- Προφητείες Κοσμά Αιτωλού. Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια πλαστογραφία? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Και μια διαπίστωση που είναι τόσο εξώφθαλμη που δεν μπορεί να αγνοηθεί."Χριστιανός" ο Ψηλός, Χριστιανός κι ο Predator
"Χριστιανός" ο ευρωπαίος και ο τρέχα, χριστιανή και η pyramid.Βρισιές και αφροί από τη μία, ήθος και λόγος απ' την άλλη.
Δυστυχώς για το χριστιανισμό, χριστιανοί σαν τον predator και την pyramid είναι λίγοι. Πολύ λίγοι.
φιλε μου Macedon... ο τροπος σκεψης μου για τον Χριστιανισμο, ο τροπος που πιστευω δηλαδη, μπορει για καποιους να φαινεται ως "λαθος" ή "αιρετικος" ακομα! Αλλα δεν με νοιαζει προσωπικα τι λενε "αυτοι οι αλλοι χριστιανοι για εμενα". Εχω τον δικο μου τροπο να πιστευω...
Και απο τη στιγμη που πρωτα εγω δεν ενοχλω καποιον αό αυτους που δεν πιστευουν καπου΄, η εχουν να πιστευουν κατι διαφορετικο απο εμενα, δεν θα με ενοχλησουν!

quote:quote:
Μπορεί και να έχεις δίκιο,δεν ξέρω.
Πάντως σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλίας
τον δείχνει,νομίζω απ'την Λάρισα.
Εννοείται πως τέτοιους ανόητους
δεν τους παρακολουθώ,απλά έτυχε καθώς
έψαχνα τα κανάλια να ακούσω την ανοησία του.
Ούτε τον ξέρω,μα ούτε και θέλω να τον
μάθω!!! Κατάλαβα,μέσα απ'τα ελάχιστα
που άκουσα,περί τίνος πρόκειται...
οι μαλ... μεταφερονται και αλλου... ειναι αυτοφερομενες μαζι με τα "επικαθημενα"
Edited by - PREDATOR on 24/09/2010 14:18:10
Ναι έτσι όπως ΑΚΡΙΒΩΣτα λες,
αγαπητέ PREDATOR,είναι. Τα "επικαθήμενα",
πολύ επιτυχής χαρακτηρισμός!!!
Και από τέτοια,κατά παράδοξο τρόπο,
έχουμε "πήξει" !!! Όσο πιό
"δύσκολα" γίνονται τα πράγματα,γενικώς,όλο
και περισσότερα από δαύτα "γεμίζουμε"!!!
Το μοτο κάτω απ'τον Δράκοντα,
μιλάμε ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΕΣ!!!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
μιλάμε ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΕΣ!!!
ειναι πολυ επικαιρο... γιατι θα αρχισουν να ζητανε και αλλα σιγα σιγα, πραγμα που ΔΕΝ εχουμε αλλα να δωσουμε

μιλάμε ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΕΣ!!!
ειναι πολυ επικαιρο... γιατι θα αρχισουν να ζητανε και αλλα σιγα σιγα, πραγμα που ΔΕΝ εχουμε αλλα να δωσουμε
Μ'αυτό το σκεπτικό έκανα τον
σχολιασμό,αγαπητέ μου PREDATOR.
Μ'αυτό ακριβώς!!!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:quote:quote:
ΠΑΝΤΩΣ ,σοβαρα τωρα , εμενα μου κανει μεγαλη εντυπωση το εξηςτα οσα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ , ΑΝΤΙΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ και αλλα , εχουν πει αυτοι οι "ωραιαοι" χριστιανοι , ειναι ξεκαθαρα ειπωμενα και δεν χωραει καμια παρεξηγηση στα οσα ειπαν ... αντιθετα ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡΕΛΛΗΝΩΝ και ΥΠΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ειναι κρυμενα και πρεπει να τα αποκωδικοποιησουμε ... ή απλα μας δουλευουν !!!
Αν η Ελλάδα είχε 5-6 μόνο τόσο "ανθέλληνες" όπως ο Πατροκοσμάς, δεν θα ήταν στο χάλι που είναι τώρα και τη φέρατε όλοι εσείς οι καρεκλόμαγκες με τα παχιά τα λόγια.Σαν δεν ντρέπεστε κοπρίτες να σπιλώνετε τη μνήμη των αγωνιστών!!!! Μόνο για ειρωνεία είστε και για τίποτα παραπάνω!
Η συμπεριφορά σας προκαλεί εμετό!!!
Ψηλέ , "σέβομαι" τις απόψεις σου αλλα δεν τις ενστερνίζομαι ... όπως βεβαίως και τον τρόπο σου..!!!
Ελπίζω να μην τα εν-νοείς όσα λές και θα το αποδώσω σε εκνευρισμό και μόνο..!!!
Αν ωστόσο μας θεωρείς κοπρίτες και "άξιους" μόνο για ειρωνεία...και είσαι απόλυτα σίγουρος γι'αυτό "οκ" δεν θα σε κρίνω , μπορείς να έχεις τις απόψεις σου και καλά κάνεις...όπως και μείς εξάλλου!!!
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είσαι κοπρίτης και ούτε "άξιος" για ειρωνεία...!!!
Καλημέρα!!!
Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Αγαπητέ Εαρινέ,
Είναι ποταπό να γελοιοποιούμε και να ειρωνευόμαστε ανθρώπους Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ε Σ, που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να γράφουμε την κάθε μαλακία μας ελεύθερα, τη στιγμή μάλιστα που το ίδιο το έθνος τους στεφάνωσε ως ήρωες!!
Το ποιος είναι ανθέλληνας και μισαλλόδοξος φαίνεται καθαρά από αυτά που καταθέτει.
Οι ήρωες αυτοί, για μένα, είναι μέλη της οικογένειάς μου, έτσι τους νιώθω και δεν μου αρέσει, όπως είπα και στο μήνυμά μου, ο κάθε τσάμπα μάγκας, να τους λερώνει.
Και αναφερόμουνα ειδικά στο σχόλιο του makfor.
Αναρωτιέμαι πόσο μεγαλύτερες μπορεί να είναι οι προσβολές προς έναν Έλληνα από έναν Τούρκο ή έναν Βούλγαρο ή έναν Σκοπιανό;

quote:
ελα , παλι λογια χριστιανικα γεματα αγαπη και κατανοηση !!!!
[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Όχι φίλε, ψάχνεις για μαλάκες ή για μαζόχες εσύ.
Οι Χριστιανοί δεν είναι έτσι, λάθος σου τα είπαν.
Αν θες να ξερνάς και να βγάζεις τα άντερά σου χωρίς να σου λέει κανείς τίποτα, να το κάνεις, αν θες, για τους δικούς σου ανθρώπους και κανείς δεν θα σου πει τίποτα.
Αλλά, τι στιγμή που πιάνεις στο στόμα σου και ειρωνεύεσαι και χασκογελάς λερώνοντας τη μνήμη ατόμων που θυσιάστηκαν για τον τόπο που σήμερα εσύ, δυστυχώς, έτυχε να γεννηθείς, όχι μόνο Χριστιανός, αλλά ούτε και μουσουλμάνος δεν σου το επιτρέπει!!
Κ Α Τ Α Λ Α Β Ε Σ;
Όλα έχουν και τα όριά τους!

Λοιπόν τέρμα,
Δεν πιστεύουμε ούτε τον Μακρυγιάννη, ούτε τον Περραιβό.
Μα τέλος πάντων, ποιοι νομίζουν ότι ήταν;
Εδώ έχουμε κοτζάμ macedon, αυτούς θα κοιτάξουμε;
Μόνο βικιπαίδια, macedon και Εαρινό!!
"Φτύστε όλοι μαζί τους αγωνιστές, αυτούς που έζησαν τα γεγονότα και ας προσκυνήσουμε όλοι μαζί τη ματσεντόνια ιστορία!!"
**Ακούστε και την Kapodistria, κάτι ξέρει και αυτή.
***Ναι, ναι φίλε Εαρινέ, διάλογο κάνουμε και ανταλλάσσουμε απόψεις και, πάνω απ' όλα, αντικειμενικοί μέχρι τελικής πτώσης!!!Ψηλέ επειδή όμως η ουσία και η αλήθεια μετράει :
Οι διδαχές όπως παρουσιάστηκαν πριν , είναι όντως έτσι γραμμένες ; Ναι ή όχι ;
Διότι άν....ναι τότε καταρρίπτεται ένα ακόμα χοντρό παραμύθι που "φάγαμε" από τα μικράτα μας στο θέμα Θρησκεία - Εκκλησία (αλληλένδετα είναι) .
Αν πάλι... όχι , τότε τι ακριβώς λένε οι συγκεκριμένες διδαχές ;
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με σένα;
Είναι ότι δεν αναρωτιέσαι καθόλου γιατί τίθενται όλα αυτά τα ερωτήματα τώρα, και όλα μα όλα αφορούν τη Θρησκεία; Αλήθεια, αναρωτήθηκες ποτέ;
Δεν με ενδιαφέρει αν ασπάζεσαι ή όχι τη θρησκεία αυτή;
Ποιος ο σκοπός; Άιντε, ας υποθέσουμε πως είναι αλήθεια αυτά που λες, ποιο θα είναι το όφελός σου; Ποιοι είναι αυτοί που θα οφεληθούν από το όλο σκηνικό, αναρωτήθηκες ποτέ;
Ή μήπως θεωρείς πως η κατάντια, και ειδικότερα η σημερινή κατάντια της χώρας μας οφείλεται στη θρησκεία; Σε αυτή άραγε οφείλεται το γεγονός ότι καταντήσαμε όλοι να κοιτάμε τη σούφρα μας τίποτα παραπέρα;
Δεν σου κινεί την περιέργεια που τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει, τόσο πολλά μίντια, μικροί μεγάλοι ..... όλοι πάνω στη θρησκεία; Αναρωτήθηκες ποτέ ποιοι είναι αυτοί που σου μιλούν για τα «παραμύθια» που αναφέρεις;
Και δεν έχει να κάνει με τις ατασθαλίες ορισμένων κληρικών, αλλά με τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της θρησκείας στην κοινωνία, όχι μόνο όσον αφορά το σήμερα, αλλά και το παρελθόν!
Αναρωτήθηκες ποιος είναι ο Δικαστής, ποιο είναι το "έργο" αυτού που κλήθηκε να δικάσει τη θρησκεία; Τη θρησκεία των γονιών σου;

Edited by - Ψηλός on 24/09/2010 16:37:07
quote:
Ψηλός:
Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».macedon:
Είσαι σίγουρος πως αυτό το έγραφε ο Κοσμάς ή απλά είπαν στον Μακρυγιάννη ότι το έγραψε αυτός (αν όντως συνέβηκε έτσι και δεν αποτελεί εφεύρημα του Μακρυγιάννη);
Σε ρωτάω γιατί το παραπάνω γραφτό δεν περιλαμβάνεται στις διδαχές του Κοσμά του Αιτωλού.
Στην τέταρτη Διδαχή περιλαμβάνεται, να κάτσεις να τη διαβάσεις.
Επίσης σου υπενθυμίζω αυτό που σε είχα ρωτήσει και παλαιότερα, αλλά που δεν απάντησες.
Το μολών λαβέ, το είπε ο Λεωνίδας? ή όχι? και αφού το είπε, από πότε είναι αυτό καταγεγραμμένο?
Από εμένα θα την πάρεις την απάντηση για τον Περραιβό και με το παραπάνω.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Edited by - europaios2 on 24/09/2010 17:03:35
quote:
Στην τέταρτη Διδαχή περιλαμβάνεται
Όντως, έκανα λάθος.
quote:
Από εμένα θα την πάρεις την απάντηση για τον Περραιβό και με το παραπάνω.
Απάντηση στις προφητείες ήθελα. Αυτά που λέει ο Περραιβός για τον Κοσμά δεν χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Μπάζουν από παντού... χώρια που είναι εκτός θέματος.

macedon
ελα , παλι λογια χριστιανικα γεματα αγαπη και κατανοηση !!!!
[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Όχι φίλε, ψάχνεις για μαλάκες ή για μαζόχες εσύ.
Οι Χριστιανοί δεν είναι έτσι, λάθος σου τα είπαν.Αν θες να ξερνάς και να βγάζεις τα άντερά σου χωρίς να σου λέει κανείς τίποτα, να το κάνεις, αν θες, για τους δικούς σου ανθρώπους και κανείς δεν θα σου πει τίποτα.
Αλλά, τι στιγμή που πιάνεις στο στόμα σου και ειρωνεύεσαι και χασκογελάς λερώνοντας τη μνήμη ατόμων που θυσιάστηκαν για τον τόπο που σήμερα εσύ, δυστυχώς, έτυχε να γεννηθείς, όχι μόνο Χριστιανός, αλλά ούτε και μουσουλμάνος δεν σου το επιτρέπει!!
Κ Α Τ Α Λ Α Β Ε Σ;
Όλα έχουν και τα όριά τους!
Τι μας λές συνδίκτυε Ψηλέ τώρα δηλαδή???
Θα μας πείς εσύ που βρίσκονται τα όρια..σοβαρά..???
Αυτές οι εποχές πέρασαν φίλε μου και πανε...αυτά να τα ξεχάσετε!!!
Εδώ δεν είναι Ιράν...καμμιά σχέση σε διαβεβαιώ φίλε μου!!!
Αν δεν σας αρέσει δεν πειράζει , χαλαρώστε και δέστε το με ηρεμία το θέμα , θα ερχόταν η ώρα ούτως ή άλλως και προφανώς δεν άργησε..!!!
Τώρα τα υπόλοιπα που εντέχνως προσπαθούν ορισμένοι να περασουν περί ενιαίου σχήματος Ελληνισμού και Χριστιανισμού .... ε!!! τι να κάνουμε τώρα...ο κοσμάκης πλέον αντιλαμβάνεται την αλήθεια και τις προσπάθειες χειράγωγησής του για προφανείς λόγους..!!!
Υπάρχουν μνήμες φίλε Ψηλέ...χιλιάδων ετών πριν εμφανισθεί ο Χριστιανισμός...δυστυχώς!!!
Κάποιοι "Αγια Σοφιά" και κάποιοι άλλοι "Παρθενώνα"...αυτό είναι όλο!!!
Και δεν θα συγκρίνω τον Παρθενώνα με την Αγιά Σοφιά..ΟΧΙ..![]()
Και μια παράκληση...μην βρίζεις..κάνει κακό...![]()

quote:
macedo:
Και μια διαπίστωση που είναι τόσο εξώφθαλμη που δεν μπορεί να αγνοηθεί."Χριστιανός" ο Ψηλός, Χριστιανός κι ο Predator
"Χριστιανός" ο ευρωπαίος και ο τρέχα, χριστιανή και η pyramid.Βρισιές και αφροί από τη μία, ήθος και λόγος απ' την άλλη.
Δυστυχώς για το χριστιανισμό, χριστιανοί σαν τον predator και την pyramid είναι λίγοι. Πολύ λίγοι.
Tι πρόβλημα έχεις με το ήθος μου ποντικομαμή?
-Με είδες εμένα να αποκάλεσα ποτέ βρικόλακα την πεθερά μου?....όπως εσύ?
-Με είδες εμένα να έκφρασα ποτέ τον θαυμασμό μου για κάποιον που δέρνει τη γυναίκα του....όπως εσύ?
-Με είδες ποτέ να προσπάθησα να πλαστογραφήσω την ιστορία όπως εσύ?
-Με είδες εμένα να βγήκα με τα σώβρακα έξω από την πόρτα του σπιτιού μου, μπροστά σε δύο ξένες γυναίκες εκ των οποίων η μία μάλιστα νεαράς ηλικίας? μόνο και μόνο επειδή διαπίστωσα από το ματάκι της πόρτας ότι ήσαν μάρτυρες του Ιεχωβά?....όπως εσύ?
Τι έχει λοιπόν το ήθος μου?.....πικρίλα μήπως?.....ναι η αλήθεια πάντα πονάει και είναι πικρή.
Τέλος πάντων πάω να φυτέψω μαρουλάκια και άλλα ζαρζαβατικά....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ολη η ελλαδα ξερει πολυ καλα το τι ανθρωποι ηταν και οι γερμανοτσολιαδες και οι κολλητοι της χουντας που διαβαζαν και δεν το πηραν χαμπαρι , δεν ειναι κακο να εισαι δοσηλογος ή φασιστας ή ναζιστης ... κακο ειναι ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙΣ ... εαν εισαι (πχο εσυ ,,, αυτοι που τα καναν) μαγκας βγαινεις μπροστα και ΛΕΣ .." ΝΑΙ ΡΕ ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΟ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ , ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ" ....
και ολοι μα ολοι αναθεματιζουν το παπαδαριο (τους υψιλα ισταμενους και οχι ολους παντα) , ειδικοτερα στην εποχη της τουρκοκρατιας ειναι ολοφανερη η σταση της ΕΠΙΣΗΜΗΣ εκκλησιας ... μονο που επισημη εκκλησια εχει γραψει και τα βιβλια που πιστευεις ... αυτη η επισημη εκκλησια βρωμαει φιλε μου ... και δεν φταιω εγω για αυτο .. καποια στιγμη πρεπει να το αντιμετωπισετε , πρεπει να το απαιτησεται απο την εκκλησια ... μπας και αποκαταστησετε την θρησκεια σας στα ματια του κοσμου ...
και συγχωρα με , αλλα οτι και να πω , δεν δικαιολογησε με τιποτα να λεγεσε χριστιανος και να συμπεριφερεσαι με τετοιο μισος .... εμενα πεσμε χαζο , πεσμε αθεο πεσμε οτι θες ... αλλα το μισος που βγαζεις σε ξεπερνα και εσενα και την θρησκεια σου ... κριμα ... δυστυχως ειναι χαρακτηριστικο ΟΛΩΝ ΣΑΣ που θελετε να υπερασπιζεται ΔΗΘΕΝ την θρησκεια σας ενω αυτο που κανετε ειναι να ΟΡΘΟΝΕΤΕ τον εγωισμο μας ... αλλα αυτα οχι σε μενα .... αυτα στον χριστο σας ... εκει να τα πεις
ο σωστος "χριστιανος" (καθε θρησκειας) ειναι αλλο πραγμα φιλε ... ειναι γεματος αγαπη και φωτιζεται ο τοπος οταν μιλαει ή γραφει ....
αυτα

quote:
και συγχωρα με , αλλα οτι και να πω , δεν δικαιολογησε με τιποτα να λεγεσε χριστιανος και να συμπεριφερεσαι με τετοιο μισος .... εμενα πεσμε χαζο , πεσμε αθεο πεσμε οτι θες ... αλλα το μισος που βγαζεις σε ξεπερνα και εσενα και την θρησκεια σου ... κριμα ... δυστυχως ειναι χαρακτηριστικο ΟΛΩΝ ΣΑΣ που θελετε να υπερασπιζεται ΔΗΘΕΝ την θρησκεια σας ενω αυτο που κανετε ειναι να ΟΡΘΟΝΕΤΕ τον εγωισμο μας ... αλλα αυτα οχι σε μενα .... αυτα στον χριστο σας ... εκει να τα πεις
δεν ειναι θεμα εγωισμου η αντιδραση του Ψηλου αλλα δικαιη οργη κατα τη γνωμη μου, το να ανοιγεις ενα νημα με σκοπο να θαψεις εναν ανθρωπο που θυσιασε τη ζωη του για τα ιδανικα του και εγινε συμβολο ενος ολοκληρου εθνους δεν ειναι και η πλεον ευγενης κινηση...
τα ιδια θα λεγα αν καποιος πηγαινε να θαψει το Σωκρατη η το Γκαντι, δηλαδη εφαμιλες προσωπικοτητες που θυσιασαν τη ζωη τους για καποια υψηλα ιδανικα...
quote:
το να ανοιγεις ενα νημα με σκοπο να θαψεις εναν ανθρωπο που θυσιασε τη ζωη του για τα ιδανικα του και εγινε συμβολο ενος ολοκληρου εθνους δεν ειναι και η πλεον ευγενης κινηση...
1. Το νήμα ανοίχτηκε για να εξεταστεί το νεόκοπο των προφητειών του Κοσμά του Αιτωλού.
2. Το "ιδανικό" του Κοσμά (για το οποίο θυσίασε τη ζωή του) ήταν ... η μεταφορά του παζαριού από την Κυριακή το Σάββατο; Γιατί αυτή ήταν η αιτία του θανάτου του.
3. Ο Κοσμάς είναι σύμβολο μόνο αυτών που δεν ξέρουν να διαβάζουν και δεν μπορούν να κατανοήσουν τι έλεγε ο Κοσμάς. Επίσης αυτών που εξυπηρέτησε, όπως ο Κουρτ Πασάς και ο Αλή Πασάς.

macedon
δεν ειναι θεμα εγωισμου η αντιδραση του Ψηλου αλλα δικαιη οργη κατα τη γνωμη μου, το να ανοιγεις ενα νημα με σκοπο να θαψεις εναν ανθρωπο που θυσιασε τη ζωη του για τα ιδανικα του και εγινε συμβολο ενος ολοκληρου εθνους δεν ειναι και η πλεον ευγενης κινηση...τα ιδια θα λεγα αν καποιος πηγαινε να θαψει το Σωκρατη η το Γκαντι, δηλαδη εφαμιλες προσωπικοτητες που θυσιασαν τη ζωη τους για καποια υψηλα ιδανικα...
Αυτό δεν προκύπτει απο πουθενά φίλε Αριστοτέλη και τα όσα ανέφερε και όπως τα ανέφερε έχουν κατατεθεί αυτολεξεί...
....όσο για τον Γκάντι και τον Σωκράτη..είχαν άλλες αξίες απο τον Κοσμά...ας μην τα μπλέκουμε..!!

quote:
Tι πρόβλημα έχεις με το ήθος μου ποντικομαμή?
Με το ποιό; Μη με κάνεις και γελάω, παρακαλώ... ![]()

macedon
quote:
macedon:
Με το ποιο; Μη με κάνεις και γελάω, παρακαλώ...
Mπα?... γελάνε και οι ποντικομαμές?.....ενδιαφέρον!....να το σημειώσω κάπου....

macedon:
Με το ποιο; Μη με κάνεις και γελάω, παρακαλώ...
Mπα?... γελάνε και οι ποντικομαμές?.....ενδιαφέρον!....να το σημειώσω κάπου....
Το γέλιο κάνει καλό συνδίκτυε Ευρωπαίε και θα το ευχόμουν και σε σένα...γέλα μου κι'ας είναι ψέμμα , έλα γελα μου...![]()
http://www.youtube.com/watch?v=SkZmLWXd2OE

quote:
macedon:
Όταν λες "διέσωσε ο Περραιβός" τι εννοείς; Το άκουσε με τ'αυτιά του; Κι αν δεν τo άκουσε ο ίδιος, πού το βρήκε αυτό το "απόσπασμα";Και γιατί η παραπάνω ρήση δεν υπάρχει στις καταγεγραμμένες διδαχές του Κοσμά;
Και επιπλέον: Εσύ πού το βρήκες; Δώσε μας καμιά πηγή...
Πολλά δεν είναι καταγεγραμμένα στις Διδαχές του Κοσμά. Μερικές επιστολές του βρέθηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, μερικές άλλες δεν έχουν βρεθεί καθόλου.
O Περραιβός το αναφέρει στο έργο του:
"Σύντομος βιογραφία του αοιδίμου Pήγα Φεραίου του Θετταλού", στη σελίδα 52, εκεί αναφέρει ότι το πληροφορήθηκε από τους γέροντες της Πάργας που είχαν ακούσει τον Κοσμά να το λέει.
Ο Περραιβός ήταν νήπιο ακόμη όταν περνούσε από την Πάργα ο Κοσμάς.
Η ιστορία όμως γράφεται από μαρτυρίες και οι ηλικιωμένοι της Πάργας είχαν ακούσει στα νιάτα τους με τα ίδια τους τα αυτιά τον Κοσμά.

quote:
Αριστοτέληςquote:
το να ανοιγεις ενα νημα με σκοπο να θαψεις εναν ανθρωπο που θυσιασε τη ζωη του για τα ιδανικα του και εγινε συμβολο ενος ολοκληρου εθνους δεν ειναι και η πλεον ευγενης κινηση...1. Το νήμα ανοίχτηκε για να εξεταστεί το νεόκοπο των προφητειών του Κοσμά του Αιτωλού.
2. Το "ιδανικό" του Κοσμά (για το οποίο θυσίασε τη ζωή του) ήταν ... η μεταφορά του παζαριού από την Κυριακή το Σάββατο; Γιατί αυτή ήταν η αιτία του θανάτου του.
3. Ο Κοσμάς είναι σύμβολο μόνο αυτών που δεν ξέρουν να διαβάζουν και δεν μπορούν να κατανοήσουν τι έλεγε ο Κοσμάς. Επίσης αυτών που εξυπηρέτησε, όπως ο Κουρτ Πασάς και ο Αλή Πασάς.
macedon
1. στο νημα συκοφαντηθηκαν τοσο ο Κοσμας οσο και ο Πατριαρχης που τον εστειλε, για φιλοοθωμανικη προπαγανδα..αποδειχτηκε οτι συνεβαινε ακριβως το αντιθετο...εκτος και αν το στοπ στους διαρκεις εξισλαμισμους ηταν φιλοοθωμανικη πολιτικη...
2. ο Κοσμας ειχε ενα τροπο ζωης που αργα η γρηγορα θα τον εφερνε στο στοχαστρο καποιων...αν δεν ηταν οι Εβραιοι θα ταν οι Τουρκοι η οι πλουσιοι που διαρκως τους εκραζε....
3. συνελθε, ο Αλη Πασας οταν πεθανε ο Κοσμας ηταν πιτσιρικος, ο Κουρτ Πασας οταν πηρε καμποσα πουγκια με γροσια εδωσε εντολη να κρεμαστει ο Κοσμας παροτι πρωτυτερα τον εκτιμουσε...