ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ . ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ . ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
samuel1974Μέλος
20/09/2006, 12:46:09
@ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ

Εντάξει ρε παλιέ!!!!

Έκανα λάθος, έχεις δίκιο, υπάρχει αιθέρας και ο Αριστοτέλης είχε δίκιο.

Για πες μου τώρα, με πόση ταχύτητα κινείται η γη σε σχέση με τον αιθέρα;;;; ...Mε τον αιθέρα όμως, όχι με αστερισμούς και γαλαξίες.

pr_gidΜέλος
20/09/2006, 15:55:01
Φίλε αδιάβαστε εγώ δεν θα μπω στο τρυπακι υπάρχει δεν υπάρχει αιθέρας διότι τόσο ο Αριστοτέλης όσο και οι σύγχρονες αντιλήψεις έχω την άισθηση ότι ανήκουν στα πλαίσια της φιλοσοφικής προσέγγισης του θέματος.

Θα ήθελα όμως να πω ότι σαν αόριστη μου φαίνεται η φράση «Το γεγονός ότι μπορούσε να ανιχνευθεί η κίνηση της Γης στο διάστημα, σήμαινε ότι πρέπει να υπήρχε ένα σταθερό σημείο αναφοράς, ο Αιθέρας»

omegasΝέο Μέλος
20/09/2006, 17:33:26
quote:

[quote]Καλώς σας ξαναβρήκα.

Καλώς μας ξαναβρήκες...

Αγαπητέ omega, δε νομίζω οτι θα γελάσει κάποιος με τα όσα είπες, δεν υπάρχει λόγος άλλωστε!
Όχι μόνο δεν αναφέρεις κάτι που να μπορεί να προκαλέσει το γέλιο αλλά σίγουρα αυτός δεν είναι ένας γόνιμος τρόπος αντιμετώπισης του συνομιλητή μας.

"Φίλε μου Dying_Incubus.
Το γνωρίζω ότι δεν αναφέρω κάτι που μπορεί να προκαλέσει το γέλιο, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ ήταν ένας γόνιμος τρόπος για να γίνει συζήτηση, αν πριν με κατακρίνεις σκεφτόσουν το ΠΟΣΟΙ από εκείνους που γελούν με τα δικά μας και ξέρεις ποιούς εννοώ, επισκέπτονται το Forum και γελούν με ότι δεν τους συμφέρει ή κοινώς τους καίει. Δοκίμασα να τους κάνω να πάρουν θέση αλλά δεν το πιστεύω να γίνει επειδή με αποπήρες και τους έδωσες έναν πόντο. Σίγουρα θα είχαν να πουν πολλά. Και μόνο το ότι οι εκκλησίες θα μπορούσαν να γίνουν τεράστιες βιβλιοθήκες ή κέντρα φιλοξενίας αστέγων ή φιλοσοφικά κέντρα και λοιπά γύρω από αυτό, θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο θέμα. Το πυροβόλησες. Δεν πειράζει, την άλλη φορά. Πιστεύω ότι δεν προσβάλλω την νοημοσύνη των συνομιλητών, μα εσύ προσέβαλλες την δική μου σνομπάροντάς με. Ελπίζω άλλοι να τύχουν καλύτερης μεταχείρησης στο μέλλον, ειδάλλως δεν τους κάνει τίποτα να μην ξαναμπούν εδώ μέσα και να μιλάνε 2-3 άτομα μόνοι τους.
Όσον αφορά την δεύτερη απάντηση
που λες <<Αλήθεια, μήπως το χτίσιμο ενός ναού επάνω σε κάποιο άλλο ιερό συνηθιζόταν γενικότερα?>> σου ρίχνω απόλυτο δίκιο. Βλέπεις το ξέχασα, μα πότε αυτό κράτησε 2.000 χρόνια συνεχόμενα; Αν και με στεναχώρησες με το πρώτο μέρος της απάντησης, δεν σου κρατώ κακία, και πάλι σ'ευχαριστώ που απάντησες. Ελπίζω μελλοντικά να είσαι πιο ήπιος. Ίσως να μην ήσουν στην μέρα σου. Δεν βαριέσαι, πάντα υπάρχει και η επόμενη και κάθε επόμενη μεγαλώνουμε περισσότερο και γινόμαστε σοφότεροι. (αν μας αφήσουν). Φιλικά.

20/09/2006, 20:52:23
quote:

Καλώς μας ξαναβρήκες...

Αγαπητέ omega, δε νομίζω οτι θα γελάσει κάποιος με τα όσα είπες, δεν υπάρχει λόγος άλλωστε!
Όχι μόνο δεν αναφέρεις κάτι που να μπορεί να προκαλέσει το γέλιο αλλά σίγουρα αυτός δεν είναι ένας γόνιμος τρόπος αντιμετώπισης του συνομιλητή μας.

"Φίλε μου Dying_Incubus.
Το γνωρίζω ότι δεν αναφέρω κάτι που μπορεί να προκαλέσει το γέλιο, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ ήταν ένας γόνιμος τρόπος για να γίνει συζήτηση, αν πριν με κατακρίνεις σκεφτόσουν το ΠΟΣΟΙ από εκείνους που γελούν με τα δικά μας και ξέρεις ποιούς εννοώ, επισκέπτονται το Forum και γελούν με ότι δεν τους συμφέρει ή κοινώς τους καίει. Δοκίμασα να τους κάνω να πάρουν θέση αλλά δεν το πιστεύω να γίνει επειδή με αποπήρες και τους έδωσες έναν πόντο. Σίγουρα θα είχαν να πουν πολλά. Και μόνο το ότι οι εκκλησίες θα μπορούσαν να γίνουν τεράστιες βιβλιοθήκες ή κέντρα φιλοξενίας αστέγων ή φιλοσοφικά κέντρα και λοιπά γύρω από αυτό, θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο θέμα. Το πυροβόλησες. Δεν πειράζει, την άλλη φορά. Πιστεύω ότι δεν προσβάλλω την νοημοσύνη των συνομιλητών, μα εσύ προσέβαλλες την δική μου σνομπάροντάς με. Ελπίζω άλλοι να τύχουν καλύτερης μεταχείρησης στο μέλλον, ειδάλλως δεν τους κάνει τίποτα να μην ξαναμπούν εδώ μέσα και να μιλάνε 2-3 άτομα μόνοι τους.
Όσον αφορά την δεύτερη απάντηση
που λες <<Αλήθεια, μήπως το χτίσιμο ενός ναού επάνω σε κάποιο άλλο ιερό συνηθιζόταν γενικότερα?>> σου ρίχνω απόλυτο δίκιο. Βλέπεις το ξέχασα, μα πότε αυτό κράτησε 2.000 χρόνια συνεχόμενα; Αν και με στεναχώρησες με το πρώτο μέρος της απάντησης, δεν σου κρατώ κακία, και πάλι σ'ευχαριστώ που απάντησες. Ελπίζω μελλοντικά να είσαι πιο ήπιος. Ίσως να μην ήσουν στην μέρα σου. Δεν βαριέσαι, πάντα υπάρχει και η επόμενη και κάθε επόμενη μεγαλώνουμε περισσότερο και γινόμαστε σοφότεροι. (αν μας αφήσουν). Φιλικά.

Αγαπητέ omega, πιθανότατα παρανόησες εντελώς τον σκοπό του μηνύματος που σου απέστειλα...
Δεν υπήρχε καμία αρνητική διάθεση από την πλευρά μου απέναντι σου, αν προσπαθούσες να ξαναδιαβάσεις το μήνυμα μου ενδεχομένως να αντιλαμβανόσουν οτι κάτι μπορεί να σου διέφυγε ή οτι ίσως παρερμήνευσες κάτι από τα λεγόμενα μου.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη πρόταση μου που προσωπικά αντιλαμβάνομαι οτι παρερμήνευσες:

quote:

πιστεύω πως είναι απλούστατο το νόημα της.
Θεωρώ οτι με την τοποθέτηση σου δεν έχει κανένας κάποιο λόγο να γελάσει με αυτά τα οποία αναφέρεις ή και να σε χλευάσει.
Το να χλευάσουμε άλλωστε έναν συνομιλητή μας δεν είναι ένας ενδεδειγμένος τρόπος διαλόγου...

In anticipation of my resurrection...

20/09/2006, 22:14:50
quote:
Εντάξει ρε παλιέ!!!!

Και μονο απο το υφακι σου δεν θα΄πρεπε να ασχοληθω μαζι σου αλλο . Ελπιζω καποια στιγμη να σοβαρευτης , για τον λογο αυτο κανω μια υστατη προσπαθεια.
Πες μου λοιπον γιατι δεχεσαι το αποτελεσμα του πειραματος των Michelson-Morley και οχι του Silvertooth .
quote:
Έκανα λάθος, έχεις δίκιο, υπάρχει αιθέρας και ο Αριστοτέλης είχε δίκιο

Μονο τον ευατο σου κοροϊδευεις φιλε ...
quote:
Για πες μου τώρα, με πόση ταχύτητα κινείται η γη σε σχέση με τον αιθέρα;;;; ...Mε τον αιθέρα όμως, όχι με αστερισμούς και γαλαξίες.

Γιατι , εγω τι ειπα ; Η γη ανηκει στο "ηλιακο μας" συστημα , οι μετρησεις γινανε απο την γη , επομενως αν κινειται το "ηλιακο μας" συστημα κινειται και η γη ! Τωρα το δευτερο σκελος της ερωτησης σου δεν το πολυκαταλαβα , υπονοεις πως η μετρηση εγινε ως προς τον αστερισμο του λεοντα ; Πουθενα δεν λεω κατι τετοιο . Η πορεια μας ειναι προς τον αστερισμο , η πορεια μας ! Γιαχβε μου (!) ...
Πρεπει να καταβαλεις μεγαλη προσπαθεια να ... μην το καταλαβεις ;

Ριξε μια ματια στα site που ακολουθουν , ισως σε βοηθησουν :
http://www.e-telescope.gr/gr/cat08/art08_050811.htm απο οπου πηρα και την αναφορα μου , και κατι παρομοιο
http://www.physics4u.gr/faq/galaxymotion.html

Ελπιζω να τα ξαναπουμε !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

20/09/2006, 22:30:26
quote:
Φίλε αδιάβαστε εγώ δεν θα μπω στο τρυπακι υπάρχει δεν υπάρχει αιθέρας διότι τόσο ο Αριστοτέλης όσο και οι σύγχρονες αντιλήψεις έχω την άισθηση ότι ανήκουν στα πλαίσια της φιλοσοφικής προσέγγισης του θέματος.
Σεβαστη η αποψη σου φιλε μου αλλα θα πρεπει με καποιο τροπο να την αιτιολογισης για να μπορεσω να διαφωνησω ή να συμφωνησω μαζι σου .
quote:
Θα ήθελα όμως να πω ότι σαν αόριστη μου φαίνεται η φράση «Το γεγονός ότι μπορούσε να ανιχνευθεί η κίνηση της Γης στο διάστημα, σήμαινε ότι πρέπει να υπήρχε ένα σταθερό σημείο αναφοράς, ο Αιθέρας»

Μια απομονωμενη φραση απο ενα πληρες κειμενο σιγουρα θα μπορουσε να χαρακτηριστει και ετσι . Αν κανεις τον κοπο να κοιταξεις 5-6 απαντησεις πιο πανω θα μπορεσεις να εχεις μια πιο ολοκληρωμενη εικονα . Δες και τα site που εγραψα στον φιλο Σαμουηλ .
Καλο σας βραδυ .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

omegasΝέο Μέλος
20/09/2006, 22:55:48
Αγαπητέ Dying_Incubus.
Έχεις απόλυτο δίκιο στα γραφομενά σου. Τελικά δεν ήμουν ΕΓΩ στην μέρα μου κι όχι εσύ. Βλέπεις, η Ελληνική γλώσσα είναι περισσότερο ακουστική κι αν κάνεις λάθος στο διάβασμα ένα παλιοΣΙΓΜΑ όπως έκανα εγώ, αλλάζεις όλο το νόημα. Σου ζητώ 6.666,666 και κάτι ψιλά, συγνώμη.
Αρχή πρεσβυωπίας, ή φταίνε τα μικρά γράμματα; Προτίμα το δεύτερο γιατί θα το πάρω βαριά.
Νάσαι καλά, κι ελπίζω κάποιος να τοποθετηθεί επί του θέματος.
21/09/2006, 09:01:00
Δεν πειράζει, αγαπητέ omegas, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα!

Δεκτές οι 6.666,666 συγγνώμες.
Κι όχι τίποτα άλλο αλλά μου αρέσει το νούμερο!

In anticipation of my resurrection...

gentlemanΜέλος
11/11/2006, 00:07:42
Αφιερωμένο στον Ψηλό και τον samuel.

Γράφει ένας δωδεκαθεϊστής σε άλλο forum (και πλάκα ΔΕΝ κάνει):

<< Επικαλούμαι το σύνταγμα, άρθρο 14 καί 15 καί απαιτώ την άμεση απόσυρση παντός προσβλητικού δημοσιεύματος κατά της θρησκείας μας, ενώ υπάρχουν καί τα άρθρα 198-199 του Ποινικού Κώδικος όπου απαγορεύεται η προσβολή οποιασδήποτε γνωστής θρησκείας.

Την επόμενη φορά που θα υπάρξουν προσβλητικά δημοσιεύματα για τους Θεούς καί τις Θεές μας, θα ζητήσω από τις αρμόδιες αρχές την επέμβασή τους για να μάθω την ταυτότητα των δημοσιευσάντων αυτά ώστε να επέμβουμε δικαστικώς.

Διότι άλλο πράγμα είναι η απλή διαφωνία επί κάποιων θρησκευτικοφιλοσικών θεμάτων καί άλλο η προσβολή γνωστής θρησκείας.
ΩΣ ΕΔΩ!!!!!!!!!!

Καί όποος ενδιαφέρεται δίνω εφόσον μου ζητηθεί τα στοιχεία μου για να
διαπιστώσει την αλήθεια των προθέσεών μου. >>

Dare To Dream

samuel1974Μέλος
11/11/2006, 10:36:34
@ gentleman

Γράφεις:
"Γράφει ένας δωδεκαθεϊστής σε άλλο forum (και πλάκα ΔΕΝ κάνει):"

Υποψιάζομαι ποιός μπορεί να είναι, μάλλον ο φίλος μας ο telekinesis...

Γράφεις:
"Επικαλούμαι το σύνταγμα, άρθρο 14 καί 15 καί απαιτώ την άμεση απόσυρση παντός προσβλητικού δημοσιεύματος κατά της θρησκείας μας, ενώ υπάρχουν καί τα άρθρα 198-199 του Ποινικού Κώδικος όπου απαγορεύεται η προσβολή οποιασδήποτε γνωστής θρησκείας."

Δηλαδή όσοι είπατε τον Χριστό, Τζέσουα μπεν Τζοζέφ, διαπράξατε ποινικό αδίκημα και πρέπει να ζητηθούνε τα στοιχεία σας απο το σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος...

Γράφεις:
"Την επόμενη φορά που θα υπάρξουν προσβλητικά δημοσιεύματα για τους Θεούς καί τις Θεές μας, θα ζητήσω από τις αρμόδιες αρχές την επέμβασή τους για να μάθω την ταυτότητα των δημοσιευσάντων αυτά ώστε να επέμβουμε δικαστικώς."

Το "επόμενη φορά" δεν ειναι νομικός όρος, αλλά προσωπική απειλή, ότι ο θιγόμενος θα επικαλεστεί το νόμο. Απο τη στιγμή όμως που ο νόμος είναι σε ισχύ, δηλαδή απο το έτος 1974, και λίγο είπα, κάθε παραβίαση του είναι κολάσιμη... Όποιος δηλαδή έβρισε Χριστοπαναγίες πρέπει να υποστεί τις συνέπεις των πράξεών του.

MikeStefΝέο Μέλος
01/02/2007, 02:33:01
στο www.igogreece.com υπάρχει συνέντευξη του Ξενοφώντα Μουσά (http://www.igogreece.com/GR/GreeceReviews.asp?revCateg=7&id=54,) αναπληρωτή καθηγητή της Φυσικής του Διαστήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον Υπολογιστή των Αντικυθήρων και θα δεχτεί ερωτήσεις απο μας στο Forum, τις οποίες θα απαντήσει
01/02/2007, 23:55:39
Γειά σου MikeStef, καλώς ήρθες στα forums

Να σε ενημερώσω καταρχήν, ότι υπάρχει ήδη ένα ενεργό θέμα που αφορά τις τελευταίες δημοσιεύσεις για την έρευνα σχετικά με τον μηχανισμό των Αντικυθήρων:
Αποκρυπτογράφηση των μυστικών του Μηχανισμού των Αντικηθύρων
κάνε κλικ^^^^

Πιθανότατα να μην το είδες, γιατί είναι παλαιότερο (ξεκίνησε στις 29/11, την προηγούμενη ημέρα της δημόσιας παρουσίασης της έρευνας στο συνέδριο «Decoding the Antikythera Mechanism Science and Technology in Ancient Greece»)
Μπορεί λοιπόν να συνεχιστεί εκεί η παρούσα συζήτηση, για να μην υπάρχουν διπλά παρόμοια θέματα.

(Το παρόν θέμα, για τον παραπάνω λόγο, θα απενεργοποιηθεί).

Όσον αφορά το περιεχόμενο του μηνύματός σου, δεν έχουμε καταλάβει σαφώς σε ποιο πλαίσιο θα διευθετηθεί η συγκεκριμένη πρότασή σου μέσα από το ESOTERICA. Καλό θα ήταν να συννενοηθούμε πρώτα μέσω email, όπως είναι και το σωστό, μεταξύ δύο διαδικτυακών υπηρεσιών, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς καλύτερα, σε τι συνίσταται η πρότασή σου.

Θα επικοινωνήσουμε εμείς στο email σου, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!