- «Το αχαλίνωτο...», ο Κακός Βριλ & η εισβολή των Ελ από το Νίλα-Γου. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ας μου πει κάποιος ότι δεν είναι δυνατόν μεγάλοι άνθρωποι που θέλουν να λέγονται αναζητητές, κινούνται από τέτοια συναισθήματα.
Αυτό ήταν βρε παιδιά όλο και όλο, γι΄αυτό τα βάλατε με όλους τους συντονιστές? Προσωπικά προβλήματα ήταν το θέμα?
Και όλα αυτά περί συνωμοσιών και απαράδεκτων στάσεων με αποδείξεις τι ήταν?
Ναι και εγώ έχω ένα παράπονο, χτες τσακώθηκα με τον άντρα μου, που ήταν οι συντονιστές να τον βάλουν στην θέση του που μου φώναξε?![]()
![]()
Ήμαρτον δηλαδή, να γελάσω ή να κλάψω?
Θα κάνω εγώ κάποιες παρατηρήσεις και ερωτήσεις αγαπητέ Admin,και κρίνε μόνος σου αν είναι σωστές ή όχι...
Είναι πλέον καταφάνερο ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό παλαιών και αξιόλογων μελών.Ουσιαστικά μιλάμε για τον κορμό του esoterica. Αν πράγματι εννοείτε αυτά που λέτε,αν πράγματι θεωρείτε πραγματικά το esoterica σαν ένα ζωντανό οργανισμό,και αν διαθέτετε και την στοιχειώδη διάκριση (εγώ θεωρώ ως αυτονόητο ότι την διαθέτετε),θα έπρεπε ήδη από καιρό να έχετε δει ότι το esoterica οδηγείται προς την αυτο-καταστροφή.Αυτοκτονεί ή μεταλλάσεται σε κάτι άλλο,σε κάτι το οποίο δεν δείχνει να έχει καμμιά σχέση με το αυθεντικό,κάποιο κακέκτυπο,μια κακή αντιγραφή του ίδιου του του εαυτού.
Σε ένα ζωντανό οργανισμό όλα τα κύτταρα δεν έχουν την ίδια αξία.Η καταστροφή ενός μεγάλου αριθμού εγκεφαλικών κυττάρων ας πούμε,είναι ικανή να επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες,πράγμα που δεν συμβαίνει με την καταστροφή των κυττάρων ενός άλλου όχι τόσο σημαντικού οργάνου. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μια μεγάλη καταστροφή κυττάρων που έχουν σχέση με τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού "esoterica",και δυστυχώς εσείς παρουσιάζεστε (τουλαχιστον σε κάποιον εξωτερικό παρατηρητή), να παρακολουθείτε με απάθεια,φιλοσοφώντας ίσως πάνω στη δημιουργική αξία της καταστροφής(?)
Η απάθεια,η μη δράση,η "μια βία" του Γκάντι μπορεί να επιφέρει σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις πολύ θετικά αποτελέσματα,αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν κατακτητές και δυνάστες για να την εφαρμόσετε.Εσείς είστε η Βρετανική Αυτοκρατορία εδώ.
Τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ..πιο απλά δεν γινόταν να είναι.Το μεγάλο πρόβλημα του esoterica είναι η ελλειπής επιτήρηση.Το esoterica θυμίζει πλέον ξέφραγο αμπέλι.Αυτό είναι το κεντρικό σημείο όλων των παραπόνων,όλων των κατηγοριών που σας απευθύνουν.Τα άλλα είναι "σάλτσες",και υπερβολές.
Το ερώτημα είναι, τι περιμένετε να γίνει για να κάνετε κάτι πάνω σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα.
Αυτό που σας ζητάνε είναι καλύτερη επιτήρηση του χώρου,και γρήγορες,δυναμικές και αντικειμενικές επεμβάσεις εκεί που υπάρχει πρόβλημα. Υπόσχεστε ότι όλα αυτά θα γίνουν,ότι όλα αυτά ειναι στο πρόγραμμα,...και η ζωή συνεχίζετε. Το έχω ξαναδεί αυτό το έργο,εδω σε αυτήν την ίδια "αίθουσα" του esoterica...Δεν είναι η πρώτη ουτε η δευτερη φορά που συμβαίνουν αυτά και το ξέρετε.
Προσπαθώ να μπώ στην θέση σας και να δώ τι είναι αυτό που σας κάνει να διστάζετε,να καταλάβω προς τι αυτή η ολιγωρία.
Ας πούμε ότι φοβάστε ότι η αύξηση της επιτήρησης θα οδηγήσει σε αλλοίωση της δημοκρατικής υφής του χώρου. Μα το πρόβλημα του esoterica αυτό ακριβώς είναι. Η παρεξήγηση της εννοιας της δημοκρατίας,η ασυδοσία.Η δημοκρατία δεν ακμάζει σε χώρους όπου λειτουργεί ο "νόμος της ζούγκλας",της δικτυακής ζούγκλας σε αυτήν την περίπτωση. Ποιοί θα "επιβιωσουν" τελικά εδώ μέσα? Οι είρωνες? Οι λαικιστές δημαγωγοί? Αυτοί που έχουν αρκετά γερό στομάχι και υπεραρκετή αναισθησία για να καταπίνουν εύκολα τις κοροιδίες,τα υπονοούμενα,τις βρισιές,και τις προσβολές? Οι εσωτεριστές έχω ακουστά ότι είναι ευαίσθητοι άνθρωποι...δεν θα έπρεπε αυτός ο χώρος να δίνει κάτι από το στίγμα τους? Τι ιδέα άραγε θα σχηματίσει κάποιος τυχαίος επισκέπτης για την ποιότητα των ανθρώπων του χώρου του "εσωτερισμού" παίρνοντας ως κριτήριο αυτά που συμβαίνουν εδω μέσα?
Ας πάρω ένα άλλο πιθανό επιχείρημα, αυτό που λέει ότι το esoterica είναι "μικρογραφία της κοινωνίας μας",και άρα ολες οι τάσεις που επικρατούν σε αυτή,όλες οι απόψεις που "κυκλοφορούν", θα πρέπει να καταγράφονται μεσα από αυτό,και ότι οι φορείς αυτών των "τάσεων" θα πρέπει να εκφράζονται ελευθερα και χωρίς περιορισμούς.
Καμμιά αντίρρηση...Εγώ για αυτον ακριβώς το λόγο μπαίνω στο esoterica.Διψάω για "ποικιλία". Θέλω να βλέπω τον σκληρό ακροδεξιό να επιχειρηματολογεί με τον αναρχοκομμουνιστή,τον χριστιανό με τον άθεο,τον αστρολογο με τον αρνητή της αστρολογίας,τον μυστικιστή με τον επιστήμονα,τον φευγατο φαντασιοπληκτο με τον σκληρό σκεπτικιστή.Αυτή η κατάσταση που έχετε πετύχει είναι μοναδική και σας αξίζουν συγχαρητήρια γιαυτό. Αυτο είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ του esoterica,αυτη είναι η "μαγική συνταγή". Γιαυτο παρόλη την τσαντίλα τους οι περισσότεροι "όλο φευγουν,και όλο εδώ είναι"...
ΟΜΩΣ,το πρόβλημα εδώ δεν είναι το ΤΙ λέγετε,αλλά το ΠΩΣ λέγετε...Δεν μπορώ εγώ να βγάζω τα μάτια μου ψάχνοντας στο internet στοιχεία από όσο το δυνατόν σοβαρες και αντικειμενικές πηγες, που να υποστηρίζουν τις θέσεις μου πάνω στην εγκυρότητα της αστρολογίας, και να ακούω τον κάθε "διαδικτυακό αλητήριο" να χρησιμοποιεί αντεπιχειρήματα του τύπου "καραγκιόζηδες" ή να ρίχνει στο τραπέζι βρωμερά υπονοούμενα ότι είμαι απατεωνας και ψάχνω για κορόιδα...Εγώ προσωπικά δεν θα ξαναγράψω πλέον στα ΑΣΤΡΑ όσο αυτή η κατάσταση συνεχίζετε...Απλά έχω αρχίσει και αισθάνομαι σαν μαλ....Μπορώ να διαθέσω λίγο απο το χρόνο μου,αλλά να χαλάω το στομάχι και τη διάθεση μου δεν το μπορώ...
Το ΠΩΣ λέγετε και όχι το ΤΙ ή απο ποιόν είναι το πρόβλημα λοιπόν.
Συνοψίζοντας λοιπόν, πρόβλημα ελλείματος δημοκρατίας δεν πρόκειται να υπάρξει,πρόβλημα μη σωστής αντιπροσώπευσης δεν πρόκειται να υπάρξει.Γιατί λοιπόν δεν λαμβάνετε μέτρα αυξημένης επιτήρησης?Γιατί αφήνετε αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται?
Αφού η λύση είναι τόσο απλή...Δύο-τρία μέλη με συνεισφορά και αγάπη για το esoterica χρειάζονται.Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής? Αντικειμενικότητα,σωστή κρίση,δυνατότητα διάκρισης,χαμηλοί τόνοι,απουσία εμπάθειας...Πέντε απλά πράγματα. Κάνουμε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αυτων που ικανοποιούν αυτά τα κριτήρια και ξεκινάμε τις κρούσεις. Ελα εδώ κύριε Ambere,έλα εδώ κύριε wendigo.Θέλετε να βοηθήσετε? Πάρτε όλες τις δυνατότητες που έχει αυτή τη στιγμή η amalia, και βοηθήστε στο έργο της διαχείρισης.Όποτε εισερχεστε στο χώρο και βλέπετε κάτι στραβό διορθώστε το.Σας έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη,ξεκινήστε..Δεν θέλετε? Δεν μπορείτε? Οι επόμενοι της λίστας παρακαλώ...Δυο κινήσεις είναι όλη η υπόθεση.
Τόσο απλά λύνεται το πρόβλημα...Μεσα σε ένα μήνα όλα αυτά τα απίστευτα που διαδραματίζονται σε αυτο και στα αλλα "σχετικά" topics θα είναι κακή ανάμνηση. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η καθυστέρηση? Προς τι?
δεν θα καταλαβω τιποτα!
jpg τι ειναι οι βιετκονγκ ? μου θυμιζει Βιετναμ
Σε περιπτώσεις που σου έχουν συμβεί και το ανέφερες δεν λέω ότι δεν έχεις δίκιο που νευριάζεις, αλλά άλλο αυτό που αναφέρεις εσύ και άλλο αυτό που διάβασα.
Εάν φίλε για κάποιο λόγο εγώ σε ενοχλώ με προσωπικά mail φταίνε οι διαχειριστές?
Εάν εγώ γράψω σε κάποιο topic κουβέντες του στυλ "μπλινκγ-μπλονγκ" ακριβώς κάτω από το μήνυμά σου, θα πεις στους διαχειριστές να μου κάνουν παρατήρηση που σε προσβάλω?
Εάν εσύ τριγυρνάς σε όλα τα θέματα και πετάς μπηχτές για μένα πάλι του στυλ "μπλινγκ-μπλονγκ" θα αρχίσεις μετά να λες ότι εμένα την μπιπ.. μπιπ... δεν με ελέγχουν οι διαχειριστές και εσύ αναγκάζεσαι να προστατευθείς και να συντονίσεις μια συζήτηση?
Σε αυτά που προανέφερα στηρίζονται τα παράπονα.
Ναι από το esoterica λείπουν οι συντονιστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κρεμάσουμε την συντονιστική ομάδα. Κάνουν την "δουλειά τους" (δεν μου αρέσει η λέξη αλλά δεν βρίσκω άλλη πρόχειρη) εξαιρετικά.
Όταν πρωτομπήκα, διάβαζα τα διάφορα θέματα, δεν ήξερα τι να γράψω, νόμιζα ότι όλοι ξέρουν πολλά, σκεφτόμουν που είμαι εγώ, πως θα μιλήσω, πως θα σταθώ σε μια συζήτηση κ.λ.π. θα είμαι σαφέστατη, μπούρδες σκεφτόμουν.
Διαπίστωσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τι ακριβώς γίνεται με κάποια παλιά μέλη και λέω ότι δεν πρέπει να παραπονιούνται για ξέφραγο αμπέλι, οι ίδιοι δεν βοηθάνε τον χώρο.
Μην μου λες για παλιά μέλη, γιατί δεν θεωρώ ότι προσφέρουν περισσότερο από κάποιον που έχει 1 μήνυμα, πάντα ήμουν αντίθετη με τις ταμπέλες παλιός και νέος.
Πες μου κάτι, εσύ περιμένεις από κάποιον συντονιστή να σου πει πως θα μιλήσεις ή προσπαθείς με τον τρόπο σου να μην υπάρχουν έντονες αντιπαραθέσεις?
Εγώ τότε που είχαν κάνει πρόσκληση συντονιστών είχα πει ότι δεν έχω τις γνώσεις για κάτι τέτοιο και αυτό που προσπαθώ να κάνω για να τους βοηθήσω είναι να μην με κυνηγάνε από πίσω για το τι θα γράψω.
Όχι Mercury δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι η επιτήρηση, το πρόβλημα είναι αυτό που κουβαλάει ο καθένας μέσα του.
Κάποιος ας πούμε με έβρισε, με μείωσε, ή οτιδήποτε άλλο, τι θα πάθω? Θα βάλω μαύρες πλερέζες? ή θα του πω "ποιός είσαι εσύ ρε που θα μου πεις εμένα, ξέρεις ποιά είμαι εγώ?"
Τίποτα από όλα αυτά, θα του μιλήσω και αν με καταλάβει καλώς εάν δεν με καταλάβει δικαίωμά του, θα αδιαφορήσω.
Βλέπεις δεν χρειάζομαι τον συντονιστή για να χαλιναγωγήσω τα συναισθήματά μου. Θα μου ικανοποιήσει τον εγωϊσμό μου όταν θα κάνει στον άλλον παρατήρηση, δεν θέλω να την κάνει.
Θέλω με την συμπεριφορά μου να δείξω κάτι στον άλλον, θέλω να δει ότι ο τρόπος του δεν έχει αποτέλεσμα, πρέπει να τον αλλάξει για να τον ακούσω.
Με είδες να παθαίνω κάτι που ο ryche υπονόησε ότι γλύφω γιατί θέλω να γίνω συντονιστής? Με είδες να παθαίνω κάτι που με απείλησε ότι η ειρωνία του θα με αδειάσει από ενέργεια?
Αυτά είναι τα μέλη Mercury που στηρίζουν το χώρο? Με τι ακριβώς τον στηρίζουν?
Και επειδή αναφέρθηκε από τον ryche και ένα θέμα που δεν συντόνισε καλά η Αμαλία και έτσι αναγκάστηκε ο ίδιος να το συντονίσει, σας λέω επειδή το είχα παρακολουθήσει ότι δεν ισχύει τίποτα.
Εγώ φίλε Mercury επειδή θα είμαι εδώ και θα γράφω είτε κάποιοι θέλουν να λένε για συνωμοσίες είτε όχι και επειδή θέλω να στηρίξω το χώρο και το εννοώ, θα δηλώσω ότι προτίθεμαι να βοηθήσω σε ότι νομίζουν ότι μπορώ.
Τα αίτια δεν γίνεται να τα γνωρίζουμε όλοι μας, τα γνωρίζουν μόνο αυτοί που έχουν εμπλακεί.
Ό,τι και να γίνει, και να υπάρξουν 100 συντονιστές ή ένας, αν ο άλλος έχει διάθεση να προσβάλλει τον συνομιλητή του και διακατέχεται από έπαρση θα το κάνει.
Κι αυτό θα συμβεί αν είναι μέλος 3 χρόνια ή 1 μέρα.
Υποννοούμενα και προσβολές λίγο-πολύ έχουμε δεχθεί όλοι μας, κι εγώ είμαι ανάμεσα σε αυτούς.
Και το έπαθα από μερικά παλαιά μέλη κι αυτό είναι που με έκανε να απορήσω.
Απαντάμε λοιπόν στα υποννοούμενα?
Διαιωνίζουμε μία κατάσταση και το κάνουμε εδώ αρένα.
Δεν απαντάμε?
Δείχνεις ανωτερότητα και κρατάς ένα επίπεδο.
Αυτό δεν περιμένω να γίνεται από όλους τους ανθρώπους, αν και θα το έβρισκα ιδανικό.
Ίσως να υπάρχει έλλειψη συντονιστών, ίσως υπάρχει έλλειψη καλής διάθεσης από κάποια μέλη, ίσως να υφίστανται 10 λόγοι.
Από τη πλευρά μου, αν ήμουν για αρκετό καιρό στο forum αυτό θα έδειχνα την καλή διάθεση να προσφερθώ να βοηθήσω με την επιτήρηση των θεμάτων.
Τώρα δεν τολμώ λόγω "απειρίας".
Η σημαντικότερη βοήθεια λοιπόν που μπορώ και μπορούμε όλοι να προσφέρουμε είναι να είμαστε ευγενικοί και με καλή διάθεση με τον απέναντι μας.

In anticipation of my resurrection...
quote:
ωχ βλεπω διαμαχες.ελπιζω να επεσα στην περιπτωση γιατι αν ειναι να καταλαβαινω και στα αλλα φορουμ,οτι καταλαβαινω σε αυτο..
δεν θα καταλαβω τιποτα!
Δηλαδή τώρα, εσύ όλως τυχαίως έπεσες σ' αυτό το θέμα...
-----------------------------------------------------------------------
Καλησπέρα Mercury ![]()
Εκτιμώ το ειλικρινές ενδιαφέρον σου γι' αυτόν τον χώρο. Θα μπω στη διαδικασία να προσπαθήσω να εκφραστώ με λόγια, παίρνοντας ως αφορμή κάποια από τα ερωτήματα που θέτεις, αν και η πικρή μου διαπίστωση αυτές τις μέρες είναι πως τα λόγια μετράνε σχεδόν το ίδιο όσο οι πράξεις, για το νου πολλών ανθρώπων. Σ' αυτό το θέμα, αλλά και στο forum γενικότερα, από την ίδια τη φύση της συμμετοχής του ο καθένας, μπορεί να συμμετέχει ως εξής:
Με λόγια μόνο.
Με πράξεις μόνο.
Με λόγια και με πράξεις.
Τα λόγια.
Τα λόγια μπορούν να μιμηθούν μία πράξη, αλλά δεν αρκούν για να την υλοποιήσουν. Χρησιμεύουν όμως στην διαμόρφωση εντυπώσεων. Κι αυτή είναι η virtual πλευρά μας, που την έχουμε επιλέξει, μιας και εκφραζόμαστε, μέλη και συνεργάτες, μέσω του διαδικτύου.
Κατά το γνωστό απόφθεγμα, "η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει".
Ανάλογα με το πως θα τη χρησιμοποιήσει κανείς και ανάλογα με το πόσο δυνατό νοητικό διαθέτει, μπορεί να επιφέρει ποικίλλα αποτελέσματα. Θα γονιμοποιήσει, θα σπείρει, θα εμπνεύσει, αλλά και θα δηλητηριάσει, θα καταστρέψει.
Επίσης θα δικαιολογήσει, θα υποσχεθεί, θα αναβάλλει, θα πείσει...
Εδώ μέσα υπάρχουν απ'όλα. Μοιάζει ο χώρος τούτος σαν το νου, που δημιουργεί και γκρεμίζει πραγματικότητες, χωρίς ίσως ποτέ να αφήσουν κάποιο σημάδι στον με σάρκα και οστά κόσμο. Μοιάζει ακόμα σαν τα δεκάδες δωμάτια του λαβύρινθου, που ο Θησέας απέφυγε να αφήσει να τον ξεγελάσουν, κρατώντας τον μίτο της Αριάδνης. Το ποιός είναι ο μίτος και αν μπορούμε να τον κρατήσουμε είναι το ζητούμενο κι αυτό δεν είναι μόνο ένα ζήτημα που διαπραγματεύεται σε μία διαδικτυακή συζήτηση, αλλά ένας αγώνας ζωής.
Οι πράξεις.
Κατά τον Καζαντζάκη, "η στερνή, η πιο ιερή μορφή της θεωρίας είναι η πράξη".
Πράξεις για τον χώρο ετούτο, κάνουν πολύ λίγα άτομα. Καποιανών τα ονόματα ή τα nick-names, ποτέ δεν θα γίνουν φανερά στους περισσότερους από όσους συμμετέχουν διαβάζοντας ή γράφοντας στο ESOTERICA.
Ακόμα και αυτές οι ίδιες οι πράξεις, θεωρούνται αυτονόητες τόσο, που πια δεν μπορούμε να φανταστούμε πως και μόνο για να υπάρχει αυτός ο χώρος, να εμφανίζεται ως μια σελίδα στο διαδίκτυο, οι πράξεις κάποιων ανθρώπων τον συντηρούν, όπως οι άνθρωποι κάτω από τη γη συντηρούσαν της μηχανές της πόλης στη γνωστή ταινία Metropolis. Μετάφραση άρθρων, χώροι που διατίθονται για τις συναντήσεις του εργαστηρίου Φιλοσοφικού και Μεταφυσικού Διαλόγου, ανανεώσεις της κεντρικής σελίδας, επαφές με διάφορους χώρους της εσωτερικής αναζήτησης αλλά και της επιστημονικής κοινότητας, εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων, απάντηση σε εκατοντάδες email, προσωπικές επαφές με ανθρώπους που ζητούν την βοήθειά μας, τη συμβολή ή τη γνώμη μας για διάφορα ζητήματα, συναντήσεις και επαφές μεταξύ των συνεργατών του ESOTERICA, συνεργασία και παρουσίαση περιοδικών και εκδόσεων, ενημέρωση και διαχείριση τμημάτων άλλων διαδιχτυακών τόπων όπως το x-paths του pathfinder, συγγραφή εργασιών, προετοιμασία τεχνικών αναβαθμίσεων, οικονομική υποστήριξη, ακόμα και προετοιμασία και παρουσία τηλεοπτικών εκπομπών κ.λπ. είναι πράξεις, που μέσα στον τρομερά μεγάλο όγκο και βαρύτητα που έχει δοθεί στα forums, φαίνονται σαν ανύπαρκτες.
Δεν είναι όμως, και σίγουρα δεν θα μπορούσε αυτή η προσπάθεια να συντηρείται για 8 ολόκληρα χρόνια (4 εκ των οποίων τα forums), μόνο με λόγια. Κι αν ακόμα οι πράξεις δεν καταφέρνουν να καλύψουν τις ανάγκες που δημιούργησε η ανάπτυξη του ESOTERICA, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που τις κάνουν και που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για το σκοπό αυτό. Ούτε επίσης σημαίνει πως, δεν θα θέλαμε πάρα πολύ, να υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι με διάθεση να βοηθήσουν. Με πράξεις. Και χωρίς εγωιστικά κίνητρα.
Ρωτάς εάν το ζητήσαμε;
Μπορείς να δεις και μόνος σου.
Δημιουργία "Ομάδας Συνεργατών των Forums - Συντονιστών"
Και οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή κάνουν πράξεις, μέσα από το ESOTERICA προήλθαν. Ήρθαν σε επαφή μέσα από μία διαδικασία πρόσκλησης, προσφοράς και επιλογής, παρόμοια με αυτή που κι εσύ, πολύ σωστά προτείνεις.
Τα λόγια και οι πράξεις.
Εδώ είναι που μπλέκεται το ζήτημα. Διότι ένας λόγος, δεν μπορεί να υποκαταστήσει μία καθαρή πράξη. Ούτε και κατά τη γνώμη μου, μπορεί να σταθεί δίπλα της και να κριθεί με το ίδιο κριτήριο.
Έτσι, στα λόγια κερδίζει πάντα ο πιο επιδέξιος. Όποιος τα λέει καλύτερα, αυτός έχει το δίκιο με το μέρος του. Κι έτσι, χτίζονται και γκρεμίζονται virtual πραγματικότητες, τα forums είναι καλά, όχι είναι κακά, βελτιώνονται, πάνε προς το χειρότερο, αναβαθμίζονται, καταστρέφονται, εγώ φταίω - εσύ φταις, δεν κοίταξες εδώ - δεν είσαι δίκαιος, δεν είπα αυτό, άλλο εννοούσες εσύ...και πάει λέγοντας.
Όποιος πραγματικά μπορεί και θέλει, εδώ είμαστε και είμασταν.
Είμαστε γιατί κάποιοι και ήθελαν και μπόρεσαν, το απέδειξαν και το αποδυκνείουν.
Για όλα τα υπόλοιπα, ευχαριστούμε όλους για τα καλά και για τα κακά λόγια, που σαφώς προσφέρουν σε όλους μας, ότι είναι ο καθένας έτοιμος να δεχθεί.
Δεν αρκούν όμως μόνον αυτά.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:deadly tiger
jpg τι ειναι οι βιετκονγκ ? μου θυμιζει Βιετναμ
το ονομα.
τιγρη δεν θα απαντησω σε σενα αμεσα αλλα θα καταλαβεις.
Κυρα μας των Κλειδιωνε, ουτε εγω πιστευω στις συμπτωσεις, αλλα ο τιγρης εθεσε μια καιρια ερωτηση που βασανιζει και μενα εδω και μερες: "ποιοι ειναι οι βιετκονγκ τελικα?"
.
παρατηρηση πρωτη: ξαναλεω (και ας ξαναπαρεξηγηθω) οτι ολα ξεκινησαν απο το πρωτο ποστ του υψιστου Λοα, του αντμινου μας.
παρτε τα απο την αρχη τα ποστ και θα καταλαβετε οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν ειχε γραφτει που να αξιζει την παρεμβαση του Υψιστου Λοα (που αλλες φορες τζαμπα το επικαλουμασταν και σφαζαμε κοκορια), αλλα ολα ξεκινησαν απο το (κατα την ταπεινη μου γνωμη) εμπρηστικο και αναιτια υποβιβαστικο για οσους ειχαν γραψει μεχρι τοτε, μηνυμα του αντμιν.
παρατηρηση δευτερη: τα ατομα που χαρακτηριστηκαν βιετκονγκ σαμποτερ κατα συμπτωση (ολα λα!) ηταν ολα τους ατομα που θεωρουσα θετικα διακειμενα προς τον χωρο, απο τα οσα κειμενα τους ειχα διαβασει εδω και εναμιση περιπου χρονο.
και οποια η εκπληξις μου οταν διαπιστωσα οτι και εγω αποτελουσα μελος της συμμοριας και μερος της σχιστοματικης πλεκτανης!!!
παρατηρηση τριτη: την ιδια ακριβως περιοδο που οι βιετκονγκ κομιτατζηδες εισβαλαμε μεσω της κερκοπορτας που ανοιξε ο δολιος μοζ, το φορουμ γεμισε με νεα τοπικ επιπεδου... (ας μην το πω καλυτερα) απο νεα μελη, και ουδεις συντονιστης ασχολειτο. (ηταν φυσικο αφου βρισκονταν ολοι στην πρωτη γραμμη)
παρατηρηση τεταρτη: ρεκορ στο γκινες!
το παρον τοπικ φιλοξενησε τα περισσοτερα ποστ του αντμινου μας!
παρατηρηση πεμπτη μετα ερωτησεως: διακρινω μια ταση ωθησης της καταστασης στα ακρα?
γιατι αυτο συμβαινει τελικα.
παρατηρηση εκτη και σημαντικη: οι περισσοτεροι δεν γνωριζαμε και δεν γνωριζουμε αν υπαρχει καποιο μπακραουντ που καποιοι ελαχιστοι γνωριζουν.
παρατηρηση εβδομη και φαρμακερη: τι μας νοιαζει εμας το όποιο μπακραουντ?
τι μας νοιαζουν τα προσωπικα?
τι εισπρατει ο "τριτος" αναγνωστης?
ειναι το φορουμ καλυτερο αυτη τη στιγμη?
θα γινει καλυτερο στο μελλον αν αποχωρησουν μελη που εγω τουλαχιστον εκτιμω οτι προσφερουν?
αν μεινει το κοριτσακι με τα γυαλινα φρυδια να παιζει με το αγορακι αυτοδημιουργητο βρυκολακα σατανιστη με τις γυαλινες μυξες, θα θεωρηθει προοδος???
ομολογω οτι προβληματιζομαι και δεν κατανοω τα αιτια της καταστασης.
ο Θεος να σας φωτισει ολους!
.
φιλτατοι pyramid, Dying_Incubus, Mercury, jonniebegood και λοιποι αμαχοι, οσα εγραψα παραπανω τα εγραψα ακριβως οπως και εσεις: σαν τριτος, σαν απλος παρατηρητης, και αυτο και μονο ειμαι.
ισως στην αρχη καποιοι να παρεξηγησαν τις προθεσεις μου εφοσον ημουν ειμαι και θα ειμαι φιλος με τον βριλ, και να θεωρησαν οτι τον υπερασπιζομαι.
ο βριλης ομως αυτοκτονησε σαν περηφανος ληστοσυμμοριτης σαμουραϊ οταν καταλαβε οτι θεωρειτο μαυρο προβατο.
τωρα ποιον υπερασπιζομαι?
τον ρυτσε? δεν ειχα την τιμη να τον γνωρισω και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΪΛ!
τον ντεβα? στο τσακ θα τον γνωριζα (το ηθελα γιατι ισως να ειμαι απο τους ελαχιστους που καταλαβαν τι ειναι και τι πηγε να κανει εδω μεσα), αλλα μου διεφυγε. (και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΪΛ!)
το γιατι βγηκαν τα κουμπουρια και τα γιαταγανια δεν το γνωριζω, αλλα η ολη κατασταση με στενοχωρει τα μαλα.
ειλικρινα δεν ξερω γιατι μπαινω ακομη και γραφω σε αυτο το τοπικ.
ισως να φταινε οι μεθυπνωτικες μεταεντολες απο την πλυση εγκεφαλου που μου κανανε στο Ανοϊ...
ναστε καλα, κι ο Θεος να μας φωτισει!
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Αυτό, φίλοι μου, όσο παράδοξο, υπερβολικό και ουτοπικό και αν φαίνεται, είναι μία... Απόλυτη Πραγματικότητα
Είναι "ευλογία" για έναν Χώρο, αφιερωμένο στο Πνεύμα και στους Ανθρώπους, όταν κατορθώνουν μέσα του να Συμβιώνουν και να Συν-Εργάζονται, με τις Ιδέες, τα Λόγια, τα Συναισθήματα, την Ενέργεια και τα Χέρια τους, αυτοί ακριβώς οι Άνθρωποι!
Άνθρωποι που έχουν επιλέξει να "θυσιάσουν" στο Βωμό αυτό τις οποιεσδήποτε επιθυμίες τους για προσωπική αναγνώριση και προβολή και έχουν δεχτεί σαν "αντάλλαγμα" την ικανοποίηση από την "όραση" της κάθε μικρής Σπίθας πνευματικότητας που, τρεμοπαίζοντας ακόμη, ανατέλλει αλλά και των πιο μεγάλων και ήδη αναμμένων που "συγκεντρώνονται" καρτερικά και Άνθρωποι που Τολμούν να συμμετέχουν ενεργητικά, που Τολμούν να ομολογήσουν "Ναι, αυτό είναι Καλό και Άξιο" ή "Αυτό είναι ψέμμα... ας Δημιουργήσουμε κάτι Αληθινό στη θέση του", που Τολμούν να πουν στους άλλους "Συγχαρητήρια, Συγνώμη, Λάθος μου, Είσαι Καλός, τα Κατάφερες, Σε Αγαπώ, για ότι χρειαστείς Θα Είμαι Δίπλα Σου, εάν μπορώ και αν δικαιούμαι θα σε Βοηθήσω να κατακτήσεις τη Δική σου Εμπειρία, Πες μου κι εμένα να Μάθω, Δείξε μου κι εμένα να Κάνω ...", που Τολμούν να συγκατατεθούν Ευγενικά και Τολμούν να εκφέρουν Κρίσεις Δημιουργικές... ξεχνώντας για λίγο ή για πολύ περισσότερο τον εαυτό τους.
Επειδή αρκετοί Άνθρωποι έχουν διαλέξει να "Υπάρξουν" με τέτοιους τρόπους τον τελευταίο καιρό - και σε αυτό το Θέμα Συζήτησης...
δεν θα φοβηθώ να σας πω "Μπράβο", επειδή, ίσως, κάποιοι σπεύσουν να πουν ότι σας "δωροδοκώ", ότι σας "παραπλανώ" ή επειδή, ίσως, κάποιοι επιχειρήσουν να σας χλευάσουν γιατί "δήθεν" εσείς ζητούσατε το "Μπράβο" - και πιστεύω ότι ούτε εσείς θα φοβηθείτε...
δεν θα ντραπώ να σας πω "Ευχαριστώ", επειδή, ίσως, κάποιοι σπεύσουν να σκεφτούν "τελικά είναι αδύναμος, όπως εμείς το είχαμε πει!" ή επειδή, ίσως, εσείς οι ίδιοι έχετε μεγαλύτερη τάση να μένετε στην αφάνεια και δεν χρειάζεστε στην πραγματικότητα οποιοδήποτε ευχαριστώ - και πιστεύω ότι ούτε εσείς πρέπει να ντραπείτε να τ'ακούσετε...
Θα σας πω "Μπράβο" και "Ευχαριστώ", γιατί έχετε και εκφράζετε Καλοσύνη, γιατί εγώ έχω την ανάγκη σας καθώς και αυτών που εκφράζετε και γιατί, και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων, και άλλοι πολλοί έχουν την ανάγκη σας επίσης.
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
θα παραθέσω κάποια ελάχιστα από
τα αποτελέσματα μιας Αναζήτησης που μου πήρε
κάποιες ώρες για να την κάνω.
Μόνο και μόνο, διότι πιστεύω, πως κάποια άτομα εκφράζουν με ειλικρινέστατο ενδιαφέρον
όποια διαφωνία τους σχετικά με το
συντονιστικό μας έργο, που κρίνεται ως ελλειπές, επειδή εμείς
δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτό.
Παρά το γεγονός, του ότι όσες ώρες αφιερώνουμε, δεν το κάνουμε για
να στηρίξουμε την προσωπική μας ματαιοδοξία, αλλά για να συνεχίσει
να υπάρχει η προσπάθειά μας αυτή.
Παρά το γεγονός, του ότι οι περισσότερες από τις ώρες αυτές αφορούν
τα μέλη του ESOTERICA κι όχι εμάς τους ίδιους.
Και τέλος, παρά το γεγονός, ότι ζητάμε, ζητούσαμε και θα ζητάμε πάντα
τη βοήθεια των μελών, που όπως προκύπτει από τα μηνύματα που θα
σας παραθέσω, για αρκετούς δεν αναγνωρίζεται καν ως βοήθεια,
αλλά ως κάποιου είδους "προνόμιο" ή "διάκριση".
Έτσι, η απάντηση στις εκκλίσεις μας για βοήθεια έχει θεωρηθεί ως
γλύψιμο, ως αναζήτηση εξουσίας, ως ανοησία, κ.λπ.
Παράλληλα, ο τίτλος του συντονιστή και γενικότερα αυτού που
βοηθάει στην προσπάθεια αυτή, από πολλά κείμενα προκύπτει
ως κηλίδα και ντροπή, παρά ως αξιέπαινη πράξη...![]()
Δυστυχώς, αυτού του είδους οι συνδέσεις, προέρχονται ακόμα
κι από άτομα, που μας καταλογίζουν πως δεν είμαστε αρκετοί άνθρωποι,
ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στο έργο του συντονισμού των συζητήσεων.
---------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6233
--------------------------------------------------------------
ειναι πολλα τα λεφτα...Μ;;;
EYXOMAI NA ΣΑς ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ..ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ!(γιανα δειτε πως ευχομαι οντως τα καλυτερα για σας..σε αντιθεση με σας.)
---------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=6&TOPIC_ID=5189
Gretel,
Σου βαλαν στο πιάτο κομμάτι με φλουρί. Συντονιστής πλέον, δε σου ευχήθηκα· και εις ανώτερα!
Η ερώτηση σου μπορεί και έχει απαντηθεί σε άλλο θέμα, ακολούθησε τον σύνδεσμό που παραθέτει ο αγαπητός 1900… κοινώς, ψάξε και θα βρεις…
…και ενημερώσου καλύτερα από τους «προϊστάμενους» σου για το ποια θέματα χρειάζονται συντονιστικό ή από - συντονιστικό δάκτυλο…
...και εκεί που όλοι περιμέναμε να μας "μπει" ο καινούριος χρόνος ήρθαν και μας "μπήκαν" μερικά επιπλέον άτομα στην συντονιστική επιτροπή της Ιεράς Εξέτασης.... έτσι... γιατί υποπτεύθηκαν πως έχει πολλές "μάγκισες" , ούπς ! "μάγισσες" ήθελα να πω το μαγαζί και καιρός είναι να ανάψουν οι φωτιές
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=4&TOPIC_ID=4902
...λες να κάνω αίτηση κι εγώ για συντονιστής? μου πάει λες το κουστούμι?
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5029
εχετε βαλει την κασσετα να παιζει ε?
στην μαγικη λεξη συντονιστης ξεπροβαλετε και βαλετε κατα ριπας
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=3&TOPIC_ID=5148
δεν πετατε τυρακια καλη μου για συντονιστιλικια
και τρεχουν μερικοι μερικοι σαν τρελοι?
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=3&TOPIC_ID=5148
η ζαντοκ γιατι τρεχει σαν τρελη σε οοοοοοολα τα θεματα?
κανει link για να μας δειξει οτι υπαρχει ηδη το θεμα που συζητανε καποιοι?
τρεχει να φωναξει TROLL
κανει τον συντονιστη στην θεση του συντονιστη?
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=2&TOPIC_ID=5306
Θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν θα μπορείς να εκφράσεις τις θέσεις σου χωρίς να χαρακτηρίζεται ο χώρος εξαιτίας σου.
Αναρωτιέμαι , οΑντμιν δεν έχει άποψη για τιποτε?η Αμαλία?
Θα ήθελα να ξέρω τις απόψεις τους στο 1/3 τουλάχιστον των θεμάτων που τοποθετήθηκα εγώ.
Ακροβατούν λεκτικά όταν είναι να πάρουν ή απλά δεν παίρνουν θέση σε καυτές συζητήσεις.
Να λείπει….ο τίτλος.
Σε ευνουχίζει.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=4&TOPIC_ID=3382
(ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΝΑ "ΓΙΝΩ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ" ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ..."ΦΤΕΡΟΥ"...
ΥΔΡΟΧΟΟΣ Η ΕΠΟΧΗ ΜΟΥ ,
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2629
πως γινεται καποιος συντονιστης...????
μπορουμε καλε μου αδμινακο να μαθουμε την συνταγη
Πρόσφατα εγινε κάποιος morent11 συντονιστής μόνον με 64 μηνύματα.
...
Όταν λοιπόν ήμουν ``μικρός`` είχα κάποιον εργοδότη που μου έλεγε...
Θέλεις να μοιάξεις σε κάποιον... δεν εχεις παρά να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα τις κινήσεις του...
Ό ιδιος εργοδότης μου έλεγε ``οποιος εχει το πεπόνι εχει και το μαχαίρι``...
Κάποιοι λοιπόν δημιούργησαν αυτό το site. Οπότε μπορούν να κάνουν οποιον θέλουν συντονιστή..
Οταν μπηκα στο Φορουμ δεν με ενημερωσε κανεις για την οποια εξουσια σου και ουτε φυσικα εγραφε το ονομα σου πουθενα ως συντονιστης...
ουτε σε εξελεξα ουτε σε επελεξα και ουτε γραφει το τοπικ που ανοιξα οτι εισαι συντονιστης.
Αλλα καποιοι θελουν να γινουν συντονιστες και γλυφουν εκει που τους εφτυσαν στο παρελθον ...
Οσο για τις μπούρδες σου οτι εγώ θέλω να γίνω συντονιστής παλιοπονηρίδη,...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=2&TOPIC_ID=2629
Αντε κάντε το συντονιστή το παληκάρι μήπως και σταματήσει την κλάψα...
Κάντε το λίγο "ανώτερο" δεν βλέπετε οτι εκεί πάσχει ?
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=2&TOPIC_ID=7147
Βρέ, τι λέτε πιά ? Έχετε ξεφύγει τελείως ?
Θα μου δόσετε συντονιστιλίκι ?
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=3&TOPIC_ID=7147
Κυρία συντονίστρια
Ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι πίσω από το κωδικό όνομα Αμαλία γράφουν δυο διαφορετικοί άνθρωποι.
Ο ένας ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ!(ειδικά όταν διαβάζω κάποιο παλιό μήνυμα πριν αναλάβει συντονιστικό έργο)
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=5&TOPIC_ID=7147
Pyramid χαιρε!
Αν δεν υπαρχει τιποτα αγνωστο τι δουλεια εχεις σε ενα φορουμ αναζητησης;
Δεν θυμαμαι να απευθηνθηκα σε εσενα,εκτος και αν εισαι στην συντονιστικη ομαδα.Εισαι;Ή μημπως θα θελες να εισαι και τα γραφεις αυτα;Αν ναι σωστα βαδιζεις.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μεντα,μεντα!
Υπαρχει και ένα που φωναζει:
Βανιλια,βανιλια!
Και το αναποδο:
Όλα μαζι :
Βανιλια,βανιλια!
Και το μοναχουλι :
Μεντα,μεντα!
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Οι άντρες με σκουλαρίκι είναι έτοιμοι για γάμο. Έχουν εμπειρίες και πόνου και αγοράς κοσμημάτων.
εισαι τυχερος φιλε που εχεις εμενταλ...![]()
για αυτο εισαι ο johnnie μας
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ: Το χειρότερο σημάδι των καιρών μας είναι ότι κωλόχαρτο γίνεται όλο και πιο χοντρό, ενώ το χαρτί των βιβλίων όλο και πιο λεπτό.
"Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" Η κλασική φράση που προδίδει την μόνιμη ανασφάλεια του Έλληνα.
Όπου λαλούν πολλά κοκόρια, δε μπορείς να κοιμηθείς!
για παρτι μου: Τα αισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Είναι σα να βλέπεις την πεθερά σου να πέφτει στο γκρεμό μαζί με το αυτοκίνητό σου.
Οι πολικές αρκούδες είναι αριστερόχειρες. Μη με ρωτήσεις πώς το βρήκα!

ο deva με αποκαλεσε φίλο!
ναι! είμαι φίλος σου φίλε!
και ναι! εισαι φίλος μου!
στην τσικουδιά που ήπιαμε!
δεν ξέρω τι στο διάολο συμβαίνει
και δεν θέλω και να μάθω!
admin πάρε τις αποφάσεις σου...
όσοι ειναι μέσα καλός!
όσοι έξω πάλι καλός!
η αμαλία έχει δίκιο!
το να είσαι συντονιστής είναι βρισιά...
ονομάζομαι γιάννης
είμαι κρητικός
και κατοικώ σε ένα ημιορεινό χωριό
είμαι αγρότης και πιστεύω στο χριστό.
πέρναγα τυχαία απο εδώ, το είδα και
μου άρεσε!
όπως μπήκα έτσι και κάποτε θα βγώ!
μου αρέσει για αυτό και παραμένω!
δεν με ενδιαφέρει που πιστεύει και που
ανηκει ο καθε ένας!
εγώ είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!
ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΟΛΟΙ!
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ...
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ
Ή ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΙΠΟΤΕ ΣΧΟΛΗ, ΕΡΓΑΣΤΙΡΙ, ΕΚΛΗΣΙΑ ΚΤΛ..
ΥΓ. ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!![]()
`
LOVE !gamotintrelamou,LOVE!
Συνεχίστε...
Οι δυνάμεις της σκέψης της ομιλίας και της δράσης σχετίζονται με την ισχύ της αισθαντικής καρδιάς, αλλά η βούληση -που είσαι Ampere- έπιασε τόπο το θέμα σου- η βούληση λοιπόν, είναι το αποτέλεσμα αυτής της ίδιας ισχύος μέσα μας από την οποία η σοφία και η επιτυχία στη ζωή είναι απόλυτα εξαρτημένες.
[Μερικές προσωπικότητες ή χαρακτήρες δεν λερώνονται δεν πεθαίνουν ποτέ, αργοσαλεύουν, δημιουργούν πετούν, ναι πετούν και μοιάζουν με τους αετούς. Και αν συμβεί και τον θάνατο ακόμα τον αντικρύζουν περήφανοι. Απλά αναρωτιούνται τι αφήνω πίσω;
Tώρα που το καλοσκέφτομαι, και που το εύχομαι να έχουν ηρεμήσει τα πάντα, μου ήρθε στο νου ένας υπέροχος στίχος του λατρεμένου μου Αλεξάντρ Σεργέεβιτς Πούσκιν.] Και ένας δεύτερος που γράφτηκε γι αυτόν.
Ο ένας είναι ο θάνατος του ποιητή ή και της ποίησης. -Δόλιοι ποιητές τι προσβολές ακούτε-Τούτος ειπώθηκε από τον ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΡΜΟΝΤΟΦ στο ταξίδι αποχαιρετισμού στον Αλεξάντρ Πούσκιν.
Τους σκοτώνουν τους ποιητές και εν ζωή. Είναι γνωστό.
Το άλλο είναι ο θάνατος του αετού. Τουλάχιστον ποιητές κι αετοί πεθαίνουν-δημιουργούν λεύτεροι. Οι μεν μέσα σβήνουν μέσα στα λόγια που ανθίζουν κι οι άλλοι στον αέρα την στερνή στιγμή.
Πέθανε ο ποιητής
υπακούοντας στην τιμή.
΄Επεσε
συκοφαντημένος απ΄τους ανθρώπους
κι έγειρε την περήφανη κεφαλή του.
Μαράθηκε το θριαμβευτικό στεφάνι.
Και κάποιοι, οι άλλοι, άπληστο σκοτάδι που τριγυρνάνε
στο θρόνο, δήμιοι της ελευθερίας
της μεγαλοφυίας της δόξας.
Κρύβεστε στον ίσκιο του νόμου.
Μα υπάρχει δικαιοσύνη του Θεού
υπάρχει δικαστήριο φοβερό
περιμένει δεν δωροδοκείται με χρυσάφι.
Ξέρει καλά
τους στοχασμούς και τις πράξεις.
Του κάκου θ΄αρχίσουν τότε πάλι
τις συκοφαντίες
δεν θα πλύνουν ποτέ
με όλο το ακάθαρτο μαύρο αίμα.
Το τίμιο αίμα του ποιητή.
Του κάθε ποιητή.
-Ακόμα και στις μέρες μας γελούν με την ποίηση. ΄Αλλοι δακρύζουν...-
Ο θάνατος του αητού.
΄Ενα βόλι πικρό τα φτερά του έχει σπάσει
κι από κει που περήφανος πρώτα πετούσε
αστραπή μελανή πέφτει μέσα στα δάση
μεσ΄τα δάση
που κάποτες είχε αγκαλιάσει.
Σε μιά ρίζα πλατάνου βουβού,
που δεν ξέρει
παρήγόρια γλυκειά στο φτωχό να χαρίσει
τα φτερά του διπλώνει δειλά κι υποφέρει
των ματιών του η φωτιά
μες΄τη στάχτη έχει σβήσει.
Βασιλιάς τ΄ουρανού κυβερνήτης τ΄αγέρα
την ορμή του αντικρύζει
να σβήνει με θάρρος κι έχει μπρος του
ορθωθεί με θυμό και φοβέρα και ζητάει
να τον πάρει ο κατάμαυρος χάρος.
Μ΄ένα βλέμμα στερνό
τον αιθέρα ικετεύει
να του δώσει ξανά τα μεγάλα φτερά του
φτερουγάει μιά στιγμή
μα τη δύναμη κλέβει των σπασμένων
φτερών ο ρυθμός του θανάτου.
Δεν του μέλλει τ΄αητού
που πεθαίνει και μόνος
ξεψυχά σε μιά ρίζα ριγμένος πλατάνου.
Είναι κι άλλος βαθύς
μεγαλύτερος πόνος.
Κι απ΄τα δάση αν θα πάψει
να χαίρεται πάνου,
μα περήφανη σκέψη
ταράζει τα βάθη της πικρής του ψυχής
και λυγάει τα φτερά του.
Τάχα ποιός θα βρεθεί δυνατός
γιά να μάθει
πως πετούνε οι αητοί
στα ορφανά τα παιδιά του...
Ο Πούσκιν γεννήθηκε Μάη του 1799 ημέρα Παρασκευή, και κοιμήθηκε 29 Γενάρη 1837.
Συνεχίζοντας...
Στην πνευματική ατραπό, είναι φρόνιμο να ακολουθεί κανείς τη φυσική πρόοδο και με απόλυτη βεβαιότητα θα φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό της ψυχής του. Αν υπάρχει κάποιο ορατό σημάδι εσωτερικής ανάπτυξης αυτό φαίνεται στην τρυφερότητα της αισθαντικής καρδιάς και στην ταπεινοφροσύνη της συμπεριφοράς η ποία έχει γίνει ωστόσο πολύ περισσότερο επιβλητική και φωτεινή αποτελώντας μ΄αυτό τον τρόπο ένα ζωντανό παράδειγμα γιά όλους.
Συνεχίζοντας...
Συνεχίζοντας, Το θείο ιδανικό βρίσκεται στην τελειοποίηση όλων των πραγμάτων.
Ας μην ψάχνουμε γιά ευχαριστίες ή γιά εκτίμηση γιά όλο το καλό που κάνουμε στους άλλους, ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ, μην αφήνουμε τις καλές πράξεις να διεγείρουν τη ματαιοδοξία αλλά να κάνουμε το καλό το κάθε καλό γιά χάρη της καλοσύνης χωρίς ούτε τη σκέψη της ανταμοιβής.
Τι τα θέλετε, η ψυχή είναι ο βλαστός του πανταχού παρόντος πνεύματος και ο στόχος της είναι ταυτόχρονα και η πηγή της.
Καλή χειμωνιά.
Πάτρια εδάφη, Αθήνα 9 Οκτώβρη 2005
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη γίνεστε η αγάπη!Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα!Είναι μία φυσική δύναμη και πρέπει συνεπώς να περικλείει την αλήθεια.
Ότι ονομάζουν αγάπη (οι περισσότεροι από εμάς) είναι στο πεδίο του νου.
Και όχι μόνο δεν αγαπάμε, ζητάμε και θέλουμε να αγαπηθούμε!
Δίνουμε…. για να λάβουμε, και εκεί, εύκολα μπερδεύουμε την γενναιοφροσύνη του Νου... με την αγάπη!
Και η αγάπη,
όπως ορισμένοι διερωτούνται και βλέπουν,
είναι ποτέ δυνατόν
να
Περιφράζεται?
Συγκρίνει?
Προσκολλάται?
Φθονεί?
Καταστρέφει?
Η καρδιά γεμίζει από πράγματα του Νου, έτσι όμως μένει άδεια, προσδοκώντας συνεχώς σε κάτι.
Τι είναι η ΝΟΗΣΗ? Ποια η διαφορά του νου μας από αυτό?
Ένας νέος, ήσυχος άνδρας, κάποτε βάδιζε σε ένα μονοπάτι στο Άγιο Όρος.
Ξάφνου, εμφανίστηκε μπροστά του ένας γέρος μοναχός, άγιο τον αποκαλούσαν και σεβόντουσαν οι άλλοι, και ήταν πράγματι, εξαιρετικός σαν χαρακτήρας.
Με ευγένεια ζήτησε στο Νέο να καθίσει, τον κοίταξε προσεχτικά, και του είπε με χαμηλή φωνή.
Δεν πιστεύεις στο Θεό, τι κάνεις και είναι μέσα σου?
Ο Νέος, που ξαφνιάστηκε ακούγοντας τι έλεγε ο Άγιος, χαμογέλασε και είπε πως δεν γνώριζε που και τι κάνει ο Θεός, το μόνο που γνώριζε, ήταν τι κάνει ο άνθρωπος.
Τότε ο Άγιος, παρακάλεσε τον Νέο να του μιλήσει για το τι κάνει ο Άνθρωπος.
Ο Νέος του είπε πως είναι εύκολο να το δει, όταν γνωρίσει τα πραγματικά ενδιαφέροντα του νου.
Ο Άγιος είπε πως αυτά τα γνώριζε, το μόνο που είχε μείνει μέσα του, ήταν ο Θεός.
Και αν είναι και αυτό, μια άλλη επιθυμία, όπως μια όμορφη γυναίκα η μια δροσερή κοκα κολα, ρώτησε ο Νέος τον Άγιο.
Ταράχτηκε με τη σειρά του ο Άγιος, άρχισε να ψελλίζει για την ουσία του θεού, για Τριαδικότητα και προσευχή, και ότι, είχε με κόπο φυλάξει και πιστέψει, σε όλη του τη Ζωή.
Ο Νέος άκουσε με προσοχή. Κάποια στιγμή σηκώθηκε, αγκάλιασε τον Άγιο, και έκανε να φύγει.
Μα ο Άγιος τον κράτησε.
Δεν θέλεις να με πληγώσεις. Μείνε σε παρακαλώ.
Έπιασε το Νέο από το χέρι και πήγαν λίγο πιο κάτω, σε μια πηγή με το δροσερό Νερό και τα μούρα, που ευωδίαζαν.
Άνθρωπος, σαν ορισμός, λένε πως είναι η ικανότητα προς παρατήρηση και Σκέψη.
Θεάνθρωπος, είναι ο άνθρωπος,
η με κάτι, *(περισσότερο από ότι έχει ο άνθρωπος)
η χωρίς κάτι, (αυτό που έχει διλ. ο θεάνθρωπος)
Έτσι, η ΝΟΗΣΗ, η βαθιά καταναοση,
Αν και άχρονη και αναίτια, όπως η καρδιά
Στον χρόνο ευωδιάζει με,
Α. Παρατήρηση (Ψυχή)
Β. Περίσκεψη (η δική μας, μα και των άλλων)
Γ. Επικοινωνία.
Το Α και το Β στη ζωή μας χάνονται με την μηχανικοτητα του νου, και τις συνήθειες
Το Γ, δίχως Α και Β, δεν είναι δυνατόν.
Ότι ονομάζουμε εαυτό, είναι ένα τοίχος από εγώ, Στη θέση του Γ…
Είναι κλειστό,
χαρακτηριστικό του, φάσκει και να αντιφάσκει,
νωθρό, *(ζει με μικρό δραστηριότητες και εντυπώσεις, όχι με ΔΡΑΣΗ και ΖΩΝΤΑΝΙΑ)
Δεσμεύει και δεσμεύεται.
Τέλος…. γίνεται ΑΠΛΗΣΤΟ!
Θέλει... το ΘΕΟ! Θελει την Αγαπη!
Μα δεν ειναι η αγαπη του νου, και εμεις, γεμιζουμε την καρδια μας... με την δραση του!
Μην τη γεμιζεται με λεξεις και αχριαστες δραστηριοτητες...
Τοτε θα γεμισει!
Τα παιδια....αχ αυτα τα παιδια! ![]()
Δεν εχω,
μα ποσα εμαθα, κοιτωντας τα, και παιζοντας μαζι τους!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 09/10/2005 13:01:00
όσο μιλάμε, κάποιοι πεθαίνουν, υποφέρουν, απογοητεύονται, απελπίζονται....
όσο μιλάμε, κάποιοι γεννιούνται, χαίρονται, δημιουργούν...
πέρα από τον "εσώ"κόσμο μας, υπάρχει ένας άλλος έξω.... αληθινός! Κατά ή υπέρ της ταμπέλας, κατά ή υπέρ της αλήθειας.... ποιος είναι αυτός που βελτιώθηκε? στο ελάχιστο?
ποιος έκανε λάθη (όχι αυτά του τύπου "έχω πολύ καλοσύνη, αφοσίωση, κατανόηση") αληθινά λάθη και κατάφερε να τα εντοπίσει και να τα διορθώσει?
ποιος έδειξε με το δάχτυλο και συνειδητοποίησε ότι τα υπόλοιπα δείχνουν τον ίδιο?
Μπράβο μας! γνωρίζουμε όλοι την Αλήθεια (η οποία βεβαίως βεβαίως είναι αντίθετη από του δίπλα μας) και είμαστε όλοι θεόσταλτοι (τρομάρα μας....)
και όλοι θα σώσουμε πρώτα το φόρουμ και μετά τον κόσμο!
εύγε και μπράβο....!
και όλα αυτά όσο ο υπόλοιπος κόσμος γυρνάει γύρω απ' τον Ηλιο.... και όχι εμάς!
![]()
Galadriel

the truth is OUTthere
σπεύστε να διαφωνήσετε μαζί μου για να σώσετε τον εγωϊσμό σας..
σπεύστε να συμφωνήσετε μαζί μου για να επιβεβαιώσετε το εγώ σας....
σπεύστε.... τώρα που γυρνάει...
ασχοληθείτε ξανά και ξανά με το τι είπε κάποιος "Χ" και τι απάντησε ο "Ψ"... έτσι, για να γίνεται κουβέντα...
γιατί αν έμαθα κάτι εδώ πέρα (ναι, αυτό το κατάφερα πανάθεμα με...) είναι ότι τα λόγια πρέπει να τα συνοδεύουν και οι πράξεις...
μιλήστε λοιπόν λίγο ακόμα... και επιβεβαιώστε το άχρηστο έναντι του ουσιώδους!
σκεπάστε με edit ο ένας τα κείμενα του άλλου, γράψτε με πηχιαία γράμματα, βάλτε εντυπωσιακές φωτογραφίες!
ειρωνευτείτε, βρίστε, καλοπιάστε....
τώρα... που γυρνάει....
αν μου το επέτρεπε ο χώρος θα έβαζα σαν απάντηση από δω και πέρα μόνο την ψηφιακή μου υπογραφή...
(ναι, ξέρω τι θα πεις... "καλύτερα".... κράτα τις έξυπνες ατάκες όμως για τον εαυτό σου...)
τέσπα....
Galadriel

the truth is OUTthere
quote:
Περιφράζεται?
Συγκρίνει?
Προσκολλάται?
Φθονεί?
Καταστρέφει?
Ο ΝΙΚΟΛΑΙ ΝΕΚΡΑΣΟΦ, ένας Ρώσος ποιητής 1821-1877 δήλωσε κάποτε: Πως:
Καρδιά που έχει μπουχτίσει να μισεί δεν θα μάθει να αγαπά.
Γιά κάποιους η αγάπη είναι μία έρημος μοναξιάς και αλληλοκατηγορίας.
Σαν αγαπάς ξεφεύγεις μέσω ενός ανθρώπου από την μετριότητα των άλλων.
Και για να κλείσω κατά τον Λατρεμένο μου Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι 1821 1881:
΄Οσο πιό πολύ έλεγε, προχωράτε μέσα στην αγάπη τόσο πιό πολύ θα πείθεστε ότι ο ΘΕΟΣ υπάρχει και ότι η ψυχή είναι αθάνατη.
Στην πραγματικότητα όταν ζεις με αγάπη, δεν υπάρχει σκοτάδι. Η ζωή είναι φως παντοδύναμο και πανταχού παρόν.
Δύσκολο να δει κανείς το φως με κλειστά μάτια, ν΄ακούσει τον εσωτερικό ήχο με κλειστά αυτιά, να βιώσει τις εσωτερικές αισθήσεις αποκτώντας επίγνωση του πνεύματος.
Είθε ότι κάνουμε να το πράττουμε με πίστη Πλάτωνα.
Η πίστη που γεννιέται στην καρδιά, είναι σαν μιά γέφυρα που συνδέει τον ουρανό με τη γη.

θα χτίσω ένα όνειρο να μπεις να κατοικήσεις
κι ας καταχτήσεις τη σιωπή θα είμαι εκεί.
Σε ένα τραγούδι μοναξιάς στα χείλη σου νερό
στη δίψα σου το χάιδεμα αυτό που θα ποθήσεις.
θ΄αναζητήσεις με ορμή, θα είμαι εκεί.
Σε ένα τραγούδι της φωτιάς
θα βάλω εγώ τα λόγια
ξεχνώντας τα ρολόγια
τις ώρες που μου κλαις...
Μία μητέρα να ακουμπάς
εκείνα που πονέσαν
κι ίσως σου καταστρέψαν
αυτά που τώρα καις.
Θα γίνω όπως θες.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη γίνεστε η αγάπη!Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα!Είναι μία φυσική δύναμη και πρέπει συνεπώς να περικλείει την αλήθεια.
εγω επεσα τυχαια στον παρον τοπικ,δεν εχω πολυ χρονο και ετσι γραφω μονο εδω{προς το παρον}.πιστευω θα καταλαβω με τον καιρο.
χαλαρα....να θυμαστε ολα ειναι δανεικα
Μπορεί να είναι εξαιτίας μίας κακής τροφής που πρέπει να αποβληθεί
Μπορεί να οφείλεται στην θέα του αίματος ή της σπαραγμένης σάρκας
Μπορεί και να είναι ένα έμβρυο ύπαρξης που ανακοινώνει την μελλοντική του γέννηση
Η αίσθηση είναι ίδια. Τα αίτια διαφέρουν και ακόμη τα αίτια των αιτίων
Το ότι κάτι μοιάζει κακό εξωτερικά, δε σημαίνει ότι είναι το ίδιο και εσωτερικά
Τι να κάνω για κάτι που γνωρίζω πως είναι εντελώς λανθασμένο, δεν το έχω προκαλέσει, δεν έχω συμβάλλει σ'αυτό και δεν έχω γενικά ουδεμία ευθύνη, ούτε πιστεύω στην ύπαρξή του στο ελάχιστο;;
Οι πόλεμοι "Σχολών", "Ιδεολογιών", "Θεών"... εδώ τουλάχιστον, είναι μία τεχνητά επαγόμενη αίσθηση χωρίς καμία πραγματική υπόσταση. Όπως περίπου το δάκτυλο στον ουρανίσκο, στην Βουλιμία/Anorexia Nervosa...
Υπάρχει όμως σαφώς μία Σύγκρουση Ασύμβατων μεταξύ τους Νοοτροπιών
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

Είπα να απαγγείλω και γω καποιο ποιήμα του Καβάφη ή κανένα απόφθεγμα του Κομφούκιου για να βοηθήσω στη λύση του προβλήματος συντονισμού των φορουμς,αλλά μετά σκέφτηκα ότι η φιλοσοφία και η ποίηση δεν λύνουν πρακτικά προβλήματα...
Όταν αποφασίσετε να βγείτε από τη φάση του ενδοφιλοσοεσωποιητικού απελπιδοαδιεξόδου θα είμαι εδώ για προτάσεις πάνω στα προβλήματα (όχι της ανθρωπότητας,αλλά των φόρουμς της ιστοσελίδας esoterica.gr)
O πεζός Ερμής...