ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ξεκαθάρισμα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ξεκαθάρισμα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
14/05/2004, 16:59:45
fatboy51,

Λες:
«Δε μπορείς να αντιπαραθέσεις κάτι θεοκρατικό και μυστηριακό και τόσο στραβωμένο, με απόψεις που προσπαθούν να εξηγήσουν τον κόσμο, δηλαδή να ρίξουν φως στον κόσμο… Για όσους έχουν στοιχειώδη ρεαλισμό, σε φιλοσοφικό επίπεδο, η σύγκριση είναι άνιση.»

Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ φίλε μου! Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ακούγεται αυτή η (πικρή..) αλήθεια που και που.

Λες:
«Εγώ δέχομαι πως μπορείς να καταλάβεις τον κόσμο και μέσα από την πίστη, δηλαδή αυτή η οδός είναι εξίσου έγκυρη με εκείνη της επιστήμης. Υποψιάζομαι πως εσύ την αρνείσαι ολοκληρωτικά. Αν έχω δίκιο, καλά κάνεις.»

Πολλές φορές οι δυο απόψεις ζυγώνουνε αρκετά θα έλεγα η μια την άλλη. Βέβαια, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι θα μας φέρει το αύριο.

Ας το δούμε διαφορετικά: τις περισσότερες φορές ο τρόπος συγκρότησης μιας παράδοσης, η οποία δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως λειτουργεί ως ένα κλειστό νοητικό σύμπαν και άρα δύναται και να βιωθεί, οδηγεί από μόνος του στην οχύρωση της αμφισβήτησης και κατέπέκταση στην πίστη. Έτσι, για τον θρησκευόμενο η ωρίμανση της πίστης γίνεται βίωμα, και σταδιακά θεωρείται βεβαιότητα. Κάτι που είναι απολύτως ατεκμηρίωτο. Εξαιρετικά λεπτές διαδικασίες θα λέγαμε.

Από την άλλη, η αλήθεια μπορεί μεν να συλληφθεί με την φαντασία (πίστη) ως έμβρυο (υπόθεση) αλλά μόνο με την επιστήμη μπορεί να γεννηθεί ως βρέφος (γεγονός). Κατ’επέκταση αυτού του συλλογισμού, η πίστη στην επιστήμη είναι ένα γεγονός, αλλά η επιστήμη της πίστης είναι μια ουτοπία. Μόνο η γνώση δύναται να μεταβάλει το μετα-φυσικό σε φυσικό και κατανοητό.

Λες:
«Μπορεί να μην είναι τυχαίο που ο καπιταλισμός πάτησε σε χριστιανικό υπόβαθρο…»

Προσωπικά, και το έχω σχολιάσει πάμπολλες φορές, ο «Χριστός» που κατασκεύασε το σύστημα του Παυλισμού είναι ένα απόλυτο εξουσιαστικό εργαλείο. Πολιτικό κίνημα είναι που ενδύεται θρησκευτικό μανδύα μέσω μίας συλλογικής προσπάθειας ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ (η γνωστή σε όλους μας Καινή Διαθήκη) οι οποίοι εντάχθηκαν (θέλανε δεν θέλανε...) σταδιακά κάτω υπό την ίδια θεολογική οργάνωση-σχολή. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που έστησε ο Φαρισαίος Σαούλ, οφείλουμε να ομολογήσουμε, λειτούργησε ΤΕΛΕΙΑ. Όλα όμως έχουνε και ένα τέλος σε τούτο τον κόσμο.

Κατάφερε, μέσω του «Χριστιανισμού» που ο ίδιος επινόησε και οργάνωσε, να καταδικάσει την ανθρωπότητα στη διαιωνιζόμενη εκκρεμότητα του ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, και συνάμα να την κρατά ΕΝΟΧΗ για δύο εγκλήματα ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ: το μήλο και την σταύρωση!
Το ρεφρέν το έδωσε με την απειλή της θρυλούμενης δευτέρας παρουσίας και της επερχόμενης κρίσης.

Έως εκείνη την στιγμή οι άνθρωποι θα ζουν στο άγχος των εγκλημάτων τους, και θα παρακαλάνε τον Θεό-Γιαχβέ ή Χριστό (το ίδιο είναι σε τελική ανάλυση..) για συγχώρεση. Μία συγχώρεση που...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ! Διότι, η ανθρωπότητα πορεύεται προς τον προορισμό της και ζει αμαρτάνουσα ή....αμαρτάνει υπάρχουσα! Ιδιοφυές, δεν συμφωνείς φίλε μου?

Να΄σαι καλά.

dimitris2Μέλος
14/05/2004, 22:05:35
Βρε μανία με το χριστιανισμό.

15/05/2004, 10:16:47
Απο την στιγμή που διεκδικούν το θρησκευτικό απόλυτο (κρατική θρησκεία) και συνάμα πορεύονται προς...ανώτερα πνευματικά στρώματα (!) έχοντας ως αιμοδότη τον έλληνα φορολογούμενο (δίχως καν να ερωτηθεί!), ε το λιγότερο που δικαιούται έκαστος είναι να ασκεί κριτική

"Μη θησαυρίζετε υμίν θησαυρούς επί της γης"

"Ουαί υμίν τοις πλουσίοις"

Αυτά........

dimitris2Μέλος
15/05/2004, 23:23:05
Συμφωνώ μαζί σου και με την παπαρίγα, αν... και δεν την ψηφίζω.
Πρέπει κάποτε να πάψει η εκκλησία να είναι ένα με το κράτος.
Να συμπληρώσω στα αποφθέγματα και το "δώτε τα του καίσαρος τω καίσαρι." Αυτά δηλαδή που διαχώρησε ο αρχηγός, κανείς δεν τα έλαβε
υπόψη του.
Φίλε έχεις δίκιο. Σέβομαι την κάθε θρησκεία και τη δική σου και
ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αφού η θρησκεία είναι ανώτερη απ την πολιτεία, γιατι η η θρησκεία να υπόκειται σ αυτήν. Αν η δική σου δεν υπόκειται είσαι τυχερός. Αλλά όταν ο νομοθέτης κραύγαζε, κανείς τηρητής του νόμου δεν άκουγε. Απ το Βυζάντιο και δώθε.
Δηλ. καλά τα είπε ο Χριστούλης, εμείς τι κάνουμε.

athakandrΜέλος
16/05/2004, 02:27:30
Βλέπω τα γιουσουφάκια πληθύνανε!

Χαχα, ... η γελειότητα δεν έχει τέλος!!

Ο Schwabe βρήκε βλέπω κι άλλα καρτούν, ώστε να ανέβει η παράσταση του θιάσου με τίτλο "Ξεκαθάρισμα ... στο Ελ Πάσο"!

Αχ βρε Schwabe, που ξέπεσες ..

lencolasΜέλος
16/05/2004, 12:00:50
ΦΙΛΕ ΤΕΛΧΙΝΑ,
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ,ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΛΑΥΨΑ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΠΩ.
ΒΑΣΙΚΑ,ΒΡΙΣΚΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ!ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ JUST A MAN H ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΕΣΕΝΑ.ΞΕΚΙΝΑΩ...
quote:
Zadok, έκανες ένα λάθος. Δεν μιλάω για την υπογραφή, για τον επίλογο αναφέρομαι.
Και αν αυτό το έκανε στο δρόμο κάποιος στην Nemertes που τυχαίνει να είναι η κοπέλα μου και όπως φαίνεται το έτερον ήμισυ μου για όλη μου τη ζωή, πίστεψε με θα του έσπαγα τα μούτρα. Και αυτό γιατί δεν αντέχω άλλο το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Με νευριάζει, με υποβιβάζει...
Χάρην της συζητήσεως εδώ ανσε ρωτούσα αν θα σε πείραζε να σου έλεγα "ο Μωάμεθ να σε έχει καλά" ή οποιασδήποτε φωτισμένος κάποιας θρησκείας θα μου έλεγες ότι δεν θα σε πείραζε. Όμως σε ένα κράτος κατευθυνόμενο και στην κυριολεξία καβαλημένο από μια θρησκεία αρρώστια, αν κάποιος έλεγε αυτό το διαφορετικό σε έναν χριστιανό δεν πιστεύω να το έπαιρνε με τιμή.

ΖΩ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΖΟΥΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΦΕΡΩ ΑΥΤΟΥΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΘΕΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΜΕ ΚΑΚΙΑ.ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΜΕ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ,ΕΒΛΕΠΑΝ ΑΤΟΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ,ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ,ΟΠΟΥ Ο ΜΟΥΦΤΗΣ "ΨΑΛΛΕΙ" ΔΥΝΑΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΦΩΝΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ(ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ).ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ.
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗ ZODAK:αν θα σε πείραζε να σου έλεγα "ο Μωάμεθ να σε έχει καλά"
ΟΤΑΝ ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ LINUX,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ,ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ "ΚΙΚΗ,Ο ΑΛΛΑΧ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΙ!"
ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΜΕΙΝΑ ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΓΩΣΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ "Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ".ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
ΤΩΡΑ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΘΕΟ,ΕΙΝΑΙ ΔΑΧΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΑ,ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΟΥ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ!

quote:
θα πρέπη να διαχωριστή η εκκλησία από το κράτος , επιτέλους θα πρέπη να πάψουν οι ιερείς να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ξαναπληρώνονται γιά τις ιεροπραξίες τους και τέλος θα πρέπει επιτέλους να γίνεται οικονομικός έλεγχος και να φορολογούνται τα τεράστια και ανεξέλεγκτα έσοδά της εκκλησίας .

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠ'ΑΥΞΑΝΩ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ Η ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΝ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΡΟΣ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ,ΜΕ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑ,ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΑΣΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ,ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΙΟΛΛΑΣ!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΘΕΟ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΘΑΥΜΑΤΑ.
ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ,ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ,ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΛΛΩΝ.ΕΜΕΙΣ ΗΡΘΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ,ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙΣΗΣ..

quote:
Επιπλέον, όπως έγραψα πολλές φορές, δεν αντέχω άλλο να "ικετεύω" για μια απάντηση και να παίρνω τα ίδια και τα ίδια, να μου έρχεται ο ιεραπόστολος και αντί για απάντηση να κάνει κύρηγμα και προσυλιτισμό.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να νομίζει ότι έχεις ΚΑΙ ΕΣΥ υποβιβασμένη νοημοσύνη σαν τους άλλους και ότι αν σου μιλήσει για αγάπες για λουλουδάκια και σουξου μουξου μανταλάκια θα μπορέσει να σου δώσει την απάντηση και να σε φέρει στον ίσιο δρόμο του θεού του. Γιατί άλλωστε, σε κάθε ερώτημα που τους έχει γίνει, όχι μόνο από εμένα, ποτέ δεν έχει δωθεί απάντηση παρά μόνο πάλι αγάπη λουλουδάκια μετανοήτε(άραγε για ποιό να μετανοήσουμε επί της ευκαιρίας;) ήρθε για να μας λυτρώσει(γίναμε χειρότερα περιττώματα) κλπ κλπ.

ΟΥΤΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟ.ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΞΗΣ.
ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΕΣΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ?
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ,ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ,ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ,ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ.Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΠΟΥ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,Η ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕ,ΑΛΛΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ,ΑΛΛΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ,ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ...
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΧΤΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΡΘΩΠΟΙ ΜΕ ΣΩΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ..
ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ Η ΙΔΙΑ ΔΕΙ,Η ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ,ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΖΗΣΕΙ....

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ZODAK:

quote:
Όχι μόνο δεν εφαρμόζεται η ανεξιθρησκεία στη χώρα μας, αλλά δεν είμαστε και ενημερωμένοι για το γιατί δεν εφαρμόζεται και το πώς συμβαίνει αυτό.

Θα αναφέρω ενδεικτικά τρία παραδείγματα:
1)Ο μουσουλμάνος δεν ξέρει πού να θάψει τους νεκρούς του, γιατί τα νεκροταφεία είναι ιδιοκτησία της ορθόδοξης εκκλησίας
2)Πριν από μερικά χρόνια πέτυχε στις Πανελλαδικές στη Θεολογική μία κοπέλλα καθολική Χριστιανή. Της απογόρευαν να γραφτεί, γιατί είναι Σχολή για ορθοδόξους!!!
3)Δεν παρέχεται η δυνατότητα καύσης των νεκρών

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!
1)Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ.ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΛΑΝΟΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.
2)ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ,ΑΦΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ!ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΝΟΡΜΑΛ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ Η ΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΩ!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΙΞΕΤΕ!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ...

ΦΙΛΙΚΑ ΚΙΚΗ

Alma Libre....

athakandrΜέλος
16/05/2004, 13:18:54
Χαφιέ Telxinas,

αν και δεν απαντώ σε θλιβερά και άθλια ανθρωπάκια όπως εσύ, θα κάνω μια εξαίρεση μιας και μου το ζητάς!

Στην αρχή, και επειδή είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για άτομο χαμηλής αναλυτικής δυνατότητας που το μόνο που γνωρίζει είναι να εκτοξεύει ύβρεις τόσο εναντίον του Χριστιανισμού, όσο και εναντίον των συνομιλητών του, σκέφτηκα να σιωπήσω, πιστεύοντας ότι οι υπόλοιποι συνομιλητές θα απαντούσαν.

Όχι μόνο όμως δεν απάντησαν γιατί σε έχουν γραμμένο, αλλά μερικοί (Schwabe και σία) λειτουργώντας σαν επίσημοι εκπρόσωποι της ΑΘΕΙΑΣ, σου απαντούν δίνοντας σου αξία, ενώ είναι φανερό ότι είσαι ένα γελοίο υποκείμενο που γράφει ότι ανοησία του περνάει από το κεφάλι.

Όλες αυτές οι γελοιότητες που αναφέρεις εναντίον του Χριστιανισμού αλλά και ενός δήθεν ρατσισμού είναι για γέλια. Πρόκειται όχι μόνο για διαστρέβλωση, παραποίηση και ψέμα αφού οι Χριστιανοί λένε ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλ. ο καθένας μπορεί ελεύθερα να πιστεύει όπου θέλει, αλλά και εφαρμογή μιας πρωτότυπης «Θεολογικής» μεθοδολογίας που βγάζει μάτι για το πόσο κατ' ουσία αγράμματος είσαι.

Έτσι γράφει ο δήθεν φιλελεύθερος, αστός Telxinas. Κατηγορεί ο αφελής τους κακούς του Χριστιανισμού, χωρίς να βλέπει τους αντικειμενικούς παράγοντες της Ελληνικής κοινωνίας.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Telxinas, όχι μόνο δεν λέει ότι οι ΑΘΕΟΙ είναι ιστορικά άσχετοι, κοινωνικά απατεώνες και ηθικά διεστραμμένοι αλλά εξαπολύει και λίβελλους όπως οι χαρακτηρισμοί που έγιναν.

Είναι όμως γνωστό ότι όταν σε πάρει ο κατήφορος δε σταματάς.. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει με τον Telxinas, που γράφει και υστερόγραφα. Αφού έβρισε έβρισε έβρισε τον Χριστιανισμό, στη συνέχεια και για άλλο λόγο μετατρέπεται σε πιστό σφογγοκολάριο και καρπαζοεισπράκτορα του συστήματος.

Δίνει έτσι ο γελοίος Telxinas, μια απίστευτη θεατρική παράσταση με στοιχεία τόσο από Μολιέρο όσο κι από το μοντέρνο χολυγουντ και η αλήθεια είναι ότι θα μας διασκέδαζε αφάνταστα με το θρασύτατο φαρισαϊσμό του, αν δεν αποκαλύπτονταν ανάγλυφα η κατάντια και η πλήρης εξαχρείωση του, του ιδίου αλλά και όλων των θεσμών αυτής της κοινωνίας.

Μεταφέρει έτσι το χώρο του forum το χειρότερο πεζοδρόμιο ενώ επιφυλλάσει για τον εαυτό του τον τίτλο του "χαμετυπείου της σκέψης", χαρακτηρισμός που του πάει γάντι!

Edited by - athakandr on 16/05/2004 13:26:04

ΝemertesΜέλος
16/05/2004, 13:35:44
Αγαπητή Κική,

καταρχήν καλώς ήρθες και σε αυτό το θέμα.

Να κάνω μία σημαντική διευκρίνηση. Από τους τόσους αλλόθρησκους εδώ μέσα κανείς δεν έχει κάτι προσωπικό με κανέναν. Ακόμη και αυτοί που έχουν προσωπικούς διαξιφισμούς, αυτοί δημιουργήθηκαν με το πέρασμα του χρόνου.

Δυστυχώς όμως όπως σε κάθε κοινωνία έτσι και εδώ υπάρχουν κάποιοι που πάντα είναι εκτός θέματος. Έχουν βρει μια καραμέλα, την πιπιλίζουν αυτό έχουν μόνο να πουν. Πρόσεξε, είναι αδύνατο ένας χριστιανός να ξεφύγει από το δόγμα του, το ίδιο ισχύει και για το μουσουλμάνο κλπ. Το να απαντάς όμως με εκφράσεις του τύπου "Ο θεός είναι αγάπη κλπ" σε κάθε ερώτημα αρχίζει και καταντάει εκνευριστικό. Θα μπορούσαν να πουν οτι βάσει του δόγματος μου, αυτή είναι η απάντηση. Συνήθως βέβαια τα δόγματα αγνοούν ηθελημένα την ύπαρξη των υπολοίπων δογμάτων...

Όσον αφορά το θέμα των πανεπιστημίων σε βρίσκω τελείως λάθος. Θεολογική λέγεται η σχολή και όχι Χριστιανολογική. Άρα είναι υποχρεωμένοι να μάθουν για όλες τις θρησκείες και αυτές να διδάσκουν. Είναι αδύνατον να υπάρχει μάθημα θρησκευτικών στα σχολεία και να μην μαθαίνουμε τίποτα για τον βουδισμό πχ. Αν θέλανε θα μπορούσαν να διδάσκουν χριστιανισμό στην εκκλησία. Σίγουρα όμως μέσα στην τάξη αυτό είναι απαράδεκτο.

Αυτά για αρχή...

-------------------------
...The Unerring Nereis...

lencolasΜέλος
16/05/2004, 14:16:27
quote:

Να κάνω μία σημαντική διευκρίνηση. Από τους τόσους αλλόθρησκους εδώ μέσα κανείς δεν έχει κάτι προσωπικό με κανέναν. Ακόμη και αυτοί που έχουν προσωπικούς διαξιφισμούς, αυτοί δημιουργήθηκαν με το πέρασμα του χρόνου.
Δυστυχώς όμως όπως σε κάθε κοινωνία έτσι και εδώ υπάρχουν κάποιοι που πάντα είναι εκτός θέματος. Έχουν βρει μια καραμέλα, την πιπιλίζουν αυτό έχουν μόνο να πουν. Πρόσεξε, είναι αδύνατο ένας χριστιανός να ξεφύγει από το δόγμα του, το ίδιο ισχύει και για το μουσουλμάνο κλπ. Το να απαντάς όμως με εκφράσεις του τύπου "Ο θεός είναι αγάπη κλπ" σε κάθε ερώτημα αρχίζει και καταντάει εκνευριστικό. Θα μπορούσαν να πουν οτι βάσει του δόγματος μου, αυτή είναι η απάντηση. Συνήθως βέβαια τα δόγματα αγνοούν ηθελημένα την ύπαρξη των υπολοίπων δογμάτων...

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΒΙΩΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ,Η ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΗΓΕΣ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΨΑΞΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ Η ΟΧΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ",Ο ΘΕΟΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ.ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΧΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΟΣΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ(ΑΣΧΕΤΟ)ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΩ,Η ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΥΣ,Η ΟΤΙ ΝΙΩΘΩ ΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Η ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ.ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΣΑ ΛΕΤΕ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΕΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ.ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ,ΕΨΑΞΑ,ΚΑΙ ΕΚΡΙΝΑ!

quote:
Όσον αφορά το θέμα των πανεπιστημίoν σε βρίσκω τελείως λάθος. Θεολογική λέγεται η σχολή και όχι Χριστιανολογική. Άρα είναι υποχρεωμένοι να μάθουν για όλες τις θρησκείες και αυτές να διδάσκουν. Είναι αδύνατον να υπάρχει μάθημα θρησκευτικών στα σχολεία και να μην μαθαίνουμε τίποτα για τον βουδισμό πχ. Αν θέλανε θα μπορούσαν να διδάσκουν χριστιανισμό στην εκκλησία. Σίγουρα όμως μέσα στην τάξη αυτό είναι απαράδεκτο.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ,ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ/Η ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΟΧΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΙΝΟΤΗΤΑΣ!ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΚΑΠΟΙΟΣ/Α ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΧ: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ/Α ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ-ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ-ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΙΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ,ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ-ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ-.ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝΕ ΑΨΟΓΟΣ!ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ!
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΙΡΕΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ...ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ...

quote:
Αυτά για αρχή...

ΛΙΓΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΥΤΟ!ΙΔΕΑ ΜΟΥ,ΕΤΣΙ?
ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

Edited by - lencolas on 16/05/2004 14:19:53

16/05/2004, 14:27:53
dimitris2,

Λες:
"Δηλ. καλά τα είπε ο Χριστούλης, εμείς τι κάνουμε."

ΤΙ είναι αυτά που "είπε" αγαπητέ? ΤΙ είναι αυτά που είπε και δέν είχανε ήδη ειπωθεί? ΠΟΙΑ είναι τα μηνύματα που έκτοτε βοήθησαν προς το καλύτερο την ανθρωπότητα?

Και τέλος, ΓΙΑΤΙ δέν γίνεται αισθητή η απουσία του?

Μήπως οι υπεραπλουστεύσεις τελικά δέν μας βοηθούνε και πολύ?

16/05/2004, 14:36:00
athakandr,

ε ρε μπαγάσα έχεις όρεξη μου φαίνεται!

Εγώ ένα θα σου πω, μιας και γενικά δέν απαντάς αλλά απλά σκούζεις όταν σε ρωτάνε: ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ!!

Παιχνίδια της φαντασίας που έγιναν θεμέλια της λογικής σου φίλτατε: η ανθρωποποίηση του Θεού-η Θεοποίηση του ανθρώπου.

Κάποια μέρα θα καταλάβεις.....

16/05/2004, 15:08:00
Αγαπητή μου lencolas,

μόλις διαβάζω τις απαντήσεις και πρέπει να κάνω κάποιες διευκρινίσεις, στην πορεία ίσως να χρειαστούν κι άλλες:

quote:
1)Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ.ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΛΑΝΟΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Καλή μου, ίσως αυτό συμβαίνει στην περιοχή σου, όπου υπάρχει και μεγάλο ποσοστό Μουσουλμάνων. Στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα έγραψα.
Είχε γίνει ρεπορτάζ σχετικά μ' αυτό πριν λίγες μέρες και είχε προβληθεί σε δημοσιογραφική εκπομπή (δυστυχώς δε θυμάμαι λεπτομέρειες)

quote:
2)ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ,ΑΦΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ!ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΝΟΡΜΑΛ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ Η ΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΩ!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΙΞΕΤΕ!

1. Δεν είναι υποχρεωτικό όποιος παίρνει πτυχίο Θεολογικής να διδάξει σε σχολείο.
Το Πανεπιστήμιο δεν έχει αυτή την έννοια εξάλλου.

2. Το μάθημα των θρησκευτικών δεν μπορεί να το κάνει μία καθολική (ή ότι άλλο);
Ο/η ορθόδοξος/η γιατί μπορεί; Επειδή πρέπει να προβάλλεται μόνον ο Χριστιανισμός της ορθοδοξίας;

Το μάθημα, καλή μου φίλη, έχει σκοπό την γνώση και όχι τη λατρεία.

Πήγα σε σχολείο Καθολικών.
Τα παιδιά χωριζόμασταν την ώρα των Θρησκευτικών και κάναμε χωριστά μάθημα Ορθόδοξοι-Καθολικοί. Σαν παιδιά μας φαινόταν απαράδεκτο.

Βέβαια είναι πολύ καλύτερο, από το να ήταν υποχρεωμένοι οι συμμαθητές μας καθολικοί να ακούν διδασκαλία περί της ορθοδοξίας.

Κάποια στιγμή η ελευθερία της πίστης πρέπει να γίνει έμπρακτη.
Μέχρι τώρα είναι για τα μάτια του κόσμου.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 16/05/2004 15:09:33

ΝemertesΜέλος
16/05/2004, 15:33:28
Αγαπητή lencolas,

πίστεψε με οι τελευταίοι άνθρωποι από τους οποίους θα μπορούσες να αισθάνεσαι απειλή είμαστε εγώ και ο Telxinas -με τον οποίο ναι είμαστε ζευγάρι και συνεργάτες.

Βασική αρχή μου είναι η ελευθερία. Αισθάνομαι όμως οτι αυτό το κράτος δεν τη σέβεται, τουλάχιστον όσον αφορά τα θρησκευτικά μου δικαιώματα.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το δικό σου σχολείο αποτελούσε εξαίρεση στον κανόνα. Ακόμη και το ένα κεφάλαιο που σας δίδαξε ο δάσκαλος ήταν αρκετό για να διαμορφώσεις άποψη μπροστά στα 12 έτη που διδάχτηκες τον χριστιανισμό; Δεν νομίζω ότι κάποιο παιδί μετά από αυτό το μάθημα έγινε βουδιστής. Αν βρεις πάντως το δάσκαλο δώστου συγχαρητήρια.
Ξανατονίζω εδώ οτι ο απόφοιτος της θεολογικής σχολής καλείται να διδάξει θρησκευτικά, όχι χριστιανισμό. Το ότι δεν το κάνει σημαίνει οτι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.
Αν δε το κράτος ήθελε να διδάξει παρατύπως το χριστιανισμό στα σχολεία -κάτι το οποίο ουσιαστικά κάνει παραβαίνοντας το σύνταγμα- θα έπρεπε να δίδάσκει παράλληλα και τον βουδισμό, τον ισλαμισμό κλπ ως ξεχωριστά μαθήματα, και το παιδί να έχει δικαίωμα να επιλέξει όποια τάξη θέλει. Θρησκευτικά λέγεται όμως το μάθημα, οπότε κάτι κάνει λάθος έτσι δεν είναι;

Κλείνοντας να σου πώ σχετικά με το παρελθόν του Telxina και το δικό μου -άσχετο αλλά για να ξέρεις και με ποιους έχεις να κάνεις.
Παιδί βαθέως χριστιανικής οικογένειας ο Telxinas, παιδί χριστιανικής οικογένειας και εγώ, με ένα όμως χαρακτηριστικό. Οι γονείς μου με γύρισαν σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Αντί να διαβάζω τις ιστορίες του Ιησού, διάβαζα τα κατορθώματα του Ηρακλή και τις απίστευτες κωμωδίες του Αριστοφάνη!
Μέχρι εκεί κανένα σημάδι άλλης θρησκείας. Πουθενά. Εγώ πάντα είχα τις αμφιβολίες μου για κάποια πράγματα -πολλές ομοιότητες βρε παιδί μου- αλλά αυτές παρέμεναν σε φιλολογικό επίπεδο. Ως ζευγάρι μέχρι πέρισυ τα χριστούγεννα τηρούσαμε τα χριστιανικά έθιμα κοινωνούσαμε και σχεδιάζαμε το γάμο μας μετά από ένα-δύο χρόνια!
Μέχρι που ένα βράδυ, έπεσε στα χέρια του Telxina ένα βιβλίο μου περί αρχαιολογίας κλπ. Κατάλαβαίνεις την έκπληξή του όταν άρχισε να συνειδητοποιεί ότι αυτά που του δίδασκαν ως χριστιανικά δεν ήταν τίποτα άλλο από αντιγραφή των αρχαίων ελληνικών κειμένων! Πόσο μάλλον όταν μου ζήτησε να μεταφράσω την καινή διαθήκη από το αρχαίο κείμενο! Δεν έλεγε αυτά που είχε μάθει στο κατηχητικό! Εγώ δεν ήθελα και πολλά για να απαρνηθώ το χριστιανισμό...

Καταλαβαίνεις λοιπόν αγαπητή οτι δεν ήταν καμία ιδιαίτερη κατάσταση που μας οδήγησε αλλού. Καμία δυσκολία, καμία απέχθεια, τίποτα. Ξέρεις τι ήταν; Η γνώση! Ναι, αυτό το "μήλο" που ο θεός σας τόσο φοβάται...

Σκέψου δύο ανθρώπους λοιπόν, που σκοπεύουν να ζήσουν μια ζωή μαζί και σκέφτονται όλα αυτά που θα βρουν μπροστά τους απλά επειδή δεν θέλουν να ακολουθήσουν το ρεύμα! Δίκαιο δεν είναι να έχουν ενστάσεις και να θέτουν ερωτήματα; Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και απλά αυτό απαιτούμε να είναι και στην ουσία το κράτος μας, απελευθερωμένο από κάθε είδους θρησκευτικές χαλιναγωγήσεις.

Σχετικά τέλος με τον τρόπο έκφρασης εδώ μέσα, πιστεύω οτι αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι η διαφορετικότητα, και όχι το πώς λέμε κάτι. Αν κάποιοι υποτιμούν την νοημοσύνη μας, είναι λογικό ότι θα αντιδράσουμε. O Telxinas λέει όλα όσα θα θέλαμε να πούμε οι περισσότεροι πιστεύω, εγώ απλά προσπαθώ να είμαι πιο κόσμια στις εκφράσεις μου.

Κάποια στιγμή ο κόμπος φτάνει στο χτένι αγαπητή. Σίγουρα τα μέσα που χρησιμοποιούμε δεν είναι πάντοτε τα πιο ειρηνικά και ευπρεπή. Σίγουρα όμως αυτό οφείλεται στο ότι κάποιοι αρνούνται να μας δούν. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, υπάρχουμε αγαπητή. Και από όσα φαίνεται... Είμαστε πολλοί... Αρκετοί τουλάχιστον για να θέλουμε να μπορούμε να απαιτούμε αυτό που δικαιούμαστε.

ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

-------------------------
...The Unerring Nereis...

TelxinasΜέλος
16/05/2004, 15:44:23
Lencolas
Είπα πολλές φορές ότι δεν με ενδιαφέρει τί είναι ο άλλος και ότι είναι δικαίωμα του να πιστεύει εκεί που θέλει. Είναι όμως μεγάλο χαρακτηριστικό των περισσοτέρων χριστιανών η ανάγκη τους να σε φέρουν στον ίσιο δρόμο και εκεί ξεκινάει ο κάθε είδους προσυλιτισμός, γίνονται ενοχλητικοί. Και θα σε ρωτήσω το εξής. Πώς θα σου φαινόταν το παιδί σου να επιλέξει τον μουσουλμανισμό επηρεαζόμενο έστω και μόνο από τον καταιγιδισμό των ευχών τους? Ξέρεις τα παιδάκια και είναι γνωστό, στην μικρή ηλικία είναι πολύ δεκτικά.

Athakandar, ξέρω πόσο περιττό είναι να συνεχίσω να ασχοληθώ περαιτέρω μαζί σου. Δεν θα με βγάλει πουθενά να ασχοληθώ με ένα φάντασμα. Πρόσεχε απλά όπως σου είπα, το εκτόπλασμα σου να το πετάς αλλού και όχι εκεί που υπάρχει ταμπέλα και λέει "Μακρυά άρρωστοι"

Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.

athakandrΜέλος
16/05/2004, 16:01:01
Γελοίοδέστατε Telxinas,

Άσε τα μικρά παιδάκια ήσυχα, γιατί αυτά που λες εσύ είναι για μικρά παιδιά!

Όσα λες με αφήνουν παγερά αδιάφορο, γιατί προέρχονται από ένα ζόμπι που η θέση του κανονικά θα έπρεπε να είναι στη ζούγκλα με τους αγρίους.

Το γεγονός του ότι μουτζουρώνεις το forum με τις απόψεις σου δεν σημαίνει ότι είσαι υπεράνω κριτικής. Πιο αρμόδια βέβαια για να σου απαντήσουν θα ήταν τα νηπιαγωγεία και όχι η σοβαρή κριτική.. Η άθλια φρασεολογία σου που προέρχεται σίγουρα από την οδό Αθηνάς σε χαρακτηρίζει και σε στιγματίζει.

Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους αξιόλογους, με αξιοπρεπή λόγο και επιχειρήματα και δυστυχώς εσύ δεν είσαι τίποτα παραπάνω από έναν απελπισμένο και φαιδρό κλόουν, που ξέφυγε απλά από το τσίρκο της παρακμής..

ΥΓ. Όσο για αυτό το ανθρώπινο δράμα, τον πληρωμένο κονδυλοφόρο Zadok, που άρχισε πάλι να βρίζει σε άλλο topic, την κατανοώ απολύτως. Όχι μόνο ως συνομιλητής, αλλά ούτε ως γυναίκα αξίζει.. Είναι ενα nulum, ένα μεγάλο τίποτα. Πρέπει όμως να δείχνουμε ανοχή και σε αυτές τις ανίατες περιπτώσεις και να τις παρηγορούμε. Μην στεναχωριέσαι λοιπόν Zadok, υπάρχουν κι άλλοι φαιδροί, όπως εσύ..

Απλώς εδώ είναι χώρος συζήτησης και όχι το ίδρυμα που σε φιλοξενεί..

16/05/2004, 16:44:04

Η ψυχοπαθολογική κατάσταση οδηγεί τον άνθρωπο στο κέντρο της προσωπικής του αρένας.

Η μάχη με τα θηρία του μυαλού του είναι δύσκολη.

Ό,τι τον κατασπαράσσει τελικά είναι τα αποκυήματα της αρρωστημένης φαντασίας του και φυσικά... ήταν άξιος της μοίρας του!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

TelxinasΜέλος
16/05/2004, 17:34:31
quote:

Γελοίοδέστατε Telxinas,

Άσε τα μικρά παιδάκια ήσυχα, γιατί αυτά που λες εσύ είναι για μικρά παιδιά!

Όσα λες με αφήνουν παγερά αδιάφορο, γιατί προέρχονται από ένα ζόμπι που η θέση του κανονικά θα έπρεπε να είναι στη ζούγκλα με τους αγρίους.

Το γεγονός του ότι μουτζουρώνεις το forum με τις απόψεις σου δεν σημαίνει ότι είσαι υπεράνω κριτικής. Πιο αρμόδια βέβαια για να σου απαντήσουν θα ήταν τα νηπιαγωγεία και όχι η σοβαρή κριτική.. Η άθλια φρασεολογία σου που προέρχεται σίγουρα από την οδό Αθηνάς σε χαρακτηρίζει και σε στιγματίζει.

Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους αξιόλογους, με αξιοπρεπή λόγο και επιχειρήματα και δυστυχώς εσύ δεν είσαι τίποτα παραπάνω από έναν απελπισμένο και φαιδρό κλόουν, που ξέφυγε απλά από το τσίρκο της παρακμής..

ΥΓ. Όσο για αυτό το ανθρώπινο δράμα, τον πληρωμένο κονδυλοφόρο Zadok, που άρχισε πάλι να βρίζει σε άλλο topic, την κατανοώ απολύτως. Όχι μόνο ως συνομιλητής, αλλά ούτε ως γυναίκα αξίζει.. Είναι ενα nulum, ένα μεγάλο τίποτα. Πρέπει όμως να δείχνουμε ανοχή και σε αυτές τις ανίατες περιπτώσεις και να τις παρηγορούμε. Μην στεναχωριέσαι λοιπόν Zadok, υπάρχουν κι άλλοι φαιδροί, όπως εσύ..

Απλώς εδώ είναι χώρος συζήτησης και όχι το ίδρυμα που σε φιλοξενεί..

Κοριτσάκι μου, πίσω από το pc τους, πολλοί ήθελαν να νοιώσουν κάπως, πολλοί άρπαξαν την ευκαιρία να πουν αυτά που δεν θα τολμούσαν να πουν στην αληθινή ζωή. Κατανοώ το δράμα σου που στην κοινωνία είσαι ένα τίποτα και έρχεσαι με την ανωνυμία σου να δείξεις ότι και εσύ είσαι κάτι σ' αυτή την ρημάδα τη ζωή, κατανοώ απόλυτα. Είναι άχρηστο να ασχολείται κανείς.΄Έχεις θάρρος; Πιστεύεις αυτά που λες; Αν ναι, έλα να δουμέ ποιός είναι αυτά που του αποδίδεις με τόση θρασύτητα από δω και από κει μέσα στο forum, έλα και να δούμε για το ποιός είναι χαφιές.
Ήταν η τελευταία μου απάντηση σε σένα γιατί για μένα δεν βγάζει πουθενά να ασχολούμαι με δειλούς. Χαλάω την ζαχαρένια μου και δεν καταφέρνω τίποτα.

Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.

16/05/2004, 17:47:44
athakandr έχω την εντύπωση ότι διακατέχεσαι από το «σύνδρομο της καταδίωξης».

Βλέπεις παντού αδαής και εχθρικά διακείμενους προς εσένα ανθρώπους.
Υπό αυτές τις προϋπόθεσης βέβαια δεν μπορεί να γίνει διάλογος, φαντάζομαι πως ως νοήμων άνθρωπος το αντιλαμβάνεσαι.

Ελπίζω να αντιληφθείς πως τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές δεν κάνουν καλό ούτε σε εσένα ούτε στους ανθρώπους με τους οποίους συνδιαλέγεσαι καθημερινός, έστω και μέσω του απρόσωπου διαδκτιου.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

athakandrΜέλος
16/05/2004, 18:59:26
quote:

athakandr έχω την εντύπωση ότι διακατέχεσαι από το «σύνδρομο της καταδίωξης».

Πλωτίνε,

Είσαι πολυ κάλος συνομιλητής, όταν δεν είσαι προκατειλλημένος. Ούτε η Zadok χρειάζεται υπεράσπιση (αυτή άλλωστε άρχισε πρώτη να υβρίζει), ούτε οι υπόλοιποι.

Αυτά που λες βέβαια είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Κανένα σύνδρομο δεν με διακατέχει και αυτό φαίνεται άλλωστε από τις πολλές καλοπροαίρετες συζητήσεις στις οποίες με κόσμιο τρόπο όλοι συμμετέχουν.

Όσο για το αίσχος που ακούει στο όνομα Telxinas, δες πρώτα τι έχει σύρει σε διάφορους σε αυτή τη συζήτηση, δες τι έχει πρώτος πει για εμένα και πως χαρακηρίζει και μετά πες μου ...

Δεν θα διστάσω να ξαναπώ ότι πρόκειται για ελεεινό υποκείμενο, που τίποτα δεν έχει να προσφέρει στις συζητήσεις. Είναι ολοφάνερο από τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί, και από τις απειλές που εκτοξεύει.

Βέβαια θα του πω, ότι εδώ όχι μόνο δεν περνάνε απειλές, αλλά αυτά τα περί δειλίας να τα βάλει εκεί που ξέρει το ελεεινό αυτό ανθρωπάκι. Και το ότι δεν με γνωρίζει, είναι καλύτερο (ας με πιστέψει) για αυτόν. Εγώ μπορώ πιο βάσιμα (να είναι βέβαιος) αν θέλω όχι να απειλήσω, αλλά να πράξω.

16/05/2004, 19:10:47
Χαχα!! Ρουβίτσες... (εισέρχεσθε ησύχως στο Ναό της ευγένειας)

Ο 'καθρέφτης' της αλήθειας.

Edited by - Zadok on 16/05/2004 19:12:35