- διωγμοι χριστιανων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
[quote]
Τον άγιο Ακάκιο (28 Ιουλίου) αφού τον πήγαν σ' ένα ναό για να θυσιάσει στα είδωλα και τα γκρέμισε όλα με μόνη την προσευχή του (* αν θέλουμε το πιστεύουμε αυτό), τον έστειλαν στην Μίλητο της Ιωνίας κι όταν τον έβαλαν μέσα στον "ναόν των ειδώλων επρόσταξεν αυτά να πέσωσι κατά γης και ευθύς πεσόντα συνετρίφθησαν. Φερθείς δε και εις άλλον ειδωλικόν ναόν έκαμε και εκεί το ίδιον".[/blue]
Αγαπητή-τέ μου καλώς ήλθες.Ποιοι τον πήγαν στο ναό και με ποιο τρόπο;
Μήπως του είπαν
"κύριε Ακάκιε, μήπως θα είχατε την ευγενή καλοσύνη να προσέλθετε στο ναό να θυσιάσετε στα είδωλα; Θα σας έχουμε έτοιμο ένα ταξί που θα περάσει να σας παραλάβει την ώρα που εσείς θα υποδείξετε";Υποθέτω πως τον έστειλαν στη Μίλητο, όπως λες στη συνέχεια, με το αεροπλάνο της γραμμής και σε V.I.P θέση, σωστά;
*****Μήπως του είχαν και στρωμένο κόκκινο χαλί μέχρι την είσοδο του ναού;
Οι ερωτήσεις σου πρέπει να τεθούν στους συγγραφείς των βίων των αγίων, στους οποίους στηρίζεται όλη η μυθολογία για τους κατά των χριστιανών διωγμούς.
Τον βίο του αγίου Γεωργίου τον διάβασες; Δεν τον έγραψα εγώ.
Η ερώτησή σου μπορεί να απαντηθεί (;) μόνο από την εν Χριστώ εκκλησία!
Νήφε και μέμνησο απιστείν
quote:
Οι ερωτήσεις σου πρέπει να τεθούν στους συγγραφείς των βίων των αγίων, στους οποίους στηρίζεται όλη η μυθολογία για τους κατά των χριστιανών διωγμούς.
Η ερώτησή σου μπορεί να απαντηθεί (;) μόνο από την εν Χριστώ εκκλησία!Νήφε και μέμνησο απιστείν
Μωρέ εγώ ξέρω πώς τους πήγαιναν του μάρτυρες από εδώ κι από εκεί.
Ούτε τα σκυλιά τους δεν τα κουβαλούσαν έτσι.
Η ιστορία έχει γραφτεί. Υπάρχουν μαρτυρίες και πάνω σε αυτές βασίστηκαν οι ιστορικοί.
Καλοί οι πόθοι ορισμένων να ξαναγράψουν την ιστορία, αλλά με αυτούς θα μείνουν αγαπητέ μου.
Αν θες μυθολογία, διάβασε την αρχαία ελληνική που είναι πλουσιότατη και άκρως πικάντικη.

quote:quote:
Η ερώτησή σου μπορεί να απαντηθεί (;) μόνο από την εν Χριστώ εκκλησία!Νήφε και μέμνησο απιστείν
Μωρέ εγώ ξέρω πώς τους πήγαιναν του μάρτυρες από εδώ κι από εκεί.
Ούτε τα σκυλιά τους δεν τα κουβαλούσαν έτσι.Η ιστορία έχει γραφτεί. Υπάρχουν μαρτυρίες και πάνω σε αυτές βασίστηκαν οι ιστορικοί.
Καλοί οι πόθοι ορισμένων να ξαναγράψουν την ιστορία, αλλά με αυτούς θα μείνουν αγαπητέ μου.
Αν θες μυθολογία, διάβασε την αρχαία ελληνική που είναι πλουσιότατη και άκρως πικάντικη.
Αδυνατώ να καταλάβω αυτή την απάντηση, ας την σχολιάσουν άλλοι. Παρ' όλα αυτά, αφού ξέρεις πώς μεταφέρονταν οι "μάρτυρες" από 'δώ κι από 'κεί, πιθανότατα γνωρίζεις και πώς γκρεμίζονταν από μόνοι τους οι ναοί και τα αγάλματα.
Αλλά μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω την γελοιογραφία από το αντίβαρο, όπου υποθέτω οτι εμφανίζει την κυρία Ρεπούση να λέει τα χαριτωμένα για την επανάσταση του 21.
Τα λεγόμενα της εν λόγω κυρίας στην γελιογραφία αποτελούν παραποιημένη γνωστή δήλωση του Βαρθολομαίου, αμέσως μετά την ενθρόνισή του στη θέση του οικουμενικού πατριάρχη στην οποία είπε για εμάς και τους Τούρκους τα παρακάτω:
"δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάποιοι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές".
Παραπέμπω για το παραπάνω στο http://www.xronos.gr/church/detail.php?ID=32117&print=Y και συγκεκριμένα στην πρότελευταία παράγραφο του κειμένου.
quote:
el.elyon
Πως, πότε, από ποιον μεγαλοποιήθηκαν?
Μα από ποιούς άλλους φίλτατε el.elyon , από αυτούς που ήθελαν να παρουσιασθούν σαν πρόβατα επί σφαγεί , και να υποβαθμίσουν τα δικά τους εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού , για τα οποία και δεν ζήτησαν ποτέ συγνώμη .
quote:
el.elyon
Πως τα ανακάλυψε όλα αυτά ο Γίβων?
Μα με την έρευνα φίλτατε . Λες να είχε βάλει την Νικολούλη ;
quote:
el.elyon
Ποιος είναι αυτός ο Γίβων?
Γιατί ασχολήθηκε με αυτό το θέμα?
Ε! Όχι και ποιός ήταν ο Γίβων ; Άνοιξε επιτέλους μια εγκυκλοπαίδεια να διαβάσης . Τι στον άγγελο , μόνο εκκλησιαστικά βιβλία διαβάζεις ;
Ο κάθε ερευνητής βρίσκει κάποιο θέμα πού τον ενδιαφέρει και το ερευνά . Τώρα γιατί ο Γίβων διάλεξε αυτό το θέμα για να ασχοληθή , μόνο με διάμεσο μέντιουμ και επίκληση του πνεύματός του μπορούμε να το μάθουμε .
quote:Αλλά μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω την γελοιογραφία από το αντίβαρο, όπου υποθέτω οτι εμφανίζει την κυρία Ρεπούση να λέει τα χαριτωμένα για την επανάσταση του 21.
Τα λεγόμενα της εν λόγω κυρίας στην γελιογραφία αποτελούν παραποιημένη γνωστή δήλωση του Βαρθολομαίου, αμέσως μετά την ενθρόνισή του στη θέση του οικουμενικού πατριάρχη στην οποία είπε για εμάς και τους Τούρκους τα παρακάτω:"δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάποιοι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές".
Παραπέμπω για το παραπάνω στο http://www.xronos.gr/church/detail.php?ID=32117&print=Y και συγκεκριμένα στην πρότελευταία παράγραφο του κειμένου.
Κι αν υποθέσουμε πως αυτό το είπε ο Πατριάρχης, η κυρία Ρεπούση θα του έδινε συγχαρητήρια, γιατί και αυτή στο βιβλίο που επιμελήθηκε, κάτι τέτοιο λέει, μόνο που αυτή λέει πολύ περισσότερα.
Οπότε, γιατί αντιδράτε, όσον αφορά αυτό που φέρεται να έχει πει ο Πατριάρχη (πολύ θα ήθελα να δω σοβαρές πηγές, πέρα από φυλλάδες τύπου espresso) ενώ για την ίδια δεν λέτε τίποτα;
***Αλήθεια, έχεις ιδέα τι περιέχει το εν λόγο βιβλίο;

quote:
erinya
Αλλά μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω την γελοιογραφία από το αντίβαρο, όπου υποθέτω οτι εμφανίζει την κυρία Ρεπούση να λέει τα χαριτωμένα για την επανάσταση του 21.
Τα λεγόμενα της εν λόγω κυρίας στην γελιογραφία αποτελούν παραποιημένη γνωστή δήλωση του Βαρθολομαίου, αμέσως μετά την ενθρόνισή του στη θέση του οικουμενικού πατριάρχη στην οποία είπε για εμάς και τους Τούρκους τα παρακάτω:"δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάποιοι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές".
Ακριβώς το ίδιο σχόλιο φίλη erinya , είχα κάνει κι εγώ όταν έβαλε την γελοιογραφία για πρώτη φορά , όμως όπως θα διαπιστώσεις και συ , το αυτί του Ψηλού , δεν ιδρώνει με κάτι τέτοια .
quote:
πολύ θα ήθελα να δω σοβαρές πηγές, πέρα από φυλλάδες τύπου espresso
Το link που έδωσα δεν είνα η espresso, αλλά ο Χρόνος της Κομοτηνής και την είδηση την δίνει ο ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου.
quote:
quote:
el.elyonΠως, πότε, από ποιον μεγαλοποιήθηκαν?
Πως τα ανακάλυψε όλα αυτά ο Γίβων?
Ποιος είναι αυτός ο Γίβων?
Γιατί ασχολήθηκε με αυτό το θέμα?
quote:
el.elyonΑν είναι έτσι αυτό θα πει ότι υπήρχε διωγμός???????
Αν είναι έτσι αυτό θα πει ότι υπήρχε Ανεξιθρησκία στη Ρώμη???????
Αν είναι έτσι αυτό θα πει ότι οι Μονοθεϊστές χριστιανοί είχαν το δικαίωμα να απορρίπτουν τους Θεούς των Ρωμαίων και τον Αυτοκράτορα ως Θεό??????
Αν είναι έτσι τότε οι χριστιανοί που είχανε όλα αυτά τα δικαιώματα ήταν μόνο 2000……!!!!!!!???????
Αν είναι έτσι…….!!!!!!!???????
Περί τίνος πρόκειται... αν δεν απατάσθε;;;;;;
Υ.Γ. Edward Gibbon, 1737 - 1794 Άγγλος ιστορικός
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Συγχαρητήρια γιαπετ!!!!!!!
Τα παπαγαλία είναι αδύνατον να αντιμετωπίζουν τη σκέψη!!!!!!!?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
sesostris
όπως θα διαπιστώσεις και συ , το αυτί του Ψηλού , δεν ιδρώνει με κάτι τέτοια .
Το διαπίστωσα πάραυτα!
Δύσκολο αυτό το forum. Ώρες κάνει να φορτωθεί μια σελίδα. Κάτι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές.
quote:
sesostris: Ε! Όχι και ποιός ήταν ο Γίβων ; Άνοιξε επιτέλους μια εγκυκλοπαίδεια να διαβάσης . Τι στον άγγελο , μόνο εκκλησιαστικά βιβλία διαβάζεις ;
Μάλιστα φίλε sesotris, ότι πεις!!!!!!
Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν και να έχουν διαβάζει τον Γιβων και τον κάθε Γιβων?
Και εάν κάποιος δεν έχει διαβάζει και δεν γνωρίζει τον Γιβων σας και τον κάθε Γιβων σας, τι θα του πείτε, άνοιξε επιτελούς μια εγκυκλοπαίδεια να διαβάζεις? Με λίγα λόγια θα του πείτε να γίνει παπαγάλος, μόνο να διαβάζει και να μην ρωτήσει τίποτα?
Λυπάμαι φίλε sesostris για το τρόπο που αντιμετώπισες τις ερωτήσεις μου. Θα πρέπει να βοηθήσεις την σκέψη και όχι τα παπαγαλία!!!
quote:
sesostris: Ο κάθε ερευνητής βρίσκει κάποιο θέμα πού τον ενδιαφέρει και το ερευνά . Τώρα γιατί ο Γίβων διάλεξε αυτό το θέμα για να ασχοληθή , μόνο με διάμεσο μέντιουμ και επίκληση του πνεύματός του μπορούμε να το μάθουμε .
Σε ευχαριστώ γιατί τουλάχιστον έμμεσα βοήθησες την σκέψη!!!!!!!
quote:
sesostris: quote:
Ποια ήταν η έρευνα του?
Πότε άρχισε την έρευνα και γιατί?
quote:
sesostris: quote:
________________________________________Μα από ποιούς άλλους φίλτατε el.elyon , από αυτούς που ήθελαν να παρουσιασθούν σαν πρόβατα επί σφαγεί , και να υποβαθμίσουν τα δικά τους εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού , για τα οποία και δεν ζήτησαν ποτέ συγνώμη .
Δεν απάντησες στην ερώτηση μου, φίλε sesostris. Γενικά και αόριστα τα όσα λες…….!!!!!!!???????
Καλημέρα σε όλους!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 08/10/2007 11:10:01
Καλό χειμώνα.
Αναφέρομαι στις σχέσεις που θεωρούνται ανούσιες επικίνδυνες αλλά...αναπόφευκτες.
Αυτές που δηλητηριάζουν αντί να ανανεώνουν.
Απλή η ερώτηση.
Απλές θαρρώ κι οι απαντήσεις.
poihsh2005.Δύο πράγματα είναι άπειρα.Το σύμπαν κι η ανθρώπινη ηλιθιότητα,χωρίς να είμαι σίγουρος γιά το πρότερο.ΑΙΝΣΤΑΙΝ.