- Ο άνθρωπος πεταλούδα - Mothman - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΜΕ ΛΕΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΜΕΣ.........
Στην εποχη μας σχεδον καθε ενας εχει και μια ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη.Αρα τωρα επρεπε να γινοταν χαμος απο φωτογραφιες υψηλης αναλυσης με λεπτομερειες κτλ.
Πεφτει πολυ μονταζ.
ΥΓ Αυτες οι 2 φωτγραφιες ειναι οι πιο 'καθαρες' που εχω δει.
Hear My Message
Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολλές σου πληροφορίες!
Στο κομμάτι που αναφέρεις για περίεργες εμφανίσεις, πράγματι έτσι φαίνεται να ισχυρίζονται οι κάτοικοι το Point Pleasant και το έχω βρει σε πολλές αναφορές στο internet (sites, τοπικές εφημερίδες, μαρτυρίες). Άραγε τι σχέση θα μπορούσε να έχει ο mothman με όλες αυτές τις «παρουσίες», αν φυσικά τις αποδεχτούμε?
Επίσης αναφέρεις ότι ο mothman έχει την δυνατότητα να αιωρείται χωρίς να χρησιμοποιεί τα φτερά του και αυτό πολύ σωστό! Το έχω διαβάσει σχεδόν σε όλες τις αναφορές αυτών που ισχυρίζονται ότι τον έχουν δει!
Αυτό πάλι, το ότι δηλαδή, τα πτώματα της γέφυρας που κατέρρευσε, θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο.... και μάλιστα σε άλλη κωμόπολη.... τι είναι? Για ποιο λόγο έγινε αυτό? Γνωρίζει κανείς? Θα το κοιτάξω και εγώ και θα ενημερώσω αν βρω κάτι.
Σχετικά με το ότι η ταινία γυρίστηκε σε άλλη τοποθεσία, το έψαξα λιγάκι και η «επίσημη» απάντηση της εταιρείας παραγωγής, είναι ότι το κόστος ήταν ασύμφορο. Αν ισχύει ή όχι δεν θα το μάθουμε φαντάζομαι, αλλά και γιατί να μην δεχτούμε φυσικά ότι αυτή είναι η αληθινή εκδοχή.
Να ρωτήσω το εξής φίλε Sterm, επειδή ανέφερες το θέμα των ερπετοειδών (που προσωπικά δεν έχω ιδέα και γι’ αυτό σε ρωτάω μήπως γνωρίζεις). Αν δεχτούμε ότι ο mothman ανήκει στα ερπετοειδή, θα μπορούσε να τρέφεται με σκύλους ή ακόμα και .... ανθρώπους? (σωστή νομίζω η παρατήρηση του TruthHunter).

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
o Στο Point Pleasant (1967), πριν την κατάρρευση της γέφυρας όπου σκοτώθηκαν 46 άτομα.
o Στο Chernobyl (1986), πριν την έκρηξη του αντιδραστήρα.
o Στην Κίνα (1926) όπου κατέρρευσε το φράγμα Xiaon Te Dam και πνίγηκαν περί τα 15.000 άτομα.
o Το 1983, όπου με τις εμφανίσεις του «εμπόδισε» ένα ζευγάρι από το να ταξιδέψει με αεροπλάνο στις Βερμούδες, το οποίο και έπεσε σε καταιγίδα στο Τρίγωνο των Βερμούδων και έκτοτε εξαφανίστηκε.
o Στην Γερμανία (1978), όπου έσωσε τουλάχιστον 21 ανθρώπους, όταν τον είδαν να κάθεται μπροστά από την είσοδο και ουσιαστικά να την «μπλοκάρει» του μεταλλείου που δούλευαν. Μετά από μία ώρα έγινε υπόγεια έκρηξη όπου και σώθηκαν όλοι όσοι είχαν εκείνη την στιγμή βάρδια.
Υ.Γ. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει, μπορώ να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες για το «είδος» των εμφανίσεών του στις παραπάνω περιπτώσεις.

* Ειρήνη *
quote:
ΥΓ Αυτες οι 2 φωτγραφιες ειναι οι πιο 'καθαρες' που εχω δει.
Φίλε Guess_Who, επειδή δεν κατάλαβα (ξέρεις, ο γραπτός λόγος καμιά φορά μπορεί να είναι λιγάκι "δυσνόητος"
), εξέτασες τις φωτογραφίες και κατά την γνώμη σου είναι αληθινές (ανεξάρτητα από το τι απεικονίζουν)?
Ευχαριστώ για την βοήθεια.

* Ειρήνη *
Προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω τι σόϊ φωτογραφίες είναι αυτές που χρειάζεται να τσιτώσεις το brightness και το contrast για να τις δεις!
Τέλος πάντων, έχουν ενδιαφέρον αν και δεν αποδεικνύουν τίποτα. Ο εν λόγω "Mothman" δεν αφήνει καν σκιά, σε αντίθεση με τη γέφυρα (η σκιά της οποίας μας δείχνει από που πέφτει φως).
Όσον αφορά στην κρυπτοζωολογική αναφορά... τι να πεις;
Κάποιος που ασχολείται με ένα αμφισβητούμενο παρακλάδι μιας επιστήμης (που δεν φαίνεται να έχει προσφέρει και πολλά ευρήματα) υποστηρίζει πως ο Mothman (ονομασία που αυθαίρετα συνοψίζει διάφορες αναφορές χωρίς πάντα να έχουν πολλές ομοιότητες) είναι μια τεράστια κουκουβάγια που δεν την έχει βρει κανείς! Ο καθένας μας μπορεί να κάνει μια τέτοια εικασία προσθέτοντας το "αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα" και να έχει εξίσου δίκιο.
Ο Mothman αφορά μια συγκεκριμένη περίοδο του Πόϊντ Πλέζαντ. Αποτελεί μια παραλλαγή φαινομένων παμπάλαιων. Δεν είναι τυχαία η ομοιότητά του ακόμα και με τις κλασσικές μεσαιωνικές απεικονίσεις δαιμόνων, και με άλλες παραδόσεις για μεγάλα, δυσοίωνα σκοτεινά πετούμενα με φλεγόμενα μάτια που σπέρνουν τον τρόμο. Δεν είναι μια κοινά αποδεκτή ονομασία για κάτι συγκεκριμένο (γιατί δεν έχουμε τίποτα συγκεκριμένο για τέτοια φαινόμενα). Την έφερε στη μόδα ο Keel στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, του οποίου η αντικειμενικότητα έχει αμφισβητηθεί αρκετά. Το ίδιο το βιβλίο δεν πραγματεύεται τόσο τον Mothman, που είναι το κερασάκι στην τούρτα, αλλά μια πληθώρα παράξενων αλληλοσυνδεόμενων γεγονότων και αναφορών. Για πολλά απ'αυτά έχουμε μόνο τον λόγο του Keel για απόδειξη.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να μπορούν να οδηγούν στη σκέψη πως μιλάμε για υπαρκτή βιολογική οντότητα (που τρώει σκύλους, ανθρώπους ή ό,τι άλλο). Πόσο μάλλον για ερπετοειδές. Και σίγουρα δεν το πάει εκεί ο Keel. Η σκέψη του είναι πιο ολιστική, πιο σκοτεινή, πιο "υπερφυσική" αν θέλετε.
No Method, No Guru, No Teacher
Αυτό που αναφέρεις, για την γυναίκα-πουλί, πιστεύω ότι το έχω ακούσει ξανά και είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για έναν «Αστικό Μύθο».
Επειδή δεν έχω διαβάσει το "Αττική η μαγική γη", που αναφέρεις, όταν βρεις χρόνο μήπως θα μπορούσες να γράψεις περισσότερα? Αναφέρει όντως ότι είναι γυναίκα-πουλί ή θα μπορούσε να ήταν ακόμα και ο mothman (αν παραδεχτούμε την ύπαρξή του φυσικά!).

* Ειρήνη *
quote:quote:
ΥΓ Αυτες οι 2 φωτγραφιες ειναι οι πιο 'καθαρες' που εχω δει.Φίλε Guess_Who, επειδή δεν κατάλαβα (ξέρεις, ο γραπτός λόγος καμιά φορά μπορεί να είναι λιγάκι "δυσνόητος"
), εξέτασες τις φωτογραφίες και κατά την γνώμη σου είναι αληθινές (ανεξάρτητα από το τι απεικονίζουν)?
Ευχαριστώ για την βοήθεια.
ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΘΟΛΕΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΑ.ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΠΩΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 'ΠΤΗΝΟΥ' Η ΓΕΦΥΡΑ ΒΓΗΚΕ ΘΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΣΗΣ.ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
Hear My Message
http://www.reptilianagenda.com
Στην αρχαιότητα κάποιες φορές, όχι πάντα, τους συναντάμε με μορφή μισού ανθρώπου από την μέση και πάνω και ερπετού από την μέση και κάτω. Θυμήσου τον Κέκροψ(σημαίνει <<αυτός που έχει ουρά>>) βασιλιά των Αθηναίων, μισός άνθρωπος-μισός ερπετό. Μάλιστα προς τιμήν του η Ακρόπολη ονομάστηκε Κεκροπία.
Θεότητες με μορφή ερπετού συναντάμε σε όλο τον κόσμο βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις συμβολίζουν μια τεράστια μορφή ενέργειας, πάντως και πολλοί θεοί συνοδεύονται από ερπετά.
Αργότερα ονομάστηκαν Δαίμωνες και όχι άδικα. Το φίδι είναι σύμβολο της σοφίας και Δαίμων σημαίνει <<νοήμων>>. Φαίνεται ότι κατέχουν ιδιαίτερες γνώσεις και φαίνεται να τις χρησιμοποιούν για την υποδούλωση της ανθρώπινης φυλής.
Τώρα όσον αφορά τις διατροφικές τους συνήθειες, τα Chupacabras(που μάλλον είναι κάποιο είδος υβρύδιου) πίνει μόνο αίμα ζώων αν θυμάμαι καλά, οι ερπετοειδής και οι δρακονιανοί κυρίως είναι εθισμένοι στο ανθρώπινο αίμα και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις παρθένες γυναίκες και στα μικρά παιδιά λόγο της ψυχικής τους αγνότητας.
Μην με ρωτήσεις αν έχουν σχέση με τον σατανισμό, η απάντηση είναι ΝΑΙ, μάλιστα αυτοί είναι ο σατανισμός, τέλος πάντων ας μείνουμε εδώ.
Πως συσχετίζω τον Mothman με τους ερπετοειδής;
Έχω δει σκίτσα ανθρώπων που τους είδαν και όχι απλά μοιάζουν στο Mothman είναι σχεδόν ολόιδιοι, απλά έχουν το κεφάλι σχεδόν στους ώμους σαν σκυμένα πουλιά.
Πάντως η κύρια μορφή τους δεν είναι αυτή, φαντάσου τους κάπως όπως στα καρτούν που δείχνουν νοήμονα σαυροειδή.
Αν θες μια ιδέα πάρε το βιβλίο του David Icke, του οποίου την σελίδα σου έδωσα, <<Το Μυστικό Όλων Των Εποχών>> εκδόσεις Έσοπτρον.
Ελπίζω να σε κάλυψα, προς το παρόν.
quote:
Oneiric1 μια κάποια ιδέα για τους ερπετοειδής μπορείς να πάρεις στο
http://www.reptilianagenda.comΣτην αρχαιότητα κάποιες φορές, όχι πάντα, τους συναντάμε με μορφή μισού ανθρώπου από την μέση και πάνω και ερπετού από την μέση και κάτω. Θυμήσου τον Κέκροψ(σημαίνει <<αυτός που έχει ουρά>>) βασιλιά των Αθηναίων, μισός άνθρωπος-μισός ερπετό. Μάλιστα προς τιμήν του η Ακρόπολη ονομάστηκε Κεκροπία.
Θεότητες με μορφή ερπετού συναντάμε σε όλο τον κόσμο βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις συμβολίζουν μια τεράστια μορφή ενέργειας, πάντως και πολλοί θεοί συνοδεύονται από ερπετά.
Αργότερα ονομάστηκαν Δαίμωνες και όχι άδικα. Το φίδι είναι σύμβολο της σοφίας και Δαίμων σημαίνει <<νοήμων>>. Φαίνεται ότι κατέχουν ιδιαίτερες γνώσεις και φαίνεται να τις χρησιμοποιούν για την υποδούλωση της ανθρώπινης φυλής.
Τώρα όσον αφορά τις διατροφικές τους συνήθειες, τα Chupacabras(που μάλλον είναι κάποιο είδος υβρύδιου) πίνει μόνο αίμα ζώων αν θυμάμαι καλά, οι ερπετοειδής και οι δρακονιανοί κυρίως είναι εθισμένοι στο ανθρώπινο αίμα και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις παρθένες γυναίκες και στα μικρά παιδιά λόγο της ψυχικής τους αγνότητας.
Μην με ρωτήσεις αν έχουν σχέση με τον σατανισμό, η απάντηση είναι ΝΑΙ, μάλιστα αυτοί είναι ο σατανισμός, τέλος πάντων ας μείνουμε εδώ.Πως συσχετίζω τον Mothman με τους ερπετοειδής;
Έχω δει σκίτσα ανθρώπων που τους είδαν και όχι απλά μοιάζουν στο Mothman είναι σχεδόν ολόιδιοι, απλά έχουν το κεφάλι σχεδόν στους ώμους σαν σκυμένα πουλιά.
Πάντως η κύρια μορφή τους δεν είναι αυτή, φαντάσου τους κάπως όπως στα καρτούν που δείχνουν νοήμονα σαυροειδή.Αν θες μια ιδέα πάρε το βιβλίο του David Icke, του οποίου την σελίδα σου έδωσα, <<Το Μυστικό Όλων Των Εποχών>> εκδόσεις Έσοπτρον.
Ελπίζω να σε κάλυψα, προς το παρόν.
Ένα θέμα που μ'απασχολεί πάρα πολύ και χρειάζομαι βοήθεια είναι η σύγκριση χριστιανών μοναχών με σουφιστές και δερβίσηδες.
Ποιούς τρόπους χρησιμοποιούν οι μοναχοί για να φτάσουν στη θέωση?
Είναι ίδιος ο στόχος και στις δυο μονοθεϊστικές θρησκείες ή διαφέρει?
Σας ευχαριστώ
Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να ορίσουμε εμείς τι είναι Θεός ή το πώς επιτυγχάνεται η θέωση.
Ο θεματοθέτης ορίζει υπό ποιο πρίσμα επιθυμεί να εξετασθεί αυτό, αλλά το θέμα είναι ποιος γνωρίζει τόσο σε "βάθος" και τις δύο θρησκείες έτσι ώστε να μπορέσει να τις συγκρίνει πάνω σε αυτό που ζητά ο ίδιος;

quote:
Ο Θεός είναι η ζωή και η αγάπη.
Αν ο θεός είναι η ζωή και η αγάπη, τότε οι ερωτήσεις σας γίνονται >
Ποιους τρόπους χρησιμοποιούν οι μοναχοί για να φτάσουν στη ζωή και στην αγάπη ;
Είναι ίδιος ο στόχος και στις δύο μονοθεϊστικές θρησκείες ή διαφέρει ; [Εδώ η απάντηση υπάρχει > Ναι, είναι ίδιος ο στόχος γιατί και οι δύο επιθυμούν να φτάσουν στην ζωή και στην αγάπη]
Τι ειναι ΘΕΩΣΗ ... και με ποιον τροπο την μετραμε ;;
Θέωση είναι να φτάσει κανείς στην ζωή και στην αγάπη.
Με ποιον τρόπο μετράμε την ζωή και την αγάπη ;
Ο τρόπος είναι μοναδικός, όσο μοναδικός είσαι εσύ, εγώ, ο καθένας μας. Όσοι άνθρωποι υπάρχουν στον κόσμο, τόσοι τρόποι υπάρχουν αλλά ο καθένας είναι μοναδικά διάφορος του άλλου. Δεν υπάρχει ΓΕΝΙΚΟΣ τρόπος. Υπάρχει ένας > Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ!
Ο Δρόμος - Η οδός.
Για να φτάσεις στην ζωή, πρέπει να ζήσεις. Να ζήσεις κάθε στιγμή σαν να ήταν η τελευταία. Σαν να μην επρόκειτο να ζήσεις άλλη ή σαν να επρόκειτο να ζήσεις για χίλια χρόνια. Με τόση ένταση, με τόσο πάθος. Αυτός είναι ο δρόμος. Αλλά το βήμα, είναι δικό σου. Κανένας δεν θα σου πει τον τρόπο, δεν θα σου πει ΠΩΣ να περπατάς. Το ξέρεις ήδη! Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι, με κάποιον τρόπο, - τον δικό σου - να δώσει ο εγκέφαλός σου εντολή στο πόδι σου να κάνει το πρώτο βήμα και να δώσει η καρδιά σου εντολή για την συνέχεια. Μαζί και ταυτόχρονα. Έτσι θα περπατήσεις, έτσι θα ξεκινήσεις τον βηματισμό σου. Πως θα γίνουν όλα αυτά ; Εσύ ξέρεις! Με τον νου και την καρδιά. Ούτε μονάχα με το ένα, ούτε μονάχα με το άλλο. Το βήμα θα το κάνεις εσύ! Αυτό που ίσως μπορεί να σου πει κάποιος που ξέρει, είναι ΠΟΥ να πας, όχι ΠΩΣ να πας.
Πήγαινε εκεί που όταν είσαι, τα μάτια σου γίνονται βρύσες. Πήγαινε εκεί που όταν είσαι, η καρδιά σου έχει Πάσχα. Πήγαινε εκεί που όταν είσαι, νιώθεις απίθανα. Πήγαινε στο άπειρο και απειροελάχιστο μεγαλείο της μίας και μοναδικής ζωής. Πήγαινε εκεί ΟΜΩΣ μην ξεχνάς ποιος είσαι. Η στιγμή είναι μάγισσα. Θα σε μαγέψει και θα ξεχάσεις ποιος είσαι, που είσαι. Πάντα να είσαι συνειδητός. Πάντα να είσαι ΕΣΥ.
Η ζωή και η αγάπη, μετριέται με την στιγμή αλλά μην σε νοιάζει το μέτρημα. Δεν υπάρχει ποσότητα στην ύπαρξη, ούτε στην αγάπη. Ζήσε την στιγμή, πιες την κάθε σταγόνα της, ρούφηξέ την. Ζήσε μέσα στην αγάπη αλλά ζήσε και μέσα στο μίσος, γιατί το μίσος είναι η άλλη όψη της αγάπης. Ζήσε μέσα στην ζωή και πέθανε μέσα στην ζωή γιατί ο θάνατος είναι η άλλη όψη της ζωής. Αυτός είναι ο δρόμος, η οδός. Αυτός ο δρόμος βρίσκεται ΜΕΣΑ ΣΟΥ. Πήγαινε εκεί ... το ΠΩΣ θα πας ... είναι πρόβλημά σου. Βρες αυτή την λύση μοναχός σου.
Ποιους τρόπους χρησιμοποιούν οι μοναχοί για να φτάσουν στη ζωή και στην αγάπη ;
Μοναχισμός
Μπορείς να είσαι μόνος ακόμη και με διακόσια άτομα τριγύρω σου. Μην συνδέεις τον μοναχισμό με την ερήμωση και την αυταπάρνηση της ύλης. Αυτός που απαρνείται την ύλη το κάνει επειδή είναι εξαρτημένος από αυτή και συνειδητοποιεί την εξάρτησή του. Ο μοναχός ο άνθρωπος είναι πρώτα απ' όλα μοναχός μέσα του. Αυτός που εγκαταλείπει τα "εγκόσμια", το κάνει επειδή - πρώτ' απ' όλα - δεν μπορεί να ζήσει στα εγκόσμια, όχι επειδή θέλει να φτάσει στον Θεό. Ο πρώτος μεγάλος πειρασμός των μοναχών, των ασκητών είναι να καταφέρουν να απεξαρτηθούν από την ύλη γιατί είναι εξαρτημένοι από αυτήν σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Άσκηση > Συνέχεια να ρωτάς γιατί. Βάζε ένα γιατί πίσω από ότι σου συμβαίνει και ψάχνε να βρεις τον Λόγο, έστω κι αν αυτός ο Λόγος δεν έχει Λογική. Έστω κι αν η απάντηση που θα πάρεις είναι "έτσι ... γιατί έτσι ήθελα". Βάζε γιατί στην θέλησή σου. "Γιατί να θέλω έτσι ;" Δίνε μία μία τις απαντήσεις, σιγά σιγά, με τον χρόνο, με τον καιρό. Θα ανακαλύψεις πράγματα για σένα που ούτε τα φαντάζεσαι.
Ξαναπάρε τις αισθήσεις σου από την αρχή. Βλέπεις αλλά δεν βλέπεις τίποτε. Ξαναδες. Και πάλι ξάνα και ξανά. Ακούς αλλά δεν ακούς τίποτε. Ξανάκουσε. Και πάλι ξανά και ξανά μέχρι να καταφέρεις να δεις και να ακούσεις.
Διαχώρισε τις λειτουργίες σου. Είσαι μηχανή. Μάθε την μηχανική της μηχανής σου. Πως λειτουργεί, τι καύσιμο χρησιμοποιεί. Τι είναι αυτό που σε καίει. Πως παίρνεις μπρος. Πως ξεκινάς, πως σταματάς. Τι κάνουν τα χέρια σου, τι κάνουν τα πόδια σου, πως μιλάς, γιατί μιλάς, τι λες, πως το λες, σε ποιον το λες, γιατί το λες. Μάθε τα πάντα γύρω από την μηχανή σου. Λύστην και ξαναδέστην. Χάλασέ την και ξαναφτιάξτην. Όχι μία φορά. Πολλές, συνέχεια. Μέχρι να πεθάνεις. Μονάχα έτσι θα γίνεις ο Μηχανικός της μηχανής σου. Μονάχα έτσι θα ξέρεις τι κάνει η μηχανή σου, πως το κάνει, γιατί το κάνει. Μονάχα έτσι θα ξέρεις τι κάνεις και θα πράττεις ΕΣΥ.
Όλα αυτά με μέτρο. Μην το παρακάνεις. Θα τρελαθείς. Με μέτρο. Να ξεκουράζεσαι όταν κουραστείς. Να τρως όταν πεινάς. Να κοιμάσαι όταν νυστάζεις. Μην κάνεις τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτά που είσαι πλασμένος να κάνεις.
Η απάντησή σου, ήταν καταπληκτική!
Να'σαι καλά...!
quote:
zip:
Ο τρόπος είναι μοναδικός, όσο μοναδικός είσαι εσύ, εγώ, ο καθένας μας. Όσοι άνθρωποι υπάρχουν στον κόσμο, τόσοι τρόποι υπάρχουν αλλά ο καθένας είναι μοναδικά διάφορος του άλλου. Δεν υπάρχει ΓΕΝΙΚΟΣ τρόπος. Υπάρχει ένας > Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ!
Διαφωνώ, μου ακούγεται και γενικό και αόριστο. Ο μοναδικός τρόπος είναι ο ίδιος για όλους τους ανθρώπους για αυτό είναι και μοναδικός εάν ο κάθε άνθρωπος είχε το δικό του τρόπο τότε δε θα μιλούσαμε για μοναδικό τρόπο αλλά για πολυμορφικό.
Μία είναι η αγάπη δεν είναι πολλές και μία είναι η Θέωση. Οπότε και ένας ο τρόπος επίτευξή της.
quote:
zip:
Για να φτάσεις στην ζωή, πρέπει να ζήσεις. Να ζήσεις κάθε στιγμή σαν να ήταν η τελευταία. Σαν να μην επρόκειτο να ζήσεις άλλη ή σαν να επρόκειτο να ζήσεις για χίλια χρόνια. Με τόση ένταση, με τόσο πάθος. Αυτός είναι ο δρόμος. Αλλά το βήμα, είναι δικό σου. Κανένας δεν θα σου πει τον τρόπο, δεν θα σου πει ΠΩΣ να περπατάς.Το ξέρεις ήδη! Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι, με κάποιον τρόπο, - τον δικό σου - να δώσει ο εγκέφαλός σου εντολή στο πόδι σου να κάνει το πρώτο βήμα και να δώσει η καρδιά σου εντολή για την συνέχεια. Μαζί και ταυτόχρονα. Έτσι θα περπατήσεις, έτσι θα ξεκινήσεις τον βηματισμό σου.
Πως θα γίνουν όλα αυτά ; Εσύ ξέρεις! Με τον νου και την καρδιά. Ούτε μονάχα με το ένα, ούτε μονάχα με το άλλο. Το βήμα θα το κάνεις εσύ! Αυτό που ίσως μπορεί να σου πει κάποιος που ξέρει, είναι ΠΟΥ να πας, όχι ΠΩΣ να πας. Πήγαινε εκεί που όταν είσαι, τα μάτια σου γίνονται βρύσες. Πήγαινε εκεί που όταν είσαι, η καρδιά σου έχει Πάσχα. Πήγαινε εκεί που όταν είσαι, νιώθεις απίθανα. Πήγαινε στο άπειρο και απειροελάχιστο μεγαλείο της μίας και μοναδικής ζωής. Πήγαινε εκεί ΟΜΩΣ μην ξεχνάς ποιος είσαι.
Η στιγμή είναι μάγισσα. Θα σε μαγέψει και θα ξεχάσεις ποιος είσαι, που είσαι. Πάντα να είσαι συνειδητός. Πάντα να είσαι ΕΣΥ. Η ζωή και η αγάπη, μετριέται με την στιγμή αλλά μην σε νοιάζει το μέτρημα. Δεν υπάρχει ποσότητα στην ύπαρξη, ούτε στην αγάπη. Ζήσε την στιγμή, πιες την κάθε σταγόνα της, ρούφηξέ την.
Ζήσε μέσα στην αγάπη αλλά ζήσε και μέσα στο μίσος, γιατί το μίσος είναι η άλλη όψη της αγάπης. Ζήσε μέσα στην ζωή και πέθανε μέσα στην ζωή γιατί ο θάνατος είναι η άλλη όψη της ζωής. Αυτός είναι ο δρόμος, η οδός. Αυτός ο δρόμος βρίσκεται ΜΕΣΑ ΣΟΥ. Πήγαινε εκεί ... το ΠΩΣ θα πας ... είναι πρόβλημά σου. Βρες αυτή την λύση μοναχός σου.
Νουβέλα βλέπω σε αυτό το μήνυμα και τίποτα περισσότερο. Ίσως ωραία λόγια για να κερδίσει ο νέος τη νέα και να την κάνει ποιο γρήγορα δικιά του. Κάτι τέτοια έλεγα κι εγώ στη δικιά μου και τελικά εγκατέλειψε τας Αθήνας για την επαρχία παρά την αντίθεση των γονιών της πες πες την έψησα την πρωτευουσιάνα, κάτι για μοναδικές στιγμές, κάτι για μοναδικά μέρη, για μοναδική αγάπη, για το αποφασιστικό βήμα, κάτι για να ζήσει τη ζωή της ελεύθερα και με πάθος......ήρθε τελικά στο χωριό......... Ωραία λόγια πάντως δε λέω......τι μου θύμισες!!!!!!!!!

quote:
zip:
Μπορείς να είσαι μόνος ακόμη και με διακόσια άτομα τριγύρω σου. Μην συνδέεις τον μοναχισμό με την ερήμωση και την αυταπάρνηση της ύλης. Αυτός που απαρνείται την ύλη το κάνει επειδή είναι εξαρτημένος από αυτή και συνειδητοποιεί την εξάρτησή του. Ο μοναχός ο άνθρωπος είναι πρώτα απ' όλα μοναχός μέσα του. Αυτός που εγκαταλείπει τα "εγκόσμια", το κάνει επειδή - πρώτ' απ' όλα - δεν μπορεί να ζήσει στα εγκόσμια, όχι επειδή θέλει να φτάσει στον Θεό. Ο πρώτος μεγάλος πειρασμός των μοναχών, των ασκητών είναι να καταφέρουν να απεξαρτηθούν από την ύλη γιατί είναι εξαρτημένοι από αυτήν σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Κάνει κι εδώ λάθος. Μοναχός το λέει η λέξη!!!! Αυτός που απαρνιέται λοιπόν τα εγκόσμια αγαπητέ zip, έχει τρεις λόγους.
Ο ένας είναι ότι δεν έχει που την κεφαλήν κλείνει. Οπότε σου λέει θα πάω σε μια μονή, θα το παίξω μοναχός και θα είναι το στομάχι μου γεμάτο έστω και με άρτο και ελιές, πάντως δε θα πεινάσω και θα είμαι στεγασμένος.
Ο άλλος είναι ο εύκολος και γρήγορος πλουτισμός. Ξέρω μοναστήρι που απ’ όσα άκουσα είμαι σίγουρος ότι γυριζόντουσαν τσόντες εκεί μέσα, (οι πληροφορίες ήσαν από κολλητό μου και δεν είχε κανένα λόγο να μου πει ψέματα, τουλάχιστον έτσι πιστεύω.) Κατά τα λεγόμενά του λοιπόν αυτό δεν ήταν μοναστήρι οι καλόγριες ήσαν σκέτη πρόκληση. Αλλοδαπές, ξανθιές, με πρώτη προτίμηση στο περιοδικό «γάμος» το προμήθευαν από το μαγαζί του. Κοντά στα Βάγια στη Θήβα. Και το κυριότερο κατά περίεργο τρόπο οι επισκέψεις στο μοναστήρι εκεί ήταν κατόπιν ραντεβού.
Θα μιλήσω όμως με σιγουριά για 2 μοναστήρια που γνωρίζω στην περιοχή μου. Το ένα θεωρώ ότι πρέπει να είναι γκέτο ληστών και παλιανθρώπων. Μάλιστα άκουσα και για διακίνηση ναρκωτικών. Οι πηγές ελέγχονται ως αληθής.
Στο άλλο ο πατέρας εκεί μοναχός έχει εξώγαμα και είναι έμπορας λαδιού με διακλαδώσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Και εδώ οι πηγές ελέγχονται ως αληθής.
Ο τρίτος λόγος είναι η απομόνωση για αυτοσυγκέντρωση και ποιο γρήγορη Θεώση. Όταν στενός μου συγγενής επισκέφτηκε τον Άγιο Παΐσιο, έπαθε πλάκα.......τον προσφώνησε με τ’ όνομά του, του είπε από πού ερχόταν αλλά και τον λόγο για τον οποίο πήγε να βρεί εκεί τον Άγιο. Όταν λοιπόν κάποιος θέση ως στόχο ως αυτοσκοπό τη σωτηρία της ψυχής του και τίποτα άλλο τότε σίγουρα θα μονιάσει.
Εγώ για παράδειγμα θέλω τη σωτηρία της ψυχής μου, θέλω όμως και την οικογένεια. Θες δε θες όμως θα τσακωθείς με την οικογένεια. Θες δε θες, αντί να απομονωθείς να προσευχηθείς στο Θεό και να σκεφτείς μόνο τις αγαθοεργίες θα βγεις στην αγορά για προς το ζην. Θα κοιτάξεις να φτιάξεις την οικογένεια σου ακόμη και εις βάρος των άλλων.
Για παράδειγμα έχωσα σε κάτι προγράμματα τη γυναίκα μου που σίγουρα χωρίς παρέμβαση θα είχε πάει άλλος στη θέση της. Είναι αυτό βήμα προς τη Θέωση? Δε νομίζω.
Εάν όμως ήμουν μοναχός αντί να ασχολιόμουν με τέτοια θα ασχολιόμουν αποκλειστικά και μόνο με τη σωτηρία της ψυχής μου. Για αυτό σε παλαιότερο μήνυμα μου, είχα γράψει ότι δεν είμαι γνήσιος Χριστιανός είμαι φίλος του Χριστιανισμού και εις γνώση μου ευελπιστώ απλά για ένα καλό πλασάρισμα στον Παράδεισο και τίποτα περισσότερο. Τουλάχιστον ν’ αποφύγω την κόλαση.
Μην κρίνεις λοιπόν εξιδίων τ’ αλλότρια.
quote:
zip:
Άσκηση > Συνέχεια να ρωτάς γιατί. Βάζε ένα γιατί πίσω από ότι σου συμβαίνει και ψάχνε να βρεις τον Λόγο, έστω κι αν αυτός ο Λόγος δεν έχει Λογική. Έστω κι αν η απάντηση που θα πάρεις είναι "έτσι ... γιατί έτσι ήθελα". Βάζε γιατί στην θέλησή σου. "Γιατί να θέλω έτσι ;" Δίνε μία μία τις απαντήσεις, σιγά σιγά, με τον χρόνο, με τον καιρό. Θα ανακαλύψεις πράγματα για σένα που ούτε τα φαντάζεσαι. Ξαναπάρε τις αισθήσεις σου από την αρχή. Βλέπεις αλλά δεν βλέπεις τίποτε. Ξαναδες. Και πάλι ξάνα και ξανά. Ακούς αλλά δεν ακούς τίποτε. Ξανάκουσε. Και πάλι ξανά και ξανά μέχρι να καταφέρεις να δεις και να ακούσεις.
Τι έκανα τι δεν έκανα? Τι έπρεπε να κάνω και δεν έκανα? (Πυθαγόρας)........ Αλλά αν αυτό γίνεται κάθε μέρα καταντάει βαρετό.
quote:
zip:
Διαχώρισε τις λειτουργίες σου. Είσαι μηχανή. Μάθε την μηχανική της μηχανής σου. Πως λειτουργεί, τι καύσιμο χρησιμοποιεί. Τι είναι αυτό που σε καίει. Πως παίρνεις μπρος. Πως ξεκινάς, πως σταματάς. Τι κάνουν τα χέρια σου, τι κάνουν τα πόδια σου, πως μιλάς, γιατί μιλάς, τι λες, πως το λες, σε ποιον το λες, γιατί το λες. Μάθε τα πάντα γύρω από την μηχανή σου. Λύστην και ξαναδέστην. Χάλασέ την και ξαναφτιάξτην. Όχι μία φορά. Πολλές, συνέχεια. Μέχρι να πεθάνεις. Μονάχα έτσι θα γίνεις ο Μηχανικός της μηχανής σου. Μονάχα έτσι θα ξέρεις τι κάνει η μηχανή σου, πως το κάνει, γιατί το κάνει. Μονάχα έτσι θα ξέρεις τι κάνεις και θα πράττεις ΕΣΥ.
Ναι αλλά και οι μηχανές θέλουν σέρβις.......ποιος θα το κάνει?
quote:
zip:
Όλα αυτά με μέτρο. Μην το παρακάνεις. Θα τρελαθείς. Με μέτρο. Να ξεκουράζεσαι όταν κουραστείς. Να τρως όταν πεινάς. Να κοιμάσαι όταν νυστάζεις. Μην κάνεις τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτά που είσαι πλασμένος να κάνεις.
Εγώ δεν ξέρω κάποιον που να μην τρώει όταν πεινάει, που να μην ξεκουράζεται όταν κουράζεται, που να μην κοιμάται όταν νυστάζει......παρά μόνο κάτι Κινέζικα ορυχεία γεμάτα παιδάκια και κάτι άλλα γυναικόπαιδα πάλι δούλους στην Αφρική. Εδώ στο Ελλάδα τέτοιες καταστάσεις ζήσαμε μόνο στον πόλεμο.

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 29/10/2008 23:45:05