- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 8 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:ΠΕΙΡΑΜΑ: στάσου σε μια ζυγαριά, ενώ σκέφτεσαι κάτι ωραίο, ενώ σκέφτεσαι κάτι άσχημο και ενώ δε σκέφεσαι τίποτα... σημείωσε (τυχόν) αλλάγές και πες μας.
Η σκέψη είναι άυλη, πέραν πάσης αμφιβολίας;;;
quote:Άλλη μια φορά - πέρα από, αχεμ... "εξυπνάδες" δεν έχεις να προσθέσεις κάτι το ουσιαστικό.quote:quote:Απορρίπτεται λοιπόν δογματικά.
...Η ταμπελοποίηση του αγνώστου, πλην υποθετικού σεναρίου, παραβιάζει την αρχή του Τοτού ( πέραν πάσης...) και απορρίπτεται....
Αλλη μια φορά, η πληκτρολόγηση, προτρέχει της διανοίας σου!
quote:
Οχι γιαπετ, δεν είναι πέραν πάσης αμφιβολίας.
Είναι όμως 99,99%, για τον τρισδιάστατο κόσμο μας.
Τουλάχιστον έτσι την δέχεται ο Τοτός στην...φαντασία του!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΠΕΙΡΑΜΑ: στάσου σε μια ζυγαριά, ενώ σκέφτεσαι κάτι ωραίο, ενώ σκέφτεσαι κάτι άσχημο και ενώ δε σκέφεσαι τίποτα... σημείωσε (τυχόν) αλλάγές και πες μας.
![]()
![]()
Το έκανα κι τα αποτελέσματα είναι πολύ περίεργα...
Είχα το ίδιο βάρος (το μόνο που δεν κατάφερα ήταν να μη σκέφτομαι τίποτε, σ' αυτό υστερώ από σένα) στις περιπτώσεις που σκεφτόμουν είτε άσχημα είτε ευχάριστα πράγματα.
Εκεί που το βάρος μου άλλαζε, αρνητικά, ήταν όταν διάβαζα τα μηνύματά σου.
Γιατί;;;![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Όσον αφορά στον κόσμο μας συμφωνούμε, ότι αυτή η πιθανότητα θα προκαλεί σχόλια, σαν του συμπαθέστατου πανπαμ...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Ε αφού μια σκέψη έχει βάρος....κατά το κοινώς λεγόμενο!quote:ΠΕΙΡΑΜΑ: στάσου σε μια ζυγαριά, ενώ σκέφτεσαι κάτι ωραίο, ενώ σκέφτεσαι κάτι άσχημο και ενώ δε σκέφεσαι τίποτα... σημείωσε (τυχόν) αλλάγές και πες μας.
Μόνο που δε νομίζω να έχουμε φτάσει τόσο κάτω στις μονάδες μέτρησης, άντε μέχρι mg σε κανένα φαρμακείο.
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
Δεν είναι άγνωστη.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
γιαπετ, η ενέργεια είναι ύλη.
Δεν είναι άγνωστη.
ΝΙΚΟΜΑΧΕ πριν σχολιάσω την απάντησή σου και καθώς είδα ότι και τα πεδία τα θεωρείς υλικά μπορείς να αναλύσεις (εν συντομία πάντα) γιατί πεδίο και ενέργεια τα θεωρείς ύλη ενώ το Συλλογικό Ασυνείδητο όχι?
Προσωπικά δεν έχω πεισθεί ούτε κατ'ελάχιστον για την ύπαρξη Συλλογικού Ασυνειδήτου (ούτε καν για το λόγο ύπαρξης εδώ που τα λέμε).
(Μήπως χαλάμε το θέμα και να μεταφερθούμε κάπου αλλού καλύτερα?)
Θεωρώ το Ακασικό πεδίο ή Αρχείο ύλη επειδή:
Είναι το "μέρος", όπου είναι καταγεγραμένα, τα γεγονότα του παρελθόντος.
Ενα γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα πριν π.χ. 200 χρόνια, εξακολουθεί να ταξιδεύει στο σύμπαν.Εννοώ τα σωματίδια ( ιδίως φωτόνια ), τα οποία απαρτίζουν την εικόνα.
Αν υπάρχει τρόπος να ταξιδεύσουμε πολυ γρηγορότερα απο το φώς και να φθάσουμε σε κάποιο σημείο, όπου το "φως" του γεγονότος δεν έχει φθάσει ακόμη, τότε θα το δούμε να ξετυλίγεται μπροστά μας.
Ισως το καταφέρουμε κάποτε, με την σωστή αξιοποίηση του κβαντικού εναγκαλισμού.
Επομένως και το γεγονός και η "ανάγνωσή" του, απαρτίζονται και εκτελούνται απο ύλη και μέσω αυτής.
Το Συλλογικό Ασυνείδητο είναι και η ενέργεια-ύλη και το αϋλο.
Οπως είπα, είναι τα πάντα όλα.
οσο για την ύπαρξή του, όχι μόνο την δέχεσαι, αλλά και την...θεοποιείς!!!![]()
![]()
Εν αγνοία σου, βέβαια!
Το λατρεύεις, του κάνεις θυσίες, λιτανείες, πολέμους, αναθέματα, προσυλητήσεις κ.λ.π
Κάνεις το λάθος να το ονομάζεις θεό με γιούς, γυναίκες, αποστόλους, αγγέλους, σατανάδες και όλα τα συναφή.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Πώς δημιουργείται μια σκέψη, με βάση ποιό μηχανισμό τι την προκαλεί κι πώς μεταφέρεται (αν μεταφέρεται);

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Ας πούμε λοιπόν ότι η σκέψη δεν έχει βάρος οπότε 'ύλη' δεν είναι (αφού δεν έχει μάζα)
panpam
quote:
ΠΕΙΡΑΜΑ: στάσου σε μια ζυγαριά, ενώ σκέφτεσαι κάτι ωραίο, ενώ σκέφτεσαι κάτι άσχημο και ενώ δε σκέφεσαι τίποτα... σημείωσε (τυχόν) αλλάγές και πες μας.
Το έκανα κι τα αποτελέσματα είναι πολύ περίεργα...
Είχα το ίδιο βάρος (το μόνο που δεν κατάφερα ήταν να μη σκέφτομαι τίποτε, σ' αυτό υστερώ από σένα) στις περιπτώσεις που σκεφτόμουν είτε άσχημα είτε ευχάριστα πράγματα.
Εκεί που το βάρος μου άλλαζε, αρνητικά, ήταν όταν διάβαζα τα μηνύματά σου.Γιατί;;;
quote:
γιαπετ
Γνωρίζουμε τα δομικά στοιχεία της σκέψης;
Πώς δημιουργείται μια σκέψη, με βάση ποιό μηχανισμό τι την προκαλεί κι πώς μεταφέρεται (αν μεταφέρεται);
Τι σε έπιασε βρε γιαπετ?![]()
![]()
τα σκεπτόνια, σου κάνουν?
οταν τα ανακαλύψουμε, θα είσαι ο πρώτος που θα ενημερώσω!![]()
Δημιουργία: Αγνωστη
Μηχανισμός: Αγνωστος
Μεταφορά: Ισως μέσω αιθέρα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Τι σε έπιασε βρε γιαπετ?
Έλ ντε... ξέρω κι εγώ;
Τρώω κάτι φλασιές, τελευταία...![]()
![]()
Τα σκεπτόνια μου κάνουν!!! Εύγε... ![]()
Ο πυρήνας των νιονίων, δηλαδή...![]()
quote:
οταν τα ανακαλύψουμε, θα είσαι ο πρώτος που θα ενημερώσω!
![]()
quote:
Δημιουργία: Αγνωστη
![]()
quote:
Μηχανισμός: Αγνωστος
![]()
Άστα αυτά, κρατάς πληροφορίες για πάρτι σου...![]()
quote:
Μεταφορά: Ισως μέσω αιθέρα.
Α... να και τα βαρυτόνια....
Ουφ. Τώρα ησύχασα, για την ακρίβεια... μου πέρασε!!![]()
![]()
![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Δεν είναι ώρα ακόμη για τον αστροστόλο.![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Τελικά η καλύτερη στάση που μπορεί να βρει κανείς για αποφύγει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι "Βιβλικές Αμφισβητήσεις" δεν ακυρώνουν την αξία της Βίβλου είναι το παραμιλητό και το "άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε;"
Mπράβο αγόρι μου.Ηρέμησε τώρα.Δεν είναι ώρα ακόμη για τον αστροστόλο.
quote:quote:Τελικά η καλύτερη στάση που μπορεί να βρει κανείς για αποφύγει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι "Βιβλικές Αμφισβητήσεις" δεν ακυρώνουν την αξία της Βίβλου είναι το παραμιλητό και το "άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε;"
Mπράβο αγόρι μου.Ηρέμησε τώρα.Δεν είναι ώρα ακόμη για τον αστροστόλο.
ΝΙΚΟΜΑΧΕ και γιαπετ, επειδή ο panpam έχει δίκιο και η κουβέντα μας μου φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα, ως παλαιότεροι δεν μεταφέρετε αλλού το θέμα ώστε να συνεχίσουμε με την ησυχία μας τις...ανησυχίες μας?
Εδώ θα συνεχίσουμε να τσακωνόμαστε κανονικά για τα Χριστιανικά θέματα...![]()
Edited by - Alexandros. on 02/10/2013 20:38:42
quote:
panpam
Τελικά η καλύτερη στάση που μπορεί να βρει κανείς για αποφύγει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι "Βιβλικές Αμφισβητήσεις" δεν ακυρώνουν την αξία της Βίβλου είναι το παραμιλητό και το "άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε;"
quote:
Αλέξανδρος
ΝΙΚΟΜΑΧΕ και γιαπετ, επειδή ο panpam έχει δίκιο και η κουβέντα μας μου φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα, ως παλαιότεροι δεν μεταφέρετε αλλού το θέμα ώστε να συνεχίσουμε με την ησυχία μας τις...ανησυχίες μας?
Τι όμορφα που τα λέτε!!!
Για να τα ακούτε εσείς και να ευλογείτε τα γένια σας.
Και γιατί παρακαλώ σας, ο αστροστόλος είναι εκτός θέματος?
Δεν αναφέρεται στην Βίβλο?
Ο μεγαλόσαυρος ο Γιαχβέ, δεν είναι επικεφαλής?
Και εκείνοι οι Ελοχίμ που ξέπεσαν στη Γη, να πηδήξουν τις γυναίκες των ανθρώπων, με αστρόπλοια ήρθαν ή με...ποδήλατα?
Εσυ Αλέξανδρε, ξεκίνησες μια κουβέντα μαζί μου, την οποία αποκάλεσες και φοβερή, αλλά φαίνεται χωρίς βιβλιογραφία, είσαι ανίσχυρος.
Αλήθεια, στριμώχθηκες τόσο πολύ?
Εκτός κι αν θέλεις να συζητάς, μόνο με ομοϊδεάτες σου, στους οποίους φυσικά, θα φαίνεσαι, σαν τον μονόφθαλμο στους τυφλούς!
Και τώρα περιμένω να δω, ποιός απο σας θα κάνει την καίρια ερώτηση!!
<< Που λέει η βίβλος για αστροστόλο?>>
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Εεεεε... όχι - και το 'μεγαλόσαυρος' πως προέκυψε;
...
Ο μεγαλόσαυρος ο Γιαχβέ, δεν είναι επικεφαλής?Και εκείνοι οι Ελοχίμ που ξέπεσαν στη Γη, να πηδήξουν τις γυναίκες των ανθρώπων, με αστρόπλοια ήρθαν ή με...ποδήλατα?....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ