη ότι ο ήλιος θα ανατέλει κάθε μέρα....

έτοιμα να πνιγούν σε μια στιγμή....

είναι ωραίο να είσαι μικρός και αθώος τελικά....

και όχι μόνο στην ψυχή αλλά και στην καρδιά και στην σκέψη....

Ποτέ δεν νιώθεις το τσουνάμι που έρχεται...
Ποτέ δεν βλέπεις τον κίνδυνο να πλησιάζει...
Ποτέ δεν καρτεράς τον θάνατο που λυτρώνει....

Galadriel of Galadhrim

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!

30/12/2004, 16:51:54
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ galadriel ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡHΣΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ...

ΠΡΟΣΟΧΗ.....ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ! ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΑΖΩΕΛ

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5294

Ομάδα Ε + τσουνάμια.... ΤΟΥ/ΤΗΣ aspirin

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5293

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΝΕΟ ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΥΓ. ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΜΗΝ ΤΑ ΕΚΛΑΒΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ESOTERICA.gr

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

30/12/2004, 17:27:37
Αγαπητέ φίλε και συντονιστή Avatar,

ευχαριστώ πολύ για την "εύστοχη" διευκρίνηση που έκανες...

όμως θα διαφωνήσω μαζί σου ως προς το αν υπάρχουν άλλα τόπικ με το ίδιο θέμα όπως το παρουσιάζω εδώ...

θα συμφωνήσω όμως μαζί σου ότι πρόκειται για ένα θέμα που μας "καίει" όλους....

και είμαι σίγουρη ότι ανήκει στην σωστή κατηγορία....

όπως επίσης είμαι σίγουρη ότι σιγά σιγά όταν (και αν αφήσετε) να αναπτυχθεί πλήρως αυτό το θέμα θα διαπιστώσεις και μόνος σου το πόσο διαφέρει από τα άλλα...

ήδη θεωρώ την συμμετοχή σου σ'αυτό καλό "σημάδι"....

αν μάλιστα δω και άλλα "φαινόμενα" να προκύπτουν, όπως μετακομίσεις-μεταφορές ο Νώντας, και έλεγχο του Νου με την οποιαδήποτε Ινδικής προέλευσης, και μη, τεχνική, τότε θα έχει εκπληρώσει και την αποστολή του...

η οποία είναι να βλέπουμε πίσω από τα "φαινόμενα"....

είτε είναι φυσικά είτε είναι αφύσικα....

σ'ευχαριστώ και πάλι για τα "εγκαίνια" του θέματος μου και περιμένω και την περαιτέρω συμμετοχή σου...

Φιλικά, Galadriel of Galadhrim

WARNING !

30/12/2004, 23:46:04
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ galadriel ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗΝ.....
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ...
ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..

Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΤΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ..
ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ....

ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ Α-ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ....

ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑΒΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ....(50,000 ΠΑΙΔΙΑ)

ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

ΠάνοςΜέλος
31/12/2004, 06:45:36
Έβλεπα σήμερα στης ειδήσεις (ΜΜΣ = μέσα μαζικής συσκοτίσεως) στην ίδια ακριβώς περιοχή που επλήγη από την καταστροφή σε ένα μπαρ με πουτ*νες έναν έλληνα να χοροπηδάει και να χορεύει πάνω σε ένα τραπέζι και να φωνάζει ‘όλα είναι οκ χα χα χα και χου χου χου, δεν τρέχει τίποτα ’ απορώ τι σκ*τα έχουν ορισμένοι άνθρωποι στο κεφάλι τους. Ειλικρινά εάν ήμουν εκεί και το έβλεπα, αυτός ο άνθρωπος θα περνούσε τουλάχιστον 3-4 χρόνια στο νοσοκομείο από το ξύλο. Φυσικά και οι υπόλοιποι θαμώνες το μόνο που έκαναν ήταν να πασπατεύουν της πιτσιρίκες πόρνες μέσα στην τρελή χαρά και της καύλ*ς σαν να μην συνέβη απολύτως τίποτα. Πραγματικά ο άνθρωπος είναι ένα....πολύπλευρο ων.

Δέν ξέρω, έχω μπερδευτεί. Για τι να στεναχωρηθώ περισσότερο; Για τα ανυποψίαστα θύματα της καταστροφής η για την διανοητική κατάσταση ορισμένων ανθρώπων;;

Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Εχέμβροτος επί..Κολονώ

Edited by - Πάνος on 31/12/2004 06:48:28

spiritΜέλος
31/12/2004, 07:09:42
quote:
Δέν ξέρω, έχω μπερδευτεί. Για τι να στεναχωρηθώ περισσότερο; Για τα ανυποψίαστα θύματα της καταστροφής η για την διανοητική κατάσταση ορισμένων ανθρώπων;;

Mα αυτο που ειδες Πανο,δεν δηλωνει την διανοητικη κατασταση των ανθρωπων μονο,αλλα την υστερια και το αποπροσανατολισμενο που επικρατει,το θεμα ειναι οτι δεν πρεπει να χανομαστε σε οποιες εικονες μας παρουσιαζουν τα ΜΜΕ,αλλα να περνουμε μετρα ασφαλειας και αυτοπροστασιας.

«Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας. Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο, η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα».

ΠάνοςΜέλος
31/12/2004, 07:27:11
quote:
το θεμα ειναι οτι δεν πρεπει να χανομαστε σε οποιες εικονες μας παρουσιαζουν τα ΜΜΕ,αλλα να περνουμε μετρα ασφαλειας και αυτοπροστασιας.

Αυτό είναι το σημαντικότερο spirit και ορθά πράττεις και το θίγεις. Η αυτοπροστασία. Για να μην παρασυρθούμε από άλλου είδους τσουνάμι...

Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Εχέμβροτος επί..Κολονώ

spiritΜέλος
31/12/2004, 07:29:53
quote:
Αυτό είναι το σημαντικότερο spirit και ορθά πράττεις και το θίγεις. Η αυτοπροστασία. Για να μην παρασυρθούμε από άλλου είδους τσουνάμι...

Tι ειναι το ΤΣΟΥΝΑΜΙ;

«Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας. Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο, η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα».

ΠάνοςΜέλος
31/12/2004, 07:38:00
Ε..τσουνάμι ονομάζετε το φαινόμενο των γιγάντιων παλιρροϊκών κυμάτων, σαν αυτό που δημιούργησε της πρόσφατες καταστροφές.

**Χμ....Galadriel το θέμα σου όπως το αντιλαμβάνομαι, θα μπορούσε να είναι και αυτό...η άγνοια είναι ευλογία....η κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω εάν το κατάλαβα σωστά. Ίσως εάν κάνεις μια μικρή ανάπτυξη;

Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Εχέμβροτος επί..Κολονώ

Edited by - Πάνος on 31/12/2004 07:42:33

31/12/2004, 08:42:32
Θα αρχίσω την ανάλυση αντιγράφοντας κι εδώ ένα απόσπασμα από το βιβλίο "ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει" του Ζαν Ζιρωντού

- O τρωικός πόλεμος δε θα γίνει, Κασσάνδρα.
- Βάζουμε στοίχημα, Ανδρομάχη?
- Τούτος εδώ ο αποσταλμένος των Ελλήνων εχει δίκιο. Θα τον δεχτούνε με τιμές. Θα του πακετάρουν την Ελενίτσα του και θα του την ξαναδώσουν.
- Θα τον δεχτούν χοντροκομένα. Δε θα του δώσουν την Ελένη κι ο πόλεμος της Τροίας θα γίνει.
- Ναι, αν ο Εκτορας δε βρισκόταν εδώ. Αλλά φτάνει, Κασσάνδρα, φτάνει.. Ακούς καλά τις σάλπιγγες του... Αυτή τη στιγμή μπαίνει στην πόλη νικητής. Πιστεύω πως κάποιο λόγο θα 'χει να πει. Οταν έφυγε, πάνε τρεις μήνες τώρα, μου ορκίστηκε πως αυτός ο πόλεμος θα 'ταν ο τελευταίος.
- Ηταν ο τελευταίος, όμως ο επόμενος τον περιμένει.
- Δεν κουράζεσαι να βλέπεις και να προβλέπεις μόνο φοβερά πράματα?
- Δε βλέπω τίποτε Ανδρομάχη. Δεν προβλέπω τίποτε. Μόνο που υπολογίζω τούτες τις δύο ηλιθιότητες. Των ανθρώπων και των θεών.
- Γιατί να γίνει πόλεμος? Ο Πάρις δεν τη θέλει πια την Ελένη. Η Ελένη δεν τον θέλει πια τον Πάρι.
- Λες και πρόκειται γι'αυτούς!
- Για τι πρόκειται?
- Ο Πάρις δεν τη θέλει πια την Ελένη! Η Ελένη δεν τον θέλει πια τον Πάρι ! Εχεις δει ποτέ εσύ το πεπρωμένο να νοιάζεται γι' αρνητικές φράσεις?
- Δεν ξέρω τι είναι πεπρωμένο.
- Θα σου το πω εγώ. Ειναι ο επιταχυνθείς τύπος του χρόνου. Είναι κάτι φοβερό.
- Δεν καταλαβαίνω από αφαιρέσεις.
- Οπως θες. Ας πάρουμε ένα μεταφορικό παράδειγμα. Βάλε με το νου σου μια τίγρη. Το καταλαβαίνεις αυτό. Είναι μια μεταφορά που χρησιμοποιούν για τα κοριτσόπουλα. Μια τίγρη που κοιμάται.
- Ας την να κοιμάται
- Και εγώ δεν ζητάω τίποτε καλύτερο. Αλλά είναι οι καταφάσεις που την ξυπνάνε από τον ύπνο της. Εδώ και λίγο καιρό γέμισε η Τροία από δαύτες.
- Γέμισε απο τι?
- Απ' αυτές τις φράσεις που βεβαιώνουν καταφατικά πως ο κόσμος και η κατεύθυνση του κόσμου ανήκουν στους ανθρώπους γενικά και στους Τρωαδίτες ή στις Τρωαδίτισσες ειδικότερα...
- Δε σε καταλαβαίνω.
- Ο Εκτορας αυτή τη στιγμή μπαίνει στην Τροία.
- Ναι. Ο Εκτορας γυρνάει στη γυναίκα του.
- Αυτή η γυναίκα περιμένει ένα παιδί.
- Ναι, περιμένω ένα παιδί.
- Κι όλα αυτά δεν είναι καταφάσεις?
- Μη με τρομάζεις Κασσάνδρα.
(μια νέα υπηρέτρια που περνάει κουβαλώντας ασπρόρουχα)
- Τι όμορφη μέρα κυρά μου !
- Α, ναι έτσι νομίζεις?
(η νέα υπηρέτρια βγαίνοντας)
- Η Τροία είναι σήμερα στην πιο όμορφη μέρα της άνοιξης !
- Μέχρι και το πλυσταριό γέμισε από καταφάσεις !
- Μα ναι, ακριβώς ! Πως μπορείς να μιλάς για πόλεμο μια τέτοια μέρα? Η ευτυχία πέφτει πάνω στον κόσμο !
- Σαν αληθινό χιόνι.
- Το ίδιο και η ομορφιά. Κοίτα αυτό τον ήλιο. Πιο πολύ σεντέφι μαζεύεται πάνω στα προάστεια της Τροίας παρά στα βάθη της θάλασσας. Από κάθε σπίτι ψαρά, από κάθε δέντρο, ακούγεται το μουρμούρισμα των κοχυλιών. Αν ποτέ - μπορούσε να υπάρξει μια ευκαιρία για να βρουν οι άνθρωποι έναν τρόπο να ζήσουν ειρηνικά, αυτή η μέρα θα 'ταν η σημερινή. Και για να γίνουν ταπεινοί και για να γίνουν αθάνατοι...
- Ναι, οι παράλυτοι που τους έσυραν μπροστά στην πόρτα τους νιώθουν αθάνατοι.
- Και για να γίνουν καλοί...Κοίτα αυτόν τον καβαλλάρη της εμπροσθοφυλακής που σκύβει στον αναβολέα του για να χαϊδέψει μια γάτα στην έπαλξη. Βρισκόμαστε ίσως στην πρώτη μέρα κάποιας συνενόησης ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα.
- Μιλάς πολύ. Το πεπρωμένο σαλεύει, Ανδρομάχη.
- Σαλεύει για τα κορίτσια που δεν έχουν άντρα. Δε σε πιστεύω.
- Εχεις άδικο . Λοιπόν. Ο Εκτορας ξαναγυρνάει δοξασμένος κοντά στην λατρευτή του γυναικούλα... Το πεπρωμένο ανοίγει το μάτι... Οι άρρωστοι από ημιπληγία νομίζουν πως είναι αθάνατοι καθισμένοι στους μικρούς τους παγκους... Το πεπρωμένο τανύζεται... Υπάρχει σήμερα μια ευκαιρία ν' απλωθεί στον κόσμο ειρήνη... Το πεπρωμένο ξερογλείφεται. Κι η Ανδρομάχη θα αποχτήσει ένα γιο ! Κι οι θωρακίτες σκύβουν στον αναβολέα για να χαϊδέψουν τα γατάκια στις επάλξεις ! Το πεπρωμένο αρχίζει να περπατάει !
- Πάψε !
- Κι ανεβαίνει αθόρυβα τα σκαλοπάτια του αναχτόρου. Σπρώχνει με τη μουσούδα του τις πόρτες... Νάτον ! ... Νάτον...
(η φωνή του Έκτορα : Ανδρομάχη!)
- Λες ψέματα! ... Είναι ο Εκτορας !
- Ποιος σου 'πε το αντίθετο?

Galadriel of Galadhrim

WARNING !