ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί της δομής του παντός - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Περί της δομής του παντός - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

KALACHAKRA61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
NotirkΜέλος
01/10/2013, 11:05:50
KALACHAKRA , ομολογώ ότι από εσένα , λόγω της ευγενικής παιδείας σου , που διαφαίνεται καθαρά από της παραθέσεις σου , θα περίμενα να αντιμετωπίσεις με περισσότερη κατανόηση το ‘’ατόπημα’’ του φίλου Panpam .
Ξεκίνησες κάτι πολύ ωραίο … το άφησες μετέωρο και εμάς με όλες της κεραίες συντονισμένες , να περιμένουμε τη συνέχεια που ελπίζω να έλθει σύντομα.

01/10/2013, 12:14:30
quote:

KALACHAKRA , ομολογώ ότι από εσένα , λόγω της ευγενικής παιδείας σου , που διαφαίνεται καθαρά από της παραθέσεις σου , θα περίμενα να αντιμετωπίσεις με περισσότερη κατανόηση το ‘’ατόπημα’’ του φίλου Panpam .
...
Αλλού ζητάς αποδείξεις - εδώ το παραβλέπεις. Δεν υπήρξε ατόπημα από μένα. Υπήρξε αναφορά σε πηγή που δεν ανταποκρινόταν στα γραφόμενα - αυτό θα μπορούσε να είναι από αμέλεια ή ατόπημα. Η έλλειψη 'κατανόησης' που διέκρινες δείχνει προς ατόπημα.

01/10/2013, 13:18:22
quote:

quote:

...
Αλλού ζητάς αποδείξεις - εδώ το παραβλέπεις. Δεν υπήρξε ατόπημα από μένα. Υπήρξε αναφορά σε πηγή που δεν ανταποκρινόταν στα γραφόμενα - αυτό θα μπορούσε να είναι από αμέλεια ή ατόπημα. Η έλλειψη 'κατανόησης' που διέκρινες δείχνει προς ατόπημα.

σχολιο 2

..pan pam ειναι περιεργο οτι κωλησες στην ισλαμικη παραδοση .. ενω για τις αλλες δεν ειχες αντιρρηση να υποθεσουμε .. οτι εκει εισαι βεβαιος οτι υπαρχει μυστικιστικο-εσωτερικο αξιολογο υλικο για να αντληθουν ιδεες για το συμπαν..χμμ ,, ναι νομιζω οτι εισαι τρομερα προκατειλειμενος .. οι Διδυμοι Πυργοικαι ολη ηαντιισλαμικη προπαγανδα κανα την ζημια τους στο συνειδητο σου ισως ..σε φανατισαν και δεν μπορεις τωρα να παρεις μερος σε ενα τοσο σπουδαιο θεμα που ανοικτηκε εδω ..κολλωντας στο γεγονος οτι δεν βρισκεις κανενα μυστικισμο και καμμια εσωτερικη αληθεια στο Ισλαμ ..για κοιτα εδω σου προτεινω για διαβασμα ...
http://www.politeianet.gr/books/o-pliris-odigos-tou-pagkosmiou-mustikismou-150957

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=180726

εξαλΛου δε μιλαμε για ακριβΗ αναφορα σε πηγες .. αλλα για γενικες ιδεες που προκυπτουν απο οσα ποκομιζιε κανεις απο γενικα διαβασματα ..την συνθετικη δουλεια παντα την κανει το Αρχειο της Ζωης ,,ΧΜΜ ΟΧΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ... ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ..ετσι μενουν κολλημενοι πανω σε κειμενα ,αναφορες λεπτομερεις κτλ και γινονται οι ""ψειρες της γνωσης"" ...χμμ ...δικαιολογημενα ...εξαιτιας του πιθανου αποκλεισμου τους απο τη συνθετικη δυναμη του Αρχειου των Ιδεων ..

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 01/10/2013 13:26:51

01/10/2013, 13:30:30
quote:

quote:

quote:

...

σχολιο 2

..pan pam ειναι περιοεργο οτι κωλησες στην ισλαμικη παραδοση .. ενω γαιτις αλλες δνε ειχες αντιρρη ση να υποθεσουμε .. οατι εκει εισια βεβειαος οτι υπαρχιε μυστικιστικο αξιολογο υλικο για να αντληθουν ιδεες για το συμπαν..χμμ ,, ναι νομιζω οτι εισια τρομερα προκατειλειμενος .. ......

Στραβά το πήρες, προτρέχοντας με σχόλια χωρίς να ξες το λόγο!
Είμαι γνώστης του Ισλάμ - το εκτιμώ ως ένα σημείο από τη μια αλλά και ξέρω έτσι και τα όριά του. Το εκτιμώ μέχρι όπου φτάνει και το θεωρώ ανεπαρκές από ένα σημείο και μετά.
Ξέρω ακόμα ότι έξυπνη (βλπ. πονηρή) μέθοδος είναι αυτή της δημιουργίας εντυπώσεων. Βλέποντας λοιπόν να επικαλείται κανείς το Ισλάμ (ως 'μωαμεθανικό' - αδόκιμη στις μέρες μας έκφραση) + το ότι το επικαλούνταν σε θέμα για το οποίο - πως να το κάνουμε; το Ισλάμ δεν έχει πολλά να πει γι'αυτό (δεν είναι ότι δεν έχει να πει τίποτα, αλλά κι ότι έχει δανικό είναι από άλλους, δεν έχει πρωτότυπη πρόταση) - θέλησα λοιπόν να διαπιστώσω - ευκαιρία ήταν - μην τυχόν κάποιος ξέρει κάτι που δεν ξέρω, από τη μια. Ή να δω αν ήταν απλά προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων - δίνοντας 'εύρος' (που δεν μπορούσε να έχει) στη "μελέτη". Η μάλλον εκνευρισμένη αντίδραση δείχνει ότι αυτό ήταν - πέρα από προθέσεις. Η δική μου ήταν καλοπροαίρετη, αλλά βέβαια... πάτησε 'κάλλο'.

01/10/2013, 14:45:12
Δεν ήταν το θέμα για το ισλαμ.

Το θέμα ήταν, ότι ο πανπαμ, δεν κατανόησε τον Καλατσάκρα.

Και ο τελευταίος, θεώρησε και πολύ σωστά, ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσει!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

01/10/2013, 14:48:14
quote:

Δεν ήταν το θέμα για το ισλαμ.

Το θέμα ήταν, ότι ο πανπαμ, δεν κατανόησε τον Καλατσάκρα.

Και ο τελευταίος, θεώρησε και πολύ σωστά, ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσει!

...

Το θέμα είναι ότι αν πεις "θα μιλήσω γι'αυτό" βασισμένος στις μελέτες μου στα "μπλα, μπλα, ισλαμ, ... μπλα μπλά" έχει κάθε δικαίωμα ο συνομιλητής σου να εξετάσει τους ισχυρισμούς σου σχετικά με τις "μελέτες" που επικαλείσαι (γιατί οι μελέτες δίνουν κύρος στα λεγόμενα).

Edited by - panpam on 01/10/2013 14:49:43

01/10/2013, 16:22:48
Ναι έχει panpam, αρκεί να τους καταλαβαίνει.

Η ερώτησή σου περί Ισλάμ, ήταν άτοπη, στην νοηματοδοσία του Καλατσάκρα.

Δεν σε κατηγόρησε κανείς όμως.Απλή κεκτημένη...ταχύτητα, λόγω κατάληψης της...RAM, απο δόγματα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

01/10/2013, 17:11:00
σχολιο 3

quote:
2)Κάθε κέντρο είναι σημείο ισορροπίας για το επίπεδο στο οποίο είναι κέντρο.

Μέσω της παραπάνω αρχής μπορεί κανείς να βρεθεί στο κέντρο που θέλει.

3)Το κέντρο είναι το σημείο επαφής μεταξύ ενός επιπέδου και του ανωτέρου του

Από αυτή την αρχή φαίνεται η διάταξη του σύμπαντος σε μικρή και μεγάλη κλίμακα. Μέσω αυτής σε συνδυασμό με την προηγούμενη μπορεί να ανέβει κανείς από επίπεδο σε επίπεδο, προς τα πάνω, χωρίς όριο.

Στην αρχή 1 έγραψα ότι το κέντρο υπάρχει αλλά δεν αναφέρθηκα και στο σκοπό ύπαρξής του. Γιατί να υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση σε κέντρο και περιφέρεια; Η διαφοροποίηση εμφανίζεται αφ' εαυτής καθώς το κέντρο είναι το "σημείο συναρμογής" των επιπέδων ή κόσμων και έχει διπλή υπόσταση. Κέντρο για το κατώτερο επίπεδο και περιφέρεια ή μέσον για άλλο ανώτερο επίπεδο. Μέσω αυτού μεταβιβάζεται η ενέργεια της ζωής από τα ανώτερα στα κατώτερα επίπεδα και όντα. Το κέντρο είναι πάντα το σημείο ισορροπίας για το επίπεδο που είναι κέντρο. Για το ανώτερο επίπεδο δεν είναι βέβαιο ότι είναι σημείο ισορροπίας.

Μια πολύ ωραία εικόνα που δείχνει το διαχωρισμό αντιθέτων σε όλο και μικρότερες μονάδες. Οι μικρές μονάδες κάθε τάξης απαρτίζουν και ένα επίπεδο σε αυτό τον τρόπο διαίρεσης και είναι διπλάσιες από τις προηγούμενες (του προηγούμενου επιπέδου). Για τρία επίπεδα το σύνολο μονάδων και των τριών επιπέδων είναι 7-πλάσιο του αρχικού πλήθους επειδή [b]1+2+4=7[b]. Αυτός είναι ο τρόπος που το 3 γεννά το 7 και αφορά και τις λεγόμενες ακτίνες ή "Ακτίνες".

..οταν λες ανωτερα επιπεδα τι εννοεις ???σε ποιες ακτινες αναφερεσαι απο ποια εσωτερικη παραδοση ...τη δυτικοθεοσοφικη ???

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 01/10/2013 17:12:39

01/10/2013, 17:23:46
quote:

Ναι έχει panpam, αρκεί να τους καταλαβαίνει.

Η ερώτησή σου περί Ισλάμ, ήταν άτοπη, στην νοηματοδοσία του Καλατσάκρα.

Δεν σε κατηγόρησε κανείς όμως.Απλή κεκτημένη...ταχύτητα, λόγω κατάληψης της...RAM, απο δόγματα.

...

Αν δεν είχε θέση τότε γιατί έγινε αναφορά σ'αυτό; - αν ήταν άτοπη η παρέμβαση ήταν και η αναφορά, οπότε ορθή η παρέμβαση

10/10/2013, 18:49:07
quote:

..οταν λες ανωτερα επιπεδα τι εννοεις ???σε ποιες ακτινες αναφερεσαι απο ποια εσωτερικη παραδοση ...τη δυτικοθεοσοφικη ???

Ναι σε αυτή.Οι "Ακτίνες" είναι τα "7 πνεύματα". Η δυτικοθεοσοφική δεν είναι μία παράδοση αλλά σύνθεση πολλών. Απόπειρα σύνθεσης πολλών. Για τα υπόλοιπα σου έχω απαντήσει.

Edited by - KALACHAKRA on 10/10/2013 19:06:25

12/10/2013, 09:24:19
quote:

Ναι σε αυτή.Οι "Ακτίνες" είναι τα "7 πνεύματα". Η δυτικοθεοσοφική δεν είναι μία παράδοση αλλά σύνθεση πολλών. Απόπειρα σύνθεσης πολλών. Για τα υπόλοιπα σου έχω απαντήσει.

Edited by - KALACHAKRA on 10/10/2013 19:06:25

σχολιο 4

,,,παντως η διερευνηση των αρχων του παντος ,οπως τις λες, πρεπει να μας παει πολυ πιο βαθια απο τις Ακτινες που ειναι πιστευω μια εκδηλωση της ποιοτητας των πεδιων ..οι πιο θεμελιεωδεις αρχες θα πρεπει να μιλουν για την Ουσια ..δεν νομιζεις??? ...

...δηλαδη αν δεν ερευνησουμε την φυση των σωματιδιων και τα επιπεδα στα οποια αυτα οργανωνονται δε θα καταλαβουμε τις παρεπομενες αρχες που διεπουν τα ποιοτικα και ποσοτικα χαρακτηριστικα τους και την αλληλεπιδραση τους ...

...η αρχι-θεσια εινα μια πολυ δυσκολη υποθεση και σιγουρα χρειαζεται ιεραρχηση

..πχ η <<αρχη της επικεντρωσης >>ας την πουμε ετσι .. ναι ειναι μια σπουδαια αρχη που πρεπει να τοποθετησθει ψηλα στην ιεραρχια των αρχων ....καθως αναφερεται στην οργανωση της υλοενεργειας... οι κορυφαιες ομως αρχες πρεπει να αναζητηθουν στην ιδια την φυση των σωματιδιων και την αεναη διαιωνοβια κατασταση τους ..χμ..

σιγουρα οι αρχες δεν ειναΙ πολλες δε πρεπει να ξπερνουν οι βασικες αρχες την δεκαδα..
...μια θεωρια του παντος δεν μπορει παρα να ειναι ενα βαθυτατα φιλοσοφικο εργο καρπος οχι μεμονωμενης εξατομικευμενης προσπαθειας απο αυτες που βραβευονται και καθιερωνουν αυθεντιες τυρρανους κι αναστολεις της επιστημονικης σκεψης αλλα καρπος συντονισμενηςς συλλογικης φιλοσοφικης καταρχην προσπαθειας ...

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ...

...το ΑΡΧΕΙΟ δεν δινει ποτε σε εναν ολη την αληθεια αλλα την μοιραζει συμφωνα με τις ακτινες του καθενος ...χμμ... ναι θα μποροσαμε να το θεσουμε ετσι.. αρα ενα μεγαλοπνοο εργο οπως μια Θεωρια του Παντος που ειναι επιτακτικη για την εποχη μας ,,,δεν μπορει να φτιαχτει απο εναν μονο αλλα να ειναι μια συνθεση απο εργα δημιουργων που διαλογιζονται ο καθενας πανω στην περιοχη του νοητικου φασματος που ανηκει ...................

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 12/10/2013 09:25:32

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 12/10/2013 09:30:52

04/04/2010, 08:40:34
Χριστός ανέστη για όλους!!!!!!!!
05/04/2010, 19:10:16
Ιάπωνες, λέει,φτιάξανε, το πρώτο ρομπότ νοσοκόμα, που χαμογελάει....
"Ένας Ιάπωνας επιστήμονας του πανεπιστημίου της Οσάκα παρουσίασε ένα ρομπότ με χαρακτηριστικά γυναίκας στο οποίο σκοπεύει να αναθέσει καθήκοντα... νοσοκόμας σε ένα νοσοκομείο. Ο καθηγητής Χιρόσι Ισιγκούρο, ο οποίος έχει ήδη κατασκευάσει μια οικογένεια ρομπότ με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, υποστηρίζει ότι αυτή τη φορά έφτιαξε μια "τεχνητή" γυναίκα με πιο φυσικά χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, το ρομπότ, που έχει μακριά καστανά μαλλιά, χαμογέλασε μιμούμενο τη γυναίκα που χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο για την κατασκευή του."
Πάνε να μας αντικαταστήσουν, ή μου φαίνεται;

05/04/2010, 20:05:44
Μη φοβάσαι βρέ.
Εσύ είσαι αναντικατάστατος
05/04/2010, 23:06:48
Είπες μια μεγάλη αλήθεια, καλέ μου allzzaro...Εγώ, ο άνθρωπος, όντως, είμαι αναντικατάστατος...
Πότε θα το καταλάβουν, οι κάθε ειδους κομπλεξικοί δικτατορίσκοι του χρήματος;
06/04/2010, 11:35:55
Και έρχονται τώρα ,φίλε μου allzzaro, να σε δικαιώσουν...
Κατάσχουν, αυτοκίνητα, ακίνητα, σπίτια, ότι βρούν....
Δεν δικαιούται ο πολίτης, τώρα, να έχει σπίτι...
Το χρυσοπληρώνει και με τόκο.....
Αρχιζουν, λοιπόν, οι κατασχέσεις..
Όντως, σε λίγο, καποιοι πολίτες, δεν θα είναι ίσοι με τους άλλους....
Ακριβώς, όπως το θέλει η Νέα Εποχη....Τι ίσα όλοι;
Θα δούμε επαναστάσεις, όμως, γιατι ο λαός,δεν ειναι κορόιδο.......
Απο τον Απρίλιο, ξεκινά ο διάλογος για τους νέους φόρους...Απεργίες για κανένα τρίμηνο και μετά,σε ακόμη πιο δύσκολη θέση η Ελλάδα....
Αλλά, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται...
06/04/2010, 20:00:18
quote:
Και έρχονται τώρα ,φίλε μου allzzaro, να σε δικαιώσουν...
Κατάσχουν, αυτοκίνητα, ακίνητα, σπίτια, ότι βρούν....

Eγώ φίλε μου εχω λάβει τα μέτρα μου αρκετό καιρό τώρα.
Οτι κινητή περιουσία εχει πάρει δρόμο.
Μόνο ενα δίτροχο εχω κρατήσει.
Βέβαια να ξέρεις οτι ο Ελληνας είναι μαλάκας εως ενός σημείου.
Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει (που θα συνεχίσει) θα το πληρώσει ακριβά.
Πολύ ακριβά. Και αυτό γιατί είναι άδικη.
Είναι πολύ άδικη.
Υποσχόταν δικαιοσύνη, υποσχόταν να βρεί χρήματα απο τους κατέχοντες, δεσμευόταν..
Αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στην αγορά μιας και ο κάθε χαμηλομισθωτός θα κόψει οπως του κόβουν.
Αυτό κάνω και εγώ, αυτό κάντε όλοι σας.

06/04/2010, 20:24:19
Δηλαδή, φιλε μου allzzaro, ακόμη πιστεύεις, οτι τα ελληνικά κόμματα κι η κυβέρνηση, κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα;
Εισαι ρομαντικός τύπος, ή μου φαινεται;
06/04/2010, 22:09:20
Αυτοί που κάνουνε κουμάντο ,οι εργοδότες των πολιτικών ,δεν είναι αφελείς ,για να βγούνε στην δημοσιότητα .
Αν το πράττανε , οι άνθρωποι θα αντιδρούσανε κτυπώντας την τσέπη τους ,την περιουσία τους .
Θα τους τιμωρούσε για την σχεδόν αιώνια σκλαβιά και δουλεία ,στην οποία τους ανάγκασαν , εξεβίασαν απαλής χειρός .

Πρέπει να ομολογήσω όμως ,ότι ειλικρινά αυτοί οι συνάνθρωποί μας , είναι άριστοι χειραγωγοί της κατεύθυνσης που θα παίρνει κάθε φορά το ελληνικό κοπάδι προβάτων, η το ξένο κοπάδι με τα γίδια ,η το άλλο με τις κατσίκες , το άλλο με τις γελάδες και το άλλο με τα βόδια και τέλος το άλλο με τα κτήνη .
Είναι αριστούχοι στο είδος τους .
Και φυσικά το κοπάδι προσπαθεί να τους μιμηθεί .

Ο φίλος allzzaro είναι πράγματι από τους έξυπνους του ελληνικού κοπαδιού.

06/04/2010, 22:18:20
quote:
Ο φίλος allzzaro είναι πράγματι από τους έξυπνους του ελληνικού κοπαδιού.

Δεν είναι θέμα εξυπνάδας φίλε μου.
Κατ` αρχήν δεν θεωρώ τον εαυτό μου έξυπνο αλλά προνοητικό.
Κάνω οτι κάνουν κάποιοι που τους θεωρώ έξυπνους.
Δεν εχω πάρει ποτέ μου δάνειο.
Δεν έχω αγοράσει ποτέ κάτι επι πιστώσει.
Αγοράζω οταν πουλάνε φθηνά και φροντίζω να μην πουλάω ποτέ μου και αλλα πολλά..

Το κοπάδι απλά πιστεύω οτι δεν ενδιαφέρεται..