- Βάσεις Greys στη σελήνη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Και η Έκλειψη
Πέρα από το θαυμαστό του θεάματος αυτού, το φαινόμενο αυτό μπορεί να μας προσφέρει έναν από τους λόγους για να αναρρωτηθούμε για τις σοφές αναλογίες του κόσμου μας:
Ο Ήλιος είναι 400 φορές μεγαλύτερος από τη Σελήνη.
Συγκεκριμένα, η διάμετρος του Ήλιου είναι 1.392.550 χμ, ενώ της Σελήνης είναι 3.476 χμ. Εάν τα διαιρέσουμε, το αποτέλεσμα είναι: 400,6185270425...
Η απόσταση της Γης από τον Ήλιο είναι περίπου 400 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση της Σελήνης από τη Γη.
Η μέση απόσταση της Γης από τη Σελήνη είναι 381.550 χμ (κυμάινεται από 356.400 σε 406.700 χμ). Η απόσταση της Γης από τον Ήλιο είναι περίπου 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Από τη διαίρεση προκύπτει: 393,13327217...
Στις δύο αυτές αναλογίες, στην εντυπωσιακή αυτή κοσμική "σύμπτωση" (;) οφείλεται το θαυμαστό φαινόμενο της έκλειψης του Ήλιου. Η Σελήνη περνώντας μπροστά από τον Ήλιο και ευθυγραμμιζόμενη με τη Γη, καλύπτει όλον τον ηλιακό δίσκο. Εάν οι αναλογίες ήταν διαφορετικές, δε θα υπήρχε αυτή η καλύψη...
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

βρε lancelot, πες μας τίποτα, μη μας αφήνεις εμάς τα καημένα με την όρεξη.
Μια εκπληκτική φωτογραφία της έκλειψη από τον Ανδρέα Παπαλάμπρου, στο φόρουμ του astrovox. ![]()
Περισσότερες φωτογραφίες και σχόλια από τα παιδιά που πήγαν στο Καστελόριζο, εδώ
http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=924&start=675
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
την επίμαχη στιγμή έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό του Καστελλόριζου ένα σύννεφο.
...
![]()
Ψυχή μου,
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Φήμες μιλάνε για έναν κεφτέ!
(θα πρέπει να ήταν αρκετά βαρύς. Σκοτείνιασε ο τόπος...)
![]()
Ψυχή μου,
Δύο φωτογραφίες της έκλειψης που τράβηκε ένας καλός φίλος από την Καρδίτσα! (μερική εκεί)

-Arthur C. Clarke-
Η έκλειψη ενεργοποίησε το Στόουνχετζ!!! Μήπως υπάρχει και δεύτερος Ήλιος;
κάνε κλικ^^^^
!!!
![]()
Ψυχή μου,
Ξέρετε γιατί ο Δίσκος της Σελήνης απεκάλυψε ξανά τον Ήλιο;
(την εξήγηση μου την έδωσε ένα "ψαγμένο" στα πράγματα άτομο)
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo