- ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πατάς στο εικονίδιο
και σου εμφανίζεται ο κώδικας [url][/url]
Για να βάλεις το link, πρέπει να περικλείσεις το link στο πρώτο tag του κώδικα ως εξής και να δώσεις κι έναν αντιπροσωπευτικό τίτλο:
[url="link"]τίτλος[/url]

In anticipation of my resurrection...
..φρούδες, αφού,δεν υπάρχει,ούτε μια ιστορικά αποδειξη,
για διώξεις απο χριστιανούς, όσο κι αν το ποθεί μετά μανίας..
Μελάνη ρίχνεις πάλι για να θολώσεις τα νερά....
Διώξεις χριστιανών, όμως, όσες θέλεις..
Να βάλω;
Γιαπετ , μου εκανε εντυπωση το κειμενο και πηρα καποιες λεξεις για να ψαξω τι λεει για το θεμα στο ιντερνετ και ανακαλυψα την ΙΔΙΑ ΦΡΑΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ !!!! ηταν εκπληξη... τοση ψευτια ? γραψε το λινκ τουλαχιστον , αλλωστε εισαι υποχρεωμενος!!!
παντως μου κανεις εντυπωση κατι , οταν τους λες για τους καθολικους σου λενε ΑΑΑ αυτοι ειναι καθολικοι , ειναι αλλο πραγματα , εμεις μιλαμε για τους ορθοδοξους , οταν παλι παρασυρονται απο την αλαζωνια τους πετανε ενα Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ κυριαρχησε στον κοσμο .... μια ετσι , μια γκουβετσι !!! και δεν το κυριευσε , μειοψηφια ειναι .... δεν ξεπερνανε καν το 1 δις ... νομιζω στην τελευταια καταγραφη ηταν κατω απο 800.000.000 !!!!
λυπερο το φαινομενο , μεγαλοι ανθρωποι (εκτος ενος που ειναι ανηλικος) εν ετη 2009 να ειναι τοσο πωρωμενοι...
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
trexagireve
δεν υπάρχει,ούτε μια ιστορικά αποδειξη,
για διώξεις απο χριστιανούς
Εκτός από τους δεκάδες νόμους των Ρωμαίων που δίωκαν τους μη χριστιανούς και τις δεκάδες αναφορές των σύγχρονων ιστορικών που γράφουν για διώξεις, φυλακίσεις, εκτελέσεις, εξορίες, σταυρώσεις, βασανιστήρια των μη χριστιανών, είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει άλλη ιστορική απόδειξη.
quote:
trexagireve
Διώξεις χριστιανών, όμως, όσες θέλεις..
Να βάλω;
Οχι. Να βάλεις έναν (1) νόμο/απόφαση/έδικτο που να διατάσσει τη δίωξη των χριστιανών για να το συγκρίνουμε με τους δεκάδες νόμους των χριστιανών. Οχι πολλούς. Εναν βάλε.

macedon
Να βάλω;
Αν δεν ήμουν σίγουρος ότι θα κατεβάσεις ανόητα σεντόνια, χωρίς καμμία ιστορική αξία, απ' την ΟΟΔΕ, τον απολογητή ή τίποτε sites μοναστηριών, θα σου έλεγα να βάλεις, αλλά ποιός έχει την όρεξή σου για παπαρολογίες.
Εδώ μέσα, από διάφορους συνομιλητές, έχεις διαβάσει, πάρα πολλούς νόμους οι οποίοι ΕΠΙΣΗΜΑ δίωκαν Έλληνες και ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος, έχετε παραθέσει έναν, που να διώκει χριστιανούς, για την πίστη τους ή να αναγκάζει κάποιον, να αρνηθεί τη θρησκεία του, πλην των χριστιανικών νόμων...
Ο χριστιανισμός επεβλήθη δια της βίας (νόμοι, εξορίες, καταδίκες σε θάνατο, δημεύσεις περιουσιών, στέρηση δικαιωμάτων κλπ.), επεκτάθηκε διά της βίας (σταυροφορίες, ίντριγκες κλπ.) και διατηρήθηκε δια της βίας ("ιερή" εξέταση, τρομοκρατία, δολοπλοκίες κλπ.).
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, τρεχα....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
παντως μου κανεις εντυπωση κατι , οταν τους λες για τους καθολικους σου λενε ΑΑΑ αυτοι ειναι καθολικοι , ειναι αλλο πραγματα , εμεις μιλαμε για τους ορθοδοξους , οταν παλι παρασυρονται απο την αλαζωνια τους πετανε ενα Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ κυριαρχησε στον κοσμο .... μια ετσι , μια γκουβετσι !!!
Εδώ λένε, σε σχετικές αναφορές για τον παιδοκτόνο και όχι μόνο, Κωνσταντίνο, ότι όταν σκότωσε το παιδί του !!!!, μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς του, ήταν... ειδωλολάτρης και γι' αυτό δεν πειράζει και καλώς "άγιασε",![]()
απ' την εκκλησία του μίσους και των παθών...![]()
![]()
Κι εσύ λες για το παραπάνω;;;;![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
θανάτων απο χριστιανούς, σου λέω, έχεις, να μετρήσουμε
θύματα..Περνάνε τους...5;
Άντε κατέβα στην ...αρένα, να σου πάρω τα..σώβρακα...
Μπορώ, δεν να σου βάλω εκατοντάδες μαρτυρίες Γιάπετ, για διώξεις
χριστιανών και βασανιστήρια, θανάτους και άλλες τιμωρίες
για την πίστη τους...Εδώ εσείς δεν είστε παρά δέκα άτομα και
ζητάτε να γίνει επίσημη θρησκεία το 12θεό....Φαντάζεσαι τι γινότανε
τότε;
Και επειδή αναπολείτε...Πίσω ....ολοταχώς....
quote:
trexagireve
Πόσες περιπτώσεις μαζικών
θανάτων απο χριστιανούς, σου λέω, έχεις, να μετρήσουμε
θύματα
Δεν ξέρω. Για 6,5 αιώνες που οι χριστιανοί κυνηγούσαν τους μη χριστιανούς στο Βυζάντιο... και είχαν βγάλει δεκάδες νόμους που τιμωρούσαν με θάνατο... βάλε με το νου σου.
Αν βάλουμε και το βίαιο εκχριστιανισμό της Δυτικής Ευρώπης από τον Καρλομάγνο και τους υπόλοιπους, και τον εκχριστιανισμό της Αμερικής... πάμε μακριά.
Για να μη βάλουμε μέσα και την Ιερή Εξέταση...
Θα μου φέρεις τώρα ένα νόμο που να δίωκε τους χριστιανούς; ΕΝΑΝ! Δεν είναι δύσκολο: Ή έχεις και το φέρνεις, ή δεν έχεις και λες "δεν υπάρχει". Δοκίμασε μια φορά να υποστηρίξεις με στοιχεία αυτά που παραθέτεις.

macedon
σκοτώθηκαν, ή σφαγιάστηκαν, ή βιαίως βασανιστήκαν...
Για τέτοια έχεις κανένα στοιχείο;
Γιατί για χριστιανους, εκατομμύρια..
Ξέρω ότι δεν τα δέχεσαι, αλλά έτσι είναι, γιατί έγιναν...
Δεν είναι ιδέες, όπως για το 12θεο..
Έσβυσε, εκφυλισμένο και ατελές για τα χρόνια εκείνα...
Χάρη στον χριστιανισμό, ξαναέζησε ο κόσμος της Δύσης..
Και ανεβαίνει, πολύ μακρυά απο κει που κάποτε ήταν και
πιό κοντά στον Θεό...
Για όσους το επιζητούν βεβαια....
quote:
..Ονόματα και διευθύνσεις, αγαπητέ μου Μακεδών....Και που
Γιατί για χριστιανους, εκατομμύρια..
Ξέρω ότι δεν τα δέχεσαι, αλλά έτσι είναι, γιατί έγιναν...
Δεν είναι ιδέες, όπως για το 12θεο..
Έσβυσε, εκφυλισμένο και ατελές για τα χρόνια εκείνα...
Χάρη στον χριστιανισμό, ξαναέζησε ο κόσμος της Δύσης..
Και ανεβαίνει, πολύ μακρυά απο κει που κάποτε ήταν και
πιό κοντά στον Θεό...
Για όσους το επιζητούν βεβαια....
lol
quote:
Μπορώ, δεν να σου βάλω εκατοντάδες μαρτυρίες Γιάπετ, για διώξεις
χριστιανών και βασανιστήρια, θανάτους και άλλες τιμωρίες
για την πίστη τους...
Μαρτυρίες;;
Τι μαρτυρίες;; Υπάρχουν μαρτυρίες για ΝΟΜΟΥΣ του κράτους που δίωκαν χριστιανούς, για την πίστη τους;;
Και αν ναί, γιατί δεν υπάρχουν οι νόμοι που επικαλούνται αυτές οι μαρτυρίες;
Δηλαδή, εσύ γνωρίζεις ιστορικά, ότι κάποτε, κάποιος είπε ότι δίωκαν χριστιανούς για την πίστη τους και δεν γνωρίζεις με βάση ποιόν νόμο ή έδικτο;;;
Πώς γίνεται αυτό;;;
Υ.Γ. Να χαρείς μην αρχίσεις να μεταφέρεις εδώ την ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, την έχω διαβάσει....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Για θύματα μιλαμε, για άτομα, μάρτυρες, δολοφονημένους,
ονόματα, λέμε και διευθύνσεις..Κοινώς, πόσοι και που...
Όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..
Τολμήστε μια φορά ένα διάλογο..Προς τιμήν της αλήθειας..
Κάθε φορά που σου απευθύνω το λόγο, έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσεις να αρθρώσεις ένα λόγο της προκοπής αλλά κάθε φορά διαπιστώνω πώς όταν ανοίγεις το στόμα σου ή ανοησία θα πεις ή θα χασμουρηθείς.

macedon
άσχετες αναφορές, άλλα αντι άλλων, δλδ, όπως είναι η προσφιλής σου
τακτική...
Ονόματα και τρόπους θανάτου και δή αν λέτε για μαζικους ρυθμούς....
quote:
..Ονόματα και διευθύνσεις, αγαπητέ μου Μακεδών....Και που
Αμέ... έχω εγώ.
Λοιπόν, ο Αντίνοος, (355-394 μαχχ.) κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, καθώς έβοσκε τα πρόβατα, εκεί παραπέρα, σκοτώθηκε βάναυσα από ομάδα χειστιανών, επειδή δεν ήταν χριστιανός. Έμενε σε μια μονοκατοικία ανατολικά της Ακρόπολης, όπως πήγαιναν περιφεριακά για Θησείο, απέναντι...
Ο Μενιππέας, αγγειοπλάστης (432-464), σκοτώθηκε από χριστιανούς μέσα στο εργαστήριό του, γιατί έφτιαχνε αγαλματάκια του Απόλλωνα και τα διακινούσε κρυφίως. Θεωρήθηκε απειλή για την θρησκεία της "αγάπης" και της κονόμας. Η διεύθυνση της οικίας του είναι άγνωστη, όμως γνωρίζουμε το ακριβές σημείο που διατηρούσε το εργαστήριο. Όπως κοιτάς το Λύκειο του Αριστοτέλη, ακριβώς από πίσω, τρίτο κτήριο απ' τη γωνία...
Θέλεις κι άλλους;;;![]()
![]()
![]()
Σοβαρό διάλογο δεν θέλεις, κάνε τον...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
πολλούς χριστιανούς μάρτυρες,αγίους,εκατοντάδες τη φορά και
γι αυτό,θα ήθελα, εκτός απο μεμονωμένα περιστατικά,
να μου γράψεις, καμιά μαζική σφαγή, ή δίωξη 12θειστών ή άλλων,όπου σε μια μέρα να σκοτώθηκαν τόσοι, ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε την
έννοια διωγμός..Αλλοιώς μιλάμε για ελάχιστες περιπτώσεις,
φανατικών χριστιανών, που δεν είχαν κανενα δικαίωμα να
φερθούν έτσι, αλλά που δεν έχουμε σε καμία περίπτωση να κάνουμε
με διωγμούς....
Απο την άλλη,... με ποιούς διωγμούς χριστιανών, θές να αρχίσω;
quote:
trexagireve
με ποιούς διωγμούς χριστιανών, θές να αρχίσω;
Ξεκίνα με τους νόμους που δίωκαν τους χριστιανούς πρώτα.

macedon
quote:
εκτός απο μεμονωμένα περιστατικά,
να μου γράψεις, καμιά μαζική σφαγή, ή δίωξη 12θειστών ή άλλων,όπου σε μια μέρα να σκοτώθηκαν τόσοι, ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε την
έννοια διωγμός..
Καλά είσαι πρώτος.
Πολύ σε πάω, που έλεγε ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος...
Άντε να σου πω κι έναν... ομαδικό διωγμό.
Χατήρι θα σου χαλάσω;;
Λοιπόν, μια φορά στην Αθήνα είχαν συγκεντρωθεί σ' ένα γήπεδο, γύρω στις 15.000 (φτάνουν ή να βάλω κι άλλους;;;) εθνικοί, για να παρακολουθήσουν αρματοδρομίες με άρματα που είχαν μαχαίρια στους άξονες των τροχών. Ήταν καινούρια, εισαγωγής απ' τη Ρώμη και θα τα έβλεπαν για πρώτη φορά.
Την ανακοίνωση των αγώνων την είχε κάνει ο Κωνσταντίνος, όταν ακόμη ήταν ειδωλολάτρης και είχε μαζέψει τόσον κόσμο, επειδή θα γινόταν και κλήρωση, στο τέλος για 100 διαρκείας, σε αρένες που έτρωγαν οι χριστινοί τα θηρία.
Όπως καταλαβαίνεις, γινόταν σκοτωμός...
Όμως ο Κωνσταντίνος, τους την έφερε και αντί για άρματα βγήκαν απ' τα αποδυτήρια 300 οπλισμένοι χριστιανοί και κατέσφαξαν σε μιάμισυ ώρα (κατ' άλλους ιστορικούς σε δύο ώρες) όλους τους θεατές.
Μάλιστα, για να αυξήσει το πάθος των αγαθών χριστιανών (που ισχυρίζονταν ότι αυτό δεν ήταν... σωστό), είχε υποσχεθεί ότι αυτός που θα σφάξει τους περισσότερους, θα μεριμνούσε ο ίδιος, να γίνει άγιος της νέας αγνής και πνευματικής θρησκείας την οποία μόλις είχε ανκηρύξει έπίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας του.
Στο τέλος υπήρξε μια ισοβαθμία, μεταξύ τριών και αναγκάστηκε να τους αγιάσει όλους, διότι δεν εδέχοντο με τίποτε να γίνει κλήρωση.
Τα ονόματα των τριών αυτών μαρτύρων έμειναν άγνωστα στην ιστορία επειδή τη θέση τους πήραν, αργότερα, οι τρείς ιεράρχες, που είχαν τα μέσα...
Θέλεις κι άλλον ομαδικό διωγμό;;;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Γιαπετ δεν δίνεις και καμιά πηγή για όσα αναφέρεις παραπάνω;
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()