ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κάλεσμα Πνευμάτων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Κάλεσμα Πνευμάτων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

natalia60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ShadowsΝέο Μέλος
01/06/2003, 01:12:05
Diabasa prosektika oti exei eipwthei parapanw kai exw na kanw tis exeis parathrhseis:
1)O pinakas ouija den einai tipota allo para mia porta.Gia na tin anoixeis xreiazetai mia sugekrimeni diadikasia(auth i diadikasia einai sunithws pou gohteuei tous adaeis!), apo tin stigmi omws pou thw tin anoixeis prepei na eisai se thesi na elegxeis to ti pernaei apo auti kai kuriws na gnwrizeis pws mporeis na tin xanakleiseis! H oli diadikasia moiazzei polu me to na pairneis thlefwno se ena agnwsto noumero se mia xeni xwra.Pote den xereis poios tha sikwsei tin alli akri tis grammhs........
2)H thrhskeia mas dexetai pws uparxei mageia alla pisteuei pws einai kathara ergo sataniko!Den diaxwrizei anamesa se leuki , mauri ktl kai epishs sumperulambanei sti mageia ola ta eidi tis mandeias px. astologia, kafemandeia ktl

Auta ta oliga pros to paron...

...but I have promises to keep
and miles to go before I sleep
and miles to go before I sleep...

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
01/06/2003, 01:58:03
Αγαπητοί φίλοι γειά σας.
Αγαπητή natali σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Να είσαι πάντα καλά.
Έχω να σου πω το εξής : λόγω της μεγάλης σου επιθυμίας να μιλήσεις με τον νεκρό,(για μας), αδελφούλη σου,δεν πρόσεχες όσο έπρεπε με αποτέλεσμα διάφορα κακά πνεύματα να εκμεταλλεύονται την επιθυμία σου και να σε κοροϊδεύουν.Γι αυτό είπα πως πρέπει να καλεί πεπειραμένο άτομο,που δεν τον συνδέει τίποτα συναισθηματικό με το πνεύμα που καλεί, ώστε να μπορεί να αντιληφθεί αν πράγματι "ηλθε" αυτό ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
Αγαπητέ φίλε Anathema,την εικόνα του Αγίου που θεωρείς προστάτη σου την χρησιμοποιείς όχι για να καλέσει ο Άγιος το πνεύμα,αλλά για να προστατεύσει εσένα ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ,δηλαδή,αυτό που λέει ο λαός μας "δαιμονισμό" ή διαφορετικά "κατάληψη".
Σχετικά με τη Σολομωνική που γράφεις να διαβάσει κανείς,αυτή έχει σχέσει με "πεπτοκώτα" πνεύματα θεωρούμενα κακά,τα οποία χρησιμοποιούν οι πραγματικοί μάγοι καθυποτάσσοντάς τα με τα δικά τους στοιχεία που έχουν σχέση με θυμιάματα,προσωπικές επικλήσεις του κάθε πνεύματος ή δαίμονα,(με την κακή σημασία και όχι με την ετοιμολογία της λέξης),χρησιμοποιώντας τη μάχαιρα της τέχνης και βάζοντάς τους να κάνουν,οι μάγοι, ότι αυτοί τους διατάξουν.Τα δε κακά πνεύματα ,ακόμη και αν αντιδρούν,δεν μπορεί παρά να υπακούσουν.Στις επικλήσεις μεγάλων και δυνατών δαιμόνων εκτός από τον κύκλο προστασίας ο μάγος έπρεπε να έχει μαζί του και ένα μικρό παιδί που βαστούσε αναμμένο κερί κατά την ώρα που αυτός "διάβαζε τα σχετικά".
Όμως,δεν θα σου συμβούλευα να ασχοληθείς γιατί είναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.

Με αγάπη.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

fearΜέλος
01/06/2003, 16:16:32
Λοιπον φίλε wicca να το κείμενο που περίμενες:
Τι θα χρειαστείς:
Ενα τραπέζι στρογγύλο το οποίο να μην εχει καθόλου μέταλο
26 χαρτάκια τετράγωνα στα οποία τα 24 να γράψουμε ενα γράμα της αλφαβήτου και στα υπόλοιπα 2 την λέξη Ναι και αντοίστηχα στο αλλο χαρτάκι την λέξη Οχι .
Επίσης στα 10 πρώτα χαρτάκια θα γράψεις και τους αριθμους απο το 1 ως το 10
Δηλαδη Α=1, Β=2, Γ=3 κτλ
Στο κέντρο του τραπεζιού μέσα σε ένα κύκλο θα βάλεις το ποτήρι το οποιο θα είναι μεσαίου μεγέθους και θα είναι ανάποδα, τα χαρτάκια θα ειναι κυκλικά γύρω απο το ποτήρι.
Θα διαλέξεται ενα άτομο απο την παρέα για να καλέσει το πνεύμα (οι περισσότεροι μπορουμε να το κάνουμε αυτό αλλα αν τυχον δεν πετύχη δοκιμάστε με ενα αλλον απο την παρέα).
Ολοι θα πρέπει να συγκεντρωθήτε (αν γελασει κανενας κατα την τελετή το πνεύμα δεν θα εμφανιστή)
Επισης υπαρχει πιθανότητα το πνεύμα να μην θέλει να επικοινωνήσει και αυτο θα το δείξη βάζοντας το ποτήρι στο χαρτάκι με την λέξη οχι εσεις θα πρέπει να σεβαστήτε την αποφασή του και να μην το ρωτήσετε τίποτα.
Υπαρχει επίσης η πιθανότητα να μην μιλησει μαζί σας γιατί ισώς κάποιο ατομο δεν ειναι έτοιμο απο ψυχικής πλευράς για αυτή την επαφή.
Ο χώρος στο οποίο θα καλέσεται το πνεύμα θα πρέπει να είναι σκοτινός.
Λοιπόν τώρα η διαδικασία της τελετής
Βγάλτε οτι μεταλικό αντικήμενο έχετε απο τα χέρια σας μετά ακουμπήστε τα δάχτυλα σας ελαφρά στο ποτήρι και συγκεντρωθήτε οι άκρες στα δάκτύλα σας θα πρέπει να είναι σε επαφή μεταξή σας (σημείωση: Η παρέα σου πρέπει να είναι οχι περισότεροι απο 4–5 άτομα)
Όταν θα έρθει το πνεύμα στο δωμάτιο που είστε θα νιώσετε κάτι σαν θερμότητα η μαγνητιμό να διαπερνά το σώμα σας
Όταν λοιπον νιώσεται το πνεύμα θα πείτε τα εξής λόγια «Παρακαλώ αν υπάρχει πνεύμα σε αυτό το σπίτι να παρουσιαστεί και να πάει στο χαρτάκι με τη λέξη Ναι».
Θα το επαναλάβεται αυτο 3-4 φορές, οπότε το πνεύμα μετακινεί το ποτήρι στο χαρτάκι με τη λέξη Ναι
Απαγορεύται να καλέσεται το πνεύμα κάποιου που έχει πεθάνει πρόσφατα
Μετά αρχίστε να του κανετε τις ερωτήσεις που θέλετε τότε δύο άτομα θα πρέπει να παρακολουθούν τις κινήσεις του ποτιριού και ο ένας να λεεί τα γράμματα που ακουμπάει το ποτήρι και το άλλο γράφει τα γράμματα που ακούει
Σημειωση: Δεν πρέπει ποτέ να το ρωτήσετε για το κόσμο στο οποίο ζουν
Οταν τελικά τελειώσεται θα το ευχαριστήσετε για την συνεργασιά του και αυτό θα επιστρέψει στο δικό του κόσμο.

Η αλήθεια είναι εκεί έξω

fearΜέλος
01/06/2003, 16:25:32
Συμφωνώ απόλυτα με τον Shadows.
Καλά φίλε wicca πιστευείς πραγματικά σε αυτα που λες περί ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟΝΑΤΗ, ελπίζω πως οχι.
Ελπίζω επίσης να μην πιστευεις και οτι υπάρχει πιθανότητα να σε μεταφέρει σε κάποιο άλλο κόσμο.
Μην τρελαθούμε τελείος τελικά

Η αλήθεια είναι εκεί έξω

wiccaΜέλος
01/06/2003, 19:03:27
...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΠΙΝΑΚΑ OUIJA Η ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΙΡΙ.
ΕΣΥ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ?
ΤΙ ΠΕΤΥΧΕΣ?

Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...

fearΜέλος
01/06/2003, 20:34:25
Οχι δεν το έχω δοκιμάσει και ουτέ εχω τετοιά βλέψει τα πνεύματα είναι μια χαρά εκεί που είναι τουλαχιστόν τα καλά πνεύματα, δεν χρειάζεται να τα ενοχλούμε. Τώρα όσο για την ερώτηση που μου έκανες που λες: ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? δεν την κατάκαβα.
Κανείς δεν θα σε κράτησει να καλέσεις κάποιο πνεύμα εμείς απλός για το καλό σου το λέμε.

Η αλήθεια είναι εκεί έξω

wiccaΜέλος
01/06/2003, 22:59:16
ΚΟΙΤΑ...
ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΕΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ..."ΠΝΕΥΜΑΤΑΚΙΑ"
ΛΟΙΠΟΝ...
ΟΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ?
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ?

Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...

VIKINGΜέλος
02/06/2003, 01:56:56
Φιλε fear αυτο που λες με το ποτηρι to εχει κανει παλια η
μητερα μου με καποιες φιλες.Οταν μου το ειπε η μητερα μου εγω
δεν το πιστεψα.Τωρα που διαβασα αυτα που γραφεις εχω συγκλονιστει.
Η μητερα μου λοιπον ρωτησε το πνευμα ποιος "εισαι" και οι φιλες της παρατηρησαν την κινηση του ποτηριου.Ξερετε τι βγηκε απο τα γραμματα;
Βγηκε η φραση "ειμαι ο διαβολος".Θελω να ρωτησω ολου σας εαν
το εχει δοκιμασει κανεις αλλος και αν χρειαζονται πανω απο 2 ατομα
για το καλεσμα του πνευματος;

VIKINGΜέλος
02/06/2003, 02:11:12
Θελω να ρωτησω αν ξερει κανεις πως μπορω να φτιαξω εναν πινακα
ouija η αν μπορω καπου να βρω εναν πίνακα ouija.

ma.gosΜέλος
02/06/2003, 03:24:24
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΓΝΩΣΙΑΚΟ ΟΧΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΩ ΜΕΘΟΔΟΥΣ SIANCES KAI OUIJA ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΣΤΟ STAR. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΓΕΝΙΑ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΑ. ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΗ ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ Η ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΥ ΣΑΝ ΜΑΓΟΥ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΓΟΥΣ ΛΙΤΣΑ ΠΑΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΑΓΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ. ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕLVIS H JIM MORRISON. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ WICCA ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ. Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ. ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ. ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΗ ΣΟΥ ΕΦΕΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΥΟ ΙΕΡΕΣ ΒΙΒΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Henry David Thoreau.
"I went to the woods because I wanted to
live deliberately. I wanted to live deep
and suck out all the marrow of life."

22/05/2009, 14:14:36
Κι όταν λέμε ότι υπάρχει διεθνής πίεση, ώστε να υπάρχει
κρίση στην Ελλάδα, εννοούμε επίσημες κινήσεις...
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιπλήττει την ελληνική
κυβέρνηση, ότι οδηγείται στην πτώχευση....
Το θέμα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς η Ελλάδα, είναι η
μόνη χώρα που αντί για συμπάθεια για την κρίση που την έπληξε
χωρίς να έχει σχέση, δέχεται και επίπληξη, επειδή επλήγη....

Απο την Ἡμερησία"και το άρθρο του Κώστα Τσαχάκη, διαβάζουμε:

"Ολοταχώς προς πτώχευση οδεύει η ελληνική οικονομία και χρειάζεται άμεσα αλλαγή οικονομικής πολιτικής.
Το μήνυμα αυτό έστειλε το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο ολοκλήρωσε τις επαφές του με υψηλόβαθμα στελέχη του οικονομικού επιτελείου επιχειρώντας ένα «check up» της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό που τρόμαξε τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ είναι η συνεχής διόγκωση του δημοσίου χρέους το οποίο υπολογίζουν ότι ακόμη και εντός του 2010 μπορεί να ξεπεράσει το 110% του ΑΕΠ από 99,6% που υπολογίζει για φέτος το υπουργείο Οικονομίας.
Μάλιστα στις συζητήσεις που έγιναν διατυπώθηκε η άποψη πως αν δεν υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση εντός των επόμενων ετών είναι πιθανόν η χώρας μας να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό.
Προς την κατεύθυνση αυτή «βόμβα» για τον εκτροχιασμό του δημοσίου χρέους έριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Οικονομίας κ. Πέτρος Δούκας. Σε ομιλία του για την πορεία της οικονομίας σημείωσε πως πέρα από τα 251 δις ευρώ που «χρωστά» η γενική κυβέρνηση το συνολικό χρέος του δημοσίου ανέρχεται στα 317 δις ευρώ αν συμπεριλάβουμε ομόλογα , εγγυήσεις και χρέη προς τρίτους.
Από το ποσό αυτό προκύπτει ότι ο κάθε Έλληνας χρωστά 31.700 ευρώ, ενώ οι οφειλές μίας τετραμελούς οικογένειας προσεγγίζουν τις 127.000 ευρώ.
Επιπλέον το κλιμάκιο του ΔΝΤ διαπίστωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν είναι δυνατόν αποκλιμακωθεί εντός του έτους καθώς τόσο η πορεία των εσόδων όσο και αυτή τον δαπανών δείχνουν περαιτέρω αύξηση του από το 5% του 2008.
Επίσης εξέφρασαν την άποψη πως το μέχρι τώρα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει φέρει περιορισμένα αποτελέσματα και πρότειναν μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό , αγορά εργασίας , φορολογικό και στην λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Πρότειναν δε οι κινήσεις να γίνουν άμεσα λόγω της εξαιρετικά δυσμενούς εικόνας της οικονομίας.

Εξάλλου σημείωσαν πως με τις παρούσες συνθήκες είναι δύσκολο να ανακάμψει ο ρυθμός ανάπτυξης ο οποίος εφέτος εκτιμάται στο ?1%.

Ειδικότερα οι διαπιστώσεις και οι προτάσεις του κλιμακίου του ΔΝΤ (μέρος των οποίων συμπεριλαμβάνεται σε υπόμνημα συμπερασμάτων το οποίο πιθανότατα θα το δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας) είναι οι ακόλουθες.

-Ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος του οποίου η βιωσιμότητα κινδυνεύει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Το ασφαλιστικό ζήτημα χαρακτηρίζεται «υψηλής προτεραιότητας» και μεταξύ των άλλων προτείνεται η θέσπιση κινήτρων για επέκταση του εργασιακού βίου, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ θεωρούν ότι οι μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης δεν είναι αρκετές και ζητούν την διαμόρφωση μίας ευρύτερης στρατηγικής.

Σε διαφορετική περίπτωση αν δηλαδή υπάρξει σταδιακή προσέγγιση προβλέπεται ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία η δημοσιονομική επιβάρυνση θα είναι δυσβάσταχτη.

Πάντως διαπιστώθηκε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν αξιόπιστες προβολές του δημοσιονομικού κόστους από την πληθυσμιακή γήρανση.

-«Χαλάρωση» της νομοθεσίας για την απασχόληση με το σκεπτικό ότι δημιουργεί ένα ιδιαίτερα προστατευτικό καθεστώς. Θεωρείται ότι η ελληνική αγορά εργασίας είναι μία από τις πιο δύσκαμπτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτή την περίοδο με την έκρηξη της ανεργίας η ?μεταρρύθμιση στα εργασιακά θεωρείται ότι μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της απασχόλησης.

-«Πάγωμα» μισθών τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Μπορεί το μέτρο να μην είναι μόνιμου χαρακτήρα αλλά θεωρείται ότι όσον αφορά το δημόσιο θα συμβάλει στην μείωση των δαπανών , ενώ στον ιδιωτικό τομέα θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων.

-Μείωση του αριθμού των υπεράριθμων υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν και οι ανελαστικές κρατικές δαπάνες.

-Εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την διαφάνεια στα οικονομικά ΟΤΑ, Νοσοκομείων και Ασφαλιστικών Ταμείων των οποίων τα χρέη επιβαρύνουν υπέρμετρα τον προϋπολογισμό . Επίσης το κλιμάκιο του ΔΝΤ προβληματίστηκε από το γεγονός ότι ο ρυθμός ενίσχυσης των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ δεν έχει ανακοπεί.

-Μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικό. Μεταξύ των άλλων στα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προτάθηκε η ανασυγκρότηση εκ βάθρων του ελεγκτικού μηχανισμού και η κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών."

Κοινώς, θα έχουμε την κρίση, το θέλουμε δεν το θέλουμε..Γιατί φυσικά
η Ελλάδα, δεν είναι και η χώρα με την χειρότερη οικονομία...Άρα,
μας την έχουν "φτιαγμένη" άλλοι...

makforΜέλος
22/05/2009, 15:35:31
η ελλαδα παει κατα διαολου ή κατ ευχη εαν θελετε , για εναν βασικο λογο

η φορολογηση αφορα μονο τους πολιτες χαμηλων εισοδηματων , αντιθετα οσο ποιο μεγαλο ειναι το εισοδημα καποιου τοσο περισσοτεροι οι τροπο για να το κρυψει. το ποιος φταιει για αυτο δεν θελει πολυ ψαξιμο , οι κυβερνησεις και τα κομματα μαζι με αυτους που τους ψηφιζουν !!!

η ελλαδα ομως εχει ακομη μια ιδιαιτεροτητα που ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ καθολου στους ευρωπαιους , οι κατοικοι ακομη και με χαμηλα εισοδηματα εχουν ιδιοκτησια , σπιτι , αυτοκινητο αλλα και χωραφια και διαφορα αλλα , οχι ολοι αλλα ενα μεγαλο ποσοστο , εχουμε αλλωστε απο τα μεγαλυτερα ποσοστα ιδιοκατοικησης και μαζι με αυτα εχουμε και το σπιτι στο χωριο ή καποιο εξοχικο (και παλι οχι ολοι , πχ εγω δεν εχω εξοχικο αλλα εχω το πατρικο μου και αυτο που χρωσταω στην τραπεζα χαχα), επισης χαρακτηριστικο που με το περασμα των χρονων μειωθηκε αρκετα ηταν και η αποταμιευση που γινοταν !!!

μετα απο μια συνεχης πιεση ειδικα απο το 2000 και μετα , το εισοδημα μας εχει μειωθει αρκετα καθως η αγοριστικη μας δυναμη εχει τουλαχιστον υποδιπλασιαστει και σε πολλες περιπτωσεις 2 και 3 φορες ποιο κατω !!!

πρεπει λοιπον να συνεναισουμε για ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ φορολογια εις βαρος μας ... και ΠΡΕΠΕΙ επισης καπως να μας πεισουν για αυτο ...

εδω ερχετε , κατα την αποψη μου , και μας δινει σφαλιαρα ο καθε πικραμενος εκτος ελλαδος , την στιγμη μαλιστα που η χωρα του ειναι σε πολυ χειροτερα χαλια απο εμας και οι πολιτες της χωρας του σε ακομη χειροτερη θεση...

αντισταση λοιπον , ουτε μια δραχμη στις τραπεζες , εαν εχετε ακομη και τον μισθο σας να τον βγαζεται αμεσως , ουτε μια δραχμη στα πολυκαταστοιματα , ουτε μια δραχμη σε μεγαλα συνεργεια αυτοκινητων , μειωστε οσο μπορειτε τα εξοδα σας , ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ

22/05/2009, 17:19:41
Συμφωνούμε απολυτα και πάλι ,αγαπητέ μου makfor, το ερώτημα
μου είναι,τυχαία γίνονται αυτά, ή η όλη υπόθεση, έχει το
λόγο της που εξελίσσεται τοιουτοτρόπως;
Θέλω να πω, δεν βλέπω κανέναν να θέλει να βγει απο αυτή την κρίση...
Όλα συνεχίζονται με αυτήν πια,αναπόσπαστο μέρος τους...
Κι αυτό γίνεται σκοπίμως αφού θέλουν να αλλάξουν όρια αιώνια
για τον άνθρωπο, να ελέγξουν τα πάντα...
Αλλά, δύναται πραγματικά ο άνθρωπος να ελέγξει τα πάντα;
Όχι...
Για να δούμε την αλλζονία τους που θα σταματήσει...
22/05/2009, 19:44:44
quote:
αντισταση λοιπον , ουτε μια δραχμη στις τραπεζες ,

Μα είναι δελεαστική η προσφορά 5,5% αλλά θα πρέπει να έχουμε καταθέσεις. Εμάς μας λείπουν 999 ευρώ για να τα κάνουμε 1000 και θα βάλουμε και στην τράπεζα. Που να τα βρούμε βρε Βαγγέλη.

quote:
εαν εχετε ακομη και τον μισθο σας να τον βγαζεται αμεσως ,

Αμεσότατα. Αν μπορούμε ας κάνουμε και αλλοιώς.

quote:
ουτε μια δραχμη στα πολυκαταστοιματα , ουτε μια δραχμη σε μεγαλα συνεργεια αυτοκινητων ,

300 ευρώ το φτηνότερο σέρβις. Το φτηνότερο δηλαδή αυτό στην ξεφτίλα.
Τώρα για τα πολυκαταστήματα εκεί συγνώμη αλλά βρίσκεις φτηνά πραγματάκια.

quote:
μειωστε οσο μπορειτε τα εξοδα σας , ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ

Πάντως η αγορά αυτοκινήτου ξαναπήρε τα πάνω της.
Πάνω που έλεγα οτι θα ησυχάσουμε αντε πάλι.
Πάντως παρατηρώ οτι τις τελευταίες μέρες ο Ελληνας ξαναπήρε τα πάνω του. Ζωντάνεψε. Και απορώ ρε γμτ που τα βρίσκουν.

Εμένα μου ήρθε η εφορία, βέβαια, οταν είναι να πάρουν έρχεται σε 20 μέρες, η ασφάλεια του αυτοκινήτου, αλλοι κλέφτες, η ΔΕΗ αυτοί και αν είναι κλέφτες, ο ΟΤΕ ερε γλέντια.. η ΕΥΔΑΠ σύνολο 1300 ευρώ.
Φάγαμε και ενα πρόστιμο.
Μου εδωσαν κλήση γιατί είχαι παρκάρει το παπί στο πεζοδρόμιο.
Δήμος Αθηναίων.
Το παπί γράψατε ρε καραγκιόζηδες?
Τι να μειώσω ρε Βαγγέλη, τι να μειώσω, μένει και τίποτα για να μειώσω.

Edited by - allzzaro on 22/05/2009 19:52:14

22/05/2009, 19:54:48
Καλά αυτή η Δημοτική Αστυνομία εχει ρημάξει τον κόσμο.
Το τι πρόστιμο πέφτει δεν λέγεται.
Εχουν βολέψει τα λαμόγια και το μόνο που κάνουν είναι να μοιράζουν κλήσεις.
Αν πάει κάποιος στο μέγαρο τους θα διαπιστώσει το τι χρήμα πέφτει εκει μέσα.
ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ.Κονομανε με δέκα μασέλες και οχι μόνο αυτοί αλλά ολοι τους.
22/05/2009, 20:28:58
quote:

Για να δούμε την αλαζονεία τους που θα σταματήσει...

Θα σταματήσει αν αποτύχει η εμφύτευση του μικροτσίπ στην πλειοψηφία της ανθρωπότητας .
Αφού όμως προοδεύει η εμφύτευση στην Αμερική ,θα έρθει και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα .

Αξίζει τον να το δείτε :
http://www.youtube.com/watch?v=HLtSMox6hdg&feature=related

makforΜέλος
22/05/2009, 21:38:55
φυσικα και δεν εινα τυχαια η κριση , ουτε οσα συμβαινουν στη χωρας μας ,

μπορει η αποφασεις να μην ειναι συγκεκριμενες , του τυπου "αυριο να καταρευση η ταβε βιομηχανια ή να κλεισει η ταδε τραπεζα" αλλα πχ μειωνοντας τον δανεισμο απο την διεθνη τραπεζα , τους τσακιζεις ολους

οπως ειπα η αποψη μου ειναι οτι οι τραπεζιτες μανατζερς κτλπ , πηραν πολυ αερα τα τελευταια χρονια ,ετσι αρχισαν να εμφανιζονται πλουσιοι ,ισως ξεπερασαν και καποιο ποσοστο , δνε ξερω

ετσι , στην αμερικη , οι τραπεζες αρχισαν να εχουν προβλημα ρευστου , οι εταιρειες να εχουν προβλημα επισης , οι εργαζομενοι να μη μπορουν να πληρωσουν τα δανεια αλλα ουτε να παρουν για να αγορα σπιτιου , ετσι η αγορα ακινητων αρχισε να πεφτει , εαν σπιτι λοιπον που κανει 200.000 και πηρα αντιστοιχο δανειο , οταν η αγορα δεν παει καλα η τιμη του πεφτει , ετσι οταν το παιρνει πισω η τραπεζα ενω επρεπε να εχει αξια 200κ , εχει 150κ !!! ναι αλλα το χρεος μου ειναι 185κ !!! ζημια 35κ για την τραπεζα ... 100.000 πελατες ... ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ

αυτο ηταν ενα απο τα κολπα , που προκυψαν οτι μειωσαν τα δανεια

ΑΡΑΓΕ ξερεις καεις που χρωστανε ολα τα κρατη ? και πως ειναι δυνατο ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ να χρωστανε καπου χρηματα ?? ποιο ειναι αυτο το ΚΑΠΟΥ ? ονομα εχει ? τι ποσα χρωστανε εκει ? και που τα βρηκε αυτο το καπου τα λεφτα αυτα ??? και πως ειναι δυαντον το κρατικο χρημα αρα χρημα των πολιτων να τα ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ μια ιδιωτικη τραπεζα ???????? το χρημα ειναι του κρατους και των πολιτων !!!

ειπαμε κολπο ,,, στημενο καλα ... λεγετε και καπιταλισμος ...

οσο αφορα τα "φθηνα" των πολυκαταστηματων , εχω να πω κατι
στο χωριο μου πριν απο 20 χρονια ειχε 4 μπακαλικα , 2 ειδη προικος , 2 καβες (εε καβες αποθηκες με ποτα) , 2 μαναβικα και αντε να ειναι και αλλα 2-3 μαγαζια με ειδη για τροφιμα και το σπιτι
πριν 5 χρονια ανοιξε ενα σουπερμαρκετ γνωστης αλυσιδας , ολα τα μικρα ΕΚΛΕΙΣΑΝ

το αποτελεσμα
πριν 5 χρονια ειχαμε , καμια 10-12 εργοδοτες που απασχολουσαν αλλα τοσα ατομα , αρα 20-24 οικογενεις ειχαν την δουλεια τους και απο αυτους οι μισοι ειχαν ενα καλο εισοδημα οι εργαζομενοι ειχαν απλα ενα ικανοποιητικο εισοδημα !!!
ΣΗΜΕΡΑ ? εχουμε 20 εργαζομενους με ημιαπασχοληση !!! και ΕΝΑΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ !! ομοια και το πολυκαταστημα που κλεινει δεκαδες μικρα καταστηματα ... το φθηνο δεν ειναι παντα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΦΘΗΝΟ, εαν το να αγοραζω φθηνα συνεπαγεται οτι ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ , για μενα ειναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ !!!

μπορει να μας νοιαζουν τα ζωα και να μη τρωμε κρεας , να νοιαζομαστε πως τα φερονται κτλπ αλλα ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

για να εχει η ΔΥΣΗ ρουχα να φοραει , ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΚΙΝΑ , ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΛΑΒΟΙ κανουν τα χαλια που παταμε , τα παπουτσια που φοραμε , καταστρεφονται πνευμονια απο τα χημικα , για να εχουμε βερες στα δαχτυλα οταν παντρευομαστε , ΣΚΑΒΟΙ σε ορυχια στην αφρικη σκαβουν και πεθαινουν ... ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ την επομενη φορα που θα παρουμε κατι φθηνο ... ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ? ή εμεις εχουμε ησυχη συνειδηση γιατι αγαπαμε το σκυλι μας περισσοτερο απο τον ανθρωπο ???

22/05/2009, 22:00:22
Όλοι έχουμε γνώση της κατάστασης, και ευτυχώς δηλαδή...Δεν
πιστεύω ότι ξεγελάνε τον μέσο πολίτη, αν δεν είναι ξεκάθαρο
το τι γίνεται, σε όλους, τουλάχιστον ότι κάτι παίζεται και
κάποιος κοροιδεύει κάποιους, και μάλιστα πάρα πολλούς...
Αυτό δείχνει, επαναλαμβάνω,αλλαζονία και σιγουριά ότι
ελέγχουν την κατάσταση...
Αυτό που λές φιλε makfor,περί μάνατζερ και τράπεζες, δεν είναι
θέμα απλειστίας,τονίζω..Σχέδιο ήταν γιατί δεν μπορεί αυτοί
οι τραπεζίτες, να μην μπορούσαν να δούνε που πάνε....
Δεν μπορεί να μην ήξεραν ότι με τα νέα μέτρα και τον πλούτο,
θα δημιουργούσαν κενό, στην οικονομία...
Επιμένω, ότι ξέρουν τι κάνουν...
Η αναταραχή πρώτο τους μέλημα...
makforΜέλος
22/05/2009, 22:09:05
σιγουρα δεν ξερω τι ακριβως γινεται ,

δες δεν ξερω εαν ηταν αλαζονεια ή οτι αλλο , αυτοι καναν τη δουλεια τους , ζητουσαν μεγαλυτους μισθους ανεβαιναν στην ιεραρχια , δεν ξερω ενα το στησαν ή οχι , απλα εχω την εντυπωση οτι τους την στησαν οι απο πανω τους , γιατι το διεθνες νομισματικο ταμειο , τους εκοψε το χρημα και απο εκει ξεκινησε η κατρακυλα , ΓΙΑΤΙ το εκανε αυτο ? λεει οτι για τοξικα ομολογα, για υπεραξιες και διαφορα αλλα ... σα να βρωμαει :)

ομως δεν αποκλειεται να ειναι και ετσι οπως το λες ,να το στησαν ολοι μαζι ...

οτι και να καναν ο λογος ειναι ο ιδιος , Η ΕΞΟΥΣΙΑ ... γιαυτο και λεμε οτι η εξουσια απο τους λιγους πρεπει να περασει στους πολλους .... η δραση μας πρεπει να ειναι σαν τη θαλλασα , σιγα σιγα να τρωμε το βραχο

22/05/2009, 22:18:19
quote:
το φθηνο δεν ειναι παντα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΦΘΗΝΟ, εαν το να αγοραζω φθηνα συνεπαγεται οτι ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ , για μενα ειναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ !!!

Οχι ακριβώς φίλε μου.
Δεν είναι απαραίτητο να κατασκευάζεται στην Κίνα ούτε για να κατασκευαστεί το φθηνό να δουλεύουν ανήλικα παιδάκια.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
Το ακριβό που αγοράζουμε πχ ενα μπλουζάκι ``Λακόστ`` το πληρώνουμε 150 ευρώ και έχει κατασκευαστεί στην Κίνα απο ανήλικα.

Το γιαουρτάκι ομως το πληρώνουμε 2 ευρώ και το παράγουμε στην Ελλαδίτσα και είναι παρασκευασμένο απο σκόνη γάλα περιέχει πηκτικά και για να έχει κρεμώδη υφή εχει και ζελατίνη.
Το γιαουρτάκι απο αλλες χώρες πχ Γερμανία το πληρώνουμε 50 λεπτά κακής ποιότητας και αυτό οπως και το δικό μας αλλά 1,5 ευρώ φθηνότερα.

quote:
στο χωριο μου πριν απο 20 χρονια ειχε 4 μπακαλικα , 2 ειδη προικος , 2 καβες (εε καβες αποθηκες με ποτα) , 2 μαναβικα και αντε να ειναι και αλλα 2-3 μαγαζια με ειδη για τροφιμα και το σπιτι

Αυτοί ολοι που αναφέρεις φίλε μου τα μόνα άτομα που απασχολούσαν ήταν οι εαυτοί τους.
Αυτά τα 10 μαγαζάκια που ανέφερες απασχολούσαν μόνο τις ιδιοκτήτες τους οι οποίοι πραγματικά θησαύριζαν.
Σήμερα ενα κατάστημα και μόνο καρφούρ απασχολεί πάνω απο 1000 εργαζόμενους και υπάρχουν και κάποιες συνθήκες εργασίας που να μην συνάδουν με το φουκαρά τον ``Ζήκο``...