- ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
έτσι είναι, φίλε Μακεδών...Απορία ψάλτου βήξ....
quote:
europaios2
Δεν αναφέρομαι στο Δημοτικό..........έλεος!!!! είναι δυνατόν να καταλάβει τις δογματικές διαφορές ένας μαθητής της 2ας ή 3ης τάξης του Δημοτικού?
Ένας όμως των αντίστοιχων τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου μπορεί και εκεί αναφέρομαι.
Α, μάλιστα. Για να δούμε:
Στην Α΄ Γυμνασίου κάνουν Παλαιά Διαθήκη.
Στη Β΄Γυμνασίου κάνουν την Καινή Διαθήκη
Στη Γ΄ Γυμνασίου κάνουν εκκλησιαστική ιστορία. Εκεί υπάρχει μια σελίδα με αναφορά στον καθολικισμό χωρίς να υπεισέρχεται σε δογματικές διαφορές.
Στο Λύκειο κάνουν κοινωνικά θέματα σε σχέση με το χριστιανισμό. Κι εκεί καμία αναφορά σε άλλα δόγματα.

macedon
quote:europaios2:
Στο κατά Μάρκου μας λέει ότι αγόρασαν αρώματα την Παρασκευή, προτού νυκτώσει.
Στο κατά Λουκά μας λέει ότι ετοίμασαν τα αρώματα και τα μύρα αφού νύχτωσε το Σάββατο και μετά.
macedon:
Ψέμμα! Στο κατά Μάρκον λέει ότι αγόρασαν αρώματα το Σάββατο, όχι την Παρασκευή."Και του Σαββάτου Μαρία η Μαγδαληνὴ και Μαρία του Ιακώβου και Σαλώμη ηγόρασαν αρώματα ίνα ελθούσαι αλείψωσιν αυτόν"
Σωστά!!!! Κοιτώντας ποιο προσεκτικά διαβάζουμε ότι στο κατά Μάρκον μας λέει ότι αγόρασαν αρώματα διαγενομένου του Σαββάτου, ενώ στο κατά Λουκά ότι παρασκεύασαν τα αρώματα την Παρασκευή.
Άρα πολύ απλά συμπληρώσαν τα αρώματα που είχαν ετοιμάσει οι ίδιες από την Παρασκευή, με νεά αυτά. Με αυτά που αγόρασαν διαγενομένου του Σαββάτου, έτοιμα δηλαδή του εμπορίου, ενδεχομένως να τους έλλειπαν κάποιες μυρωδιές............
Κοινώς ο macedon απλά διόρθωσες το λεκτικό και όχι το νόημα. Το νόημα είναι ακριβώς το ίδιο. Στον έναν Ευαγγελιστή αναφέρεται η ετοιμασία αρωμάτων και στον άλλον η αγορά αρωμάτων. Και στις δύο περιπτώσεις ο σκοπός είναι η άλλειψη του νεκρού σώματος και αυτό θα συνέβαινε τόσο με αυτά του εμπορίου όσο και με αυτά που έφτιαξαν μόνες τους.
Το αν πρώτα έφτιαξαν και μετά αγόρασαν συμπληρωματικά και όχι πρώτα αγόρασαν και μετά έφτιαξαν συμπληρωματικά δεν παίζει κανέναν ρόλο.
quote:
macedon:
Θα ήσουν για γέλια αν δεν ήσουν για κλάματα.
Οι ευαγγελιστές δε μιλάνε ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΑ Η ΩΡΑ, αλλα για την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ της εβδομάδας. "Μία Σαββάτων" ή "πρώτη Σαββάτων" είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας, δεν είναι μία η ώρα του ΣαββάτουΤί ώρα πήγαν όμως οι γυναίκες στο μνήμα;
Ο Ματθαίος λέει χαράματα
"τη επιφωσκούση εις μίαν σαββάτων" (καθώς ξημέρωνε η πρώτη μέρα της εβδομάδας)
Ο Μάρκος λέει κατηγορηματικά ότι ήταν πρωί, αφού είχε βγει ο ήλιος
"και λίαν πρωι της μιας σαββάτων έρχονται επὶ το μνημείον, ανατείλαντος του ηλίου
O Ιωάννης λέει επίσης κατηγορηματικά ότι ήταν ακόμη σκοτάδι
"Τη δε μιά των σαββάτων Μαρία η Μαγδαληνὴ έρχεται πρωί σκοτίας έτι ούσης..." (ενώ ήταν ακόμη σκοτάδι)
Κατάλαβες παπατζή;
Ο Ματθαίος γράφει: , τη επιφωσκούση.....[ ξημερώματα]
Ο Μάρκος γράφει: λίαν πρωι [ και πάλι ξημερώματα.]
Και ο Ιωάννης γράφει πρωί σκοτίας........και πάλι δηλαδή ξημερώματα.
Και οι τρεις μιλάνε για ξημερώματα εάν εσύ παίζεις με τη μία ώρα διαφορά εσύ είσαι ο Παπατζής και όχι εγώ.
Όσο για το "μία το Σάββατο" δεν είχα συμβουλευτεί τη μετάφραση για να δω ότι λέγοντας μία εννοούσαν την πρώτη μέρα. Χαράς το πράγμα.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2
Άρα πολύ απλά συμπληρώσαν τα αρώματα που είχαν ετοιμάσει οι ίδιες από την Παρασκευή, με νεά αυτά. Με αυτά που αγόρασαν διαγενομένου του Σαββάτου, έτοιμα δηλαδή του εμπορίου, ενδεχομένως να τους έλλειπαν κάποιες μυρωδιές............
Για μια ακόμη φορά, δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική σου (παράλογη) ερμηνεία. Μας ενδιαφέρει τι λένε οι ευαγγελιστές.
Ο ένας λοιπόν λέει ότι αγόρασαν και ετοιμάσανε τα αρώματα την Παρασκευή, ο άλλος λέει το Σάββατο.
quote:
europaios2
Στον έναν Ευαγγελιστή αναφέρεται η ετοιμασία αρωμάτων και στον άλλον η αγορά αρωμάτων.
Μα εσύ μας είπες ότι για να τα ετοιμάσουν έπρεπε να τα αγοράσουν πρώτα.
Στον ένα ευαγγελιστή λοιπόν περιγράφεται η αγορά και ετοιμασία την Παρασκευή, στον άλλο το Σάββατο.
quote:
europaios2
Το αν πρώτα έφτιαξαν και μετά αγόρασαν συμπληρωματικά και όχι πρώτα αγόρασαν και μετά έφτιαξαν συμπληρωματικά δεν παίζει κανέναν ρόλο.
Δε μιλάει πουθενά για συμπληρωματικά αρώματα.
quote:
europaios2
Ο Ματθαίος γράφει: , τη επιφωσκούση.....[ ξημερώματα]
Σωστά
quote:
europaios2
Ο Μάρκος γράφει: λίαν πρωι [ και πάλι ξημερώματα.]
Οχι ακριβώς πλαστογράφε μου. Γράφει "λίαν πρωί "αφού είχε βγει ο ήλιος"
quote:
europaios2
Και ο Ιωάννης γράφει πρωί σκοτίας........και πάλι δηλαδή ξημερώματα.
Και πάλι όχι ακριβώς πλαστογράφε. Γράφει "πρωί σκοτίας έτι ούσης" (ενώ ήταν ακόμη σκοτάδι).
quote:
europaios2
Και οι τρεις μιλάνε για ξημερώματα εάν εσύ παίζεις με τη μία ώρα διαφορά εσύ είσαι ο Παπατζής και όχι εγώ.
Ο ένας λέει ότι είχε βγει ο ήλιος, ο άλλος λέει ότι ήταν σκοτάδι. Μπορεί για σένα να είναι το ίδιο πράγμα, αλλά για τους κανονικούς ανθρώπους ΔΕΝ είναι ![]()
Και παπατζής και μικροαπατεώνας. Για καλό σκοπό, δε λέω ![]()
quote:
europaios2
Όσο για το "μία το Σάββατο" δεν είχα συμβουλευτεί τη μετάφραση για να δω ότι λέγοντας μία εννοούσαν την πρώτη μέρα.
Δε χρειαζόταν μετάφραση. Νόμιζα ότι το ευαγγέλιο είναι γραμμένο στα ελληνικά. Αλλωστε εσύ διαβάζεις Ξενοφάνη από το πρωτότυπο, στο ευαγγέλιο κόλλησες;
quote:
europaios2
Χαράς το πράγμα.
Ε, ναι. Σιγά το πράμα. Τι μία η ώρα, τι πρώτη μέρα της εβδομάδας. Μικροδιαφορές... ![]()

macedon
ας πουμε οτι εγω λεω οτι η σεληνη ειναι απο τυρι , εαν βρω και 5-6 να με πιστεψουν και το γραψουν σε βιβλιο , παει να πει οτι ειναι και αληθεια ??? βαση των αποστολων ΝΑΙ !!!
η περιφερεια μου ειναι στο νομο θεσσαλονικης , περιοχη λαγκαδα , οσο αφορα το μοναστηρι ειναι λιγο ποιο κατω στο βατοπεδι (οχι αγιου ορους, αλλα χαλκιδικης) !!! εαν θες κανε μια επισκεψη !!!
η συμπεριφορα της εκλησιας ειναι παντα ιδια απεναντι στην καθε ειδους εξουσια , αναλογα με την περιπτωση ειτε ΔΙΑΤΑΖΕΙ ειτε ΓΛΥΦΗ!! Στην συμερινη φασιστικη κυβερνηση οπως λες , ΔΙΑΤΑΖΕΙ γιατι ο φασισμος εχει το προνομιο να εχει στις ταξεις τους την πλειοψηφια των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ , ελας ελληνων χριστιανων …. Τωρα αυτο περι εξωτερικων και εσωτερικων, δεν το επιασα , δηλαδη ακομη και εαν ηταν αληθεια , εαν δεν θελαν του γερμανους αλλα θελαν τους χουντικους που βασανιζαν και σκοτωναν … τους κανει και αγιους ??? ποσα θες να μας τρελανεις ??? επισης , ετσι προς πληροφορηση , οι νεκροι δεν ειναι 20-40 , μαλιστα εσυ πρεπει να ανγνωρισω οτι τουλαχιστον θεωρεις οτι υπηρξαν νεκροι , αλλοι λενε οτι δεν επεσε ουτε σφαλιαρα , ΕΤΥΧΩΣ που δεν το εγραψαν οι αποστολοι να ειναι ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ … οι νεκροι φιλε μου δυστυχως ξεπερασαν τους χιλιους … και ειναι και πολλοι που δεν μετριουνται (πχ οι βασανισμενοι που τους γυριζαν σπιτια και πεθαιναν εκει , θεωρουνται νεκροι απο παθολογικα αιτια) … αλλωστε ο μεχρι πριν λιγο καιρο κεφαλι της εκκλησιας ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕ … θα μας τρελανετε
σιγουρα οι γονεις ειναι οι υπευθυνοι για τα παιδια , αλλα φαντασου εαν σημερα μορφωμενοι ανθρωποι ειναι μαριονετες της πιστης , τι ειναι οι γονεις πριν απο 40 ή 100 χρονια , οτι τους ελεγε η εκκλησια εκαναν!!! αραγε οι γονεις ειναι σε θεση να ΣΚΕΦΤΟΥΝ για το τι θα πουν ή οχι στο παιδι , ή μηπως ακολουθουν τα της πιστης ? αλλωστε και οι ιδιοι θυματα της ιδιας πλυση εγκεφαλου ειναι
αραγε θεωρουμε φυσικο , ενα παιδι να μεγαλωνει σε ενα θρησκευτικο περιβαλον ? ή θα ηταν σωστοτερο να μεγαλωνει σε ενα ελευθερο περιβαλον ??? και να επιλεξει την θρησκεια του οταν αυτο ενηλικιωθει ????
οσο αφορα τα πετραχειλια κτλπ , ριξε μια ματια στα βιβλια , δεν θυμαμαι ταξη , νομιζω ειναι στην 5η-6η δημοτικου αλλα και στην συνεχεια στο γυμνασιο-λυκειο (εαν δεν εχουν αλλαξει)... μαλιστα εαν θυμαμαι καλα καπου τους μαθαινουν και τα εβραικα βιβλια και διαφορα αλλα .... (καποιος που εχει επαφη με το σχολειο ισως να ξερει) ...
το θεμα δεν ειναι εαν μαθαινουν τις 10 εντολες ή οτι αλλο για την πιστη, το θεμα ειναι οτι ολα αυτα δεν μπορει να ειναι αντιληπτα απο ενα παιδι , για να αντιληφθει και να κρινει καποιος τα οσα λεει η καθε θρησκεια , πρεπει να εχει δεχτει τουλαχιστον την βασικη εκπαιδευση ... αραγε ειναι σε θεση ενας νεος στα 15του να αμφισβητησει κατι οταν απο τα 2του χρονια του λενε ξανα και ξανα για αυτο ???
οσο αφορα το πασχα και τη μ,παρασκευη , να σου πω οτι οι νεοι πανε για γκομενες και οι αλλες ηλικιες γιατι ειναι η ατραξιον της χρονιας ... κρινε εσυ να μη με λες και κακο , ολες και ολοι με τις κουστουμαρες , τα χτενισματα , πολλοι ουτε καν μπαινουν μεσα την εκκλησια , στην ανσταση ? μια αποτα ιδια , ολες στα κομωτηρια , μετα φορανε οτι ποιο χλιδατο εχουν , και 5 λεπτα πριν την ανασταση πανε εκκλησια , και 5 λεπτα μετα στο σπιτι να χλαπακιασουν ... αυτους τους θεωρεις χριστιανους??? εγω παλι οχι , υποκριτες τους θεωρω και αυτους και τους παπαδες ... οτι υπαρχουν πιστοι που ειναι και σωστοι και καλοι ανθρωποι δεν το αμφισβητω ... αλλα η εκκλησια δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα κερδοσκοπικο ιδρυμα με ΤΕΡΑΣΤΙΑ κερδη ... αλλα οπως εμαθα , τα προβατακια αρχισαν να ξυπνανε και οι δισκοι να αδειαζουν...
quote:
ar_ia:
Ειλικρινά europaios2 μας φτιάχνετε την διάθεση,τέτοιο γέλιο που προσφέρετε έτσι απλώχερα εδώ μέσα που αλλού να το βρει κανείς...?
Δεν ξέρω αν όντως το κάνετε τσάμπα, αλλά αν ναι, κακώς, θα έπρεπε να απαιτήσετε από τους Απολογητές μισθό οπωσδήποτε!!!
H πληρωμή ενδεχομένως να είναι δική σου συνήθεια. Εγώ απλά υπερασπίζομαι την πίστη μου..........εσύ τι υπερασπίζεσαι?.....
quote:
ar_ia:
Είσαι σίγουρος πως ζεις στην Ελλάδα???
Έτσι λέει η διεύθυνσή μου...........στη δική σου τη διεύθυνση ενδεχομένως οι Ιεχωβάδες να τρώνε παιδάκια, στη δική μου μόνο ο κακός ο λύκος και η μαμούνα..........άλλαξε διεύθυνση εφόσον είσαι στην Ελλάδα.
quote:
ar_ia:
Από πουθενά, όλα αυτά είναι περιττά και άχρηστα.
Για σένα! για έναν άθεο! Για έναν ένθεο όχι!............ τι λες να προσαρμόσουμε το μάθημα στο ένα παιδί στην τάξη? ή στα 20 στα 21?
quote:
ar_ia:
Μπα τίποτα...ούτε νηπιοβαπτησμός, ούτε εκκλησιασμός στο σχολείο, ούτε μάθημα θρησκευτικών, τίποτα απολύτως, συκοφαντίες....
-Όποιος γονιός θέλει βαπτίζει το παιδί του. Όποιος δε θέλει δεν το κάνει.
-Όποιο παιδί θέλει να εκκλησιαστεί το κάνει. Όποιο δε θέλει! δεν το κάνει.
-Όποιο παιδί θέλει παρακολουθεί το μάθημα. Όποιο δε θέλει! δεν το κάνει. Δημοκρατικά πράγματα. Αλλά εσένα σου αρέσει ο Φασισμός! οι λίγοι να επιβληθούν στους πολλούς!!!!!!!!!
quote:
ar_ia:
Μάλλον ξύπνησε από την αποβλάκωση που του είχαν επιβάλλει από την ημέρα που γεννήθηκε...
Μάλιστα........ώστε οι γονείς σου σε είχαν αποβλακώσει από την πρώτη ημέρα........και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έπαψε να υφίσταται αυτή η κατάσταση? η αλλαγή του θρησκευτικού σου φρονήματος?

quote:
ar_ia:Είπαμε, εσύ δεν ζεις Ελλάδα μάλλον....δεν τα έχεις ακούσει ποτέ αυτά...δικαιολογείσαι....
Αλλά από την άλλη, μου κάνει εντύπωση που δεν πιστεύεις απλά πράγματα που σου λέει ένας υπαρκτός άνθρωπος που τα έχει βιώσει αλλά πιστεύεις στις γελοιότητες που διδάσκει ο χριστιανισμός και στα καραγκιοζιλίκια με γαζωμένους ανθρώπους από την παναγία την κοπτοραπτού!!!!
Μισθό από τους Απολογητές και γρήγορα μάλιστα!!!!!!
Και ο άνθρωπος που πάει γονατιστός στην Παναγία της Τήνου για να την ευχαριστήσει που ξαναπερπάτησε και να εκπληρώσει το τάμα του.........και αυτός υπαρκτός είναι γιατί δεν τον πιστεύεις?
Εσύ πρέπει να τρέξεις για μισθό γιατί εσύ κατηγορείς μία θρησκεία......χωρίς αντίτιμο! Χωρίς λόγο το να κάθεσαι και να παραθέτεις ψευδείς ειδήσεις ...........έχεις τις περισσότερες πιθανότητες για έμμισθη ανταμοιβή σε σχέση με εμένα που απλά υπερασπίζομαι αυτό που πιστεύω και η ανταμοιβή μου είναι ηθική.
Το κίνητρό μου είναι η πίστη το δικό σου?
quote:
ar_ia:
Η θρησκεία των ελλήνων είναι είναι το δωδεκάθεο μην μπερδεύεις την βούρτσα με την οδοντόβουρτσα....
Και το μεταφορικό μέσο κάποτε ήταν ο γάιδαρος........αλλά προχωράει μπροστά ο άνθρωπος δεν πάει πίσω.....άντε καλό κατευόδιο

quote:
ar_ia:
Α, συγνώμη, δεν το ήξερα πως για να είσαι Έλληνας πρέπει να σέβεσαι την θέληση της πλειοψηφίας αλλιώς δεν είσαι.....
Σαφώς Έλληνας σημαίνει μεγαλείο και όχι μικροπρέπεια.
quote:
ar_ia:
Α και που ΄σαι, να ζητήσεις μεγάλο μισθό, τον αξίζεις!!!!
Να ζητήσεις εσύ που είσαι μικροπρεπής άνθρωπος.
quote:
macedon:
Γιατί δεν αναφέρεται ως τέτοιος.
Έχεις διαβάσει εσύ πουθενά για κάποιον "γέρο" άγγελο?
quote:
macedon:
Αρα πού είναι η παραπληροφόρηση και η συκοφαντία; Αλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος.
Και οι δύο μεταφέρουν αυτά που άκουσαν από τις γυναίκες. Άλλη θα μίλησε για έναν και άλλη για δύο.
quote:
macedon:
Σημασία δεν έχει τι νομίζεις εσύ. Σημασία έχει τι λένε οι ευαγγελιστές. Και οι ευαγγελιστές λένε διαφορετικά πράγματα.
Οι Ευαγγελιστές στην προκειμένη περίπτωση δεν ήσαν αυτόπτες μάρτυρες! και απλά μεταφέρουν αυτά που άκουσαν από τις γυναίκες και οι γυναίκες αυτά που είδαν.
quote:
macedon:
Αλλη μια "αποστομωτική απάντηση", όπου συμφωνείς διαφωνώντας: Διαφορετικά πράγματα λένε οι ευαγγελιστές για τους αγγέλους, διαφορετικά πράγματα μας επιβεβαίωσες και συ ότι λένε για το σχετικό θέμα.Αιντε να δούμε πότε θα σταματήσεις αυτό το τσίρκο της γελοιοποίησης στο οποίο πρωταγωνιστείς.
Το να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις είναι συνήθης τακτική.
quote:
γιαπετ:
Να μου πει κάποιος "ειδικός", πώς αποφάσισαν μία ή δύο ή τρείς γυναίκες να πάνε στον τάφο, για να αλείψουν το πτώμα με αρώματα, τη στιγμή που ήταν κλειστός με μια τεράστια πέτρα;Πώς θα έμπαιναν;
Ποιός θα μετατόπιζε την πέτρα; (το συζητούσαν κιόλας στο δρόμο, κατά κάποιο ευαγγέλιο, δεν θυμάμαι ποιό ακριβώς τώρα).
Οι φρουροί! αυτοί που κατά απαίτηση οι Φαρισαίοι είχαν τοποθετηθεί για να φυλάνε τον τάφο.......ήδη τους Φαρισαίους τους είχαν ζώσει τα φίδια.........αυτοί λοιπόν που τοποθέτησαν εκεί τον βράχο, αυτοί και θα τον μετακινούσαν.
quote:
γιαπετ:
Και γιατί να πάει η Μαγδαληνή, αφού (κατά το νόμο) έπρεπε να πάει η σύζυγός του;
Γιατί να πάει η σύζυγός του? που το έλεγε αυτό ο νόμος? Δηλαδή όσοι δεν ήσαν παντρεμένοι ήσαν καταδικασμένοι από το έθιμο αυτό?.....μην πετάς συνεχώς κοτσάνες.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.........ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ!
Ας δούμε την έκτη:
quote:
makfor:
6. Που βρισκόταν αυτός (οι), που συνάντησαν στο μνήμα;α. Καθισμένος σε μία πέτρα έξω από το μνήμα.
β. Καθισμένος μέσα στο μνήμα.
γ. Όρθιοι μέσα στο μνήμα.ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Οι απαντήσεις είναι όλες σωστές!
α. Ματθ. 28,2. β. Μάρκ. 16, 5, γ. Λουκ. 24, 3-4.
Αναφέρονται δύο.
Ένας μέσα κι ένας έξω.
Ούτε υπήρχε απαγορευτικό για τον έναν να βγει! ούτε για τον άλλον να μπει!
Τα πνεύματα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή προς όλες τις κατευθύνσεις! Δεν ήσαν άνθρωποι για να ψάξουμε για ανθρώπινες ιδιότητες στους αγγέλους! αλλά πνεύματα! και στον κόσμο των πνευμάτων τα πάντα είναι δυνατά. Το πνεύμα που βλέπεις έξω το βλέπεις και μέσα ............εσύ κινείσαι στο χώρο αλλά αυτό στον χρόνο! και σε προλαβαίνει......άνθρακας κι αυτός ο θησαυρός!!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
καθονται λοιπον και συζητουν για το πως διαχειριζονται τα χρηματα που συγκεντρωνουν καθημερινα απο τις δωρεες των πιστων ...
λεει ο εβραιος , να σας πω , εγω σκεφτηκα να τραβηξω μια γραμμη κατω στο πατωμα , ριχνω τα χρηματα οσο ποιο ψηλα μπορω και οσα πεσουν απο την μερια μου τα κραταω εγω τα αλλα τα δινω στον θεο μεσω του ναου
λεει ο τουρκος , να σας πω , εγω κανω ενα κυκλο στο πατωμα , ριχνω τα λεφτα ψηλα και οσα μπουν στο κυκλο ειναι του θεου , τα υπολοιπα τα κραταω εγω
λεει και ο ελληνας , να σας πω και εγω , εγω ειπα οτι δεν ειναι τιμιο να αποφασιζω εγω ,αλλωστε πως ειναι δυνατο εγω να αποφασισω για τον θεο... ετσι πεταω τα λεφτα οσο ποιο ψηλα μπορω και φωναζω , "θεε μου κρατησε οσα θες και τα υπολοια δωστα σε μενα"
quote:
Και ο άνθρωπος που πάει γονατιστός στην Παναγία της Τήνου για να την ευχαριστήσει που ξαναπερπάτησε και να εκπληρώσει το τάμα του.........και αυτός υπαρκτός είναι γιατί δεν τον πιστεύεις?
Εαν ξερεις καποιον που ηταν αναπηρος και εγινε καλα , γινομαι αυριο το πρωι πιστος και θα παω να επαναβαπτιστω…. Να τον ξερεις ΕΣΥ οχι καποιος αλλος , να ΞΕΡΕΙΣ επισης οτι ηταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αναπηρος … τα θαυματα ειναι μια πολυ απλη απατη , παντα καποιος αλλος το ειδε και μας το ειπε , ποτε αυτος που λεει την ιστορια … με αυτη την λογικη και τα οσα λεγονται για τους θεους του ολυμπου μαλλον ειναι αληθεια ???
Ξερω και για ενα θαυμα που λεει ενας αγιος , πεθαμενος , σερνει τις αλυσιδες του , τις ακους μονο εαν εισαι ΠΙΣΤΟΣ και πιστευεις στον αγιο , μαλιστα πριν ΑΚΟΥΣΕΙΣ κανεις δωρεα … αναλογα με την δωρεα ΑΚΟΥΣ , εγω δεν ακουσα τιποτα , ο θειος μου εν ετη 1979 εδωσε 400.000 δραχμες … και ακουσε …!!! ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ!!!
quote:
Γιατί να πάει η σύζυγός του? που το έλεγε αυτό ο νόμος? Δηλαδή όσοι δεν ήσαν παντρεμένοι ήσαν καταδικασμένοι από το έθιμο αυτό?.....μην πετάς συνεχώς κοτσάνες.
Κατσε τωρα με μπερδεψες , ο ιησους (ποιο ηταν το πραγματικο ονομα το ξερει κανεις?) ηταν ή οχι εβραιος ? εαν ηταν τοτε μετα τα 13 του , ειτε παντρευτηκε ειτε εγινε καλογερος … τι απο τα δυο εκανε ? πες εσυ για να σου πω εγω ποιος πηγε στο ταφο !!!!! ναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ δεν υπηρχαν καθως ηταν στο κοινωνικο περιθωριο , αλλωστε στα 13 που σε παντρευαν και να μην ηθελες ποιος σε ρωταγε , τους το επεβαλε ο νομος τους , τωρα σκεψου οτι αυτοι ακομη και σημερα τηρουν τους ιδιους νομους ειδικα στην θρησκεια τους καταλαβαινεις τι καναν τοτε !!!!
Παρατηρω και γνωσεις περι πνευματων , να υποθεσω οτι υπαρχει καποιο εγχειριδιο ??? πνευμα ,μεσα εξω , απο εδω και απο εκει … αυτα σε παιδι 3 χρονων εαν τα πεις , θα βαλει τα γελια … θα προτεινα να συμβουλευθεις τον πνευματικο σου για καποια πραγματα … ρωτησε τον , θα δεις οτι θα σου πει οτι καποια πραγματα δεν ειναι ακριβως οπως γραφτηκαν
Τι ναρκωτικά και μ@λ@κίες...αν ήξεραν όλοι οι ναρκωμανείς τι κεφάλι κάνεις με το λιβάνι ουρές θα έκαναν έξω από τις εκκλησίες σας!! Θ α το γεμίζατε το μαγαζάκι!!!!
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
makforΕαν ξερεις καποιον που ηταν αναπηρος και εγινε καλα , γινομαι αυριο το πρωι πιστος και θα παω να επαναβαπτιστω…. Να τον ξερεις ΕΣΥ οχι καποιος αλλος , να ΞΕΡΕΙΣ επισης οτι ηταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αναπηρος … τα θαυματα ειναι μια πολυ απλη απατη , παντα καποιος αλλος το ειδε και μας το ειπε , ποτε αυτος που λεει την ιστορια … με αυτη την λογικη και τα οσα λεγονται για τους θεους του ολυμπου μαλλον ειναι αληθεια ???
Ξερω και για ενα θαυμα που λεει ενας αγιος , πεθαμενος , σερνει τις αλυσιδες του , τις ακους μονο εαν εισαι ΠΙΣΤΟΣ και πιστευεις στον αγιο , μαλιστα πριν ΑΚΟΥΣΕΙΣ κανεις δωρεα … αναλογα με την δωρεα ΑΚΟΥΣ , εγω δεν ακουσα τιποτα , ο θειος μου εν ετη 1979 εδωσε 400.000 δραχμες … και ακουσε …!!! ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ!!!
Mα αυτό είναι το νόημα, όλα τα "θαύματα" να τα βλέπουν μόνο "οι πολύ πιστοί
" τα πρόβατα πρέπει να πιστεύουν απλά... εξ ου και το πίστευε και μη ερεύνα.... και απλά να δίνουν τον οβολό τους για να γίνει ακόμη πιο χλιδάτη η παναγία της Τήνου
πχ.....
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ