ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το Συμπαν ειναι το σωμα του Θεου?????? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το Συμπαν ειναι το σωμα του Θεου?????? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

elo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/07/2008, 10:23:13
Αγαπητέ μου Schwabe, υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων
που κάνει διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και προσπαθεί
να πείσει( πρώτα τον εαυτό τους) ότι οι άλλοι δεν
βλέπουν καλά κι οι ίδιοι τα βλέπουν όλα...
Κάτι τέτοιοι άνθρωοι εκτός από για λύπηση είναι και
επικίνδυνοι, αν μου επιτρέπεις την κουβέντα, γιατίστην ουσία
δείχνουν τον ρατσισμό τους όταν, για τα ίδια πράγματα,
πιστεύουν ότι αυτοί έχουν άλλη γνώμη...
Για να το πω απλά δυιλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν
την κάμηλο... Δηλαδή, πράγματα που όλοι βλέπουν κι έχουν
άποψη, αυτοί πιστεύουν ότι οι ίδιοι είναι εκλεκτοί
και οι άλλοι αποκλείονται... Οδηγεί σε επικίνδυνους
ατραπούς για την προσωπικότητα αυτό , φίλε μου...
03/07/2008, 10:39:10
quote:
Schwabe:
Φιλοκαλούμεν μετ ευτελείας (αγαπούμε το ωραίο απλά), και φιλοσοφούμεν ανευ μαλακίας (αγαπούμε τη σοφία χωρίς αποβλάκωση).
Το αναφέρει ο Δημοσθένης στον επιτάφειο του Περικλέους ως το ρητό αυτού.Στο ωραίο δεν χωράνε σύνθετες εξηγήσεις, στη σοφία δεν χωράνε απλοϊκές εξηγήσεις.

Κατανοητή θέση?
Μιας και ο λόγος περί ΘΕΟΥ και παραψυχολογικές ιδέες και ιδεοληψίες πίστης, ας θέσουμε το πλαίσιο του Θεού κάπως αλλιώς

Αφού λοιπόν στη σοφία δεν χωράνε απλοϊκές εξηγήσεις παρά μόνο σύνθετες εξήγησέ μας την έννοια της Σοφίας............ξεκίνα από εκεί.......γιατί ο Θεός πάνω απ' όλα είναι Σοφός.
quote:
Schwabe:
1).Εκ πρώτης όψεως: Δεν υπάρχει ο θεός. ΕΙΝΑΙ ο Θεός!
Το ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ είναι αντίθετο του ΕΙΝΑΙ? Βεβαιότατα ΟΧΙ.
Το οτιδήποτε «ΕΙΝΑΙ» μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει, παραμένει όμως «ΕΙΝΑΙ».
Σωστά?

2).Υπάρχει όμως το μη είναι? ΟΧΙ. Το μη είναι απαιτεί δυο ΕΙΝΑΙ που να μην είναι ταυτόσημα. Το Α δεν είναι Β, αλλά και το Α και το Β είναι κάτι.
Σωστά?

3)Επομένως στο ερώτημα: «Υπάρχει θεός ώστε να μην χαριεντίζομαι με την φαντασία μου» πρώτα πρέπει να σκεφθούμε ότι ΕΙΝΑΙ ο Θεός, και να απαντήσουμε στο ενδιάμεσο ερώτημα «ΤΙ είναι ο θεός». Αν ξέρουμε ΤΙ είναι ο Θεός, τότε μπορούμε να ξέρουμε αν ΥΠΑΡΧΕΙ αυτός!
Σωστά?

1). Ως λέξη σίγουρα έτσι είναι, ως ετυμολογία...........μη σχολιάσω!!!! θα βάλω απλά μια εικόνα για να σου πω χίλιες λέξεις.......
2). Ως λέξη δεν υπάρχει οπότε εκλείπει και η ετυμολογία....να και κάπου που συμφωνούμε.....
3). Λόγω διαφωνίας μου με το πρώτο σου ερώτημα θα διαφωνήσω σε αυτό σου το συνειρμό και ενδεχομένως να δυσκολευτώ να σε παρακολουθήσω στο άβατο της λογικής σου!.............ίσως όμως ένας ψυχίατρος να μπορεί να το κάνει με μεγαλύτερη άνεση!!!
quote:
Schwabe:
Άρα, αν ορίσουμε τον θεό, θα καταλάβουμε ΤΙ είναι θεός, και έτσι θα υπάρχει θεός (και η αρχή Του θα είναι ο ορισμός).

Αν δεν ορίσουμε, δεν θα βρούμε την αρχή του, και συνεπώς δεν υπάρχει ο θεός. Η «χαμένη» αλήθεια δεν αναιρεί όμως το ΕΙΝΑΙ του θεού, αλλά μόνο την ύπαρξή του.

Αναζητώντας την αλήθεια για τον Θεό, ψάχνουμε την ύπαρξή του, αλλά δεχόμαστε το είναι του.

Έτσι, ο αρχικός προβληματισμός και το ενδιάμεσο ερώτημα «Υπάρχει θεός?» μπορεί να παραμένει αναπάντητο όσο δεν γνωρίζουμε ΤΙ είναι Θεός. Μόλις γνωρίσουμε, τότε αναφωνούμε ΥΠΑΡΧΕΙ θεός!

Γιατί δεν το λες με δικά σου λόγια? Γιατί δεν κάνεις αυτό που έκανε και ο εγγονός ? ο οποίος ρώτησε τη γιαγιά του: Τον είδες με τα μάτια σου γιαγιά το Βασιλέα?.....-Όχι! απάντησε η γιαγιά!!!
και ο εγγονός ενημέρωσε τους φίλους του ότι ο Βασιλιάς δεν υπάρχει....

quote:
Schwabe:
Έτσι με μια δεύτερη ματιά καταλήγουμε στο ότι όποιος δεν έχει λόγο να απαντήσει:
Σίγουρα για αυτόν δεν υπάρχει θεός.
Αν κάποιος γνωρίζει ΤΙ στα κομμάτια είναι Θεός, άρα ξέρει ότι υπάρχει και θα απαντούσε!! Πολλοί που απαντούν όμως είναι ακόμα στην αναζήτηση, άρα το «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» θέλουν να το βγάλουν ψέμα.

Επομένως φίλτατε, πρόκειται για βολική φαντασία, γνωρίζεις ΤΙ επακριβώς είναι ο Θεός ή μάχεσαι δίχως αποδείξεις κατά του «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»?
Εσύ ξέρεις θα έλεγα μιας και αποποιείσαι το ενδεχόμενο να είσαι δημιούργημα της φαντασίας σου……….
Η σκυτάλη στους γνωρίζοντες.

Έχεις αλήθεια απορία τι είναι Θεός? Γιατί θες να πας Αθήνα μέσω Βουκουρεστίου ενώ βρίσκεσαι στην Κρήτη?
Και μια γιαγιά 90 ετών, να ρωτήσεις θα σου πει ότι Θεός είναι ο δημιουργός των πάντων η αρχή και το τέλος. Ότι αυτός βάζει τους κανόνες και αυτός παρακολουθεί την παραβίασή τους ή όχι από τα δημιουργήματά Του!............ και ότι αν θες να είσαι υπό την προστασία και επιείκειά Του, δεν έχεις παρά να μην πας κόντρα σε αυτούς τους κανόνες....... Μπορείς βέβαια να με ρωτήσεις ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες...........θα σου απαντήσω εάν δεν τους ξέρεις δεν έχεις παρά να συνεχίσεις το πλάτιασμα μια ανούσιας και ανωφελής "παραφιλοσοφίας"

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

03/07/2008, 12:47:16
trexagireve:
« υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που κάνει διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και προσπαθεί να πείσει( πρώτα τον εαυτό τους) ότι οι άλλοι δεν βλέπουν καλά κι οι ίδιοι τα βλέπουν όλα...Κάτι τέτοιοι άνθρωοι εκτός από για λύπηση είναι και
επικίνδυνοι..»

Λάθος φίλτατε, οικτρό λάθος.

Διακρίσεις δεν κάνει όποιος αμφισβητεί, αλλά διακρίσεις κάνει όποιος εκ των πραγμάτων δογματικά στέκεται απέναντι σε αναπάντητα ερωτήματα, θέτοντας ως θέσφατα τα όσα αυτός πιστεύει και ουσιαστικά απορρίπτοντας κάθε άλλη θέση.

Με λίγα λόγια, ότι κατα βάθος και εσύ κάνεις.

Θέλεις μήπως να ξανασκεφτείς τι είναι επικίνδυνο?

Την λύπηση δεν την αναφέρω καν...

trexagireve:
« Δηλαδή, πράγματα που όλοι βλέπουν κι έχουν άποψη, αυτοί πιστεύουν ότι οι ίδιοι είναι εκλεκτοί και οι άλλοι αποκλείονται..»

Λυπάμαι φίλτατε, αλλά ο Λόγος που ορθώνεις είναι ρηχός, δογματικός και επιπόλαιος.

Μιλάς για πράγματα «που βλέπουν όλοι», λες και η πορεία ενός κοπαδιού σημαίνει απαραίτητα και σωστή επιλογή. Να σου θυμήσω πως ως συνήθως όποτε οι άνθρωποι οδηγούνται ως κοπάδι (π.χ. χρηματιστηριακές φούσκες), το αποτέλεσμα είναι κάθε άλλο παρά το αναμενόμενο!

Προσπάθησε να απαντήσεις με επιχειρήματα, άν έχεις, και όχι με ταμπέλες και αφορισμούς. Με λίγα λόγια, σκέψου πριν γράψεις κάτι....

03/07/2008, 13:08:16
europaios2:
«Αφού λοιπόν στη σοφία δεν χωράνε απλοϊκές εξηγήσεις παρά μόνο σύνθετες εξήγησέ μας την έννοια της Σοφίας............ξεκίνα από εκεί.......γιατί ο Θεός πάνω απ' όλα είναι Σοφός.»

Όχι ο Θεός της Αγίας Γραφής όμως, διότι εάν αυτές οι παιδαριώδεις αφηγήσεις θεωρηθούνε «Σοφία» καήκαμε! Συνεπώς θέσε τον ορισμό για να δούμε και τα υπόλοιπα.

europaios2:
«Ως λέξη σίγουρα έτσι είναι, ως ετυμολογία...........μη σχολιάσω!!!! θα βάλω απλά μια εικόνα για να σου πω χίλιες λέξεις.......»

Εγώ λέω να σοβαρευτείς. Δώσε λοιπόν την δικιά σου «ετυμολογία», και θα δεις πόσες εικόνες χωράνε!!

europaios2:
«Γιατί δεν το λες με δικά σου λόγια? Γιατί δεν κάνεις αυτό που έκανε και ο εγγονός!..»

Δεν μου λες, εκτός απο «απαντήσεις» δυο-τριών λέξεων μπορείς να γράψεις και κάτι άλλο? Αμφιβάλω, διότι και πάλι δεν προκύπτει κάτι....

europaios2:
«Και μια γιαγιά 90 ετών, να ρωτήσεις θα σου πει ότι Θεός είναι ο δημιουργός των πάντων η αρχή και το τέλος.»

Χαίρομαι που απαντά ένας πιστός. Έτσι έχουμε για μια ακόμη φορά τα εξής:

Βολική, παιδιάστικη, ρηχή και ευκολοχώνευτη τοποθέτηση.

Άνθρωπε μου δεν σε ρώτησα να μου απαγγείλεις τις γνωστές γελοιότητες, αλλά να βάλεις το μυαλουδάκι σου να σκεφτεί και να ορίσει το ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΟ, ΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Και για να αντιληφθεί και ο αναγνώστης το επιπόλαιο των επιχειρημάτων αλλά και την ρηχότητα αυτής της εκδοχής του Άγνωστου Θείου, δηλαδή της χριστιανικής εκδοχής του «Θεού», ας δούμε την εξής απλή περίπτωση:

Αραγε αναρωτήθηκαν ποτέ οι χριστιανοί για ποιο λόγο έβαλε ο θεός τους το δέντρο στη μέση του κήπου και όχι εξω απ'τα τείχη του παραδείσου??

Αφού θεωρούν τον Θεό ως Παντογνώστη και Τέλειον Όν, όφειλε και έπρεπε να γνωρίζει επακριβώς το τι θα συμβεί!

Συνεπώς φίλτατε ευρωπαίε, ακόμαι και την ύπαρξη του θεού σου να δεχτούμε, η θεωρία του Τέλειου καταρρίπτεται με κρότο δυνατό, διότι εφόσον γνώριζε άρα ήξερε τί έκανε βάζοντας τον "πειρασμό", που σημαίνει ότι απλά το έκανε επίτηδες, ίσως γιατί είχε βαρεθεί την........"τελειότητα" των πραγμάτων του!

Σε τελική ανάλυση, αν η Έυα δεν είχε φάει το μήλο, τί το ενδιαφέρον θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε τόσα δισεκατομμύρια χρόνια?

ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Άν δεν υπήρχε αυτός ο Σατανάς, τι θα μπορούσε να αφηγείται τώρα η Αγία Γραφή?

ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ο νοών νοείτων περί «σοφίας» του συγκεκριμένου Θεού.....

03/07/2008, 14:11:18
quote:
Schwabe:
Λυπάμαι φίλτατε, αλλά ο Λόγος που ορθώνεις είναι ρηχός, δογματικός και επιπόλαιος.

! Κάνεις την αυτοκριτική σου εδώ?
Τι θα γίνει δε θα μας αναφέρεις κανά ιστορικό στοιχείο? ξέρεις εσύ! δουλειά λοιπόν!!!!!
quote:
Schwabe:
Άνθρωπε μου δεν σε ρώτησα να μου απαγγείλεις τις γνωστές γελοιότητες, αλλά να βάλεις το μυαλουδάκι σου να σκεφτεί και να ορίσει το ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΟ, ΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Σου έχω απαντήσει με τα ποιο απλά λόγια.........ποιο απλά δε γίνεται.......... αφού δεν καταλαβαίνεις αυτά!............... τι άλλο να σου γράψω?
quote:
Schwabe:
Αραγε αναρωτήθηκαν ποτέ οι χριστιανοί για ποιο λόγο έβαλε ο θεός τους το δέντρο στη μέση του κήπου και όχι εξω απ'τα τείχη του παραδείσου??

Αφού θεωρούν τον Θεό ως Παντογνώστη και Τέλειον Όν, όφειλε και έπρεπε να γνωρίζει επακριβώς το τι θα συμβεί!

Συνεπώς φίλτατε ευρωπαίε, ακόμαι και την ύπαρξη του θεού σου να δεχτούμε, η θεωρία του Τέλειου καταρρίπτεται με κρότο δυνατό, διότι εφόσον γνώριζε άρα ήξερε τί έκανε βάζοντας τον "πειρασμό", που σημαίνει ότι απλά το έκανε επίτηδες, ίσως γιατί είχε βαρεθεί την........"τελειότητα" των πραγμάτων του!

Σε τελική ανάλυση, αν η Έυα δεν είχε φάει το μήλο, τί το ενδιαφέρον θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε τόσα δισεκατομμύρια χρόνια?

ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Άν δεν υπήρχε αυτός ο Σατανάς, τι θα μπορούσε να αφηγείται τώρα η Αγία Γραφή?

ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ο νοών νοείτων περί «σοφίας» του συγκεκριμένου Θεού.....

Το δέντρο είναι η ζωή.........που αλλού να το είχε αν όχι μέσα από τα τείχη όπως "εσύ" λες?
Ο Θεός δεν είναι επιπόλαιος, κάθε τι το κάνει με μεγάλη φροντίδα.
Αφήνει τον ίδιο τον άνθρωπο να επιλέξει, ασχέτως εάν γνωρίζει ή όχι από πριν τις πράξεις του. Για να φτάσει κάποιος έστω και μερικά σε Θέοση, χρειάζεται να το κάνει με δική του και μόνο πρωτοβουλία αφού γνωρίσει τις κατευθυντήριες γραμμές. Με το ζόρι δε θέλει κανέναν μαζί Του.
Τις κατευθυντήριες γραμμές Τις έχει δώσει, το πόσο τις πιάνει ή όχι ο καθένας, είναι ατομικό πρόβλημα του καθενός.
Το αν είναι τέλειος ή όχι ο Θεός το ερώτημα αυτό ίσως απασχολεί εσένα, εμένα όμως όχι.
Όταν το Σύμπαν έχει δισεκατομμύρια χρόνια ζωής και ο άνθρωπος μόλις κάτι χιλιάδες δε νομίζω ότι δικαιούσαι να έχεις τέτοιες απορίες.......... όντως ο νοών νοείται περί «σοφίας» του συγκεκριμένου Θεού.

03/07/2008, 14:45:23
europaios2:
«Τι θα γίνει δε θα μας αναφέρεις κανά ιστορικό στοιχείο? ξέρεις εσύ!»

Δε μου λες, τι έγινε με την πρωτότυπη επιστολή που σου ζήτησα?

Ακόμα δεν.......σου την έχει υποδείξει ο Απολογητής????

europaios2:
«Σου έχω απαντήσει με τα ποιο απλά λόγια.........ποιο απλά δε γίνεται.......... αφού δεν καταλαβαίνεις αυτά!..»

Αυτά που «γράφεις» φίλτατε, δεν είναι απλά, είναι.....ΑΠΛΟΪΚΑ!!!

Έ Αρειμάνιε Απολογητή της κακιάς ώρας...

europaios2:
«Το δέντρο είναι η ζωή.........που αλλού να το είχε αν όχι μέσα από τα τείχη όπως "εσύ" λες?»

Ναι??

Και τι έγινε δηλαδή, έφαγε η Εύα.......μέρος της ζωής μετά απο προτροπή της.....κακιάς ζωής (Σατανάς)?????

Ρε, δεν σου είπα να σοβαρευτείς?

europaios2:
«Ο Θεός δεν είναι επιπόλαιος, κάθε τι το κάνει με μεγάλη φροντίδα.»

Εάν αυτός ο κόσμος έχει γίνει απο τον Θεό σου με «φροντίδα», τότε.....να μας λείπει το βύσσινο!!! Δεν θα πάρουμε άλλη «φροντίδα», χορτάσαμε!!!!

europaios2:
«Αφήνει τον ίδιο τον άνθρωπο να επιλέξει, ασχέτως εάν γνωρίζει ή όχι από πριν τις πράξεις του.»

Οπότε, εσύ είσαι στην ουσία ΑΒΟΥΛΟΣ, διότι όπως και να έχουνε τα πράγματα.......ο Θεός σου ήδη γνωρίζει το που θα καταλήξεις!!!!!!!

Και μετά έχει «επιλογές» ο άνθρωπος έ??? Ποιές είναι οι «επιλογές», εφόσον κάποιος άλλος..................εκ των πραγμάτων τις γνωρίζεις βρε τσακάλι???

Καλά, μιλάμε αυτό που περιγράφεις δεν είναι Θεός άνθρωπε μου, αλλά.........ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΗΣ ΑΠΟ VIDEO GAME!!

europaios2:
«Το αν είναι τέλειος ή όχι ο Θεός το ερώτημα αυτό ίσως απασχολεί εσένα, εμένα όμως όχι.»

Βρε εδώ δέχεσαι ότι έχεις.........«ελεύθερη βούληση» ενώ ο Θεός σου συνάμα ήδη γνωρίζει το τι έως το τέλος θα πράξεις (?), και δεν θα δεχθείς ότι είναι Τέλειος???

Πλάκα μου κάνεις??

Ο θεός του Χριστιανισμού, αφού υποτίθεται πως δημιουργεί τα πάντα, προφανώς καθορίζει και τις προοπτικές και τις παραμέτρους της μελλοντικής πορείας, οπότε σύμφωνα με τη λογική σου («λογική» να την κάνουνε οι Θεοί!!) γνώριζε ακόμα και.................ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ!!!

Παρ' όλα αυτά όμως (και ενώ γνώριζε τα λάθη που θα γίνουνε!!), κάτι δεν του έκατσε καλά και οι άνθρωποι δεν τον υπακούνε ούτε σαν Γιαχβέ, ούτε σαν Χριστό, δεν μπορούσε βρε αδερφέ κατά τη στιγμή της δημιουργίας να ενεργήσει με τον κατάλληλο τρόπο ώστε τα έλλογα δίποδα κατασκευάσματα του, να μην ήταν σε τέτοιο βαθμό ασεβή και επιρρεπή στις "αμαρτίες" ?

Ήταν ανάγκη να εξαφανίσει τόσα.......προιόντα της αγάπης του με κατακλυσμούς, φωτίες από τον ουρανό, εκτέλεση μωρών και άλλα πολλά??

Και εδώ βέβαια επιστρατεύεται η αποστοματική για τους αφελείς δικαιολογία της....."ελεύθερης βούλησης" που μας κοπανά δίχως καν να σκέφτεται τι γράφει και ο ευρωπαίος!!!!

Ρε συ, το αντιλαμβάνεσαι ότι δεχόμενος την Παντογνωσία του θεού σου ότι αυτομάτως υποβιβάζεσαι σε μαριονέτα??

04/07/2008, 14:56:21
quote:
Schwabe:
Δε μου λες, τι έγινε με την πρωτότυπη επιστολή που σου ζήτησα?

Ακόμα δεν.......σου την έχει υποδείξει ο Απολογητής????

Έτσι απαντάς όταν σου ζητώ να παραθέσεις τα πρωτόκολλα της Συνόδου της Νίκαιας που λες ότι έχεις? φταίω εγώ μετά που σε χαρακτηρίζω με μια φωτογραφία? .
Εγώ έχω πολλές φορές όχι μόνο παρουσιάσει αλλά και σκανάρει τις πηγές μου για να αντικρούσω τα ψέματα που παρουσιάζεις. Εσύ ποτέ.....πιπιλάς συνέχεια μια καραμέλα βάζεις και επιφωνήματα και σκεπτόμενος ότι και αφελής ενδεχόμενος να διαβάζουν προσπαθείς με να κάνεις το άσπρο είτε μαύρο....είτε θολό!
quote:
Schwabe:
θεός του Χριστιανισμού, αφού υποτίθεται πως δημιουργεί τα πάντα, προφανώς καθορίζει και τις προοπτικές και τις παραμέτρους της μελλοντικής πορείας, οπότε σύμφωνα με τη λογική σου («λογική» να την κάνουνε οι Θεοί!!) γνώριζε ακόμα και.................ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ!!!

Παρ' όλα αυτά όμως (και ενώ γνώριζε τα λάθη που θα γίνουνε!!), κάτι δεν του έκατσε καλά και οι άνθρωποι δεν τον υπακούνε ούτε σαν Γιαχβέ, ούτε σαν Χριστό, δεν μπορούσε βρε αδερφέ κατά τη στιγμή της δημιουργίας να ενεργήσει με τον κατάλληλο τρόπο ώστε τα έλλογα δίποδα κατασκευάσματα του, να μην ήταν σε τέτοιο βαθμό ασεβή και επιρρεπή στις "αμαρτίες" ?

Ήταν ανάγκη να εξαφανίσει τόσα.......προιόντα της αγάπης του με κατακλυσμούς, φωτίες από τον ουρανό, εκτέλεση μωρών και άλλα πολλά??

Και εδώ βέβαια επιστρατεύεται η αποστοματική για τους αφελείς δικαιολογία της....."ελεύθερης βούλησης" που μας κοπανά δίχως καν να σκέφτεται τι γράφει και ο ευρωπαίος!!!!

Ρε συ, το αντιλαμβάνεσαι ότι δεχόμενος την Παντογνωσία του θεού σου ότι αυτομάτως υποβιβάζεσαι σε μαριονέτα??

Ο Θεός δεν είναι σαν αυτούς του "δωδεκάθεου" να παρεμβαίνει και να αλλάζει την ιστορία.............αν θέλεις τέτοιους Θεούς ξεκίνα τις σπονδές με τις χλαμύδες,............έχει αφήσει τον άνθρωπο να επιλέξει ελεύθερα ότι θέλει. Τις αλλαγές στην ιστορία τις κάνει μόνο ο άνθρωπος, το Θεό τον ενδιαφέρει η αρμονία του σύμπαντος και όχι του ανθρώπου. Τον άνθρωπο δεν το έφτιαξε για μπιμπελό, για γλάστρα! τον έφτιαξε με προοπτική να μπορέσει και ο άνθρωπος να φτάσει σε έναν βαθμό Θέοσης για να γίνει αυτό όμως, ο κάθε άνθρωπος θα γράψει τη δική του ιστορία και από αυτήν θα εξαρτηθεί το αν τα καταφέρει ή όχι.
Ο Θεός αν θέλεις έστειλε σημάδια και κύρικες ακόμη και τον Υιό του (Λόγω), για να βοηθήσει τον άνθρωπο να τα δει να ακούσει και να τα "διαβάσει(δύο έννοιες)," εφόσον φυσικά θέλει. Αλλά μέχρι εκεί..........
Εσύ δε θέλεις........... μή θέλεις...........

Edited by - europaios2 on 04/07/2008 15:05:23

04/07/2008, 20:00:39
Αγαπητέ μου Schwabe, βλέπω πως συνεχίζεις την προσφιλή σου
τακτικής της διαστρέβλωσης και με τον Γιάπετ να ακολουθεί....
Καλά θα ήταν κάποια φορά να μπορούσατε να ξεφύγετε από αυτή
την στείρα αντιχιστιανικότητα, ώστε να γίνει γόνιμος διάλογος
για τα φιλοσοφικά ερωτήματα και προβλματισμούς που όλους
μας αφορούν...
Καλά θα ήταν κάποτε να πείτε και τίποτε θετικό, γιατί
εδώ αυτό θα χρησίμευε... Μυαλό έχετε....
Για το σώμα του Θεού και τη σχέση του σύμπαντος μαζί του....
Μια αλήθεια που δεν είναι θέμα άποψης, αλλά επιφάνειας.
Γιατί όταν όλα έχουν μια συνοχή, μπορούν να συνεργαστούν,
να βγεί κάποιο νόημα... Όταν όμως για κάθε θέμα υπάρχουν τόσες
αντικροόμενες απόψεις που πολώνωντας το κλίμα, εμποδίζεται η ανάλυση του...Focus please...
05/07/2008, 00:22:01
quote:
trexagireve- Φίλε μου, μές στο μυαλό σου πόσοι
χώροι υπάρχουν και πόσες αλήθειες;Στο μυαλό και στο λόγο
ενός Θεού, πόσοι χώροι να υπάρχουν και αυτός που να
εμπεριέχεται; Οι νόμοι έχουν γίνει για να διέπουν πλάσματα,
όχι δημιουργό
...

Οπότε αυτό που μου λες trexagireve είναι πως ο ίδιος ο θεός είναι ο πρώτος παραβάτης των δικών του Νόμων, αφού κατά την «αντίληψη» αρκετών ο Θεός επεμβαίνει με φαινόμενα έξω από τους δικούς Του φυσικούς νόμους …

quote:
europaios2-Έχει σημασία? και αν ναι για πες μας!

Έχει σημασία στο αν δεχτούμε πως ο Θεός είναι άχρονος, αιώνιος, δηλαδή πάνω από τον χρόνο (χώρο), δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν προσωποποιημένο θεό που να σκέπτεται, να αισθάνεται, να αγαπάει, να προγραμματίζει, γιατί όλα αυτά είναι δραστηριότητες μέσα στον χρόνο (χώρο) και βέβαια από την άλλη, αν ο θεός υπάρχει μέσα στον χρόνο (χώρο) αναιρείται η παντοδυναμία του .

Βέβαια εδώ θα μου πείτε ότι ο θεός είναι αναγκαστική ύπαρξη οπότε δεν υπάρχει λόγος εξήγησης, όπως και όλα αυτά είναι απορίες ανθρώπινες που δεν μπορούν να βρουν απαντήσεις στην «πολυπλοκότητα» σε αυτό που ονομάζουμε θεό .

Υ/Γ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά βλέπετε δουλειές…

05/07/2008, 00:44:00
europaios2:
«Έτσι απαντάς όταν σου ζητώ να παραθέσεις τα πρωτόκολλα της Συνόδου της Νίκαιας που λες ότι έχεις?»

Μα, με έχεις ζαλίσει με τα «τρομερά στοιχεία» που δήθεν συνεχώς παραθέτεις, και μόλις σου ζήτησα ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ όχι απλά δεν υποδεικνύεις την επιστολή αλλά......μέρες μετά ούτε καν το που βρίσκεται δεν γνωρίζεις!!!

Αντιλαμβάνεσαι συνεπώς πόσο ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ σε ταϊζει ο Απολογητής?

europaios2:
«Ο Θεός δεν είναι σαν αυτούς του "δωδεκάθεου" να παρεμβαίνει και να αλλάζει την ιστορία....»

Μα, αυτός...............ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ!!!!

Αυτός ΓΝΩΡΙΖΕΙ το κακό που θα συμβεί ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.........«ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΑ», και μάλιστα ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΑΠΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝΕ Π.Χ. ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΛΑ.......ΕΠΑΙΖΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥ!!!!

europaios2:
«..αν θέλεις τέτοιους Θεούς ξεκίνα τις σπονδές με τις χλαμύδες,............έχει αφήσει τον άνθρωπο να επιλέξει ελεύθερα ότι θέλει.»

Άμ δε που είναι έτσι τα πράγματα φίλτατε!

Εσύ δεν έχεις ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Διότι, ελευθερία σημαίνει ότι ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟ (!), ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΜΟΥ.

Με τον θεό σου όμως, ακριβώς αυτό συμβαίνει!! Ο θεός σου γνωρίζει ήδη τώρα το πότε θα πεθάνεις, το τι ακριβώς θα έχεις πράξει μέχρι την τελευταία σου στιγμή!!

Αυτό δεν λέγεται «ελευθερία» φίλτατε αλλά ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Να χαίρεσε λοιπόν την «ελευθερία» σου!!

europaios2:
«Τον άνθρωπο δεν το έφτιαξε για μπιμπελό, για γλάστρα!»

Εφόσον ήδη γνωρίζει τα πάντα, σαφέστατα και είναι γλάστρα ο άνθρωπος!! Η γλάστρα του Γιαχβέ!

Διότι εάν είχε ελευθερία ο άνθρωπος, τότε δεν θα γνώριζε ο θεός σου το τι αύριο θα πράξεις. Τότε όμως, δεν θα ήταν Παντογνώστης, οπότε....γιόκ ελευθερία!!

Ο νοών νοείτω συνεπώς...