- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Νομίζω και εγώ οτι κάποιος Ιησούς υπήρξε, ως ιστορικό πρόσωπο.
Υπαρκτός ήταν αλλά με κατασκευασμένη και αλλοιωμένη βιογραφία... Τώρα θα με βρίζουν και οι δυο πλευρές αλλά δεν πειράζει... :p Δεν ήθελε να φτιάξει καινούργια θρησκεία, ήθελε να αναθεωρήσει την ήδη υπάρχουσα. Εγώ φυσικά διαφωνώ και με την παλιά και με την αναθεωρημένη γιατί κουβαλάει τα λάθη της παλιάς.
Δεν θεωρώ όμως οτι ήθελε ούτε να φτιάξει κάποια θρησκεία, ούτε να αλλάξει τη παλιά. Νομίζω οτι τον ενδιέφερε μόνο η αφύπνιση του ανθρώπου και η ανθρώπινη ευτυχία. Αυτό.
Νομίζω οτι η οργανωμένη εκκλησία έκανε οτι μπορούσε για να "συστηματοποιήσει" τον χριστιανισμό και να καταπνίξει τα ρεύματα που δεν ταίριαζαν με το δόγμα της.
2. Μου λες για παγανιστική προπαγάνδα. Προσπέρασες έντεχνα αυτό που έγραψα ότι αυτά δεν τα είπε παγανιστής αλλά χριστιανός. Πήγαινε σε παρακαλώ να ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα...
2. Την εποχή του Ακενατών η Αίγυπτος είχε γίνει όντως μονοθεϊστική. Δεν κράτησε πολύ όμως... Ο αμέσως επόμενος φαραώ ο Χορεμχέμπ απεκατέστησε την παλιά θρησκεία.
3. Ο πάπας που είχε ευλογήσει τον Μαξέντιο ήταν ο Ευσέβιος. Και οι δυο πλευρές Μαξέντιος και Κωνσταντίνος καλόπιαναν και τους εθνικούς και τους χριστιανούς για να μαζέψουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούσαν. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν ισχύει ότι ήταν ο ένας χριστιανός και ο άλλος εθνικός. Ήταν όπως σου το λέω: 4 αρχιστράτηγοι, 1 θρόνος. Αν θες να μ ακούσεις, έχει καλώς. Εγώ δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, Λέω απλά τη γνώμη μου που προέκυψε απ' αυτά που έχω διαβάσει.
4. Δεν θα βάλω βιβλιογραφία για προφανή πράγματα. Την εποχή που υιοθετήθηκε ο προτεσταντισμός ήταν φρεσκότατος. Έχει όμως τόση σημασία αυτό; Παραδείγματα ζήτησες και σου τα έδωσα. Άλλη φρεσκότατη θρησκεία - για την εποχή που επιβλήθηκε πάντα μιλάμε... - είναι και το Ισλάμ.
quote:
DarkElf777
1. Είμαι νέο μέλος, δεν ξέρω τι ειπώθηκε παλιότερα και που. Θα 'πρεπε να βάλεις κάποιο λινκ, αντί να μου λες "βρες τα μόνος σου".
Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο διότι όπως έχεις ήδη καταλάβει τα threads γεμίζουν με off topic πληροφορίες που εν προκειμένω μπορεί να είναι αυτές που θέλουμε.
Θέλω να πω ότι αναγκαστικά πρέπει να μπεις στη διαδικασία ανάγνωσης παλαιότερων threads όπως έκανα εγώ όταν ήμουν "νέος" στο forum.
Δεν έχω κρατήσει αρχείο που βρήκα τι σε κάθε περίπτωση.
Για την Ιστορικότητα και την Αξιοπιστία των Ευαγγελίων κοίτα τα λινκς μέσα στο λινκ μου
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=7&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=11612#538731
Σου παραθέτω και ολόκληρο το πρόσφατο λινκ μου προς το macedon για να δεις τις ομοιότητες που σου έλεγα.
quote:
2. Μου λες για παγανιστική προπαγάνδα. Προσπέρασες έντεχνα αυτό που έγραψα ότι αυτά δεν τα είπε παγανιστής αλλά χριστιανός. Πήγαινε σε παρακαλώ να ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα...
Πες μου ειλικρινά θέλεις να σου πω ως Χ.Ο ότι συμφωνώ με τις παπάτζες ραβίνων και Ευαγγελιστών?????
quote:
2. Την εποχή του Ακενατών η Αίγυπτος είχε γίνει όντως μονοθεϊστική. Δεν κράτησε πολύ όμως... Ο αμέσως επόμενος φαραώ ο Χορεμχέμπ απεκατέστησε την παλιά θρησκεία.
Το σωστό είναι ότι ο Ακενατών ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ (ακόμα και με τη βία) να κάνει μονοθειστική την Αίγυπτο αλλά ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ.
Σου μοιάζει ίδια περίπτωση με αυτήν του Υπερμέγιστου Κωνσταντίνου και του Χριστιανισμού???
Αν μου πεις ναι, δεν θα απορήσω πάντως...
quote:
3. Ο πάπας που είχε ευλογήσει τον Μαξέντιο ήταν ο Ευσέβιος.
Και γιατί τα πήρε στο κρανίο ο Μαξέντιος???
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AC%CF%80%CE%B1%CF%82_%CE%95%CF%85%CF%83%CE%AD%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CF%82
quote:
Και οι δυο πλευρές Μαξέντιος και Κωνσταντίνος καλόπιαναν και τους εθνικούς και τους χριστιανούς για να μαζέψουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούσαν. Αυτή είναι η αλήθεια.
Κάτι που δεν έκαναν όμως όλοι οι προηγούμενοι Αυτοκράτορες!!!!
Με τους Εθνικούς και μόνο ΚΑΙ αυτοί θα ήταν το ίδιο καλά όπως και οι ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ.
Άλλωστε οι Χριστιανοί σύμφωνα με τα στοιχεία σας ήταν ΚΑΙ λίγοι σε αριθμό ΚΑΙ κατώτερης ποιότητας άνθρωποι (σκλάβοι/φτωχοί/αμόρφωτοι) για να έχουν λόγο οι αυτοκράτορες να τους πάρουν με το μέρος τους.
Αλήθεια βιβλιογραφία γιατί δε φέρνεις???
quote:
4. Δεν θα βάλω βιβλιογραφία για προφανή πράγματα.
Προφανή για ποιον????
Ύποπτη η στάση σου φίλε μου...
quote:
Την εποχή που υιοθετήθηκε ο προτεσταντισμός ήταν φρεσκότατος. Έχει όμως τόση σημασία αυτό;
Για εμένα έχει. Φέρε μου τη σχετική βιβλιογραφία για να δούμε πόσοι και ποιοι Ιστορικοί/Θεολόγοι θεωρούν τον Προτεσταντισμό Φρεσκότατη θρησκεία σε σχέση με το Χριστιανισμό/Ρωμαιοκαθολικισμό...
quote:
Παραδείγματα ζήτησες και σου τα έδωσα.
Και μάλιστα φοβερής ακρίβειας και πολύ εύστοχα...
quote:
Άλλη φρεσκότατη θρησκεία - για την εποχή που επιβλήθηκε πάντα μιλάμε... - είναι και το Ισλάμ.
Έχεις ιδέα ποια η θέση της Παναγίας και του Ιησού στο Κοράνι???
Υ.Γ Ο Απόλλωνας χάθηκε στην πορεία ή είναι ιδέα μου???
Ερευνάτε τας Γραφάς
Δυστυχώς, τα είδα κι έφριξα. Μέχρι... δαιμονισμένη τη διαχειρίστρια βγάλανε στα καλά καθούμενα!!! Εγώ θα τους είχα μπανάρει...
"Πες μου ειλικρινά θέλεις να σου πω ως Χ.Ο ότι συμφωνώ με τις παπάτζες ραβίνων και Ευαγγελιστών?????"
Δε θέλω αυτό. Θέλω να πας στη θεολογική να ρωτήσεις αν οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ θεολόγοι θεωρούν "παπάτζες" τον F. F. Bruce και άλλη φορά να μη μιλάς απερίσκεπτα. Ο άνθρωπος έχει στοιχεία στα χέρια του και γράφει ο,τι γράφει... Η ιστορία της βίβλου βρίθει αποδείξεων για προχρονολογημένα κείμενα που εμφανίζονται εκ των υστέρων είτε ως τάχα "προφητικά" είτε ως τάχα έργα "του καιρού εκείνου" και άρα δήθεν "αξιόπιστες" μαρτυρίες. Επίσης βρίθει αποδείξεων για πλαστογραφίες. Δεν θέλω να σε πείσω για τίποτε, τη γνώμη μου λέω...
"Το σωστό είναι ότι ο Ακενατών ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ...."
Ο Ακενατών δεν προσπάθησε, ΤΟ ΕΚΑΝΕ και το κατάργησε ο αμέσως επόμενος. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
"Και γιατί τα πήρε στο κρανίο ο Μαξέντιος???"
Για το λόγο που λέει στο λινκ που έδωσες. Απλό είναι.
"Άλλωστε οι Χριστιανοί σύμφωνα με τα στοιχεία σας ήταν ΚΑΙ λίγοι σε αριθμό ΚΑΙ κατώτερης ποιότητας άνθρωποι (σκλάβοι/φτωχοί/αμόρφωτοι) "
Λάθος. Κατώτερης ποιότητας ναι. Λίγοι όχι. Ήταν πάρα πολλοί. Για αυτό και δεν απέδωσαν οι διωγμοί. Σκότωναν τους αρχηγούς για να φοβηθούν οι υπόλοιποι. Να τους σκοτώσουν όλους δε γινόταν. Ποιος θα δούλευε μετά; Για αυτό νίκησε ο χριστιανισμός. Για τον ίδιο λόγο που νίκησε ο Λένιν τον τσάρο... Δε γίνεται να σκοτώσεις όλο το εργατικό σου δυναμικό γιατί μετά θα πρέπει να κάνεις εσύ τις δουλειές του... Αυτό πρέπει να μας γίνει μάθημα να τους μορφώνουμε όλους ανεξαιρέτως ώστε να μη βρίσκουν έδαφος οι διάφορες ψευτοθρησκείες και ξαναγυρίσουμε στο μεσαίωνα...
Επιμένω να μη δώσω καμιά βιβλιογραφία. Ήδη έδωσα και είδα ότι και να δώσω, τα δικά σου θα λες πάλι, οπότε δε μπαίνω καν στον κόπο... Ούτε με ενδιαφέρει να πείσω κάποιον. Όποιος θέλει μπορεί να το ψάξει μόνος του και θα δει ότι είναι έτσι όπως τα λέω. Φέρε μου εσύ βιβλιογραφία για την... "ανάσταση"!
Δυστυχώς για μας το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι όλες οι θρησκείες είναι παραμύθια της Χαλιμάς, αρκετές μας έχουν κάνει ζημιά και ο θεός μας είναι ακόμα άγνωστος. Το ότι "ο Ιησούς μπόρεσε κι επιβλήθηκε και μπροστά του οι θεοί των εθνικών ήταν ανίσχυροι να αντιδράσουν" όπως ισχυρίστηκε κάποιος κάπου στο φόρουμ - και συμφωνώ μαζί του - έχει και ιστορική και μεταφυσική εξήγηση. Η ιστορική είναι ότι τον επέβαλλαν οι - πολυάριθμοι - οπαδοί του. Και η μεταφυσική έχει να κάνει με τη θεωρία των ενεργομορφών στο αστρικό πεδίο. Καταλήγει όμως και αυτή στον αριθμό των οπαδών.
quote:
DarkElf777
Δυστυχώς για μας το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι όλες οι θρησκείες είναι παραμύθια της Χαλιμάς, αρκετές μας έχουν κάνει ζημιά και ο θεός μας είναι ακόμα άγνωστος. Το ότι "ο Ιησούς μπόρεσε κι επιβλήθηκε και μπροστά του οι θεοί των εθνικών ήταν ανίσχυροι να αντιδράσουν" όπως ισχυρίστηκε κάποιος κάπου στο φόρουμ - και συμφωνώ μαζί του - έχει και ιστορική και μεταφυσική εξήγηση. Η ιστορική είναι ότι τον επέβαλλαν οι - πολυάριθμοι - οπαδοί του. Και η μεταφυσική έχει να κάνει με τη θεωρία των ενεργομορφών στο αστρικό πεδίο. Καταλήγει όμως και αυτή στον αριθμό των οπαδών.
Εδώ φίλε DarkElf777 υπάρχει μια αξιόλογη έρευνα του Παν. Μαρίνη , όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΑΝΘΕΟΝ" , για τον αριθμό των πρώτων χριστιανών καθώς και τις προσπάθειές εξάπλωσής του . Τα δικά μου συμπεράσματα είναι ότι η εξάπλωση του χριστιανισμού δεν έγινε ούτε λόγω αριθμητικής υπεροχής , ούτε λόγω πνευματικής ανωτερότητας . Έγινε για καθαρά πολιτικούς λόγους , και επιβλήθηκε εκ των άνω με πολύ αίμα .
*
quote:
DarkElf777
"Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο διότι όπως έχεις ήδη καταλάβει τα threads γεμίζουν με off topic..."
Δυστυχώς, τα είδα κι έφριξα. Μέχρι... δαιμονισμένη τη διαχειρίστρια βγάλανε στα καλά καθούμενα!!! Εγώ θα τους είχα μπανάρει...
Για τα links που σου παρέθεσα δεν είδα αντίλογο πάντως...
quote:
"Πες μου ειλικρινά θέλεις να σου πω ως Χ.Ο ότι συμφωνώ με τις παπάτζες ραβίνων και Ευαγγελιστών?????"
Δε θέλω αυτό. Θέλω να πας στη θεολογική να ρωτήσεις αν οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ θεολόγοι θεωρούν "παπάτζες" τον F. F. Bruce και άλλη φορά να μη μιλάς απερίσκεπτα.
Έχεις στοιχεία ότι οι Ορθόδοξοι θεολόγοι πιστεύουν τον Bruce και όχι την Ιερά Παράδοση και τα Ιερά Κείμενα???
Στείλε τους στη ΔΙΣ για τα περαιτέρω...
quote:
Ο άνθρωπος έχει στοιχεία στα χέρια του και γράφει ο,τι γράφει... Η ιστορία της βίβλου βρίθει αποδείξεων για προχρονολογημένα κείμενα που εμφανίζονται εκ των υστέρων είτε ως τάχα "προφητικά" είτε ως τάχα έργα "του καιρού εκείνου" και άρα δήθεν "αξιόπιστες" μαρτυρίες. Επίσης βρίθει αποδείξεων για πλαστογραφίες. Δεν θέλω να σε πείσω για τίποτε, τη γνώμη μου λέω...
Καλά κάνεις και λες τη γνώμη σου.
Απλά εγώ δεν μπαίνω σε μουσουλμανικά fora για να πω τη γνώμη μου για το Κοράνι.
Αυτή είναι η διαφορά μας.
quote:
"Το σωστό είναι ότι ο Ακενατών ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ...."
Ο Ακενατών δεν προσπάθησε, ΤΟ ΕΚΑΝΕ και το κατάργησε ο αμέσως επόμενος. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Κάνε μου μια χάρη σε παρακαλώ.
Πηγαινε στη σελίδα της wiki (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD) και άλλαξε φράσεις όπως
"Φαίνεται όμως πως η μετριοπαθής αυτή ενοθεϊστική στάση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Αγανακτισμένος από τις αντιδράσεις που ξεσήκωνε στις Θήβες το παλιό ιερατείο του Άμμωνα, ο Φαραώ αποφάσισε να ακολουθήσει ριζοσπαστικότερες λύσεις."
καθώς και
" Ίσως αυτό ήταν που ξεσήκωσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις κι όχι αποκλειστικά από το ιερατείο του Άμωνα αυτή τη φορά. Το κύμα των αντιδράσεων κορυφώθηκε σε σημείο που ο Aκχενατόν έχασε την ψυχραιμία του. Λίγο μετά τον ένατο χρόνο της βασιλείας του έκλεισε τους ναούς των άλλων θεών, εξαπέλυσε σκληρές διώξεις κατά των ιερέων του Άμωνα και διέταξε τη διαγραφή του ονόματός του, καθώς και της λέξης «θεοί» από όλα τα μνημεία της χώρας."
διότι μπερδευόμαστε εμείς οι αδαείς.
Αν ξέρεις δε και Αγγλικά σου έχω ακόμα καλύτερα κομμάτια να διορθώσεις...
quote:
"Και γιατί τα πήρε στο κρανίο ο Μαξέντιος???"
Για το λόγο που λέει στο λινκ που έδωσες. Απλό είναι.
α) Χρωστάς τη βιβλιογραφία που να αναφέρει την "ευλογία" του εν λόγω Πάπα στο Μαξέντιο
β) Είμαι περίεργος πόση "βαρύτητα" να έχει η εν λόγω ευλογία από έναν τέτοιο Πάπα ώστε να μας την περιφέρεις εν είδει επιχειρήματος...
quote:
"Άλλωστε οι Χριστιανοί σύμφωνα με τα στοιχεία σας ήταν ΚΑΙ λίγοι σε αριθμό ΚΑΙ κατώτερης ποιότητας άνθρωποι (σκλάβοι/φτωχοί/αμόρφωτοι) "Λάθος. Κατώτερης ποιότητας ναι. Λίγοι όχι. Ήταν πάρα πολλοί.
Ρε macedon, Sesostris και γιαπετ τι λέει ο φίλος μας????
quote:
Για αυτό και δεν απέδωσαν οι διωγμοί.
Ποιοι διωγμοί???
Σύμφωνα με macedon ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΩΓΜΟΙ!!!
Σε βρίσκω εντελώς εκτός γραμμής....
quote:
Σκότωναν τους αρχηγούς για να φοβηθούν οι υπόλοιποι. Να τους σκοτώσουν όλους δε γινόταν. Ποιος θα δούλευε μετά; Για αυτό νίκησε ο χριστιανισμός.
Έτσι απλά λοιπόν...
Να'σαι καλά DarkElf777 που σε δυο γραμμές απάντησες σε αναπάντητα ερωτήματα αιώνων...
quote:
Επιμένω να μη δώσω καμιά βιβλιογραφία. Ήδη έδωσα και είδα ότι και να δώσω, τα δικά σου θα λες πάλι, οπότε δε μπαίνω καν στον κόπο...
Ούτε καν για τον Απόλλωνα????
Η μόνη βιβλιογραφία που έδωσες ήταν αυτή του Ευαγγελιστή F.F Bruce που έπρεπε με το έτσι θέλω να τη δεχθώ για να σε πείσω να μπεις στον κόπο και για άλλη βιβλιογραφία...
Έχω δει και χειρότερες τακτικές διαλόγου πάντως οπότε μην αισθάνεσαι άσχημα...
quote:
Φέρε μου εσύ βιβλιογραφία για την... "ανάσταση"!
Θέλεις βιβλιογραφία για θρησκευτικά ΠΙΣΤΕΥΩ για να σε πείσουμε να φέρεις βιβλιογραφία για τους ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ που υπαινίσσεσαι???
quote:
Επιμένεις ότι είμαστε πολυάριθμοι πάντως...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
SesostrisΕδώ φίλε DarkElf777 υπάρχει μια αξιόλογη έρευνα του Παν. Μαρίνη , όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΑΝΘΕΟΝ" , για τον αριθμό των πρώτων χριστιανών καθώς και τις προσπάθειές εξάπλωσής του .
E, άμα το έγραψε ο ...Μαρίνης τι να πούνε οι υπόλοιποι...
Θαυμάστε τον Έγκριτο και Αντικειμενικό περί "Χριστιανικών θεμάτων" Παναγιώτη Μαρίνη ως τελετάρχη σε Παγανιστική τελετή.

To link εδώ
http://dodecatheon.blogspot.gr/2012/09/blog-post_10.html
quote:
Τα δικά μου συμπεράσματα είναι ότι η εξάπλωση του χριστιανισμού δεν έγινε ούτε λόγω αριθμητικής υπεροχής , ούτε λόγω πνευματικής ανωτερότητας .
Έχεις και κάποιους Ιστορικούς να επιβεβαιώνουν τα παραπάνω ή μένεις μόνο σε επίπεδα ...Μαρίνη.
quote:
Έγινε για καθαρά πολιτικούς λόγους , και επιβλήθηκε εκ των άνω με πολύ αίμα .
Πες μας ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ αν έχεις πρόχειρο.
Όσο για το αίμα που λες, άμα το sex δεν έχει και λίγο βία δεν έχει πλάκα ρε συ...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
DarkElf777
Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε η αριθμητική υπεροχή στα κατώτερα λαϊκά στρώματα. Αν δεν είχαν κόσμο, δεν θα ήταν εφικτή η άσκηση βίας. Στις μάχες που γίνονταν χρειαζόταν στρατός. Πως θα νικούσαν χωρίς στρατό;
Στο είπα ότι είσαι εκτός γραμμής πάντως...![]()
Ερευνάτε τας Γραφάς
Στείλε τους στη ΔΙΣ για τα περαιτέρω..."
Η ΔΙΣ αγαπητέ μου το έχει βουλώσει προ πολλού δηλαδή ποιεί την νήσσαν γιατί αν αντιδράσει το μόνο που θα καταφέρει είναι δυο πράγματα:
1. Να γίνουν ρεζίλι διεθνώς ως χομεϊνήδες.
2. Να απομονωθούν οι ελληνικές θεολογικές σχολές από τα διεθνή ακαδημαϊκά όργανα - που μη σου πω που την εχουν γραμμένη τη ΔΙΣ - και να μη τις αναγνωρίζει κανείς.
Ο F. F. Bruce δίδασκε ΙΣΤΟΡΙΑ της βίβλου, όχι την βίβλο.. Ελπίζω ότι αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά...
"Καλά κάνεις και λες τη γνώμη σου.
Απλά εγώ δεν μπαίνω σε μουσουλμανικά fora για να πω τη γνώμη μου για το Κοράνι.
Αυτή είναι η διαφορά μας."
Είναι χριστιανικό φόρουμ το esoterica.gr; αποκλειστικά και μόνο για χριστιανούς; ας μας απαντήσει η διαχείριση. Εγώ πάντως δεν κατάλαβα τέτοιο πράγμα...
"Πηγαινε στη σελίδα της wiki (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD) και άλλαξε φράσεις όπως..."
Οι φράσεις τα λένε μια χαρά, τους έκλεισε τους ναούς. Το έκανε, δεν "προσπάθησε". Φαραώ ήταν ο,τι γούσταρε έκανε. Έτσι γινόταν τότε...
"Ποιοι διωγμοί???
Σύμφωνα με macedon ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΩΓΜΟΙ!!!
Σε βρίσκω εντελώς εκτός γραμμής...."
Λυπάμαι, δεν τον ξέρω τον κύριο.
(Σκότωναν τους αρχηγούς για να φοβηθούν οι υπόλοιποι. Να τους σκοτώσουν όλους δε γινόταν. Ποιος θα δούλευε μετά; Για αυτό νίκησε ο χριστιανισμός.)
"Έτσι απλά λοιπόν...
Να'σαι καλά DarkElf777 που σε δυο γραμμές απάντησες σε αναπάντητα ερωτήματα αιώνων..."
Η αλήθεια είναι απλή. Απλά για λόγους συμφέροντος όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν. Οι εθνικοί δεν παραδέχονται ότι έκαναν διωγμούς. Μεγάλη βλακεία, αφού εκ των υστέρων δικαιώθηκαν και μπορούν να λένε καλά κάναμε... Τους συνιστώ να διαβάσουν τον Κέλσο που προειδοποιούσε εγκαίρως για την πολιτισμική απειλή του χριστιανισμού. Ομοίως και οι χριστιανοί δεν δέχονται τον πραγματικό λόγο που νίκησαν γιατί θέλουν να το αποδίδουν σε... θαύμα ή κάτι τέτοιο.
"Η μόνη βιβλιογραφία που έδωσες ήταν αυτή του Ευαγγελιστή F.F Bruce που έπρεπε με το έτσι θέλω να τη δεχθώ για να σε πείσω να μπεις στον κόπο και για άλλη βιβλιογραφία..."
Ακριβώς, γιατί ομοίως και τα άλλα που θα σου έφερνα άδικος κόπος θα ήταν. Θα τα απέρριπτες ως έργα "αιρετικών".
"Θέλεις βιβλιογραφία για θρησκευτικά ΠΙΣΤΕΥΩ για να σε πείσουμε να φέρεις βιβλιογραφία για τους ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ που υπαινίσσεσαι???"
Όχι πια. Μου αρκεί που παραδέχτηκες ότι η "ανάσταση" δεν είναι ιστορικό γεγονός και άρα κάποιοι κοροϊδεύουν τον κόσμο...
"Επιμένεις ότι είμαστε πολυάριθμοι πάντως..."
Η αλήθεια αυτή είναι.
Ερευνάτε τας Γραφάς
Αν τις ερευνήσουν, αλίμονο στις γραφές.
STIS 10η του μηνός Απριλίου 2005 μ.Α.Τ., (Κυριακήν), και ώρα 10.00 π.μ.
Φέρεται εις γνώσιν των μελών και των φίλων της εδρευούσης εν Θεσσαλονίκη Εθνικής Ιστορικής Εταιρείας «ο Δευκαλίων» ότι την 10η του μηνός Απριλίου 2005 μ.Α.Τ., ημέραν Ηλιοδίτην (Κυριακήν), και ώρα 10.00 π.μ. πρόκειται να τελεσθή εις τον χώρον της Πλατείας Ναυαρίνου, παρά την Πομπικήν Οδόν και το ανάκτορον Γαλερίου, εκδήλωσις υπέρ της αθανάτου μνήμης των δεκαοκτώ χιλιάδων (18.000) Εθνομαρτύρων Θεσσαλονικέων, οι οποίοι αγωνιζόμενοι υπέρ Πατρίων Εθών και Εδών, έπεσαν υπέρ Εθνικής Θρησκείας και Ελληνικής Πατρίδος, σφαγιασθέντες τον Απρίλιον του 392 μ.Α.Τ. από τα μίσθαρνα όργανα του εγκληματικού εκείνου διδύμου των στυγερών μισελλήνων ιεχωβιστών Θεοδοσίου-Αμβροσίου, εις το στάδιον της πόλεως, ως ανυπάκουοι προς τους τυράννους του Ελληνισμού, ιεχωβικούς δεσπότας του πολιτικού και δή του θρησκευτικού βίου των Ελλήνων.
Καλείσθε, δια της παρούσης, όπως παρευρεθήτε και μετάσχητε εις την τοιαύτην ως άνω εκδήλωσίν μας, η οποία θα είναι το ελάχιστον το οποίον δυνάμεθα να πράξωμεν προκειμένου δι’ αυτής να εκφράσωμεν τα αισθήματα τιμής και δόξης προς τα ηρωικάς εκείνας γενεάς, αι οποίαι αντεστάθησαν κατά των φορέων του Μεσαιωνικού ζόφου, ο οποίος επεβλήθη εις την Ιεράν μας Γην, άνω των τετιμημένων νεκρών ημών δια του φασγάνου του θρησκευτικοφανούς ολοκληρωτισμού της ερήμου και της ερημώσεως.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6977.756374 (Β. Γούσιος)
Ο Πρόεδρος Βασίλειος Γούσιος
EGV
Ολα τα μέχρι τώρα posts σου αφορούν αυτό ακριβώς το θέμα !!!
Εεεε, το πολύ το Κυριε Ελέυσον το βαριέται και ο...Δίας!
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
Το πολύ το "κυρελέησον", το βαριέται κι ο...Χριστόδουλος!!! ![]()
![]()
![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
12ΘΕΟ ΤΩΡΑ!
EGV
καλημέρα καταρχήν ![]()
θα ήθελα μονάχα μία διευκρίνηση :
με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε να γίνει τελετή μνήμης
(ή αλλιώς μνημόσυνο) για τους σφαγιασθέντες εθνομάρτυρες από τον Θεοδόσιο,
έναντι του Σωκράτη ας πούμε που πήγε άκλαφτος και που στο κάτω κάτω
έχει προσφέρει και κάτι παραπάνω στον ελληνικό πολιτισμό?
Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σφαγιάστηκαν τόσοι Έλληνες απο την θρησκευτική μανία ενος τουλάχιστον ημίτρελου χριστιανού αυτοκράτορα.
Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί.
*Σημείωση: Ο σταυρός είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο και προυπήρχε του χριστιανισμού,

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
Edited by - Loco on 06/04/2005 09:23:03